Şunun için etiket arşivi: Resim

Kursumuzun akademi hazırlık ve hobi resim sınıfı öğrencilerinin yıl boyunca öğrendiklerini gösterdikleri yıl sonu resim sergimiz 21 Mayıs günü saat 19.00’da Derneğimizin Galerisinde sergilenecektir.

Aşağıda öğrencilerimizden bir kaçının çizdiği örnekleri görüyorsunuz.

Sergide yer alacak olan öğrencilerimiz; Ceren EVNİ, İlayda AÇILAN, Fazilet Nehir KESER, Ayşe BARLAS, Sevil KORUCU, Sude Naz EFİL, Fatih ÜNÜVAR, Fatma KILIÇSAYMAZ

                                                                                                      

 

Sergiyi ziyaret etmek için 09.00-19.00 saatleri arasında Nar Sanat’a gelebilirsiniz.

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, David Lang’ın “Politzer Ödüllü” eseri Kibritçi Kızın Tutkusu’nu da seslendiren Damask Vocal Quartet’i Tarsuslu sanatseverlerle buluşturdu. Tarsus St. Paul Müzesi’nde yer alan konser sonunda sanatçılar, dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

“Sanat iyileştirir” temasıyla düzenlenen 19’ncu Müzik Festivali’nde David Lang’ın “Politzer Ödüllü” eseri Kibritçi Kızın Tutkusu’nu da seslendiren Damask Vocal Quartet, Tarsuslu sanatseverlerle buluştu.

 

 

FESTİVAL 2 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Adını Suriye’ye (Şam) özgü kumaş tasarımından alan Hollanda merkezli ve dört farklı ulus sanatçılarından oluşan Topluluk, Soprano Katharine Dain, Mezzo-soprano Marine Fribourg, Tenor Edward Leach ve Bariton Drew Santini’den oluşuyor. Konserde, Kibritçi Kızın Tutkusu ile birlikte My Lord, What a Morning, Shall We Gather at the River, Were You There eserleri de seslendirildi. Konser sonunda, sanatçılar sürpriz yaparak Mersinli Besteci Prof. Dr. Nevit Kodallı’nın koro için düzenlediği Zekiyem eserini seslendirdi.

Tarsuslu sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu’nun yanı sıra, Tarsus Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da dinleyiciler arasında yer aldı.

2 Ekim’e kadar sürecek Festival’in bir sonraki etkinliğinde, usta klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici 24 Eylül’de aynı saatte Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yer alacak.

 

Kaynak: Sözcü

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’nun kurucularından olan Resim ve Heykel sanatçısı, aynı zamanda Resim ve Heykel Eğitmenimiz Hale Şakar Ürkmezgil’in ilk mezunlarından olan Ayşad AKINCI’nın ‘’Küçük İşler-1’’ isimli 2’nci kişisel resim sergisi 14 Aralık-8 Mart tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak.

Ayşad AKINCI’nın 2’nci kişisel resim sergisi , 14 Aralık tarihinde İstanbul Bakırköy’de bulunan Özel Nar Sanat Eğitim Kursu bünyesinde bulunan Nar Sanat Galeri’sinde açılış yapacak, 8 Mart’a kadar gezilebilecek.

Ayşad AKINCI’nın ‘’ Küçük İşler-1’’ isimli 2’nci kişisel resim sergisine gelecek olan sanatseverler, sevdiklerine, ailelerine, yakınlarına hiç unutulmayacak usta bir elden çıkmış eserleri dilerlerse satın alıp hediye edebilirler.

Etrafımızı saran küçük nesneler… Bakıp da göremediğimiz küçük detaylar… Ne kadar özel olduğunu fark edemediğimiz küçük zaman dilimleri…

Sanat olmasa anlamını, değerini yeterince hissedemeyeceğimiz, hayatın o basit, sıradan ve eşsiz güzellikleri.
Ayşad AKINCI’nın pastel natürmort sergisi “Küçük İşler – 1” günlük hayatın durağanlığını renk ve ışıkla harekete geçiriyor. Küçük nesne ve alanlara odaklanarak güzellikleri büyütüyor.

“Çakıl Taşına Dokunan Ellerin Öyküsü” isimli resim sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

TSKM’deki sergide, 60 yılını çakıl taşıyla resim yapmaya adayan, bu sanatın Türkiye’deki tek usta öğreticisi, ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu ve öğrencilerinin eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Neslihan Arzu Keteci, Fehim İbrahimhakkıoğlu’nun öğrencileri olarak İstanbul’da sekiz yıldır çalışmalarına devam ettiklerini, ikinci karma sergilerini Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açtıklarını ifade etti.“Taşın sert dokusuna dokunuyor olmak hepimize çok iyi geliyor. Eserlerinizi sabırla yapmayı öğreniyorsunuz. Puzzle parçalarının yerine oturması ve objenin ortaya çıkması gibi bir durum. 17 yaşından beri doğal taşlarla haşır neşir olan bir hocanın öğrencileri olarak eserler ve özgün tasarımlar ortaya koymaktan mutluyuz” dedi.

Sergide, Neslihan Arzu Keteci, Hatice Türker, Nur Kaya, Leyla Gözek, Aysun Mantarcı Adalı, Nadir Çatak, Rezzan Erdoğan, Fatma Civa, Zeynep Selvili, Gülseren Özgör ve Nurdan Akmaz’ın eserleri yer aldı. İstanbul’u, Türkiye’nin cennet köşelerini, dünya başkentlerinden mimari eserleri, insan yaşamlarını çakıl taşlarıyla resmeden eserlerin bulunduğu sergi, 2 Aralık’a kadar Galeri Maltepe’de ziyarete açık olacak.

Amasya Müzesi’nde sergilenen İlhanlı dönemine ait 2’si çocuk 6 mumyanın hayattayken nasıl göründükleri uzman ekip tarafından resmedildi.

Amasya Müzesi’nde 2’si çocuk 6 kişiye ait mumyaların gerçek hayattaki görünümleri uzman ekip tarafından resmedildi.

İlhanlılar döneminde Anadolu Nazırı Şehzade Cumudar, Amasya Emiri İşbuğa Noyan, İzzettin Mehmet Pervane Bey, eşi ve çocuklarına ait mumyalar, Amasya Müzesi’nde nem ve ısı ayarı yapılan özel bölümde muhafaza ediliyor.

Ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken bölümde mumyaların gerçek hayatta nasıl göründüklerine ilişkin resimler de yer alıyor.

Vali Osman Varol, AA muhabirine, mumyaların yaşarken nasıl göründüklerine ilişkin çalışma yapıldığını, uzmanların tarihi kitaplar, belgeler ve bilimsel tekniklerden yararlanarak gerçeğine en yakın şekilde çalışma yürüttüğünü anlattı.

Varol, 23 bin eserin sergilendiği Amasya Müzesi’nde mumyaların yerinin çok özel olduğuna işaret ederek, “Mumyaların gerçek hayatta görünümleriyle, kıyafetleriyle nasıl olabilecekleriyle ilgili sanatçıları çalıştırarak oluşturduğumuz çizimleri mumyaların olduğu salonda her birinin başucuna yapıştırdık. Hem kim olduklarını hem de hayattayken muhtemelen nasıl göründüklerini, kıyafetleriyle, görünümleriyle ortaya koyacak bir çalışma yaptık. Bu çalışma da vatandaşlarımızdan çok ciddi ilgi görüyor.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’nun kurucularından olan Resim ve Heykel sanatçısı, aynı zamanda Resim ve Heykel Eğitmenimiz Hale Şakar Ürkmezgil’in Heykel Sergisi 28 Kasım’da açılacak.

Hale Şakar Ürkmezgil’in 22’nci sergisi, 28 Kasım’da İstanbul Teşvikiye’de bulunan Doku Sanat Galerisi’nde açılışı yapılacak, 17 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Türkiye’nin en iyi heykeltraşlarından olan Hale Şakar Ürkmezgil’in heykel sergisini kaçırmak istemeyenler 28 Kasım – 17 Aralık tarihleri arasında Doku Sanat Galerisi’nde sergiyi gezebilirler.

 

Sergi Türü: Heykel Sergisi
Tarih: Açılış 28 Kasım – Kapanış 17 Aralık
Yer: Doku Sanat Galerisi
Adres: Av. Süreyya Ağaoğlu Sok. (Ihlamur Teşvikiye Yolu ) No:10/10D, Teşvikiye İstanbul Türkiye

Kültür ve sanat denince kendinden çokça bahsettiren ilçe Büyükçekmece, bir kez daha sanatseverleri bünyesinde buluşturdu.

Büyükçekmece Belediyesi, ressam Süleyman Muştu’nun resim sergisi ile karşımızda.

Ressam Süleyman Muştu’nun uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkarttığı kişisel resim sergisinde ünlü tiyatro sanatçılarından, dünya liderlerine kadar çok sayıda kişinin portreleri sanatseverlerin odak noktası oldu.

Sergi açılışını gerçekleştiren Kültür İşleri Müdürü Nazan Karagözoğlu, “Süleyman beye emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sergiyi keyifle gezdim. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi binlerce sanat etkinliğine ev sahipliği yapmıştır. Kültür ve sanatının kalbi yıllardır Büyükçekmece’de atıyor. Başkanımız Dr. Hasan Akgün kültür ve sanata olan ilgisiyle bilinir. Büyükçekmece’nin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.

Oya Eczacıbaşı şunları dile getirdi; İstanbul Modern’in açılışı 2000’li yıllarda sanat yaşamımızdaki değişim sürecinin önemli bir kilometre taşı oldu ise ne mutlu bize… Türkiye’deki müzecilik anlayışına yeni bir soluk getirmeye çalıştık.

Yurtdışından misafir sanatçı programı başlatan İstanbul Modern, 2020’ye kadar İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 7-15 yaş grubundaki 20 bin çocuğa dijital ortamda sanat deneyimi de kazandıracak. Türkiye’nin modern sanatını tanıtma misyonunu üstlenen İstanbul Modern THY ile de yeni bir işbirliğine imza attı.

İşbirliği ile alakalı olarak Eczacıbaşı, ”Türk Hava Yolları ile birlikte çok önem verdiğimiz bir projeye imza attık. İstanbul Havalimanı Türk Hava Yolları Özel Yolcu Salonu’nda İstanbul Modern’e ayrılan alanda sergi açtık. Yılda üç kez bu alanda sergileri Türkiye’de modern resmin önde gelen kadın sanatçılarından Fahrelnissa Zeid’in yapıtlarından hareketle tasarlanan seyahat çantaları, yolculara bir hatıra olarak sunuluyor.” dedi

Mısır’da süsleme sanatı ile ün kazanan Feyyum köyü turist akınına uğruyor.

Köyde topraktan klasik yöntemlerle üretilmiş çanak, çömlek, tabak, bardak ve kaşık gibi eşyaların süslemeleri yapılmakta.Süsleme sanatında kendilerini geliştiren köylüler, halı ve kilimleri de şark motiflerine göre dokuyor. Özellikle bakırdan yapılmış tabaklara köyün adına yakışır bir şekilde Tunus ve Endülüs motifleri işleniyor.

Köyün süsleme sanatı ustalarından Eymen el-Mibedavi, ne tür motifler yaptıklarını anlattı. Farklı motifler çizdiğini ancak daha çok köydeki günlük hayatı işlemeye çalıştığını aktaran Mibedavi, köy hayatını bilmeyen ziyaretçilerin daha çok köyün günlük işlerinin anlatıldığı resimlerin bulunduğu eşyaları almayı tercih ettiğini söyledi.

Köyün süsleme sanatı ustalarından Eymen el-Mibedavi, ne tür motifler yaptıklarını anlattı. Farklı motifler çizdiğini ancak daha çok köydeki günlük hayatı işlemeye çalıştığını aktaran Mibedavi, köy hayatını bilmeyen ziyaretçilerin daha çok köyün günlük işlerinin anlatıldığı resimlerin bulunduğu eşyaları almayı tercih ettiğini söyledi.

Son 10 yılda Mısır’da iyice tanınan Tunus köyünün ünü artık Mısır dışına da taşmaya başladı. Karun Gölü’nü gezmeye gelen yabancı turistler Tunus köyüne uğramadan ziyaretlerini tamamlamıyor.

Ressam Kadir Arslan ile Sinan Dağ’ın eserlerinden oluşan sergi F Sanat Galeri’de ziyaretçileri ile beraber.

“Mağaram” diye tanımladığı ve 2009’dan bu yana İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Arslan, “Hayatımın tamamını neredeyse resimler oluşturuyor. Bir adanmışlık hali ile çalışıyorum.” dedi.

Sanat hayatına, resim başta olmak üzere disiplinler arası plastik sanatlar alanında verdiği eserler ile devam eden, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birçok tabiat müzesinin kurulumunda, Ankapark projesinin sanat ekibinde ve özel sektörde görevler alan Sinan Dağ ise “Sergide dünyada bir noktada karşılaşan iki insanın iki farklı disiplinde resimlerini göreceksiniz.” ifadesini kullandı.

“Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Okullarla Buluşuyor” projesi kapsamında güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin yaptığı resimler çevrelerindeki okullarda sergilenecek.

“Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Okullarla Buluşuyor” projesine ilişkin bilgi veren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda üretilen güzel ürünleri diğer okulların zenginleştirilmesi için kullanmak istediklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Ahşap oyuncak üretimine geçen sene başlandığını ve üretilen oyuncakları okullarla paylaştıklarını hatırlatan Selçuk, aynı kapsamda mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencilerinin “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında çevrelerinde bulunan 54 bin ailenin “yardım meleği” olduğunu dile getirdi.

Okulda kazandıkları becerilerle çevrelerinde ihtiyacı olan ailelerin ev ve kişisel bakımlarına destek olduklarını anlatan Selçuk, şöyle konuştu: “Proje kapsamında okulun bulunduğu mahallede ihtiyaç sahibi, yaşlı ve bakıma muhtaç ailelerin evlerinin ve evlerdeki eşyaların küçük bakım ve onarımlarını yaptılar, hasta ve kişisel bakıma ihtiyacı olan yaşlılara kişisel bakım hizmeti sundular. Benzer şekilde şimdi de güzel sanatlar lisesi öğrencilerimizi çevrelerinde bulunan okullarla buluşturmak, ürünlerini oralarda sergilemek ve müzik performansı ile tanıştırmak üzere ‘Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Okullarla Buluşuyor’ projesini başlatıyoruz. Böylece okullarımız kültür ve sanat alanında daha zengin olacak, birbirlerini besleyecekler.”

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye genelinde 83 güzel sanatlar lisesinde 16 bin 608 öğrencinin resim ve müzik alanında eğitim aldığını, bu okullarda 2 bin 438 öğretmenin görev yaptığını aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Nar Sanat Eğitim Kursu bünyesinde 3,5 yaştan itibaren hemen hemen tüm yaş gruplarına hem bireysel hem de grup derslerimiz bulunmakta. Resim, müzik, dans, tiyatro, yaratıcı drama branşlarının bulunduğu kursumuzda eğitmenlerimiz özellikle çocuklarda yaratıcılığın daha da teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Örneğin evde çocuklarınız resim yaparken, çizecekleri evlerin çatıları için büyük kırmızı bir üçgen, camları için kare, kapı için kahverengi dikdörtgen, bacası için ise küçük siyah dikdörtgen şekillerini kartondan kesip sakın vermeyin.

Sizler ne yazık ki farkında olmadan çocuklarınıza geometrik şekilleri öğretmek isterken, yaratıcılıklarını öldürüyorsunuz. Gerçek dünyanın geometrik şekillerden daha fazlası olduğunu çocuğunuza öğretmeniz gerekiyor. Önüne hazır kartonlar vermek yerine kendi hayal gücünü kullanarak bir ev çizmesini istemeniz çocuğunuz ve geleceği için önemli bir adım olacak.