Sivas’ta Kültür Sanat
Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) “Ortak Ağıt” adlı Oyunu sahneleyecek.
Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) “Ortak Ağıt” adlı Oyunu sahneleyecek.
Hasan Öztürk‘ün kaleme aldığı, Bengisu Gürbüzer DoÄŸru’nun yönettiÄŸi Oyunda, Özge Günay, Kerem Yücel, Burçhan Göze, Veysel Zurnazanlı, Volkan Gündüz, Can Atak, Nagehan Yazıcı, İlhan Gözde Giray, Filiz Demiralp ve Ufuk Bostancı rol alıyor.
Oyunun dekor tasarımını Murat Gülmez, giysi tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını Hakan Özdemir, dans düzenini ise Yener Turan üstleniyor.
Bugün, yarın ve 4 Åžubatta saat 19.30’da sahnelenecek Oyunda, acımasız bir krala, kahinlerinin yenidoÄŸacak bir çocuÄŸun onu tahtından indireceÄŸini ve krallığına son vereceÄŸini söylemesi üzerine kralın yenidoÄŸan çocukları öldürmesi ve doÄŸumları yasaklaması konu ediliyor.
SDT, 8 Åžubat ÇarÅŸamba günü ise saat 10.30 ve 13.30’da “Dans Eden EÅŸek” adlı çocuk Oyununu sahneleyecek. Eric Vos’un yazdığı, Can Gürzap‘ın çevirisini yaptığı Oyunda, Özge Günay, Begüm Åžahin, Kerem Yücel, Can Atak, Burcu Ongun Altay ve Burçhan Göze rol alıyor.
Oyunda, hırsızlık yapmak ya da dürüst insan olmak arasında seçim yapan iki kafadarın hikayesi anlatılıyor.
Bursa’da Kültür Sanat
Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), “Yolcular” ve çocuk Oyunu “Alaaddin’in Sihirsiz Lambası”nı sahneleyecek.
Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), “Yolcular” ve çocuk Oyunu “Alaaddin’in Sihirsiz Lambası”nı sahneleyecek.
Sam Bobrick’in yazdığı, Fikret Urucu’nun yönettiÄŸi “Yolcular”ın dekor tasarımı Murat Gülmez, kostümtasarımı Candan Günay, ışık tasarımı Rahmi Özan’a ait. Kamil Korunan, Cem ArabacıoÄŸlu, Rüyam P. Dirin ve Cansu Yılmaz’ın rol aldığı Oyunda, kendini bir otobüs terminalinde bulan yolcuların başına gelenler anlatılıyor. Oyun, Ahmet Vefik PaÅŸa (AVP) Sahnesi’nde 2-3 Åžubat’ta saat 20.00’de, 4 Åžubat Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00’de sanatseverle buluÅŸacak.
Bedri Rahmi EyüpoÄŸlu’nun yazdığı, Erkan Yılmaz’ın sahnelediÄŸi, AyÅŸe Lebriz Berkem’in yönettiÄŸi “Tek KiÅŸilik YaÅŸam” adlı Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar, ışık tasarımı Ali Karaman‘ın imzasını taşıyor.
Y. Emir Çiçek’in rol aldığı Oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenmegibi bir kaçış noktası olduÄŸu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha baÅŸka, yaÅŸayan ya da yaÅŸamayan diÄŸer ÅŸeylerin bir hatırası olduÄŸu anlatılan Oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesi’nde bugün, yarın ve cumartesi 18.00’de izleyiciyle buluÅŸacak.
Sandberg ve Firner’in yazdığı, Hale Kuntay’ın çevirdiÄŸi, Bora Özkula’nın yönettiÄŸi “Bu da Benim Karım” adlı komedinin dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Rahmi Özan yapıyor.
Berrin Balkanlar, Jale Çiçek, Taner Turan, Süheyla Zeybek, Muharrem Dalfidan ve AyÅŸe Dinç’in rol aldığıOyun, hayatın içinden bir güldürmece sunuyor. Oyunda, çalıştığı fabrikasında her on dakikada bir kamyondan hamile elbisesi çıkan, hali vakti yerinde olan bir kiÅŸi ve güzel ama artık güzelliÄŸi ve kadınlığınıunutmuÅŸ olan eÅŸi anlatılıyor.
Titiz, temizlik hastası, baskın karakterli bir kadın ile eÅŸi arasında geçenleri komik dille anlatan, herkesin kendi hayatından bir ÅŸeyler bulabileceÄŸi Oyun, AVP Sahnesi’nde 7-8 Åžubatta saat 20.00’de tiyatroseverlerle buluÅŸacak.
Harun Özer’in yazdığı, Ebru Kara’nın yönettiÄŸi “Alaaddin’in Sihirsiz Lambası” adlı çocuk Oyununun dekor ve kostüm tasarımını Özge Akarsu, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Erdem Gündüz yapıyor. Cihan Büyükışık, Serap Uluyol Karanfilci, Ozan Sargın, Cansu Yılmaz, Özlem AltaÅŸ, Eray Soykan, Ali Pınar, Hayati Özen, SavaÅŸ Ak, Emre Sefer, Mutlu Dereli, Cem Korkmaz, Emre YaÅŸa, Adnan Tunalı’nın rol aldığıOyunda, kimsenin çalışmadığı, üretmediÄŸi, her ÅŸeyin bir dileÄŸe baÄŸlı olduÄŸu, kimsenin hiçbir ÅŸey yapmadan istediklerinin önüne geldiÄŸi bir dünya konu ediliyor. Oyun, AVP Sahnesi’nde 5 ve 7 Åžubat’ta saat 14.00’te sahnelenecek.
-Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu-
Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi Åžehir Tiyatrosu “Ölüm Tuzağı” adlı Oyunu sahneliyor
Amerikan Edebiyatının korku ve gerilim yazarı olan İra Levin’in kaleme aldığı, Hale Kuntay’ın Türkçeye çevirdiÄŸi “Ölüm Tuzağı” adlı Oyunu Mustafa Kurt yönetiyor.
Sezonun yeni Oyunu olan “Ölüm Tuzağı”, para ve şöhret tutkusunun insanları nasıl baÅŸtan çıkardığını anlatıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.30’da, 4 Åžubat Cumartesi ise 14.00’te Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
BüyükÅŸehir Belediyesi Åžehir Tiyatrosu, 8 Åžubat ÇarÅŸamba günü saat 11.00 ve 14.00’te, “Güliver Devler Ülkesinde” adlı Oyunu sahneye koyacak.
Sami Güner Sanat Galerisi’nde, AyÅŸen TaÅŸtekin Doda’nın kiÅŸisel resim sergisi ise, 30 Ocak-4 Åžubat tarihlerinde açık kalacak.
Zonguldak’ta Kültür Sanat
Zonguldak’ta kültür sanat etkinlikleri kapsamında “AÅŸkı ya da Antigone New York’ta” adlı tiyatro Oyunu sergilenecek.
Zonguldak‘ta kültür sanat etkinlikleri kapsamında “AÅŸkı ya da Antigone New York‘ta” adlı tiyatro Oyunu sergilenecek.
İstanbul Devlet Tiyatrosu, Janusz Glowacki’nin yazdığı, TuÄŸrul Çetiner’in çevirdiÄŸi ve Faik Ertener’in yönettiÄŸi “AÅŸkı ya da Antigone New York‘ta” 2 perdelik Oyunu 3-4 Åžubat tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi‘nde izleyenlerle buluÅŸturacak.
Özden Çiftçi, Mehmet Ali Kaptanlar, Åžamil Kafkas, Ali Düşenkalkar ve Adnan Kürkçü’nün rol aldığıOyunda, New York‘un parklarından birinde dünyanın bir çok yerinden Amerika’ya göç etmiÅŸ insanların yaÅŸam mücadelesi konu ediliyor.
Konya’da Kültür Sanat
Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), “Kulaktan KulaÄŸa-Carrar Ana’nın Silahları”, “Güzel ve Çirkin” ile “Dört Köşe Palyaço”adlı Oyunları izleyicisiyle buluÅŸturacak.
Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), “Kulaktan KulaÄŸa-Carrar Ana’nın Silahları”, “Güzel ve Çirkin” ile “Dört Köşe Palyaço”adlı Oyunları izleyicisiyle buluÅŸturacak.
Dekoru Gül Emre, kostümleri Gülnur Orhon ve ışık düzenini Mehmet YaÅŸayan’ın yaptığı “Kulaktan KulaÄŸa-Carrar Ana’nın Silahları” adlı Oyunda Alpay Aksum, Åžebnem Büyükkalkan, Gökçe Yurtsal, DoÄŸan DoÄŸru, Bengisu Gürbüzer DoÄŸru, Feray Darıcı, Özgür BaÅŸ ve Hasan Tanılmış rol alıyor.
Kulakların duymak istediklerini mi yoksa her şeyi mi duyduğunu anlatan
“Kulaktan KulaÄŸa” ve iki çocuklu bir annenin savaÅŸ sırasındaki yaÅŸamını anlatan
“Carrar Ana’nın Silahları” bugün ve yarın saat 19.30’da, 4 Åžubat Cumartesi ise saat 14.00 ve 19.30’da izleyicinin beÄŸenisine sunulacak.
Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), “Güzel ve Çirkin” adlı müzikal Oyununu da sergileyecek.
Dekoru AytuÄŸÂ Dereli‘ye, kostümleri Ceren Karahan’a ve ışık düzeni Hakan Özdemir’e ait Oyunda, Nur Yazar, Tuncay Aynur, Ozan ÇobanoÄŸlu, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Ferdi Dalkılıç, Özlem Özkan, Nevra Sayar, Gonca Kunduzcu, Selin Genç, ÇaÄŸatay Eker, Canan Kalkır ve Duygu Biçer rol alıyor.
Işıltılı ÅŸatoda yaÅŸayan bir prensin, yaÅŸlı bir dilenci kadın tarafından çirkin bir yaratığa çevrilmesinin ardından çirkin prensin, elindeki sihirli gülün son yaprağı dökülene kadar kendisini sevecek bir kızı bulması gerektiÄŸini anlatan Oyun, 5 Åžubat Pazar günü saat 14.00’da KDT sahnesinde izlenebilecek.
Tamay Sayar ve Åžekip TaÅŸpınar‘ın yazdığı çocuk Oyunu “Dört Köşe Palyaço” ise 7 Åžubat Salı ve 8 Åžubat ÇarÅŸamba günü saat 10.30’da ve 14.00’da sanatseverlerle buluÅŸacak.
İstanbul’da Kültür-sanat
Rastafari’nin deÄŸiÅŸmez müziÄŸi Reggae’nin efsanevi ismi Bob Marley’in 67.doÄŸum günü, 4 Åžubat’ta Babylon’da, 6 Åžubat’ta Nayah’ta düzenlenecek programlarla kutlanacak.
Rastafari’nin deÄŸiÅŸmez müziÄŸi Reggae’nin efsanevi ismi Bob Marley‘in 67. doÄŸum günü, 4 Åžubat’taBabylon‘da, 6 Åžubat’ta Nayah’ta düzenlenecek programlarla kutlanacak.
Åžarkılarında iÅŸlediÄŸi sevgi, barış ve kardeÅŸlik konularıyla tüm dünyada milyonlarca hayranı olan Marley’in anısına düzenlenecek partilerde, Selekta Firuzaga, Ras Memo, Sattas, Mahi, Selekta Genjah, King Seroman, Naranjaman, Pnarzenci, Mojahfire ve Jr. Sensimilla gibi ünlü DJ’ler sahne alacak.
Trompet sanatçılarından İmer Demirer, yarın sanatçı dostlarıyla birlikte Borusan Müzik Evi’nde konser verecek.
Mor ve Ötesi, 2007 yılından beri klasikleÅŸtirdiÄŸi “Akustik” konser serisinin 5’incisinde, daha önce akustik versiyonları hiç çalınmamış, eski ve yeni birçok ÅŸarkısını, sahneye davet edeceÄŸi ÅŸarkıcı ve müzisyen dostlarıyla yarın Ghetto’da seslendirecek.
Pop müzik sanatçısı Göksel, yeni albümü “Bende Bi AÅŸk Var”ın ilk konserini yarın Salon İKSV’de verecek.
“Mi Kubbesi” isimli albümlerinin yayınlanmasıyla büyük bir hayran kitlesi tarafından takip edilmeye baÅŸlanan Nekropsi, derin enstrümantal kompozisyonları, ani ataklarla dinleyeni bambaÅŸka bir hikayeye sürükleyen tarzlarıyla yarın Babylon‘da sahne alacak.
Arabesk eserleri rock altyapılar, arabesk vokaller ve doÄŸu vurmalıları kullanarak yorumlayan, arabesk formatında besteler yapan ve “Her Gün İsyanım Var” ve “Damarımda Kanımsın” albümleriyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan İstanbul Arabesque Project, 4 Åžubat’ta Live Haymatlos’ta sahne alacak.
Konserlerinde Bergen’den Kamuran Akkor’a, Orhan Gencebay‘dan İbrahim Tatlıses‘e pek çok arabesk duayeninin eserlerini seslendiren grup, kendisini izlemeye gelen müzikseverlere arabeskin kederli deÄŸil, keyifli ve eÄŸlenceli yönünü göstermeyi hedefliyor.
Uzun bir aradan sonra büyük bir özenle hazırladığı “Derindekiler” albümünü dinleyenlerin beÄŸenisine sunan Kıraç, albümünün ilk İstanbul konserini 4 Åžubat’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde verecek.
Mevlana Kültür ve Sanat Vakfının düzenlediği ve bestekarı bilinmeyen, bestelenmiş en eski Mevlevi ayinlerinden olduğu kabul edilen Pençgah Ayini
(Beste-i Kadim) “Sema Töreni”, 5 Åžubat’ta Galata Mevlevihanesi Müzesi’nde gerçekleÅŸtirilecek.
-Sahne sanatları
Çin Ulusal Akrobasi TopluluÄŸu “Rüya Takımı-Sihirli Akrobatlar”, trapez, dans, akrobasi ve kung-fu’yu bir araya getiren, yer çekimine ve fizik kurallarına meydan okuyan performanslarını 3, 4 ve 5 Åžubat’ta TİMMaslak Show Center’da sergileyecek.
Neil Labute’un yazıp Defne Halman ve Engin Hepileri’nin yönettiÄŸi “Zorla Güzellik” isimli komedi türündeki tiyatro Oyunu, yarın Kenter Tiyatrosu’nda perdelerini açacak.
W. Gordon Smith’in yazıp Ülkü Tamer‘in çevirdiÄŸi ve Hakan Gerçek’in hem yazıp, hem de oynadığı tek kiÅŸilik Oyun “Van Gogh”, yarın Caddebostan Kültür Merkezi Küçük Salon’da izleyiciyle buluÅŸacak.
Levent Kazak‘ın yazıp Laçin Ceylan‘ın yönetmenliÄŸini üstlendiÄŸi, kadının sosyal konumuna dikkat çeken “Cam”, yarın Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak.
Zorlu Çocuk Tiyatrosunun yeni sezonu için Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından Andersen’in “Çirkin Ördek Yavrusu” masalından hareketle yeniden yazılan
“öteki” kavramının farklı katmanlarda iÅŸlendiÄŸi “Çirkin Ördek Yavrusu”, 4 Åžubat’ta Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek.
Cesare Pavese‘nin “YaÅŸama UÄŸraşı” adıyla yayımlanan günlüğünden esinlenen, ölüm gerçeÄŸini ve onu takip eden yas sürecini konu edinen bir dans performansı olan “Bugün, Hiçbir Åžey”, 6 Åžubat’ta Salon İKSV’de izleyici karşısına çıkacak.
“Elazığ Kültür ve Sanat Åžehridir”
Elazığ – Bakü Kültür ve Sanat BuluÅŸması için ilimize gelen sanatçılar ve kültür elçileri Belediye BaÅŸkanı Süleyman SelmanoÄŸlu’nu ziyaret ettiler.
BaÅŸkanlık makamında gerçekleÅŸen ziyarette Elazığ – Bakü Kültür ve Sanat BuluÅŸmasına katılacak olan sanatçılar ile organizasyona katkı veren kuruluÅŸların yetkilileri hazır bulundu.
Ziyarette bir deÄŸerlendirme yapan Bedrettin KeleÅŸtimur: “Elazığ – Bakü Kültür ve Sanat BuluÅŸması kapsamında ÅŸehrimizde bir faaliyeti daha icra etmenin mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Azerbaycan‘ın bağımsızlığının 20. yılında bu etkinlikler iki gün süreyle devam edecek. Azerbaycanlı Åžair Elmas Yıldırım adına düzenlenecek paneller yapılacak. Cafer Cabbarlı’nın kitap tanıtımını yapacağız. Ve bu aradaAzerbaycan edebiyatında önemli olan ÅŸahsiyet Anar Bey’e FÜ tarafından Fahri Doktora unvanı verilecek. Programlarımız kapsamında Fuzuli‘ye saygı gecesi tertip edeceÄŸiz. Tüm programlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Avrasya Yazarlar BirliÄŸi BaÅŸkanı Doç. Dr. Yakup DeliömeroÄŸlu ise konuÅŸmasında Azerbaycan Şehitleri içinTürkiye‘de ilk defa Elazığ‘da bir anıt yapıldığına dikkat çekerek, bu durumun iki ülke arasındaki dostluk iliÅŸkilerini geliÅŸtirme adına çok önemli olacağına vurgu yaptı.
Sanatçı Mehmet Özbek ise açıklamasında; “Bizler için Elazığ – Bakü sanat buluÅŸmasından ziyade burada bir Bayram yaşıyoruz. Sayın Valimize, Belediye BaÅŸkanımıza ve manas ekibine teÅŸekkür ediyorum. Biz türkülerimizi yörelerimizden derleyerek sizlere sunmaya gayret gösterdik. Bu etkinliklerin tamamının hayırlı olmasını diliyorum. Etkinlikler kapsamında Fuzuli‘ye saygı gecesi bizler için ayrıca önem arz eden programlardan biridir.” Dedi.
Elazığ‘ın bir kültür ve sanat ÅŸehri olduÄŸunu vurgulayan Belediye BaÅŸkanı Süleyman SelmanoÄŸlu ise ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti şöyle dile getirdi:
“Sizleri Anadolu‘nun bu inci ÅŸehrinde ağırlamaktan mutlu olduÄŸumu ifade etmek istiyorum. Elazığ – Bakü Kültür ve Sanat buluÅŸmasını organize eden Bedrettin KeleÅŸtimur Beyefendi baÅŸta olmak üzere tüm arkadaÅŸlarımıza şükranlarımı sunuyorum. GeçmiÅŸte Hazar Åžiir AkÅŸamlarından birini Azerbaycan‘da gerçekleÅŸtirmiÅŸtik ve orada Yazarlar BirliÄŸi BaÅŸkanı Anar beyle de bir araya gelmiÅŸtik. Åžehrimizde düzenlenecek bu programların hayırlı olmasını diliyor, bizleri ziyaretiniz içinde şükranlarımı sunuyorum.”
BAŞKENTTE KÜLTÜR SANAT HABERİ
CUMHURBASKANLIGI SENFONI ORKESTRASI (CSO), 10 SUBAT’TAKI KONSERINDE ”BAROK HAFTASI” PROGRAMIYLA IZLEYICI KARSISINA CIKACAK.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 10 Şubatˊtaki konserinde ˊˊBarok Haftasıˊˊ programıyla izleyici karşısına çıkacak.
Orkestrayı Şef Raoul Grüneisˊin yöneteceği konserde, obuada Manfred Bellmann ve flütte Iris Rath yer alacak. Konserde, Telemannˊın ˊˊre majörˊˊ senfoniˊsi, Bach ve Vivaldiˊnin ˊˊobua konçertoˊˊlarıile Hasseˊnin ˊˊsol minörˊˊ senfonisi seslendirilecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 5 eserle izleyiciyi selamlayacak.
-Tiyatro-
Büyük Tiyatro: ˊˊGenç Osmanˊˊ, yarın ve 5 Şubatˊta sahne alacak.
Ali Berktayˊın kaleme aldığı, Ayşe Emel Mesciˊnin yönettiği ˊˊKerbelaˊˊ, 7 Şubatˊta seyredilebilir.
Cüneyt Gökçer Sahnesi: Aristophanesˊin yazdığı, Yücel Ertenˊin çevirip, oyunlaştırıp yönettiği ˊˊBarışˊˊ, yarın ve 4 Şubatˊta izlenebilir.
ËŠËŠKantocuËŠËŠ 7, 8 ve 9 ÅžubatËŠta seyredilebilir.
ˊˊBenim Tatlı Meleğimˊˊ, 5 Şubat pazar Günü izleyiciyle birlikte olacak.
Şinasi Sahnesi: Tennessee Williamsˊın yazdığı, Can Yücelˊin çevirdiği, Jason Haleˊnin yönettiği ˊˊSırça Kümesˊˊ, yarın ve 4 Şubatˊta sahnelenecek.
ˊˊElma Hırsızlarıˊˊ isimli eser, 7, 8 ve 9 Şubatˊta seyirciyle birlikte olacak.
Küçük Tiyatro: Angelo Savelliˊnin kaleme aldığı ve yönettiği ˊˊFigaroˊˊ, yarın ve 4 Şubatˊta sahne alacak.
ˊˊKeloğlan Keleşoğlanˊˊ isimli çocuk oyunu, 5 Şubat Pazar günü görülebilecek.
Akün Sahnesi: ˊˊGizler Çarşısıˊˊ, yarın, 4 ve 5 Şubatˊta izlenebilir.
ËŠËŠRab Åžeytana Dedi KiËŠËŠ, 7, 8 ve 9 ÅžubatËŠta tiyatroseverlerle birlikte olacak.
Altındağ Tiyatrosu: Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Musahipzade Celalˊin kaleme aldığı ˊˊKafes Arkasındaˊˊ isimli oyun hafta boyunca izlenebilecek.
İrfan Şahinbaş Sahnesi: ˊˊYastık Adamˊˊ, 4 Şubatˊta izlenebilecek.
Stüdyo Sahne: ˊˊÜç Yönetmen Üç Oyunˊˊ, yarın, 5 ve 7 Şubatˊta izlenebilir.
Oda Tiyatrosu: ˊˊDönülmez Akşamın Ufkundayızˊˊ adlı eser, yarın ve 4 Şubatˊta, ˊˊHüzzamˊˊ 7, 8 ve 9 Şubatˊta seyredilebilecek.
-Opera-bale-
Opera Sahnesi: ËŠËŠMacbethËŠËŠ, 4 Åžubat Cumartesi, ËŠËŠDon GiovanniËŠËŠ 6 Åžubat Pazartesi sahnelenecek.
ˊˊZorbaˊˊ balesi, 9 Şubat Perşembe günü seyirciyle birlikte olacak.
Operet Sahnesi: ˊˊBir Tenor Aranıyorˊˊ, 5 Şubatˊta, ˊˊŞarkılarla Yaşamakˊˊ ise 7 Şubatˊta sahne alacak.
Leyla Gencer Sahnesi: ˊˊSihirli Dünyaˊˊ adlı müzikli çocuk oyunu, 5 Şubatˊta izlenebilir.
-Sinema-
Steven Spielbergˊin Kamera karşısına geçtiği ve konusu Birinci Dünya Savaşı yıllarında geçen ˊˊSavaş Atıˊˊ adlı film, yarın seyirciyle buluşacak.
Jeremy Irvin, Peter Mullan, Emily Watson ve David Thewlisˊin başrolünü üstlendiği film, Birinci Dünya Savaşı sırasında Albertˊın eğittiği ve çok sevdiği atı Joeyˊnin satılarak savaşta sipere gönderilmesi üzerine yaşananları işliyor. Film, Michael Morpurgoˊnun aynı adlı çocuk romanından sinemaya aktarıldı.
Hasan Tolga Pulatˊın yönettiği, Altın Portakal ödüllü ˊˊGüzel Günler Göreceğizˊˊ vizyona girecek. Bir Güniçinde İstanbulˊda geçen hikaye, beş farklı karakterin kesişen yollarını anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Uğur Polat, Buğra Gülsoy, Nesrin Cevadzade, Feride Çetin ve Barış Atay Mengüllü yer alıyor.
48. Antalya Altın Portakal Film Festivaliˊnde yarışan yapım En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Yardımcı kadın Oyuncu ödüllerine layık görülmüştü. Şanal Günseliˊnin yönettiği ˊˊEş Ruhumun Eş Zamanıˊˊ adlı film gösterime girecek. Uğur Çavuşoğlu, Aylin Kabasakal, Zeynep Utku, Deniz Seki, Musa Uzunlar, Tuğçe Ersoy ve Güzin Ustaˊnın rol aldığı yapım, Şanal Günseli ve Işık Günseli-nin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak 2005 yılında yazdıkları aynı adlı kitaptan sinemaya uyarlandı. Türü ˊˊkuantum filmiˊˊ olarak nitelendirilen yapım, yeryüzünden uzak bir boyutta bütünlüğünü tamamlamış enerji dolu bir varlığın dünyaya inmesini ancak, burada çıkan bir kaos sonucu ikiye ayrılması nedeniyle bu varlıktan ayrılan iki eş ruhun birbirini aramaya başlamasını konu alıyor.
İngiltere yapımı ˊˊUtançˊˊ, haftanın dördüncü yeni yapımı. Steve Mcqueen IIˊnin yönettiği filmde Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale, Lucy Walters, Elizabeth Masucci ve Calamity Chang rol alıyor. Film, New Yorkˊta yaşayan 30ˊlu yaşlardaki Brandonˊın sorunlarından sıyrılma çabalarını işliyor.
 Kaynak : http:// haberler.com
Yorumlar kapalı.