Şunun için etiket arşivi: Geleneksel Türk

divannagmeDivan türü eserlerin bir araya getirildiği “Geleneksel Türk Müziğinde Divanlar: Divannağme” çalışması, Türk müziğinin önemli eserlerini geleceğe taşıyacak.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve “Divannağme” Proje Küratörü Prof. Dr. Levent Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, divanın sanat müziğinin besteleme biçimlerinden biri olduğunu söyledi.

TRT kayıtları ve arşivlerde bugüne kadar bilinen üç divan olduğunu belirten Öztürk, şarkı, ağıt, semai gibi besteleme biçimleri bulunduğunu, divanın da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Divanların arşivlerde az olduğuna işaret eden Öztürk, “Sadece üç tane. Repertuvarımızda 40 binin üzerine eser var. Bu rakama rağmen divanlar neden az, özellikleri nelerdir diye 4 yıl önce araştırmaya başladım” dedi.

Öztürk, araştırmaları sonucunda gün yüzüne çıkmamış, daha önce dile getirilmemiş divanlar bulduğunu gördüklerini vurguladı.

Sanat müziği içerisinde yıllardır çalışan sanatkarlarla görüştüklerini ve başka divan eserleri de ortaya çıkardıklarını ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

“Bestekar Necip Gülses ile görüştük. Onun bir ‘Hüseyn’i Divan’ı gün yüzüne çıktı. Bir tane Rabikaratte’nin radyo kayıtlarındaki sesinden, ses kaydından notaya çekilmiş bir ‘Gerdaniye Divan’ çıktı. Zaman içerisinde bunların sayısı 12’ye ulaştı. Biz 12 eseri saptayınca Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne proje olarak sunduk. ‘Bunların kayıt altına alınması önemlidir, çünkü serbest okunan eserler, bunların notaya alınmasında da güçlükler var’ dedik.”

-“Arşiv için başladık, keyifle dinlenir bir CD ortaya çıktı”

Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanlığının projelerini ilgiyle karşıladığını ve destek gördüklerini vurguladı.

Daha önce hiç yapılmamış bir çalışma ortaya çıkardıklarını belirten Öztürk, “Geleneksel Türk Müziğinde Divanlar: Divannağme’ çalışmamız, geleneksel sanat müziğindeki mevcut bilinen bütün divan türü eserleri bir araya getiren ve bunların unutulmasını önleyecek bir çalışmadır” diye konuştu.

Öztürk, arşiv için başladıkları projeden, keyifle dinlenebilen bir CD ortaya çıktığını dile getirdi.

Türk kültürünün yazılı olmaktan ziyade sözlü kültür olarak geliştiğini, bunların kayıt altına alınma ihtiyacının çok fazla duyulmadığını aktaran Öztürk, şunları anlattı:

“Bu da zaman içerisinde pek çok kültürel ögenin kaybolmasına ve unutulmasına yol açmış. Geleneksel sanat müziğiyle uğraşıyorum. Halen çalınıp söylenmeyen çok güzel formlar var. Şarkı dışında farklı formlar yokmuş gibi Türk sanat müziği 30 yıldır şarkı formuna indirgendi. Halbuki çok güzel besteleme biçimlerimiz var. Divan da bunlardan bir tanesidir. Bence divan halk müziğiyle, sanat müziğini tam kaynaştıran orta yerde duran bir türdür. Sanat müziği ile halk müziği ayırımının da ne kadar suni olduğunu vurgulayan bir tür olması açısından önemlidir. Dinlediğiniz zaman orada halk müziği delegeleri ve makamsal özellikler de var.”

Öztürk, Türk müziğinin geniş bir repertuvara sahip olduğunu ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlayacak çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bunun için “Bir divan da sen bestele” yarışması düzenlenebileceğini aktaran Öztürk, Halil Erseven ve Fadıl Atik ile hazırladıkları Divannağme’nin gelecek nesillere bir miras olduğunu kaydetti.

Kaynak: Haberler.com

Genç sanatçılardan Ressam Perincan YALNIZCIK ; TEK “Monad” sergisi bugün Galeri Artist Çukurcuma’da. Bugün açılacak sergi 03-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında Pazar günleri hariç hergün saat 11:00 ile 18:30 saatleri  ziyarete açık kalacak.

perincan_yalnızcık

Perincan YALNIZCIK Kimdir?

1987 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini, Özel Kalamış Koleji’nde tamamladı.  Kalamış Koleji’nin 50. Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği resim yarışmasında 3.lük ödülü aldı. Aynı yıl, 50 Yıldır “Unutulmayan Müzikaller” oyununda yer aldı.

2001 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda misafir öğrenci olarak eğitim aldığı sırada, Kasdav tarafından verilen “Gelecek Vaadeden Solist Ödülü”ne layık görüldü. 2008’de Marmara Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünü, fakülte ikincisi olarak bitirdi. Öğrenciliği sırasında, fakülte etkinliklerinin sunuculuğunu üstlendi. 2008’in Ağustos ayında Bodrum Divan Palmira Hotel’de babası Reha Yalnızcık‘la birlikte, ilk ortak sergisini açtı. Günümüze kadar çeşitli galerilerde 10 ortak sergi daha gerçekleştirdi. Ayrıca Eranus Sanat Galerisi ile Berlin Türk Evi’nde karma sergiye katıldı. 2010 yılının Aralık ayında Doku Sanat Galerisi’nde ilk kişisel sergisini, 2012 yılının Temmuz ayında ise; Leonardo Sanat Galerisi’nde ikinci kişisel sergisini gerçekleştirdi. Resim çalışmalarını da sürdürdüğü  5/9/11 – 30/11/12  tarihleri arasında; aynı zamanda, Vakko Tekstil Ve Hazır Giyim San. İşl. A.Ş. Genel Müdürlüğünde, ‘’Eşarp Ürün Müdürü’’ olarak görev aldı.  2013 yılında, katıldığı her iki (Küçükçekmece ve Ümraniye Belediyelerinin düzenlediği) resim yarışmasında da eserlerini sergileme imkanı buldu .Günümüzde, bir yandan Mayıs 2014’de Galeri Artist Çukurcuma’da gerçekleşecek, 3. Kişisel  sergisine hazırlanmakta, bir yandan da ebru çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatçının son dönem resimlerinden oluşan portfolio’su için lütfen TIKLAYINIZ

perincan-yalnızcık

Atölyesi Bakırköy’de bulunan minyatür sanatçısı Sabriye Şeker, ilçesini de minyatürlerine taşıyor. Atölyesinde otistik çocuklarla minyatür çalışmaları da yapan Şeker, Bakırköy ile özdeşleşen Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni minyatürle yeniden yorumluyor.

sabriye-seker

Hastanenin arşivindeki belgelerden yararlanan Şeker, hastanenin müdavimlerden Neyzen Tevfik’i, bir beyin ameliyatını, bazı psikiyatri vakalarını fotoğraflardan yola çıkarak minyatürlerini yaptı. Hastanenin sembolü Düşenen Adam’ı da minyatürle yapan Şeker, şu anda tarihteki 20 psikiyatri vakasını anlatan minyatür projesi üzerinde çalışıyor.

Sabriye Şeker Kimdir?

Sanata yönelik sıcak ilgisi küçük yaşlarda başladı. Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ile tanışması,  1987 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji Kürsüsü’nde açılan, Ord. Prof. A. Süheyl Ünver kurslarında başladı. Kültür Bakanlığı’nın Topkapı Sarayı Müzesi’nde açmış olduğu ‘Türk Süsleme Sanatı’ kursunu üç yıllık eğitimden sonra 1991 yılında başarıyla tamamladı. İki yıl süreyle ‘ Sema Nakışhanesi’ne devam etti. Yaptığı sanata daha fazla katkı sunabilmek adına, özel hocalardan desen, minyatür, karakalem ve resim dersleri aldı.

Sanatın çıkış noktasının, ‘Anadolu Kültürü’ olduğunu düşünen sanatçı,  desenleri ve zengin yorumlarıyla sahip olduğumuz kültürel değerleri ortaya çıkaran birçok esere imza attı… Kendisini her zaman destekleyen büyük hocalardan ve ustalardan cesaret aldı… Bu cesaretine,  bilgi birikimini, araştırmalarını ve elinin hünerini katarak gelenekselin ışığında modern tasarımlar ortaya koydu…Sabriye ŞEKER; araştırmacı, yazar Turgay TUNA ile birlikte* ‘Hebdomon’dan Bakırköy’e ‘ ve  ** ‘Ayastefanos’tan Yeşilköy’e’ adlı Bakırköy tarihi açısından önem taşıyan iki özel sergide bulundu.

Turgay TUNA’nın aynı isimli kitaplarında sanatçının minyatür çalışmaları yer aldı… 2009 yılında basılan ***  ‘Makri Hori’ den Bakırköy’ e, Ayastefanos’ tan Yeşilköy’ e ‘ adlı kitabın sayfalarını ŞEKER’in çok özel minyatür çalışmaları süsledi… ‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ ajansı tarafından çıkarılan **** ‘Bugünün Ustaları ‘2009 kitabında  ‘Süleymaniye Camii-İç Mekân ‘ ,***** ‘Bugünün Ustaları’ 2010 kitabında ise ‘Ayasofya’ adlı eserleri yer aldı.

Sanatçının özgün çalışmalarından oluşan eserleri kimi özel takvimlerin sayfalarını süsledi…

Bunlardan bazıları;

2006 yılı, ‘Eskişehir B.şehir Bel.-Yunus Emre’den Atatürk’e Türklerin Düşünce İzleri’,

2008 yılı, ‘İlksav-Anadolu’nun Kandilleri’, 2009 yılı, ‘Tarsus Belediyesi- Karacaoğlan, Oyalı Süslemeler ve Yemeniler’,

2010 yılı , ‘2010 Yılı Avrupa Kültür Başkenti-Bugünün Ustaları’. Sanatçı, geleneksel sanatlara,  farklı bir bakış açısı getirmesini sağlayan,  değerli üstat, gazeteci, ressam, hat sanatçısı Etem ÇALIŞKAN ile ortak çalışmalarda yer aldı… Değerli sanatçı ile birlikte ‘Atatürk’ , ‘Mevlana’ , ‘Karacaoğlan ve Oyalı Süslemeler ‘ ve ‘Ulukışla Yolundan Anadolu’ya Han Duvarları ve Oyalı Türküler’ sergilerini büyük bir onur duyarak gerçekleştirdi.  ‘Karacaoğlan ve Oyalı Süslemeler ‘ sergisinde bir ilki gerçekleştirerek,  yemenilerdeki oyaları kendini özgü yorumuyla stilize ederek, eserlerine taşıdı. İstanbul 2010-Avrupa Kültür Başkenti kapsamında düzenlenen ‘Çocuk Bakışlı İstanbul’ projesinde yer alan sanatçı bu ekiple birlikte yurt içi ve yurt dışı sergilerinde yer aldı. Sabriye ŞEKER,  Kosova ve Karadağ büyükelçiliklerinden gelen özel davetlerle, atölye ekibiyle birlikte  çok özel sergilere imza atarak yaptığı sanatı bu ülkelerde tanıtma fırsatını buldu.Birçok özel koleksiyonda da eserleri bulunan sanatçı, halen ilk günkü heyecanla çalışmalarına devam etmekte ve öğrenciler yetiştirmekte.

Sanatçının yurtiçi ve yurtdışında katıldığı karma ve kişisel sergiler:

1994-Fun Ping Shon Museum (Hong Kong)

1995-The Marmara Hotel (İstanbul)

1996-Ali Toy Sanat Galerisi (İstanbul)

1996-Ace Sanat Galerisi (Adana)

1996-Habitat (İstanbul)

1997-Cemal Reşit Rey (İstanbul)

1997-Türk Haftası Etkinlikleri (Malta Adası)

2000-Ticaret Odası-BASAD  (Urfa)

2000-Turkcell Sanat Etkinlikleri (Newyork)

2001-Tarık Zafer Tunaya Sanat Galerisi (İstanbul)

2002-Yıldız Sarayı (İstanbul)

2002-Askeri Müze-BASAD (İstanbul)

2002-Resim Heykel Müzesi-BASAD (İzmir)

2003-Ansan-BASAD (Antalya)

2003-Yeşilyurt Spor Kulübü (İstanbul)

2004-Crown Plaza (İstanbul)

2005-Taksim Sanat Galerisi (İstanbul)

2005-Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi (Bursa)

2005-Antalya Müzesi (Antalya)

2007-Bahçeşehir Belediyesi Sergi Salonu (İstanbul)

2007-Pasha Turkısh Restaurant (Newyork)

2008-Modena Kültür Merkezi (İtalya)

2008-Basad (Bakırköylü Sanatçılar Derneği)

2009-Kültür Üniversitesi (İstanbul)

2010-Kadir Has Üniversitesi(İstanbul)

*Turgay TUNA, Hebdomon’ dan Bakırköy’ e, Bakırköy Belediyesi Kültür Yayınları, Ekim 2000-İstanbul **Turgay TUNA, Ayastefanos’tan Yeşilköy’ e, Hüseyin MERTER, 2006-İstanbul ***Turgay TUNA-Sabriye ŞEKER, Minyatür ve Fotoğraflarla Makri Hori’den Bakırköy’e Ayastefanos’tan Yeşilköy’e, Mimarlar Odası  Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği, Ekim 2009-İstanbul ****İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Geleneksel Türk Kitap Sanatları ‘Bugünün Ustaları’ ,  2009-İstanbul ***** İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Geleneksel Türk Kitap Sanatları ‘Bugünün Ustaları’ , 2010-İstanbul

 

Kaynak : Bakırköy Gazetesi

Venezuella’dan Rusya’ya, İspanya’dan Japonya’ya uzanan geniş bir coğrafyadan seçkin solist ve topluluklar Nisan’da Ankara’da… Biletler 7 Mart’ta satışta!

31. Uluslararası Ankara Müzik Festivali AFİŞ

Her yıl Ankara baharını müzik ve dansla renklendiren, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali 31. kez 4-30 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. Venezuella’dan Rusya’ya, İspanya’dan Japonya’ya uzanan geniş bir coğrafyadan seçkin solist ve topluluklar, senfonik müzik, oda müziği, dünya müziği ve dans alanında festival programını zenginleştiriyor. Türkiye’nin yetiştirdiği ve sanatlarını uluslararası alanda sürdüren önemli değerler de festivalde yer alıyor. Etkinliklerin 7 Mart’ta satışa sunulacak olan biletlerinin fiyatları 25 ile 150 TL arasında değişiyor. Öğrenciler için bilet başına 10 TL indirim yapılacak.

Festivalin açılışı 4 Nisan akşamı MEB Şura Salonunda Fazlı Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası tarafından yapılacak. Çaykovski ve Frank’ın orkestra eserlerinin yer aldığı konserde genç obuacı Demre Erdem, Haydn’ın obua konçertosunu seslendirecek. Ayrıca genç bestecilerimizden Onur Nurcan‘ın “Fantasia” adlı eserinin Ankara prömiyeri yapılacak.
Klasik müzik alanında festivalde yer alan orkestralar Bilkent Senfoni, Kazakistan Oda Orkestrası ve Orkestra Akademik Başkent. Orkestraların Işın Metin, Pavel Tarasevich, ve Ertuğ Korkmaz’ın şefliklerindeki konserlerinde solist olarak Japon kemancı Akiko Suwanai, ünlü piyanistimiz İdil Biret, Kazak kemancı Gaukhar Murzabekova ve flütçü Nikolai Popov yer alacak.

Bach’ın yapıtları üzerinde uzmanlaşmış Alman çellist Pieter Wispelwey, Avrupa’daki festivallerin aranan topluluğu Borodin Quartet ve piyanist Alexei Volodin, Venezuella varoşlarından müzikle fışkıran Simon Bolivar Quartet, bir Türk ve üç Yunan müzisyenden oluşan Atina’nın aranan dörtlüsü Tetraktys Quartet, vokalçello ve gitarı buluşturan Trio Anka, Hollanda’dan Duo Pehlivanlı-Safonova viyola-piyano ikilisi festival programını oda müziği dalında zenginleştirip renklendiren topluluklar. Bu bağlamda Amerika’da yaşan genç bestecimiz Erberk Eryılmaz‘ın Viyola Konçertosu’nun da Türkiye prömiyeri Esra Pehlivanlı tarafından, seçkin müzisyenlerin oluşturduğu topluluk eşliğinde yapılacak.

Pink Floyd, Liszt ve Piazzola sevenler için, üç konsepti aynı konserde Londra merkezli çalışan genç piyanist AyşeDeniz Gökcin buluşturuyor. Pink Floyd uyarlamalı topluluğun da beğenisini kazanarak internette tıklanma rekorları kıran AyşeDeniz Gökcin, Güney Amerika ve Avrupa’dan peşpeşe aldığı davetlerle verdiği konserlerden sonra, bu düzenlemelerini ilk kez Ankara’da seslendirecek. Festivalin bir başka genç yıldızı da, Amerika’da giderek ünlenen klasik gitarcımız Celil Refik Kaya.

Polonya’yla diplomatik ilişkilerin 600. yılında bir Türk-Polonya ortak projesi de “Karol Şimanovski Re-Oriented” başlığıyla festivalde yer alıyor. Bu çalışmanın özelliği, tambur, ney, kemençe, ud, kanun, bağlama gibi geleneksel Türk sazları ile keman, çello, viyola, gitar gibi Batı sazlarını bir araya getirmesi ve hazırlanan bestelerin dünya prömiyerinin yapılacak olması.

Geniş kitlelerin beğenisini kazanmış ünlü gitarist Al di Meola da, yepyeni konseptiyle 31. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin dikkati çeken konuklarından biri. Al di Meola,“Beatles§More” adını verdiği konserinde Beatles parçalarını bir yaylı çalgılar dörtlüsü ve kendi triosuyla birlikte 3000 kişilik Congresium salonunda seslendirecek. Ankara’nın bu yüksek kapasiteli salonu Festivalde, Türkiye’de ilk kez “Ballet Nacional de Espana / İspanya Devlet Balesi”ninFlamenko gösterisine de sahne olacak. Festivalin kapanışı da gene Congresium’da, dünyanın en ünlü Rus topluluklarından biri olan Vladimir Ponkin şefliğindeki büyük Ossipov Balalayka Orkestrası ile yapılacak. Konserde senfonik balalayka orkestrası bazı parçalarda mezzosopranoIrina Dolzhenko ile tenorAlexander Zakharov’a da eşlik edecek.

Festivalin sokaktaki insana sürprizi ise, 5-9 Nisan arasında beş gün süreyle her akşam 19.30-21.30 arasında Kuğulu Park’ta düzenlenecek olan Alman sanatçıların Işık Gösterisi…

Program ve Fiyatlar için Lütfen TIKLAYINIZ

 

Dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı, kapılarını bugün ziyaretçilere açıyor.

franfurt-kitap-fuarıBu yıl 65’incisi düzenlenecek ve yarın başlayacak olan Frankfurt Kitap Fuarı, 100’den fazla ülkeden yayın ve elektronik yayıncılık alanında faaliyet gösteren yaklaşık 7 bin yayıncı ile 300 bin kitapseveri buluşturacak.

Fuarın bu yılki “onur konuğu” ülkesi Brezilya olacak.

13 Ekim Pazar gününe kadar sürecek fuarda Türk Edebiyatı’nın ve yayıncılığının en seçkin örnekleri de okurlarla ve yayıncılarla buluşacak.

Türkiye ulusal standı fuarın uluslararası standlar bölümünde 304 metrekare ve çocuk kitapları bölümünde 48 metrekare olmak üzere 352 metrekarelik bir alanda yerini alacak. Türkiye standında 200 yayınevinin 3 bine yakın kitabı sergilenecek.

Türkiye standında, aralarında Boyut, İletişim, Metis, İthaki ve Timaş’ın da bulunduğu 22 yayınevi, çocuk yayınları standında da aralarında Damla, Final, Günışığı, Mavi Bulut ve Redhouse’nin de bulunduğu 10 çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncısı kendilerine ayrılan sergi ve görüşme ünitelerinde eserlerini tanıtacak ve telif görüşmeleri gerçekleştirecek.

Türkiye ulusal standında ayrıca, panel, söyleşi ve geleneksel Türk mutfağı sunumundan oluşan 5 etkinlik ve bir de sergi gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında “Piri Reis’in Dünya Haritası’nın 500. Yıldönümü”nün Unesco tarafından 2013 yılı anma ve kutlama yıldönümleri arasına alınması münasebetiyle “Piri Reis: Akdeniz’in Piri – 500 Yılın Gizemi” isimli sergi açılacak.

Fuarda ayrıca “Piri Reis’in Dünya Haritası’nın ortaya çıkışı ve kaynaklarının konu edildiği bir panel düzenlenecek.

Kaynak :[]

Güzel Sanatlar Fakülteleri veya Akademilerin Resim, Heykel, İç Mimarlık, Grafik Tasarım, Geleneksel Türk Sanatları, Tekstil Ve Moda Tasarımı, Seramik Ve Cam Tasarımı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların sınavlarına hazırlık amacıyla Talep üzerine  Pazar günü için yeni sınıf açılacaktır.

 

Talebin yoğunlaştığı saat olan 15:00 – 19:00 arası için öğrenci kayıtları başlamıştır.

Adres bilgimize ve telefonlarımıza ulaşmak için” İletişim” ‘e tıklayınız.  Bizleri ziyaret ederek bilgi alabilir veya telefonla görüşebilirsiniz. Arzu ediyorsanız bir Pazar günü kağıt ve kalemlerinizi alarak bir ders misafirimiz olup kendinizi deneyebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi hazırlık eğitimlerimizi Heykel sanatçısı ve Temel sanat eğitmeni  Ş.Hale ÜRKMEZGİL vermektedir.

 

ARETE Sanat Özel Seçki – karma resim – 24 Şubat’a dek – ARETE Sanat Galerisi’nde. İşte haftanın diğer etkinlikleri…

Sergi

İSTANBUL

  • Turan Aksoy’un “Bir Portre: Huzursuz” sergisi 19 Şubat – 19 Nisan tarihleri arasında PiArtworks’de. (0212 293 71 03)
  • Erkin Saygı ve Ruhcan Topaloğlu’nun “Cam ve Işık 2” sergisi 19 Şubat – 16 Mart tarihleri arasında Galeri Işık’ta.
  • Robert Di Credico’nun sergisi 19 Şubat – 16 Mart tarihleri arasında Almelek Sanat Galerisi’nde. (0212 265 38 51)
  • Başkalarının Hayatı. Tekrar ve Hayatta Kalma isimli karma sergi 20 Şubat – 27 Nisan tarihleri arasında Akbank Sanat’ta.
  • Eliff Karadayı’nın “Maaile” isimli sergisi 20 Şubat – 30 Mart tarihleri arasında Maçka G-Mall Galeri G-art’ta. (0212 296 08 76)
  • Şükrü Karakuş’un “Küresel” isimli sergisi 20 Şubat – 12 Mart tarihleri arasında Mine Sanat Galerisi’nde. (0212 232 38 13)
  • Christopher Thomas’ın fotoğraf sergisi 21 Şubat – 30 Mart tarihleri arasında Elipsis Galeri’de. (0212 249 48 92)
  • Salt Soyut isimli karma sergi 21 Şubat – 24 Mart tarihleri arasında Mixer’de. (0 212 243 54 43)
  • Nebihe Göl ve Mehmet Tapkan’ın “Renklerin Senfonisi” isimli sergisi 22 Şubat – 12 Mart tarihleri arasında Bindallı Sanatevi’nde. (0212 252 79 66)
  • Javid Tabatabaii’nin suluboya resim sergisi 18 Şubat’a kadar GALERİFE’de. (0216 368 03 78)
  • Bir Başkentin Su Yolları isimli sergi 18 Şubat’a kadar Koç ÜniversitesiAnadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde.
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “İstanbul Destanı” isimli sergisi 19 Şubat’a kadar Çırağan Sarayı’nın giriş katındaki Sanat Galerisi’nde.
  • Ümit Gezgin’in “An-Mekân 2” isimli sergisi 19 Şubat’a kadar BahariyeSanat Galerisi’nde.
  • Ahmet Elhan, Argun Okumuşoğlu, Esat Tekand ve Sevinç Altan’ın sergisi 19 Şubat’a kadar Galeri 44a’da. (0212 233 33 80)
  • Pandora’nın sergisi 20 Şubat’a kadar Alta Sanat Galerisi’nde. (0212 282 69 65)
  • Kış Karması 2013 sergisi 20 Şubat’a kadar Hobi Sanat Galerisi’nde. (0212 225 23 37)
  • JAPONYA: Çizgi Karakterleri Ülkesi isimli sergi 20 Şubat’a kadar Japonya Başkonsolosluğu Eski Ofis Binası’nda.
  • Düş İçinde Düş isimli karma sergi 20 Şubat’a kadar Asfalt Art Gallery’de. (0 216 418 08 06)
  • Gündüz Karul’un “Heyecanlarım” isimli sergisi 22 Şubat’a kadar Ziraat İstanbul Tünel Sanat Galerisi’nde.
  • Emre Çalış’ın “Tertibat” isimli sergisi 22 Şubat’a kadar Galeri Artist Çukurcuma’da. (0 212 2519163)
  • Joseph Kosuth’un “Uyanma” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Kuad Galeri’de.
  • Büyüleyici Şehir Cenova isimli fotoğraf sergi 23 Şubat’a kadar Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde. (0212 249 2610)
  • Fulya Çetin’in “nehir altı nehir” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar .artSümer’de. (0 212 249 1035)
  • Tonguç Yaşar’ın “Hengâme” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Schneidertempel Sanat Merkezi’nde.
  • Jak Baruh, Levent Özçelik ve Maura Sullivan’ın fotoğraf sergisi 23 Şubat’a kadar Pg Art Gallery’de. (0212 252 80 00)
  • Gülnur Geriş’in seramik sergisi 23 Şubat’a kadar Galeri Tasarım’da. (0212 513 23 14)
  • Seda Hepsev’den “Disguise” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar X-ist Sanat Galerisi’nde.
  • Giyim kuşam isimli karma sergi 23 Şubat’a kadar Galeri Apel’de. (0212 292 72 36)
  • Nejad Melih Devrim’in sergisi 23 Şubat’a kadar Galeri Nev’de. (0212 252 15 25)
  • Çiler Belen’in “Kapılar Üzerimize Kapanmadan Önce” isimli fotoğraf sergisi 23 Şubat’a kadar Arkeopera Sanat Galerisi’nde. (0212 249 92 26)
  • Gülden Artun’un sergisi 23 Şubat’a kadar Tem Sanat Galerisi’nde. (0212 2470899)
  • Karma “Karışık” isimli karma sergi 23 Şubat’a kadar Adıgüzel Sanat Galerisi’nde. (0216 456 75 85)
  • Filiz Hatipoğlu’nun “Zamansız” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Besiktaş Çağdaş’ta. (0212 236 10 27)
  • Bashir Borlakov, Canan, Cevdet Erek, Katsumi Hayakawa, Emre Hüner, Meltem Işık, Ahmet Doğu İpek, Lee Jinju, Robert Longo, Stefan Thiel, Erinç Seymen, Jennifer Steinkamp, Pae White ve Burcu Yağcıoğlu’nun sergisi 23 Şubat’a kadar Nesrin Esirtgen Collection’da. (0212 243 78 53)
  • rh+art magazine dergisinin düzenlediği Yılın Genç Ressamı yarışmasında dereceye giren sanatçıların sergisi 23 Şubat’a kadar Planet of Art Gallery’de.
  • Aysun Uygun, Ayşegül Yüksel, Faruk Durmaz, İnci Batuk ve Yılma Doğu fotoğraf sergisi 24 Şubat’a kadar Fotoğraf Vakfı Galerisi’nde. (0212 243 71 87)
  • Yusuf Katipoğlu’nun “Dalgaların Bahçesi” adlı resim sergisi 24 Şubat’a kadar Harmony Sanat Galerisi’nde. ( 0216553 21 67)
  • Armağan Portakal’ın “Armağan’ın Penceresi” isimli sergisi 24 Şubat’a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi’nde.
    nTaner Alakuş’un “Hayallerimdeki Minyatürler” isimli sergisi 24 Şubat’a kadar Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde.
  • Erkan Yaprakkıran’ın “Bedenin Kırmızı Dili” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Niş Art Gallery’de. (0212 232 25 82)
  • Halil Vurucuoğlu’nun “İrin” isimli sergi 25 Şubat’a kadar Dirimart’ta. (0 212 291 3434)
  • Behiç Ak’ın “Yazmaya Çizmeye Devam” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde. (0212 251 49 00)
  • Rüstem Ersöz’ün “Pastel Lekeler 2” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Cihangir Sanat Galerisi’nde. (0212 244 94 99)
  • Neşe Gümüşçüoğlu’nun “Kırmızının Halleri” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Artev Sanat Galerisi’nde. (0216 449 46 75)
  • Murat Tosyalı’nın “Futbolu Seviyorum” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Mabeyn’de. (0212 261 60 60)
  • nİsmail Acar’ın “Love of Islam” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Galeri İdil’de. (0212 283 23 83)
  • Fehim Güler’in “Renklerle Anadolu” isimli sergisi 27 Şubat’a kadar Akyol Art Center’da. (0212 231 61 50)
  • Charles Weber’in “TRILOGY” isimli sergisi 27 Şubat’a kadar Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi Tekkubbe Binası’ nda.
  • Dönüşüm isimli karma sergi 27 Şubat’a kadar Deyim Sanat Galerisi’nde. (0212 286 21 82)
    nSeyit Mehmet Buçukoğlu’nun “Retro” isimli sergisi 27 Şubat’a kadar Galatea Art Gallery’de. (0 212 245 80 38)
  • Nâzım Hikmet’in yolculuk fotoğraflarından oluşan “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim” isimli sergi 28 Şubat’a kadar Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde.
  • 1952 – 2012 Sualtına Işık Tutanlar sergisi 28 Şubat’a kadar Rezan Has Müzesi’nde. (0212 533 65 32)
    nYolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar sergisi 28 Şubat’a kadar Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde.
    nDerya Tatari’nin “Düşüncelerimden İzler” isimli sergisi 28 Şubat’a kadar Derinlikler Sanat Merkezi’nde. (0212 291 82 55)
  • Mevlüt Maşalacı’nın “Dünya Notları” isimli fotoğraf sergisi 28 Şubat’a kadar PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde. (0216 418 19 76)
  • Karma Heykel Sergisi 28 Şubat’a kadar Galeri 5’te.
  • Jannis Kounellis’in sergisi 1 Mart’a kadar Galeri Artist’te. (0 212 2276852)
  • Hilal Özkeçeci’nin “Parça Tesirli Resimler” sergisi 1 Mart’a kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde. (0 212 383 70 70)
  • 30. yıl Etkinlikleri- Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğrenci ve Mezunlar Sergisi 1 Mart’a kadar Fakülte Ana Galeri’de.
  • NO.2 isimli karma sergi 2 Mart’a kadar Nesrin Esirtgen Collection Mekânı’nda. (0212 243 7853)
  • Hakan Dağdelen’in “Bu Yüzeyler” isimli sergi 2 Mart’a kadar Daire Galeri’de. (0212 252 52 59)
  • “Inside” isimli karma sergi 2 Mart’a kadar Merkur’de. (0212 225 37 37)
  • Erdal Alantar’ın “Hayatının Sevinç’ini” isimli sergisi 2 Mart’a kadar Art Point Gallery’de.
  •  A. Cem Şahin’in “ŞU AN!” isimli sergisi 2 Mart’a kadar ALAN İstanbul’da. (0 212 252 9453)
  • Deniz Sağdıç’ın “Düş ve Gerçek” isimli sergisi 2 Mart’a kadar Pinelo Galeri’de. (0212 249 78 71)
  • Yassine Mekhnache’nin sergisi 2 Mart’a kadar Krampf Galeri’de. (0212 293 93 14)
  • Soner Çakmak’ın “Maskeli Balo” isimli sergisi 2 Mart’a kadar Artisan Sanat Galerisi’nde. (0212 247 90 81)
  • Jasper de Beijer’in sergisi 2 Mart’a kadar The Empire Project’te. (0212 292 59 68)
  • Karma resim, heykel ve seramik sergisi 2 Mart’a kadar Bahariye Sanat Galerisi’nde. (0216 414 55 06)
  • Çiçekli Oda isimli karma resim sergisi 2 Mart’a kadar Galeri Oda’da.(0212 259 22 08)
  • Oğuz Tolga’nın sergisi 2 Mart’a kadar İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde. (0212 251 46 31)
  • Malik Bulut’un “ŞAVK” isimli sergisi 3 Mart’a kadar Galeri Selvin’de. (0212 263 74 81)
  • Umut Yalım’ın “Güzel Ol ve Sus” isimli sergisi 3 Mart’a kadar GaleriBu’da. (0212 243 91 93)
  • Bedri Baykam’ın “Tarihin Röntgencisi” sergisi 3 Mart’a kadar Piramid Sanat’ta. (0212 297 31 15)
  • Gülçin Günaydın’ın “Sırça Fanus” isimli sergisi 4 Mart’a kadar Arte İstanbul’da.
  • Yaratıcı Asamblajlar isimli sergisi 5 Mart’a kadar Siemens Sanat’ta.
  • Emin Turan’ın “Güneşin Kökleri” isimli sergisi 5 Mart’a kadar Evin Sanat Galerisi’nde. (0 212 265 81 58)
  • ArtCenter / İstanbul sanatçılarının “Söylenmemiş Yazılmamış: Dördüncü Sergi” isimli sergisi 6 Mart’a kadar Borusan Müzik Evi’nde. (0212 336 32 80)
  • Rasim Konyar’ın heykel ve resim sergisi 6 Mart’a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde.
  • Çağla Tuğal Göksu’nun “Akşamın Halleri” sergisi 6 Mart’a kadar RenArt Sanat Galerisi’nde.
  • Mustafa Ayaz’ın sergisi 6 Mart’a kadar Doku Sanat Galerisi’nde. (0 212 246 2496)
  • Şubat Kedileri isimli karma sergi 7 Mart’a kadar Ürün Sanat Galerisi’nde. (0216 363 12 80)
  • Bill Balaskas’ın “Dünyayı Piyasa Kurtaracak” isimli sergisi 8 Mart’a kadar Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri’de. (0216 483 90 97)
  • Otar Şharabidze, Sait Günel’in sergisi 8 Mart’a kadar Bakraç Sanat Galerisi’nde. (0216 362 18 26)
  • Şemsettin Başkurt’un sergisi 8 Mart’a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde.
  • Şemsi Altaş’ın “O An!” isimli sergisi 9 Mart’a kadar Art Suites Gallery’de. (0212 251 55 61)
  • Süleyman Çağlayan’ın sergisi 9 Mart’a kadar Doruk Sanat Galerisi’nde. (0212 252 05 35)
  • Ayşen Urfalıoğlu’nun “Haz’ın Metastasları” isimli sergisi 9 Mart’a kadar Maçka Sanat Galerisi’nde.
  • A. Cem Şahin’in “Şu An” isimli sergisi 9 Mart’a kadar ALAN İstanbul’da.
  • Savaş Camgöz’ün sergisi 10 Mart’a kadar Armoni Sanat Galerisi’nde.
  • Merih Akoğul’un “Tenha Vakitler” isimli fotoğraf sergisi 10 Mart’a kadar Artgalerim Nişantaşı’nda. (0212 343 85 50)
  • Mathias Depardon’un “Sınırların Ötesinde” isimli sergisi 10 Mart’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde Fotoğraf Sergisi’nde. (0212 3938111)
  • Khaled Akil’in “Ölüm Efsanesi” isimli sergisi 15 Mart’a kadar Chalabi Art Gallery’de. (02122433909)
  • Kemal İskender’in “Barbarların Seyir Defteri” isimli sergisi 15 Mart’a kadar Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’nde. (0212 245 02 29)
  • Alexander Wagner’in sergisi 16 Mart’a kadar Galeri Manâ’da.
  • Kainat Barkan P.’nin “Farklı Yıllar, Farklı Eserler II” isimli sergisi 16 Mart’a kadar Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde. (0212 351 00 60)
  • Takılabilir Heykel ve Heykel Sergisi 21 Mart’a kadar Simya Galeri’de. (0212 259 77 40)
  • Cenin, Necmi Gürseler, Nihal Martlı, Nazanin Pouyandeh, Olgu Ülkenciler, Burcu Yağcıoğlu’nun “Kâğıt Üstünde” isimli sergisi 23 Mart’a kadar C.A.M Galeri’de. (0212 245 79 75)
  • Serdar Yılmaz’ın “Yolunu Bul” isimli sergisi 23 Mart’a kadar Pi Artworks Tophane’de. (02122937103)
  • Afişe Çıkmak isimli sergi 23 Mart’a kadar Tütün Deposu’nda.
  • Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi: Ali Saim Ülgen Arşivi sergisi 24 Mart’a kadar SALT Galata’da. (0 212 334 22 45)
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Bir Bedri Rahmi ve Amerika…” isimli sergisi 24 Mart’a kadar Sanat Akmerkez’de Galerisi’nde.
  • Hüsamettin Koçan’ın retrospektif sergisi 30 Mart’a kadar Kibele Galerisi’nde.
  • Gogi Çagelişvili’nin “Painting” adlı resim sergisi 30 Mart’a kadar Pirosmani Sanat Galerisi’nde. (02122526812)
  • Heidi Specker, Susanne Brügger ve Thomas Demand’ın “Gerçek Mekân ve Kavramsal Mekân” isimli fotoğraf sergisi 6 Nisan’a kadar Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde. (0212 230 19 76)
  • Haset, Husumet, Rezalet isimli karma sergi 7 Nisan’a kadar ARTER’de. (0212 243 37 67)
  • Vitra Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar“Lütfen Rahatsız Etmeyin – Tatil Kavramı Üzerine Bir Sergi” 7 Nisan’a kadar İstanbul Modern’de.
  • Cynthia Madansky ve Angelika Brudniak’ın “1+8” isimli video yerleştirmesi 7 Nisan’a kadar SALT Galata’da. (0212 334 22 45)
  • Choe U-Ram’ın “Anima” isimli sergisi 14 Nisan’a kadar Borusan Contemporary Perili Köşk’te.
  • Değişen Zamanların Mimarı Edoardo de Nari 1874 – 1954 isimli sergi 20 Nisan’a kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde. (0212 334 09 00)
  • Nickolas Muray’ın “Bir Fotoğrafçının Portresi” isimli sergisi 21 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde.
  • Duvar Resminden Korkuyorlar isimli sergi 21 Nisan’a kadar SALT Beyoğlu’nda. (0212 377 42 00)
  • Çöl ve Deniz Arasında – Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi’nden Bir Seçki isimli sergi 21 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde.
  • Prix Pictet: Güç isimli sergi 28 Nisan’a kadar İstanbul Modern’de.
  • Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar isimli karma sergi 16 Mayıs’a kadar İstanbul Modern’de.
  • El Emeği Göz Nuru isimli sergi 26 Mayıs’a kadar Sadberk Hanım Müzesi’nde. (0212 242 38 13)
  • Biz bu memleketi seninle sevdik Lefter sergisi 24 Haziran 2013’e kadar Adalar Müzesi’nde.
  • İşte Güneş isimli sergi 14 Temmuz’a kadar Rahmi Koç Müzesi’nde. (0212 369 66 00)
  • Göç Bağlantıları Sergisi 22 Aralık 2014’e kadar Adalar Müzesi’nde.

ANKARA

  • ARETE Sanat Özel Seçki – karma resim – 24 Şubat’a dek – ARETE Sanat Galerisi’nde. (0312 440 08 81)
  • Söbütay Özer – resim – 24 Şubat’a dek – Mustafa Ayaz Sanat Galerisi’nde. (0 312 285 89 98)
  • Bizzat, Ben Kendim/Bir İkilem Olarak Ben’ – karma resim – 24 Şubat’a dek – Cermodern Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 310 00 00)
  • Hattuşa’da 106 Yıl/Hitit Kazılarının Öyküsü – fotoğraf – 26 Şubat’a dek – Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 468 21 05)
  • nihat Kahraman – resim – 26 Şubat’a dek – Galeri Soyut’ta. (0 312 438 86 70)
  • Raif Kalyoncu – resim – 27 Şubat’a dek – Gözde Sanat Galerisi’nde. (0 312 442 11 31)
  • Ölümünün 10. Yılında İsmail Altınok ve Dostları – karma resim – 28 Şubat’a dek – İsmail Altınok Sanat Merkezi’nde. (0 312 433 30 34)
  • Karma Sergi – resim – 28 Şubat’a dek – Krişna Sanat Galerisi’nde. (0 312 418 02 53)
  • Üçleme/Karma sergi – resim – 28 Şubat’a dek – Fırça Sanat Galerisi’nde. (0 312 438 60 08)
  • Atlas Sergileri I – baskı resim – 1 Mart’a dek – Atlas Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 59 04)
  • Müslüm Teke – resim – 1 Mart’a dek – Galeri Sanat Yapım’da. (0 312 222 19 22)
  • Süleyman Karakul – resim – 1 Mart’a dek – Yağmur Sanat Galerisi’nde. (0 312 442 38 99)
  • Mehmet Özcan Allahverdi – resim – 1 Mart’a dek – Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde. (0 312 466 05 40)
  • Özgür Uğuz – resim – 2 Mart’a dek – Galeri Akdeniz’de. (0 312 231 30 23)
  • Çiğdem Burçak Telli – resim – 2 Mart’a dek – Kav Sanat Galerisi’nde. (0 312 491 22 32)
  • Genç Etki 3 – resim – 2 Mart’a dek – Kav Sanat Galerisi’nde. (0 312 491 22 32)
  • Toygun Orbay – resim – 2 Mart’a dek – Nurol Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 86 70)
  • Mehmet Buçukoğlu – resim – 3 Mart’a dek – Helikon Sanat Galerisi’nde. (0 312 441 78 01)
  • Ataç Elalmış – resim – 4 Mart’a dek – Doku Sanat Galerisi’nde. (0 312 439 78 80)
  • Koleksiyonlardan Karma – resim – 4 Mart’a dek – Doku Sanat Galerisi’nde. (0 312 439 78 80)
  • Birikim – seramik – 5 Mart’a dek – Galeri Kara’da. (0 312 433 12 35)
  • Berna Türemen – resim – 6 Mart’a dek – Bilkent Üniversitesi Kütüphane Sanat Galerisi’nde. (0 312 290 12 44)
  • Nüzhet İslimyeli Anısına – suluboya resim – 6 Mart’a dek – Medya Sanat Galerisi’nde. (0 312 428 39 55)
  • Canan Dağdelen – resim – 9 Mart’a dek – Galeri Nev’de. (0 312 437 93 90)
  • Mehmet Buçukoğlu’nun “Eski-Yeni” isimli sergisi 3 Mart’a kadar Helikon Sanat Galerisi’nde. (0312 441 78 01)

    İZMİR

  • 2. Eski Ev, Yeni Sanat Uluslararası Plastik Sanatlar Sempozyumu Sergisi, 4 Mart’a kadar Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde.
  • Harikalar Kumpanyası – Meraklılarından Sıra Dışı Objeler Sergisi, 31 Mart’a kadar, Decozone Art Shop’ta.
  • Lozan Mübadilleri Vakfı, Alsancak Rotary Kulübü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege’nin iki yakasından göç eden ailelerin öykülerini Lozan Mübadelesi’nin 90. yılında “Hasretin İki Yakası” isimli sergide bir araya getirdi. Mübadillerin fotoğraflar ve anılarının yer aldığı sergi, 20 Şubat’a kadar Vasıf Çınar Meydanı’nda.
  • Ayten Güreşçi, İpek Öztürk, Meftune Erduyan, Sevim Kumova ile Sülbiye Erkan’ın resimleri 19 Şubat’a kadar İzmir Sanat’ta.

    ADANA

  • Eğitim Kültür Araştırma Vakfı (EKAV) ve Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) işbirliğiyle düzenlenen, “Dikkat! Kadın’ adlı sergi Toyota Onatça Plaza’daki Onatça Sanat Galerisi’nde sürüyor. Çağdaş ressamların eserlerinin yer aldığı, küratörlüğünü Denizhan Özer’in yaptığı sergi, 15 Şubat tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık olacak. (0322 3467171)
  • Ressam Hatice Özşahin’in, “Sulu Boya Resim Sergisi” sürüyor. Galeri Altan’da açılan sergi, 25 Şubat’a dek izlenime açık tutulacak. (0322 4593458)

    MERSİN

  • Neslihan Kıyar’ın yağlıboya çalışmalarının yer alacağı resim sergisi, 21 Şubat 17.30’da Altamira Sanat Galerisi’nde açılacak. Sergi 12 Mart tarihine dek izlenebilecek. (0324 2330312)
  • Türkiye’nin ünlü sanatçıları Mustafa Pilevneli, Fikret Mualla, Kemal Önsoy, Fikret Otyam, Necdet Kalay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mehmet Güleryüz, Ahmet Yeşil, Can Göknil, Habip Aydoğdu, Ekrem Kahraman, Serap Demirağ, Gencay Kasapçı, Orhan Taylan, Işıl Özışık, Funda İyce, Gülçin Anıl, Orhan Gürel, Kainat, Alp Bartu, Vahap Demirbaş, Rasin Arsebük ve Zeki Serbest’in eserlerinin yer aldığı, “Karma Resim Sergisi” Altamira Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi, 19 Şubat tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık olacak. (0324 2330312)

    TARSUS

  • Sevtap İnal’ın, “Hayatın Penceresinden” konulu fotoğraf sergisi Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sürüyor. Geliri ÇYDD’ye bağışlanacak sergi, 20 Şubat tarihine dek izlenebilecek. (0324 616 25 15)

    GAZİANTEP

  • Vedat Akkök, Bünyamin Küçükkürtül, Mehmet Akif Orçan ve Mehmet Akif Kaplan’ın yağlıboya çalışmalarının yer aldığı ortak resim sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi 22 Şubat tarihinde sona erecek. (0342 336 60 66)

Tiyatro

İSTANBUL

 

  • Devlet Tiyatroları Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde “Açıl Kafam Açıl” cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahnesi Salon 1’de “Sidikli Kasabası”
  • salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahnesi Salon 2’de “Yağmur Durduğunda”
  • salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Küçük Sahne’de “Düğün Şarkıcısı”
  • salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Küçükçekmece DT Sahnesi’nde “Inishmorelu Yüzbaşı”
  •  perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Üsküdar Stüdyo Sahne’de “Michelangelo”
  • Perşembe 20.00, cumartesi 15.00. Üsküdar Tekel Sahnesi’nde “Çehov Makinesi” çarşamba, cuma, cumartesi 20.00, pazar 15.00. (0 212 292 39 00)
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde “Perşembenin Hanımları” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30.
  • GOP Ferih Egemen Sahnesi’nde “Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt” cumartesi, pazar 12.00. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde
  • “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30. Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde “İstanbul Hatırası” çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.00, pazar 15.30.
  • Kâğıthane Küçük Kemal Sahnesi’nde “Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt” perşembe, cuma 14.00. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde
  • “Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30.
  • ümraniye Sahnesi’nde “Vişne Bahçesi” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30.
  •  Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi’nde “Hedda Gabler” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.30.
  • Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde “Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30. (0212 455 39 00)
  • Bakırköy Belediye Tiyatroları Müşfik Kenter Sahnesi’nde “Külhanbeyli Müzikali” perşembe 20.30, “Hoşu’nun Utancı” cumartesi 11.00, “Sıkıyönetim” cumartesi 20.30, “Benim Güzel Pabuçlarım” pazar 11.00, “Hangisi Babası” pazar 15.30. Turhan Tuzcu Sahnesi’nde “Obsesyon” – “4×4” çarşamba, cuma 20.30, “Medeni Hali Kadın” perşembe 20.30. (0212 414 96 47)
  • Ortaoyuncular’da “Masal Müfettişi” cuma, cumartesi 20.00, pazar 18.00. (0 212 251 18 65)
  • Kenter Tiyatrosu’nda “Toplu Hikâyeler” bugün 20.30 (0212 246 35 89)
  • Tiyatro Pera’da “Venedik Taciri” cuma, cumartesi 20.00, pazar 18.30.
  • Oyun Atölyesi’nde “Testosteron” salı, çarşamba 20.30, “Pandaların Hikâyesi” perşembe, cuma ve cumartesi 20.30, pazar 16.00. (0 216 345 39 39)
  • Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda “Asi Kuş” bugün, cumartesi ve pazar. (0 212 240 43 44)
  • Kumbaracı50’de “Haz Makamı” bugün 20.30, “Happy Happy Together” salı, çarşamba 20.30, “Evaristo” perşembe, cuma, cumartesi 20.30, pazar 15.00. ( 0 212 243 50 51)
  • İkincikat’ta “Aut” bugün, “Barselo” salı, çarşamba, “Disosya” perşembe, cumartesi “Korku Tüneli” cuma 20.30. (0 212 292 32 47)
  • Duru Tiyatro’da “Sondan Sonra” cumartesi 20.30. (0 216 338 56 86)
  • Mekân Artı’da “Şiddet Üçlemesi 2 – Şeker” çarşamba 20.30, “Kozalar” perşembe 20.30, “Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi” cuma 20.30, “Bizde Yok” cumartesi 20.30.
    (0 212 224 57 56)
  • Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde “Meymenetsiz Musibet” bugün, “Lulabay Bir Cihangir Hikâyesi” salı 20.30, “Mitoz” çarşamba 20.30, “Biz Küçükken Babamla Oyunlar Oynardık” perşembe, cumartesi 20.30, “Gündüz Niyetine” cuma 20.30, “Hirç ü Xwezgini / Ayı ve Bir Evlenme Teklifi” pazar 18.00. (0 212 252 74 52)
  • Sahne Hal’de “Yaka Beyaz” bugün 20.30, “Parti” salı 20.00, “Largo Desolato” çarşamba 20.00, “Suç ve Ceza” perşembe 20.30, “Adiller” cuma 20.30, “Okyanus” cumartesi 20.30, çocuk oyunu “Cadılar” pazar 13.00, “Çok Yakın” pazar 20.30. (0 212 274 74 78)
  • Ekip Tiyatrosu’nun Parti adlı oyunu salı 200 Sahne Hal’de.

ANKARA

  • Akün Sahnesi’nde, “Fosforlu Cevriye” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Pal Sokağı Çocukları/çocuk oyunu” 19, 22 ve 24 Şubat’ta ve 2 Mart’ta saat 11.00’de, “Bir Delinin Hatıra Defteri” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 427 19 71)
  • Altındağ Tiyatrosu’nda, “Yosunlar” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 24 Şubat’ta saat 15.00’te, “Bir Hilal Uğruna” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 2 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te, “Boğaç Han/çocuk oyunu” 19, 21, 26 ve 28 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 316 59 02)
  • Büyük Tiyatro’da, “Kerbela” 19, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 24 Şubat’ta saat “Hürrem Sultan” 26 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 324 22 10)
  • Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, “Aşk Hastası” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Cyrano de Bergerac” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1, 2 Mart’ta saat 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te, “Karlar Kraliçesi/çocuk oyunu” 24 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312  240 00 91)
  • Küçük Tiyatro’da, “Ben Ödüyorum” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 24 Şubat’ta saat 15.00’te, “Çirkin/İstanbul DT” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 2 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te, “Keloğlan Keleşoğlan/çocuk oyunu” 20, 22 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 311 11 69)
  • Oda Tiyatrosu’nda, “Hüzzam” 19, 20, 21, 22, 23 Şubat’ta saat 18.30, “Kontrabas” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1, 2 Mart’ta saat 18.30’da. (0 312 311 11 69)
  • İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, “Cesaret Ana ve Çocukları” 20, 21 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00’te, “Yastık Adam” 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, 2 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)
  • Şinasi Sahnesi’nde, “Dolares Claiborne” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 2 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Karlar Kraliçesi/çocuk oyunu 3 Mart’ta saat 11.00’de. (0 312 397 30 24)
  • Ankara Sanat Tiyatrosu’nda, “Selamün Kavlen Karakolu” 22, 23 Şubat’ta saat 20.00’de, “Zübük” 24 Şubat’ta saat 15.30’da, “Giderayak” 23 Şubat’ta saat 17.00’de, “Dans Eden Eşek/çocuk oyunu” 20 Şubat’ta saat 10.30’da. (0 312 417 76 76)
  • Mavi Sahne’de, “Tuluatmasyon/Her şey doğaçlama komik gösteri” 23 Şubat’ta saat 20.00’de, “Hiç/Neyzen Tevfik” 22 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 241 02 33)
  • Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, Serhan Sarıkaya/Pandomim Gösteri 23 Şubat’ta saat 10.30’da. (0 312 442 30 50)

ADANA

  • Adana Devlet Tiyatrosu, bu hafta Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Hakan Boyav’ın yönettiği, “Matruşka” adlı oyunla sahnede olacak. Oyun, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günü 20.00’de, cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00’de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşturulacak.
  • Fuaye Sahne’de ise Zeynep Kaçar’ın yazdığı, N. Fırat Demirağ’ın yönettiği, “Dış Ses” adlı oyunla çarşamba, perşembe ve cuma günü 18.00’de tiyatroseverlerin karşısına çıkacak olan ADT sanatçıları, Sönmez Atasoy’un yazdığı, Yeliz Tekman’ın yönettiği, “Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyunu da çarşamba ve cuma günü 14.00’te, pazar günü ise 11.00’de küçük tiyatroseverler için sunmayı sürdürüyor. (0322 3523355)

ANTALYA

  • Ada Tiyatrosu, Gürsel Fırat’ın tek kişilik oyunu, “Edep’siz Derviş” adlı oyunu 20 Şubat Çarşamba günü 20.00’de Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahneleyecek. Fırat, oyunu, 22 ve 23 Şubat günleri de İstanbul’da Kartal Belediyesi Tiyatro Salonu’nda matine-suare olmak üzere 4 kez yineleyecek. (0535 7040277)

 Gösteri ve söyleşi

İSTANBUL

  • Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde bugün saat 18.30’da Ersin Antep ve Ali Pınar’ın “Bizim Donizetti” başlıklı söyleşisi gerçekleştirilecek.
  • Babylon Lounge’da Kısmet Show perşembe günü saat 21.30’da. (0212 292 73 68)
  • Yunus Emre Kültür Merkezi Küçük Salon’da Yavuz Seçkin Şov yarın akşam saat 20.30’da izlenebilir.

    ANKARA
  • Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, Adnan Azar’ın sunacağı “Şiir Resitali” başlıklı şiirli söyleşi 23 Şubat’ta saat 14.00’te.

 

Şubat ayının ikinci haftasında sanat severleri oldukça yoğun bir etkinlik takvimi bekliyor.

 SERGİ

 İSTANBUL

Savaş Camgöz’ün sergisi 15 Şubat – 10 Mart tarihleri arasında Armoni Sanat Galerisi’nde.

Armağan Portakal’ın “Armağan’ın Penceresi” isimli sergisi 15 – 24 Şubat tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde.

Oğuz Tolga’nın sergisi 14 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde. (0212 251 46 31)

Merih Akoğul’un “Tenha Vakitler” isimli fotoğraf sergisi 14 Şubat – 10 Mart tarihleri arasında Artgalerim Nişantaşı’nda. (0212 343 85 50)

Kainat Barkan P.’nin “Farklı Yıllar, Farklı Eserler II” isimli sergisi 14 Şubat – 16 Mart tarihleri arasında Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde. (0212 351 00 60)

Heidi Specker, Susanne Brügger ve Thomas Demand’ın “Gerçek Mekân ve Kavramsal Mekân” isimli fotoğraf sergisi 14 Şubat – 6 Nisan tarihleri arasında Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde. (0212 230 19 76)

Erkan Yaprakkıran’ın “Bedenin Kırmızı Dili” isimli sergisi 13 – 25 Şubat tarihleri arasında Niş Art Gallery’de. (0212 232 25 82)

Hüsamettin Koçan’ın retrospektif sergisi 13 Şubat – 30 Mart tarihleri arasında Kibele Galerisi’nde.

Şemsi Altaş’ın “O An!” isimli sergisi 13 Şubat – 9 Mart tarihleri arasında Art Suites Gallery’de. (0212 251 55 61)

Emin Turan’ın “Güneşin Kökleri” isimli sergisi 12 Şubat – 5 Mart tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi’nde. (0 212265 81 58)

Işıl Güleçyüz’ün “Yukarı Bak” adlı sergisi 11 Şubat’a kadar Akademililer Sanat Merkezi’nde. (0212 245 02 29)

İbrahim Göksungur’un “Yeryüzünün Bütün Yüzleri” adlı sergisi 11 Şubat’a kadar Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisi’nde. (0212 244 94 99)

Piri Reis sergisi 11 Şubat’a kadar Topkapı Sarayı Müzesi’nde.

Hasan Doğan Tatay, Deniz Şeşen ve Yeşim Şeşen Uşaklı’nın “Üç Kuşak Üç Merak” isimli sergisi 11 Şubat’a kadar Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde. (0216 405 27 78)

Gülhan Kırdı’nın “güçlü kadınlar” isimli fotoğraf sergisi 12 Şubat’a kadar İSO Sanat Galerisi’nde. (0212 251 46 31)

Ali Alışır’ın “Sanal Savaşlar” isimli fotoğraf sergisi 12 Şubat’a kadar Art On İstanbul Galerisi’nde. (0212 259 15 43)

Sema Çulam’ın sergisi 15 Şubat’a kadar Bakraç Sanat Galerisi’nde. (0216 362 18 26)

Dilberay Türkay’ın sergisi 15 Şubat’a kadar Altunizade Kültür Merkezi’nde.

Hasip Pektaş’ın “Resimler, Ekslibrisler” isimli sergisi 16 Şubat’a kadar Galeri Işık Teşvikiye’de. (0212 233 12 03)

Erdem Taşdelen’in “Yarı Farkında Özne” isimli sergisi 16 Şubat’a kadar NON’da. (0 212 249 87 74)

Hasip Pektaş’ın “Resimler, Ekslibrisler” isimli sergisi 16 Şubat’a kadar Galeri Işık’ta.

Sibel KOcak’aya’nın “Yeni Aygı – Beden ve Sınırlar” isimli sergisi 16 Şubat’a kadar Mixer’de.

Gerçeğin Masalı isimli karma sergi 16 Şubat’a kadar Kiplas Sanat Galerisi’nde. (0216 651 49 00)

Hale Karpuzcu’nun “İnsan Yavrusu” isimli sergisi 17 Şubat’a kadar Türker Art’ta. (0212 296 53 25)

Alpin Arda Bağcık, Egemen Bostancı, Buğra Erol, Dilek Gökçen, Volkan Kızıltunç’un sergisi 17 Şubat’a kadar Plato Sanat’ta. (0212 444 76 96)

IAP Özel Koleksiyon-I isimli karma sergi 17 Şubat’a kadar IAP Galeri’de.

Javid Tabatabaii’nin suluboya resim sergisi 18 Şubata kadar GALERİFE’de. (0216 368 03 78)

Bir Başkentin Su Yolları isimli sergi 18 Şubat’a kadar Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde.

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “İstanbul Destanı” isimli sergisi 19 Şubat’a kadar Çırağan Sarayı’nın giriş katındaki Sanat Galerisi’nde.

Ümit Gezgin’in “An-Mekan 2” isimli sergisi 19 Şubat’a kadar Bahariye Sanat Galerisi’nde.

Ahmet Elhan, Argun Okumuşoğlu, Esat Tekand ve Sevinç Altan’ın sergisi 19 Şubat’a kadar Galeri 44a’da. (0212 233 33 80)

Pandora’nın sergisi 20 Şubat’a kadar Alta Sanat Galerisi’nde. (0212 282 69 65)

Kış Karması 2013 sergisi 20 Şubat’a kadar Hobi Sanat Galerisi’nde. (0212 225 23 37)

JAPONYA: Çizgi Karakterleri Ülkesi isimli sergi 20 Şubat’a kadar Japonya aşkonsolosluğu Eski Ofis Binası’nda.

Çin Hazineleri Sergisi 20 Şubat’a kadar Topkapı Sarayı’nda.

Çin mağara sanatı sergisi 20 Şubat’a kadar MSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde.

Düş İçinde Düş isimli karma sergi 20 Şubat’a kadar Asfalt Art Gallery’de. (0 216 418 08 06)

Gündüz Karul’un “Heyecanlarım” isimli sergisi 22 Şubat’a kadar Ziraat İstanbul Tünel Sanat Galerisi’nde.

Emre Çalış’ın “Tertibat” isimli sergisi 22 Şubat’a kadar Galeri Artist Çukurcuma’da. (0 212 2519163)

Joseph Kosuth’un “Uyanma” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Kuad Galeri’de.

Büyüleyici Şehir Cenova isimli fotoğraf sergi 23 Şubat’a kadar Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde. (0212 249 2610)

Fulya Çetin’in “nehir altı nehir” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar .artSümer’de. (0 212 249 1035)

Tonguç Yaşar’ın “Hengâme” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Schneidertempel Sanat Merkezi’nde.

Jak Baruh, Levent Özçelik ve Maura Sullivan’ın fotoğraf sergisi 23 Şubat’a kadar Pg Art Gallery’de. (0212 252 80 00)

Gülnur Geriş’in seramik sergisi 23 Şubat’a kadar Galeri Tasarım’da. (0212 513 23 14)

Seda Hepsev’den “Disguise” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar X-ist Sanat Galerisi’nde.

Giyim kuşam isimli karma sergi 23 Şubat’a kadar Galeri Apel’de. (0212 292 72 36)

Nejad Melih Devrim’in sergisi 23 Şubat’a kadar Galeri Nev’de. (0212 252 15 25)

Çiler Belen’in “Kapılar Üzerimize Kapanmadan Önce” isimli fotoğraf sergisi 23 Şubat’a kadar Arkeopera Sanat Galerisi’nde. (0212 249 92 26)

Gülden Artun’un sergisi 23 Şubat’a kadar Tem Sanat Galerisi’nde. (0212 2470899)

Karma “Karışık” isimli karma sergi 23 Şubat’a kadar Adıgüzel Sanat Galerisi’nde. (0216 456 75 85)

Filiz Hatipoğlu’nun “Zamansız” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Besiktaş Çagdaş’ta. (0212 236 10 27)

Bashir Borlakov, Canan, Cevdet Erek, Katsumi Hayakawa, Emre Hüner, Meltem Işık, Ahmet Doğu İpek, Lee Jinju, Robert Longo, Stefan Thiel, Erinç Seymen, Jennifer Steinkamp, Pae White ve Burcu Yağcıoğlu’nun sergisi 23 Şubat’a kadar Nesrin Esirtgen Collection’da. (0212 243 78 53)

rh+art magazine dergisinin düzenlediği Yılın Genç Ressamı yarışmasında dereceye giren sanatçıların sergisi 23 Şubat’a kadar Planet of Art Gallery’de.

Aysun Uygun, Ayşegül Yüksel, Faruk Durmaz, İnci Batuk ve Yılma Doğu fotoğraf sergisi 24 Şubat’a kadar Fotoğraf Vakfı Galerisi’nde. (0212 243 71 87)

Yusuf Katipoğlu’nun “Dalgaların Bahçesi” adlı resim sergisi 24 Şubat’a kadar Harmony Sanat Galerisi’nde. (0216 553 21 67)

Halil Vurucuoğlu’nun “İrin” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Dirimart’ta. (0 212 291 3434)

Behiç Ak’ın “Yazmaya Çizmeye Devam” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde. (0212 251 49 00)

Neşe Gümüşçüoğlu’nun “Kırmızının Halleri” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Artev Sanat Galerisi’nde. (0216 449 46 75)

Murat Tosyalı’nın “Futbolu Seviyorum” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Mabeyn’de. (0212 261 60 60)

İsmail Acar’ın “Love of Islam” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Galeri İdil’de. (0212 283 23 83)

Fehim Güler’in “Renklerle Anadolu” isimli sergisi 27 Şubat’a kadar Akyol Art Center’da. (0212 231 61 50)

Dönüşüm isimli karma sergi 27 Şubat’a kadar Deyim Sanat Galerisi’nde. (0212 286 21 82)

Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun “Retro” isimli sergisi 27 Şubat’a kadar Galatea Art Gallery’de. (0 212 245 80 38)

Nâzım Hikmet’in yolculuk fotoğraflarınden oluşan “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim” isimli sergi 28 Şubata kadar Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde.

1952 – 2012 Sualtına Işık Tutanlar sergisi 28 Şubat’a kadar Rezan Has Müzesi’nde. (0212 533 65 32)

Yolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar sergisi 28 Şubat’a kadar Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde.

Derya Tatari’nin “Düşüncelerimden İzler” isimli sergisi 28 Şubat’a kadar Derinlikler Sanat Merkezi’nde. (0212 291 82 55)

Mevlüt Maşalacı’nın “Dünya Notları” isimli fotoğraf sergisi 28 Şubat’a kadar PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde. (0216 418 19 76)

Karma Heykel Sergisi 28 Şubat’a kadar Galeri 5’te.

Jannis Kounellis’in sergisi 1 Mart’a kadar Galeri Artist’te. (0 212 2276852)

30.Yıl Etkinlikleri- Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğrenci ve Mezunlar Sergisi 1 Mart’a kadar Fakülte Ana Galeri’de.

NO.2 isimli karma sergi 2 Mart’a kadar Nesrin Esirtgen Collection Mekanında. (0212 243 7853)

Hakan Dağdelen’in “Bu Yüzeyler” isimli sergi 2 Mart’a kadar Daire Galeri’de. (0212 252 52 59)

“Inside” isimli karma sergi 2 Mart’a kadar Merkur’de. (0212 225 37 37)

Erdal Alantar’ın “Hayatının Sevinç’ini” isimli sergisi 2 Mart’a kadar Art Point Gallery’de.

A. Cem Şahin’in “ŞU AN!” isimli sergisi 2 Mart’a kadar ALAN İstanbul’da. (0 212 252 9453)

Deniz Sağdıç’ın “Düş ve Gerçek” isimli sergisi 2 Marta kadar Pinelo Galeri’de. (0212 249 78 71)

Yassine Mekhnache’nin sergisi 2 Mart’a kadar Krampf Galeri’de. (0212 293 93 14)

Soner Çakmak’ın “Maskeli Balo” isimli sergisi 2 Mart’a kadar Artisan Sanat Galerisi’nde. (0212 247 90 81)

Jasper de Beijer’in sergisi 2 Mart’a kadar The Empire Project’te. (0212 292 59 68)

Karma resim, heykel ve seramik sergisi 2 Mart’a kadar Bahariye Sanat Galerisi’nde. (0216 414 55 06)

Çiçekli Oda isimli karma resim sergisi 2 Mart’a kadar Galeri Oda’da.(0212 259 22 08)

Malik Bulut’un “ŞAVK” isimli sergisi 3 Mart’a kadar Galeri Selvin’de. (0212 263 74 81)

Umut Yalım’ın “Güzel Ol ve Sus” isimli sergisi 3 Mart’a kadar GaleriBu’da. (0212 243 91 93)

Bedri Baykam’ın “Tarihin Röntgencisi” sergisi 3 Mart’a kadar Riramid Sanat’ta. (0212 297 31 15)

Gülçin Günaydın’ın “Sırça Fanus” isimli sergisi 4 Mart’a kadar Arte İstanbul’da.

Yaratıcı Asamblajlar isimli sergisi 5 Mart’a kadar Siemens Sanat’ta.

ArtCenter / İstanbul sanatçılarının “Söylenmemiş Yazılmamış: Dördüncü Sergi” isimli sergisi 6 Mart’a kadar Borusan Müzik Evi’nde. (0212 336 32 80)

Rasim Konyar’ın heykel ve resim sergisi 6 Mart’a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde.

Şubat Kedileri isimli karma sergi 7 Mart’a kadar Ürün Sanat Galerisi’nde. (0216 363 12 80)

Bill Balaskas’ın “Dünyayı Piyasa Kurtaracak” isimli sergisi 8 Mart’a kadar Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri’de. (0216 483 90 97)

Şemsettin Başkurt’un sergisi 8 Mart’a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde.

Süleyman Çağlayan’ın sergisi 9 Mart’a kadar Doruk Sanat Galerisi’nde. (0212 252 05 35)

Ayşen Urfalıoğlu’nun “Haz’ın Metastasları” isimli sergisi 9 Mart’a kadar Maçka Sanat Galerisi’nde.

A. Cem Şahin’in “Şu An” isimli sergisi 9 Mart’a kadar ALAN İstanbul’da.

Mathias Depardon’un “Sınırların Ötesinde” isimli sergisi 10 Mart’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde Fotoğraf Sergisi’nde. (0212 3938111)

Khaled Akil’in “Ölüm Efsanesi” isimli sergisi 15 Mart’a kadar Chalabi Art Gallery’de. (02122433909)

Alexander Wagner’in sergisi 16 Mart’a kadar Galeri Manâ’da.

Takılabilir Heykel ve Heykel Sergisi 21 Mart’a kadar Simya Galeri’de. (0212 259 77 40)

Cenin, Necmi Gürseler, Nihal Martlı, Nazanin Pouyandeh, Olgu Ülkenciler, Burcu Yağcıoğlu’nun “Kâğıt Üstünde” isimli sergisi 23 Mart’a kadar C.A.M Galeri’de. (0212 245 79 75)

Serdar Yılmaz’ın “Yolunu Bul” isimli sergisi 23 Mart’a kadar Pi Artworks Tophane’de. (02122937103)

Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi: Ali Saim Ülgen Arşivi sergisi 24 Mart’a kadar SALT Galata’da. (0 212 334 22 45)

Haset, Husumet, Rezalet isimli karma sergi 7 Nisan’a kadar ARTER’de. (0212 243 37 67)

Vitra Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar“Lütfen Rahatsız Etmeyin – Tatil Kavramı Üzerine Bir Sergi” 7 Nisan’a kadar İstanbul Modern’de.

Cynthia Madansky ve Angelika Brudniak’ın “1+8” isimli video yerleştirmesi 7 Nisan’a kadar SALT Galata’da. (0212 334 22 45)

Choe U-Ram’ın “Anima” isimli sergisi 14 Nisan’a kadar Borusan Contemporary Perili Köşk’te.

Değişen Zamanların Mimarı Edoardo De Nari 1874 – 1954 isimli sergi 20 Nisan’a kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde. (0212 334 09 00)

Nickolas Muray’ın “Bir Fotoğrafçının Portresi” isimli sergisi 21 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde.

Duvar Resminden Korkuyorlar isimli sergi 21 Nisana kadar SALT Beyoğlu’nda. (0212 377 42 00)

Çöl ve Deniz Arasında – Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi’nden Bir Seçki isimli sergi 21 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde.

Prix Pictet: Güç isimli sergi 28 Nisana kadar İstanbul Modern’de.

Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar isimli karma sergi 16 Mayıs’a kadar İstanbul Modern’de.

El Emeği Göz Nuru isimli sergi 26 Mayıs’a kadar Sadberk Hanım Müzesi’nde. (0212 242 38 13)

Biz bu memleketi seninle sevdik Lefter sergisi 24 Haziran 2013’e kadar Adalar Müzesi’nde.

İşte Güneş isimli sergi 14 Temmuz’a kadar Rahmi Koç Müzesi’nde. (0212 369 66 00)

ANKARA

Mehmet Buçukoğlu’nun “Eski-Yeni” isimli sergisi 12 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında Helikon Sanat Galerisi’nde. (0312 441 78 01)

Necati Seydi Ferrahoğlu – resim – 15 Şubat’a dek – Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde. (0 312 417 84 58)

Mustafa Ağatekin – resim – 15 Şubat’a dek – Nurol Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 86 70)

Efgan Beyaz – resim – 16 Şubat’a dek – Sevgi Sanat Galerisi’nde. (0 312 441 26 34)

Bünyamin Karataş – resim – 18 Şubat’a dek – TCDD Sanat Galerisi’nde. (0 312 388 56 03)

Dr. Kemal Göl – fotoğraf – 22 Şubat’a dek – Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 468 21 05)

Ziya Gökalp Mülayim – resim – 23 Şubat’a dek – Medya Sanat Galerisi’nde. (0 312 428 39 55)

ARETE Sanat Özel Seçki – karma resim – 24 Şubat’a dek – ARETE Sanat Galerisi’nde. (0 312 440 08 81)

Söbütay Özer – resim – 24 Şubat’a dek – Mustafa Ayaz Sanat Galerisi’nde. (0 312 285 89 98)

‘Bizzat, Ben Kendim/Bir İkilem Olarak Ben’ – karma resim – 24 Şubat’a dek – Cermodern Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 310 00 00)

Ölümünün 10. Yılında İsmail Altınok ve Dostları – karma resim – 28 Şubat’a dek – İsmail Altınok Sanat Merkezi’nde. (0 312 433 30 34)

Karma Sergi – resim – 28 Şubat’a dek – Krişna Sanat Galerisi’nde. (0 312 418 02 53)

Atlas Sergileri I – baskı resim – 1 Mart’a dek – Atlas Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 59 04)

Müslüm Teke – resim – 1 Mart’a dek – Galeri Sanat Yapım’da. (0 312 222 19 22)

Özgür Uğuz – resim – 2 Mart’a dek – Galeri Akdeniz’de. (0 312 231 30 23)

 İZMİR

Naci Kalmukoğlu’nun “O, bir yıldızdı” isimli resim sergisi 19 Ocak’tan başlayarak Arkas Sanat Merkezi’nde.

 ADANA

Eğitim Kültür Araştırma Vakfı (EKAV) ve Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) işbirliğiyle düzenlenen, “Dikkat! Kadın” adlı sergi Toyota Onatça Plasa’daki Onatça Sanat Galerisi’nde sürüyor. Çağdaş ressamların eserlerinin yer aldığı, küratörlüğünü Denizhan Özer’in yaptığı sergi, 15 Şubat tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık olacak. (0322 3467171)

 TARSUS

Sevtap İnal’ın, “Hayatın Penceresinden” konulu fotoğraf sergisi Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sürüyor. Geliri ÇYDD’ye bağışlanacak sergiyi sanatseverler 20 Şubat tarihine dek izleyebilecek. (0324 6162515)

 GAZİANTEP

Vedat Akkök, Bünyamin Küçükkürtül, Mehmet Akif Orçan ve Mehmet Akif Kaplan’ın yağlıboya çalışmalarının yer aldığı ortak resim sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi 22 Şubat tarihine dek izlenebilir.(0342 336 60 66)

 Müzik

 İSTANBUL

Jolly Joker’de yarın akşam Baler saat 21.00’de, çarşamba günü Sarp saat 21.00’de, perşembe günü Fettah Can saat 21.00’de, cuma günü Emre Aydın saat 22.00’de, cumartesi günü Levent Yüksel saat 22.00’de dinlenebilir. (0 212 249 07 49)

Ghetto’da çarşamba günü Odyll saat 21.45’te, Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars perşembe günü saat 22.30’da, cuma günü BaBa Zula saat 22.45’te, cumartesi günü İstanbul Soul Nights saat 22.45’te. (0212 251 75 01)

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda cuma günü İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konseri saat 20.00’de başlayacak. (0212 373 11 00)

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yarın akşam Osman Ziyagil saat 20.00’de, çarşamba günü Suzy saat 20.00’de ve cumartesi günü Hezarfen Sanat Ney Topluluğu saat 20.00’de dinlenebilir. (0212 232 98 30)

Caddebostan Kültür Merkezi’nde çarşamba günü 20.00’de “Müzik ve Dostluk” resitali, Hakan Aysev ve Ümit Zileli’nin “Öykülerle Türk Filmi Aşkları” perşembe günü 20.00’de. (0216 467 25 68)

Bostancı Gösteri Merkezi’nde cumartesi günü Ferhat Göçer saat 21.00’de ve pazar günü ise saat 18.00’de Pentagram sahnede olacak. (0216 362 11 61)

Refresh The Venue ’de perşembe günü saat 20.00’de Yalın – Sevgililer Günü Özel Konseri görülebilir. (0212 346 20 60)

Garajistanbul ’da perşembe günü Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer Sevgililer Günü Özel saat 20.30’da. (0212 244 44 99)

Salon İKSV’de cuma günü Bebe konseri saat 21.30’da ve cumartesi günü Mostly Other People Do The Killing konseri saat 21.30’da dinlenebilir. (0212 334 07 00)

İş Sanat’ta Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ve Ivor Bolton ve Gülsin Onay çarşamba günü saat 20.00’de. (0212 316 10 83)

Akbank Sanat’ta perşembe günü 20.00’de Ermir Abeshi (keman) ve Valentina Messa Su Ada Club’ta perşembe günü MFÖ konseri saat 22.00’de. (0212 263 73 00)

Süreyya Operası’nda Nicolas Dautricourt, Miguel da Silva, Yovan Markovitch, İris Şentürker’in çalacağı Piyanolu Kuartet Gecesi bu akşam saat 20.00’de. (0216 346 15 31)

Borusan Müzk Evi’nde çarşamba günü 20.00’de Güç Başar Gülle “İlk Renk”, perşembe günü 20.00’de Adachi Tomomi, cuma günü 21.30’da Eivind Aarset ve Jan Bang, cumartesi günü 21.30’da Laurent de Wilde Fly! konserleri görülebilir. (0212 336 32 71)

St. Georg Avusturya Lisesi’nde Avusturyalı Türk Sanatçılar Gerald Strasser, Fred Grasmug, Umut Pelit, Cüneyt Saka ortak Konseri perşembe günü 19.30’da başlayacak. (0212 244 42 55)

 ANKARA

Jolly Joker Ankara’da, Volkan Konak konseri 14 Şubat’ta saat 21.00’de, Gökhan Türkmen konseri 15 Şubat’ta saat 22.00’de, Mor ve Ötesi konseri 16 Şubat’ta saat 22.00’de, Fettah Can konseri 22 Şubat’ta saat 22.00’de, Murat Dalkılıç konseri 23 Şubat’ta saat 22.00’de, Epica&Katatonia konseri 24 Şubat’ta saat 21.00’de, Nil Karaibrahimgil 28 Şubat’ta saat 21.00’de. (0 312 424 11 11)

Tiyatro

 İSTANBUL

Devlet Tiyatroları Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde “Açıl Kafam Açıl”

cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00’de, pazar 15.00’te.

Cevahir Sahneleri Salon 1’de “Sidikli Kasabası” yarın, çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00’de,

pazar 15.00’te. Cevahir Sahneleri Salon 2’de “Çirkin” yarın, çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00’de, pazar 15.00’te.

Küçük Sahne’de “Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” yarın, çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00’de, pazar 15.00’te.

Küçükçekmece Dt Sahnesi’nde “Antigone” perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00’de, pazar 15.00’te.

Zeytinburnu Sahnesi’nde “Ay Ecesi” cuma saat 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00’de, pazar 15.00’te.

Üsküdar Stüdyo Sahne’de “Michelangelo ” yarın ve çarşamba saat 20.00’de.

Üsküdar Tekel Sahnesi’nde “Troyalı Kadınlar” perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00’de. (0 212 292 39 00)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi F. Reşat Nuri Sahnesi’nde “Yüzleşme” çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00’de, pazar 15.30’da.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Türkiye Kayası” çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00’de, pazar 15.30’da.

Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde “İstanbul Efendisi” çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00’de,

pazar 15.30’da. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde “Büyünün Gözleri” çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00’de, pazar 15.30’da.

Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00’de, pazar 15.30’da.

Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde “Mutfak Söyleşileri” çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00’de, pazar 15.30’da.

Ümraniye Sahnesi’nde “Kabare” çarşamba, perşembe, cuma saat 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00’de, pazar 15.30’da. (0 212 455 39 00)

Bakırköy Belediye Tiyatroları Müşfik Kenter Sahnesi’nde “Külhanbeyi Müzikali” perşembe 20.30’da. “Sıkıyönetim” cuma günü 20.30’da. cumartesi günü

“Benim Güzel Pabuçlarım” 11.00’de, “Sıkıyönetim” 20.30’da. Pazar günü “Hoşu’Nun Utancı” 11.00’de. “Hangisi Babası” 15.30’da. Turhan Tuzcu Sahnesi’nde “Carrar Ana’nın

Silahları” çarşamba 20.30, “Medeni Hali Kadın” perşembe 20.30’da, “Carrar Ana’nın Silahları” cumartesi 11.00’de. (0212 414 96 47)

Ortaoyuncular’da “Ferhangi Şeyler” cuma günü saat 20.00’de, “Nasri Hoca ve Muhalif Eşeği” cumartesi saat 20.00 ve pazar saat 18.00’de. (0 212 251 18 65)

Dostlar Tiyatrosu oyunlarından “Ben Bertolt Brecht” bugün 20.30’da CKM’de. “Sivas 93” pazar günü Trump Towers Tiyatro Salonu’nda saat 16.00’da.

Kenter Tiyatrosu’nda “Toplu Hikâyeler” cumartesi 20.30 ve pazar 15.00. (0 212 246 35 89)

Tiyatro Pera’da “Kazaen” cuma ve cumartesi 20.00 ve pazar 18.30’da.

Oyun Atölyesi’nde “Oda ve Adam” yarın 20.30’da, “Basit Bir Ev Kazası” çarşamba 20.30’da, “Antonius ile Kleopatra” perşembe, cuma 20.30, cumartesi 16.00 ve 20.30, pazar 16.00’da. (0 216 345 39 39)

nKumbaracı50’de yarın “Dertsiz Oyun” 20.30’da, “Cam Adımlar” 23.00’de, “Kimsenin Ölmediği bir Günün Ertesiydi” çarşamba, perşembe, cuma 20.30’da, cumartesi 15.30 ve 20.30, pazar 15.00’te. ( 0 212 243 50 51)

nİkincikat’ta bugün “Limonata” 20.30’da, yarın ve çarşamba “Barcelo” 20.30’da, cuma ve cumartesi “Yalnızlar Kulübü” 20.30’da. (0 212 292 32 47)

Duru Tiyatro’da “El-Bohem ‘Fikret Mualla’” ve “Aşk Her Yerde” cumartesi günü 20.30’da. (0 216 338 56 86)

Mekân Artı’da “Airswimming” bugün ve cuma 20.30’da, yarın “Hayaller ve Gerçekler” 20.30’da, çarşamba “Şiddet Üçlemesi 2 – Şeker” 20.30’da, cumartesi “Bizde Yok! ” 20.30’da. (0 212 224 57 56)

Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde “Meymenetsiz Musibet” bugün 20.30, yarın “Kara Sohbet” saat 20.30’da, “Eleniden Mektuplar” çarşamba günü 20.30’da, perşembe ve cumartesi “Biz Küçükken Babamla Oyunlar Oynardık” saat 20.30’da, pazar günü “Ayı ve Bir Evlenme Teklifi” 18.00’de. (0 212 252 74 52)

 ANKARA

Akün Sahnesi’nde, “33 Varyasyon” yarın ve 13, 14, 15 Şubat’ta saat 20.00’de, 16 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 17 Şubat’ta saat 15.00’te, “Fosforlu Cevriye” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Bir Delinin Hatıra Defteri” 26, 27 ve 28 Şubat’ta saat 20.00’de, “Pal Sokağı Çocukları/çocuk oyunu” 19, 22 ve 24 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 427 19 71)

Altındağ Tiyatrosu’nda, “Kış Gelmeden” yarın 13, 14, 15 Şubat’ta saat 20.00’de, 16 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 17 Şubat’ta saat 15.00’de, “Yosunlar” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 24 Şubat’ta saat 15.00’te, “Bir Hilal Uğruna” 26, 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, “Boğaç Han/çocuk oyunu” 21, 26 ve 28 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 316 59 02)

Büyük Tiyatro’da, “Aşk Hastası” 12, 15 Şubat’ta saat 20.00’de, 17 Şubat’ta saat 15.00’te, “Kerbela” 19, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 24 Şubat’ta saat 15.00’te, “Hürrem Sultan” 26 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 324 22 10)

Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, “Cyrano De Bergerac” yarın ve 13, 14, 15, 16, 26, 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, 17 Şubat’ta saat 15.00’te, “Aşk Hastası” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Karlar Kraliçesi/çocuk oyunu” 24 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 240 00 91)

Küçük Tiyatro’da, “Venedik Taciri” 12, 13, 14, 15 Şubat’ta saat 20.00’de, 16 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 17 Şubat’ta saat 15.00’te, “Ben Ödüyorum” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 24 Şubat’ta saat 15.00’te, “Çirkin/İstanbul DT” 26, 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, “Keloğlan Keleşoğlan”, 20 ve 22 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 311 11 69)

Oda Tiyatrosu’nda, “Euridice’nin Elleri” 12, 13, 14, 15, 16 Şubat’ta saat 18.30’da, “Hüzzam” 19, 20, 21, 22, 23 Şubat’ta saat 18.30, “Kontrabas” 26, 27, 28 Şubat’ta saat 18.30’da. (0 312 311 11 69)

İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, “Yastık Adam” 13, 14, 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, 16 Şubat’ta saat 15.00’te, “Cesaret Ana ve Çocukları” 20, 21 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)

Şinasi Sahnesi’nde, “Dolares Claiborne” 12, 13, 14, 15, 26, 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, 16 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Karlar Kraliçesi” 17 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 397 30 24)

Ankara Sanat Tiyatrosu’nda, “Selamün Kavlen Karakolu” 15, 22, 23 Şubat’ta saat 20.00’de, 16 Şubat’ta saat 17.00 ve 20.00’de, “Zübük” 17, 24 Şubat’ta saat 15.30’da, “Giderayak” 23 Şubat’ta saat 17.00’de, “Dans Eden Eşek/çocuk oyunu” 20 Şubat’ta saat 10.30’da. (0 312 417 76 76)

Mavi Sahne’de, “Tuluatmasyon/Her şey doğaçlama komik gösteri” 23 Şubat’ta saat 20.00’de, “Gıres” 15, 16 Şubat’ta saat 20.00’de, 17 Şubat’ta saat 17.00’de, “Hiç/Neyzen Tevfik” 22 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 241 02 33)

Tiyatro Pembe Kurbağa’da, “Hiçyemez Prenses/çocuk oyunu” 16 Şubat’ta saat 12.00’de, “Bebek Tiyatrosu/Acaba Kutuda Ne Var?” 17 ve 24 Şubat’ta saat 12.00’de, “Şeker Çocukların Düşleri/çocuk oyunu” 23 Şubat’ta saat 12.00’de. (0 312 418 02 98)

Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, Tiyatro Pembe Kurbağa oyuncuları tarafından sahnelenecek “Karagöz Düş Zengini” adlı çocuk oyunu 16 Şubat’ta saat 10.30’da, Serhan Sarıkaya/Pandomim Gösteri 23 Şubat’ta saat 10.30’da. (0 312 442 30 50)

 ADANA

Adana Devlet Tiyatrosu, Alfonso Paso’nun yazdığı, Hale Kuntay’ın dilimize çevirdiği ve Ali Hürol’un yönettiği, “Kırkından Sonra” adlı oyunu bu hafta da sahneleyecek. Oyun, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günü 20.00’de, cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00’de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşturulacak. Fuaye Sahne’de, Muzaffer İzgü’nün yazdığı, Boğaçhan Sözmen’in yönettiği, “Sınır” adlı oyunla çarşamba, perşembe ve cuma günü 18.00’de tiyatroseverlerin karşısına çıkacak olan ADT sanatçıları, Sönmez Atasoy’un yazdığı, Yeliz Tekman’ın yönettiği, “Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyunu da çarşamba ve cuma günü 14.00’te, pazar günü ise 11.00’de küçük tiyatroseverler için sunacak. (0322 3523355)

SAMSUN

Samsun’lu sanatseverler, Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Karı koca arasında ufak tefek cinayetler” adlı tiyatro oyununu 12-13 Şubat saat 20.00’de AKM Büyük Salon’da izleyebilecekler. Erıc-Emmanuel Schmıtt tarafından yazılan ve Mustafa Kurt tarafından sahneye uyarlanan 2 perdelik oyun kadın-erkek ilişkisi tüm yönleriyle anlatıyor.

(0 362-431 21 00)

 Opera-Bale

 İSTANBUL

Tim Show Center’da Ankara Devlet Opera Balesi “Harem” bu akşam ve yarın akşam saat 21.00’de izlenebilir. (0212 286 66 86)

Süreyya Operası’nda Senfonik Minyatür balesi yarın ve perşembe günü saat 20.00’de başlayacak.

Fulya Sanat’ta “Mançalı Şövalye (Don Kişot)” müzikali bu akşam, yarın, çarşamba ve perşembe günü saat 20.00’de görülebilir. (0212 215 60 29-36)

 ANKARA

Opera Sahnesi’nde, “Karyağdı Hatun/opera” 20 Şubat’ta saat 20.00’de, “Notre Dame’ın Kamburu/bale” 14, 21, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, “Macbeth/opera” 27 Şubat’ta saat 20.00’de, “Töre/dans” 13 Şubat’ta saat 20.00’de, “20. Yıl Galası/modern dans” 16 Şubat’ta saat 20.00’de, “Harem/bale” 18 Şubat’ta saat 20.00’de, “Saraydan Kız Kaçırma/opera” 23 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 324 68 01)

 SAMSUN

Samsun Devlet Opera ve Balesi Aliş ve Maviş adlı müzikli çocuk oyunu için perdelerini AKM Küçük Sahne’de 11 ve 18 Şubat saat 10.30’da açacak. İlköğretimde okuyan küçük seyirciler için sergilenen oyunda her canlının kendi doğal ortamında yaşamasının önemi vurgularken çevre kirliliğine de dikkat çekiliyor.

 

Her yılın 25 Şubat günü “European Cultural Association-Avrupa Kültür Derneği” aracılığıyla kutlanmakta olan “Dünya Commedia dell’Arte Günü”nün bu yılki ev sahibi İstanbul olarak seçildi.

Navelli/Palazzo Santucci, fotoğraf: Franco Soldani

Kutlamaların merkezi Bologna (İtalya), Torino (İtalya), Malaga (İspanya) kentlerinden sonra bu yıl İstanbul oldu ve 25 Şubat günü, başta İstanbul olmak üzere Avrupa, Amerika, Orta

ve Uzak Doğu dâhil olmak üzere dünyanın ulaşılır her yerinde Commedia dell’Arte ile ilgili gösteriler ve tanıtımlarla kutlandı. Ayrıca 25 Şubat Dünya Commedia dell’Arte Günü kapsamında 22-23-24 Şubat’ta Kumbaracı50′de Mario Gallo ile Commedia dell’Arte Atölyesi gerçekleşecek.

2010 yılında Dario Fo, 2011 yılında Roberto Tessari, 2012 yılında Miguel Romero Esteo tarafından kaleme alınan bildirilere bu yıl Türkiye’den tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen’in mesajı eklendi.

Üstün Akmen’in “2013-Dünya Commedia Dell’Arte Günü” üzerine bilgilendirici tanıtımı şöyle:

25 Şubat Uluslararası Commedia dell’Arte Günü’nün 4. yıldönümünü kutlarken İtalyan Kültür ve Sanat Birliği (SAT) bir ileti hazırlamamı isteyerek onurlandırdı beni. Bu vesileyle, İtalya’da doğan, ama günümüzde bütün dünyaya yayılmış olan Commedia dell’Arte geleneğini tanıtmak amacıyla tiyatrocu dostlara, dünyadaki tüm tiyatroseverlere sesleniyorum.

Önce şunu söylemeliyim ki, Commedia dell’Arte, yaklaşık iki yüzyıl kadar Avrupa tiyatrosunu etkisi altına almış, çeşitli ülkelerin tiyatro yaşantılarını derinden etkilemiş İtalyan halk tiyatrosu geleneğinin adıdır.

Diğer taraftan, Commedia dell’Arte, bir kültür geleneği haline gelen, popüler kökenlerden türemiş organik ve güçlü bir gelişimin koruması altına girmezden önce, halkın geçmişteki bilgilerinin parçası olan bir halk olayı olarak tarihe kazınmıştır.

Bu halk olayının, anadili farklı insanların konuştukları teatral dili bulmalarını sağlayan yol olduğunda da ayrı bir gerçek payı vardır.

25 Şubat Uluslararası Dünya Commedia dell’Arte Günü’nün bu yılki ev sahibinin İstanbul olması da bence bir rastlantı sayılmamalıdır. Nedenine gelince, açık alanda halkın ortasında oynanan geleneksel Türkiye halk tiyatrosu olan “ortaoyunu” kökleri de mimuslara ve commedia dell’Arte oyunlarına uzanmaktadır. Commedia dell’Arte ile Ortaoyunu arasındaki kişiler, konular, kurgu benzerlikleri şaşırtıcıdır.

Batılı incelemeciler Commedia dell’Arte’nin geleneksel Türkiye tiyatrosu üzerindeki etkisi üzerinde durmuş; bu etkinin kaynağını Türklerin Venedik ve Cenevizlilerle uzun süren ilişkilerine bağlamışlardır. Arlecchino, Pantalone, Scaramuccia, Colombina’nın sırasıyla Pişekâr, Kavuklu, Sevgili (Çelebi) ve Zenne tiplerine benzemeleri hiç kuşkusuz tesadüf değildir. Gerçekten de iki gelenek arasındaki yakınlığı Pişekâr’ın kullandığı pastav/şakşak ile Arlecchino’nun tahta sopası (battocio) arasındaki benzerlik de desteklemektedir.

Diğer taraftan, Ortaoyunu’ndaki “orta” sözcüğünün Commedia dell’Arte’deki “arte” sözcüğü ile benzerliğinin de etkilenmenin doğrudan kanıtı olduğu iddia edilmektedir. Ayrıca, benzerlikler elbette bunlarla da sınırlı değildir: Bir ortaoyunu terimi olan “palanga” (meydan) sözcüğü, İtalyancadaki “palanca”yı; ortaoyunu kişilerinden ayyaş’a verilen isim olan “Matiz” sözcüğü “madidus”u (ayyaş) çağrıştırmaktadır.

Commedia dell’Arte’nin doğasında şenlik ruhu olduğundan, Uluslararası Dünya Commedia dell’Arte Günü’nün de şenlik havası içinde kutlanması gerektiğine inanmaktayım. Şenliğin hayatın ve kültürün gizli gücünü ve dinamizmini dışa vurduğunu, toplumda egemen kılınmaya çalışılan güçlerin, ideolojilerin bastırmaya çalıştıkları dinamikleri gün ışığına çıkardığını açık yüreklilikle savunuyorum.

Şenliğin bireyi değil topluluğu eksene aldığını, böylece topluluğun diğer bireyleriyle, samimi ve köklü ilişkiler kurarak varolma ve paylaşma sevincini hayata geçirme imkânı yarattığı kanısındayım.

Şenlik anlayışında olduğu gibi, Commedia dell’Arte dünyasında da her an her şeyin olabileceği, sınırların kalktığı, her türlü aşırılığın, abartının mümkün olduğu, gülünç ve korkunçluk karşıtlığının bir arada olduğu grotesk bir zemin vardır.

2013-Uluslararası Dünya Commedia dell’Arte Günü, şenlik havası içinde tiyatroculara, tiyatroseverlere kutlu olsun.

****

Faction of Fools tiyatro kumpanyası tarafından 2010 yılından bu yana bütün dünyada düzenlenen etkinliklerle ilgili olarak, İtalyan Kültür ve Sanat  Birliği (SAT) tarafından “Dünya Commedia dell’Arte Günü”nün amacı İtalya’da doğan, ama bugün bütün dünyaya yayılan bu geleneği tanıtmak olarak özetlendi. Diğer taraftan, UNESCO’nun önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (I.T.I) tarafından ilan edilen “Dünya Tiyatro Günü’nde olduğu gibi, aynı kurum tarafından kabul edilen “Dünya Commedia dell’Arte Günü”nün de bütün tiyatro topluluklarına ve bireylere açık olduğu açıklandı.

Mario Gallo ile Commedia dell’Arte Atölyesi, 22-23-24 Şubat’ta Kumbaracı50′de…

Bu proje kapsamında yapılacak etkinliklerden birisi de Tiyatro Barbone’nin misafir ettiği Mario Gallo’nun vereceği “Maske Yapımı Atölyesi”.

Tiyatro Barbone’nin uluslararası partneri Teatro Ricerche’nin Sanat Yönetmeni Mario Gallo’nun vereceği atölyede katılımcılar kendi maskelerini yapmayı öğrenmenin yanısıra Commedia dell’Arte hakkında kapsamlı bilgi sahibi de olabilecekler. Atölye sonunda katılımcılar evlerine dönerken yapmış oldukları maskelerini de yanlarında götürecekler.

Mario Gallo ile Commedia dell’Arte Atölyesi
25 Şubat Dünya Commedia dell’Arte Günü kapsamında
22-23-24 Şubat’ta Kumbaracı50′de…
Atölye çalışması İtalyanca olacak, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Atölyede yapılan maskelerden biri 25 Şubat’ta İtalyan Kültür Merkezi’nde yapılacak sergide yer alacak.

Bilgi ve Rezervasyon için:
0 532 684 32 03

Kaynak : (-)

Sabancı Vakfı tarafından bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen ‘Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri’, düzenlenen törenle verildi. Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Etkinlik Merkezi’nde sunuculuğunu Yağız Can Konyalı’nın yaptığı törende, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Heykel, Resim ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üçe girerek mezun olan 9 öğrenci, ödüllendirildi.

Törene katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, ödül alan genç sanatçıları kutladığını belirtti. Mutlu, şöyle devam etti:

“Öncelikle muhterem büyüğümüz, sanat dostumuz Sakıp Sabancı’yı rahmetle anıyorum. Öğrencilerimiz birbirinden güzel eserler ortaya koydu. Sabancı ailesinin ülkemizin sanayisine verdiği katkılar büyük. Onların sayesinde sanat vazgeçilmezimiz oldu. Ödül töreninin bu yıl 19’uncusunu kutladık. Nice yıllar diliyorum. Bu güzel sanatçılarla gurur duyuyoruz. Zaten Mimar Sinan Üniversitesi sanatın baş tacı olduğu için burada sanatla ilgili çok güzel işler yapılıyor. Değerli hocalarımızı bu başarılı gençleri yetiştirdikleri için takdir ediyorum.”

Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı da bu ödül törenlerinin devam edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri’nin 19’uncu yılında yine bir aradayız. Her yıl ödüllerin sahiplerini bulacağı bugünü heyecanla bekliyoruz. Bu ödüller Sakıp Sabancı’nın sanata ve sanatçıya verdiği sevginin ve saygının adeta göstergesi. Bizler de onun adını yaşatmak ve desteklemekten gurur duyuyoruz.”

Ödül almaya hak kazanan öğrencileri kutlayan Türkan Sabancı, “Umarım bu ödül sanat hayatlarında onlara şans getirir. Ayrıca onları yetiştiren aileleri ve yol gösteren öğretim görevlilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sakıp Sabancı Müzesi’nin 10 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Sabancı, “Rahmetli eşimin bu ülkeye bıraktığı en değerli miraslardan biri. Her yıl birbirinden değerli koleksiyon ve sergiye ev sahipliği yapıyor” ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız da bu ödüllerin genç sanatçılar için teşvik edici olduğunu kaydetti.

Törende, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri Simge Kılıç ve Gözde Çakır, flüt dinletisi sundu.

Öğrencilere Cumhuriyet altını verildi

Resim bölümünden Ece Gözen Ünal, Pınar Subaşı, Canberk Özcan, Heykel bölümünden, Eda Güngör, Melike Akyıldız, Çiğdem Yıldırım, Geleneksel Türk Sanatları bölümünden Dilek Karayel, Yeşim Okutan ve Gülsüm Köseoğlu ödül aldı.

Törende, birincilere 40, ikincilere 25, üçüncülere de 15 Cumhuriyet altını verildi.

Kaynak :[-]

 

17. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali’nde ünlü gitar virtüözü Cem Duruöz’ün “Anadolu’nun Hazineleri ve Ötesi” adlı konseri, Bostonlu müzikseverleri büyüledi.

17. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen konserde Duruöz, düzenlemelerini kendisinin yaptığı geleneksel Türk müziği eserlerinin
yanı sıra Arjantin, İspanyol ve Venezuelamüziğinden de örnekler sundu.

Müzik kariyerine Türkiye’de Ulusal Gitar Yarışması’nda birincilik kazanarak başlayan Cem Duruöz, San Francisco Konservatuvarı’ndan yüksek lisans derecesi alarak kariyerine devam etti. Daha sonra dünyaca saygın müzik okulu Juliard’ta Sharon Isbin’le müzik çalışmalarını sürdürdü.

Bugüne kadar Arjantin, Brezilya, Bolivya, Peru, Japonya,Fransa, Yunanistan, İspanya, İngiltere, Polonya, Meksikagibi ülkelerde ve ABD’nin Carnegie Hall gibi seçkin konsersalonlarında başarılı konserler veren Cem Duruöz, halen Wesleyan Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapıyor ve bir yandan da dört kıtada resital ve konserler vermeye devam ediyor.

Boston Türk Festivali Direktörü Erkut Gömülü, başta İngiltere’de yayınlanan saygın “Classical Guitar” dergisi olmak üzere, müzik otoriteleri tarafından gitar tekniğinden övgüyle söz edilen ve “olağanüstü yetenekli bir müzisyen” olarak tanımlanan dünya çapındaki bir virtüözü festival çatısı altında müzikseverlerle buluşturabilmenin kendileri için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.

1996’dan bu yana her yıl yapılan Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, “Anadolu’nun Renkleri” temalı festival programıyla sergiler, sunuşlar, atölyeler, konserler, film yarışması, Türk mutfağının tanıtımı gibi geniş bir yelpazede düzenleniyor.

Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları yapıyor.

 

Kaynak : [-]

Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu, ”3. Uluslararası Hanoi Kukla Festivali”nde iki ödüle layık görüldü.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 4-10 Eylül’de Vietnam’da düzenlenen ”3. Uluslararası Hanoi Kukla Festivali”nde, Türkiye’yi Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu temsil etti.

Çeşitli ülkelerden 20 tiyatro grubunun katıldığı festival sonunda yapılan uluslararası jüri değerlendirme sonuçlarına göre, ”En İyi Oyuncu” ve”En İyi Senaryo” ödüllerine, ”Çöp Canavarı” adlı modern yaklaşımlı Karagöz oyunu yorumlarıyla, Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu layık görüldü.

Cengiz Özek

İstanbul’da 1964’te doğan Cengiz Özek, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Kent Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu, rejisör ve yönetici olarak görev yapan Özek, Müşfik Kenter’in ”Bir Garip Orhan Veli” oyununun afişini tasarladı.

Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği üyesi olan Özek, 1993 yılında Geleneksel Türk Tiyatrosu türlerinden hareketle çağdaş oyunlar sahnelemeyi ve kukla tiyatrosu ile ilgili gösteriler yapmayı hedefleyen ”Cengiz Özek Kukla Tiyatrosu”nu kurdu.

Türk Tiyatrosu’na ve seyircisine, kukla tiyatrosunu tanıtmak amacıyla, her yıl düzenli bir şekilde devam etmesi planlanan ”İstanbul Uluslararası Kukla Festivali”ni oluşturan Özek, halen Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde ”Türk Tiyatrosu” dersi veriyor.

Özek’in, kukla tiyatrosuna verdiği katkılar ve yürüttüğü projeler nedeniyle, ulusal ve uluslararası çok sayıda ödülü bulunuyor.
 Kaynak : [-]