Şunun için etiket arşivi: Dans

Pole Dance Nedir?

Son dönemin revaçta olan danslarından biri olan direk dansı olarak da bilinen pole dansı dans ile akrobasiyi birleştirerek dikey bir direğin etrafında yapılan performans sanatıdır. 2000’li yılların ortalarından itibaren alternatif bir fitness dalı olarak yaygınlaşmaya başlamıştır.

Pole Dance Esneklik Kazandırır mı?

Diğer danslardan ayrı olarak havada da çalışıldığından aktif esneklik ve güce doğrudan katkısı vardır.

Kimler Pole Dance Eğitimi Alabilir?

Esneklik kazanmak isteyen, dans etmek isteyen, antremanlarına değişik bir ton katmak isteyen, kilo vermek isteyen ve bu deneyimi yaşamak isteyen herkes eğitim alabilir.

Pole Dance Güçlendirir mi?

Spor salonlarında ve birçok spor dalında kazanılan güç maalesef ki pasiftir. Yer çekim yasalarına uygun hareket etmeyi gerektirir, bir karşıtlık durumu söz konusu değildir. Ama hava da yapılan her tür hareket de aktif olarak vücudu gerebilmeyi ve o gerginlikte bedenini taşıyabilmeyi gerektirir.

 

Pole Dance Bana Fit Bir Vücut Kazandırır mı?

Düzenli olarak yapıldığında ve sağlıklı beslenmeyle desteklendiğinde vücutta gözle görülür bir sıkılaşma olur. Kol ve bacakları -diğer danslara kıyasla- daha fazla çalıştırdığı için ileri de iç kol ve bacak sarkmalarını önleyebilir. Vajinismus, regl sancısı, pelvik bölgelerinde gerçekleşen kasılmalara yardımcı olur.

Pole Dance Evde Denenebilir mi?

Pole dansı asla evde tek başınıza, videolarla yapmayı denememelisiniz. Sakatlanma ihtimali çok yüksek olduğu için mutlaka eğitimini almalı, hareketleri doğru yapıp yapmadığını bir hoca eşliğinde öğrenmelisiniz. Bu vesile ile kurumumuzla iletişime geçebilirsiniz.

Pole Dance Zayıflatır mı?

Direk dansı, kendi vücut ağırlığının kullanımı ile yapılan bir spordur. Sırt, karın, bacak, kol ve diğer tüm kas grupları uyumlu bir biçimde çalışarak şekillenir. Direk dansı eğitimine başlayan birinin vücudunda gerçekleşen sıkılaşma ve şekillenme kısa bir sürede belirginleşmektedir. Kendi vücut ağırlığı ile yapılan eğitime ek olarak ağırlık eklenebilir. Kişi sıkı, güçlü ve esnek bir görüntü elde eder. Akrobatik hareketler kolaylıkla sağlanır.

 

Pole Dance Eğitimimiz Hakkında : Bakırköy’de bulunan Nar Sanat Eğitim Kursumuzda bulunan dersliklerimizde isteğinize göre birebir veya grup derslerine katılabilirsiniz. Ders süresi haftada bir gün 1 ders saati şeklinde gerçekleşmektedir. Herhangi bir yaş aralığı bulunmayan pole sınıflarımıza katılmak isteyen herkesi bekliyoruz.

 

Daha fazla bilgi ve ücretsiz tanışma dersleri için lütfen bizlerle iletişime geçin! 

 

Bahar aylarına sayılı günler kala düğün ve nişan koşuşturmacaları yeniden başladı. Eğer sizde bu bahar veya yaz aylarında nişanlanmayı veya evlenmeyi düşünüyorsanız mutlaka davetlilerinizi mest edecek bir sürpriz hazırlamalısınız.

Düğün dansı veya nişan dansı çiftlerin yeni hayatına eğlenceli, romantik ya da çılgın bir şekilde başladığını gösterebilecekleri önemli bir detay. Ömür boyu hatırlayacağınız bir anı olacak düğün dansınızı hazırlamaya talibiz.

Düğün dansında asıl önemli olan çiftin birbirini anlayabilmesi ve ortak bir beden dili oluşturabilmesidir. Bu sebeple düğün dansı eğitmenleri, eşlerin ortak karakterini çözümlemeye ve onlara en uygun düğün dansını bulmaya yardımcı olur. Sonrasında ise koreografi hazırlanması ve müzik seçimleri üzerine yoğunlaşılır, çiftlere özel gösteriler hazırlanır.

Düğün dansı hayatınızın ilk dansı olarak nitelendirilir. Özel gününüzde gerçekleştireceğiniz ilk dans için eğitmenlerimizden düğün dansı dersi alarak unutulmaz bir geceye imza atabilirsiniz. Hayatta bir kere yaşayabileceğiniz o çok özel günlerden olan düğününüzde, kendinize özel bir şarkı ile seçerek yıllarca gülümseyerek hatırlayacağınız bir anı yaratabilirsiniz. Bunun için iyi bir düğün dansı kursu seçmelisiniz. Başarılı eğitmenlerden aldığınız düğün dansı koreografinizle konuklarınızı kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Bu özel gününüzü muhteşem bir gösteriyle süslemek istiyorsanız Nar Sanat Eğitim Merkezindeki eğitmenlerimizden profesyonel destek alabilirsiniz. En güzel güne en özel danslar sizi bekliyor…

Zihinlere kazınacak ve hayatınız boyunca unutamayacağınız bir düğün dansı planlamak için 0212 570 80 80 – 0212 570 80 98 ve 0530 880 71 80 numaralı telefonlarımızı arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz…

Anadolu ve Ermeni halk danslarını çok sesli orkestrasıyla bir araya getiren Maral Müzik ve Dans Topluluğu, 40. yılını İstanbul Kongre Merkezinde sahneleyeceği gösterimle kutlayacak.

Benon Kuzubaş ve arkadaşları tarafından 1980 yılında kurulan Anadolu ve Ermeni halk danslarını çok sesli orkestrasıyla bir araya getiren topluluk, İstanbul Kongre Merkezinde 15 Aralık’ta düzenleyeceği etkinliğin Genel Sanat Yönetmenliğini Garbis – İris Çapkan üstlendi.

Gecede, tamamı amatör dansçılardan oluşan ve 6-35 yaş aralığındaki 200’e yakın dansçı, sanatseverlerin karşısına çıkarak topluluğun 40. yılına özel performans sergileyecek.

Kahramanlık, asalet ve zarafet ile özdeş olan Kafkas dansları, yüzyılları aşan tarihe sahip. Zaman içerisinde oynanmış, unutulmuş; yerine yenisi gelmiş, anlamını, biçimini değiştirmiş ama özünde hep aynı ruhu saklamıştır.

Dansın özelliklerine değinecek olursak; Kafkas danslarında kadın ve erkek birlikte oynuyor. Kafkas dansı, kadına saygı duymayı, kadınla birlikte hareket etmeyi, hürmeti ve gururu mertliği ve cesareti temsil ediyor. Kızlarda zarafet, asalet; erkeklerde kahramanlık, cesaret ve atiklik ön plana çıkıyor. Kadınların tıpkı bir ceylan gibi süzüldüğü daha naif başka bir dans yoktur herhalde.

Erkekler ise hareketlerinde ritmik ve hızlı olmak zorundadır. Cesaret ve kahramanlığın gösterisinde erkek daima vücudunu ve başını dik tutmalıdır. Fiziksel olarak yapılması zor hareketlerde bile rahat ve hoşgörülü görünmeli, tebessüm etmelidir.

Ve bizde sizi asalet ve zarafetin dansı olan Kafkas Halk Danslarına davet ediyoruz.

Kafkas Halk Dansları kursumuz Küçükçekmece ve Halkalıda açılıyor… Ön kayıtlarımız başlamıştır.

Ön Kayıt ve Detaylı Bilgi için İletişim WhatsApp: 0553 465 50 36

Kahramanlık, asalet ve zarafet ile özdeş olan Kafkas dansları, yüzyılları aşan tarihe sahip. Zaman içerisinde oynanmış, unutulmuş; yerine yenisi gelmiş, anlamını, biçimini değiştirmiş ama özünde hep aynı ruhu saklamıştır.

Dansın özelliklerine değinecek olursak; Kafkas danslarında kadın ve erkek birlikte oynuyor. Kafkas dansı, kadına saygı duymayı, kadınla birlikte hareket etmeyi, hürmeti ve gururu mertliği ve cesareti temsil ediyor.

Kızlarda zarafet, asalet; erkeklerde kahramanlık, cesaret ve atiklik ön plana çıkıyor. Kadınların tıpkı bir ceylan gibi süzüldüğü daha naif başka bir dans yoktur herhalde.

Erkekler ise hareketlerinde ritmik ve hızlı olmak zorundadır. Cesaret ve kahramanlığın gösterisinde erkek daima vücudunu ve başını dik tutmalıdır. Fiziksel olarak yapılması zor hareketlerde bile rahat ve hoşgörülü görünmeli, tebessüm etmelidir.

Eğer sizde içinizdeki Kafkas aşkını çıkarmak istiyorsanız sizleri ekiplerimize davet ediyoruz !

Kafkas, Karadeniz, Zeybek, Dans Perkisyon ve Ritim dersi kurslarımız Bakırköy Eğitimciler Koleji Spor Salonunda yetişkinler için başlamıştır. Detaylı bilgi Whatsapp : 0553 465 50 36 – Deniz İME

Düğünleriniz de, davetlerinizde, tüm eğlence ve organizasyonlarınız da eşsiz koreografilere sahip Kafkas Dansları özgün müzik ve hareketleri ile dünyadaki tüm dans ve oyunlar içinde en seçkin yeri almaktadır.

Savaş ve Aşk temaları üzerine kurulu bu muhteşem gösterileri yine her biri Türkiye’nin en tanınmış sanatçıları olan Kafkas oyunları ekibimiz sizlere Yöresel kıyafet ve müzikleri ile Kafkas dansları sunmaktadır.

Kafkas Çeçen, Gürcü Azeri Dağıstan Çerkez dansları kursu eğitimlerimiz, düğün dansları için çiftlere özel ders ve koreografi uygulaması ve daha fazlası…

Detaylı Bilgi İçin İletişim Whatsapp : 0553 465 50 36 – Deniz İME

Sinema, dans ve sanatın diğer disiplinlerinin bir araya geldiği,SinemaDansAnkara2018 Uluslararası Dans Film Festivali; 22-26 Kasım tarihleri arasında, 5. kez Ankara’da düzenleniyor. Goethe-Institut Ankara ve AresArt Film ve Performans Sanatları’nın işbirliği, Hollanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle gerçekleşecek festivalde, , Avrupa’dan ve Dünya’dan en güncel ve en nitelikli dans filmleri izleyici ile buluşurken, Türkiye, Kıbrıs, Italya ve Fransa’dan olmak 16 yeni dans filmi dünya prömiyeri gerçekleştirecek. Festival kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinlik ve film gösterimlerine katılım ücretsiz.

Türkiye’deki genç sanatçılara platform oluşturmak, sanata gönül vermiş bu gençleri buluşturmak ve dünyadan en güncel dans filmlerini Türkiye’deki sanat tutkunlarına ulaştırmak amacıyla düzenlenen SinemaDansAnkara2018 Uluslararası Dans Film Festivali, 22 -26 Kasım tarihleri arasında, Goethe-Institut Ankara’da 5. kez düzenleniyor.Sanat Yönetmenliğini Instagram Sanatçısı, yönetmen ve misafir akademisyen Mehmet Şafak Türkel’inüstlendiği festivalde, başta Almanya, Hollanda, Italya, İspanya, Yunanistan olmak üzere, 16 ülkeden filmler ve yönetmenleri izleyiciyle buluşuyor.

Sanat özgürleştirir, güzelleştirir, birleştirir…
Sinema Dans Ankara 2018 Uluslararası Dans Film Festivali’nin bu yılki ana teması “Disiplinlerarası Etkileşim ve Dijitalleşme”… Festivalde SinemaDansForum adı altında, Türkiye, Almanya, Hollanda, İtalya, Yunanistan ve İspanya Dans Filmleri Festival Direktörleri ve profesyonelleri dans filminin uluslararası geleceğini tartışacaklar.

Festivalin en önemli etkinliklerinden birisi de, DansFilmAtölyesi. Hollanda, Almanya, Yunanistan ve Türkiye’den önemli sanatçıların eğitmen olarak katılacağı Atölye kapsamında bu sene, Tolga Karaçelik’in desteğiyle, genç; sinema, dans ve müzik öğrencilerinin katılacağı “Kelebekler” filminden hareketle 4 adet dans filmi çekilip festival kapanışında gösterilecek.

Festival Direktörü Mehmet Şafak Türkel, “ Çektiğim dans filmlerimi ve dansa dair bellegesel filmlerimi, Türkiye’de gösterilebilecek bir platform bulamadım, yani Türkiye’den hiç bir film festivali filmlerimi festivallerine kabul etmedi. Ben filmlerimi ancak Uluslararası Festivallerde izleyici ile buluşturabildim. Bugünün sanat tutkunu gençlerimize böyle bir fırsatı sunmak benim için hem bir misyon hem de gurur kaynağı. Biz festivalimizi,-sanat özgürleştirir, sanat güzelleştirir, sanat birleştirir-ilkesiyle tüm izleyecilerimize ücretsiz açıyoruz . Festival teaser’ını iki güzel sanat insanı Uğur Seyrek ve Yunus Tonkuş’un sanatlarının izinden vefa ile İstanbul’da buluşan genç sanatçıların işbirliği ve Goethe-Institut Ankara, Hollanda Büyükelçiliği, AresArt, Parazitka, Müzik Evi, 2che Stüdyo, Collywobbles Tattoo, Circle, Arteİstanbul’un desteği, Nilipek, Emre Kesim, Athena’nın müzikleri ve Ustam Tamer Levent ve canım dostum Alara Bozbey’in sesi ve nefesi ile sizlere sunuyoruz. Goethe-Institut Ankara, Festival İdari Direktörü Sibel Ekmekçioğlu ve koruyucu meleklerim Seden Eyüboğlu ve Gonca Karakaş ile yolum kesişmeseydi bu hayal asla gerçeğe dönüşemezdi ” dedi.

Festival Programı:
22 Kasım Perşembe – Saat 19.00-21.15
Açılış Filmleri Gösterimi ve Festival Onur Ödülü Töreni

23 Kasım 2018 Cuma- Saat: 19.00-22.00
Kardeş Ülkelerin Sanatı

Yarışma Filmleri Gösterimi ve Sanatçılarla Söyleşi
Kardeş Ülke Yunanistan’dan Atina Video Dance Project Seçkisi ve Festival Başkanı Chrysanthi Badeka ile Söyleşi

Avrupa’Dan-S-inema
24 Kasım 2018 Cumartesi – Saat 19.00 – 22.30
Hollanda Cinedans Seçkisi ve Festival Koordinatörü Andreas Hannes ile Söyleşi

Italya Coorpi Seçkisi ve Festival Yöneticileri Cristiana Candellero ve

Lucia Carolina De Rienzo ile Söyleşi

Almanya MOOVY Dans Film Festivali Seçkisi ve Festival Sanat Yönetmeni Lorand Janos ile Söyleşi

SinemaDansForum

25 Kasım 2018 Pazar – Saat: 16.00 – 19.00
Yaşamak Tek ve Hür: Festival temsilcileri SinemaDans’larını tanıtıyor
ve 1 Orman gibi Kardeşçesine: İşbirliği Manifestosu ve Q&A
Kapanış Töreni, Kapanış Filmi ve Yarışma Ödül Töreni

26 Kasım 2018 Pazartesi – Saat: 19.00-21.15
Alara Bozbey ve Cebrail Esen’in Sunumuyla
Kapanış Töreni – Saat: 19.00-19.45
SinemaDans Atölye Film Gösterimi ve CanlıSinemaDans
Kapanış Filmi ve Q&A – Saat: 20.00-20.15

Yarışma Ödül Töreni – Saat: 20.15-21.15

Düğün dansı çiftlerin yeni hayatına eğlenceli, romantik ya da çılgın bir şekilde başladığının göstergesidir. Yıllar boyu sürecek ve beraber geçirilecek bir ömrün ilk kutlamasıdır. Düğün dansı, ömür boyu hatırlayacağınız bir anı olacaktır sizlere.Tarzının, müziğinin, koreografisinin nasıl olduğu önemli değildir. Burada asıl olan çiftlerin birbirini anlayabilmesi ve ortak bir beden dili oluşturabilmesidir. Bu sebeple düğün dansı eğitmenleri, eşlerin ortak karakterini çözümlemeye ve onlara en uygun düğün dansını bulmaya yardımcı olur. Sonrasında ise koreografi hazırlanması ve müzik seçimleri üzerine yoğunlaşılır, çiftlere özel gösteriler hazırlanır.

Düğün dansı hayatınızın ilk dansı olarak nitelendirilir. Özel gününüzde gerçekleştireceğiniz ilk dans için eğitmenlerimizden düğün dansı dersi alarak unutulmaz bir geceye imza atabilirsiniz. Hayatta bir kere yaşayabileceğiniz o çok özel günlerden olan düğününüzde, kendinize özel bir şarkı ile seçerek yıllarca gülümseyerek hatırlayacağınız bir anı yaratabilirsiniz. Bunun için iyi bir düğün dansı kursu seçmelisiniz. Başarılı eğitmenlerden aldığınız düğün dansı koreografinizle konuklarınızı kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Dans ve müzik birbiri ile uyum içinde ilerler. İşitsel açıdan müzik, görsel açıdan koreografi çok önemlidir. Hareketler belirli adım ve kalıplara bölünerek, duyguların ve müziğin yardımı ile bütünleşerek büyür. Tıpkı sizin aşkınız gibi… Bu özel gününüzü muhteşem bir gösteriyle süslemek istiyorsanız Nar Sanat Eğitim Merkezindeki eğitmenlerimizden profesyonel destek alabilirsiniz. En güzel güne en özel danslar sizi bekliyor…

Küçük yaşta çocuğunuzun yeteneğini keşfedip, çocuğunuzu sanata yönlendirdiğinizde geleceği için önemli bir adım atmış olacağınızı hatırlatmakta fayda var.

Özel Nar Sanat Eğitim Kursu olarak vermiş olduğumuz bale, modern dans, street jazz, hip hop danslarının yanı sıra çocuklara özel Latin Dans derslerini sunuyoruz.

Çocuk latin danslarımızla ilgili detaylı bilgi ve ön kayıt için: 0212 570 80 68 ve 0530 880 71 80.

11 yaşındaki Türk yetenek Yasemin Kayabay, YAGP 2018’de finale katılmaya hak kazandı.

Henüz 11 yaşında olmasına rağmen oldukça yetenekli olan genç balerin Yasemin Kayabay, New York’ta finali yapılacak olan YAGP 2018’de finale kaldı.

2018 Uluslararası TAllinn Bale Yarışması’nda üçüncü olarak büyük bir başarıya imza atan Yasemin Kayabay, New York’ta yapılacak YAGP 2018 yarışmasında da birinci olmak için mücadele edecek.

21-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen Tallinn Bale Yarışması’nda 11-14 yaş kategorisinde yarışan Kayabay, klasik bale kategorisi olan 1. turda Fairy Doll – Taş Bebek Perisi varyasyonunu sergileyerek 2. tura yükselmeyi başardı. 2. Turda da Ninni adlı modern varyasyon ile seyirciyi büyüleyen genç yetenek, finale ulaştı. Final turunda ise etkileyici performansıyla üçüncülük ödülüne layık görülen Yasemin Kayabay, dünyaca ünlü bale yarışması ‘YAGP 2018’de yarışma şansı yakaladı.

Kayabay’a kazandığı üçüncülük ödülü ve prestijli bir yarışmada yer alma fırsatının yanı sıra Zürih Dance Academy, Berlin State Ballet okullarından kısa süreli eğitim bursu ile Kore Ballet Foundation’dan yaz okulu bursu verildi.

Ünlü müzik ustası Carl Orff tarafından geliştirilen kendi adındaki yöntem, çocuklara müzik eğitimi vermeyi hedeflemektedir. Orff’un halk şarkılarına, 19. Yüzyılın popüler şarkılarına, dans ve tiyatro müziklerine olan ilgisi ve Ortaçağ Barok ve Rönesans müziğinin belli başlı öğeleri Orff’un çok kapsamlı müzik eğitimi kuramına öncü olmuştur.

Orff yönteminde, çocukların doğalarında var olan ve kendileri tarafından uyarlanmış ritimleri temel alır. Söz konusu bu ritimlere örnek vermek gerekirse, sekerek yürümek, sallanarak yürümek, dolanarak yürümek, koşmak ve atlayarak koşmak verilebilir.

Orff’un hayatı boyunca gözlemlediği deneyimler, temel müzik yani konuşma, hareket ve dansın gelişmesiyle oluşmuş müziğin, erken çocukluktaki müzik eğitiminin temeli olabileceğini gösterdi. Çocukların bazı Orff enstrümanlarını kullanarak yaptıkları temel müzik, 1948 yılında bir radyo programında yayınlanınca geniş kitlelerin ilgisini çekmeyi başardı.

1950-1954 yılları arasında Orff, Çocuklar için Müzik kitabını yayımladı.

Orff’un besteleri incelendiğinde, eğitimini verdiği konuların geniş etkilerinin yer aldığını gözlemlemenin mümkün olduğunun altını çizen uzmanlar, Orff’a göre ritmin, müziğin en temel öğesi olmanın ötesinde melodinin temeli olma özelliğini taşıdığını hatırlatıyor.

Carl Orff’un müzik eğitiminin insanoğlunun evrimi göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğini savunduğunu belirten uzmanlar, bunun çocukların kendi içlerinde müzik kavramını oluşturabilmeleri için müziğin tarihsel sürecini yeninde yaşamaları anlamına geldiğini işaret ediyor.

Orff’un çocukların müziği, yapaylıktan uzak, doğal ve gelişim potansiyeline sahip olarak tanımladığını da ifade eden uzmanlar, Orff’un bu nedenle birbirini takip eden gelişimsel etkinlikleri temel alarak basit ritimler geliştirdiğini de hatırlatmakta fayda görüyor.

Yapılan araştırmalara göre sanat ile ilgilenen çocukların stres seviyelerinde azalma olduğu görülüyor.

Küçük yaşta dans, müzik veya görsel sanatlar gibi sanatsal aktiviteler ile uğraşan çocukların stres seviyelerinde olumlu yönde değişimler olduğu gözlemlendi.

Sanatın insaların üzerindeki etkileri yıllardır süren bilimsel çalışmalar ile araştırılmaya devam ediyor. Ancak çocuklar üzerinde olumlu yönde etkileri olduğunu kesinleşmiş oldu.

Sanat Karavanı sitesinin Yazarı Saniye Kaya’nın haberine göre; West Chester ve Delaware Üniversitesinden bilim insanları tarafından yürütülen araştırma sonuca ulaştı. Yapılan açıklama da; ‘sanatın, çocukların fizyolojik gelişimi üzerinde yoksulluğun yarattığı güçlü etkiyi yatıştırabilme özelliğini’ ortaya koydu denildi.

Philadelphia’da bir okul öncesi eğitim kurumunda ekonomik durumları iyi olmayan 3 ila 5 yaş arası 310 çocuk üzerinde yapılan bir deneyde de sanatın iyileştirici etkisi kanıtlandı. Sanatla iç içe bir eğitim programı hazırlayan okula giden çocuklar gün içinde birden fazla sanat dalıyla ilgileniyor ve çeşitli becerileri gelişiyor. Araştırmada yer alan ekip, araştırma için rastgele seçilen çocuklardan okuldan önce ve sonra tükürük örnekleri alıyor ve bu örneklerde kortizol seviyesini ölçtüğünde; sanat derslerinden sonra kortizol yani stres seviyesinin düştüğü gözlemleniyor.

Çocuklarda olduğu kadar daha önce yetişkinlerde de benzer araştırma ve deneyler yapılmış yine benzer sonuçlar alınmıştı. Sanatın stres seviyesi üzerindeki olumlu etkisi hem çocuklarda hem de yetişkinlerde oldukça fazla. Sanatın iyileştirici, yatıştırıcı ve dönüştürücü etkisi göz ardı edilemeyecek kadar değerli. Fransız ressam ve heykeltıraş Georges Braque’ın da söylediği gibi:

“Sanat, yaranın ışığa dönüşmüş halidir.”