Gitarseverler buraya!

Her zaman akla gelen bir klasik vardır. Kumsal, ateş ve insanlar. Aklınıza ilk gelen elinde gitarıyla “Akdeniz Akşamları” söyleyen bir müzisyen değil mi ?  Herkes ona hayranlıkla bakarken içinizden keşke onun yerinde ben olsaydım dediğinizi duyar gibiyim.

Bakırköy Özel Nar Sanat Eğitim Kursu olarak hayallerinize ulaşırken yanınızda olmaya talibiz.

Gitarın ilk atası Orta Asya’da yapılmış olan ud’tur. İlk başlarda ud gibi olurken Orta Asya’dan göç edip Avrupa’ya giden Orta Doğu Türkleri udu değiştirip başka bir hal almasına neden olmuştur.

Gitarın ilk örnekleri İspanya’da ve parmakla çalınırdı.Daha sonra gitara 5 tel takıldı, daha önce sayısı az olan perdeler 10’a çıkarıldı. Teller pesten tize doru “la-re-sol-si-mi” olarak akortlanmaya] başlandı. 18.yy’ın sonlarına doğru pes tarafa kalın bir “mi teli” daha eklenerek tel sayısı 6 ya çıkarıldı.

Daha sonra 19. yy. ortalarında Antonio de Torres enstrümana yeni bir biçim verdi. Enstrümanı daha belirgin bir hale getirdi (büyüttü ). Vidalı burgular takıldı; saptaki perde sayısı (fret arttı; sesi güçlendi, göğüs içindeki balkonlar tek bir merkezden çıkan seslere daha net yön verir oldu.

Daha sonra da gitar şekil olarak değişimlere uğradı. Folk ve caz müziğinde kullanılan gitarlara çelik teller takıldı. 1920 yılında elektro gitar doğdu. Elektro gitar sayesinde gövde rezonans kutusu olmaktan çıkmış enstrümanla dinleyici arasına, amplifikatör denen Elektronik bir yükseltici girmiştir.

Elektronik gitar doğduktan sonrada Gitarın çeşitleri artmaya başlamıştır.Kendi üzerinde Amplifikatör bulunduran gitarlar,12 telli gitarlar, çiftli gitarlar(üstte 12 telli altta 6-7 telli), 7 telli gitarlar, perdesiz gitarlar, Headless(kafasız) gitarlar çıkmıştır.

İletişim ve ön kayıt için 0212 570 80 68’i arayabilirsiniz.