FARKLI YAŞ GRUPLARI İÇİN DRAMA KURSULARIMIZ AÇILDI

Sizler için Dramada yeni yaş gruplarımız açıldı ve açılmaya devam ediyor.

4-6 yaş drama

7-9 yaş drama

10-13 yaş drama

13+ yaş drama

Yaratıcı Drama sadece elbette okul öncesi çocuklar için kullanılmamaktadır. Fakat en büyük faydayı elbette okul öncesi çocuklarımız görmektedir.

Drama çalışmaları ile çocukların iletişim becerisine, özgüven, karar verme yönlerine katkı sağlanılmaktadır.

TİYATRO OLMAMAKLA BİRLİKTE İÇ İÇE GEÇMİŞTİR.


Oyun ve tiyatronun iç içe olduğu bir eğitim modeli olan yaratıcı dramanın ülkemizdeki eğitim sisteminde yer alması ise 1980’lere dayanıyor. İlk yıllarda çok rağbet görmemesine rağmen süreç içersinde  büyük emekler verilerek sürdürülen çalışmalarla günümüze kadar büyüyerek ve değeri daha çok anlaşılarak geldi. Artık günümüzde yaratıcı drama dersleri eğitimde önemli bir rol oynuyor.

 DRAMANIN ORTAYA ÇIKIŞI

Eski Yunanca’da ‘yaşamak’ anlamında kullanılan ‘drama’,19.Y.Y. ilk defa kullanılmaya başladı ve süreç içersinde eğitim sistemi içerisinde de yer almaya başladı.

Çocuğun kişilik, beden ve zeka gelişimine olumlu etki sağlayan yaratıcı drama, eğitimde ‘yaparak/yaşayarak öğrenme’ anlamında yapılan etkinliklerle çocuklar tarafından kısa sürede oldukça sevilen bir çalışma haline geldi.

Ders gibi algılanmakla birlikte çocuklar için drama bir ders değildir. Bir ekip çalışmasının oyun ile pekiştirilmesi şeklince çocuğun mutlu, huzurlu ve gözlem ila kalıcı hakle getirilme çalışmasıdır yoksa elde kağıt kalem notlar alarak teorik bir ders değil bir uygulama çalışmasıdır denilebilir.

 ÇOCUĞUN KENDİNİ KEŞİF YOLUNDA BELİRLEYİCİ BİR ETKİNLİK


Günümüzde gelişen teknolojiyle çocukların sosyal hayattan uzaklaşması fazlasıyla rastlanan bir durum oldu. Bu bağlamda uzmanlar çocuğun eğitimde sosyalleşmesini vurgulamak için yaratıcı drama derslerine önem verilmesi gerektiğini belirtiyor. Her yaş grubuna uygun etkinlikleri olan yaratıcı drama; konsantrasyon, sosyalleşme, hafıza, karar verme ve özgüven sağlıyor. Çocuklar yaratıcı drama derslerindeki etkinliklerle kendilerini daha iyi keşfetmekte imkânı buluyor.

AİLEYLE İÇİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRİYOR

Yaratıcı dramanın tüm yaşa gruplarına fakat özellikle okul öncesinde çok büyük etkileri olduğu bir gerçektir. Drama çalışmaları çocuğun eğitimdeki başarısını olumlu etkiler. Bu sayede iletişim, özgüven ve konsantrasyon konusunda sorunu yaşamayan çocuklar, kendini daha iyi ifade ederek derslere adapte olabiliyor. Gruplar şeklinde  yapılan oyunlarla grup içi iletişime katkı sağlanmaktadır. Sadece bu değil elbette anne ve babasını sınırlı zamanda görebilen çocuklar zaman zaman sorun yaşayabilmektedirler. Drama sayesinde aile içi iletişimin olumlu şekillenmesine de yardımcı olmaktadır.

 Yaratıcı Dramanın çocuğun gelişimine şu katkıları oluşturması beklenmektedir.

  • Hayal gücünü geliştirir.
  • Karar verme becerisini geliştirir.
  • Özgüveni geliştirir, kendisini ve duygularını ifade etmesine katkı sağlar.
  • İletişim becerisini geliştirir.
  • Sosyal farkındalık kazandırır.
  • Empati becerisi oluşturur.
  • Topluluk içerisindeki iletişim becerisini geliştirir.
  • Karşılaştığı problemleri çözme yeteneğine katkı sunar.
  • Bağımsız düşünmesini geliştirir.
  • Farklılıklara, farklı kişilik ve kültürlere saygı duymayı öğretir.
  • Estetik yaşam biçimi kazandırır.

Elbette sadece bunlarla sınırlı değil ilk çırpıdan akla gelenler bunlar.

Gelin tanışma dersimize çocuğumuzu getirin hep birlikte farklı bakış açısı kazanalım.

İlk tanışma dersleri Nar Sanat’ta ÜCRETSİZDİR.