Şunun için etiket arşivi: Ataol Behramoğlu

Büyükçekmeceliler şiirin usta kalemlerinden Ataol Behramoğlu ile buluşmanın heyecanını yaşadılar.

Büyükçekmecelilere unutulmaz bir şiir dinletisi yapan ünlü şair Ataol Behramoğlu’na müzisyen Haluk Çetin de eşlik etti. Şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin ile şiir ve müziğin bir araya geldiği bu muhteşem etkinliğe yoğun ilgi vardı.

Geceye katılan Büyükçekmeceliler, şair Ataol Behramoğlu’nun seslendirdiği şiirleri hayranlıkla dinlerken, müzisyen Haluk Çetin’in de özgün yorumuyla seslendirdiği şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

“Unutulmaz bir gece yaşattılar”

Programa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Öncelikle Büyükçekmece’mize geldikleri için değerli şairimiz Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin’e teşekkür ediyorum. Çok güzel bir geceye tanıklık ettik. Ataol ve Haluk bey, birbirinden özel şiirleri müzik eşliğinde bizlere sunarak unutulmaz bir gece yaşattılar. Sergiledikleri performanstan ötürü bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 11. kez gerçekleşecek olan Çukurova Kitap Fuarına ilgi oldukça yoğun…

6-14 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak olan Çukurova Kitap Fuarı, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

2018 yılının ilk kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Çukurova Kitap Fuarı’na 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken 80 kültür etkinliği ve imza günlerinde 500 yazar okurlarıyla buluşacak.

500 yazarın katılacağı Çukurova Kitap Fuarı’na İpek Ongun, Altan Öymen, İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Ayşe Kulin, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Arif Keskiner, Mine Söğüt, Deniz Kavukçuoğlu, Adnan Özyalçıner, Semih Poroy, Ercan Kesal, Ataol Behramoğlu’nun da aralarında bulunduğu pek çok yazar, şair ve bilim insanı katılacak.

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan Çukurova Kitap Fuarı’na girişin ücretsiz olduğu açıklandı. Ziyaretçiler 6-14 Ocak tarihleri arasında her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

karadeniz kitap fuarı samsun fuar ve kongre merkezi

karadeniz-kitap-fuariTÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan Karadeniz Kitap Fuarı 2015 – Samsun, 18 Mayıs 2015 Pazartesi günü TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılıyor.

Karadeniz bölgesinin ilk kitap fuarı; 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 50 kültür etkinliği ve imza günlerinde 500 yazarı konuk etmeye hazırlanıyor. 24 Mayıs Pazar akşamı sona erecek fuarda Ayşe Kulin, Can Dündar, Altan Öymen, Füruzan, Muzaffer İzgü, Canan Tan, Yekta Kopan, Enver Aysever, Deniz Kavukçuoğlu, İlker Başbuğ, Nedim Şener, Ataol Behramoğlu, Behiç Ak, Ahmet Telli, Yüksel Pazarkaya, Sevgi Özel, Aret Vartanyan, Kahraman Tazeoğlu ve pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacak.

MELİH CEVDET ANDAY 100 YAŞINDA

Edebiyatımızın değerli ismi Melih Cevdet Anday, doğumunun 100. yılında fuarda düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Garip akımı öncülerinden şair, denemeci ve oyun yazarı Anday’ın yaşamı ve eserleri TÜYAP, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Alfa Yayınları tarafından düzenlenecek panel ve söyleşilerde ele alınacak.

YAYINLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ YOLUNDA

Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP’ın ev sahipliğinde Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlenen Yayınlama Özgürlüğü Yolunda paneli, 19 Mayıs 2015 Salı günü gazeteci Nedim Şener ve Sibel Oral, şair Mustafa Köz ve yayıncı Fahri Aral’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Girişin ücretsiz olduğu Karadeniz Kitap Fuarı 2015 – Samsun, 18-23 Mayıs 2015 tarihlerinde 10.00-20.30, kapanış günü olan 24 Mayıs 2015 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Bursa 12. Kitap Fuarı, 15-23 Mart 2014 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını okurlara açmaya hazırlanıyor.

12 kitap fuarı bursa

Bursa’da ‘Kitap Baharı’nı estirecek olan fuara bu yıl, 280 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletisi, okuma saatleri ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliği ve imza günlerinde 500 yazar okurlarıyla buluşacak. Doğan Hızlan, Yılmaz Özdil, Gülten Dayıoğlu, Ercan Kesal, Ayşe Kulin, Mustafa Balbay, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Karatay, İlber Ortaylı, Canan Tan, Altan Öymen, Yekta Kopan, İpek Ongun, Yalvaç Ural, Nermin Bezmen, Onur Öymen, Ataol Behramoğlu, Cemil Kavukçu, , Erdoğan Aydın, Aret Vartanyan ve Nasuh Mahruki etkinliklere katılacak yazarlar arasında.

ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI ŞÖLENİ

Bursa Kitap Fuarı, bu sene Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Şöleni ile genç okurlarını karşılayacak. Fuar süresince farklı yaş grupları için atölye çalışmaları, yazarların katılımıyla söyleşiler, tiyatro gösterisi, gölge oyunu ve yaratıcı drama gibi 45 etkinlik gerçekleştirilecek. Çocuk ve gençlik edebiyatının değerli isimleri fuar süresince genç okurlarıyla buluşacak. Yalvaç Ural,Süleyman Bulut, Aslı Tohumcu, Mine Soysal, Nilay Yılmaz, Aytül Akal, Nur İçözü, Şaban Akbaba, Gülsüm Cengiz, Simla Sunay, Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer, Hakan Akdoğan, Sevgi Özel, Sedat Sever, Selahattin Dilidüzgün ve pek çok değerli isim fuarın konukları arasında.

ISABELLE MILLON FUARIN KONUĞU

isabelle-millonFransız yazar, filozof Isabelle Millon 22 Mart Cumartesi günü fuara bir söyleşi ve ardından imza günü ile konuk olacak . Yirmiden fazla ülkede atölyeler, seminerler düzenleyen Millon, ünlü filozof Oscar Brenifier ile Fransa’da birlikte kurdukları Felsefi Uygulamalar Enstitüsü’nün (Institut de Pratiques Philosophiques) müdürlüğünü yürütüyor.

KIBRIS VE TÜRKİYE ŞAİRLER BULUŞMASI

TÜYAP, ilk kez Bursa’da gerçekleşecek Türkiye ve Kıbrıslı Şairler Buluşması’na ev sahipliği yapıyor. 21 Mart Cuma günü Bursa Kitap Fuarı’nda düzenlenecek etkinliklerle şairler bir araya gelecek. Buluşma kapsamında düzenlenecek söyleşi ve panelde Panos lonnides, Yorgos Moleskis, Neşe Yaşın, Tamer Öncül, Hristos Hadjipapas, C. Hakkı Zariç, Fatma Akhilhoca, Jenan Selçuk, Gürgenç Korkmazel, Arife Kalender ve Sezai Sarıoğlu “Kapılar Açık Kalsın” diyecek.

ORHAN KEMAL 100 YAŞINDA

Orhan Kemal’in doğumunun 100. yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Bursa Kitap Fuarı’nda bir söyleşi ve sergi gerçekleştirilecek. İlk kez Çukurova Kitap Fuarı’nda düzenlenen Orhan Kemal 100 Yaşında sergisi Bursalı okurlarla buluşacak. İçerik danışmanlığını Işık Öğütçü’nün, tasarımının ise Sadık Karamustafa’nın yaptığı TÜYAP tarafından düzenlenen sergide yazarın yaşamı, Bursa Cezaevi’nde geçirdiği zamanlar ve eserlerinden seçme metinlerden oluşuyor. “Orhan Kemal 100 Yaşında” sergisi fuar süresince ziyaret edilebilir.

ÇOCUKLAR İNSANDIR

Yapı Kredi Yayınları tarafından gerçekleştirilen Yaşar Kemal’in “Çocuklar İnsandır” kitabından alıntılardan oluşan sergide Yaşar Kemal’in metinleri, Ara Güler’in fotoğrafları ve Turhan Selçuk’un çizimleri yer alıyor.

Bursa 12. Kitap Fuarı, 15-22 Mart 2014 tarihleri arasında 10.00-19.30, kapanış günü olan 23 Mart 2014 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuara giriş ücretsizdir.

CNR Kitap Fuarı 1-9 Mart tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen fuar alanında kitapseverle buluşacak. 150’nin üzerinde yayınevinin 250 marka ile katıldığı 20 bin metrekarelik fuar alanına 200 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

kitap fuarı

Basın Yayın Birliği işbirliğinde gerçekleşen fuar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İBB Kültür AŞ tarafından destekleniyor.

ÇOCUKLAR KİTABA DOKUNSUN

Kitap fuarının ilk konuklarından biri olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okulları fuarlara katılım konusunda teşvik ettiklerini söyleyerek “Çocuklarımızın fuarı ziyaret etmesini, almasalar bile kitaplara dokunmasını istiyoruz. Ailelere, öğretmenlere çocuklara harçlıklarını verip, kitapları kendilerinin almalarını, onları serbest bırakarak hatta indirim için pazarlık etmeyi dahi kendilerinin yapmasını,  kitaba ilişkin böyle bir tat oluşsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

HER YAŞA GÖRE KİTAP

Haftasonu ziyaretçi akını beklenen fuar alanına, daha rahat gezmek için erken geldiğini belirten bir okuyucu, “Erken gelelim, kalabalık olmasın’ dedik. Daha şimdiden 4 tane kitap aldım” diye konuştu. Fuardaki kitap fiyatlarının uygun olduğunu belirten bir ziyaretçi ise “Birçok kitabı aynı anda görme fırsatım oldu. Çok da uygun fiyatlar” dedi. Standlar arasında gezerek kitap seçenlerin yanı sıra fuara ellerinde kitap listesi ile gelenler de vardı. Çocuklar ise çocuk kitaplarının olduğu yayınevi standlarının önünde kitapları inceledi.

KİŞİ BAŞINA 7.2 KİTAP

CNR kitap fuarının 1,5 yıldır planlanan bir proje olduğunun altını çizen Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, “Bundan 10 yıl önce 9 bin başlıkla kitap üretilirken, 2013 yılında 47 bin başlıkla kitap üretildi. Geçen sene üretilen kitap adeti 536 milyon. 2012 yılı rakamları 480 milyon civarında. Bu kişi başına 7.2 kitap düştüğü anlamına geliyor. Ama 17 milyonluk İstanbul’da sadece TÜYAP kitap fuarı vardı. Bundan sonra hem TÜYAP hem CNR olacak” dedi. İstanbul’da Anadolu yakasında da bir kitap fuarı olması gerektiğini vurgulayan Üstün, “İstanbul’a TÜYAP ve CNR da yeterli değil. Bir an önce Anadolu yakasına da bir fuar alanı istiyoruz. Anadolu yakasında da bir kitap fuarı olsun” şeklinde konuştu.

ÜNLÜ İSİMLER CNR KİTAP FUARINDA 

İlk kez düzenlenen fuarda Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Cem Mumcu, Doğan Yurdakul, Ediz Hun, Engin Noyan, Erdal Sarızeybek, Fikri Sağlar, Prof.Dr.İlber Ortaylı, İpek Ongun, İskender Pala, Prof.Dr.Mim Kemal Öke, Mustafa Mutlu, Nevzat Tarhan, Sinan Akyüz, Ümit Zileli, Yalvaç Ural, Prof.Dr. Zekeriya Beyaz gibi isimler yer alacak. Kitap satışının yanı sıra imza günleri, tiyatro gösterileri, konferans ve söyleşiler düzenlenecek. Fuar 1-9 Mart tarihlerinde saat 10:00-19:00 arasında ziyaret edilebilir.

GIO- Yayımlanmamış Öykü- Yayımlanmamış İllüstrasyon ve Kısa Film Ödülleri 2014

gio 

GIO Ödülleri 2014 için geri sayım başladı.
FABİSAD olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve “Kısa Film” kategorisiyle zenginleştirdiğimiz bu ödüllerin sanatımızda yaratıcılığın desteklenmesinde önemli bir yeri olacağına yürekten inanıyoruz.
TAV Havalimanları Holding ana sponsorluğunda, İtalyan Kültür Merkezi, Bilgi Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenim Merkezi Bilgi Eğitim ve Cohn&Wolfe İstanbul’un destekleriyle GİO Ödülleri 2014’te “Öykü Kitabı”, “Yayımlanmamış Öykü”, “Yayımlanmamış İllüstrasyon” ve“Kısa Film” dallarında verilecektir. Her dört ödülde de ana kriter, sunulan yapıtların fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde olmasıdır.
GİO Öykü Kitabı Ödülü 2012 – 2013 senelerinde yayımlanmış öykü kitapları arasında yapılacak değerlendirmeyle verilecektir.
Özel bir başvuru gerektirmeyecektir. Ancak dileyen yazar veya yazarın izni ile, yayıncılar öykü kitaplarını ödül komitesine iletebilecektir.
 FABİSAD üyesi sanatçıların oylarıyla belirlenecek aday öykü kitapları, alanında yetkin ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecektir.
 Yayımlanmamış Öykü, Yayımlanmamış İllüstrasyon ve Kısa Film dallarında ödüller, www.fabisad.com’da belirtilen şartlar dahilinde gönderilen eserlerin, alanında yetkin bir jüri tarafından değerlendirilmesi ile verilecektir.
Katılım için son başvuru tarihi 15 Mart 2014 olup, ödül töreninin Haziran 2014’te yapılması planlanmaktadır.
2014 FABİSAD GİO Ödülleri Jürileri
Öykü Kitabı Ödülü: Asuman Kafaoğlu Büke, Buket Aşçı, Bülent Somay, Murat Gülsoy, Sevin Okyay
Kısa Film Yarışması: Doğu Yücel, Durul Taylan, Kutlukhan Kutlu, Sevin Okyay, Yağmur Taylan
Öykü Yarışması: Aslı Tohumcu, Erbuğ Kaya, Gülşah Elikbank, Hakan Bıçakcı, Hamit Çağlar Özdağ
İllüstrasyon Yarışması: Ertaç Altınöz, Kerem Beyit, Mahmud Asrar, Murat Mıhçıoğlu, Yıldıray Çınar
GİO Kimdir?

“Vampirler hep ilgimi çektiler özelliklerinden dolayı, dünya folklorundaki yerlerinden, evrensel olmalarından dolayı. İster inan ister inanma korkunç bir çekicilikleri vardır. (age, s.158)”

25 Nisan 1929’da İstanbul’da doğdu. Öğrenimini İtalyan okullarında yaptı ve İtalyan Lisesi’nin Edebiyat bölümünden (Latince, Felsefe) mezun oldu. İlk işi kitapevi yöneticiliği oldu (İtalyan Kitapevi), daha sonra dekoratör yardımcılığı yaptı (Psalti Mobilya). Banco di Roma’nın Beyoğlu Şubesi’nde 14 yıl çalıştı. Şubenin müdürü iken sinemacı olmaya karar verdi ve bundan sonra istifa etti. 1960’lı yılların ikinci yarısında Türkiye’de çekilen İtalyan, Fransız, İspanyol filmlerinde yapım görevlisi ve yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra, bir reklam şirketinin ortağı oldu ve bu işi 1974’e kadar sürdürdü.

1974 yılından sonra, ilk kitaplarını yazmaya koyuldu: Türk Sinemasında Altı Yönetmen, Uzaydan Geldiler, Geleceğinizin Anahtarları, Aşk ve Evlilik Falı, Batı’nın İnanç Temelleri ve 100.000’den fazla satan Dünyamızın Gizli Sahipleri. Bu arada, 1948’den beri yabancı basında Spettacolo, Successo, ita Cinematografia, Bianco e Nero, Kinematograph Weekly, Cinemonde, Le Cinema Europeen vd. 60’lardan sonra International Film Guide, Movie Marketingsürdürdüğü sinema yazarlığını Türk basınına taşıdı. Sinema yazarı olarak çalıştığı gazete ve dergilerden bazıları ise şunlardır: Akşam, Yön, Akis, Yeni Sinema, Ses, Hayat, Güneş, TV’de 7 Gün, Yedinci Sanat, Beyaz Perde, Yeni İnsan Yeni Sinema, Yeni Film, Altyazı, Yeni Sinema, Seyir, Strip, Sonsuz Kare. Giovanni Scognamillo halen sinema yazarı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

1979 yılında, Erler Film’de Dış İlişkiler Müdürü olarak göreve başladı. Ulusal Video kurulduğunda Program Müdürlüğüne atandı ve 1988 yılında emekli olana kadar görevini sürdürdü.

O tarihten itibaren meslek olarak yazarlığı seçti. Bu süre içinde kimi ortak yapımlarda (Süpermenler, Elmas Hırsızları) ve yabancı film ve dizi yapımı çalışmalarında (Shlieman, Çıkmaz Sokak, Üç Küçük Şişe) yer aldı. Sinemanın içinde olduğundan kimi filmlerde de, 1960’lı yıllardan itibaren, küçük rollerde göründü (Felaket Kadın, 1960; Sesler ve İnsanlar, 1961 / reklam filmi; Coplan casse tout / Coplan İstanbul’da; Les Deux Reporters Autour du Monde / İki Muhabirin Dünya Turu; Pencereler Konuşuyor, 1965, reklam filmi; Sevmek Seni, 1965; Söyleyin Genç Kızlara, 1965; Kriminal / Killing İstanbul’da, 1966; Eşrefpaşalı, 1966; Silahları Ellerinde Öldüler, 1967; Mücevher Hırsızları, 1979; Schlieman, 1980; Şöhretin Sonu, 1981; Les Trois Flacons / Üç Küçük Şişe, 1986; Karanlık Sular, 1990; İz, 1995; Bay E, 1995; İstanbul Kanatlarımın Altında, 1995; Kuşatma Altında Aşk, 1997). Bugüne kadar 45 telif, 11’i çeviri olmak üzere 56 kitaba imzasını atan Scognamillo’nun halen yayınlanmamış pek çok çalışması bulunmaktadır.

Kitapları arasında: Türk Sinemasında Altı Yönetmen, Dünyamızın Gizli Sahipleri, Batı’nın İnanç Temelleri, Türk Sinema Tarihi, Bir Levantenin Beyoğlu Anıları, Cadde-i Kebir’de Sinema, İstanbul Gizemleri, Beyoğlu’nda Fuhuş, Dehşetin Kapıları, Amerikan Sineması, Batı Sinemasında Türkiye ve Türkler, Korkunun Sanatları, Vampir Manifestoları, Yeşilçam’dan Önce, Yeşilçam’dan Sonra, Dünya Sinema Sanayi, I Misteri di İstanbul / İstanbul Gizemleri, Dracula mito perene / Dracula Sonsuz Mitos, Fantastik Türk Sineması, Beyoğlu Kabusları ve Diğer Öyküler, Erotik Türk Sineması, Ziyaretçiler, Bay Sinema-Türker İnanoğlu, Türk Sinemasında Şener Şen yer almaktadır.

2011 yılında “Kontun Bahçesi: Giovanni Scognamillo Sergisi” ile resimleri ve kişisel bazı eşyalarının sergilendiği organizasyon düzenlendi. Aynı yıl fantastik türde eserler veren yazar, çizer, sinemacı ve blog yöneticilerinin katılımıyla “Giovanni Scognamillo: Fantastik Buluşma” adlı organizasyon düzenlendi. 2012 yılında FABİSAD Onur Üyesi oldu. 2013 yılında onuruna “Gio Ödülleri” düzenlenmeye başlandı.

2014 ÖYKÜ YARIŞMASI

 Son Başvuru Tarihi:

 15 Mart 2014

 ÖYKÜ UZUNLUĞU:

En fazla 7.500 kelime

KATILIM ŞEKLİ

Her yarışmacı sadece bir öykü ile katılım yapabilir. Eser Türkçe olmalıdır. Daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması ve 2013 GİO ödüllerine gönderilmemiş olması gerekmektedir.

Öykü Word dosyası olarak [email protected] adresine gönderilecektir. Yarışmaya katılmak için 2 adet doküman teslim edilmelidir. Dokümanların aynı e-postada 2 ayrı ek olarak gönderilmesi gerekmektedir. Gönderilen e-postanın konusu olarak “GIO2014-Öykü” yazılmalıdır.

EKLİ DOSYALAR

Dokümanda, öykünün üzerine yazar tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. Öykülerin üzerinde kesinlikle yazar ismi belirtilmeyecektir. Doküman adı olarak öykü adı ve “rumuz” verilmelidir. Örneğin öykünün adı “FABİSAD” ise birinci Word dokümanı “FABİSAD-Rumuz1″ olarak adlandırılmalıdır.

İkinci Word dokümanı, yazarın ismini, e-posta adresini, telefon numaralarını ve rumuzunu içermelidir. Dokümanın adı sadece adayın rumuzu olmalıdır. Örneğin seçilen rumuz “Rumuz1” ise doküman adı “Rumuz1” olmalıdır

ÖDÜL

 1.000 TL ve GİO heykelciği

En başarılı beş öykünün yazarlarına FABİSAD plaketi verilecektir. Bu öyküler, FABİSAD internet sitesinde ve etkinliklerinde hayal gücü dostlarıyla buluşacaktır.

2014  KISA FİLM YARIŞMASI

Son Başvuru :

15 Mart 2014

TÜR:

Fantastik, Bilim Kurgu, Korku

Türkiye’de hayal gücünün ve yaratıcılığın öne çıkması adına faaliyet gösteren FABİSAD, 2013 yılında başlattığı GİO Ödülleri’ne bu yıl “Kısa Film” kategorisini ekliyor. Türkiye’de kökenleri çok eskiye dayanan fantastik sinemanın günümüzde yeterince üretilmediği, üretilen eserlerin ise seyirciyle buluşmakta zorluk çektiği gerçeğinden hareket ederek eklediğimiz bu kategoriye amatör ve profesyonel sinemacılar davetlidir. Amacımız Türkiye’de fantastik, korku, bilimkurgu dallarında film çekmek isteyen ve bu alanda uluslararası başarıyı getirebilecek sinemacılara dikkat çekmektir.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

– Başvuracak filmlerin 20 dakikayı geçmemesi gerekmektedir.

– Aday filmler, tür olarak; fantastik, korku veya bilimkurgu tarzlarından en azından birinin temel gereklerini karşılamalıdır.

– Katılımcı, önce aday filmini Vimeo’ya yüklemelidir. Katılımcının tercihine göre film, Vimeo’da şifreli de yer alabilir.

– Filmin yönetmenlerinin veya en azından yönetmenlerinden birinin T.C. uyruklu olması gerekmektedir.

Aşağıdaki form tam olarak doldurularak bir Word dokümanı olarak [email protected] adresine gönderilmelidir. Mailin konusu olarak “GIO2014-Kısa Film” yazılmalıdır.

Başvuru Formu

FİLMLERİN KULLANIMI

FABİSAD, kazanan filmleri ticari amaç olmadan gösterme hakkına sahiptir.

ÖDÜL TÖRENİ:

Yarışmayı kazanan film 3.000 Türk lirası ödül kazanacaktır. Kazanan filmler, GİO Ödülleri Töreni’nde açıklanacaktır.

2014 İLİSUSTRASYON YARIŞMASI

gio ödül 2013Son Başvuru :

15 MART 2014

DEĞERLENDİRİLECEK ESERLER

Fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde, Türkçe kaleme alınmış basılı eserler konu alınarak çizilmiş olması ön koşulu aranacaktır. Bu ön koşula uygunluk, FABİSAD üyesi sanatçılardan oluşan bir ön kurulla değerlendirilecektir.

Daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması ve 2013 GİO ödüllerine gönderilmemiş olması gerekmektedir.

İllüstrasyon Formatı ve Büyüklüğü

JPEG formatında, en fazla 5 MB büyüklüğünde

KATILIM ŞEKLİ

Her aday istediği sayıda illüstrasyonla yarışmaya katılabilir. İllüstrasyonlar [email protected] adresine gönderilecektir. İllüstrasyonların bulunduğu dosyanın ismi olarak eser sahibi tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. İllüstrasyonların üzerinde ya da dosya adında kesinlikle eser sahibinin ismi belirtilmeyecektir. İllüstrasyon ile birlikte, eser sahibinin ismini, e-posta adresini, telefonlarını, ilham aldığı edebiyat eserini ve rumuzu içeren ikinci bir dosya gönderilecektir. (Dosyaların iki ayrı e-posta eki halinde gönderilmesi gerekmektedir.) Mailin konusu olarak “GIO2014-İllüstrasyon” yazılmalıdır.

ÖDÜL

1.000 TL ve GİO heykelciği

En başarılı beş illüstrasyonun çizerlerine FABİSAD plaketi verilecektir. Bu illüstrasyonlar, FABİSAD internet sitesinde ve etkinliklerinde hayal gücü dostlarıyla buluşacaktır.

ÖYKÜ KİTABI YARIŞIŞMASI

Kapsam

2012-2013 yıllarında basılmış Fantastik, Bilimkurgu ve Korku temalı Öykü kitapları

Ön Eleme

FABİSAD üyeleri tarafından oylama ile gerçekleştirilecektir. Belirlenen 10 Öykü kitabı, nihai değerlendirme için jüriye sunulacaktır.

Ödül

3.000 TL ve GİO heykelciği

Detay : http://www.fabisad.com

TMMOB Maden Mühendisleri Odası “Madenci Edebiyatı Ödülü-2014″

tmmob1)TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından 2014 yılında “Madenci Edebiyatı Ödülü-2014″ verilecektir.
Yarışma, amatör ya da profesyonel tüm katılımcılara açıktır. Ödüle aday ürünler madenciler hakkında olmalıdır. Konu sınırlaması yoktur.
2) Bu ürünler; şiir, öykü, masal, anı, günce, yaşamöyküsü, özyaşamöyküsü, röportaj ve benzeri türlerde olabilir. Ancak ödül dağıtımında, tür değil, yapıtın değeri göz önüne alınacaktır.
3) Ödüle aday ürünlerde, Türkçeyi kullanmadaki başarı, yazınsal duyarlık da aranacaktır. Ürünler daha önce yayımlanmamış olmalıdır.
 Son başvuru tarihi 17 Ekim 2014‘dir.
4) Yarışmaya en çok üç ürünle aday olunabilir. Ürünler aynı türde ya da ayrı türlerde olabilir. Ürünlerde sayfa sınırlaması olmayıp bilgisayar ortamında yazılacaktır.
5) Seçici kurul:
Nalan Barbarosoğlu, İnan Çetin, Arzu Demir, Engin Çetinbağ, Tekgül Arı
ÖDÜLLER
6) Ödüller en çok üç ürüne verilir. Aralarında sıralama yapılmayacaktır.
Ödül tutarları her bir ürün için 1.500 TL‘dir.
7) Sonuçlar, gerekçeleriyle birlikte, aşağıda belirtilen Oda internet sitesinde 4 Aralık 2014 günü açıklanır. Ödül töreni, Oda‘nın kuruluş yıldönümü olan 20 Aralık 2014 tarihinde yapılacaktır.
8) Oda; ödül kazanan ürünlerle yayınlanmaya değer görülen ürünleri, her birine 100 TL telif ücreti ödemek üzere kitap olarak yayımlayabilir, bu ürünleri diğer yayın araçlarında da kullanabilir.
9) Ödüle katılan ürünler geri verilmez.
10)Ödüle aday ürünler; adres, telefon, özgeçmiş yazılı imzalı bir başvuru dilekçesiyle birlikte elektronik ortamda ve 5 adet basılı olarak aşağıdaki adrese taahhütlü gönderilecek ya da imza karşılığı elden teslim edilecektir.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Madenci Edebiyatı Ödülü-2014
Selanik Cad. 19/4, Kızılay-ANKARA
İletişim: 0312 / 425 10 80

II.Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Öykü Ödülü 2014

Edebiyatımıza yeni ve özgün yapıtlar kazandırmak amacıyla Neziher yayınlarının düzenlediği Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Öykü Ödülü’nün bu yıl verilecek ikincisinin katılım koşulları şöyledir:
1-Yazarların, kitap bütünlüğüne ulaşmış, yayıma hazır dosyalarıyla katılabilecekleri ödülde yaş sınırı yoktur.
2-Dosyadaki öykülerin dergilerde yayımlanmış olması ödüle katılmaya engel değildir.
3-Yarışmaya katılacak dosya, aşağıdaki biçimsel özellikleri taşımalıdır:
Bilgisayarda word belgesi olarak, Times New Roman yazı fontu, 12 (on iki ) punto, 1,5 satır aralığı ile yazılacak, sayfa numarası verilecektir. Yapıt, 6 nüsha olarak çoğaltılarak dosyalanacak. Ayrıca her nüshaya yapıtın CD kopyası eklenerek üzerinde rumuz yazılı kapalı bir zarfa konacak. 6 nüsha haline getirilen yapıtta ve zarfın üzerinde yazarın kimliğine ilişkin rumuz dışında hiçbir yazı veya işaret bulunmayacaktır.
 4- Başka bir zarfa kısa yaşam öykülerini, kimlik bilgilerini, posta ve e-posta adreslerini, telefon numaralarını içeren bilgileri ekleyerek, zarfın üzerine rumuzunu yazarak, 25 Temmuz 2014 ‘e kadar Kurşunkalem Ed. Dergisi, 1832 Sokak No:28/8 Karşıyaka-İzmir adresine iadeli taahhütlü posta veya kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Elden teslim kabul edilmeyecek ve bu tarihten sonra gelecek yapıtlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
5-Yarışma sonuçları Ekim 2014′te; www.neziheryayinlari.com’dan duyurulacaktır. Ödüle katılan yapıtlar arasından birinci seçilecek dosya iki ay içinde Neziher yayınlarınca kitaplaştırılarak, Aralık ayında düzenlenecek törenle ödül, sahibine verilecektir. Ödül tutarı 1.000 TL’dir. Bu tutar, öykü kitabının ilk baskısının telifidir.
6- Yarışmaya gönderilen yapıtlar, iade edilmeyecek ve internet yoluyla yapılacak gönderiler kabul edilmeyecektir
Seçici Kurul;
İsmail Mert Başat, Gültekin Emre, Hayri K.Yetik, Hülya Soyşekerci ve Mine Ömer’den oluşmaktadır.
Adres. Kurşunkalem Ed. Dergisi, 1832 Sokak No:28/8 Karşıyaka-İzmir
Telefon: 0532 46 36 719

68. Yunus Nadi Ödülleri (Öykü Ödülü) 2014

yunus-nadi

Yunus Nadi Armağanı Yarışması, 1946’da kuruldu; hem geçmişe hem geleceğe dönük olan anlamı, gazetemizin kurucusu Yunus Nadi’ye saygı ve sevgiden kaynaklanıyor. Yalnız Cumhuriyet gazetesinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük emeği bulunan Yunus Nadi’nin anısını her yıl tazelemek bizim için bir görev. Devrimci ve demokrat Cumhuriyet’in Ulusal Bağımsızlık Savaşımızla ve Türkiye Cumhuriyeti’yle zamandaş ve eşanlamlı bir kuruluş tarihçesi var. Yunus Nadi, gazetemizin temel taşlarını bu doğrultuda koydu. Yunus Nadi’nin ölüm yıldönümünü geçmişe dönük bir acı olarak değil, geleceğe yönelik bir kültür olayına dönüştürmek amacıyla bu yarışma düzenlendi.

Yarışmanın ilk düzenlendiği yıllarda Türkiye’de sanat alanında hiçbir özel ödül yoktu; tek parti dönemiydi ve yalnız CHP’nin koyduğu  bir şiir ödülü vardı. Aynı dönemde bütün dünyada sanat, bilim ve edebiyat ödülleri ün yapmışlardı. İsveç’te Nobel, ABD’de Pulitzer, Sovyetler’de Lenin, Fransa’da Goncourt ödüllerinin sonuçları Türkiye’de de izleniyordu; ama ülkemiz bu alanda da geç kalmıştı. Cumhuriyet gazetesi bu öncülüğü üstlendi, altmış yedi yıl önce düzenlenen Yunus Nadi Armağanı’yla sanat ve kültür yaşamımızda bir yarışma coşkusu oluşturdu. Daha sonraki yıllarda Türkiye’de de yarışmaların ve ödüllerin sayısı çoğaldı, yirmiyi aştı. Bugün belki ödül enflasyonundan söz açılabilir; eleştirel bir yaklaşımla sakıncaları gündeme getirilebilir, ama yine de kültür, bilim ve sanat konularında yapılan yatırımların çok yararlı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Zamanla ödüller arasında ayrımlar ortaya çıkar; bir yarışma kurumsallaştıkça, amacı, nitelikleri, karakteri belirginleşir. Bu arada kimi holdinglerin kendi amaçlarına yönelik yarışmalar düzenlemeleri ve ödüller dağıtmaları da bu alanda kaçınılmaz çoğulculuğu yansıtıyor. Kimi bankaların, şirketlerin, ticari tekellerin reklam amacıyla düzenledikleri yarışmaların ödülleri, parasal açıdan ne kadar büyük olursa olsun; özü, maddi çerçevenin dışındaki anlamda odaklaşıyor. Ödüller, Yunus Nadi Arma€anı Yarıflması adıyla aralıksız olarak altmış yılı aşkın bir sürede düzenli olarak gerçekleştirildi, kültür ve sanat hayatımıza amaçlanan katkıları yaptı ve etkilerini duyurdu. Daha önce bir dalda yapılan ödüllendirmenin kapsamı 1990 yılından itibaren genişletildi ve Yunus Nadi Ödülleri adıyla sürmeye başladı. Ülkemizin kültür ve sanat yaşamı bütün baltalanmalara ve olumsuz yatırımlara karşın sürekli gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Fikir ve sanat özgürlükleri Türkiye’de tam değil; siyasal iktidarın baskıları hâlâ sürüyor ve çağdaş demokratik ortamdan henüz yoksun sayılıyoruz. Buna karşın fikir, sanat, bilim, kültürde çabalar sürüyor. Tarihsel gelişim sürecinde elbette ‘aydınlanma’nın önüne hiçbir güç geçemez. Cumhuriyet, çağdaş uygarlığa giden yolun fikir, sanat, kültür, bilim yolu olduğunu kuruluşundan beri savunan bir gazete. Bu yoldaki çabaları desteklemek ve özendirmekte Yunus Nadi Ödülleri’nin işlevi sürecek. 2014 Yunus Nadi Ödülleri Edebiyat Ana Dalı’nda öykü, roman, şiir; Görsel Sanatlar Ana Dalı’nda karikatür, fotoğraf; Bilimsel Araştırma Ana Dalı’nda Sosyal Bilimler Araştırması olarak sürüyor.
Adaylara başarılar diliyoruz.ÖYKÜ
Ödüle 1 Mart 2013 ile 1 Mart 2014 tarihleri arasında yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir ‘kitap dosyası’yla aday olunabilir. Yayımlanmamış yapıtların, beyaz dosya kâğıdına makine yazısı (bilgisayar ve/veya daktilo) ile yazılmış olması gereklidir. Adaylar yapıtlarını altı adet olarak göndereceklerdir. Ödül bir yapıta verilir. Seçici Kurul, ödülü, kitap ve kitap dosyası arasında paylaştırabilir. Seçici Kurul: Hikmet Altınkaynak, Metin Celâl, Faruk Duman,Cemil Kavukçu, Osman Şahin.ROMAN
Ödüle 1 Mart 2013 ile 1 Mart 2014 tarihleri arasında yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir ‘kitap dosyası’yla aday olunabilir. Yayımlanmamış yapıtların, beyaz dosya kâğıdına makine yazısıyla (bilgisayar ve/veya daktilo) yazılmış olması gereklidir. Adaylar yapıtlarını altı adet olarak göndereceklerdir. Seçici Kurul, ödülü, kitap ve kitap dosyası arasında paylaştırabilir. Seçici Kurul: Adnan Binyazar, Ahmet Cemal, Konur Ertop, Güray Öz, Yüksel Pazarkaya.ŞİİR
Ödüle 1 Mart 2013 ile 1 Mart 2014 tarihleri arasında yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir ‘kitap dosyası’ ile aday olunabilir. Yayımlanmamış yapıtların beyaz dosya kâğıdına makine yazısı (bilgisayar ve/veya daktilo) ile yazılmış olması gereklidir. Adaylar yapıtlarını altı adet olarak göndereceklerdir. Ödül bir yapıta verilir. Seçici Kurul, ödülü, kitap ve kitap dosyası arasında paylaştırabilir. Seçici Kurul: Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost, Doğan Hızlan, Sennur Sezer.SOSYAL BİLİMLER 
ARAŞTIRMASI
Ödüle 1 Mart 2013 ile 1 Mart 2014 tarihleri arasında yayımlanmış bilimsel  araştırmalarla yayına hazırlanmış en az 25 sayfa olarak beyaz dosya kâğıdına bilgisayar yazısıyla (bilgisayar ve/veya daktilo) yazılmış ancak 20 Mart 2014 tarihine kadar hiçbir yerde yayınlanmamış bilimsel araştırmalar katılabilir. Adaylar yapıtlarını sekiz adet olarak göndereceklerdir. Ödül bir yapıta verilir. Seçici Kurul ödülü kitap ve kitap dosyası arasında paylaştırabilir. Seçici Kurul: Erdal Atabek, Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Ahmet Mumcu.

KARİKATÜR
Karikatürlerin boyutu 30X40 cm’yi geçmemelidir. Teknik serbesttir. Çizer yarışmaya en fazla 5 karikatür ile katılabilir. Eserler orjinal olmalıdır. Sanatçı tarafından (ıslak imza) imzalanması koşuluyla dijital baskı kabul edilir. Seçici Kurul: Behiç Ak, Ercan Akyol, Orhan Erinç, Musa Kart, Kâmil Masaracı, Tonguç Yaşar.

FOTOĞRAF
Ödüle en çok 4 adet siyah-beyaz fotoğraf ile aday olunabilinir. Gönderilecek fotoğrafların en az 18×24 cm. boyutlarında ve daha önce başka yerde ödül almamış olması gerekmektedir. Seçici Kurul:  Hikmet Çetinkaya, İsa Çelik, Ara Güler, Paul McMillen, İbrahim Yıldız.

HER DAL İÇİN GEÇERLİ
GENEL KOŞULLAR
Ödüller, her dalda amatör- profesyonel herkese açıktır. (Cumhuriyet mensupları hiçbir dalda ödüle aday olamazlar.) Adaylar gerçek ad ve adreslerini ve telefon numaralarını belirtmek zorundadırlar. Ancak adaylar ad ve adreslerinin saklı tutulmasını isteyebilirler. Ödül koşullarına uymayan yapıtları yarışma dışında tutmak zorundayız. Adayların yapıtlarıyla birlikte adlarını ve soyadlarını arkasına yazacakları iki fotoğrağlarını, açık adreslerinin de yer aldığı katılma belgesini ve yaşamöykülerini 20 Mart 2014 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar ‘Cumhuriyet Gazetesi Yunus Nadi Ödülleri Prof. Dr. Nurettin Mazhar Öktel Sok. No: 2 – 34381 Şişli / İstanbul, adresine iadeli taahhütlü olarak postayla ulaştırmaları ya da elden teslim etmeleri gerekmektedir. Yayımlanmış yapıtların daha önce herhangi bir ödül almamış olması şartı geçerlidir. Zarfın ya da paketin üzerine hangi dal ile ilgili olduğunun (şiir, roman, öykü vb.) yazılması zorunludur. Ödül dallarında konu sınırlaması yoktur. Yapıtlar hiçbir şekilde iade edilmez. Ödül alan ya da herhangi bir şekilde  ön elemeden geçirilen yapıtlar, genel yayın ilkelerimiz doğrultusunda gazetemizde yayımlanabilir. Ödüller 28 Haziran 2014 tarihinde dağıtılacaktır.

KATILMA BELGESİ
ADIM, SOYADIM: …………………
ADRESİM: …………………………….
……………………………………………..
TELEFONUM: ……………………….
KATILDIĞIM DAL: ………………..

 http://www.cumhuriyet.com.tr

Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması 2014

11 Nisan 1980’de öldürülen TRT İstanbul Radyosu Prodüktörü, Gazeteci Yazar Ümit Kaftancıoğlu adına Yalın Ses Yayınları tarafından bu yıl 10. su düzenlenen öykü yarışmasına başvurular 01/11/2013–31/12/2013 tarihleri arasında yapılacaktır.
Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 31 Aralık 2013 olup diğer şartlar aşağıda sıralanmıştır.
1- Eser sahipleri yayımlanmamış ve ödül almamış en fazla 2 öykü ile katılacaklardır.
2- Öyküler iki aralıklı olarak (bilgisayarda yazılmış) en az 2 en çok 11 sayfa olacaktır.
3- Öykülerin yazılı olduğu dosyanın sağ üst köşesine büyük harflerle rumuz yazılacaktır. Kesinlikle gerçek ad ve soyadı belirtilmeyecektir.
4- Katılımcılar öykülerini 5 kopya olarak gönderecekler ve gönderinin içine ayrı bir dosyada kısa özyaşamı, adresi ve telefon bilgilerini belirteceklerdir. Aksi durumda öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır
5- Değerlendirme 1., 2., 3. şeklinde olacak, ve ilk 10′a giren öyküler Yalın Ses yayınları tarafından kitaplaştırılacaktır. Dereceye giren katılımcılar plaket ve kitap seti ile ödüllendirileceklerdir.
6- 31.12.2013 son katılım tarihidir. Gecikmelerden ve kaybolmalardan düzenleyen kurum sorumlu değildir. Öykü yarışması sonuçları 25.03.2014 tarihinde basın yolu ile açıklanacak ve Ümit Kaftancıoğlu’nun 34. ölüm yılı olan 11 Nisan 2014 günü yapılacak anma töreni ile ödüller sahiplerine verilecektir.

7- Yarışmaya katılacak olan tüm katılımcılar dereceye giren öykülerin kitap olarak basımını kabul etmiş sayılır.

İki aşamalı bir değerlendirme sisteminin olacağı öykü yarışmasında:
Ön Seçici Kurul’da
Ayşe AKALTUN
Hakan CÜCÜNEL
Ayşe Başak KABAN
Dr. Canan KAFTANCIOĞLU
Öztürk TATAR
Asıl Seçici Kurul’da ise
Zeynep ALİYE
Enver AYSEVER
Onur CAYMAZ
Mehmet GÜLER
Adnan ÖZYALÇINER
Öner YAĞCI yer alacaktır.
TESLİM VE GÖNDERİM ADRESİ:
ÖZTÜRK TATAR
2014 ÜMİT KAFTANCIOĞLU ÖYKÜ YARIŞMASI
YÜZYIL MAH. BARBAROS CAD. 47. SOK. NO: 1
BAĞCILAR/İSTANBUL
TEL: 0531 608 40 33

www.umitkaftancioglu.com

Ümit Kaftancıoğlu Kimdir?

ümit kaftancıoğlu

Ümit Kaftancıoğlu, 1935 yılında Ardahan’ın Hanak ilçesinin Koyunpınarı (Saskara) köyünde dünyaya geldi. Çocukluğu Dede Korkut boylarının zengin anlatım geleneği içerisinde, halk âşıklarının, söz sohbet bilenlerin dizinin dibinde destan, masal, türkü, efsane dinleyerek, okuyarak geçti. Köyündeki ilkokula gittiğinde diploma alacak durumdaydı. İlkokulu bitirdikten sonra köy çocuklarına açık tek kapı olan Köy Enstitüsü’ne girmek için yıllarca uğraştı, yollara düştü, Cılavuz Köy Enstitüsü’ne girdi. Kaftancıoğlu, Cılavuz Köy Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Mardin’in Derik ilçesinde ilkokul öğretmeni olarak görevine başladı. Daha sonra Balıkesir Necati Bey Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirip bir süre Rize’nin Pazar ilçesinde Türkçe öğretmenliği yaptı. Yedek Subay olarak görev yaptığı askerlik dönüşü, TRT’nin açtığı sınavı kazanarak, Köy Yayınları bölümünde göreve başladı. TRT İstanbul Radyosu’nda “Av Bizim Avlak Bizim”, “Dilden Dile” ve “Yurdun Dört Bucağından” gibi programlarla halk kültürünü, halk âşıklarını, halkın eksiğini ve sıkıntılarını mikrofona taşıdı. “Gerçek edebiyatın halkın ağzında, dilinde olduğunu bilmeliyiz. Halkın sözlü edebiyatını yazıya geçirecek, değerlendirecek olanlar da halk çocuklarıdır.” der. Bu gözlemlerini doğrularcasına, Anadolu’yu gezerek derlemelerle halkın sözlü yazınını ve halk türkülerini yazıya döktü. Günümüzde bile sevilerek dinlenen “Evreşe Yolları Dar” ve “Yüksek Yüksek Tepeler Ev Kurmasınlar” türküleri Kaftancıoğlu’nun derlemeleri arasındadır.
Radyo programcılığı yanında edebiyat dünyasında da adını duyuran Kaftancıoğlu, “Dönemeç”le (Öykü) TRT Büyük Ödülü birincilik (1970) ve “Hakullah”la (Röportaj) Milliyet Gazetesi Karacan Ödülü birinciliği (1972) aldı. 11 Nisan 1980 günü görev yaptığı TRT İstanbul Radyosu’na gitmek için çıktığı evinin önünde öldürüldü.

Yapıtları

* Dönemeç (Öykü) 1972 (Yeni Basım Yalın Ses Yayınları-2006)
* Hakullah (Röportaj) 1972
* Yelatan (Roman) 1972
* Tek Atlı Tekin Olmaz (Halk Masalları) 1973
* Tüfekliler (Roman) 1974 (Yeni Basım Yalın Ses Yayınları-2006)
* Köroğlu Kolları (Halk Destanları) 1974
* Çarpana (Öykü) 1975
* İstanbul Allak Bullak (Öykü) 1983
 
Çocuk Kitapları

* Kekeme Tavşan (1974) (Yeni Basım Yalın Ses Yayınları-2006)
* Çizmelerim Keçeden (1979)
* Altın Ekin (1979)
* Dört Boynuzlu Koç (1979)
* Kan Kardeşim Doru Tay (1979)
* Hızır Paşa (1980)
* Çoban Geçmez (1980) (Yeni Basım Yalın Ses Yayınları-2006)
* Şülgür Deresi (1981)
* Salih Bey (1981)

“HAYAT SEVGİDİR” KONULU RESİM YARIŞMASI- ORTAOKULLAR İÇİN (Son başvuru 10 mart 2014)

zz_ortaokulresim

Başvuru formu için LÜTFEN TIKLAYINIZ

Çekmeköy Gönüllüleri Derneği ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD)

Dayanışma; Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması (Son Başvuru: 8 Nisan 2014)

1. Konu: “DAYANIŞMA” 

2. Amaç: 
a. Dayanışmanın pozitif enerjisini, gücünü, önemini, mutluluğunu ve başarısını sergilemek;
b. Katılımcıların fotoğraf sanatı yoluyla yaratıcılıklarını ortaya çıkartmak ve geliştirmektir.

3. Yarışma Katılım Koşulları:
15 yaş üstü kategorisi: 
Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, TFSF temsilcisi ve birinci derece akrabaları ile Çekmeköy Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ve birinci dereceden akrabaları dışında, 15 yaşını doldurmuş tüm amatör fotoğrafçılar katılabilir.
15 yaş altı kategorisi: Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, TFSF temsilcisi ve birinci derece akrabaları ile Çekmeköy Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ve birinci dereceden akrabaları dışında, 15 yaş ve 15 yaşın altında tüm amatör fotoğrafçılar katılabilir.
a) Katılımcı her iki kategoriden yalnızca birine, en çok 4 (dört) fotoğrafla katılabilir.
b) Yarışmaya katılım ücretsizdir.
c) Fotoğrafların boyutları; Dijital fotoğrafların kısa kenarı 2400 piksel uzun kenarı serbest, JPEG uzantılı, en yüksek kalitede (12 kalite) sıkıştırılmış ve CD/DVD’ye Başvuru Formu’ndaki sırada kaydedilmiş olmalıdır.
d) Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır. Bu hususta doğacak tüm sorumluluk münhasıran yarışmacılara aittir.
Yarışmacılar, eserlerin kendilerine ait olmadığı tespit edildiği takdirde, değerlendirme dışı bırakılacaklardır. Tespit edilemediği halde başkalarına ait fotoğraflar olduğunun sonradan ortaya çıkması durumunda Çekmeköy Gönüllüleri Derneği herhangi bir sorumluluk kabul etmemekle birlikte ödül ve sergilemeden men etme hakkını elinde tutar.
Ödül kazanan fotoğrafçılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanların elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
e) Eserler özgün olmalı, yarışmaya katılacak fotoğraflar daha önce başka bir yarışmada ödül, mansiyon ve özel ödül almamış olmalıdır. Ödül almış fotoğrafın bir bölümünden oluşturulmuş görüntüler yarışma dışı bırakılır, sonradan tespit edildiğinde ödülü geri alınır. Boş kalan sıralama ve ödül için diğer katılımcılar herhangi bir talepte bulunamayacaklardır.
f) Yarışma düzenleyicisi bir başvurunun kurallara aykırı olduğunu tespit ederse başvuruyu geri çevirme yetkisine sahiptir.
g) Yarışmaya gönderilen fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan;
Ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı bu yarışmada böyle bir fotoğraf ile ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan (kural ihlali suçu işleyen) kişilerin yarışmalara katılımı TFSF Yarışma ilkeleri gereğince 1 (bir) yıl kısıtlanır.
Haklarında 1 (bir) yıl kısıtlama kararı verilmiş kişiler ikinci defa kural ihlali suçu isledikleri takdirde TFSF onaylı yarışmalardan süresiz olarak men edilirler.
h) Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.
i) Başvuru formu doldurulmadan ve imzalanmadan, gönderilen fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır.

4. Fotoğrafların İşaretlenmesi: 
− Fotoğraflar kaydedilirken 6 rakamdan oluşan bir rumuz ve sıra numarası yazılarak adlandırılmalıdır (Örnek: 876234-1).
− Fotoğrafı çekene ait yazılan bilgiler seçimler sonuçlanana kadar hiçbir şekilde Seçici Kurul üyelerine bildirilmez, yarışma sekreteryası tarafından muhafaza edilir. CD/DVD üzerine sadece rumuz yazılmalıdır.
− Katılımcı ayrı bir Word dosyası içine Başvuru Formunu tam ve eksiksiz olarak doldurarak dosya adı katılımcının rumuzu olacak şekilde kaydetmelidir (Örnek: 876234.doc). Word dosya katılımcının bilgilerini içerir ve sekreterya tarafından muhafaza edilir.
− Başvuru Formu’ndaki fotoğrafın çekildiği yer, tarih ve fotoğrafı çekenin yaşı kısımları doldurulmuş olmalıdır.

5. Seçici Kurul (Ada göre alfabetik sırayla):
− Prof. Dr. Barbaros GÜRSEL MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bl. /Jüri Başkanı
− Canan BAYRAKTUTAN Çekmeköy Gönüllüleri Derneği Başkanı – Kurum adına.
− Doç. Dr. Emre İKİZLER MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bl.
− Kumral KEPKEP AFIAP – İFSAK üyesi
− Öğr. Gör. Mustafa Bilge SATKIN MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bl.
− Öğr. Gör. Tülay ÇELLEK YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi em. Grafik Tasarım
− Öğr. Gör. Ufuk DUYGUN YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Fotoğraf ve Video Bl. Bşk. Yard.

Not: Jüri en az 3 (üç) üyenin katılımıyla toplanacaktır.

TFSF Temsilcisi: Cengiz Oğuz GÜMRÜKÇÜ

6. Yarışma Sekreteryası: Yavuz Oğuz
7. e-posta : [email protected]
8. Tel : 0216.641.64.26 / Faks: 0216 641 27
9. Adres :Hamidiye Mah. Yavuz Sok. No: 8/B Çekmeköy/İstanbul/TURKEY

7. Fotoğrafların Ulaştırılması: CD/DVD olarak son katılım tarihi saat 17.00’ye kadar elden teslim edilecek veya posta/kargo ile teslimat en son katılım tarihi saat 17.00 olacak şekilde 6. Maddedeki Yarışma Sekreteryası adresine gönderilecektir

8. Yarışma Takvimi: 
Son Katılım Tarihi: 8.04. 2014 Salı 17 00
Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi: 12 Nisan 2014 Cumartesi
Sonuç Bildirim Tarihi: 21.04. 2014
Ödül töreni ve Kokteyl: 10 Mayıs 2014 Cumartesi Saat: 15 00
Sergileme: 10 Mayıs 2014
Sonuçlar; basın yoluyla, www.cekmekoygonulluleri.org, www.tulaycellek.com ve www.tfsf.org.tr sitelerinde ilan edilecek ve yarışmacıların e-posta adreslerine bildirilecektir.
[email protected], [email protected], [email protected]

9. Ödüller: Çocuklar ve Büyükler kategorisi
A- 15 Yaş üstü: 
Birincilik ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + kamilet 3
İkincilik ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + ovit yayla şenlikli3
Üçüncülük ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + bodrum 3
Mansiyon (3 adet) : Plaket ve Katılım Belgesi + atlas dergisi 1 yıl abone
Jüri Özel Ödülü : (Çekmeköy Gönüllüleri Derneği Onur Üyesi Gülseren TAMAKAN adına): Nuri Bilge Ceylan imzalı Sinemaskop Türkiye adlı Fotoğraf ve Gezi Kitabı, NTV Yayınları
Sergileme (12 adet)

B- 15 Yaş altı: 
Birincilik ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + Bisiklet
İkincilik ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + Fotoğraf Makinası
Üçüncülük ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi +
Mansiyon (3 adet) : Plaket ve Katılım Belgesi + Kitap ve kırtasiye seti
Jüri Özel Ödülü : Dijital fotoğraf çerçevesi
Ankara’dan katılan 3 öğrenciye ücretsiz AFSAD Fotoğraf Kursu
Sergileme (12 adet)

10. Değerlendirme Sonuçları: 
Dereceye giren katılımcılara ödül plaketleri ve sürpriz hediyeleri, düzenlenecek törenle ve sergi açılışında takdim edilecektir. Katılımcıların sunduğu eserlere layık görülen sıra, seçici kurulun takdiri ile belirlenecek olup buna hiçbir surette itiraz edilemeyeceği gibi, dereceye layık bir proje öngörülmediği takdirde bu sıra boş bırakılacaktır. Sunulan eserler, seçici kurul tarafından daha sonraki alt derece ve ödüllere layık bulunulabilir.
Seçici Kurul tarafından sergilenmeye değer bulunan dijital fotoğrafların fotoğraf kağıdına bastırılması, çerçevelenmesi ve sergilenmesi Çekmeköy Gönüllüleri Derneği tarafından yapılacaktır.
Fotoğrafları sergilenen tüm fotoğrafçılara Katılım Belgesi, fotoğrafları sergilenmeyen tüm katılımcılara da Teşekkür Yazısı verilecektir.

11. Eserlerin Geri Gönderimi: 
Ödül almayan, sergilenmeyen ve bağışlanmayan eserlerin CD/DVD’si iade edilmeyecek; TFSF temsilcisi gözetiminde imha edilecektir.

12. Fotoğrafların Kullanımı / Yayın-Telif Hakkı ve Diğer Hukuki Konular: 
Ödül alan ve sergilenen eserlerin Çekmeköy Gönüllüleri Derneğine bağışlanması, oluşturulacak arşiv için önemlidir. Fotoğraflarınız Çekmeköy Gönüllüleri Derneği tarafından kurum yayınlarında, Çekmeköy ile ilgili broşürlerde, albümlerde, afişlerde, reklam, ilan ve gazetelerde, kitaplarda, benzeri asılı yayınlarda fotoğrafçının ismi belirtilerek kullanabilir. Çekmeköy’de de hastane, okul, kaymakamlık gibi kurumlarda asılabilir, tümü ya da gruplar halinde sergilenebilir, web sitesinde yayımlanabilir. Ödül alan, sergilenen ve bağışlanan fotoğraflar düzenleyicinin yayınlarında tanıtım amaçlı olarak eser sahibinin adı belirtilerek kullanılacaktır. Bunun için ilave bir telif bedeli ödenmeyecektir. Kullanım hakkı düzenleyen kuruma ve eser sahibine ait olacaktır. Kişisel bilgileriniz bilgi koruma politikamız doğrultusunda ele alınacak ve hiçbir şekilde üçüncü taraflara aktarılmayacaktır. Yarışmaya katılanlar bu koşulu kabul etmiş sayılacaklardır.
Ödül, mansiyon ve özel ödül alan eserler TFSF yayını olan Almanak 2014’te kurumumuza ayrılan sayfalarda yayınlanacaktır.
Çekmeköy Gönüllüleri Derneği, yarışmaya gönderilen eserlerin içeriği ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmemektedir. Eserlerin hukuki/cezai tüm sorumluluğu gönderene aittir. Kurum veya seçici kurul, herhangi bir başvurunun kurallara aykırı olduğunu tespit etmesi durumunda eser sahibine bilgi vermeksizin başvuruyu geri çevirme ya da değerlendirme harici tutma veya yapılan değerlendirmeyi iptal etme yetkisine sahiptir
Eser sahibinin manevi hakları saklı kalmak şartıyla ödül alan, sergilenen ve şartnamede işaretlenerek bağışlanan eserlerin tüm imtiyazı yarışmayı düzenleyen kuruma (Çekmeköy Gönüllüleri Derneği’ne) aittir. Yarışmaya katılanlar bu şartı kabul etmiş sayılır. Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan tüm eserlerin her türlü telif, yayın, kullanım ve sergileme hakları Çekmeköy Gönüllüleri Derneği ile fotoğrafçıya aittir. Bu eserler Çekmeköy Gönüllüleri Derneği arşivlerinde kalacaktır. Yarışmacıların yarışmaya katılım sağladıkları eserler 5846 sayılı FSEK’nun 21./25. madde hükümlerine göre değerlendirilecektir.
Yarışmacılar yarışmaya katılım sağladıkları eserleri üzerinde üçüncü şahıslar tarafından iddia edilebilecek her türlü mali hak ve/veya telif hakkı taleplerinden ve söz konusu şahıslarla çıkması olası uzlaşmazlıklardan ve bunların müstakbel sonuçlarından tamamen sorumlu olmayı ve Çekmeköy Gönüllüleri Derneği’nin işbu taleplerden beri tutulması için AFSADgereken her nevi tedbiri almayı kabul ve taahhüt eder. Buna rağmen Çekmeköy Gönüllüleri Derneği’nin üçüncü kişilere ve/veya kamu kurum ve kuruluşlarına ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve/veya idari/adli para cezaları için yarışmacılara aynen rücu edilecektir.
Çekmeköy Gönüllüleri Derneği, yarışma katılım koşullarını değiştirme hakkını elinde bulundurmaktadır. Yarışma süresince doğabilecek herhangi bir fiziksel ve teknik kayıp ve hasarlar için Çekmeköy Gönüllüleri Derneği sorumluluk kabul etmemektedir.
Katılımcılar, bu yarışmaya eserlerini göndererek şartname hükümlerini okumuş ve tamamını kabul etmiş olduğunu onaylamaktadır.

13. Bu Fotoğraf Yarışması, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından TFSF 2013/80 numara ile onaylanmıştır ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) tarafından desteklenmektedir.
Yarışma sürecinde TFSF temsilcisi bulunacaktır.

Not: Fotoğraflar Türkiye’nin çeşitli kentlerinde ve uluslararası platformlarda sergilenecektir.

Çekmeköy Gönüllüleri Derneği   ve  Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) “Dayanışma” Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması Başvuru Formu

Başvuru Sahibinin
Adı ve Soyadı: …………………………………………………………………….
Adresi: …………………………………………………………………….
…………………………………………………………………….
Yaşı:……………………………….
Tel: 0….. – ………………….. Cep Tel: 0…. – ……………………..
E-posta: …………………………………………………………………….

Not: lütfen kategoriler yanına X işareti konularak bildirilsin.
Kategori: A- 15 yaş üstü  Kategori: B- 15 yaş altı


Rumuz

Sıra No

Yapıt adı

Çekildiği yer

Çekildiği tarih

 

1

   

2

   

3

   

4

   

Yukarıda rumuz ve sıra numarası yazılı …… adet fotoğraf ile yarışmaya katılmak istiyorum. 
Yarışmaya sunduğum fotoğraf(lar)ım daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamıştır.
Şartnameyi okudum ve kabul ediyorum.
Fotoğraflarımı Çekmeköy Gönüllüleri Derneği’ne bağışlıyorum. 

Tarih …./ / 201 İmza

1. Bir yarışmacının tüm yapıtlarında 6 rakamdan oluşan aynı rumuz kullanılır. Sıra numarası ise 1’den başlayarak ve birer artarak yazılmalıdır (Örnek: 876234-1, 876234-2, vb).
2. Yukarıda yazılan rumuz ve sıra numarası Word dosyaya yazılır. Her bir fotoğraf için yukarıda belirtildiği üzere, farklı sıra numarası kullanılır.
3. CD/ DVD’nin teslim/posta adresi: Hamidiye Mah. Yavuz Sok. No: 8/B Çekmeköy–İstanbul/TURKEY

Not: Lütfen bu formu şartnameden ayırmadan gönderiniz.

XIII. LESSEDRA – ULUSLARARASI KÜÇÜK FORMATLI  GRAFİK BASKIYARIŞMASI VE SERGİSİ

AMAÇ VE GÖREVLER

YARIŞMA LESSEDRAÖncelikle, bugünün toplumlarında  giderek artan etkisiyle güncel bir sanat platformuna dönüşen grafik baskının, “sanatsal baskı” yaklaşımlı  geniş  yelpazesine ait çağdaş yaratılar, seçilen eserlerle her  yıl  tekrarlanan uluslar arası bir sergide takdim edilmektedir.

Bu  bağlamda, LESSEDRA – Çağdaş  Sanatlar ve Sanat Projeleri  Galerisi  olarak, uluslar arası sanatçılar, sanatseverler  ve kolleksiyonerler  arasındaki iletişimin kurulmasına katkı  sağlayan   yenilikçi bir organizasyona ev sahipliği  yaparken, bu  sergide; baskı teknikleri  alanında, kağıt, boya ve  baskı malzemelerinin kullanımına yönelik  modern  uygulama yöntemlerini de tüm dünyadan sergilediği eserlerle,  siz sanatçıların ve sanat severlerin  ilgisine sunmaktadır.

ORGANİZASYON

LESSEDRA- Çağdaş Sanatlar ve Sanat Projeleri Galerisi

25, Milin Kamak Street, Lozenetz
1164 Sofia, Bulgarien
Tel.(++359 2) 866 38 57
www.lessedra.com
Email:[email protected]  [email protected]

Kuruluş:1991

Çağdaş Bulgar ve uluslar arası sanat sunumları,  sanat projelerinin tanıtımı  ve organizasyonları,  çalıştay ve sergiler,  sanat yayınları editörlüğü,  sanat katalogları ve CD-Rs. Galerinin faaliyet  alanlarını  kapsar.

Yürütülmekte Olan Projeler:  (2012/2013/2014)

BULGARİSTAN VE JAPONYA’DAN  ÇAĞDAŞ GRAFİK BASKI SANATI  ŞİKAGO SANAT ENSTİTÜSÜ İLE ORTAK ÇALIŞMA PLATFORMU VE SERGİ

ULUSLARARASI SANAT  VE SERGİ PROGRAMI

JAPONYA’DA (2009-2013),  KANADA,  JAPONYA VE  ABD‘DE  (2011),ÇAĞDAŞ  BULGARİSTAN GRAFİK  BASKI ESERLERİN SUNUMU

KATILIM  ŞARTLARI

1. Sanatçılar 2013/14 yılına ait,  numaralandırılmış  ve imzalanmış en fazla üç  özgün grafik baskı eserle  yarışmaya  katılabilirler. Tüm sanatsal  baskı tekniklerinin serbest olduğu  eserlerin  basılacağı kağıtların boyutları ise 29×23 cm’den büyük olmamalıdır.

Önemli Bilgi: Kağıt  boyutları 29x23cm’den büyük olan  çalışmalar yarışma  ve sergi dışı  bırakılacaktır!

2. Sanatçının Adı ve Soyadı, Ülkesi,  Eserin Adı, Eserin  Fiyatı,  Yapılış Yılı ve Tekniğinin   belirtildiği  başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve eserlerin konduğu  paketin içinde,  katılım bedeline ait banka/Western Union havalesinin bir nüshası ile  birlikte  gönderilmesi gerekmektedir.

3. Eserler,  çerçeve yaptırılmadan  posta yolu ile  LESSEDRA Galeri’ye  gönderilmelidir. Paketin  üzerine “DRUCKSACHE – PRINTED MATTER , KEIN WARENWERT – NO COMMERCIAL VALUE- EXHIBITION ONLY”cümlesi aynen yazılmalıdır.

Önemli Not: Eğer paket üzerine yukarıdaki  ifade yazılmazsa, gümrükte ithalat tarifesi üzerinden tarifelendirileceğinden, Sergi Organizasyonu  eserleri  kabul etmeyerek  geri gönderilmesini isteyecektir.

4. Katılımcılar,  Avrupa ülkeleri için 50 EUR ve Avrupa ülkeleri dışındaki  tüm ülkeler için 80 USD  ödeyeceklerdir. Bu ücret; sergi kataloğunun,   sergi davetiyesinin  ve afişlerin baskı giderlerini, serginin organizasyonu,  sergi  sonunda  eserlerin  geri iadesi ve kataloğun sanatçılara gönderilmesi  masraflarını karşılamaktadır.

Katılım bedelinin aşağıdaki  açıklamalar doğrultusunda  gönderilmesi gerekmektedir.

EU Transferi için:

Alıcı: Georgi Kolev Georgiev

Banka Havalesi ile:    LESSEDRA ANNUAL EXHIBITION

Bank: First Investment Bank, 1000, Sofia, Bulgaria, 12, Narodno Sabranie Sq.
BIC (Bank Identification Code) – FINVBGSF
IBAN (International Bank Account Number) – BG23 FINV 9150 1004 0463 24

USD Transferi için:

Alıcı: Georgi Kolev Georgiev

Banka Havalesi ile: LESSEDRA ANNUAL EXHIBITION

Bank: First Investment Bank, 1000, Sofia, Bulgaria, 12, Narodno Sabranie Sq.
BIC (Bank Identification Code) – FINVBGSF
IBAN (International Bank Account Number) – BG18 FINV 9150 1004 0463 17

Ayrıca, katılım bedeli transferleri  Western Union ya da Money Gram  yolu ile   alıcı GEORGİ KOLEV GEORGIEV adına  yapılabilir. Banka ya da posta yolu ile yapılacak Western Union havalesi için  aşağıdaki  adres  açık olarak yazılmalıdır.

25.Milin Kamak Street, 1164 SOFIA-BULGARIA

PayPal payments accepted on the email [email protected].

SERGİ İÇİN  ESERLERİN KABULÜ

Uluslar arası  Jüri tarafından  sergilenmeye değer görülen  eserlerin ödüllendirileceği ve seçileceği sergiye  gönderilen eserin katılım  bedelini  ödemiş olmak  kabul edilmenin garantisini teşkil etmez. Jüri tarafından  sergilenmeye değer bulunmayan çalışmalar ve katılım ücretleri, posta  ve havale  masrafları düşüldükten sonra  eser sahibine geri gönderilecektir.

KATALOK

1. LESSEDRA-Çağdaş Sanatlar ve Sanat Projeleri  Galerisi  tarafından sergiye  katılan tüm  sanatçıların  eserlerini  kapsayan katalogda  ve  WEB-sunumlarında yer  almak üzere, kısa  öz geçmişlerin,  portre fotoğrafların  eserlerle birlikte  e- mail yolu ile  ve ayrıca  CD-R kopyalarının da  eserleri  ve  katılım formunu  kapsayan  paketle birlikte gönderilmesi  gerekmektedir.

2. Eserlerin kabulüyle birlikte,  LESSEDRA- Çağdaş Sanatlar ve Sanat Projeleri Galerisi,  katalogda, CD-R’da,  internet galeride ve  çeşitli ortamlarda  eserlerin  tanıtım  ve kullanım  hakkına sahiptir.

SEÇİCİ KURUL, ÖDÜLLER VE SERGİ

Ödül kazananları ve  sergilenmeye  değer  bulunan  eserleri  seçecek olan   Uluslar arası Seçici Kurul’dan  bir  üye  LESSEDRA-Çağdaş Sanatlar ve  Sanat Projeleri Galerisini  temsil  eder.

Aşağıdaki  Ödüller  Verilecektir:

I. Ödülü: 500 USD (Eser karşılıklı mutabakatla satın alınmış kabul edilecektir.) Ayrıca sanatçının  özgeçmişinden  ve sanat  yaşamınından ayrıntılı bir kesit bir sonraki  sergi ve yarışmada sanat severlere takdim edilecektir.

II. Ödülü: 200 USD  (3 eser)
III. Ödülü: 100 USD (2 eser)

Özel Ödül (5 eser), 80 USD ve  genç sanatçıları özendirmek üzere bir sonraki yıla ait  katılım  bedelini kapsayan  bir Çek verilecektir. Ayrıca, 300 USD gelecek yıl için davet edilecek  sanatçının kişisel prezentasyonu  ve malzeme  ücreti olarak  ayrılmıştır.

Seçici kurul   II. ve III. Ödülleri için  eser sayısını  ve genç  sanatçılar için de  ödül  sayısını  çoğaltma hakkına  sahiptir.

3.Eserlerin satışından  LESSEDRA- Çağdaş Sanatlar  ve Sanat Projeleri Galerisi komisyon  almamaktadır.

4.Sergilenmeye değer  bulunan  eserler 11 Haziran-31 Ağustos 2014 tarihleri  arasında  LESSEDRA Çağdaş Sanatlar  ve Sanat Projeleri Galerisi-Sofya, BULGARİSTAN’da  sergilenecektir.

Sergi açılışı ve  ödül töreni: 11 Haziran 2014,  Saat 19.00

Eserler Galeriye ulaştıktan sonra dikkatle ve  özenle korunacaktır. Ancak,  eserlerin posta yolu ile gönderimi  sırasında  meydana  gelebilecek  herhangi  bir hasardan veya eserlerin yerine ulaşmamasından  LESSEDRA Çağdaş Sanatlar  ve Sanat Projeleri Galerisi sorumlu  değildir.

Sergilenen çalışmalar serginin bitiminden itibaren  en geç  beş ay içinde  sahiplerine  postalanır.

Kayıt için  lütfen  aşağıdaki  linki  kullanınız!

 BAŞVURU FORMU  (Anmeldungslink)

En son katılım tarihi: 31 Mart 2014 (posta damgasında yer alan   31 Mart 2014 tarihinden sonraki  gönderimler  kabul edilmeyecektir.)

AYDIN TÜRK AMERİKAN KOLEJİ  III. TAD TÜRKİYE GENELİ RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

III TAD RESİMYARISMASIAydın Türk Amerikan Koleji tarafından düzenlenecek olan    III.TAD RESİM YARIŞMASI’NIN amacı, Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’  ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünden de hareketle toplumumuzun sanat ve kültür faaliyetlerine katkıda bulunabilmek için Aydın Türk Amerikan Koleji resim yarışması ve sergi düzenlemesi planlanmıştır.

YARIŞMADA KONU SERBESTTİR.

KATILIM KOŞULLARI

  1. Yarışmaya Türkiye genelin de öğrenim görmekte olan tüm ortaokul (5.6.7.8),lise (9.10.11.12),üniversite öğrencileri katılabilir.
  2. Yarışma 3 kategoride yapılacak olup ortaokul öğrencileri, lise öğrencileri ve üniversite öğrencileri kendi aralarında yarışacaktır.
  3. Her öğrenci yarışmaya, daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş 3 (üç) eseriyle katılabilir.
  4. Yarışmaya katılan eserler, ortaokulda kağıt üzerine serbest teknikte, lise ve üniversitede tuval üzerine serbest teknikte yapılmış olmalıdır.
  5. Yarışmaya gönderilen resimlerin ortaokul için kağıt boyutu uzun kenarları 70 cm’ yi geçmemeli, kısa kenarları 35cm’ den az olmamalıdır. Lise ve üniversite için uzun kenarları 150 cm’ yi geçmemeli, kısa kenarları 50 cm’ den az olmamalıdır.
  6. Eserler 15.05.2014 tarihinde saat 17. 00’ a kadar eser toplama merkezine (Aydın Türk Amerikan Koleji) teslim edilmelidir.
  7. Sergilenmeye uygun görülen eserler ve derece alanlar sergilenecektir.
  8. Dereceye giremeyen resimlerin sahipleri sergi süresinin bitiminde (bir ay içinde) resimlerini elden Aydın Türk Amerikan Kolejinden geri alabileceklerdir. Süresi içinde geri alınamayan eserlerin sorumluluğu kabul edilmeyecektir.
  9. Yarışmaya katılan öğrenciler yarışma şartlarını ve seçici kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaktır.
  10. Yarışma sonuçları 16. 05. 2014 günü www.aydinturkamerikankoleji. k12. tr’ den duyurulacaktır. Ödül töreni ise 26. 05. 2014 günü Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonun da yapılacaktır.
  11. Eserlerin arka yüzünde, “ESER TESLİM FORMU” doldurulmalı,imzalanmalı ve eserin arkasına iliştirilerek Aydın Türk Amerikan Koleji öğrenci işlerine teslim edilmelidir. İl dışından gelen eserler kargo ile Aydın Türk Amerikan Kolejine gönderilecektir. (Kargo ile gönderilen eserlerin kargo ücretleri eser sahipleri tarafından karşılanacaktır. )
  12. Ödül alan ve sergilenen eserler okulumuz tarafından hazırlanacak katalogda yer alacaklardır.
  13. İlk 3’e giren eser sahipleri 26. 05. 2014 – 30. 05. 2014 tarihleri arasında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda yapılacak olan törende ödüllerini alacaklardır. Şehir dışından ödül alan eserlerin sahiplerinin ve bir gözetmenin ulaşım ücretleri okulumuzca karşılanacaktır. (Ödül alan eser sahibi +18 den küçük ise yanında bir gözetmeniyle gelmesi uygun görülmüştür.)

ESER TOPLAMA MERKEZİ

Aydın Türk Amerikan Koleji

Yedi Eylül Mah. Çine Cad. No:5 AYDIN

Tel    : 0256 226 52 54

Gsm : 0530 694 14 61

YARIŞMA HAKKINDA ÖN BİLGİ

Selma ÇERÇİ (Aydın Türk Amerikan Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni)

Tel: 0507 697 63 66

SEÇİCİ KURUL

Doç. Dr.  Meltem SÖYLEMEZ

(ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi)

Yrd. Doç. Sinan ŞENÇİÇEK

(ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Öğretim Üyesi)

Çağdaş ÖZKAN

(ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Öğretim Görevlisi)

Derya ŞAHİN

(Y. Yalova Güzel Sanatlar  ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni)

Hüseyin  AKSU

(Aydın Türk Amerikan Koleji Kurucusu )

Selma ÇERÇİ

(Aydın Türk Amerikan Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni)

DEĞERLENDİRME

Seçici kurul 16. 05. 2014 tarihinde toplanarak,  eser toplama merkezine verilen eserleri birlikte değerlendirerek sergiyi oluşturur.  Sergilenmeye değer bulunan eserler içinden ödüle değer bulunanları belirler.

PUANLAMA

Bütün resimler ön elemeye girmek üzere numaralar verilerek 6 jüri üyemizin puanlamasına sunulur.  6 jüri kendi beğenilerine ve kriterlerine göre 25’er resim seçerek ön elemeyi sonuçlandırmış olur.  Bundan sonraki puanlama ve mansiyon ödülleri bu 150 resim üzerinden yapılır.  Ön elemeden geçen resimler,  jüri tarafından tekrar oylanır.

Yapılan oylamada jüri kendi ilk üç resmini belirlemek üzere puan verir.  Jüri tarafından seçilen her resim için puanlama aşağıda belirtilmiştir.

  1. Eser: 50 puan
  2. Eser: 30 puan
  3. Eser: 20 puan

Bu puanlamanın sonucunda jüri tarafından seçilen her eser aldığı puana göre derecesini belirler.

Detaylar İçin Lütfen TIKLAYINIZ
Her jürinin 1. 2. 3.  seçtiği eser,  tabloda belirtilen puanlama sistemine göre tekrar toplanır.  Her jürinin 1, 2.  ve 3.  eserlerin aldığı puanlar ayrı ayrı toplanarak en yüksek puanı alan eserlerden en düşük puanı alan esere göre sıralandırılır.  Bunun sonucunda 1. 2. 3.  belirlenir.  Mansiyon ödülleri ise her jürinin kendi yaptığı sıralamalardan belirlediği resimlere verilecektir.

ÖDÜLLER

Ortaokul (5, 6, 7, 8.  sınıflar)

1. lik ödülü–200 TL+Plaket ve sertifika,

2. lik ödülü–150 TL+Plaket ve sertifika,

3. lük ödülü–100 TL+Plaket ve sertifika,

6 Adet Mansiyon ödülü,

Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika verilecektir.

 Lise (9, 10, 11, 12.  sınıflar)

1. lik ödülü–400 TL+Plaket ve sertifika,

2. lik ödülü–200 TL+Plaket ve sertifika,

3. lük ödülü–100 TL+Plaket ve sertifika,

6 Adet Mansiyon ödülü,

Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika verilecektir.

 Üniversite

1. lik ödülü – 1000 TL+Plaket ve sertifika,

2. lik ödülü – 500 TL+Plaket ve sertifika,

3. lük ödülü – 250 TL+Plaket ve sertifika,

6 Adet Mansiyon ödülü,

Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika verilecektir.

 TELİF HAKKI

Yarışmada ödüle değer bulunan eserler,  tüm haklarıyla Aydın Türk Amerikan kolejine ait olacaktır. 

YaRışma sonunda ödül alan eser veya eserler,  bütün telif haklarıyla Aydın Türk Amerikan Koleji tarafından satın alınmış gibi işlem görür.  Aydın Türk Amerikan Koleji,  ödüle ya da sergilenmeye değer bulan eserleri,  etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde sergileme,  afiş,  katalog,  broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme medyada yayınlama hakkı da dâhil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. 

SERGİLEME

Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler 26. 05. 2014 – 30. 05. 2014 tarihleri arasında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda sergilenecektir. 

 


ESER TESLİM FORMU

ADI SOYADI                             :

SINIFI                                         :

OKUL ADRESİ                         :

TELEFON                                  :

MAİL ADRESİ                          :

ESERİN ADI                              :

ESERİN BOYUTLARI             :


TELİF HAKKI

Yarışmada ödüle değer bulunan eserler,  tüm haklarıyla Aydın Türk Amerikan kolejine ait olacaktır.

Yarışma sonunda ödül alan eser veya eserler,  bütün telif haklarıyla Aydın Türk Amerikan Koleji tarafından satın alınmış gibi işlem görür.  Aydın Türk Amerikan Koleji,  ödüle ya da sergilenmeye değer bulan eserleri,  etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde sergileme,  afiş,  katalog,  broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme medyada yayınlama hakkı da dâhil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır.

İmza

 

 

Kitap fuarına gidecekler için etkinlik programı aşağıdaki gibidir.

32-KITAP-FUARI-etkinlikleri

02.11. 2013 Cumartesi/Saturday
Chına Pavıllıon/Çin Ulusal Standı

14.30-15.10
Dialogue-Reading: “Women and Literary Creation /Kadın ve Edebi Yaratıcılık”
Speakers/Konuşmacılar: Tie Ning, Buket Uzuner
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation/Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

15.20-16.00
Meeting with Readers/Okuyucularla Buluşma: “Interactive Growth with Children’s World /Çocukların Dünyasında Interaktif Büyüme”
Speakers/Konuşmacılar: Yang Hongying, Mevlana İdris Zengin
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation/ Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

16.00-16.45
Dialogue-Reading: “Me and the Literary Creation/Ben ve Edebi Yaratıcılık”
Speakers/Konuşmacılar: Jiang Nan, Sibel Atasoy
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

17.00-18.00
Forum:“China-Turkey Translation Forum/Çin-Türkiye Çeviri Forumu”
Speakers/Konuşmacılar: Zhang Wei, Wang Gang
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

18.00-19.00
Calligraphy Event/Kaligrafi Sunumu
Pang Zhonghua, The Famous Chinese Calligrapher/Kaligraf
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation-TÜYAP/ Çin Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu – TÜYAP
Kalamış Salonu/Conference Room

15.30-17.45
Chinese-Turkish Culture Forum/Çin-Türkiye Kültür Forumu
Adressing Session/Açılış Konuşmaları
Moderator:  Zhang Fuhai (Director-General of Foreign Exchange and Cooperation Department, State General Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television, PRC/ Çin Halk Cumhuriyeti Basın, Yayın, Radyo, Film ve Televizyon Kurumu Uluslararası Kültürel Etkileşim ve İşbirlikleri Departmanı Genel Müdürü)
Speakers/Konuşmacılar: Mr. Wu Shulin (Vice Minister of State General Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television, PRC/ Çin Halk Cumhuriyeti Basın, Yayın, Radyo, Film ve Televizyon Genel İdaresi Bakan Yardımcısı), Nihat Gül (Vice Undersecretary of Culture and Tourism/T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Zhang Qingyang (Consul General of Consulate General of China Istanbul/ Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu)

“Communication and Corporation of the New Silk Road Era/Yeni İpek Yolu Çağında İletişim ve İşbirliği”
Moderator: Liu Bogen, Vice President of China Publishing Group Corporation, President of China National Publications Import & Export (Group) Corporation
Speakers/Konuşmacılar: He Yaomin (Chief Editior of China Renmin University Press/Çin Renmin Üniversitesi Yayınları Baş Editörü), Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan (İstanbul Bilgi University Faculty Member/İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Zhang Wei (Chairman of China Writers Association of Shandong Province / Shandong Eyaleti Çin Yazarlar Birliği Başkanı)

“Progression of Civilization and Exploration of Developing Path/ Uygarlığın İlerlemesi ve Kalkınma Yollarının Keşfi”
Moderator: Liu Bogen (Vice President of China Publishing Group Corp.,President of China   National Publications Import & Export (Group) Corporation/Çin Yayın Grubu Başkan Yardımcısı ve Ulusal Yayınlar İhracat & İthalat Başkanı)
Speakers/Konuşmacılar: Prof. Dr. Bekir Karlığa (Founding President of the Bahçeşehir Uviversity Center for Civilization Research-The President of the UN Coordination Committee for Alliance of Civilizations / Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanı; BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı ), Zhang Yuyan (Director of Institution of World Economics & Politics of the Chinese Academy of Social Sciences/ Çin Sosyal Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Siyaseti Enstitüsü Direktörü), Prof. Dr. Mustafa Kaçar (the Head of Department of the History of Science at Faculty of Letters of Fatih Sultan Mehmet Waqf University/ Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü Başkanı)

By/Düzenleyen: State General Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television, PRC /Çin Halk Cumhuriyeti Basın, Yayın, Radyo, Film ve Televizyon Kurumu – Ministry of Culture and Tourism of the Republic of Turkey/TC Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kandilli Salonu/ Conference Room

14.00-15.15
Panel: “The Publishing Sector and Rights Management Throughout the World and in Turkey/Dünyada ve Türkiye’de Yayıncılık Sektörü ve Telif Hakları Yönetimi”
Speakers/Konuşmacılar: Olav Stokkmo (Chief Executive,IFRRO-The International Federation of Reproduction Rights Organisations/Uluslararası Yayın Hakları Örgütleri Federasyonu [IFFRO] Başkanı), Jens Bammel (Secretary General, IPA-The International Publishers Association/Uluslararası Yayıncılar Birliği [IPA] Genel Sekreteri), Kenan Kocatürk (Secretary General of Turkish Publishers Association /Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri), Tuğrul Paşaoğlu (Chair Person of Publishers Copyright & Licensing Society /Yayıncılar Meslek Birliği Başkanı)
By/Düzenleyen: Turkish Publishers Association/Türkiye Yayıncılar Birliği

15.30-16.30
Talk/ Söyleşi: “Hungarian Poetry/Macar Şiirleri”
Speakers/Konuşmacılar: János Hóvári (Ambassodor of Hungary/ Macaristan Büyükelçisi), Dursun Ayan (Editor of New Anthology of Hungarian Poetry/ Yeni Macar Şiir Antolojisi), Edit Tasnádi ((Editor of New Anthology of Hungarian Poetry/ Yeni Macar Şiir Antolojisi)
By/Düzenleyen: Embassy of Hungary/Macaristan Büyükelçiliği

16.45-18.00
Talk/ Söyleşi: “Hungarian Literature in the Past and the Future/Geçmişte ve Gelecekteki Macar Edebiyati”
Moderator: Viktor Matis (Cultural Attaché of Hungary/ Macaristan Kültür Ateşesi)
Konuşmacılar: János Hóvári (Ambassodor of Hungary/ Macaristan Büyükelçisi), Pál Hatos (General Manager of Balassi Institute and Hungary Programme/ Balassi Enstitüsü ve Publishing Hungary Programı Genel Müdürü), György Újkéry (Author of “Handzsár a tükörben”/ “Aynadaki Hancer – Zigetvar’in Düsüsü” kitabinin yazari), Erdal Şalikoğlu (Translator and President of Turkish-Hungarian Culture Association/ ‘Eğri Yıldızları’kitabının Türkçe çevirmeni, İstanbul Türk-Macar Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı)
By/Düzenleyen: Embassy of Hungary/Macaristan Büyükelçiliği
Moda Salonu/ Conference Room

11.10-11.40
“New Book (Turkish Edition) Launching Ceremony/ Yeni Türkçe Çeviri Lansman Töreni”
Speakers/Konuşmacılar: Tie Ning, Wang Gang
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

14.00-14.45
Dialogue /Diyalog: “Beyond Writing/Yazının Ötesi”
Speakers/Konuşmacılar: Yu Hua, Xu Zechen, İpek Çalışlar
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

15.00-15.45
Dialogue&Reading: “How Important is the Sentence to Me/Cümlenin Benim için Önemi”
Speakers/Konuşmacılar: Liu Zhenyun, Murat Menteş
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation/Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu
16.00-16.45
Lecture Reading: “The Writing of English by Wang Gang and the Story Behind/ İngiliz’in Yazımı ve Öyküsü”
Speakers/Konuşmacılar: Wang Gang
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu
2 Kasım 2013 Cumartesi
Interexpo Salonu

14.00-15.15
Panel: “Tarihi İstanbul’da Yaşamak”
Yöneten: Arzu Öztürkmen
Konuşmacılar: Oya Baydar, Işık Aydemir, Murat Belge
Düzenleyen: Notre Dame de Sion’lular Derneği

15.30-16.30
Söyleşi: “İslam’da Devrim ve Sosyal Adalet”
Konuşmacı: İhsan Eliaçık
Düzenleyen: Doğu Kitabevi

16.45-17.45
Şiir-Dinleti: “Gezi’ye Şiirler-Toplumsal Adalet İçin Küresel Şiir Eylemi”
Düzenleyen: Dünya Şiir Hareketi-Yasak Meyve-Türkiye Yazarlar Sendikası

18.00-19.00
Söyleşi: “Türkiye’de Alevi Olmak”
Konuşmacılar: Kemal Derin, Hasan Harmancı
Düzenleyen: Destek Yayınları

19.15-20.00
Söyleşi: “Atatürk ve İslam”
Konuşmacılar: Anıl Çeçen, Ahmet Akgül
Düzenleyen: Togan Yayınları
2 Kasım 2013 Cumartesi
Marmara Salonu
14.00-15.00
Söyleşi: “10. Yılında Diyarbakır’dan Çin’e Piraye’nin Yolculuğu”
Konuşmacı: Canan Tan
Düzenleyen: Altın Kitaplar

15.15-16.15
Söyleşi: “Eren Erdem’le Söyleşi”
Konuşmacı: Eren Erdem
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Kitap

16.30-18.00
Panel: “Dil’li Gençler”
Yöneten: Hülya Küçükaras
Konuşmacılar: Barış Terkoğlu, Özge Akman, Ufuk Nokay, Nurhan Suna Yüce
Düzenleyen: Dil Derneği-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği-Cumhuriyet Kitapları

18.15-19.30
Panel: “90 Yıl CHP, Sosyal Demokrasi ve Sol”
Yöneten: Mehmet Yıldırım
Konuşmacılar: Yunus Emre, Mehmet Karlı
Düzenleyen: SODEV
2 Kasım 2013 Cumartesi
Karadeniz Salonu
14.00-15.15
Panel: “Eğitimde Edebiyat Yasakları ve Şikayet Konusu Olarak Kitap”
Konuşmacılar: Müge Sökmen, Necdet Neydim, Can Öz, Mine Soysal
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

15.30-16.45
Ödül Töreni: “11. Tudem Edebiyat Ödülleri Töreni”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

17.00-18.30
Anma-Dinleti: “Doğumunun 104. Ölümünün 25. Yılında Hasan İzzettin Dinamo”
Ateş Ormanlarının Arasında
Katılımcı Şairler: Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Leyla Şahin, Alaettin Bahçekapılı, Hasan Hüseyin Yalvaç, Ahmet Özer, Mehmet Atay, Öner Yağcı
Düzenleyen: Tekin Yayınevi

18.45-19.45
Şiir-Müzik: “Şiire Yolculuk”
Yöneten: Gökhan Cengizhan
Katılımcılar: Özkan Mert, Gökhan Cengizhan, Nebih Nafile, Halil İbrahim Özcan, Efsun Gültekin, Güney Özkılınç, Nalan Çelik, Aydın Uysal, İbrahim Tığ
Müzik: Nebih Nafile
Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği
2 Kasım 2013 Cumartesi
Büyükada Salonu
14.00-15.00
Söyleşi: “Tarihin Unutturduğu Yazının Ele Verdiği Yazar: Suat Derviş”
Konuşmacılar: Atilla Dorsay, Liz Behmoaras
Düzenleyen: İthaki Yayınları

15.15-16.15
Söyleşi: “Türkçe Konuşmak”
Konuşmacı: Gülgün Feyman
Düzenleyen: İnkılap Yayınevi

16.30-17.30
Söyleşi: “Tarihi Yazarken Farkında Olmak”
Konuşmacılar: Ayşe Hür, Cem Erciyes
Düzenleyen: Radikal Gazetesi

17.45-18.45
Söyleşi: “Yaşanabilir Bir Dünya İçin”
Konuşmacı: Hayrettin Karaca
Düzenleyen: Tema Vakfı
2 Kasım 2013 Cumartesi
Heybeliada Salonu
14.00-15.00
Panel: “Tarihe ve Osmanlı Tarihine Nasıl Bakmalı?”
Konuşmacı: Taner Timur
Düzenleyen: Yordam Kitap

15.15-16.15
Söyleşi: “Hüzün Adasında Bir Köy”
Konuşmacılar: Deniz Kavukçuoğlu, Sibel Oral, Doğan Hızlan
Düzenleyen: Can Yayınları

16.30-17.30
Ödül Töreni: “Kelime Yayınları Yeni Yazarını Arıyor Roman Yarışması Ödül Töreni”
Konuşmacılar: Necdet Neydim, Burcu Aktaş, Osman Torun, Ayşe Başçı, Zeynep Oktay
Düzenleyen: Kelime Yayınları

17.45-18.45
Söyleşi: “Alman İdeolojisi Geçmiş mi Gelecek mi?”
Konuşmacılar: Aydın Çubukçu, Olcay Geridönmez
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın
2 Kasım 2013 Cumartesi
Kınalıada Salonu
14.00-15.00
Ödül Töreni: “Everest Yayınları ‘İlk Roman’ Ödülü”
Düzenleyen: Everest Yayınları

15.15-16.15
Söyleşi: “Psikiyatristler Nasıl Düşünür ve Yardım Eder”
Konuşmacı: Garry Small
Düzenleyen: NTV Yayınları

16.30-17.30
Ödül Töreni: “Yılın Kitabı Ödül Töreni”
Düzenleyen: ÇGYD

17.45-18.45
Söyleşi: “Süregiden Tarih: İlk Matbaadan Bugüne Rum Yayıncılık Geleneği”
Konuşmacılar: Foti Benlisoy, Stratis Tarinas, Haris Rigas, Yannis Paisios
Düzenleyen: istos yayın
03.11.2013 Pazar/Sunday
Kalamış Salonu/ Conference Room

14.00-15.30
Panel: “Does Turkey Have a Culture Industry?  An Assessment /Türkiye’de bir Kültür Endüstrisi Var mı? Bir Durum Değerlendirmesi”
Moderator: Metin Celal (Chair Person of Turkish Publishers Association /Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı)
Speakers/Konuşmacılar: Abdurrahman Çelik (Chief Advisor to the Ministry of Culture and Tourism of Turkey/T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Baş Danışmanı), Serhan Ada (Bilgi University Faculty Member /Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Asu Aksoy (Bilgi University Faculty Member/Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Görgün Taner (Director-General of the Istanbul Foundation for Culture and Arts /İKSV Genel Müdürü)
By/Düzenleyen: KEGP – Culture Industry Development Platform – Turkish Publishers Association/ KEGP Kültür Endüstrisi Platformu-Türkiye Yayıncılar Birliği
Event will be in Turkish./Etkinlik dili Türkçedir.

15.45-17.00
Panel: “How to Protect Copyrights in Digital Publishing? / Dijital Yayıncılıkta Telif Hakları Nasıl Korunur?”
Moderator: Serhat Baysan (Vice Chairperson of the Federation of Publishing Trade Associations /YAYFED Başkan Yardımcısı)
Speakers/Konuşmacılar: Hamdi Turşucu (Director-General of Copyrights / Telif Hakları Genel Müdürü), Bülent Forta (Chairperson of the Turkish Phonographic Industry Society / MÜYAP Başkanı), Abdullah Egeli (Lawyer /Hukukçu)
By/Düzenleyen: Turkish Publishers Association-TÜYAP / Türkiye Yayıncılar Birliği-TÜYAP
Event will be in Turkish./Etkinlik dili Türkçedir.

Moda Salonu /Conference Room

12.00-12.45
Talk/Söyleşi: “Two Romanian Poets in Dialogue / İki Rumen Şairin Diyalogu”
Speakers/Konuşmacılar: Carolina Daniel, Ilica Corbu
By/Düzenleyen: Romania/Romanya

13.00-14.00
Presentation/Sunum: “The Turkish-Chinese Book Market / Türkiye-Çin Kitap Pazarları”
Moderator: Zhang Jichen (Bejing Book Fair Manager/Pekin Kitap Fuarı Yöneticisi, Vice President of China National Publications Import&Export (Group) Corporation)
Speakers/Konuşmacılar: Münir Üstün (Chairperson of the Association of Press and Publications / Basın Yayın Birliği Başkanı), Metin Celal (Chairperson of the Turkish Publishers Association / Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı), Li Yan (China Publishing Group), Bai Bing (Jieli Publishing House)
By/Düzenleyen: Ministry of Culture and Tourism of Turkey / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

14.15-15.15
Presentation/Sunum: “The Hungarian-Polish Book Markets / Macaristan-Polonya Kitap Pazarları Sunumu”
Moderator: Muharrem Kaşıtoğlu (Turkish Association of Press and Publications/Türkiye Basın Yayın Birliği)
Speakers/Konuşmacılar/: Peter Laszlo Zentai (Budapest Book Fair / Budapeşte Kitap Fuarı), Jacek Oryl (Varsaw Book Fair / Varşova Kitap Fuarı)
By/Düzenleyen: Ministry of Culture and Tourism of Turkey / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

15.30-16.30
Talk/Söyleşi: “Double Wings of a Word / Sözün İki Kanadı – Mehseti Ganjavi, Nigar Rafibeyli”
Speakers/Konuşmacılar: Anar (Writer, Chairman of Azerbaijan Writers’ Union / Yazar, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı), Huseynov Rafael (Member of Parliament- Correspondent Member of ANAS / Milletvekili, ANAS Fahri Üyesi), Ganira Pashayeva (Member of Parliament / Milletvekili)
Concert/Dinleti: Mugam Trio: Fehruz Sakhavat and Ensemble
By/Düzenleyen: Azerbaijan / Azerbaycan
3 Kasım 2013 Pazar
Çocuk Atölye Alanı
13.00-14:00
Atölye: “Nazan Tacer ile Origami Atölyesi”
Düzenleyen: Tudem Yayınları
3 Kasım 2013 Pazar
Interexpo Salonu
12.00-13.00
Söyleşi : “Tuncay Özkan’ın‘Ötekiler’ Kitabı Üzerine”
Katılımcılar : Orhan Bursalı, Mustafa Mutlu, Ümit Zileli
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Yayıncılık

13.15-14.15
Söyleşi: “Çaldıran’dan Hilafete Yavuz Sultan Selim”
Konuşmacı: Mustafa Armağan
Düzenleyen: Timaş Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Milli İrade”
Konuşmacı: Banu Avar
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

15.45-16.45
Söyleşi: “Türkiye’de Liderlik”
Konuşmacı: Osman Pamukoğlu
Düzenleyen: İnkılap Yayınevi

 

3 Kasım 2013 Pazar
Marmara Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Doğan Avcıoğlu’nun 30. Ölüm Yıl Dönümü Anması”
Konuşmacılar: Altan Öymen, Uluç Gürkan, Doğan Yurdakul
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Yayınevi

13.15-14.15
Söyleşi: “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e: Değişimin Kodları”
Konuşmacı: Yavuz Bahadıroğlu
Düzenleyen: Nesil Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Sevdiğim Roman Kahramanları”
Konuşmacılar: Behçet Çelik, Murat Gülsoy, Nilüfer Kuyaş
Düzenleyen: Can Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Edebiyat Ölmelidir!”
Konuşmacı: Enver Aysever
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

17.00-18.00
Söyleşi: “Turan Hayalinden Sevr’e  Osmanlının Son Savaşı ?”
Konuşmacılar: Erdoğan Aydın,  Rozerin Doğan
Düzenleyen: Literatür Yayıncılık
3 Kasım 2013 Pazar
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Atölye: “Popi ve Güzellik Tacı”
Konuşmacılar: Salim Keskingöz, Özlem Korçak
Düzenleyen: Elma Yayınevi

12.00-12.45
Söyleşi: “30-60-90”. “Özel Dostlukların Kuşaklar Arası Sohbeti”
Konuşmacılar: Aydın Boysan, Mustafa Alabora, Mehmet Turgut
Düzenleyen: Overteam

13.00-14.15
Panel: “Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Tarih Yazmak”
Konuşmacılar: İsmet Bertan, Mine Soysal, Müren Beykan
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

14.30-15.30
Söyleşi: “Leylim Leylim”
Konuşmacılar: Filinta Önal, Fatoş Erbil Pınar
Düzenleyen: İş Kültür Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Ertuğrul Kürkçü “İsyanın İzinde” Kitabı Üzerine Söyleşi”
Konuşmacı: Ertuğrul Kürkçü
Düzenleyen: Dipnot Yayınevi

17.00-18.00
Söyleşi: “Hüsnü Arkan’la Edebiyat-Şiir-Müzik Üzerine Söyleşi”
Konuşmacı: Hüsnü Arkan
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Kitap
3 Kasım 2013 Pazar
Büyükada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: Mustafa Kemal Çanakkale’de Ölseydi, Ne Olurdu?
Konuşmacı: Seyfi Öngider
Düzenleyen: Kuraldışı Yayınları

13.15-14.15
Ödül Töreni: “Tepeyran Roman Ödülü / Sibel K. Türker ve ‘Hayatı Sevme Hastalığı’”
Konuşmacılar: Altan Öymen, Bülent Tanık, Doğan Hızlan, Güray Öz, Sırma Köksal,  Kevser Ruhi, Hikmet Altınkaynak
Düzenleyen: Çankaya Belediyesi – Niğde Platformu

14.30-15.30
Söyleşi: “Yunus Emre ve Hakikat”
Konuşmacılar: Faruk Dilaver, Musa Mahaiyyedden
Düzenleyen: Destek Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi. “Leyla Erbil ve Edebiyatı”
Konuşmacılar: Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer, Ahmet Cemal, Hülya Dündar, Kaya Tokmakçıoğlu
Düzenleyen: Aylak Adam Yayınları

17.00-18.00
Söyleşi: “Gezi’den Geleceğe: Büyük Halk Mücadelesinin Dersleri”
Konuşmacılar: Metin Çulhaoğlu, Sungur Savran, Alper Taş, Haluk Yurtsever
Düzenleyen: Yordam Kitap

18.15-19.15
Söyleşi: “Sürüngenleşme Süreci”
Konuşmacılar: Sevgi Özel, Öner Yağcı
Düzenleyen: Cumhuriyet Kitapları
3 Kasım 2013 Pazar
Heybeliada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Müge İplikçi ile Saklambaç”
Konuşmacı: Müge İplikçi, Mehmet Erkut
Düzenleyen: ON8

13.15-14.15
Söyleşi: “40 Yıllık Bir Çeviri Serüveni: Vergillius’un Ölümü ve Hermann Broch”
Konuşmacı: Ahmet Cemal
Düzenleyen: İthaki Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Alberto Manguel ile Kitapları Üzerine”
Konuşmacı: Alberto Manguel
Düzenleyen: Yapı Kredi Yayınları

15.45-16.45
Şiir Dinletisi ve Söyleşi
Konuşmacı: Ahmet Telli
Düzenleyen: Everest Yayınları

17.00-18.00
Panel: “Tarihte Kızılbaş-Alevi Katliamı”
Yöneten: Sırrı Öztürk
Konuşmacılar: İsmail Hardal, Serhat Halis, Süleyman Deprem
Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi

18.15-19.15
Söyleşi: Sıcak Haziran: “Gezi Direnişi ve Gösterdikleri”
Konuşmacılar: Nuray Sancar, Erdem Yörük, Tayfun Kahraman
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın
3 Kasım 2013 Pazar
Kınalıada Salonu
12.15-13.15
Söyleşi: “Ölümünün 50. Yılında Nazım Hikmet ve Alman Eleştirisi”
Konuşmacı: Yüksel Pazarkaya
Düzenleyen: TÜYAP

13.30-14.15
Söyleşi: “32. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Taner Timur”
Konuşmacılar: Taner Timur, Faruk Şüyün
Düzenleyen: TÜYAP

14.30-16.00
Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri Töreni
Panel: “Ders Kitaplarında Şiir”
Yöneten: Abdullah Uçman
Konuşmacılar: Haydar Ergülen, Adil İzci, Şeref Bilsel
Düzenleyen: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi-TÜYAP

17.00-18.00
Şiir-Müzik Dinletisi: “Gezi’nin Şiiri Şiirin Gezi’si”
Katılımcılar: Sezai Sarıoğlu, Nar Sesleri
Düzenleyen: Yasakmeyve
04.11.2013 Pazartesi/Monday
Moda Salonu / Conference Room

11.00-11.45
Presentation/Sunum: “Polish Book Market / Polonya Kitap Pazarı”
Speakers/Konuşmacılar: Elzbieta Kalinowska, Tomasz Pindel
By/Düzenleyen: Poland Book Institute / Polonya Kitap Enstitüsü

12.00-13.00
Presentation/Sunum: “The copyrights of e-books / E-kitapların telif hakları”
Speakers/Konuşmacılar: Petra Hardt (Suhrpkamp Verlag), Can Öz (Can Yayınları)
By/Düzenleyen: TUYAP-Turkish Publishers Association / Türkiye Yayıncılar Birliği

13.30-15.30
Panel: “Heading towards a digital future – an update on international e-book markets / Dijital geleceğe doğru uluslararası e-kitap pazarlarına bakış”
Speakers/Konuşmacılar:  Steffen Meier (Eugen Ulmer Verlag, spokesman of the electronic publishing committee of the German Publishers and Booksellers Association / Almanya Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği elektronik yayım komitesi sözcüsü), Tuğrul Paşaoğlu (Chairperson of Turkish Publishers Association Digital Publishing Commission / Türkiye Yayıncılar Birliği Dijital Yayıncılık Komisyonu Başkanı)
By/Düzenleyen: Frankfurt Academy in cooperation with The Turkish Publishers Association, TÜYAP and German Federal Foreign Office / Frankfurt Akademisi, Türkiye Yayıncılar Birliği, TÜYAP ve Alman Dışişleri Bakanlığı işbirliğiyle

15.45-17.00
Panel: “Copyright Agencies and International Translation Funds / Telif Ajansları ve Uluslararası Çeviri Fonları”
Moderator: Mehmet Hakkı Suçin, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı
Speakers/Konuşmacılar: Tomasz Pindel (Polish Translation Funding Program / Polonya Çeviri Destek Programı), Agnes Füle (Hungarian Translation Funding Program / Macaristan Çeviri Destek Programı), Magdalena Debowska (Polish Rights Copyright Agency / Telif Ajansı – Polonya); Peter Bolza (Kátai & Bolza Literary Agents, Hungary / Kátai & Bolza Ajansı, Macaristan)
By/Düzenleyen: Ministry of Culture and Tourism of Turkey / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

17.15-18.15
Talk/Söyleşi: “Meeting With the Modern Azerbaijan Writers / Çağdaş Azerbaycan Yazarlarıyla Buluşma”
Speakers/Konuşmacılar: Anar (Chairman of Azerbaijan Writers’ Union / Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı); Agil Abbas (Member of Parliament, Writer / Milletvekili, Yazar); Ganira Pashayeva (Member of Parliament, Writer / Milletvekili, Yazar)
By/Düzenleyen: Azerbaijan / Azerbaycan
04.11.2013 Pazartesi/Monday
Kalamış Salonu / Conference Room

14.30-15.30
Panel: “Translating Culture: The Role of Cultural Knowledge in Translation / Kültürü Çevirmek: Kültürel Bilginin Çevirideki Rolü”
Moderator/Yöneten: Necdet Adabağ (Moderator of Turkish↔Italian Translation Workshop/Türkçe↔İtalyanca Çeviri Atölyesi Moderatörü
Speakers/Konuşmacılar: Rosie Pinhas-Delpuech, Mehmet Hakkı Suçin, Rafael Carpintero Ortega, Giampiero Bellingeri, Sema Orsoy, Hülya Arslan, Neşe Munise Yüce, Melike Günyüz
By: Ministry of Culture and Tourism of Turkey / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
4 Kasım 2013 Pazartesi
Marmara Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Çılgın Dondurma”
Konuşmacı: Tülin Kozikoğlu
Düzenleyen: İletişim Yayınları

13.15-14.15
Tiyatro Gösterisi: Küçük Eda
Hazırlayan: Zeynep Ekorkmaz
Düzenleyen: Ünlü Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “İslam’da Devrim ve Sosyal Adalet”
Konuşmacılar: İhsan Eliaçık
Düzenleyen: Doğu Kitabevi

17.00-18.00
Şiir Dinleti: “Şiir Her Şey”
Yöneten: Tekin Gönenç
Katılımcılar: Reyhan Sur, Ali Karagöz, Tekin Gönenç, Atilla Oğuz, Şen Çakır, Bircan Çelik, Bedran Cebiroğlu, Melahat Babalık, Erol Börekçi
Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği
4 Kasım 2013 Pazartesi
Çocuk Atölye Alanı
11.00-12.00
Atölye: “Çiğdem Gündeş ile Çizgiden Masal’a”
Düzenleyen: Tudem Yayınları
4 Kasım 2013 Pazartesi
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Okuma-Söyleşi: “Şiir ve Çocuk”
Konuşmacı: Necdet Neydim
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

12.00-12.45
Söyleşi: “Çılgın Dondurma”
Konuşmacı: Tülin Kozikoğlu
Düzenleyen: İletişim Yayınları

13.0-13.45
Söyleşi-Tiyatro: “Çocuk Edebiyatında Fantastik Öykünün Yeri”
Konuşmacı: E. Murat Yığcı
Düzenleyen: Caretta Kitap

14.00-15.00
Söyleşi: Nasrettin Hoca Çocuk Olsaydı!
Konuşmacı: Hasan Ahmet GÖKÇE
Düzenleyen: Gonca Çocuk Dergisi

15.15-16.15
Panel: “Edebiyat ve Düşünce Metinlerinde Sansür”
Yöneten: Ayşe Banu Karadağ
Konuşmacılar: Meral Camcı, Süha Sertabipoğlu, İrem Üstünsöz, Sabri Gürses
Düzenleyen: ÇevDer

16.30-17.30
Söyleşi: “Ahmet Necdet ve Şiire Çalışmak”
Konuşmacılar: Metin Cengiz, Leyla Şahin
Düzenleyen: Şiirden Yayıncılık
5 Kasım 2013 Salı
Marmara Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Masallar Fantastik midir?”
Konuşmacı: Ümit Yaşar Özkan
Düzenleyen: Sedir Kitap

13.00-13.45
Söyleşi: “Düş Hırsızlarına Karşı Otoriteye Direniş”
Konuşmacılar: Zehra İpşiroğlu, Gülsüm Cengiz
Düzenleyen: E Yayınları

14.00-15.00
Söyleşi: “Büyüyen Çocuğun Gelişen Cinselliği”
Konuşmacı: Yaşam Yanardağ Çelik
Düzenleyen: Net Yayın

15.15-16.15
Söyleşi: “İlahi Nizam ve Kainat Üzerine Açılımlar”
Konuşmacı: Tülin Etyemez Schimberg
Düzenleyen: Ruh ve Madde Yayınları

16.30-17.30
Panel: “Kadın Yazarların Kaleminde Erotizm Ne Kadar Özgür?” ve Nezih-Er Yayınları Öykü Yarışması Ödül Töreni
Yöneten: Nevzat Süer Sezgin
Konuşmacılar: Handan Gökçek, Aydan Yalçın, Tekgül Arı
Düzenleyen: Nezih-Er Yayınları

17.45-18.45
Panel: Sait Maden: Şiirin Yeryüzü Tanığı
Yöneten: Seyyit Nezir
Konuşmacılar: Cevat Çapan, Necati Güngör, Sarp Maden, Emine Erbaş, Mecit Ünal
Düzenleyen: Çekirdek Yayınevi
5 Kasım 2013 Salı
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Okuma-Söyleşi: “Anadolu’da Bir Zamanlar Dizisinde Piri Reis ve Korsan Kızlar”
Konuşmacı: İsmet Bertan
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

12.00-12.45
Atölye: “Öykü Atölyesi”
Konuşmacılar: Pelin Güneş, Ceren Kerimoğlu
Düzenleyen: Elma Yayınevi

13.00-13.45
Okuma-Söyleşi: “Aslı Der ile İlk Gençlik Romanı Defne’yi Beklerken Üzerine”
Konuşmacı: Aslı Der
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

14.00-14.45
Söyleşi: “Okuyup da N’olacak?”
Konuşmacı: Miyase Sertbarut
Düzenleyen: Tudem Yayınları

15.00-15.45
Söyleşi: “Konuşan Resimler”
Konuşmacılar: Tevfik Taş
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın-Evrensel Çocuk Kitaplığı

16.00-16.45
Panel: “Çocuk Edebiyatındaki Gelişmeler ve Değişimler”
Yöneten: Yahya Türkeli
Konuşmacılar: Semra Atasoy, Hasan Güleryüz, İsmet Aci, Ufuk Özgül
Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği
6 Kasım 2013 Çarşamba
Çocuk Atölye Alanı
13.00-14.00
Atölye: “Simla Sunay ile Sözcüklerin Rengi, Rengin Mutluluğu”
Düzenleyen: Desen Yayınları
6 Kasım 2013 Çarşamba
Marmara Salonu
11.00-12.00
Söyleşi: “Dikkat Dahi Olabilirsiniz”
Konuşmacı: Ahmet Maraşlı
Düzenleyen: Timaş Çocuk

13.15-14.15
Söyleşi ve Şiir Dinletisi: “30. Yılında Gülsüm Cengiz Şiiri ve Yasak Sevda Sözcükleri”
Konuşmacılar: Âba Müslim Çelik, Tahir Şilkan, Gülsüm Cengiz, Özel Alev Lisesi Öğrencileri
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

14.30-15.30
Söyleşi: “Bir Kapıdan Geçmek: Ölüm”
Konuşmacı: Senai Demirci
Düzenleyen: Timaş Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: Yazmak ve yaşamak arasında Türkiye’de kadın olmak
Konuşmacılar: Nilgün Şimşek, Tülin Dursun, Özgür Turan, Nehir Yılmaz, Müge Sandıkçıoğlu, Sema Kılıç
Düzenleyen: Yitik Ülke Yayınları

17.00-18.00
Söyleşi: “Kanser Öldürmek İçin Değil, Yaşatmak İçindir”
Konuşmacı: Yücel Aydemir, Berrin Kırar ve Dr. Mustafa Saltoglu
Düzenleyen: Yaşamın Gizemi
6 Kasım 2013 Çarşamba
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Çocukların Hakları Var”
Konuşmacı: Süleyman Bulut
Düzenleyen: Can Çocuk Yayınları

12.00-12.45
Okuma-Söyleşi: “Gaye Boralıoğlu İlk Gençlik Romanı İçimdeki Ses ile Köprü Kitaplar’da”
Konuşmacı: Gaye Boralıoğlu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

13.00-13.45
Söyleşi: “Mavisel Yener Çocuklarla Buluşuyor  Okuyoruz,  Eğleniyoruz, Düşünüyoruz, Düşlüyoruz”
Konuşmacı: Mavisel Yener
Düzenleyen: Bilgi Yayınevi

14.00-14.45
Okuma-Söyleşi: “İzmir Sokaklarında Bir Simitçi Çocuk Romanı: Gevrekçi”
Konuşmacı: Hacer Kılcıoğlu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

15.00-16.00
Söyleşi: “Yazar-Öğrenci Buluşmalarını Eğlenceli Kılmak”
Konuşmacılar: Fatma Akpınar, Tülin Kozikoğlu, Yıldıray Karakiya
Düzenleyen: Redhouse
16.15-17.15
Söyleşi: “Bağzı Şeylere Öyküler-Gezi Öyküleri”
Konuşmacılar: Berna Durmaz, Hakan Bıçakçı, Aziz Gökdemir, Fuat Sevimay, Türker Ayyıldız, Mehmet Fırat Pürselim, Kadir Yüksel
Düzenleyen: Aylak Adam Yayınları

17.30-18.30
Söyleşi: “Kentsel Dönüşüm”
Konuşmacılar: Mert Uzun, Esra Sert, Birand Berberoğlu
Düzenleyen: Yazılama
6 Kasım 2013 Çarşamba
Büyükada Salonu
11.00-12.00
Söyleşi: “Çocuk ve Edebiyat En Çok İstanbul’a Yakışır”
Konuşmacılar: Nuran Turan, Figen Yaman Çoşar
Düzenleyen: Sedir Kitap

13.15-14.00
Söyleşi: “Masal Masal Aytül Akal”
Konuşmacı: Aytül Akal
Düzenleyen: Uçanbalık Yayınları

14.15-15.15
Söyleşi: “Başarıda Dikkat ve Öğrenme”
Konuşmacı: Osman Abalı
Düzenleyen: Adeda Yayıncılık

15.30-16.30
Söyleşi: “Firat Ceweri, Yazarlığı ve Romanları”
Konuşmacılar: Ali Fikri Işık, Firat Ceweri
Düzenleyen: Ava Yayınları

16.45-17.45
Söyleşi: Türkiye’de Polisiye Edebiyatın Gelişimi”
Yöneten: Erol Üyepazarcı
Konuşmacılar: Ahmet Ümit, Sevin Okyay.
Düzenleyen: Labirent Yayınları – NTV Yayınları

18.00-19.00
Söyleşi: “Hegel’in Tarih Felsefesi ve Küreselleşme”
Konuşmacı: Aziz Yardımlı
Düzenleyen: İdea Yayınevi
7  Kasım 2013 Perşembe
Marmara Salonu

12.00-12.45
Söyleşi: “Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi”
Konuşmacı: Murat Tunalı
Düzenleyen: Yediveren Yayınları

13.00-14.00
Panel: “Dönemde Uğranılan Hukuksuzluklar, Hukuk Alanındaki Zorlamalar ile Basın Özgürlüğü”
Yöneten: M. Namık Kemal Boya
Konuşmacılar: Celal Ülgen, Orhan Bursalı
Düzenleyen: CUMOK

14.15-15.15
Panel: “12 Eylül’ün Adaleti”
Yöneten: İlbay Kahraman’
Konuşmacılar: Özlem Delikanlı, Sedat Göçmen, Eylem Delikanlı
Düzenleyen: Ayrıntı Yayınları

15.30- 16.30
Söyleşi: “Eğitime Dijital Bakış”
Konuşmacı: Adem Zeyrek
Düzenleyen: Eksen Yayıncılık
7 Kasım 2013 Perşembe
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Aslı Tohumcu’dan Çocuklar için Gizemli 3 Kitap: Bolbadim Günlükleri”
Konuşmacı: Aslı Tohumcu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

12.00-12.45
Söyleşi: “Arkadaşım Nasreddin Hoca”
Konuşmacı: Süleyman Bulut
Düzenleyen: Tudem Yayınları

13.00-13.45
Okuma-Söyleşi: “Zıtlıklar Üzerine Düşündüren Modern Bir Çocuk Romanı: Lataşiba”
Konuşmacı: İrem Uşar
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

14.00-14.45
Söyleşi: “Masalcı Abla”
Düzenleyen: Timaş Çocuk

15.00-16.00
Söyleşi: ” Adapa’nın 4 Bin Yıl Sonra Geri Dönüşü – Mezopotamya Hikaye Masalları ”
Konuşmacı: Yücel Feyzioğlu
Düzenleyen: Nesin Yayınevi

16.15-17.15
Panel: “Üniversitelerde Bilim Mücadelesi ve Onur Hamzaoğlu Olayı”
Konuşmacılar: Onur Hamzaoğlu, Cem Terzi, Beyza Üstün
Düzenleyen: Yordam Kitap

17.30-18.30
Söyleşi: “Türk’üm, Doğruyum, Amerikalı’yım”
Konuşmacı: Kaya Boztepe
Düzenleyen: Leman Dergisi
7 Kasım 2013 Perşembe
Heybeliada Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “ Masal Kuşunun Kanadında Gülsüm Cengiz Çocuklarla Buluşuyor ve Özel Alev İlköğretim Okulu Öğrencilerinden Gülsüm Cengiz Roman Kahramanı Canlandırması”
Konuşmacılar: Gülsüm Cengiz
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın-Evrensel Çocuk Kitaplığı

12.00-13.00
Panel: “Okumak ya da Okumamak”
Yöneten: Sultan Savaş
Konuşmacılar: Renan Özdemir, Alpay Şayhan, Çınar Kaya
Düzenleyen: Kelime Yayınları

13.15-14.15
Yaratıcı Drama: “Caretta Kitap Drama ile Okuma”
Konuşmacı: Nilay Yılmaz
Düzenleyen: Caretta Kitap

15.00-16.15
Söyleşi: “40. Yılında Yansıma Dergisi Yazarlarına Saygı: Rıfat Ilgaz, Ö. F. Toprak, Sait Maden, Kerim Korcan, Ş. Kurdakul, Behzat Ay, Zühtü Bayar, A. Hatipoğlu”
Yöneten: Tekin Sönmez
Konuşmacılar: Hayati Asılyazıcı, Eray Canberk, Rıza Zelyut, Ahmet Özer, Ziya Oykut, Hasan Kantarcı
Düzenleyen: Nis Media

16.30-17.30
Söyleşi: “Nâzım Hikmet Şiirinde Gelecek”
Konuşmacı: Tahir Şilkan
Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası

17.45-18.45
Söyleşi: “Şairler Arasında Kadın Olmak”
Katılımcılar: Necmiye Alpay, Anita Sezgener, Betül Dünder
Düzenleyen: İkaros Yayınları
8 Kasım 2013 Cuma
Çocuk Atölye Alanı
11.00-12.00
Atölye: “Torbadan Öykü Çıktı”
Konuşmacı: Ahmet Önel
Düzenleyen: Elma Yayınevi
8 Kasım 2013 Cuma
Interexpo Salonu
14.00-15.00
Panel:”Gezi Eylemleri, Kitle Hareketleri Ve Genç Türkiye”
Yöneten: M. Namık Kemal Boya
Konuşmacılar: Barış Pehlivan, Çağdaş Cengiz, Selim Kayan
Düzenleyen: CUMOK

16.15-17.15
Söyleşi: “Yakın Doğu’da Kürtler”
Konuşmacı: İsmail Beşikci
Düzenleyen: İsmail Beşikci Vakfı Yayınları
8 Kasım 2013 Cuma
Marmara Salonu
12.15-13.15
Tiyatro Gösterisi: Küçük Eda
Hazırlayan: Zeynep Ekorkmaz
Düzenleyen: Şimşek Yayınları

13.30-15.00
Söyleşi: “Dünün, Bugünün Yarının Kitapları”
Konuşmacı: Halit Kıvanç
Düzenleyen: NTV Yayınları

15.15-16.30
Forum-Söyleşi: “Kentsel Dönüşüm Manzaraları Üzerine”
Konuşmacılar: Nar Photos kolektifinden; Serra Akcan, Eren Aytuğ, Mehmet Kaçmaz, Tolga Sezgin, Saner Şen ve Kerem Uzel;
ve yazarlar Semih Akşeker, Cihan Aktaş, Hakan Bıçakçı, İhsan Bilgin, Tanıl Bora, Gaye Boralıoğlu, Funda Şenol Cantek, Haydar Ergülen, Alev Erkilet, Özgür Sevgi Göral, Pınar Öğünç, Mine Söğüt, Jean-François Pérouse, Özcan Yurdalan, Turgut Yüksel
Düzenleyen: İletişim Yayınları

16.45-18.15
Panel: “Şimdiki Zamanın Tarihi”
Konuşmacılar: Vangelis Kechriotis, Teyfur Erdoğdu , Ahmet Kuyaş), Işık Tamdoğan Düzenleyen: Tarih Vakfı
8 Kasım 2013 Cuma
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Okuma-Söyleşi: “Sosyal Medya, Tüketim Çılgınlığı ve Çocuklar: Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği”
Konuşmacı: Behiç Ak
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

12.00-12.45
Söyleşi: “Çocuklarla Baş Başa”
Konuşmacı: Görkem Yeltan
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Kitap

13.00-13.45
Okuma-Söyleşi: “Cemil Kavukçu İlk Gençlik Romanı Yolun Başındakiler ile Köprü Kitaplar’da”
Konuşmacı: Cemil Kavukçu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

14.00-14.45
Söyleşi: “Çalısüpürgesinin Muhteşem Dünyası”
Yönetenler: Ebru Erişken, Deniz Tuna Dalyancı
Konuşmacı: Sabine Bohlmann
Düzenleyen: Kelime Yayınları

16.00-17.00
Söyleşi: “Tasavvuf Ne Değildir?”
Konuşmacı: M. Fatih Çıtlak
Düzenleyen: Sufi Kitap

17.15-18.15
Söyleşi-Ney Dinleti
Konuşmacı ve Neyzen: Güneri İçoğlu
Düzenleyen: Leman Dergisi
8 Kasım 2013 Cuma
Heybeliada Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Drama ve Oyunlarla Nehirden Okyanuslara Yolculuk”
Konuşmacı: Nilay Yılmaz
Düzenleyen: Altın Kitaplar

12.00-12.45
Söyleşi: “Gençlerle Diyalog”
Konuşmacılar: Zehra İpşiroğlu, Tijen Şavaşkan
Düzenleyen: E Yayınları

13.00-13.45
Söyleşi: “Nereden Çıktı Bu Fen ve Teknoloji?”
Konuşmacı: Toprak Işık
Düzenleyen: Tudem Yayınları

14.00-14.45
Söyleşi: “Zamanda Yolculuk”
Konuşmacı: Nur İçözü
Düzenleyen: Altın Kitaplar

16.30-17.30
Söyleşi: “Gezi Parkı Direnişi”
Konuşmacı: Mustafa K. Erdemol
Düzenleyen: Yazılama Yayınevi

17.45-18.45
Söyleşi: “Marksist Klasikleri Nasıl Okumalı?”
Konuşmacılar:  Cem Eroğul, Erkin Özalp
Düzenleyen: Yordam Kitap
8 Kasım 2013 Cuma
Büyükada Salonu
12.15-13.15
Söyleşi: “Tarihin Posta Kutusu: Mektuplar”
Konuşmacı: Turgut Çeviker
Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası

14.15-15.15
Söyleşi: “Uçurumun Kenarında Dış Politika”
Konuşmacı: Onur Öymen
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

15.30-16.30
Panel: “21. Yüzyılda Tiyatromuzda Dramaturji”
Konuşmacılar: Zehra İpşiroğlu, Eren Aysan, Cenk Gündoğdu
Düzenleyen: İkaros Yayınları

16.45-17.45
Söyleşi: “Bir Bilgi Ve Deneyim Paylaşımı Aracı Olarak Feminist Yayıncılık”
Konuşmacılar: Ayşe Düzkan, Amy Spangler, Ülfet Taylı
Düzenleyen: Mor Çatı Vakfı

18.00-19.00
Söyleşi: “Gezi Parkı-Taksim Direnişi’nin Edebiyatımıza Yansımaları”
Konuşmacılar: Ali Şimşek, Alper Gencer, Cenk Gündoğdu, Ahmet Yıldız
Düzenleyen: Karşı Yayınları
8 Kasım 2013 Cuma
Kınalıada Salonu
13.00-14.00
Panel: “Tanpınar Ve Ceyhun’da Tarihin Edebiyata İzdüşümü”
Yöneten: Mecit Ünal
Konuşmacılar: Berkiz Berksoy, Seyyit Nezir
Düzenleyen: Sis Çanı – Broy Yayınevi

14.15-15.15
Panel: “Güngör Gençay’ın Ardından”
Yönetenler: Osman Bozkurt, Kadir İncesu
Konuşmacılar:  Şener Aksu, Tanju Akerman, Hasan Örnek, Nuray Gök Aksamaz,  Gamze Bakay, Serdar Çarıkçıoğlu
Şiirleriyle Katılacaklar: Nalan Çelik, Dilruba Nuray Erenler, Servet Çolak, Fatma Bilkay, Fatma Türk Kuşkaya, İsmail Biçer, Minel Altıner
Düzenleyen: Aydili Sanat Dergisi

15.30-16.30
Söyleşi: “Rûmî’nin Bildiği Aşk: Kayıp Gül’ün Yazarından Mevlânâ’nın Aslına Uzanan Bir Yolculuk”
Konuşmacı: Serdar Özkan
Düzenleyen: Artemis Yayınları

16.45-17.45
Sohbet ve Dinleti: “Kavafis Şehir’e Dönüyor: Şiir Dinletisi ve Sohbet”
Konuşmacılar: Ahmet Ümit, Ari Çokona, Anestis Vasilakeris
Düzenleyen: istos yayın

18.00-18.45
Panel: “Paketlenen Demokrasi”
Yöneten: Seyyit Nezir
Konuşmacılar:  Cemil Orkunoğlu, Gökalp Eren,Cüneyt Akalın, Barış Doster
Düzenleyen: 68’liler Birliği Vakfı

9 Kasım 2013 Cumartesi
Çocuk Atölye Alanı
13.00-14.00
Atölye: “Nazan Tacer ile Origami Atölyesi”
Düzenleyen: Tudem Yayınları
9 Kasım 2013 Cumartesi
Interexpo Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Batı düşüncesinde İslam Peygamberi Problematiği ve İslamofobi”
Konuşmacı: Omid Safi
Düzenleyen: Nefes Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Hasret”
Konuşmacı: Canan Tan
Düzenleyen: Doğan Kitap

14.30-15.30
Söyleşi: “Çocuk, Masal, Rüya”
Konuşmacı: Üstün Dökmen
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

15.45-16.45
Söyleşi: “Duygularım ve Davranışlarım”
Konuşmacı: Bengi Semerci
Düzenleyen: Yeşil Dinozor

17.00-18.30
Panel: “Günümüz Tarih Dergileri Ekseninde Türkiye’de Tarih Dergiciliği”
Yöneten: Yusuf Çağlar
Konuşmacılar: Orhan Koloğlu, Mustafa Armağan, Ahmet Akşit, Hamit Pehlivanlı, Gürsel Göncü
Düzenleyen: Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi

18.40-19.50
Söyleşi: “Gezi: Zapatistalar’dan Mısır’a Temsil’e Karşı İfade – Ortak Alan ve Komünizm”
Konuşmacılar: Sinem Özer, Münevver Çelik, Cengiz Baysoy
Düzenleyen: Otonom Yayıncılık
9 Kasım 2013 Cumartesi
Marmara Salonu
12.00-13.00
Panel: “Genç Edebiyat, Genç Okur, Genç Gündem”
Konuşmacılar: Müge İplikçi, Ahmet Büke, Müren Beykan
Düzenleyen: ON8

13.15-14.15
Söyleşi: “İskilipli Atıf Hoca Meselesi – Yalanlar ve Gerçekler”
Konuşmacı: Sinan Meydan
Düzenleyen: İnkılap Yayınevi

14.30-15.30
Söyleşi: “İlber Ortaylı Seyahatnamesi”
Konuşmacı: İlber Ortaylı
Düzenleyen: Timaş Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Aklı Yazıyla Denemek”
Konuşmacı: Murathan Mungan
Düzenleyen: Metis Yayınları

17.00-18.00
Söyleşi: “Puşkin’den Günümüze Rus Şiiri”
Konuşmacı: Ataol Behramoğlu
Düzenleyen: Tekin Yayınevi

18.15-19.15
Söyleşi: “OT Dergisi Yazarları/Çizerleri Okurlarla Buluşuyor
Konuşmacılar: OT Dergisi Yazarları/Çizerleri
Düzenleyen: OT Dergisi
9 Kasım 2013 Cumartesi
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Tarih Öncesi Dünyanın Hakimleri: Dinozorlar”
Konuşmacı: İlkay Marangoz
Düzenleyen: Yeşil Dinozor

12.00-13.00
Söyleşi: “Türk Milliyetçiliğinin Ekonomi-Politiği – Mülkiyetin Türkleştirilmesinde 1915 Yağması”
Konuşmacılar: Nevzat Onaran, Pakrat Estukyan
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

13.15-14.15
Panel: “Gökyüzü’ne Kement Atan Kız Gülten Dayıoğlu’nun Hikâyesi ve Türk Çocuk ve Gençlik Edebiyatındaki Yeri”
Yöneten: Sedat Sever
Konuşmacılar: Gülten Dayıoğlu, Adnan Binyazar, Selahattin Dilidüzgün, Sedat Sever
Düzenleyen: Altın Kitaplar

14.30-15.30
Söyleşi: “Yekta Kopan ile Söyleşi”
Konuşmacı: Yekta Kopan
Düzenleyen: Can Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Bilinmeyen Türkler”
Konuşmacı: Heath W. Lowry
Düzenleyen: Uğur Yayınları

17.00-18.00
Panel: “Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkiye Dış Politikası”
Konuşmacılar: Ercan Karakaş, Osman Korutürk
Düzenleyen: SODEV

18.15-19.15
Panel: “Ortadoğu’da Bahar”
Yöneten: Orhan Gökdemir
Konuşmacılar: Hüsnü Mahalli, Talat Turhan
Düzenleyen: Destek Yayınları
9 Kasım 2013 Cumartesi
Büyükada Salonu
12.00-13.00
Panel: “Lozan Mübadelesinin Sosyal ve Kültürel Yansımaları”
Yöneten: Fahri Aral
Konuşmacılar: Ayhan Aktar, Elçin Macar
Düzenleyen: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları-Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi

13.15-14.15
Söyleşi: “Tarihte İlk Dört Anadolu Konsili”
Konuşmacı: Behnan Konutgan
Düzenleyen: Kitabı Mukaddes

14.30-15.30
Söyleşi: “Şimdi Masal Anlatma Zamanı”
Konuşmacı: Muhsine Helimoğlu Yavuz
Düzenleyen: Can Çocuk

15.45-16.45
Panel: “Gezi ve 15/16 Haziran”
Yöneten: Serhat Halis
Konuşmacı: Sırrı Öztürk
Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi

17.00-18.00
Söyleşi: “Gerdeniya Gewherî, Zivingî’nin Melayê Cizîrî Tefsiri”
Konuşmacılar: Emîn Narozî, Kadri Yıldırım
Düzenleyen: Avesta Yayınları

9 Kasım 2013 Cumartesi
Heybeliada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “İşimle Başım Dertte”
Konuşmacı: Toprak Işık
Düzenleyen: Delidolu Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Kemal Tahir: 40 Yılın Bakiyesi”
Konuşmacılar: Kurtuluş Kayalı, Ahmet Öz
Düzenleyen: İthaki Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Yeni Bin Yılda Aşk”
Konuşmacı: Aret Vartanyan
Düzenleyen: Destek Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Savaş ve Edebiyat”
Konuşmacı: Mehmet Eroğlu
Düzenleyen: İletişim Yayınları

17.00-18.00
Panel: “Geçmişi Geleceğe Taşıyan Kadınlar”
Yöneten: Nazan Moroğlu
Konuşmacılar: Yazgülü Aldoğan, Gülsen Tuncer
Düzenleyen: TÜKD

18.15-19.15
Panel: Gezi Parkı ve Edebiyat
Konuşmacılar: Halil İbrahim Özcan, Haydar Ergülen, Sabri Kuşkonmaz, Tarık Günersel, Tülin Dursun
Düzenleyen: Uluslararası PEN Türkiye Merkezi
9 Kasım 2013 Cumartesi
Kınalıada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Marx, Benjamin, Adorno-Sanat ve Edebiyat”
Konuşmacı: Onur Bilge Kula
Düzenleyen: İş Kültür Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Haldun Taner Tiyatrosu”
Konuşmacılar: Kerem Karaboğa, Demet Taner, Ayşegül Yüksel
Düzenleyen: Habitus Kitap – İ. Ü Haldun Taner Uygulama ve Araştırma Merkezi

14.30-15.30
Anma-Söyleşi: “Öykünün Saf İpeği Tomris Uyar / Ölümünün 10. Yılında”
Konuşmacılar: Semih Gümüş, Handan İnci, Semra Aktunç
Düzenleyen: Yapı Kredi Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Son Sefarad”
Konuşmacı: Beyazıt Akman
Düzenleyen: Epsilon Yayınevi

17.00-18.00
Panel: “Lizbon’a Gece Treni ile Saramago’ya Yolculuk”
Yöneten: Nurdan Ergil
Konuşmacılar: Şerife Ertaş, Baha Oral, Aydın Ergil, Seray Anıl
Düzenleyen: Ekin Yazın Sanat Dostları

18.15-19.15
Söyleşi: “Bir Türk Filmi Olarak Kanser-Kanserle İletişim”
Konuşmacı: Ahmet  Erözenci
Düzenleyen: Ayrıntı Yayınları
10 Kasım 2013 Pazar
Çocuk Atölye Alanı
11.00-12.00
Atölye: Hicabi Demirci ile Karikatür Okuma Atölyesi
Düzenleyen: Desen Yayınları
10 Kasım 2013 Pazar
Interexpo Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Siyaset Nereye Gidiyor”
Konuşmacı: Erdal Sarızeybek
Düzenleyen: Artı Dağıtım

13.15-14.15
Söyleşi: “Bir Türkiyelileşememe Öyküsü”
Konuşmacı: Aydemir Güler
Düzenleyen: Yazılama Yayınevi

14.30-15.30
Söyleşi: “İslam Dünyası’na İkinci Bahar Gelir mi?”
Konuşmacı: Mümtaz’er Türköne
Düzenleyen: Nesil Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Carpe Diem”
Konuşmacı: Aşkım Kapışmak
Düzenleyen: İnkılap Yayınevi

17.00-18.00
Söyleşi: “Türkiye Rock Tarihi”
Konuşmacılar: Güven Erkin Erkal, Hulusi Tunca, Cahit Berkay
Düzenleyen: Esen Kitap
10 Kasım 2013 Pazar
Marmara Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Şiirli Şöyleşiler”
Konuşmacı: Şükrü Erbaş
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Kitap

13.15-14.15
Söyleşi: “Dünyaya Hükmeden Sultan: Kanuni
Konuşmacı: Talha Uğurluel
Düzenleyen: Timaş Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “En Yalın Ve En Efsunlu Meseleler Üzerine”
Konuşmacı: Ercan Kesal
Düzenleyen: İletişim Yayınları

15.45-16.45
Panel: “Cumhuriyet’in Tartışmalı Konularına Eleştirel Bakış: Yakın Tarihimizle Hesaplaşmanın Neresindeyiz?”
Konuşmacılar: Mete Tunçay, Zafer Toprak, Bülent Bilmez
Düzenleyen: Tarih Vakfı

17.00-18.00
Söyleşi: “Gezi Direnişi, Tribünler ve Futbolun Sosyo-Politiği”
Konuşmacılar: Dağhan Irak, Özgür Özgülgün
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın
10 Kasım 2013 Pazar
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Fotoğraf Sunumu: “Myanmar ve Tarihin Kaybolan Askerleri”
Sunan: Faruk Budak
Düzenleyen: Yeşil Dinozor

12.00-13.00
Söyleşi: “Mermer Kule’den Haliç’e İstanbul’un Karasurları”
Konuşmacı: Nezih Başgelen
Düzenleyen: Arkeoloji Sanat Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Ömer Hayyam”
Konuşmacılar: Ekrem Ataer, Adnan Binyazar, Afşar Timuçin
Düzenleyen: Kaynak Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Türkiye Kadın Tarihini Nasıl Yazdık?”
Konuşmacılar: Handan Çağlayan, Kayuş Gavrilof Çalıkman,Yaprak Zihnioğlu
Düzenleyen: Mor Çatı Vakfı

17.00-18.00
Söyleşi: “Gizli Güçlerin Farkındalığı”
Konuşmacı: Bünyamin Çetinkaya
Düzenleyen: Pegem Akademi
10 Kasım 2013 Pazar
Büyükada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Askeri Darbelerden Siyasallaştırılan Davalara”
Konuşmacı: Erol Mütercimler
Düzenleyen: Alfa Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Tarihi Maddecilik, Toplum Bilimleri ve Felsefe”
Konuşmacılar: Taner Timur, Cem Eroğul, Sungur Savran
Düzenleyen: Yordam Kitap

14.30-15.30
Söyleşi: “Doğal Ebeveynlik”
Konuşmacı: Adem Güneş
Düzenleyen: Timaş Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Türkiye’nin Yakın Tarihi ve Gençlik Hareketleri”
Konuşmacılar: Halim Demir, Vehbi Bardakçı, Fikret Babuş
Düzenleyen: Ozan Yayıncılık
10 Kasım 2013 Pazar
Heybeliada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Antik Tiyatronun Merdivenlerinden Altın Madenine: Bergamalı Simo”
Konuşmacı: Ferda İzbudak Akıncı
Düzenleyen: Delidolu Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Okuma Hiçbir İşe Yaramaz”
Konuşmacı: Onur Caymaz
Düzenleyen: Tekin Yayınevi

14.30-15.30
Söyleşi: “İyi Bir Öykünün Kokusu Nasıl Alınır?”
Konuşmacılar: Cemil Kavukçu, Başar Başarır, Sibel K. Türker
Düzenleyen: Can Yayınları

15:45-16:45
Panel: “Savaş ve Barış Yakındoğu’da Neler Oluyor?”
Yöneten: Sırrı Öztürk
Konuşmacılar: İsmail Hardal, Hüseyin Hizmetçi, Ahmet Çakmak
Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi
10 Kasım 2013 Pazar
Kınalıada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: Kafası Karışanlar İçin Ergenekon
Konuşmacı: H. Büşra Erdal
Düzenleyen: Ufuk Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi “Baba Tahirê Uryan”
Konuşmacı: Kadri Yıldırım
Düzenleyen: Avesta Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Fantastik Edebiyatta Hayal Gücü ve Yaratıcılık”
Konuşmacılar: Yankı Enki, Barış Müstecaplıoğlu, Gülşah Elikbank, Yiğit Değer Bengi
Düzenleyen: İthaki Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Türkiye’nin Esas Problemi İnsan Kaynağı Problemidir”
Konuşmacı: Alper Kul
Düzenleyen: Say Yayınları
* ETKİNLİK PROGRAMINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VEYA İPTALLERDEN DÜZENLEYEN YAYINEVLERİ SORUMLUDUR.

 

Devlet Tiyatroları (DT) kasım ayında yapacağı prömiyerlerle 5’i çocuk oyunu 11 eseri seyirciyle buluşturacak.

tiyatro-123Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kasım ayında 8 bölgede 11 yeni oyun sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Adana DT’nin, Azade Küçükaycan’ın yazıp yönettiği çocuk oyunu “Merhaba Hayat”, 3 Kasım’da H.Ö. Sabancı Kültür Merkezi Sahnesinde izlenebilecek.

İzmir DT’nin, Sabahattin Kudret Aksal’ın kaleminden Seval Erözmen Kip’in sahneye koyduğu “Kahvede Şenlik Var” 5 Kasım’da görülebilecek. Turgut Özakman’ın yazdığı, Yusuf Köksal’ın yönettiği “Üç Destan” ise 26 Kasım’da Konak Sahnesinde perde açacak.

Konya DT’nin “Ali Baba ve Kırk Haramiler”i 5 Kasım’da minik seyirciler için sahne alacak. Vadeha Atıyeh’in yazdığı eser Can Gürzap’ın çevirisiyle ve e Ferdi Dalkılıç’ın rijisiyle sergilenecek.

John Buchan’ın yazdığı, Mehmet Ergen’in Türkçeye kazandırdığı ve Nafiz Sami Gürcüali’nin yönettiği “39 Basamak”, 14 Kasım’da Konya DT Sahnesinde izleyiciye “merhaba” diyecek.

İstanbul DT, Anton Çehov’un kaleminden Ataol Behramoğlu’nun çevisiyle Mehmet Birkiye’nin tiyatroya kazandırdığı “Üç Kız Kardeş”, Cevahir 1 Sahnesi’nde sanatseverlerin karşısına çıkacak.

29 Kasım’da ise Cem Günen’in yazdığı, Mahmut Gökgöz’ün yönettiği “Sinan Süleymaniye’de”, Küçük Çekmece Kültür Sahnesinde seyircinin beğenisine sunulacak.

Sivas DT, Hasan Erkek’in yazdığı, Çağman Pala’nın yönettiği çocuk oyunu “Çiçek Prenses”i 13 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde sergileyecek.

64 yıldır milyonlarca seyirciyi tiyatro sanatının farklı örnekleriyle buluşturan Devlet Tiyatroları, çoğu ilk kez sahnelenecek 150 eserle yeni sanat sezonunu 1 Ekim’de açacak.tiyatro-sahnesi-dt

 

64 yıldır milyonlarca seyirciyi tiyatro sanatının farklı örnekleriyle buluşturan Devlet Tiyatroları (DT), çoğu ilk kez sahnelenecek 150 eserle yeni sanat sezonunu 1 Ekim’de açacak.

Yaşar Kemal’den Necip Fazıl’a, Reşat Nuri Güntekin’den Orhan Kemal’e çok sayıda yerli eserle 7’den 70’e herkesi salonlara çekecek DT, yaklaşık 100 yeni eseri de ilk kez sahneleyecek.

Sezonda hem yerli eserlere hem de tarihi eserlere daha fazla ağırlık veren DT, yine bu yıl da Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar giderek, yüz binlerce seyirciyi tiyatronun etkileyici atmosferiyle buluşturacak.

Geçen sezon yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaşan DT, bu yıl daha fazla izleyiciyi salonlara çekebilmek amacıyla hem eser sayısını artırdı hem de repertuvara, her yaştan kişiye hitap edebilecek yeni yapımlar ekledi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu 

16 Ekim’de prömiyer yapacak, Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Galip Erdal’ın yönettiği “Kızılırmak” 17-31 Ekim’de Cevahir Salon 1’de görülebilecek.

22 Ekim’de prömiyer yapacak, Özcan Özer’in yazdığı, Murat Sarı’nın yönettiği “Son Tango”, 23-31 Ekim’de  Cevahir Salon 2’de seyircinin beğenisine sunulacak.

Sanatseverler, Matei Visniec’in yazdığı, Müge Gürman’ın yönettiği “Çehov Makinesi” 12-20 Ekim’de Üsküdar Tekel Sahnesi’nde izleyebilecek.

Irmak Bahçeci’nin yazdığı, Saydam Yeniay’ın yönettiği “Michelangelo” 1-11 Ekim’de; 24 Ekim’de prömiyer yapacak Ali Cüneyt Kılıçoğlu’nun yazdığı, Zafer Algöz’ün yönettiği “İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı” 25-31 Ekim’de Üsküdar Stüdyo Sahne’de sanatseverlerin karşısına çıkacak.

1 Ekim’de prömiyer yapacak, Muzaffer İzgü’nün yazdığı, Mutlu Güney’in yönettiği “Lütfen Kızımla Evlenir Misin?” 2-13 Ekim’de Küçük Sahne’de, 18-20 Ekim’de Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi’nde ve 24-7 Ekim’de Küçükçekmece Kültür Sahnesi’nde izlenebilecek.

Mario Fratti’nin yazdığı, Saydam Yeniay’ın yönettiği “Kurban” 16-20 Ekim’de Küçük Sahne’de ve 4-6 Ekim’de Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi’nde perde diyecek.

Patrick Süskind’in yazdığı, Metin Belgin’in yönettiği “Kontrabas” 22-27 Ekim’de Küçük Sahne’de; Duşan Kovaçeviç’in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun rejisörlüğünü üstlendiği  “Profesyonel” 29-31 Ekim’de Küçük Sahne ve 25-27 Ekim’de Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi’nde; Yavuz Özkan’ın yazdığı, Hidayet Erdinç’in yönettiği “Herkesin Bildiği Sırlar” 11-13 Ekim’de Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi’nde temsil verecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu

“Arap Abdo” 1 Ekim’de prömiyer yapacak. Necmi Onur’un yazdığı, Metin Oyman’ın yönettiği eser 2-20 Ekim’de Konak Sahnesi’nde ve 25 Ekim’de Gaziemir Belediyesi’nde; 22 Ekim’de prömiyer yapacak, Ayşe Emel Mesci’nin rejisörlüğünü yaptığı “Son Çığlık”, 23-31 Ekim’de Konak Sahnesi’nde izlenebilecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu

Orhan Asena’nın yazdığı, Tayfun Eraslan’ın yönettiği “Tohum ve Toprak”, 1 Ekim’de prömiyer yapacak.

Murat Can Kibiroğlu’nun yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya’nın yönettiği çocuk oyunu “Kaçaklar”, 6-13 Ekim’de;  Reşat Nuri Güntekin’in yazdığı, Turgut Özakman’ın oyunlaştırdığı, Mustafa Kurt’un rejisörlüğünü üstlendiği “Sarıpınar 1914”, 16-19 Ekim’de; Berrin Kulya Balkanlar’ın yönettiği çocuk oyunu “Çizmeli Kedi”, 20 ve 27 Ekim’de; 29 Ekim’de prömiyer yapacak Anton Çehov’un yazdığı, Ataol Behramoğlu’nun çevirdiği, “Martı”, 30-31 Ekim’de Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde izleyicinin karşısında olacak.

31 Ekim’de prömiyer yapacak Şahin Örgel’in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya’nın yönettiği “Aşk Bir Şey Değildir”,Feraizcizade Oda Tiyatrosu’nda temsil verecek.

Adana Devlet Tiyatrosu

8 Ekim’de prömiyer yapacak diğer bir eser olan olan, Orhan Asena’nın yazdığı “Fadik Kız”, 9-12 Ekim’de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde ve 30-31 Ekim’de Çukurova Sahnesi’nde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Alfonso Paso’nun yazdığı “Kırkından Sonra”, 17-19 Ekim’de ve 22 Ekim’de; prömiyer yapacak, Turgay Nar’ın yazdığı, Edip Tümerkan’ın yönettiği “Çöplük” 23-31 Ekim’de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde görülebilecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosu

Civan Canova’nın yazdığı, Doğan Yağcı’nın yönettiği “Sokağa Çıkma Yasağı”, 3 Ekim’de prömiyer yapacak.  Eser 4-31 Ekim’de Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde temsil verecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Murathan Mungan’ın yazdığı, Yurdaer Okur’un yönettiği “Taziye”, 3 Ekim’de Orhan Asena Sahnesi’nde prömiyer yapacak.

17 Ekim’de prömiyeri gerçekleştirilecek Neil Simon’ın yazdığı, İskender Altın’ın yönettiği “Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar” ile 31 Ekim’ de prömiyer yapacak, Cuma Boynukara’nın yazdığı, Yüksel Memiş’in yönettiği “Beceriksizler” Orhan Asena Sahnesi’nde temsil verecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu

Tarık Buğra’nın yazdığı, Selim Gürata’nın yönettiği “Ayakta Durmak İstiyorum”, 2 Ekim’de prömiyer yapacak. Eser 3-19 Ekim’de, Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon’da sahnelenecek.

Kazım Güçlü’nün yazdığı, Mustafa Gürkan Görbil’in yönettiği çocuk oyunu “Tıngır Mıngır Ülke”, 6-8-13 Ekim’de; 23 Ekim’de prömiyer yapacak, Kemal Şerif Öztürk’ün yazdığı “Kurtuluş”,  24-31 Ekim’de ve Aslıhan Ünlü’nün yazdığı çocuk oyunu “Şahmeran Hikayesi”, 27-29 Ekim’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon’da görülebilecek.

Erzurum Devlet Tiyatrosu

3 Ekim’de prömiyer yapacak, Jean Baptiste Poquelin Moliere’in yazdığı, Ahmet Vefik Paşa’nın uyarladığı, Ömer Naci Topçu’nun yönettiği “Meraki”; Neil Simon’un yazdığı, Esen Özman’ın yönettiği “Otel Plaza’da Bir Oda”, 24-26 Ekim’de ile William Shakespeare’in yazdığı, Zurab Sikharulidze’nin yönettiği “Onikinci Gece”, 31 Ekim’de Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde tiyatroseverler için temsil verecek.

Konya Devlet Tiyatrosu

Ali Bey’in yazdığı, Mustafa Gürkan Görbil’in yönettiği “Ayyar Hamza”, 3 Ekim’de Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde prömiyer yapacak.

Ali Meriç’in yazdığı, Boğaçhan Sözmen’in yönettiği çocuk oyunu “Nasrettin Hoca Bir Gün”, 8-9 Ekim’de; Willy Russell’ın yazdığı, Bengisu Gürbüzer Doğru’nun yönettiği “Shirley Valentine”  24-26 Ekim’de Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde temsil verecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu

3 Ekim’de prömiyeri gerçekleştirilecek, Recep Bilginer’in yazdığı, Nurullah Tuncer’in yönettiği “Yunus Emre”, 4-31 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde izlenebilecek.

 Van Devlet Tiyatrosu

Erhan Gökgücü’nün yazdığı, Burak Karaman’ın yönettiği “İki Kalas Bir Heves”in 3 Ekim’de Van Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde prömiyeri yapılacak.

Haluk Işık’ın yazdığı, Can Ali Çalışandemir’in yönettiği çocuk oyunu “Kurşun Askerin Utancı”, 6-13-16-20-23-27 ve 30 Ekim’de; Umut Uğur’un yazdığı, Emin Gürsoy’un yönettiği “Evham”, 17-19 Ekim’de; Necati Cumalı’nın yazdığı, Volkan Benli’nin yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Nalınlar” ise 24-26 Ekim’de Van Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde seyirciyi selamlayacak.

Yazar: Şenay Ünal -Kaynak : onedio.com

   YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Do Re Mi ile Sağlık Afiş1. Yarışma tema olarak sağlık konularını içeren eğitsel bir şarkı sözü yarışması olarak düzenlenmiştir. Gönderilecek şarkı sözlerinin sesleneceği hedef kitle 4-10 yaş grubu çocuklar olarak planlanmıştır. Yarışmacılar şarkı sözlerini yazarken hem dil hem de eğitsel içerik açısından bu yaş grubunun düzeyini göz önüne bulundurarak metinlerini oluşturmalıdırlar.

2. Yarışmacılar yarışmaya tek bir eserle katılabilirler.

3. Eserler başkalarına ait olmamalıdır, başka eserlerle benzer özellikler taşımamalıdır.

4. Şarkı sözleri Microsoft Office Word programı kullanılarak A4 kâğıdı boyutunda  yazılacaktır. Yazılar, Times New Roman karakteri kullanılarak bir buçuk satır aralığı,
12 punto ve beş kıtayı geçmeyecek şekilde düzenlenmelidir. Gönderilecek olan MS
Word dosyasının adı, şarkının başlığı olmalıdır.

5. Yarışmaya eser gönderme  1 Haziran 2013 tarihinden itibaren başlayacak, 31 Ekim 2013 tarihinde sona erecektir.  Sonuçlar 18 Kasım2013 tarihinde duyurulacaktır.

6. Yarışmada ödüle değer bulunan eserler uygun görüldüğü takdirde bestelenip ödül sahiplerine teslim edilecektir.

7. Eser sahipleri eserlerini, yarışma sonrası çıkarılacak herhangi bir basılı yayında kullanılmasını kabul etmiş sayılırlar ve gönderilen hiçbir eserden telif ya da benzeri hak talebinde bulunamazlar.

8. Şarkı sözleri ve yarışmacının kimlik bilgileri www.aydin.edu.tr/doremiilesaglik
adresine gönderilmelidir.

9. Kimlik bilgisi şunları içermelidir: Yarışmacının adı-soyadı, mesleği, yaşı, cinsiyeti,
e-posta adresi, posta adresi, telefon numarası. Gönderilecek şarkı sözleri sadece elektronik ortamda kabul edilecektir.

10. Şartnameye uymayan katılımcıların eserleri değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

11. Yarışmaya katılanlar yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılırlar.

12. Ödüller
Birinciye: 3.000 TL
İkinciye: 2.000 TL
Üçüncüye :  1.000 TL
Barış Manço adam olacak çocuk ödülü: 500 TL

13. Yarışmayla ilgili sorularınız için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

14. Yarışmaya ilişkin duyurular www.aydin.edu.tr/doremiilesaglik adresinden yapılacaktır.

Ön Jüri Üyeleri  Jüri Üyeleri
Yrd. Doç.Dr. Ganime AydınProf. Dr. Hamide Ertepınar
Yrd. Doç.Dr. Bayram BaşProf. Dr. Cengiz Yakıncı
Yrd. Doç.Dr. Mualla MuratProf. Dr. Ataol Behramoğlu
Dr. Sema SelvioğluProf. Dr. Şuayip Karakaş
Yrd. Doç.Dr. Dinara  DuisebayevaProf. Dr. Kazım Yetiş
Öğr. Gör. Aylin BüyükbayramProf. Dr. Süreyya Ali Beyzadeoğlu

 

Öğr. Gör. Aylin Büyükbayram

 

18.İzmir Kitap Fuarı bu sene 400 bin ziyaretçi hedefiyle kapılarını açıyor

18.izmir kiatp fuarı

TÜYAP‘ın Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle bu sene on sekizincisini düzenleyeceği İzmir Kitap Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda yarın kitapseverlerle buluşacak.

9 gün açık kalacak ve 350 yayınevinin ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuara bu yıl 400 bine yakın ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Yetişkinler ve çocuklar için düzenlenen 100’e yakın etkinlik, imza günü ve söyleşinin yapılacağı fuarda, 1 ve 2 numaralı hollerde her yıl olduğu gibi yetişkinler ve çocuklar için çeşitli yayınevlerinin stantları yer alırken, bu yıl ilk kez, 3. holde eğitim ve kaynak kitaplarla sınavlara hazırlık yayınlarının tanıtılıp satılacak.

ONUR KONUĞU AHMET CEMAL

İzmir Fuar Alanı’nda 28 Nisan’a kadar okurlarla buluşacak fuarın onur konuğu ise çevirmen ve yazarAhmet Cemal olacak.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümü öğretim görevlisi, 1942 doğumlu Ahmet Cemal, Bertolt Brecht, Elias Canetti, Stefan Zweig, Ingeborg Bachmann, Paul Celan, Rainer Maria Rilke, Georg Trakl, Friedrich Hölderlin, Heinrich von Kleist, Georg Lukacs, Anna Seghers, Erich M. Remarque, Manes Sperber, Franz Kafka, Walter Benjamin, Robert Musil, Ernst Fischer, Octavio Paz ve E. H. Gombrich gibi birçok ünlü yazarın eserlerini Türkçe’ye kazandırdı.

Fuar etkinlik programını aşağıda bulabilirsiniz.

18. İZMİR KİTAP FUARI ETKİNLİK PROGRAMI

 

 

20 NİSAN 2013 CUMARTESİ

Konferans Salonu I

14.00-15.00
Söyleşi: “Benim Külrengi Zamanlarım”
Konuşmacılar: Ahmet Cemal, Enver Ercan
Düzenleyen: TÜYAP

15.15-16.15
Panel: “Küba’nın Başarısı ”Sosyalist Anayasa ”
Konuşmacı: Eks.Jorge Quesada Concepción
Düzenleyen: José Marti Küba Dostluk Derneği İzmir Şube

16.30-17.30
Söyleşi: “Gerçek Dünya, Sanal Politika”
Konuşmacı: Ercan Karakaş
Düzenleyen: Destek Yayınları

17.45-18.45
Söyleşi: “21. Yüzyılda İşçi Sınıfı”
Konuşmacı: Haluk Yurtsever
Düzenleyen:  Yordam Kitap

Konferans Salonu II

14.00-15.00
Söyleşi: “Atatürk ve İslam”
Konuşmacılar: Anıl Çeçen, Ahmet Akgül
Düzenleyen: Togan Yayıncılık

15.15-16.15
Söyleşi: “Türkçe Konuşmak”
Konuşmacı: Gülgûn Feyman
Düzenleyen: İnkılâp Kitabevi

16.30-17.30
Söyleşi: “Zamana Karşı Orhan Kemal”
Konuşmacılar: Işık Öğütçü, Mazlum Vesek
Düzenleyen: Everest Yayınları

17.45-18.45
Söyleşi: “Deftera Wenda-Kayıp Defter”
Konuşmalar: Ronî War, Receb Dildar
Düzenleyen: Ava Yayınları

 

Konferans Salonu III

14.00-15.00
Söyleşi: “Nihat Genç’le Söyleşi”
Konuşmacı: Nihat Genç
Düzenleyen: Kırmızı Kedi

15.15-16.15
Söyleşi: “Metristepe Nasıl Metrestepe Oldu?”
Konuşmacı: Üstün Dökmen
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

16.30-17.30
Söyleşi: “Faruk Dilaver “Yunus Emre’ye Dair”
Konuşmacı: Faruk Dilaver
Düzenleyen: Destek Yayınları

17.45-18.45
Söyleşi: “Göc ve Avrupalı Olmak”
Konuşmacılar: Habib Bektas, Yüksel Pazarkaya
Düzenleyen: TÜYAP

19.00-20.00
Panel: “Başkanlık Sistemi ve Türkiye”
Yöneten: Devrim Barış Çelik
Konuşmacılar: Ercan Karakaş, Bülent Tezcan
Düzenleyen: SODEV

 

21 NİSAN 2013 PAZAR

Konferans Salonu I

 

11.00-11.45
Söyleşi: “Bakalım N’olacak?”
Konuk Yazarlar: Çiğdem Özelsancak Ataş, Fidan Çobanoğlu Kaplan
Yöneten: E. Pınar Ayçiçek
Düzenleyen: Top Yayıncılık, TAKEV Özel İlköğretim Okulu

12.00-13.00
Panel: “Kitapla Değişir Dünya”
Konuşmacılar: Ahmet Cemal, Faruk Duman
Yöneten: Hüseyin Çukur
Düzenleyen: José Marti Küba Dostluk Derneği İzmir Şube -Sol Gazetesi

13.15-14.15
Söyleşi: “Kendi Everest’inize Tırmanın”
Konuşmacı: Nasuh Mahruki
Düzenleyen: Alfa Yayınları

14.30-16.00
Söyleşi: “Sevdiğim Roman Kahramanları”
Konuşmacılar: Nilüfer Kuyaş, Faruk Duman, Mehmet Anıl, Sibel Türker, Cemil Kavukçu
Düzenleyen: Can Yayınları

16.15-17.15
Söyleşi: “Kürt Sorunu, Suriye ve Ortadoğu Denklemi”
Konuşmacı: Haluk Gerger
Düzenleyen: Yordam Kitap

17.30-18.30
Söyleşi: “Ölümünün 40.Yılında Kemal Tahir”
Konuşmacılar: Cengiz Yazoğlu, Sezai Coşkun, Korkut Tuna
Düzenleyen: İthaki Yayınları

18.45-19.30
Söyleşi: Şiir, Tanışmalar, Hatıralar
Konuşmacılar: Nesrin Kültür Kiraz, Sezai Sarıoğlu,  Eşber Yağmurdereli
Düzenleyen:  Kibele Yayınları

 

 

 

Konferans Salonu II

12.00-13.00
Söyleşi: “Hadi Konuşalım”
Konuşmacı: Esra Harmanda
Düzenleyen: Altın Kitaplar

13.15-14.15
Söyleşi: “Korku Çağında Edebiyat”
Konuşmacılar: Onur Behramoğlu, Kadir Aydemir
Düzenleyen: Yitik Ülke Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Kemalizm ve Kürt Sorunu
Konuşmacı: Osman Özarslan
Düzenleyen: Ceylan Yayınları

15.45-16.45
Panel:”Savaş Politikaları” Tartışmaları
Yöneten: Serhat Halis
Konuşmacılar: Ahmet Kale, Gülümser Seyitcemaloğlu
Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi

17.00-18.00
Söyleşi: “Stefan Zweig’i Çevirmek”
Konuşmacı: Ahmet Cemal
Düzenleyen: İş Kültür Yayınları

18.15-19.15
Söyleşi: “Ulusalcılık, İşçi Sınıfı Enternasyonalizmi ve 1 Mayıs”
Yöneten: Gürsel Köse
Konuşmacılar: Makum Alagöz, Abdullah Varl
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

 

Konferans Salonu III

12.00-13.00
Söyleşi: “Siyasetin Sefaleti”
Konuşmacı: Osman Pamukoğlu
Düzenleyen: İnkılap Kitabevi

 

13.15-14.15

Panel: “Barış Süreci ve Demokrasi”

Yöneten: Hakkı Ülkü

Konuşmacılar: Alaattin Yüksel, Levent Tüzel

Düzenleyen: SODEV

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Tarihin Işığında Günümüz Sorunları”

Konuşmacı: Erdoğan Aydın

Düzenleyen: Literatür

 

15.45-16.45

Söyleşi: “Aykırı Sorular”

Konuşmacı: Enver Aysever

Düzenleyen: Remzi Kitabevi

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Türkiye Nereye Gidiyor?”

Konuşmacı: Merdan Yanardağ

Düzenleyen: Destek Yayınları

 

18.15-19.15

Söyleşi: “Şeyh Bedrettin ve Pirenelilerin Lanetlileri”

Konuşmacı: Esat Korkmaz

Düzenleyen: TÜYAP-E Yayınları

 

22 NİSAN 2013 PAZARTESİ

Konferans Salonu I

12.00-13.00

Ekrem Güneş’le Söyleşi “ Okudukça Neler Değişir?”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

13.15-14.15

Söyleşi: “Ergenliğin Zorlu Yollarını Resmeden Gençlik Romanı: Defne’yi Beklerken”

Konuşmacı: Aslı Der
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Kaptan’ın Zekâ Oyunları”

Konuk Yazar: Nevzat Erkmen

Yöneten: E. Pınar Ayçiçek

Düzenleyen: Top Yayıncılık, Özel Ege Lisesi

 

15.45-16.45

Panel: “Edebiyatta Yaratıcılık”

Yönlendirici: Hülya Soyşekerci

Konuşmacılar: Yusuf Alper, Levent Mete, Yılmaz Okyay

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği

 

17.00-18.00

Panel: “’Kent ve Edebiyat Dili ve İzmir’

Yöneten: Tekin Sönmez

Konuşmacılar: Mehmet Güler, Ahmet Özer, Hasan Kantarcı

Düzenleyen: Nis Medya

 

18.15-19.15

Söyleşi: “Şiirin Adı İzmir”

Katılımcılar: Ahmet Günbaş, Berin Taşan, Hüseyin Yurttaş, Oğuz Tümbaş,

Bilsen Başaran, Hülya Deniz Ünal, Emel Kayın, Hüseyin Peker, Halim Yazıcı,

Sadık Kırımlı, Süreyya Güven Akçay

Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası

 

Konferans Salonu III

12.00-13.00

Söyleşi: “İyi ki Doğdun Palyaço!”

Konuk Şair: Kazım Şahin

Yöneten: Özden Ölmez Ceylan

Düzenleyen: Top Yayıncılık, MEV Özel Güzelbahçe Koleji, Yöneliş Koleji

 

13.15-14.15

Panel: “Modernite ve Muhafazakarlık Arasına Sıkışmış Kadın”

Yöneten: Güzin Oralkan

Konuşmacılar: Ayşe Ertübey, Gülseren Mungan, Oya Uslu

Düzenleyen: Egeli Kadın Yazarlar Platformu

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Çok Şikâyetim Var/ Küçük Şikâyetler Defteri”

Konuk Yazar: Nursel Çetin

Yöneten: Yunus Bekir Yurdakul

Düzenleyen: Top Yayıncılık, İzmir Türk Koleji, Yücel Tonguç Koleji

 

15.45-16.45

Panel: “Şiirde Dilin Gücü”

Yöneten: Celâl Fedai

Konuşmacılar: Yunus Koray, Yusuf Alper, Fergun Özelli, Murat  Acar

Düzenleyen: İzmir Edebiyat Platformu

 

 17.00-18.00

Kutlama: “Dil Derneği 26 Yaşında”

Şiir Saati: “26. Yılımızda 26 Şiirle…”

Açılış Konuşması: Sevgi Özel

Konuklar: Bahri Karaduman, Bedri Karayağmurlar, Berin Taşan, Berrin Nazlı, Erdoğan Aytekin, Ergün Yazıcı, Eşref Karadağ, H. Recai Atalay, Hakan Cem, Halim Yazıcı, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, İlhan Soytürk, M. Sadık Kırımlı, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Mehmet Genç, Mehmet Rayman, Mehmet Sarsmaz, Mevlüt Kaplan, Mukadder Özakman, Muzaffer Sarıgül, Nevin Konuk, Oğuz Tümbaş, Sıtkı Salih Gör, Şengül Kıran, Tahsin Şimşek, Talat Avcı, Tuğrul Keskin, Veli Başak

Sunan: İffet Diler

Düzenleyen: Cumhuriyet Kitapları-Dil Derneği

 

18.15-19.15

Şiir Dinletisi: “İzmir’de Bir Aşktır Şiir”

Sunum: Bekir Yurdakul

Şairler: Ahmet Günbaş, Azime A. Yazıcı, Atila Er, Aydın Uysal, Emel Kayın, Eşref Karadağ,Hidayet Karakuş, Halim Yazıcı, Mehmet Sadık Kırımlı, Mazhar Alphan, Nesrin İnankul, Neyzar Karahan, Oğuz Tümbaş, Özgen Seçkin, Pelin Onay, Turgut Baygın, Selami Şimşek,Serap Telöz, Şerif Temurtaş, Süreyya Güven Akçay.

Düzenleyen: Kurşun Kalem Ed. dergisi ve Neziher Yayınları

 

23 NİSAN 2013 SALI

Konferans Salonu I

12.00-13.00

Söyleşi: “Ayla Çınaroğlu’yla Söyleşi “Bilgebaş Olmak”
Düzenleyen: Uçanbalık Yayınları

13.15-14.00

Söyleşi: “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler”

Konuşmacı: Süleyman Bulut

Düzenleyen: Can Çocuk

 

14.15-15.45

Söyleşi : “Diyaloglar: “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”

Konuşmacılar: Ayfer Tunç , Murat Gülsoy

Düzenleyen: Can Yayınları

 

16.00-17.00

Söyleşi: ‘Çocuklar ve Büyük Çocuklar İçin Şiir Yazmak’

Konuşmacı: Haydar Ergülen

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

 

17.15-18.15

Söyleşi: “Kardeşlik ve Gelecek Şiirleri”

Konuşmacılar: Tuğrul Keskin, Aydın Şimşek

Düzenleyen: Everest Yayınları

 

18.30-19.30

Söyleşi: “Gönül Adamı, Bir Çizgi Karakter ve Arkasındaki Müzik”

Konuşmacı: Güneri İçoğlu

Düzenleyen: Leman Dergisi

 

Konferans Salonu II

 

13.15-14.15

Söyleşi: Türkiye’nin Dönüşüm Yılları”

Konuşmacılar: Işın Çelebi

Düzenleyen: AlfaYayınları

 

14.30-15.30

Panel: “Edebiyatımızda Yeni Sesler”

Yöneten: İsmail Gezgin

Konuşmacılar: Sinan Sülün, Deniz Gezgin, Oylum Yılmaz

Düzenleyen: SEL

 

15.45-16.45

Söyleşi: “19 Mayıs’tan 23 Nisan’a-23 Nisan’dan 9 Eylül’e

Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşı’mız”

Konuşmacı: Gürdal Çıngı

Yönetici: Tacettin Çolak

Düzenleyen: Derleniş Yayınları

 

17.00-18.00

Şiir Dinletisi: “Aşkın Şiiri-Şiirin Aşkı”

Konuşmacı: Tacim Çiçek, Şevket Karakış

Müzik: Grup Mamiran

Düzenleyen: Ozan Yayıncılık

 

 

Konferans Salonu III

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Ahmet Şerif İzgören ile Söyleşi”

Konuşmacı: Ahmet Şerif İzgören

Düzenleyen: Elma Yayınevi

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Soner Yalçın Büyük Oyunu Anlatıyor”

Konuşmacı: Soner Yalçın

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

 

15.45-16.45

Söyleşi: “AKP’li Yıllarda Türkiye Ekonomisi ve Emekçiler”

Konuşmacılar: Erinç Yeldan, Mustafa Sönmez

Düzenleyen:  Yordam Kitap

 

17.00-17.45

Söyleşi: “İzmir’i Sevme Sanatı”

Konuşmacılar: Yaşar Aksoy, Hakan Tartan, Bijen  Molay

Düzenleyen: İleri Kitabevi

 

24 NİSAN 2013 ÇARŞAMBA

Konferans Salonu I

12.00-13.00

Söyleyişi: “Sınav Stratejileri”

Konuşmacı: Orhan Keskin

Düzenleyen: Körfez Yayinlari

 

13.15-14.15

Hamdullah Köseoğlu’yla Söyleşi “Sözün ve Yazının Gücü”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

14.30-15.30

Söyleşi: “Günlük Hayatın Sonsuzluğu ve Şiir”

Konuşmacı: Şükrü Erbaş

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

 

15.45-16.45

Söyleşi: “Futbol ve Milliyetçilik”

Konuşmacılar: Gökhan Daca, Devrim Cem

Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

 

17.00-18.00

Panel: “Kadın Edebiyatçıların Aynasından”

Yöneten: Güzin Oralkan

Konuşmacılar: Lütfiye Aydın, Neriman Ağaoğlu, Birsen Ferahlı

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği

 

18.15-19.15

Stand-up: “Kitap Doktoru” Yazarından,Tek kişilik Eğitici Mizah Gösterisi

Konuşmacı: Rıfat Batur

Düzenleyen: O2 yayınevi

 

 

Konferans Salonu III

12.00-13.00

Konu: “Ben de Böyle Yaptım”

Konuşmacı: İsmail Yavaş
Düzenleyen: Şule Yayınları

13.15-14.15

Söyleşi: “Yaklaşan Felaket ve Tabiatı Koruma Yasası”

Konuşmacılar: Ahmet Tuncay Karaçorlu, Oktay Ekinci, Yakup Okumuşoğlu

Düzenleyen: Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi – Ayışığı Sanat Merkezi

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Bakalım N’olacak?”

Konuk Yazarlar: İmren Tübcil, Türkay Çakalağaoğlu

Yöneten: Yunus Bekir Yurdakul

Düzenleyen: Top Yayıncılık, Özel Çakabey Okulları

 

15.45-16.45

Ödül Töreni: 16. Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödülleri Töreni

Panel: Çocuk Edebiyatı ve İşlev, Ödüllerin Önemi

Yöneten: Özgür Kaplan

Konuşmacılar: Bilsen Başaran, Mevlüt Kaplan, Hüseyin Tuncer, Timuçin Özyürekli

Düzenleyen: Özgür Eğitim Yayınları

 

17.00-18.00

Panel: “Cumhuriyet ve 68’liler”

Yöneten: Abdürrahim Sercan

Konuşmacılar: Mustafa İlker Gürkan, Zihni Çetiner, Hakkı Karadeniz

Düzenleyen: 68’liler Birliği Vakfı

 

18.15-19.15

Şiir Dinletisi: “İmbatın Rüzgarı Barış İçin Esiyor (Barış için Şiirler)”

Katılan Şairler: Aydın Şimşek, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, Hayri K.Yetik, Fergun Özelli, Yusuf Alper, Özgen Seçkin, Utkun Büyükaşık,Özer Alptekin, Erhan Söğüt, Aydın Uysal, Burcin İvren

Düzenleyen: Kanguru Yayınları

 

25 NİSAN 2013 PERŞEMBE

Konferans Salonu I

11.15-12.15

Söyleşi: “İzmir Sokaklarında Bir Simitçi Çocuk: Gevrekçiii”

Konuşmacı: Hacer Kılcıoğlu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Çocuk ve Gençlik Edebiyatında 50 Yılın Ardından”

Konuşmacı: Gülten Dayıoğlu

Düzenleyen: Altın Kitaplar

 

14.30-15.30

Mehmet Atilla’yla Söyleşi “Düşle Gerçeği Buluşturan Edebiyat”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

15.45-16.45

Söyleşi:“Öykünün İzmir Bahçesinde”

Konuşmacılar: Aydın Şimşek, Turan Horzum, Hüsamettin Köseoğlu, Seher Kaya, Deniz Moralıgil, Figen Dölek

Düzenleyen: Kanguru Yayınları

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Çevirmen Gözüyle Böyle Dedi Zerdüşt”

Konuşmacı: Gülperi Sert

Düzenleyen: Doğu- Batı Yayınları

 

18.15-19.15

Söyleşi: “Merdivende Üç Şair “Sivas 93”

Sunum: Âba Müslim Çelik

Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası

 

Konferans Salonu III

12.00-13.00

Söyleşi: Arkadaşları Tayfun Gönül’ü Anlatıyor

Konuşmacılar: Abdullah Öztürk, Aytek Özel, Gazi Bertal, Ossi

Yöneten: Engin Ülçay

Düzenleyen: Kaos Yayınları

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Bakalım N’olacak?”

Konuk Şairler: Ahmet Günbaş, Eşref Karadağ, Halim Yazıcı

Yöneten: Yunus Bekir Yurdakul

Düzenleyen: Top Yayıncılık, Özel Ekin Koleji, Özel Rota Koleji

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Türkiye Çocuk Edebiyatında Fantastik Kurgunun Yeri”

Konuşmacılar: Gülşah Elikbank, Mavisel Yener

Düzenleyen: İthaki Yayınları

 

15.45-16.45

Söyleşi:“Basın, Sermaye ve İktidar ilişkisi”

Konuşmacılar: Yeşim Kaptan, Emine Uyar

Düzenleyen: Evrensel Gazetesi

 

18.15-19.15

Panel: “Ölümünün 60. Yılında Neyzen Tevfik”

Konuşmacılar: Mecit Ünal, Seyyit Nezir

Düzenleyen: Broy Yayınevi

 

26 NİSAN 2013 CUMA

Konferans Salonu I

11.00-11.45

Okuma: “Çılgın Dondurma”

Konuşmacı: Tülin Kozikoğlu

Düzenleyen: İletişim yayınları

 

12.00-13.00

Söyleşi: “Göçün ve Mübadelenin Alevi İle Kavrulan Yürekler, Hürriyet: Bir Sevda Masalı”

Konuşmacı: Nur İçözü

Düzenleyen:  Altın Kitaplar

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Gençlik ve Tarihsel Romanlar”

Konuşmacı: İsmet Bertan
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

 

14.30-15.30

Aytül Akal’la Söyleşi “Kırmızı Arabayı Kim İster?”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

15.45-16.45

Söyleşi: “Çayırkuşu Çatıya Çıkınca…”

Konuk Yazar: Habib Bektaş

Yöneten: Yunus Bekir Yurdakul

Düzenleyen: Top Yayıncılık, Özel Çamlaraltı Koleji, Tuğsavul İlkokulu

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Derslerle Başım Dertte”

Konuşmacı: Funda Özlem Şeran

Düzenleyen: Final Kültür Sanat Yayınları

 

18.15-19.15

Söyleşi: “35 Yıllık Bir Mizah Yolculuğundan Anılar”

Konuşmacı: Cihan Demirci

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

 

Konferans Salonu II

12.00-13.00

Söyleşi: “Çocuk ve Edebiyat”

Konuşmacılar: İbrahim Dinçer, Yeşim Deniş Sevim

Düzenleyen:  İzmir Yazarevi

 

13.15-14.00

Atölye çalışması: “Kurbağa ve Murbağa ile Arkadaşlık Ne Güzel!”

Düzenleyen: Kelime Yayınları

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Eğitim Teknojileri

Konuşmacı: Alaaddin Evren

Düzenleyen: Körfez Yayınları

 

15.45-16.45

Panel: “Örgütlenme ve Kadın Dergileri”

Yöneten: Sevim Korkmaz Dinç

Konuşmacılar: Derya Şaşman Kaylı, İlknur Üstün, Filiz Karakuş

Düzenleyen: Kadın Yazarlar Derneği

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Modern Tıbbın Karanlık Yüzü (Tıp Bu Değil)”

Konuşmacı: Osman Elbek

Düzenleyen İthaki Yayınları

 

18.15-19.15

Söyleşi: Kpss Nedir? Nasıl Memur Olunur? -Ales Nedir?

Konuşmacılar: Hüseyin Mayan, Emre Çoban

Düzenleyen: Yediiklim Akademi

 

Konferans Salonu III

 

12.00-13.00

Ferda İzbudak Akıncı’yla Söyleşi “Büyük Bergama Direnişi, Altın Madenleri ve Bir Roman: Bergamalı Simo”
Düzenleyen: Delidolu Yayınları

13.15-14.15

Söyleşi: “Kaplanla Yan Yana”

Konuşmacılar:  Ayşe Kulin, Inez Baranay

Düzenleyen: Everest Yayınları

 14.30-15.30

Söyleşi: “Mavisel Yener Çocuklarla Buluşuyor, Düşler Konuşuyor”

Konuşmacı: Mavisel Yener

Düzenleyen: Bilgi Yayınevi

 15.45-16.45

Söyleşi: “Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık”

Konuşmacı: Canan Karatay

Düzenleyen: Hayy Kitap

 17.00-18.00

Söyleşi:  ‘’Nil’den Fırat’a Devlet Oyunları ‘’

Konuşmacı: Erdal Sarızeybek

Düzenleyen: İleri Kitabevi

19.00-19.45

Panel: “Yerel Yönetimler ve Demokrasi”

Yöneten: Hüseyin Çorlu

Konuşmacı: Gökhan Günaydın

Düzenleyen: SODEV

 27 NİSAN 2013 CUMARTESİ

Konferans Salonu I

11.00-11.45

Simla Sunay’la Atölye Çalışması “Sözcüklerin Rengi, Rengin Mutluluğu…”
Düzenleyen: Desen Yayınları

12.00-13.00

Söyleşi: “Gönül Meselesi ve Roman Kahramanları”

Konuşmacı: Tuna Kiremitçi

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

13.15-14.15

Söyleşi: “Zamana Söylenmiştir”

Konuşmacılar: Ahmet Telli, Asuman Susam, Didem Gülçin Erdem

Düzenleyen: Everest Yayınları

 14.30-15.30

Söyleşi: “Bölgedeki Gelişmeler ve Türkiye”

Konuşmacı: Onur Öymen

Düzenleyen: Remzi Kitabevi

15.45-16.45

Söyleşi: “Romanımızda İdeolojik ve Politik Yaklaşımlar”

Konuşmacı: Oya Baydar, Turhan Günay, Hayri Kako Yetik

Düzenleyen: Can Yayınları

 17.00-18.00

Söyleşi: “Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Kolektif Kitaplar Kapsamında ‘K’ ”

Konuşmacılar: Cüneyt Ayral,  Levent Sevinçok

Düzenleyen: Bence Kitap

 

18.15-19.15

Panel: “İzmir’in Şiir Damarları”
Yöneten: Hülya Soyşekerci
Konuşmacılar: Halim Yazıcı, Hüseyin Peker
Düzenleyen: PEN

  Konferans Salonu II

 12.00-13.00

Söyleşi: “İzmir Sofraları ve Tılsımlı Yemekler”

Konuşmacılar: Ayşe Kilimci, Bülent Usta

Düzenleyen: Oğlak Yayınları

 13.15-14.15

Söyleşi: “Yazarken Büyümek”

Konuşmacı: Müge İplikçi
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

 14.30-15.30

Söyleşi: “Uydurulan Dinden İndirilen Dine..”

Konuşmacı: Eren Erdem

Düzenleyen: Destek  Yayınları

 15.45-16.45

Söyleşi: “İleri Demokrasi”de İleri Sansür”

Konuşmacılar: Nihat Behram, Turhan Keskin

Düzenleyen: Everest Yayınları

 17.00-18.00

Söyleşi: “Alman İdeolojisi”

Konuşmacılar: Aydın Çubukçu, Doğan Göçmen

Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

 18.15-19.15

Söyleşi: “Hiyerarşik Düşünme ve İçkinlik Düzlemi”

Konuşmacı: Cengiz Baysoy

Düzenleyen: Otonom Yayıncılık

 Konferans Salonu III

 12.00-13.00

Söyleşi: “İzmir’in Yüksek Maneviyatı”

Konuşmacı: İhsan Özkes

Düzenleyen: Tekin Yayınevi

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Hasret”

Konuşmacı: Canan Tan

Düzenleyen: Doğan Kitap

 14.30-15.30

Söyleşi: “Gün O Gün’dür”

Konuşmacı: Banu Avar

Düzenleyen: Remzi Kitabevi

 15.45-16.45

Söyleşi: “Cumhuriyet Kazanımlarının Günümüzdeki Durumu”

Konuşmacı: Sinan Meydan

Düzenleyen: İnkılâp Kitabevi

 

17.00-18.00

Şiir Dinletisi: “Sanat Cephesi Şairleriyle Söyleşi “Savaş-Barış Politikaları” Şiir Dinletisi”

Yöneten: Asım Gönen

Katılımcılar: Hüseyin Gül, Ragıp Özcan, Birsel Başaran, Sevgi Gül

Müzik- Saz: Hüseyin Gül

Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi

 18.15-19.15

Söyleşi: “ İkinci Cumhuriyet’te Yurtseverlik “

Konuşmacı: Kemal Okuyan

Düzenleyen: Yazılama Yayınevi

 

 28 NİSAN 2013 PAZAR

Konferans Salonu I

12.00-13.00

Söyleşi: “Şiirdeki Yaşam, Yaşamdaki Şiir”

Konuşmacı: Ataol Behramoğlu

Düzenleyen:  Tekin Yayınevi

 13.15-14.15

Söyleşi:  “Osmanlının Son Kartalları”

Konuşmacı: Aziz Üstel

Düzenleyen: İnkılâp Kitabevi

 14.30-15.30

Söyleşi:  “Osmanlı’da Aile ve Kültür Hayatı”

Konuşmacı: Yavuz Bahadıroğlu

Düzenleyen: Nesil Yayınları

 15.45-16.45

Söyleşi: “Yazının Cinsiyeti”

Konuşmacılar: Mine Söğüt, Yalçın Tosun, Kerem Işık

Düzenleyen: Yapı Kredi Yayınları

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Milliyetçilik ve Kürt Sorunu”

Konuşmacılar: Zafer Yörük, Nuray Sancar, Aydın Çubukçu

Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

  

Konferans Salonu II

12.00-13.00

Söyleşi: “Filozof Çocuklar Klübü”

Konuşmacı: Seran Demiral

Düzenleyen: Final Kültür Sanat Yayınları

 13.15-14.15

Söyleşi: “Satılık İmparatorluk – Küller Altında Yakın Tarih”

Konuşmacı: Mustafa Armağan

Düzenleyen: Timaş Yayınları

14.30-15.30

Panel: “Edebiyat Özgürlüğü”

Yöneten: Asuman Susam

Konuşmacılar: Tülin Dursun, Halil İbrahim Özcan, Hülya Soyşekerci, Sabri Kuşkonmaz, Cüneyt Ayral

Düzenleyen: PEN

 15.45-16.45

Söyleşi:  “Gizil Güçlerin Farkındalığı”
Konuşmacı: Bünyamin Çetinkaya
Düzenleyen: Pegem Akademi Yayıncılık

 17.00-18.00

Söyleşi: “Kürt Aydını – Kürt Edebiyatı”

Konuşmacı: Selim Temo

Düzenleyen: Agora Kitaplığı

 Konferans Salonu III

12.00-13.00

Söyleşi: “Kendi Mucizenizi Yaratın”

Konuşmacı: Nuray Sayarı

Düzenleyen: Destek  Yayınları

13.15-14.15

Söyleşi: “Türkiye’de Gazeteci Olmak”

Konuşmacı: İlhan Taşçı

Düzenleyen: Cumhuriyet Kitap

 14.30-15.30

Söyleşi: “Yekta Kopan’la Söyleşi”

Konuşmacı: Yekta Kopan

Düzenleyen: Can Yayınları

 

15.45-16.45

Söyleşi: “Sivil Tuzak”

Konuşmacı: Tansel Çölaşan

Düzenleyen: İleri Kitabevi

 

17.00-18.30

Şiir Dinletisi: “İzmir’den, aşka, barışa, dizelerden ezgilere, imbatla…”

Yönlendirici: Zübeyde Seven Turan

Gökhan Cengizhan, Neyzar Karahan, Güzin Oralkan, M. Sadık Kırımlı, H. Deniz Ünal, Mazhar Alphan, Ayhan Altay, Nevin Konuk, Recai Atalay, Deniz Faruk, Özlem Tezcan Dertsiz, Mustafa Korkmaz Dinçer, Mehmet Sarsmaz, Aslıhan Tüylüoğlu, Bülent Güldal, Halim Yazıcı, Mehmet Genç, Durmuş Taşdemir, Mine Ömer, Oğuz Tümbaş, İbrahim Oluklu, Azime Akbaş Yazıcı, Hüseyin Peker, Mehmet Rayman, Şevki  Özdemir, Aydın Uysal

Müzik: Selçuk Yılmaz, Nesnin İnankul, İlkiz Kucur

Saz: Coşkun Gönültaş

Ney: Mitat Karagenç

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği

 

Pek çok çevrede olduğu gibi sanat çevrelerinde ve özellikle edebiyat çevrelerinde sıkça dile getirilen bir terim olan “Sen, ben, bizim oğlan” terimini hatırlatan bu durum aslında gülünesi bir durumdur. İyi olmak, büyük olmak için “Nobel sahibi mi olmak gerekiyor?  Malum olanları da görüyoruz kimi zaman” demeden geçemedim ve bu haberi yayınladım. Buyurun bizim oğlanlarının düşüncelerini okuyalım. (Editör)

İlber Ortaylı geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada Türk edebiyatının Nobel’i, romanla değil şiirle hak ettiğini söyledi ve bir tartışmanın fitilini ateşledi. Ertuğrul Özkök de köşesinde Ortaylı’ya yüzde 100 katıldığını yazarak tartışmayı alevlendirdi.

Akşam gazetesinden Eyüp Tatlıpınar, Ortaylı’nın bu iddialı açıklamasını edebiyatçılara ve konuyla ilgili kişilere sordu..

İşte “Nobel, Türk şiirine verilse hangi şaire yakışır?” sorusunun yanıtları

“NOBEL ADAYI ŞAİR BİZDE ÇOK”
Şair Ataol Behramoğlu
× Şiirin, Nobel’i daha çok hak ettiği görüşüne katılıyorum. Nedeni çok açık; bizdeki edebiyat geleneğinin en birikimli, en gelişmiş, dünya ölçeğindeki türü şiirdir.
× 19. yüzyılda Tevfik Fikret, biçimi ve ses tonuyla, büyük dünyasıyla Nobel’i hak ediyordu.
× 20. yüzyıl başlarında Yahya Kemal, divan edebiyatı, İstanbul Türkçesi ve Fransız şiirini sentezlemesiyle hak ediyordu.
× Nazım Hikmet, herkesçe bilindiği gibi dünyanın en iyi şairlerinden. Yaklaşık olarak aynı şeyler Fazıl Hüsnü Dağlarca, Melih Cevdet Anday için de söylenebilir.
× Nobel, özellikle son yıllarda postmodern yaklaşımlara, siyasi dalgalanmalara göre veriliyor. Nobel’i Türkiye’ye veren ekibin Türk edebiyatını tanıdığını hiç zannetmiyorum.
× Türkiye’de şiirin günümüzdeki durumu dünyayla paralel gidiyor. Dünyada şiir, deyim yerindeyse moda değil. Edebiyatı gerçekten seven okurun ilgi alanında kalıyor. Dünyada hakim olan değerler parayla, eğlenceyle, hızlı tüketimle ilgili. Şiir de bu dünyaya yabancı.

“İLBER’E KATILMIYORUM”
Yazar, Eleştirmen Necmiye Alpay
× Genel olarak ödül mekanizmalarına karşı olduğum için, Nobel adaylarım yok.
× Sevgili sınıf arkadaşım İlber Ortaylı’nın sözüne gelince. ‘Nobel’i hak etmek’ sözünü ‘değerli olmak’ diye anlayacaksak İlber’e pek katılamıyorum. Türkçe şiir ile roman arasında çok temel bağlar var. Her ikisinin de okuru olan bir kimsenin, yani roman yazarının, şiirdeki duygudan beslenmemiş olması düşünülemez. İlber’in kurduğu bağ bu yönüyle önemli.
× En büyük roman ve öykü yazarları şiirden beslenmiştir, bugün de beslenmektedir: Hayatta olanlardan, Leyla Erbil, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Tahsin Yücel… Öte yandan, özellikle Ahmet Hamdi Tanpınar’ın o müthiş hesaplaşmasından bu yana, roman olsun, düşünce yazısı olsun Türkçe düzyazıyı şiirden (siz bunu ‘dünya edebiyatından’ diye anlayınız) geri saymanın uzun uzadıya savunulacak bir yanı yok.
× İlber Ortaylı işin bu yanını değil de, Türkçe şiirin değerini vurgulamak istemiş olabilir. Ama bunun için de ödül temelli değer yarıştırmasına girmekten daha iyi yöntemler bulunabilir.

“NOBEL HAK EDENE VERİLMİYOR”
Yazar İnci Aral
× Nobel’e inanmıyorum. Zaten romanda da iyi edebiyata verildiğini düşünmediğim için, hangi türün daha çok hak ettiği tartışması biraz anlamsız. Politik kaygılar, iyi edebiyattan daha önemli bir kriter mesela.
× İyi edebiyata verilecek bir Nobel’den söz edersek Turgut Uyar’a verilebilirdi. Günümüzde Adonis’e verilebilir, ama Türkiye’den yaşayan bir şair ismi veremem.

“TÜRK ŞİİRİNİN NOBEL’DE GÖZÜ YOK”
Şair Ömer Erdem
× Pek katılamıyorum bu görüşe. Türk şiirinin Nobel’de gözü yok bence. Nobel’i dağıtan küresel düzenin karşısında bir yerde konumlandığını düşünüyorum.
× Türkiye’de şiirin geliştiği bir hakikattir ama 2000’lerden itibaren yerini romana terk etti. Şiir, bu dönemde gelişen tüketim kültürüne uygun değil çünkü. Edebi etkinliğin merkezinden uzaklaşmaya devam edecek. Yalnızca Nobel’cilerin değil, Türkiye’de yaşayanların gözünden de uzaklaşacak.
× Nobel için şair adayı istiyorsanız, yılların bir şeyler kattığı yazarları önerebilirim; Sezai Karakoç, Ülkü Tamer, İsmet Özel…

“NOBEL ADAYIM: TURGUT UYAR”
Şair Kaan Koç
× Hem coğrafi, hem sosyolojik olarak Nobel en çok şiire yakışırdı; evet. Bu coğrafyanın dalgalı, çatışmalı halini en iyi şiir yansıtıyor. Yine de şairlerin bir özeleştiri yapması gerekiyor; kendi buhranlarıyla, şairlik unvanıyla daha çok ilgileniyorlar. Doğu’nun kolaycı toplum olmasından… Şairlerin bulunduğu toplumun edebiyat kültürünü, kelime üretimini zenginleştirmesi lazım. Bizde bu eksik.
× Nobel adayım İkinci Yeni’den bir isim olabilir. Mesela Turgut Uyar…

“ŞİİR ROMANA GÖRE DAHA ÖZGÜN”
Tiyatrocu Kenan Işık
× Bizde şiir romana göre daha özgün. Bu coğrafyada binlerce yıl boyunca yer almış uygarlıklarla onların edebi, kültürel üretimleriyle ilişki kurabildiği için. Gazellerle, kasidelerle, rubailerle örneğin…
× Roman için bu durum geçerli değil. Batı’yı model aldı bizim romancılarımız. Roman Batı’da gelişen bir tür olduğu için bu doğaldı. Ama geleneksel metinlerle ilişki kurmayı, özgün olmayı, yerli olma özelliğini kazanamadı.
× Şiir daha özgün ve bu nedenle değerlidir. Nobel’i de çok daha önceden hak etmiştir. Adaylarım, geleneği sürdüren şairler olurdu. Ahmed Arif, Cemal Süreya, Edip Cansever. Değerli şairlerimiz çok. Günümüzden Bejan Matur olurdu.

“KESİNLİKLE FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA”
Şair Küçük İskender
Öncelikle sevgili Orhan Pamuk’un bu ödülü kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum. Şiir de, roman da aynı ailenin çocukları, onları birbiriyle tokuşturmamak lazım. Bunun haricinde şiirin de aynı ödülle dönmesi tabii ki güzel bir şey olur. Bu şairi sevindirecek bir şey olmasa bile. Eğer şiirde Nobel’i alacak biri varsa o benim için kesinlikle Fazıl Hüsnü Dağlarca’dır.

“45 YILDIR AYNI SORUYLA KARŞILAŞIYORUM”
Şair Haydar Ergülen
× Nobel, romanla da hak edilerek alındı. Orhan Pamuk’tan önce Yaşar Kemal de almalıydı. Fakat şiir bizim en eski edebi geleneğimizdir. Roman Batı’da, şiir Doğu’da doğan bir tür. Bizde, bir ‘Nobel’i hak etme’ meselesi söz konusuysa en az roman kadar hak ettiği doğrudur.
× Nazım Hikmet ve Fazıl Hüsnü Dağlarca alabilirdi bu ödülü. Günümüzde Gülten Akın önemli bir şair. İnsan hakları konusundaki hassasiyetlerin Nobel jürisi tarafından gözetildiğini görüyoruz. 1980’lerde hapiste yatan oğlu için çabalamış biri Akın. Politik hassasiyetlere sahip…
× 45 yıldır aynı soruyla karşılaşıyorum; ‘Şiir öldü mü?’ Ölmüyor ama biçim değiştiriyor. Şiir organik bir edebi tür. Başka şeylerin içine sızabilir. Günlük konuşma dilinde de şiir kullanabiliriz, sinema filmi çekerken de…

“ANA DİL İKİ DURUMDA ÇOK ÖNEMLİ: SEVİŞME VE ŞİİR”
Gazeteci Ertuğrul Özkök
× Kendimi, geride bıraktığımız 10 yıllık her kuşağa ait hissediyorum aslında. 1970’lerin özelliği şiirle yaşamış olmamızdı. Şimdi Twitter’da kurulan ilişkileri şiirle kuruyorduk. Cemal Süreya’nın bir şiiri kadın-erkek ilişkilerinde bizim için bir parolaydı.
× Şiirin yaşamımızdaki etkisi büyüktür. Hala şiirle konuşuyoruz. Türk müziğinde şiirselliği kuvvetli buluyorum. Doğuş’un, Sezen Aksu’nun şarkı sözlerinde şiirselliğin kuvvetli etkisi var örneğin.
× Ana dil iki durumda çok önemlidir; sevişmede ve şiirde.
× Türk şiirinin insanlar arası ilişkileri açan maymuncuk olduğunu düşünüyorum.
× Romanı çok severim ama bana, ‘Nobel değeri en yüksek edebi ödüldür, kime verelim?’ deseler hiç düşünmeden şairleri gösteririm. Bir isim vermemi istiyorsan benim için Ece Ayhan önce gelir. Cemal Süreya, Melih Cevdet Anday, Sezai Karakoç, Enis Batur, Küçük İskender gibi şairler onu takip eder.
× Nobel jürisinin gözünde politik tavır önemli bir kriter. İnsanların politik tavırları olması elbette gerekli bir şey ama bir edebiyat ödülü için bu kriterin öne çıkarılmasını pek anlamlı bulmuyorum. Şairler politize oldukları ölçüde şiirleri değer kaybediyor. Nazım Hikmet’in en güzel şiirlerinin, kendisiyle hesaplaştığı, sevdiği kadın lara yazdığı şiirler olduğunu düşünüyorum.

“TÜRKİYE’DEN BİRİ ALACAKSA ATAOL BEHRAMOĞLU OLMALI”
Yazar Nazlı Eray
İlber Ortaylı’ya kesinlikle katılıyorum, çok doğru söylemiş. Çok iyi şairlerimiz var. Ama şairler romancılar gibi değiller. ‘Şiirim çok okunsun, çok satsın’ derdine girmez ve halkla ilişkiler çalışması yapmazlar. Zaten çok az yayınevi şiir kitabı yayınlamaya yanaşıyor. Buna rağmen onlar yazdıklarıyla mutludur ve hayranları onları takip eder, onlar hayranlarını değil.
Nobel, genellikle politik görüşlü kişilere veriliyor. Bunun değişmesi gerek. Ayrıca ‘İlla çok kalın bir kitap Nobel alır’ anlayışını da yanlış buluyorum. İncecik bir şiir kitabı birçok kalın romandan çok daha büyük duygular ifade eder. Zaten bu yüzden ‘Şiir almalı’ diyorum. Türkiye’den biri alacaksa bu kişi Ataol Behramoğlu olmalı.
Tabii şunu da unutmamak gerek, Nobel bir kitabın iyi olduğunun kanıtı değildir. Kesinlikle Nobel alması gereken ama almayan değerli edebiyatçılar olduğu gibi, Nobel aldığına kendi bile şaşıran edebiyatçılar var. Nobel’in seçim kriterlerini doğru bulmayan Sartre, Nobel Ödülü’nü geri çevirmiştir. Bunun hem yapıtlarına, hem de politik konumuna zarar vereceğini düşündüğü için.

YAŞAYAN ŞAİRLERDEN BİR ADAY GÖSTERMEK ZOR”
Şair Utku Özmakas
× Türkiye’de şiir geleneğinin güçlü olduğunu ispat etmek zor değil. Dünya kütüphanelerine bakın; romancılarımız nadir bulunur ama bir Nazım Hikmet dünyanın tüm kütüphanelerinde vardır.
× Roman şiire göre daha hızlı tüketiliyor, ortalama okura hitap etme avantajı var. Şiir, özellikle İkinci Yeni akımından sonra daha fazla kültürel birikim talep eden bir tür haline geldi.
× Yaşayan şairlerden bir aday göstermek kolay değil. Metin Kaçan’ın ‘Ağır Roman’ı örneğindeki gibi, roman alanında bir iyi eser vermen yetebiliyor ama şiirde iyi olmak, istikrarla ilgili bir şey. Bir şair hakkında konuşmak için üzerinden zaman geçmesi lazım. İsim istiyorsanız Nazım Hikmet ve Turgut Uyar’ı söyleyebilirim.
× Bir ara araştırdığımda 1975 ve sonrasında doğan 146 şair saymıştım. Bu sayı, zengin üretimin halen sürdüğünü gösteriyor.

Kaynak :[-]