Karadeniz Kitap Fuarı Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılıyor.

karadeniz-kitap-fuariTÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan Karadeniz Kitap Fuarı 2015 – Samsun, 18 Mayıs 2015 Pazartesi günü TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılıyor.

Karadeniz bölgesinin ilk kitap fuarı; 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 50 kültür etkinliği ve imza günlerinde 500 yazarı konuk etmeye hazırlanıyor. 24 Mayıs Pazar akşamı sona erecek fuarda Ayşe Kulin, Can Dündar, Altan Öymen, Füruzan, Muzaffer İzgü, Canan Tan, Yekta Kopan, Enver Aysever, Deniz Kavukçuoğlu, İlker Başbuğ, Nedim Şener, Ataol Behramoğlu, Behiç Ak, Ahmet Telli, Yüksel Pazarkaya, Sevgi Özel, Aret Vartanyan, Kahraman Tazeoğlu ve pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacak.

MELİH CEVDET ANDAY 100 YAŞINDA

Edebiyatımızın değerli ismi Melih Cevdet Anday, doğumunun 100. yılında fuarda düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Garip akımı öncülerinden şair, denemeci ve oyun yazarı Anday’ın yaşamı ve eserleri TÜYAP, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Alfa Yayınları tarafından düzenlenecek panel ve söyleşilerde ele alınacak.

YAYINLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ YOLUNDA

Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP’ın ev sahipliğinde Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlenen Yayınlama Özgürlüğü Yolunda paneli, 19 Mayıs 2015 Salı günü gazeteci Nedim Şener ve Sibel Oral, şair Mustafa Köz ve yayıncı Fahri Aral’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Girişin ücretsiz olduğu Karadeniz Kitap Fuarı 2015 – Samsun, 18-23 Mayıs 2015 tarihlerinde 10.00-20.30, kapanış günü olan 24 Mayıs 2015 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Edebiyat Müzesi’ni boşaltıp depo yapmak istemenin dayanılmaz hafifliği

Yıldız Sarayı’ndaki Edebiyat Müzesi, yarın kapatılıyor. Bakanlık yeni yer göstermezken, müze de artık depo olarak kullanılacak. Yazarlar Sendikası, karara tepki gösteriyor.

edebiyat-müzesi

Cemal Süreya’dan Nazım Hikmet’e birçok şair ve yazarın şahsi eşyalarının sergilendiği Edebiyat Müzesi’ni boşaltıp depo yapmak isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müzenin kurucusu Yazarlar Sendikası direniyor. Müzeyi boşaltmak için yarın son gün ancak Taraf’a konuşan Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz, kendilerine yeni bir yer gösterilmeden müze binasını terk etmeyeceklerini açıkladı.

edebiyat_müzesiTürkiye edebiyatının önemli isimlerinin tarihi belge ve eşyaları ise müze binasının bulunduğu Yıldız Sarayı’nda kolilere kaldırıldı. Köz “Burası Türkiye’nin iki edebiyat müzesinden biri. Kavga gürültü istemiyoruz ama bizim canımız yanıyor. Emeğimizin çarçur edilmesini istemiyoruz.” diye konuştu.Bakanlıktan defalarca randevu istemelerine rağmen bir geri dönüş alamadıklarını belirten Köz, “Kimse bizimle diyaloğa geçmedi. Bir tek Ertuğrul Günay, Tanpınar Müzesi’nin açılışında kendisinden yer istediğimizde ‘buraya alalım’ dedi. Ancak onunla ilgili de bakanlıktan somut bir adım atılmadı. Bir müze binası nasıl depoya dönüştürülür aklımız almıyor” dedi.

Nâzım Hikmet, Aziz Nesin, Cemal Süreya, Asım Bezirci gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin daktilo, gözlük, kalem gibi eşyalarının ve mektuplarının yer aldığı müze Yıldız Sarayı içindeki eski Arabacılar Dairesi’nde 2002 yılında dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın onayıyla kuruldu. Türkiye Yazarlar Sendikası Yıldız Sarayı’nda depo olarak kullanılan mekânı müzeye dönüştürdü. Bakanlıkla sendika arasında yapılan müze protokolünün ise beş yılda bir yenilenmesine karar verildi. Aradan geçen sürede protokol iki kez yenilendi ancak 19 Aralık 2011’de Bakanlık protokolün iptal edildiğini belirterek, müzenin boşaltılmasını istedi. Gerekçe bakanlığın, müze alanını depo olarak kullanmak istemesiydi.

Bakanlığın yer tahsisi için kendilerine yardımcı olmadığını anlatan Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz, sendika olarak müzeye yer bulmak için kendi imkânlarıyla Kadıköy, Beşiktaş ve Kartal Belediye’siyle görüştüklerini anlattı. Sendika yarın yapacağı basın toplantısıyla Bakanlığın “Boşaltın” talimatına tepki göstermeye hazırlanıyor.

Sümeyra Tansel | Taraf

7.Uluslararası Çukurova Sanat Günleri

Bu yıl 20-23 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 7.Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nin (UÇSG) bu yılki teması “Bilimin Aydınlığında” olarak belirlendi.

Bu yıl 20- 23 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 7. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nin (UÇSG) bu yılki teması “Bilimin Aydınlığında” olarak belirlendi. Genel sloganı yine “Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele” olan UÇSG’nin bu yıl da özel teması her zaman olduğu gibi “Barış” olarak tespit edildi.

Suriye’deki savaş nedeniyle bu yıl da Ortadoğu ülkelerine kapalı bir etkinlik biçiminde gerçekleştirilecek 7. UÇSG, Çukurova’da Adana, Antakya, Mersin, Tarsus ve Silifke’de eş zamanlı olarak düzenlenecek.

7. UÇSG’de bu yılki sanatsal etkinliklerde ağırlıklı olarak kültür, emek, şiir ağırlıklı bir program hazırlandı.

20 Mart’ta, saat 18.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılacak açılış törenindeTürkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Mustafa Köz’le Çukurova Sanat Girişimi adına Çetin Yiğenoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz birer konuşma yapacak.

Açılış töreninde KAM Müzik Sanatçıları Erdal Akpınar, Hasan Pekyen, Ali Okutan ve Bilal Birol tarafından verilecek konserden sonra Redfotoğrafçılık ve TYS tarafından ortaklaşa hazırlanan “Göz – el Emek – Yorum Fotoğrafları Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sergi 20-24 Mart 2013 tarihleri arasında açık kalacak.

İzmir Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 4-10 Haziran’da

Avrupa Birliği’nin Sivil Toplum Diyaloğu-II Kültür ve Sanat Hibe Programı (CSD-II/CA) kapsamında, İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneğinin hazırladığı ‘İzmir Sanat ve Kültür Projesi’ üç ülkeyi İzmir’de buluşturuyor.

İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği, “Women Lyceum of Drama” Yunanistan ve Pro Xpert Association Romanya’nın ortaklığıyla hazırlanan proje ‘İzmir Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ni kente kazandırıyor. 4-10 Haziran tarihleri arasında Konak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, projenin Yunan ve Rumen ortaklarının da katılımıyla kültür ve sanat ışığını İzmir’den dünyaya yayacak. Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan bu heyecanı paylaşmak için İzmir’de olacak.

Kültürler buluşmasının adresi Konak

İzmir Sanat ve Kültür Projesi çerçevesinde önce Yunanistan ve daha sonra Romanya’da gerçekleşen çalıştayların ardından üç ülkenin heyetleri ve sanatçıları İzmir’de buluşacak. Çalıştayların yanı sıra İzmir Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri İzmir’de sanatı şaha kaldıracak. Dominik Caddesinde başlayacak etkinlikler bir hafta boyunca Alsancak Sevgi Yolu, Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı, Alsancak Vapur İskelesi, Dominik Caddesi, Hatay Halikarnas Balıkçısı Sevgi Yolu, Basmane Semt Merkezi’nde gerçekleşecek. Müzik, resim, şiir, öykü, tiyatro ile sanat sokakta can bulacak. Tahta bacaklar, canlı heykeller ve pandomim gösterileri ise izleyenleri hayran bırakacak.

Onur Konukları Nursel Duruel ve Cevat Çapan

İzmir Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde edebiyatın gücü bir kez daha kendisini gösterecek. Türk, Yunan ve Rumen şairler şiirlerini birlikte okuyacak, öykü günlerinde umuda sözler söylenecek. Projenin, Cumalı Seferis Gökyüzü Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikasının da desteğiyle düzenlenen edebiyat etkinliklerinin onur konukları ise Nursel Duruel ve Cevat Çapan olacak. . 6 Haziranda düzenlenen uluslararası forumda Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi kültürler buluşmasının adresi olacak. ‘Farklı Kültürleri Tanı, Kültüre Saygı, Toplumların Sanatsal ve Tarihsel Değerleri ve Barış Sanatı’ konulu forum Türk, Yunan ve Rumen yazın sanatçılarının katılımıyla gerçekleşecek.

4 Haziran 2012 Pazartesi 

18.30
Basın toplantısı ve Festival Açılış Töreni
Konak Belediyesi Kültürpark Nikah Salonu

05 Haziran 2012 Salı

18.00
Şiir Dinletisi

19.30
Müzik, Resim, Canlı Heykeller, Pantomim, Sokak Sanatları…
Düzenleyen: İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği
Yer: Dominik Caddesi
(Ortaklarımız: Romanya – Pro Xpert Association, Yunanistan – Women Lyceum of Drama )
İştirakçilerimiz: Konak Belediyesi, Cumalı Seferis Gökyüzü Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası

06 Haziran 2012 Çarşamba

16.00
Farklı Kültürleri Tanı, Kültüre Saygı, Toplumların Sanatsal Ve Tarihsel Değerleri Ve Barış Sanatı

Forum 1.Bölüm

17.30

Forum 2.Bölüm

Katılımcılar:
Onur Konukları: Nursel Duruel – Cevat Çapan
Yabancı Katılımcılar: Olga Vlachopoulou ,Alkis Papademetriou,Kyriakos Sifiltzoglou, Dimitrios Athinakis, Dalina Costin, Mihai Iordache, Augustina Sanda Constantinescu, Silvia Ana Nadolu

Türk Katılımcılar: Sina Akyol, Mahmut Temizyürek, Asuman Susam, Namık Kuyumcu, Deniz Durukan, Nurduran Duman, Özlem Sezer, Mustafa Köz, Birsen Ferahlı, Hasan Özkılıç, Özcan Karabulut, Aslı Tohumcu, Seray Şahiner, Mine Söğüt, Nilüfer Açıkalın, Sibel K. Türker, Serdar Bulgu
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu

18.30
Müzik, Resim, Tahta Bacaklar, Canlı Heykeller, Pandomim, Sokak Sanatları…
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Önü

20.00
Müzik, Resim, Tahta Bacaklar, Canlı Heykeller, Pandomim, Sokak Sanatları
Dominik Caddesi Alsancak

07 HAZİRAN 2012 Perşembe

18.00
Türk-Rumen ve Yunanlı yazarlardan Öykü Dinletileri

19.00
Müzik, Resim, Tahta Bacaklar, Canlı Heykeller, Pandomim, Sokak Sanatları

20.00
Şiir, Tiyatro
Oyun Adı: Ben Ruhi Bey Nasılım
Şiir: Edip Cansever
Oyunlaştıran: B.Burak Özhan
Yönetmen: E.Necmettin Amaç
Dekor Ve Kostüm Tasarımı: Hakan İ. Şiriner- Emrah Kürekçi
Oyun Müzikleri: Bilge Kuzu (Klarinet, Saksafon), Azad Karaer (Çello)
Oynayan: B.Burak Özhan
Fuat Göztepe Parkı Güzelyalı

08 Haziran 2012 Cuma

17.30
Müzik, Resim, Tahta Bacaklar, Canlı Heykeller, Pantomim, Sokak Sanatları

18.30
Öykü Okuma (Canlı Heykeller)
Yer: Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi

19.30
Müzik, Resim, Pandomim, Tahta Bacaklar, Sokak Sanatları
Halikarnas Balıkçısı Sevgi Yolu Hatay

09 Haziran 2012 Cumartesi

19.00
Müzik, Resim, Tahta Bacaklar, Canlı Heykeller, Pantomim, Sokak Sanatları

20.00
Şiir, Tiyatro
Oyun Adı: Ben Ruhi Bey Nasılım
Şiir: Edip Cansever
Oyunlaştıran: B.Burak Özhan
Yönetmen: E.Necmettin Amaç
Dekor Ve Kostüm Tasarımı: Hakan İ. Şiriner- Emrah Kürekçi
Oyun Müzikleri: Bilge Kuzu (Klarnet, Saksafon), Azad Karaer (Çello)
Oynayan: B.Burak Özhan
Dominik Caddesi

10 Haziran 2012 Pazar

18.00
Müzik, Resim, Tahta Bacaklar, Canlı Heykeller, Pantomim, Sokak Sanatları
Alsancak Vapur İskelesi

19.30
Müzik, Resim, Tahta Bacaklar, Canlı Heykeller, Pandomim, Sokak Sanatları
Sevgi Yolu Alsancak

 

Kaynak :[-]

Çukurova Sanat Günlerinde (UÇSG) 8 kentte 94 etkinlik!

6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) 22 Mart’ta başlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişim destekçisi olduğu, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Arap Yazarlar Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen organizasyon kapsamında 8 kentte 94 etkinlik gerçekleştirilecek.

6 Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (6. UÇSG)   bu yıl 22-26 Mart 2012 tarihleri arasındaSuriye’nin Halep kenti ile Çukurova’da 8 merkezde (Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, Anamur, Antakya, İskenderun) eş zamanlı etkinliklerle düzenlenecek.
6. UÇSG’nin açılış töreni ve Çukurova Ödülü sunumu 22 Martta Adana’da, bu yılki kapanış töreni ise 26 Martta Antakya’da gerçekleştirilecek. Bu yıl, içinde bulunduğumuz uluslar arası siyasi gelişmeler nedeniyle sadece Halep’te bir etkinlik (çok sesli müzik konseri) düzenlenecek, biri Suriyeli, öbürü Lübnanlı 2 Arap şair ve yazarın konuk edileceği 6. UÇSG kapsamında 94 etkinlik düzenlenecek… Söyleşi ve panellerin öne çıktığı 6. UÇSG etkinlikleri kapsamında 27 söyleşi, 4 söyleşi-imza, 8 panel, 12 konser, 3 şiir-dinleti, 1 okuma etkinliği, 10 radyo programı, 1 gezi, 1 tiyatro, 1 film gösterimi, 1 powerpoint sunum, 1’i karikatür, 2’si heykel, 9’u fotoğraf, 12’si resimtoplam 23 sergi açılacak.

Çukurova Sanat Girişimi

PROGRAM:

ADANA
22 Mart 2012 Perşembe
18.00:  AÇILIŞ
ÇUKUROVA ÖDÜLÜ TÖRENİ
Sunucu  : İsmail Timuçin
Simultan Çeviri : Dr. Musa Alp
Konuşmalar :
Çetin Yiğenoğlu  (Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü)
Ziya Aykın (Çukurova Sanat Girişimi Mersin Koordinatörü)
Mehmet Karasu (Çukurova Sanat Girişimi Hatay Koordinatörü)
Gassan Kâmil Vannus (Arap Yazarlar Birliği Temsilcisi)
Macit Özcan (Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı)
Zihni Aldırmaz (Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan V.)
Ödül Sunumu: İpek Ongun
NEFESLİ TRİO
Özgür Alper  : Obua
Tuna Bozkaya : Klarinet
Eray İnal  : Fagot
Etkinlik  : ÇUMDER (Çukurova Müzik Dostları Derneği)
Kokteyl
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu/Fuayesi
Fotoğraf Sergisi: Caritna Suriye (Komşumuz Suriye)
Berrin Hız – M. Nevzat Hız
23 Mart 2012 Cuma
13.10: Söyleşi:“Sinema ve Barış” Demir Karahan
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu

14.00: ARA
14.10: Söyleşi: “Öfkenin Şenliği” Jaklin Çelik
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
15.00: ARA
15.10: Söyleşi: “Edebiyat ve Barış” Behçet Çelik
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
16.00: ARA
16.10: Panel: “Barış Kültüründe Felsefenin Yeri”
Konuşmacılar: Çetin Veysal – Mustafa Günay
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
17.00: ARA
17.10: Söyleşi: İpek Ongun
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
17.50: ARA
18.00: Konser: Grup Paralel:
Eril Tekeli  : Elektrogitar/flüt
Sina Somay : Elektrogitar/vokal
Koray Diker : Basgitar/vokal
Kenan Eren : Bateri
Cihan Solak : Klavye
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
18.30: Heykel-resim sergisi: “Barış”
Katılımcılar: Ali Doğan, Birnur Eraldemir, Cem Demir, Fehmi Kanalmaz, Hakan Demir, Kazım Artut,  Meltem Gökmen,  Mine Saraç Doğan, Mustafa Çapar, Mustafa Okan, Özgür Aktaş, Özgür Eryılmaz,
Ragıp Şahin, Raşit Karakılıç,  Serap Sevim Suat Karaaslan,
Kokteyl:
Yer: 75. Yıl Sanat Galerisi
24 Mart 2012 Cumartesi
14.00: Söyleşi: “Göçün Kent Kültürü ve Sanatına Etkisi” Fatih Alkar
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
15.00: ARA
15.10: Söyleşi: “Şiir ve Öykünün Dilinden Öteki’ye Açılan Pencereler”
Konuşmacılar: Ali Ekber Ataş   –  Erkan Tuncay
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
16.00: ARA
16.10: Söyleşi: “Yaratıcı Yazın” Aydın Şimşek
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
17.00: ARA
17.10: Söyleşi: Jozef Harb (Lübnan)
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
25 Mart 2012 Pazar
13.00: Söyleşi: Ötekileriz Grubu
Konuşmacılar:
Mehmet Ak “Bizim Sokağın Anatomisi”
Betül Akdağ “Betül Akdağ Şiirinde Barış ve Kardeşlik”
Hilal Karahan “Günümüz Şiirlerinde Barış ve Kardeşliğe Bakış Açısı”
Kaplan Kozanoğlu “Aysel Gürel Şarkı Sözlerinde Barış ve Kardeşlik”
Cemil Okyay “Barış ve Kardeşlik Temalı Şiirlere Eleştirel Bakış”
Yalçın Aydınlık “2.Yeni Şiirlerinde Barış-Kardeşlik İzleri”
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
14.10: ARA
14.20: Söyleşi: “Duyarlık Gelişimi ve Okuma Kültürü” Adnan Binyazar
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
15.00: ARA
15.10: Söyleşi: “Geleceği Gören Göz: Hikâyelerimiz”
Sezer Ateş Ayvaz
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
15.50: ARA
16.00: Panel: “PUDUHEPA (Kadeş Barış Anlaşması’nın Mimarı)
Yönetken: Nuran Terliksiz
Konuşmacı: Doç. Dr. Serdar Girginer
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
17.00: ARA
17.10: Söyleşi: “Göç Penceresinden Barış” Hürriyet Yaşar
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu
18.00: ARA
18.10: Şiir/Dinleti:  “Barış Şiirleri”
ADANUS Şiir Grubu: Nazan Balcı, Halit Gökmen, Oya Katırcı,
Sevinç Kökenler, Suat Kahveci, Yener Özdemir
Yer: Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu

MERSİN
23 Mart Cuma
13.00: Söyleşi:“Şiirimizde  Barış ve Savaş”
Aydan Yalçın – Sabit Kemal Bayıldıran
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
14.00: ARA
14.10: Söyleşi: “Göç Penceresinden Barış” Hürriyet Yaşar
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
15.00: ARA
15.10: Söyleşi: “Barış İçin Demokrasi, Demokrasi İçin Barış”
Ali Ozanemre
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
16.00: ARA
16.10: Panel: “Günümüz Genç Şairi”
Konuşmacılar:
Emel İrtem (Mardin)
Cuma Duymaz
Cihat Duman (İstanbul)
Ersun Çıplak
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
17.30: ARA
18.00: Sergi Açılışı:Resim Öğretmenleri Karma Resim Sergisi
Katılımcılar:  Hasan Canel, Nevin Ergen, Hülya Hallaç, Tansel Alp,
Adil Bazencir, Mazlum Uluyol, Tecer Fidel Öntaş

Kokteyl: Yer: İçel Sanat Kulübü Müfide İlhan – Ayşe Uğural Sergi Salonu / MERSİN
24 Mart 2012 Cumartesi
13.00: Söyleşi: Ötekileriz Grubu
Konuşmacılar:
İlhan Kemal “Yarına Günce”
Zeki Karaaslan “Nazım Hikmet Şiirlerinde Barış ve Kardeşlik Teması”
Bahattin Yıldız “Bahattin Yıldız Romanında Barış ve Kardeşliğe Çıplak Temas”
Mustafa Ergin Kılıç “İmgeci Şiirde Barış Teması”
Nazmi Bayrı “Öyküde Barış İzleği”
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
14.15: ARA
14.25: Söyleşi: “Duyarlık Gelişimi ve Okuma Kültürü”
Adnan Binyazar
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
15.00: ARA
15.10: Söyleşi: “Geleceği Gören Göz: Hikâyelerimiz”
Sezer Ayvaz Ateş
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
15.50 :ARA
16.00 : Söyleşi: İpek Ongun
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
17.00 :ARA
17.10 : Söyleşi: “Barış Kültüründe Felsefenin Yeri”
Konuşmacı: Mustafa Günay
Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi
18.00 :ARA
Konser: Grup Paralel
Eril Tekeli  Elektrogitar/flüt
Sina Somay Elektrogitar/vokal
Koray Diker Basgitar/vokal
Kenan Eren Bateri
Cihan Solak Klavye
Yer: Barış Parkı (Hava yağışlı olduğunda Mersin
Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi )
25 Mart 2012 Pazar
GEZİ: Silifke, UÇSG etkinlikleri günübirlik gezi
Hareket Saati:08.00
Hareket Yeri : Mersin Kültür Merkezi önünden
Düzenleme: İçel Sanat Kulübü
TARSUS
24 Mart 2012 Cumartesi
13.00 : Söyleşi: “Felsefenin Öyküsü” Yrd. Doç. Dr. Taşkıner Ketenci
Yer: Morötesi Cafe (Eski Tarsus evleri sokağı)
13.45: ARA
14.00: Söyleşi: “Türkülerle Çukurova’da Halk Müziği”
Dr. Halil Atılgan
Yer: Morötesi Cafe (Eski Tarsus evleri sokağı)
14.45: ARA
15.00: Dinleti: “Anadolu Halk Türküleri”
Aşık Mahrumi (Necmettin Eser)
Yer: Morötesi Cafe (Eski Tarsus evleri sokağı)
SİLİFKE
FİLM GÖSTERİMİ:
Her gün Saat: 19.00
Yer: Eğitim Sen Lokali
TİYATRO:
Her gün saat:  20.00
Tiyatro, Müzik, Dans, Animasyon Atölyeleri Gösterileri
Etkinlik:  Duvarsız Sanat Tiyatrosu (Ahmet Gedik)
Yer: Göksu Parkı
RADYO PROGRAMLARI (RADYO SES 98.8)
(21 Mart 2012 Çarşamba….10.00)
Ozanların Sazı ve Sözüyle Barış Aşık Veysel’i Anma Radyo Ses 98.8
(21 Mart 2012 Çarşamba….14.00)
Irkçılıkla mücadele haftası 21-27 Mart (UNITED- Avrupa ve Türkiye’de
1200 yerde)
(22 Mart 2012 Perşembe…..10.00)
Tarihin Işığında Yurtta ve Dünyada Barış Radyo Ses 98.8
(22 Mart 2012 Perşembe…..10.00)
Şiirlerle, Öykülerle Barış Radyo Ses 98.8
(22 Mart 2012 Perşembe…..14.00)
Özlü Sözlerle Barış  Radyo Ses 98.8
(23 Mart 2012 Cuma…..14.00)
Şarkı ve Türkülerde Barış Radyo Ses 98.8
(24 Mart 2012 Cumartesi…..10.00)
Doğayla barış Orman Haftası Radyo Ses 98.8
(24 Mart 2012 Cumartesi…..14.00)
Atatürk ve Barış Radyo Ses 98.8
(25 Mart 2012 Pazar…..10.00)
İpek Ongun Yaşamı ve Sanatı Radyo Ses 98.8
(25 Mart 2012 Pazar…..14.00)
İpek Ongun’un Yapıtlarından İzler Radyo Ses 98.8

SERGİ AÇILIŞLARI:
22 Mart 2012
SAAT: 10.00
Halit Aker Atölyesi Resim Sergisi  (Yer: Göksu Parkı)
Hasan Uzun Atölyesi Resim Sergisi (Yer: Taş Köprü yanı )
Eflatun Yüzbaşıoğlu Atölyesi Resim Sergisi (Yer: Emek İşhanı)
Bahattin Erim Atölyesi Resim Sergisi  (Yer: Kültür Evi)
Polifonik Korolar ve Bale Derneği Resim Sergisi (Yer: Sergi Sarayı)
Ahmet Uçar Heykel ve Resim Sergisi (Yer: Sergi Sarayı )
Taşeli Kültür Derneği Resim ve Fotoğraf Sergisi (Yer: Kültür Evi)
Özgür Evren Yalçın Fotoğraf Sergisi  (Yer: Halk Kitabevi)
Göksu Vakfı Fotoğraf Sergisi (Yer: Göksu İş Hanı)
Taşeli Kültür  ve Eğitim Derneği Fotoğraf Sergisi (Yer: Emek İş Hanı)
Atatürk ve Çanakkale Fotoğraf, Karikatür Sergisi  (Yer: Silifke
Atatürkevi ve Etnografya Müzesi)
Türker Dölekoğlu Fotoğraf Sergisi  (Yer Halk Kitabevi)
KONSERLER:
Taşeli Kültür ve Sanat Derneği Korosu Konseri
(22 Mart 2012 Perşembe….20.00…. Yer: Kültür Evi)
Silifke Sanatevi Derneği Korosu Konseri
(23 Mart 2012 Cuma…..20.00….Yer:  Silifke Sanatevi)
Silifke Müzik ve Folklor Derneği Korosu Konseri
(24 Mart 2012 C.tesi….20.00….Yer: Silifke Müzik ve Folk. Der)
Polifonik Korolar  ve Bale Derneği Çocuk Korosu Konseri
(25 Mart 2012 Pazar….19.30…..Yer: Sergi Sarayı)
Polifonik Korolar ve Bale Derneği Minnoşlar Korosu
(25 Mart 2012 Pazar….19.30…..Yer: Sergi Sarayı)
Polifonik Korolar  ve Bale Derneği Yetişkinler Korosu Konseri
(25 Mart 2012 Pazar….19.30…..Yer: Sergi Sarayı)
24 Mart 2012 Cumartesi
14.00 : Söyleşi : “Şiirimizde  Barış ve Savaş” Aydan Yalçın
Yer: Eğitim Sen Lokali
ANAMUR
24 Mart 2012 Cumartesi
14.00 :
Film Gösterimi ve Söyleşi:
“Barışa Yabancılaşma”
Muhammed Güzel
Yer: Akineliler Kıraathanesi, İlçe Jnd. K.lığı arkası ANAMUR
ANTAKYA
23 Mart 2012 Cuma
13.00: Panel : Hatay Uzun Tarihi Boyunca Özgünlüğünü Nasıl Koruyabiliyor?
Yönetken: Nebihe Karasu
Konuşmacılar:
Sabahattin Yalkın
Sezer Ateş Ayvaz
Mehmet Tekin
Yer: Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu
14.45: ARA
15.00: Konuk Konuşmacı: Jozef HARB (Lübnan)
Sunucu/ Simultan Çeviri: Süha Kıyak
Yer: Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu
16.00: ARA
16.15: Söyleşi: “Duyarlık Gelişimi ve Okuma Kültürü”
Adnan Binyazar
Yer: Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu
17.15: ARA
18.00: SERGİ AÇILIŞLARI
Sunan:  Seval Karataş
1) İskan Kazak Fotoğraf Sergisi
2) Mehmet Oflazoğlu Fotoğraf Sergisi
3) Yusuf Altunay Resim Sergisi
Yer  : Prime Mall AVM
24 Mart 2012 Cumartesi
14.00: Panel
Yönetken: Sevim Habip
Konuşmacılar:
Jaklin Çelik  “Öfkenin Şenliği”
Hürriyet Yaşar “Göç Penceresinden Barış”
Dursaliye Şahan
Yer: Antakya Ticaret ve Sanayi Odası
16.00: ARA
16.15: Okuma Saati: Muhsin Boz
Yer: Antakya Ticaret ve Sanayi Odası
17.00: ARA
17.15: Söyleşi/İmza: Yönetken: Cemile Cereb
Konuşmacılar:
Hürriyet Yaşar
Jaklin Çelik
Behçet Çelik
Yer: Sergüzeşt Kitap-Kafe
25 Mart 2012 Pazar
13.00: Şiir/Söyleşi
Yönetken: Ferhat Zidani
Şiir Sunum: Ayten Kural
Söyleşi: Namık Kuyumcu
Yer: Antakya Ortodoks Kilisesi
14.00: ARA
14.15: Panel : “Barış Kültüründe Felsefenin Yeri”
Yönetken: Gülnaz Kavas
Konuşmacılar:
Çetin Veysal
Ümit Yaşar Işıkhan
Yer: Antakya Ortodoks Kilisesi

15.30: ARA
15.45: Barışa Şiirler:
Yönetken: Esra Ünal
Katılımcılar:
Ferhat Zidani, Selamet Bağcı, Süleyman Nayman, Zarife
Cüzdan, Yasemin Ezelsoy, Bedran Cebiroğlu, Mustafa Akyürek, Bedir
Hatem, Orhan Demirel, Nurettin Bellur, Mustafa Söylemez, Ferit
Sürmeli, Mesrur Sabahoğlu, Çetin Kalkan, Necla Karataş,   Ayşe
Dögel, Mehmet Atilay,   Mithat Öztürk, Musa Artar, Salim Diyap
Yer : Antakya Ortodoks Kilisesi
17.00: ARA
17.15: Söyleşi/İmza İpek Ongun
Sunan: Ayda Kırbeci
Yer: Prime Mall AVM
26 Mart 2012 Pazartesi
12.00:  Söyleşi: Özlem Sezer
Yer: B.Gencay İlköğretim Okulu
13.15: ARA
13.30: Söyleşi: İpek Ongun
Yer: Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi
17.00: KAPANIŞ
Konuşmalar:
Çetin Yiğenoğlu
(Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü)
Ziya Aykın
(Çukurova Sanat Girişimi Mersin Koordinatörü)
Mehmet Karasu
(Çukurova Sanat Girişimi Hatay Koordinatörü)
Mustafa Köz
(Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı)
Sunum: Power Point Sunum:
“Yaşadığımız Toprakları Aydınlatan Ustalara Saygılar”
Hazırlayan: Uğur Pişmanlık
Konser:
DÜŞLEM ÜÇÜLÜ
Marina Babeyeva 1. Keman
(Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı)
Tuğrul Göğüş 2. Keman
(Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı)
Zafer Teomete Viyola
(Çukurova Senfoni Orkestrası)
Etkinlik: ÇUMDER (Çukurova Müzik Dostları Derneği)
Yer: Saklı Ev
İSKENDERUN
23 Mart 2012 Cuma
13.30: Söyleşi/imza: Adnan Binyazar – Dursaliye Şahan
Yer:  Ferda Kitabevi
15.00: ARA
24 Mart 2012 Cumartesi

14.00: Söyleşi/İmza: Behçet Çelik – Orhan Demirel
Yer: Ferda Kitabevi
HALEP
25 Mart 2012 Pazar
DÜŞLEM ÜÇÜLÜ
Marina Babeyeva 1. Keman
(Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı)
Tuğrul Göğüş 2. Keman
(Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı)
Zafer Teomete  Viyola
(Çukurova Senfoni Orkestrası)
Etkinlik: ÇUMDER (Çukurova Müzik Dostları Derneği)
Yer: Halep Kültür Merkezi

Sanatçılar Girişimi: ‘ Ülkemizin geleceği için kaygılıyız ‘

Çok sayıda sanatçının, ülkenin içinde bulunduğu durumdan yola çıkarak biraraya geldiği “Sanatçılar Girişimi” 29 Şubat Çarşamba günü saat 12.00’de bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Sanatçılar, “ülkemizin geleceği için kaygılıyız” diyor.

Birçok alandan sanatçının biraraya gelerek oluşturduğu “Sanatçılar Girişimi” bir çağrıda bulundu.

“Ülkemizin geleceği için kaygılıyız” diyen sanatçılar, kaygılarını dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirecek. 29 Şubat Çarşamba günü, saat 12.00’de, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Ses Tiyatrosu’nda gerçekleşecek basın açıklaması için çağrıda bulunan sanatçılar, “Evrensel aydınlanma değerleri, Cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor” diyor.

Sanatçılar Girişimi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bizler, Türkiye’nin yazarları, şairleri, ressamları , heykeltraşları, sinema ve tiyatro sanatçıları, karikatüristleri, fotoğraf sanatçıları, tüm sanat insanları, ülkemizin geleceği için kaygılıyız.

Evrensel aydınlanma değerleri, Cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor.

Bağımsız düşünce, demir parmaklıklar arkasında.

Sanatsal yaratma özgürlüğü tehdit altında.

Türkiye, sadece Cumhuriyet tarihinin değil, birkaç yüzyıllık demokrasi, bağımsızlık ve uygarlık savaşımları tarihimizin yörüngesinden koparılarak, emperyalist çıkarların Ortadoğu’daki işbirlikçisi olmaya sürükleniyor.

Doğal ve kültürel doku katlediliyor.

Ülke zenginlikleri yağmalanıyor.

Kaygılarımızı Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşacağımız basın açıklamamıza, yerli ve yabancı medya mensupları ve tüm sanatçı dostlarımız davetlidir.

Sanatçılar Girişimi

Sanatçılar Girişimi’nde kimler var
Birçok alandan sanatçının biraraya gelerek oluşturduğu Sanatçılar Girişimi’nin açıklamasında, Tarık Akan, Edip Akbayram, Onur Akın, Sunay Akın, Üstün Akmen, Alaattin Aksoy, Mehmet Aksoy, Aytaç Arman, Hayati Asılyazıcı, Semir Aslanyürek, Engin Ayça, Orhan Aydın, Rutkay Aziz, Kürşat Başar, Cezmi Baskın, Bedri Baykam, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu, Cahit Berktay, Metin Coşkun, Tuncer Cücenoğlu, İsa Çelik, Nevzat Çelik, Haluk Çetin, Meral Çetinkaya, İsmail Hakkı Demircioğlu, Metin Demirtaş, Nuri Dikeç, Atilla Dorsay, Leyla Erbil, Bilgesu Erenus, Genco Erkal, Altan Erkekli, Erdal Erzincan, Mert Fırat, Müjdat Gezen, Altan Gördüm, Mehmet Güleryüz, Tarık Günersel, Hüseyin Haydar, Emin İgüs, Levent İnanır, Özdemir İnce, İlhan İrem, Ekrem Kahraman, Bülent Kayabaş,Yıldız Kenter, Erol Keskin, Suna Keskin, Tuğrul Keskin, Arif Keskiner, Levent Kırca, Mine Kırıkkanat, Nuri Kurtcebe, Mustafa Köz, Küçük İskender, Yılmaz Onay, Zeynep Oral, Yılmaz Onay, Nedim Saban, Vedat Sakman, Sali, Menderes Samancılar, Ferhan Şensoy, Burhan Şeşen, Cihat Tamer, Yavuz Top, Gülsen Tuncer, Cüneyt Türel, Yaman Tüzcet, Metin Uca, Ersan Uysal ve Nejat Yavaşoğulları’nın imzası bulunuyor.