Şunun için etiket arşivi: Türküler

Derya Bengi’nin imza attığı ”50’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük’, dönemin kültür sanat alanındaki gelişmelerini sözlük formatında birleştiriyor

Gazeteci ve araştırmacı Derya Bengi, 50’li yıllarda Türkiye’de ve dünyada kültür sanat alanındaki gelişmeleri bir sözlük altında birleştirdi.

Derya Bengi, “İkinci Dünya Savaşı’nın ortak acıları ve açtığı yaraların sızısıyla geçen bir önceki on yılın sonrasında bir uyanış, nefes alış, neşe ve refah dönemi” olarak tarif ettiği 50’li yılların Türkiyesi’nin bir sözlüğünü oluşturma amacıyla ‘50’li yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük’ adlı kitabını çıkardı. Kitabın alt başlığı olan ‘Şimdiki Zaman Beledir’ ise 50’li yılların popüler türkülerinden biri olan ‘Ha Bu Diyar’dan bir mısra. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan 370 sayfalık kitap 50’li yılların Türkiyesi’nin kitaplarına, filmlerine, şarkılarına, danslarına yer veriyor.

Kitap her ne kadar ’50’li yıllarda Türkiye’ başlığıyla çıksa da, o dönemde Türkiye’deki kültür sanatın büyük ölçüde Avrupa ve Amerika’dan etkilendiğini de göz önünde bulunduruyor ve 50’lerde Türkiye’de kültür sanat anlamında olan biten her şeye değinmeye çalışıyor.

Bengi, dönemi incelerken alfabetik bir sıralama yapmayı tercih etse de kitabın sonuna 50’lerin kronolojisini de eklemeyi unutmamış. Bu da, sözlükte okur için aradığını bulma kolaylığı sağlıyor. Kitap aynı zamanda döneme ait zengin bir görsel içeriğe sahip. Dönemin karikatürlerine, kartpostallarına, dergi kapaklarına, plak görsellerine, film afişlerine ve kült fotoğraflarına yüksek çözünürlükte yer verilmiş.

Koleksiyon kitabı gibi

Marilyn Monroe’dan Zeki Müren’e, dönemin politik olaylarından gece hayatına, dergilerinden sinemasına, Bazıları Sıcak Sever’den (Some Like it Hot) Yağmur Altında’ya (Singin’ in the Rain) kadar geniş bir çeşitliliğe sahip olan sözlük, koleksiyon kitabı niteliğinde.

Kaynak: MilliyetSanat

Ustaya Saygı gecesinde sahne alacak sanatçılar  10 Eylül 2015 Perşembe günü basın toplantısı gerçekleştirildi.

4-uluslararasi-klarnet-festivali-basliyor

Barış Manço anısına Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 17 Eylül’de 4. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında düzenlenecek “Ustaya Saygı” gecesinde ünlü isimler sahne alacak.

Malta Köşkü’nde düzenlenen basın toplantısına katılan festivalin sanat direktörü Serkan Çağrı, yarın başlayacak festivalde, Türkiye’de sanatıyla “ilaç” olan sanatçıların anıldığını söyledi.

Çağrı, “Ustaya Saygı” gecesinin kendileri için büyük önem arz ettiğini dile getirerek, “Bu yıl İkinci Dünya Savaşı sonrası insanların barışa, dostluğa, kardeşliğe hasret kaldığı yıllarda doğmuş ve adına ‘Barış’ denilmiş büyük bir sanatçı için toplandık” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN AĞITLARININ DEĞİL, TÜRKÜLERİNİN SÖYLENECEĞİ GÜNLERİ UMUTLA BEKLİYORUZ”

Sanatçı olarak son günlerde yaşanan terör saldırılarının acısını derinden hissettiklerini kaydeden Çağrı, şunları aktardı:

“Ülke olarak çok hassas, hepimizin duygularını sarsan günlerden geçiyoruz. Ülkemizin ağıtlarının değil, türkülerinin söyleneceği günleri umutla bekliyoruz. Benim enstrümanım, ben ne yaşıyorsam onun sesiyle insanlara ulaşıyor. Bazen enstrümanımı çalarken ağladığımda, onun sesinin de ağlak olduğunu duyanlar oluyor.”

Serkan Çağrı, müziğin eğlence aracı olarak lanse edilmesine tepki göstererek, “Yıllardır müziğin eğlence olarak kafamıza yerleştirilmesinden dolayı, müziğin ifade edildiği her yeri eğlence şeklinde algılamamız için yönlendirildik. Böyle hassas dönemlerde kendi sanatımızı bir kenara bırakıp söyleyemediğimiz sözlerle birbirimize bakakalıyoruz. Bu bizi üzüyor” dedi.

ÇAĞRI: “SOKAK KONSERLERİNİ GERİ ÇEKTİK”

Böyle bir dönemde sokak konserlerini yapmayı uygun bulmadıklarını sözlerine ekleyen Çağrı, şöyle konuştu:

“Festival dolayısıyla sokaklarda müziği yayarak ‘İstanbul Nefes Alıyor’ demiştik ancak yurt dışından yaklaşık yüz kişinin katılacağı sokak konserlerini böyle bir dönemde yapmayı uygun bulmadık ve salon konserlerimiz hariç bütün konserlerimizi geri çektik.”

LİNET: “İNSANLARA İLAÇ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıya katılan sanatçı Linet, sanatın her zaman eğlence anlamına gelmediğini vurgulayarak, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Sesimle, duygularımı daha rahat bir şekilde ifade edebiliyorum. Hep birlikte çok zor bir durum içerisinde bir şeyleri başarmaya çalışıyoruz. Dediğimiz gibi, sanat her zaman ‘eller havaya’ değildir. Biz, duyguları nefesimizle birleştirip, insanlara ilaç olmaya çalışıyoruz. Barış Manço’nun önderliği altında, böyle bir geceyi yaşatabilirsek çok mutlu olacağım. Acıları hem ses hem de nefes ile birlikte paylaşalım.”

Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço, babasının herkese hitap eden evrensel bir insan olduğunu dile getirerek, “Barış Manço, bugünlerde ihtiyacımız olan ‘barış’ı bize yansıtan bir değerdi. Böyle bir gecenin, onun bize bıraktığı değerleri genç nesillere aktarmanın yolu olduğunu düşünüyorum. Bizler oğulları olarak 17 sene boyunca yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Umarım layık olmuşuzdur” ifadelerini kullandı.

Sanatçının küçük oğlu Batıkan Manço da festivalin müzikten daha fazlası olduğuna vurgu yaparak, “Bu acı günlerde, festivalin eğlenceden çok, barışı temsil ettiğini düşünüyorum. Çünkü en çok böyle günlerde insanların umuda ihtiyacı var. ‘Ustaya Saygı’ konserinin en önemli mesajının ‘barış’ olacağına inanıyorum” dedi.

HAKAN BİLGİN: “KÜÇÜKKEN BARIŞ MANÇO BENİM ABİM OLSUN DİYE DUA EDERDİM”

Etkinliğe katılan sinema oyuncusu Hakan Bilgin ise Manço ile büyüdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Küçükken, ‘Barış Manço benim abim olsun’ diye dua ederdim. O sadece müzik yapmıyordu. Müzikle insanlara başka şeyler anlatmaya çalışıyordu. Çocukları küçükken yakalayıp, onlara faydalı olmayı, ailesine ve vatanına saygılı olmalarını sağlamaya çalıştı. Bu konserle Barış Manço’yu hatırlayıp, hayata tekrar göz atarsak daha iyi insanlar olabiliriz.”

Ustaya Saygı gecesinde, Manço’nun unutulmaz eserlerini Cansu, Doğukan Manço, Fettah Can, Gökhan Tepe, Hakan Aysev, Keremcem, Mine Mucur, Öykü Gürman, Yavuz Bingöl ve Zara, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı eşliğinde yorumlayacak.

unesco arguvan türküleri

Arguvan türküleri UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alındı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) Arguvan türkülerini somut olmayan dünya kültür mirası listesine aldı. Bir süre önce yapılan başvurunun karara bağlanmasıyla Arguvan Türküleri ulusal ve uluslararası alanda kültür mirası bağlamında değerlendirilecek.

 

Hollywood’da Film Müziği Olmuştu

Türküleri ile yurt içinde ve yurt dışında büyük bir ilgi gören Arguvan, dünya sinemalarında önemli yeri olan Hollywood’da film müziği de olmuştu.

“Exodus: Tanrılar ve Krallar” filminde Hz. Musa’nın düğün sahnesinde bir Arguvan türküsü olan ‘Sunam’ çalınmıştı. Ramses’in üvey kardeşi olarak yetiştirilen Hz. Musa’nın Yahudi olduğunu keşfetmesiyle başlayan Arguvan türküsü “Sunam”ın film müziği olduğu hikaye, Musevilerin Mısır’dan çıkışını konu alıyor.

Kayıtlara geçen 500’ün üzerinde türküsü olan Arguvan, ozanları ile de adından söz ettiriyor. Küçük yaştan itibaren türkülerle büyüyen ozanlar Arguvan türkülerinin geçmişten günümüze taşınmasında etkili oluyorlar.

Arguvan Belediyesi’nin çalışmaları sonucu, Arguvanlı ozanların günümüze taşıdığı yüzlerce türkü Unesco Somut Olmayan kültür Mirası Listesi’ne girdi.

haftanin-sanat-etkinlikleriTİYATRO

İSTANBUL

– Devlet Tiyatroları Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde “Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa” cuma 20.00, “Barış Gezegeni” pazar 13.00. Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde “Güneş Batarken Bile Büyük” cuma ve cumartesi 20.00, pazar 15.00; “Ah Karagöz Vah Karagöz” cumartesi 14.00. Cevahir Sahneleri Salon 1’de “Muhteşem Gatsby” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahneleri Salon 2’de “Geçtim Ama Tiyatrodan” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00; “Ah Karagöz Vah Karagöz” çarşamba, pazar 14.00. Küçük Sahne’de “Yaşamak Denilen Bu Zahmetli İş” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Küçükçekmece DT Sahnesi’nde “57. Alay” cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Üsküdar Stüdyo Sahne’de “Bülbül Susturulduğunda” salı, perşembe 20.00, cumartesi 15.00; “Çiçeğim Solmasın” çarşamba 14.00, cumartesi, pazar 12.00 . Üsküdar Tekel Sahnesi’nde “Sessizlik” çarşamba, cuma, cumartesi 20.00, pazar 15.00. (0 212 292 39 00 )

– İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları F. Reşat Nuri Sahnesi’nde “On İki Öfkeli Adam” çarşamba 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30; “Piti” pazar 12.00 ve 15.00. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Ölü Adamın Cep Telefonu” perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30; “Bisküvi Adam” pazar 12.00 ve 15.00. GOP Ferit Egemen Sahnesi’nde “Kedi ile Palyaço” perşembe 14.00. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Kabare” çarşamba 15.00 ve 20.30, perşembe ve cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30; “Bir Gün Ayakkabımın Teki” pazar 12.00. Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde “Kerbela” perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30; “Alaaddin’in Sihirli Lambası” pazar 12.00 ve 15.00. Kâğıthane Küçük Kemal Sahnesi’nde “Bir Gün Ayakkabımın Teki” perşembe 12.00. Haldun Taner Sahnesi’nde “Lysistrata ‘Kadınlar da Savaşırsa” çarşamba 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30; “Harikalar Mutfağı” pazar 12.00 ve 15.00. Ümraniye Sahnesi’nde “Sırça Hayvan Koleksiyonu” perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30; “Islık Sever Max” pazar 12.00 ve 15.00. Üsküdar Müsahipzade Sahnesi’nde “Komşum Hitler” çarşamba 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30; “Üzgün Ağaçlar Ülkesi” pazar 12.00 ve 15.00.(0 212 455 39 20)

– Bakırköy Belediye Tiyatroları Müşfik Kenter Sahnesi’nde “Romeo ve Juliet” cuma, cumartesi 20.30, “Güneşin Çocukları” pazar 11.00, “Hayvan Çiftliği” pazar 15.30. “Tiyatro Keyfi”nin “Romeo&Juliet” çocuk oyunu cumartesi 11.00. (0 212 414 96 47)

– Ortaoyuncular’da “Peradaki Hayalet” cumartesi 20.00, pazar 18.00. (0 212 251 18 65)

– Dostlar Tiyatrosu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu cuma, cumartesi 20.30’da Kenter Tiyatrosu’nda, pazar 19.00’da Kozzy Kültür Merkezi’nde. (0 212 246 35 89)

– Oyun Atölyesi “Testosteron” bugün ve yarın 20.30, “Kim Korkar Hain Kurttan” perşembe, cuma, cumartesi 20.30, pazar 16.00. (0 216 345 39 39)

SERGİ

İSTANBUL

– Alp Bartu ve Mustafa Ayaz’ın sergileri Doku Sanat Galerileri İstanbul’da yarından itibaren 9 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 246 2496

– Orhan Taylan’ın resim sergisi 10 Mart’a kadar Kızıltoprak Sanat Galeri’nde 10 Mart’a kadar görülebilir. (0216) 418 3806

– Zeynep Deniz Özmen’in “Özgürce” adlı resim sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde 11 Mart’a kadar görülebilir.

– “Küçük Yüzler, Büyük Bedenler” adlı karma sergi 13 Mart’a kadar Elgiz Müzesi’nde izlenebilir. (0212) 290 2525

– “Mimarlık tarihçisi, restoratör, koleksiyoner Ekrem Hakkı Ayverdi” sergisi İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde 14 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 334 0900

– “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Sergisi” Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde 14 Mart’a kadar görülebilir. (216) 280 5739

– İtalyan sanatçı Tommaso Pierozzi’nin “Mutlu Olacağız” adlı resim ve gravür sergisi 16 Mart’a kadar Galeri Bohem’de görülebilir. (212) 999 44 60

– 40 fotoğrafçının 1600 portre fotoğrafından oluşan “Yüz Kumbarası” adlı fotoğraf sergisi 19 Mart’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde görülebilir. (0212) 393 8111

– “Sevgili Kedilerimiz” adlı karma sergi Ürün Sanat Galerisi’nde 19 Mart’a kadar izlenebilir. (0216) 363 1280

– Gürcü heykeltıraş Amiran Tevzadze’nin heykel sergisi Galeri Selvin 2’de 20 Mart’a kadar görülebilir. (212) 263 74 82

– Mustafa Pancar’ın “Yol Kenarı” adlı sergisi yarından itibaren Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 21 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 230 1976

– Maide Bulak’ın “Kent ve Sessizlik” adlı sergisi Galeri ARK’ta 22 Mart’a kadar görülebilir. (216) 3694900

– Sadi Diren’in retrospektif sergisi D’Art Sanat Galerisi’nde 22 Mart’a kadar görülebilir.

– Ulus Özel Musevi Okulları öğrencilerinin “Yüzyıllık Düşler” adlı sergisi Beyoğlu’ndaki Hamursuz Fırını’nda 23 Mart’a kadar görülebilir.

– “Mavi Sular Karma Resim Sergisi” 14- 25 Mart tarihleri arasında Venüs Sanat Galerisi’nde izlenebilir. (216) 565 3572

– “Nevruz” adlı karma sergi Galeri Apel’de 28 Mart’a kadar görülebilir. (212) 2927236

– Nermin Er sergisi Galeri Nev’de 28 Mart’a kadar görülebilir. (212) 2521525

– Mehwish Iqbal’ın “Subliminal Manzaralar” adlı sergisi 28 Mart’a kadar Kare Art Galeri’de görülebilir. (0212) 2197719

– Sema Talay’ın “Patlamalar” adlı kişisel resim sergisi Gergedan Sanat’ta 28 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 292 0650

– Zeki Kıral’ın resim sergisi Galeri İdil’de 28 Mart’a kadar izlenebilir. (212) 283 23 83

– Bedri Baykam, Erden Cantürk, Philippe Deutsch, Koray Erkaya, Damien Guillaume, Tetsuro Higashi, Uwe Ommer, Arto Pazat ve Hugh Holland’ın eserlerinin yer aldığı “Çırılçıplak” adlı grup sergisi 29 Mart’a kadar Piramid Sanat’ta görülebilir. (212) 2973121

– İsa Çelik Resim Sergisi 29 Mart’a kadar Schneidertempel Sanat Merkezi’nde görülebilir. (212) 249 01 50

– Nikolaj Bendix Skyum Larsen’in “End of Dreams” (Düşlerin Sonu) adlı sergisi SALT Galata’da 29 Mart’a kadar görülebilir. (212) 334 22 45

– Kostantinos Kerestetzis’in resim sergisi 29 Mart’a kadar Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun İstiklal Caddesi’nde yer alan Sismanoglio Megaro binasında izlenebilir. (212) 244 9335

– Nilüfer Moayeri’nin “Doğu-Batı Koridorunda Kadın” adlı sergisi Pera Sanat Galerisi’nde 30 Mart’a kadar görülebilir. (212) 245 3008

– Ali Kazma’nın “Zamancı” adlı sergisi Galeri ARTER’de 5 Nisan’a kadar görülebilir. (0212) 2433767

– Nikolaj Bendix Skyum Larsen’in “End of Dreams” (Düşlerin Sonu) adlı sergisi SALT Galata’da 29 Mart’a kadar görülebilir. (212) 334 22 45

– Atilla Galip Pınar’ın “Öz // Essence” adlı 4. kişisel sergisi Galeri İlayda’da 12 Nisan’a kadar görülebilir. (212) 227 92 92

– “Taştaki Gizemli Yaşam” sergisi 10 Mart – 25 Nisan tarihleri arasında Maçka Sanat Galerisi’nde görülebilir. (212) 240 80 23

– “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Kadınlar” adlı sergi 22 Mayıs’a kadar Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde görülebilir.(212) 219 16 97

– Burhan Doğançay’ın “Picture The World” sergisi 7 Haziran’a kadar Doğançay Müzesi’nde görülebilir. (0212) 244 7770

– “Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz” adlı retrospektif sergi İstanbul Modern’de 28 Haziran’a kadar Süreli Sergiler Salonu’nda görülebilir. (0212) 334 7300

ANKARA

– Ayşe Mutlu – resim – 10 Mart’a dek – Galeri N’de. (0 312 436 36 64)

– Geçişler – resim – 13 Mart’a dek – Atlas Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 59 04)

– Anahita Şems – resim – 14 Mart’a dek – GaleriM Sanat Galerisi’nde. (0 312 235 50 06)

– Antonio Cosentino – resim – 14 Mart’a dek – Nurol Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 86 70)

– Özcan Kandemir – resim – 15 Mart’a dek – Gözde Sanat Galerisi’nde. (0 312 442 11 31)

– Aslı Kutluay – resim – 19 Mart’a dek – Taurus Sanat Merkezi’nde. (0 533 443 54 54)

– Marek Brzozwski – resim – 20 Mart’a dek – Galeri Sanatyapım’da. (0 312 222

– Suna Özkalan – yağlıboya resim – 20 Mart’a dek – Medya Sanat Galerisi’nde. (0 312 428 39 55)

– Peker Sanat Ödülleri Sergisi – resim – 21 Mart’a dek – Peker Sanat Galerisi’nde. (0 312 439 30 03)

– Farago – resim – 26 Mart’a dek – Ankara HiltonSA’da. (0312 236 21 22)

– Senem Aker Ensari – seramik – 27 Mart’a dek – Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde. (0 312 466 05 40)

ADANA

– Adana Ressamlar Derneği’nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlidiği, ‘Mart’ın Sekizi’ adlı resim sergisi Seyhan Belediyesi Sergi Salonu’nda sürüyor. Sergi 15 Mart tarihine dek izlerime açık tutulacak. (0322 4534445)

MERSİN

– MTSO Sanat Galerisi, ‘ve Kadın III – Karma Resim Heykel Sergisi’ne bu hafta da ev sahipliği yapıyor. Buğra Yararman, Hakan Kandır, Mehmet Mangtay, Meral Belici, Özcan Aydemir, Seda Şahbaz, Tuğba Küçükbahar ve Vehbi Mangtay’ın eserlerinin yer aldığı sergiyi sanatseverler 19 Mart tarihine kadar pazar günü hariç hafta içi 08.30-18.00, cumartesi ise 10.00-17.00 saatleri arasında gezebilecek. (0324 238 95 00 – 261)

– Günay Yavuzel, Ferahnaz Çalışkan, Leyla Çakmak’ın, Dünya Kadınlar Günü’nde, Özgecan Aslan anısına düzenledikleri sergi, Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi 13 Mart tarihine dek izlenebilecek. (0324 6162515)

GAZİANTEP

– Ressam Şefkat İşleğen’in, ‘Değiş/ imler’ temalı resim sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sanatçının linol baskı ve akrilik tekniği kullanarak ortaya çıkardığı ve mono print tarzında soyut çalışmalara da yer verdiği eserlerinin yer aldığı sergiyi sanatseverler 27 Mart tarihine dek her gün 10.00-22.00 saatleri arasında izleyebilecek. (0342 3666066)

MÜZİK

İSTANBUL

– Salon IKSV’de perşembe saat 21.30’da Tuluğ Tırpan Quartet feat Frederik Köster; cuma saat 22.00’de Kalben&No Land; cumartesi saat 22.30’da Yasemin Mori konserleri var. (212 334 08 41)

– Nardis Jazz Club’te bugün saat 21.30’da Salliel Bros, yarın saat 21.30’da Olgun Acar Band; çarşamba saat 21.30’da Yavuz Akyazıcı Trio; perşembe saat 21.30’da Flapper Swing; cuma saat 22.30’da Luis Gomez DesCarga; cumartesi saat 22.30’da Selenr Seytekin Project konserleri var. (0212 232 98 30)

– Akbank Sanat’ta perşembe saat 20.00’de Denis Kozhukhin (piyano) ile Vladislav Kozhukhin’den (piyano) oluşan Kozhukhin Kardeşler konseri var. (0212 252 35 00-01)

– Süreyya Operası’nda bugün Hande Özyürek (violin) ile Fedele Antonicelli (piyano) kanseri var. (0216 346 15 31)

– Ülker Sports Arena’da cumartesi saat 21.00’de Julio Iglesias konseri var. (0216 687 2100)

– Bostancı Gösteri Merkezi’nde cuma saat 21.00’de Ajda Pekkan; cumartesi saat 21.00’de Selçuk Balcı konseri var. (0216 362 1161)

– Volkswagen Arena’da cumartesi saat 21.00’de DJ Laidback Luke; pazar saat 18.30’da Unite The Mic Turnesi 2015 kapsamında Ailee, Jay Park ve San E konseri. (0212 377 67 00)

– TİM Show Center’da perşembe saat 21.00’de Fazıl Say konseri var. (0212 286 66 86)

– garajistanbul’da cuma saat 23.00’de Leman Sam; cumartesi saat 22.00’de Kord Vokal; pazar saat 21.00’de The Haunted konserleri var. (0212 244 4499)

– SSM the Seed’te perşembe saat 20.00’de Alman piyanist Joseph Moog’un resitali var. (0212 323 60 50)

– Caddebostan Kültür Merkezi’nde pazartesi saat 21.00’de Sunay Akın – Moğollar; çarşamba saat 20.30’da Fatih Erkoç – Kerem Görsev; perşembe saat 20.30’da “Ah Smyrna’m, Güzel İzmir’im” konserleri var. (0216 296 3055)

– Jolly Joker İstanbul’da bugün 21.00’de Zuhal Olcay albüm tanıtım konseri; yarın saat 21.00’de Ahmet Toprak Eğrikaya; çarşamba saat 21.00’de Haluk Levent – Kurtalan Ekspres; perşembe saat 21.00’de Yüzyüzeyken Konuşuruz; cuma saat 22.00’de Levent Yüksel; cumartesi saat 22.00’de Mehmet Erdem konseri var. (0212 249 0749)

– Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde yarın saat 22.30’da Suzan Kardeş; çarşamba saat 22.30’da TNK; ardından saat 23.59’da Özge Fışkın; perşembe saat 22.30’da Niyazi Koyuncu ardından Pinhani – Yalnız Türküler; cuma saat 22.00’de Can Gox ardından Koray Candemir; cumartesi saat 22.00’de caz vokalisti Fredrika Stahl, ardından Soul Stuff konseri var. (0212 245 1048)

– Babylon’da bugün saat 19.00’de Social Inclusion Band; çarşamba saat 20.30’da Peyk; cuma saat 22.00’de Shantel; cumartesi saat 22.00’de Yelle; pazar saat 19.00’da Patricia Barber konserleri var. (0212 292 73 68)

sanatSERGİ

İSTANBUL

– Ömer Kaleşi sergisi 24 Şubat’a kadar Tem Sanat Galerisi’nde görülebilir. (212) 2470899

– Suna Atalı Er’in “Düşler” adlı resim sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde 25 Şubat’a kadar görülebilir. (0216) 565 3572

– “Özel Koleksiyon Sergisi” 25 Şubat’a kadar Sanat Yorum’da görülebilir. (212) 542 43 05

– Mehmet Arslan’ın “Memleket Hali” adlı karikatür sergisi 26 Şubat’a kadar Levent Kültür Merkezi’nde görülebilir. (0212) 325 7371

– “Çanakkale Destanının İlk Halkası – Troyalı Hektor” sergisi Rahmi M. Koç Müzesi Sergi Salonu’nda 27 Şubat’a kadar görülebilir. (0212) 369 6600

– “Soğuk. Ilık. Sıcak” adlı karma sergi 27 Şubat’a kadar ARTNEXT İstanbul’da görülebilir.(0212) 999 3990

– Özgür Yener’in “Dizin” adlı sergisi Düş Yolcusu Sanat Durağı Çiftehavuzlar’da 27 Şubat’a kadar görülebilir. (0212) 3869903

– Alp Çoksoyluer, Alper Derinboğaz, Ayşe Gül Süter, Buşra Tunç, Candaş Şişman, Deniz Kader, Erdal İnci, Korhan Erel, Osman Koç, Ozan Türkkan ve Refik Anadol’un eserlerinin yer aldığı “Dalgalar” adlı sergi Block Art Space’de 28 Şubat’a kadar görülebilir. (212) 292 83 82

– Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Belçikalı grup Het LABO işbirliğinde gerçekleştirilen “CuriosiTIES: Kravata Meraklı Bakış” başlıklı sergi Marmara Üniversitesi Sultanahmet yerleşkesindeki Cumhuriyet Müzesi’nde 28 Şubat’a kadar görülebilir. (212) 518 16 00

– Murat Palta’nın Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Tasvir-i Beyaz Perde” x-ist’te 28 Şubat’a kadar izlenebilir. (212) 291 77 84

– Balkan Naci İslimyeli’nin son yapıtlarından oluşan “Bir Şey Söyle” adlı sergisi 28 Şubat’a kadar Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı’nda (EKAV) görülebilir. (0212) 252 8131

– “Sins / Günahlar” sergisi 28 Şubat’a kadar G-art Beyoğlu’nda görülebilir. (212) 2436622

– Melih Akbıyık’ın “Ertelenmiş Resimler” adlı sergisi Galatea Art Galeri’de 28 Şubat’a kadar görülebilir. (0212) 245 3320

– “Bazı Yüzler Unutulmaz” adlı küratöryal sergi 28 Şubat’a kadar Nişantaşı-Galeri Eksen’de görülebilir. (0212) 219 0850

– “Olasılıklar ve Tercihler” adlı karma video seçkisi 1 Mart’a kadar Mixer Açık Depo’da görülebilir. (0212) 243 54 43

– 15 sanatçının işlerinin yer alacağı “El Sanatları Karma Sergisi” Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezi’nde 1 Mart’a kadar görülebilir.

– Hamparsum Demircioğlu’nun “Yanılsamalar” adlı sergisi 2 Mart’a kadar Pera Sanat Galerisi’nde görülebilir. (0212) 2523082

– Sevtap Yılmaz’ın “Geçmişten Geleceğe” adlı sergisi 5 Mart’a kadar Galeri Artist Çukurcuma’da görülebilir. (212) 251 91 63

– Konstantin Sterkhov ve Tansu Özmen ikilisinin eserlerinden oluşan, Suluboya Resim Sergisi 5 Mart’a kadar ARTEV Sanat Galerisi’nde görülebilir. (0216) 449 4675

– Nesrin Esirtgen Collection tarafından genç sanatçılara görünürlülük sağlamayı amaçlayan “Open Call – Open Door” sergisi 6 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 243 7853

– Yüksel Tamtekin’in resim sergisi Bakraç Sanat Galerisi’nde 6 Mart’a kadar görülebilir. (0216) 410 91 97

– Yusuf Taktak’ın “Yukarıdan Aşağıya Soldan Sağa 19152015” adlı sergisi Maçka Sanat Galerisi’nde 7 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 240 8023

– Işıl Gönen’ in “Herkes Kendi Kendinde” adlı solo sergisi Derinlikler Sanat Merkezi’nde 7 Mart’a kadar izlenebilir.

– Aylin Beyoğlu’nun “Kılavuzun Günlüğü” adlı resim sergisi 7 Mart’a kadar Artisan’da görülebilir. (0212) 2479081

– “Joan Miró: Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” sergisi 8 Mart’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde izlenebilir. (0212) 277 2200

– Tan Oral’ın “Eğlencelik Çizgiler” adlı karikatür sergisi Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 8 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 249 01 50

– Alp Bartu ve Mustafa Ayaz’ın sergileri Doku Sanat Galerileri İstanbul’da yarından itibaren 9 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 2462496

– Orhan Taylan’ın resim sergisi 10 Mart’a kadar Kızıltoprak Sanat Galeri’nde 10 Mart’a kadar görülebilir. (0216) 418 3806

– Zeynep Deniz Özmen’in “Özgürce” adlı resim sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde 28 Şubat-11 Mart tarihleri arasında görülebilir.

– “Küçük Yüzler, Büyük Bedenler” adlı karma sergi 13 Mart’a kadar Elgiz Müzesi’nde izlenebilir. (0212) 290 2525

– “Mimarlık tarihçisi, restoratör, koleksiyoner Ekrem Hakkı Ayverdi” sergisi İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde 14 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 334 0900

– 40 fotoğrafçının 1600 portre fotoğrafından oluşan “Yüz Kumbarası” adlı fotoğraf sergisi 19 Mart’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde görülebilir. (0212) 393 8111

– “Sevgili Kedilerimiz” adlı karma sergi Ürün Sanat Galerisi’nde 19 Mart’a kadar izlenebilir. (0216) 363 1280

– Gürcü heykeltıraş Amiran Tevzadze’nin heykel sergisi Galeri Selvin 2’de 20 Mart’a kadar görülebilir. (212) 263 74 82

– Mustafa Pancar’ın “Yol Kenarı” adlı sergisi yarından itibaren Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 21 Mart’a kadar görülebilir. (0212) 230 1976

– Maide Bulak’ın “Kent ve Sessizlik” adlı sergisi Galeri ARK’ta 22 Mart’a kadar görülebilir. (216) 3694900

– Sadi Diren’in retrospektif sergisi D’Art Sanat Galerisi’nde 22 Mart’a kadar görülebilir.

– “Nevruz” adlı karma sergi Galeri Apel’de 28 Mart’a kadar görülebilir. (212) 2927236

– Nermin Er sergisi Galeri Nev’de 27 Şubat’tan itibaren 28 Mart’a kadar görülebilir. (212) 2521525

– Mehwish Iqbal’ın “Subliminal Manzaralar” adlı sergisi 28 Mart’a kadar Kare Art Galeri’de görülebilir. (0212) 2197719

– Bedri Baykam, Erden Cantürk, Philippe Deutsch, Koray Erkaya, Damien Guillaume, Tetsuro Higashi, Uwe Ommer, Arto Pazat ve Hugh Holland’ın eserlerinin yer aldığı “Çırılçıplak” adlı grup sergisi 26 Şubat-29 Mart tarihleri arasında Piramid Sanat’ta görülebilir. (212) 2973121

– Nikolaj Bendix Skyum Larsen’in “End of Dreams” (Düşlerin Sonu) adlı sergisi SALT Galata’da 29 Mart’a kadar görülebilir. (212) 334 22 45

– Ali Kazma’nın “Zamancı” adlı sergisi Galeri ARTER’de 5 Nisan’a kadar görülebilir. (0212) 2433767

– Burhan Doğançay’ın “Picture The World” sergisi 7 Haziran’a kadar Doğançay Müzesi’nde görülebilir. (0212) 244 7770

– “Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz” adlı retrospektif sergi İstanbul Modern’de 28 Haziran’a kadar Süreli Sergiler Salonu’nda görülebilir. (0212) 334 7300

ANKARA

– Necati Seydi Ferdioğlu – resim – 25 Şubat’a dek – Stillife Art’ta. (0 312 441 01 45)

– Oya Kınıklı – resim – 25 Şubat’a dek – Medya Sanat Galerisi’nde. (0 312 428 39 55)

– 6+1 İhtimal – resim – 26 Şubat’a dek – Platform A by Armoni Art Gallery’de. (0 312 440 43 24)

– Aykut Tanrıseven – resim – 27 Şubat’a dek – İsmail Altınok Sanat Merkezi’nde. (0 312 433 30 34)

– Mehmet Kapçak – resim – 28 Şubat’a dek – Krişna Sanat Galerisi’nde. (0 312 418 02 53)

– Mehmet Emin Erdoğdu – resim – 28 Şubat’a dek – Nurol Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 86 70)

– Ekrem Kutlu – resim – 28 Şubat’a dek – Galeri Akdeniz’de. (0 312 441 29 99)

– Ayşe Mutlu – resim – 10 Mart’a dek – Galeri N’de. (0 312 436 36 64)

– Geçişler – resim – 13 Mart’a dek – Atlas Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 59 04)

– Anahita Şems – resim – 14 Mart’a dek – GaleriM Sanat Galerisi’nde. (0 312 235 50 06)

– Antonio Cosentino – resim – 14 Mart’a dek – Nurol Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 86 70)

– Aslı Kutluay – resim – 19 Mart’a dek – Taurus Sanat Merkezi’nde. (0 533 443 54 54)

ADANA

– Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı kuruluşlarından DYO’nun 60. yılı dolayısıyla düzenlediği resim yarışmasında derece alan ve sergilenmeye değer bulunan resimlerin yer aldığı, ‘36. Resim Ödülleri ve Sergisi’ etkinliği 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi 28 Şubat tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık olacak. (0322 4578013)

– Ayber Altunkaya’nın, ‘Su Yüzü Ebru Sergisi’ AÇS Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sanatseverler, Altunkaya’nın doğanın hemen tüm renklerini kullandığı çalışmalarının yer aldığı sergiyi 27 Şubat tarihine dek izleyebilecek. (0322 4534445)

MERSİN

– Çiğdem Bucak Telli’nin yağlıboya çalışmalarının yer aldığı resim sergisi Altamira Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi 06 Mart tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık tutulacak. (0324 2330312)

GAZİANTEP

– Hüseyin Yıldırım’ın kişisel resim sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde sürüyor. Yıldırım’ın leke usulüyle, renk ağırlıklı çalışmalar ve doğal soyutlamalarla renklerin büyüsünü tuvaline yansıttığı eserlerinden oluşan sergiyi, sanatseverler 06 Mart tarihine dek her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezebilecek. (0342 3666066)

İZMİR

– Zerrin Ulusoy Atak’ın heykelleri ile Ebru Yücesoy Bayar’ın resimleri İzmir Türk Amerikan Derneği’nde.

– Merey Şenocak’ın “İçi Dışı Altüst // Insıde Outsıde Turned Upsıde Down” adını verdiği ve kürasyonunu Cansu Çakar’ın üstlendiği sergisi 3 Mart’a kadar K2 Galeri’de.

– Arkas Sanat Merkezi’nde, “Osmanlı Halı Sanatı” adı altında düzenlenen ve 56 halının yer aldığı sergi, 14 Haziran’a kadar açık kalacak.

– Folkart Galeri, aralarında Pablo Picasso ve Salvador Dali gibi ünlü ressamların eserlerinin de yer aldığı sergiyle kapılarını açtı. Sergide, Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugène Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz gibi dünya sanatına yön veren sanatçıların, eserleri yer alıyor. Ayrıca Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve İbrahim Balaban başta olmak üzere birçok ünlü Türk sanatçının eserleri de, 15 Mart’a kadar görülebilecek.

MÜZİK

İSTANBUL

– Ülker Sports Arena’da “Moon Landing” turnesi kapsamında James Blunt konseri 27 Şubat’ta saat 19.00’da. (0216 687 2100)

– Nardis Jazz Club’te bugün 21.30’da Bora Çeliker 4tet; salı 21.30’da Saygun Arpeli konseri; çarşamba saat 21.30’da Sanat Deliorman konseri; perşembe 21.30’da Dave Allen Trio; cuma 22.30’da Cansu Tanrıkulu Band; cumartesi 22.30’da Ece Göksu 4tet konserleri var. (0212 232 98 30)

– Akbank Sanat’ta perşembe saat 20.00’de Eivind Aarset Trio; cumartesi 16.00’da Genç Yetenekler konseri var: Şule Berna Kondaş (viyolonsel), Selin Nardemir (viyolonsel), İlayda Aydın (viyolonsel), Yasin Kula (viyolonsel), Aslı Ayben Özdemir (keman), Yemen Dursun (viyolonsel) ve korrepetitör Zümrüt Alieva. (0212 252 35 00-01)

– Süreyya Operası’nda bugün saat 20.00’de “2005’ten 2015’e Borusan Quartet” konseri, cuma saat 20.00’de Alman Bestecileri Konseri var. (0216 346 15 31)

– İş Sanat’ta cuma saat 20.00’de Ravi Coltrane Quartet konseri var. (0212 316 10 83)

– Millî Reasürans Konser Salonu’nda Parlayan Yıldızlar Poyraz Baltacıgil (çello) konseri var. (0212 230 1976)

– Moda Sahnesi’nde salı saat 20.30’da İncesaz Türküleri “Elif” konseri, cuma saat 21.30’da Can Güngör albüm tanıtım konseri var. (0216 330 58 01)

– Bostancı Gösteri Merkezi’nde cumartesi saat 21.00’de Nil Karaibrahimgil konseri. (0216 362 1161)

– Salon İKSV’de cuma cumartesi saat 21.30’da Garanti Caz Yeşili kapsamında Moddi konseri var. (0212 334 0752)

– Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde cumartesi saat 19.30’da Orçun Orçunsel (piano) konseri. (212 219 16 97)

– Neve Şalom Sinagogu’nda perşembe saat 20.00’de Barok kemanın öncüsü Sigiswald Kuijken konseri var. (0212 244 1576)

– St. Antuan Kilisesi’nda cuma saat 27 Şubat 19.30’da Gevende konseri var. (0212 244 0935)

– Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde cumartesi saat 21.00’de Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu konseri var. (0216 336 29 07)

– Jolly Joker İstanbul’da bugün saat 21.00’de Halil Sezai; yarın saat 21.00’de 21.00’de Hakan Altun – Hüsnü Şenlendirici, çarşamba saat 21.00’de Emre Kaya, perşembe saat 21.00’de Simge, cuma saat 22.00’de Yeni Türkü, cumartesi saat 22.00’de Model konseri var. (0212 249 0749)

– Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bugün saat 22.30’da Murat Hasan – Cem Özkan Project, yarın saat 22.30’da No Land; çarşamba saat 22.30’da Gece ve ardından Özge Fışkın, perşembe saat 22.30’da Bulutsuzluk Özlemi, cuma saat 22.30’da Pinhani ardından Koray Candemir, cumartesi saat 22.00’de Elif Çağlar – Bilal Karaman konseri.

– garajistanbul’da salı saat 20.00’de Eluveitie, perşembe saat 22.00’de Vassiliki Papageorgiou, cuma saat 21.00’de Kurban, pazar saat 18.00’de Hayko Cepkin konseri var. (0212 244 4499)

– Babylon’da çarşamba saat 20.30’da Mirkelam, perşembe saat 20.30’da Cingi Performans Queen, cuma saat 22.00’de Aeroplane, cumartesi saat 22.00’de Oldies But Goldies konseri var. (0212 292 73 68)

ANKARA

– CSO Konser Salonu’nda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şef Adrian Prabava yönetiminde vereceği, Raphael Wallfish’in (viyolonsel) solist olarak yer alacağı konser 26, 27 Şubat’ta saat 20.00’de, şef Antonio Pirolli yönetiminde vereceği, Gülsin Onay’ın (piyano) solist olarak yer alacağı konser 5, 6 Mart’ta saat 20.00’de. (0 312 310 72 90)

– BSO Konser Salonu’nda, Bilkent Senfoni Orkestrası’nın şef Santtu-Matias Rouvali yönetiminde vereceği, Michel Arrignon (klarnet) ve HÜADK Muzaffer Arkan Kadınlar Korosu’nun solist olarak yer alacağı “İhsan Doğramacı Anısına” başlıklı konser 25 Şubat’ta saat 20.00’de, şef Patrycja Pieczara yönetiminde vereceği, Marta Klimasara (marimba) ve Tolga Salman’ın (bandoneon) solist olarak yer alacağı, Murat Gürmen, Yasemin Oğuz, Macit Şirin ve Deniz Kusun’un danslarıyla eşlik edeceği “Dünya Kadınlar Günü Konseri”, 7 Mart’ta saat 20.00’de. (0 312 290 17 75)

İZMİR

– String Inspirations Quintet’vereceği konser bugün saat 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.

– İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak Sahnesi’nde hafta boyunda Vişne Bahçesi adlı oyunu sergileyecek.

TİYATRO

İSTANBUL

– Devlet Tiyatroları Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde Cevahir Sahneleri Salon 2’de “Güneş Batarken Bile Büyük” salı 20.00, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00. Küçük Sahne’de “Geçtim Ama Tiyatrodan” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00, Küçükçekmece DT Sahnesi’nde “Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa” perşembe, cumartesi 20.00, Üsküdar Stüdyo Sahne’de “İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı” salı, perşembe 20.00. Üsküdar Tekel Sahnesi’nde “Cimri” çarşamba, cuma, cumartesi 20.00. (0 212 292 39 00 )

– İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları F. Reşat Nuri Sahnesi’nde “Lillian” çarşamba 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Kerbela” çarşamba 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30. Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde “İstanbul Efendisi” perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30. Haldun Taner Sahnesi’nde “Yolcu” çarşamba 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30. Ümraniye Sahnesi’nde “Cibali Karakolu” perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30. Üsküdar Müsahipzade Sahnesi’nde “Bir Yaz Gecesi Rüyası” çarşamba 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30 (0 212 455 39 20)

– Bakırköy Belediye Tiyatroları Müşfik Kenter Sahnesi’nde “Romeo ve Juliet” cuma 20.30, “Hayvan Çiftliği” cumartesi 20.30. “Güneşin Çocukları” pazar 11.00, “Hayvan Çiftliği” pazar 15.30. Turhan Tuzcu Sahnesi’nde “Ben O İstanbul’u Çok Sevdim” çarşamba, perşembe 20.30. (0 212 414 96 47)

– Ortaoyuncular’da “Nasri Hoca ve Muhalif Eşeği” cuma 20.00, “Ferhangi Şeyler” cumartesi 20.00. (0 212 251 18 65)

– Dostlar Tiyatrosu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri” çarşamba 20.30 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, cuma, cumartesi 20.30 Kenter Tiyatrosu, “Ben Bertolt Brecht” perşembe 20.30 Trump Kültür ve Gösteri Merkezi. (0 212 246 35 89)

– Oyun Atölyesi “Testosteron” bugün ve yarın 20.30, “Nehir” çarşamba 19.00, “Dolu Düşün Boş Konuş” perşembe, cuma 20.30, cumartesi 16.00. (0 216 345 39 39)

– Kumbaracı50’de “Gökten Gelen Adam” bugün 20.30, “Evim Güzel Evim” salı 20.30, “Bir İdam Mahkûmunun Son Günü” çarşamba 20.30, “O.B.E.B” perşembe, cuma 20.30, “Hak” cumartesi 20.30. (0 212 243 50 51)

ANKARA

– Akün Sahnesi’nde, “Sarı Naciye” adlı oyun 24, 25, 26, 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, “Keloğlan Keleşoğlan” adlı oyun 1, 8 Mart’ta saat 20.00’de, “Vanya Dayı” 3, 4, 5, 6 Mart’ta saat 20.00’de, 7 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de. (0 312 427 19 71)

– Altındağ Tiyatrosu’nda, “Kuaförde Bir Gün” adlı oyun 24, 25, 26, 27 Şubat’ta saat 20.00’de, 28 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 1 Mart’ta saat 15.00’te, “Yeşilçam” adlı oyun 3, 4, 5, 6 Mart’ta saat 20.00’de, 7 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 8 Mart’ta saat 15.00’te, “Miyhavlar Tiyatrosu” adlı çocuk oyunu 24, 26 Şubat’ta ve 3 Mart’ta saat 11.00’de. (0 312 316 59 02)

– Büyük Tiyatro’da, “Hedda Gabler” adlı oyun 1 Mart’ta saat 15.00’te, “Çalıkuşu” adlı oyun 3, 6 Mart’ta saat 20.00’de, 8 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 324 22 10)

– Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, “Macbeth” adlı oyun 24, 25, 26, 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, 1 Mart’ta saat 15.00’te, “Cymbeline” adlı oyun 3, 4, 5, 6, 7 Mart’ta saat 20.00’de. (0 312 240 00 91)

– Küçük Tiyatro’da, “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye” adlı oyun 24, 25, 26, 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, 1 Mart’ta saat 15.00’te, “Kuaförde Bir Gün” adlı oyun 3, 4, 5, 6 Mart’ta saat 20.00’de, 7 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de. (0 312 311 11 69)

– Oda Tiyatrosu’nda, “Nehir” adlı oyun 24, 25, 26, 27, 28 Şubat’ta saat 18.30’da, “Kontrabas” adlı oyun 3, 4, 5, 6, 7 Mart’ta saat 18.30’da. (0 312 311 11 69)

– Stüdyo Sahne’de, “İyiyim” adlı oyun 24, 27 Şubat’ta saat 20.00’de, 1 Mart’ta saat 15.00’te, “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” adlı oyun 3, 6 Mart’ta saat 20.00’de, 8 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)

– Tatbikat Sahnesi’nde, “Aklımdaki Kadınlar” adlı oyun 24, 25 Şubat’ta saat 20.00’de, “İyiyim” adlı oyun 3, 4 Mart’ta saat 20.00’de. (0 312 467 71 72)

– İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, “Nihayet Bitti” adlı oyun 25, 26 Şubat’ta ve 4, 5 Mart’ta saat 20.00’de, 28 Şubat’ta ve 7 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)

– 75. Yıl Sahnesi’nde, “Euridice’nin Elleri” adlı oyun 25, 26 Şubat’ta saat 18.30’da, 28 Şubat’ta saat 15.00’te, “Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı” adlı oyun 4, 5 Mart’ta saat 18.30’da, 7 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 432 27 46)

– Tiyatro Pembe Kurbağa’da, “Küçük Denizkızı” adlı çocuk oyunu 28 Şubat’ta saat 12.00’de. (0 312 418 02 98)

– Ankara Sanat Tiyatrosu’nda, “Beş Para Etmez Varyete” adlı oyun 1 Mart’ta saat 15.30’da, “Selamün Kavlen Karakolu” adlı oyun 27 Şubat’ta saat 20.00’de, 28 Şubat’ta saat 15.30 ve 20.00’de. (0 312 417 76 76)

ADANA

– Adana Devlet Tiyatrosu (ADT)bu hafta da sahneyi konuk Sivas Devlet Tiyatrosu’na bırakıyor. Sivaslı konuk sanatçılar, Recep Bilginer’in yazdığı, M. Nurullah Tuncer’in yönettiği, ‘Yunus Emre’ adlı eseri yarından itibaren hafta içi 20.00’de cumartesi 15.00 ve 20.00’de tiyatroseverlere sunacak. Besteleri Ruhi Su’ya ait oyunda başlıca rolleri Mehmet Demiralp, Kerem Yücel, Begüm Şahin, Ömer Eryiğit, Ufuk Bostancı, Can Atak, Mustafa Yıldıran, S. Veysel Zurnazanlı, Burçhan Göze ve Bediha Albayrak paylaşıyor. ADT oyuncuları ise, Azade Küçükaycan’ın yazıp yönettiği, ‘Merhaba Hayat’ adlı müzikli danslı çocuk oyununu çarşamba günü 14.00’te pazar günü ise 11.00’de küçük tiyatro severlere sunmayı sürdürüyor. Oyunun karakterleri Jülide, Büyük Ayıcık ve Minik Ayıcık’ın çocuklara renkler ve sayılar ile mevsimleri diyaloglarla anlatması oyun sırasında renkli görüntülerin ortaya çıkmasına sahne oluyor. (0322 3523355)

– Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, David Gieselmann’ın yazdığı, ‘Bay Kolpert’ adlı oyunu Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelemeyi sürdürüyor. Adana Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Murat Aslan’ın yönettiği, komedi-gerilim türündeki, ‘Bay Kolpert’te Salih Akbalı, Dilek Kont, Mehmet Avcı, Burak Zerayalp, Ahmet Eldek ve Zeynep Ak rolleri paylaşıyor. ÇBŞT oyuncuları, ‘Baş Kolbert’i perşembe akşamları 20.00’de tiyatroseverler ücretsiz yineliyor. (0322 2345325)

– Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Yunan yazar Dimitri Psathas’ın yazdığı, Turgut Bağır’ın yönettiği, ‘Yalancı Aranıyor’ adlı oyununu sahnelemeyi sürdürüyor. Ergün Özfırıncı, Halil İbrahim Kurum, Özlem Özel, Nermin Salman, Orhan Kuşçu, Dilek Polat, Önder Özcan, Tufan Naharcı, Feridun Yıldırım, Semih Yeşil, Çağla Yeleç ve Hüseyin İnan Biçir’in rol paylaştıkları politik güldürü her cumartesi 15.00 ve 20.00’de tiyatroseverler için yineleniyor. BBŞT oyuncuları Nurhan Özgür’ün yazdığı, Dr. Rasim Aşın’ın yönettiği, ‘Dede Korkut Kitabı’ adlı masalsı çocuk oyununu da salı ve çarşamba günleri 14.30’da, cumartesi günleri de 11.00’de yineliyor. (0322 4589347)

– Seyhan Belediyesi Tiyatrosu oyuncuları, müzikli çocuk oyunu, ‘Çizmeli Kedi’yi küçük tiyatroseverler için sahnelemeyi sürdürüyor. Dekor ve kostümleriyle küçük sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyun, çarşamba 14.00, pazar 13.00’te ücretsiz yineleniyor. (0322 4327474)

OPERA BALE

ANKARA

– Opera Sahnesi’nde, “Carmen” adlı opera eseri 2 Mart’ta saat 20.00’de, “I. Puritani” adlı opera eseri 4, 7, 11, 30 Mart’ta saat 20.00’de, “Akdeniz Esintisi” adlı bale eseri 5 Mart’ta saat 20.00’de, “Attila” adlı opera eseri 9 Mart’ta saat 20.00’de, “Coppelia” adlı bale eseri 12, 14, 26 Mart’ta saat 20.00’de, “MDT/Cinderella” adlı modern dans gösterisi 16 Mart’ta saat 20.00’de, “Çanakkale Geçilmez” adlı konser 18 Mart’ta saat 20.00’de, “Harem” adlı bale eseri 19 Mart’ta saat 20.00’de, “MDT/Sanatın İfadesi” adlı modern dans gösterisi 20 Mart’ta saat 20.00’de, “BDT/Dostlar Beni Hatırlasın” adlı dans tiyatrosu 21 Mart’ta saat 20.00’de, “Saraydan Kız Kaçırma” adlı opera eseri 25, 28 Mart’ta saat 20.00’de, “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı modern dans gösterisi 28 Mart’ta saat 14.00’te. (0 312 324 68 01)

MERSİN

– Mersin Devlet Opera ve Balesi, William Shakespeare’in ölümsüz aşk öyküsü, ‘Romeo ve Jüliet’in operaya uyarlanan eserini cumartesi günü 20.00’de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde seslendirecek. Şef İbrahim Yazıcı’nın yönetiminde sahnelenecek olan Librettosu Jules Barbier ve Micher Carre’ye, müziği Charles Gounod’a ait eser 5, 19 ve 24 Mart tarihlerinde de yinelenecek. (0324 2379130)

Sanat, tarih boyunca insanoğlunun kendini ifade etmesinin bir yolu olmuştur. İlk insanlardan bu güne kişiler duygularını, düşüncelerini, olaylara bakış açılarını hep sanat yoluyla aktarmıştır. Mağara duvarlarına resimler çizen insanlardan bu yana sanat, yaşamın vazgeçilmez bir öğesi olmuştur.

insan ve sanat
Sanat, insanın çevresiyle etkileşim içinde olmasını, etrafında olan bitene daha duyarlı olmasını, özgür düşünebilmesini ve kendini özgürce ifade etmesini sağlar. Güzele ulaşmanın en etkinli yolu sanattır. Sanat yaşamı güzelleştirir, insana ve çevresine değer katar. Kişilere ve toplumlara bambaşka bir bakış açısı sağlar. Bu nedenledir ki Ata’mız “Sanatı olmayan bir ulusun can damarlarından biri kopmuş demektir” demiştir.

aşık sanatı

Anadolu insanı da bin yıldır sanatla iç içe yaşamıştır. Derdini, hüznünü, neşesini, umudunu türkülerle dillendirmiş, kilimlere dokumuş, evinin duvarlarına, tavanlarına, ahşaba nakış nakış işlemiş, kendinden sonrakilere bu yolla aktarmıştır. Anadolu insanı bin yıldır güzeli aramış, güzeli görmüş ve ona değer vermiştir. Bu nedenle duyarlılığını, çevreye ve insana saygısını yitirmemiş, doğallığından ve güzelliğinden bir şey kaybetmemiştir.

Peki, ne oldu da aynı Anadolu insanı şimdi bencilliğe, saygısızlığa, duyarsızlığa, yozlaşmaya doğru yönelmeye başladı. Bunun pek çok sebebi var elbet. Ancak bu sebeplerin en büyüğü sanattan uzaklaşmaktır. Ozanlarımız şiir söylemeyi, genç kızlarımız nakış işlemeyi, âşıklarımız türkü söylemeyi bıraktı nicedir. Çocuklarımız müzik bile olmayan, etrafa lanetler, küfürler yağdıran tuhaf şarkıları dinliyor. İnsanlarımızın hayatı bir tek ressamın eserini görmeden geçiyor. Önceleri her biri bir sanat harikası olan evlerimizin yerini şimdi dümdüz beton duvarlar alıyor. Her ilmeği bin emekle, umutla dokunan halıların yerinde yeller esiyor. İnsanlar Karagöz’ün, Hacivat’ın adını hiç öğrenmeden yaşıyor. Tiyatro çoktandır çıkmış hayatımızdan. Onun yerine her akşam televizyon karşısında ruhsuz, duygusuz diziler izleniyor sinema filmleri bile değil. Kısaca sanat toplum hayatımızdan yavaş yavaş çekilip yok oluyor.

hacivat-ve-karagoz-oyunu
Sanat, yaşamımızdan böyle uzaklaştıkça biz de birbirimizden, bizi biz yapan değerlerden, en önemlisi insanlığımızdan uzaklaşıyoruz. Sanat olmayınca sevgi, saygı, hoşgörü gibi kavramlar da giderek uzaklaşıyor bizden. Çünkü sanat güzeli, iyiyi, doğruyu arayışıdır insanın. Onun yerini doldurabilecek başka herhangi bir şey yoktur. Sanat olmayan bir hayat kupkuru, yararsız bir hayattır.

Peki, biz öğretmenler bu konuda neler yapabiliriz? Sanat, toplum yaşamımızdan sökülüp atılırken buna nasıl engel olabiliriz?
Görsel Sanatlar derslerini boyama, kesme, yapıştırma, belli bir müfredatı yetiştirme saatleri gibi görmekten vazgeçerek işe başlayabiliriz. Görsel sanatlar derslerinde öğrencilerimize hem ülkemizden hem de dünyadan sanat eserlerini tanıtabiliriz. Bu konuda yapılabilecek çok basit bir etkinlik sanat eseri inceleme çalışmalarıdır. Her ders için seçilen bir sanatçı öğrencilere tanıtılarak eserlerinden örnekler gösterilebilir. Sanatçı ve eserler seçilirken o haftanın kazanımına uygun seçimler çok kolaylıkla yapılabilir. Eser tanıtma aşamasında çocuklara “Bu eserde neler görüyorsun?”, “Hangi renkleri görüyorsun?”, “Bu eserde en hoşuna giden bölüm neresi?” gibi basit sorular sorularak çocuklar kaç yaşında olursa olsun gördükleri eser hakkında konuşmaları sağlanabilir. Burada amaç çocukları sanat eleştirmeni yapmak değil sadece sanata dikkatlerini çekebilmek ve belli bir farkındalık yaratmaktır. Daha sonra sanatçının seçilen eserlerinden birinin benzerini yapma çalışmaları yaptırılabilir. Bir öğrenci okul yaşamı boyunca birkaç sanatçıyı bu şekilde tanıyıp incelese onun hayatında pek çok şey değişecektir.

Müzik derslerimiz de sanat eğitimi açısından önemli bir fırsattır. Bu derslerde de çocuklara kaliteli müziği ve müzisyenleri tanıtarak işe başlayabiliriz. Hem Türk hem yabancı çok değerli müzisyenler gelip geçmişken insanlık tarihinden bizim çocuklarımızın sadece birkaç pop ya da arabesk şarkıcısını tanıması, en basitinden Dede Efendi’yi Münir Nurettin Selçuk’u, Mevlana’yı, Âşık Veysel’i bilmiyor olması büyük bir kayıptır.

mevlana
Şiiri ve edebiyatın diğer dallarını çocuklarımızın yaşamına sokmak da sanıldığından daha kolaydır. Örneğin her hafta için yerli ya da yabancı seçilen bir şairi çocuklarımıza tanıtmak için panolarımızın birinde bir köşe ayırabiliriz. Burada hem şairi tanıtıp hem de şiirlerinden çocuklarımızın yaş ve gelişim düzeyine uygun örnekleri sergileyebiliriz. Şiir dinletileri yapabiliriz. Seçtiğimiz önemli edebi eserleri çocuklarımızla birlikte okuyabilir, eleştirebilir, üzerine konuşabiliriz.
Kısaca çocuklarımıza sanatı tanıtmak sanıldığı kadar zor da değildir. Sanatla iç içe olmaya alışan çocuklarımızın hem davranışlarında hem de akademik başarılarında önemli gelişmeler olacaktır. En basitinden okul panosuna asılmış bir resmi tutup yırtmak yerine ona bakmayı öğreneceklerdir.

yunus-emre

Sanattan uzak bir toplum olmaya devam ettikçe sosyal sorunlarımız çözülmek bir yana büyüyerek artmaya devam edecektir. Öğrencilerimize herhangi bir derste saygı, sevgi, hoşgörü gibi kavramları istediğimiz kadar anlatalım onları sanattan bu şekilde uzak tutmaya devam edersek bu kavramlar testlerde soru çıkarsa doğru bilinen ancak asla hayata geçmeyen kavramlar olmaya devam edecektir. Bu nedenle sanat derslerimiz bir an önce öğrencileri güzel sanatların her alanıyla tanıştıracak bir yapıya kavuşturulmalı, ders saatleri arttırılmalı bunlar yapılıncaya kadar da özellikle sınıf öğretmenleri her fırsatta sanatı çocukların yaşamına sokmaya çalışmalıdır.

Yazan : Şebnem DEMİR

Kaynak :[-]

İzmir’de İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 20 Aralık’ta sevenleriyle buluşan Grup Yorum, bir hafta sonra bu kez İstanbul’da konser vermeye hazırlanıyor.

gruo yorum

Konserde amaçlarının Ruhi Su’yu bugünün müzikal zenginlikleriyle yeni kuşaklara anlatmak olduğunu dile getiren Grup Yorum , bunu da türkülerin tadını bozmadan, taklitçiliğe kapılmadan yapmaya çalıştıklarını belirtti.

ruhi-su

Grup Yorum, “30’uncu yılımıza yaklaştığımız şu günlerde, Ruhi Su’nun da aramızdan ayrılışının 30’uncu yılında, sizleri ustamızın o gür sesini yüreklerimizde hissedeceğimiz büyülü bir konsere davet ediyoruz” diyor. Konser 27 Aralık’ta İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde.

Bedia Ceylan GüzelceHaber:  Bedia Ceylan Güzelce

Kayak:[-]

Halk ozanı, Anadolu’nun yetiştirdiği en büyük isimlerden biri olan Aşık Veysel’in yaşamı müzikal oldu. Genç tiyatrocuların girişimiyle hayata geçen proje bu yıl sahnelenecek.

‘Kara Toprak,’ ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ gibi dünyanın tanıdığı bestelere imza atan halk ozanı Aşık Veysel’in yaşamı ilk kez müzikal olarak sahneye uyarlandı. Ailesi, onun mirasına ve ismine sımsıkı tutunuyor. Aralarında müzisyenler de, serbest meslek icra edenler de olan kalabalık bir aile. Her yıl Aşık Veysel’e dair birçok proje ile karşılaşıyorlar. Bunların içinden aile meclisinin onayladıkları hayata geçiriliyor, onaylanmayanlar ise nazikçe reddediliyor. Karabük Üniversitesi’nden Numan Çakır, Aşık Veysel’e gönül vermiş bir tiyatrocu. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Aşık Veysel müzikaliyle Türkiye’yi dolaşmak istiyor. Aşık Veysel’in müzikalini yapma sürecini hem Numan Çakır’la hem de Aşık Veysel’in torunu Burcu İşler’le konuştuk.

aşık veyselin hayatı sahnede

Müzikal fikri nasıl oluştu?

2013 yılı Temmuz ayında yapmayı hayal ettim. Önce müzikal olarak yazmamıştım. Yazarların Aşık Veysel’in hayatıyla ilgili yazdığı kitapları okumaya başladım, şiirinin yapısını incelemeye başladım. Okudukça kendimi, insan olduğumu anlamaya başladım. Beni en çok etkileyen şiiri, ‘Beni hor görme kardeşim sen altınsın ben tunç muyum, aynı vardan var olmuşuz, sen gümüşsün ben saç mıyım?’ oldu. Bu şiirleri okuduktan sonra bu ülkede yaşayan bir genç olarak kendimi ona borçlu hissettim. Şiiri içerisinde zaten doğal bir müzik var, onu kavramaya başlayınca da bunun bir müzikal olması gerektiğine karar verdim.

Bu güne dek nasıl tepkiler aldı?

Bedia Ceylan Güzelce - Al Jazeera Karabük Üniversitesi öğrencisi Numan Çakır, Aşık Veysel müzikalinin yönetmenliğini yapıyor.

Bedia Ceylan Güzelce –
Karabük Üniversitesi öğrencisi Numan Çakır, Aşık Veysel müzikalinin yönetmenliğini yapıyor.

2014 yılında dört defa sahnelendi, sahnelenmeye de devam edecek. Her temsilden önce salonu doldurup dolduramayacağımızın endişesini yaşıyorduk ancak her seferinde o salon kadar insan dışarıda kaldı. Bu ilgi elbette Aşık Veysel’e olan ilgidir. Ona duyulan özlemdir bana göre.

Müzikali oluşturmadan önce Aşık Veysel’in ailesiyle nasıl iletişime geçtiniz?

Ben önce Aşık Veysel’in diğer torunu Nazender Süzer’e ulaştım. Ondan bilgiler ve fotoğraflar aldım. Sonra Burcu Hanım’a ulaştım. Sorular sordum, bütün sorularıma büyük bir sabırla yaklaştı o da. Ailenin kapılarını bize sonuna kadar açtılar. Aşık Veysel’in samimiyeti bütün ailesinde mevcut bence. Sahnede yer verdiğimiz her hikaye için ailenin onayını aldık.

Aşık Veysel’in hayatını müzikale nasıl uyarladınız?

Kronolojik olarak hayatını anlatan, bir belgesel müzikal. Doğumundan ölümüne kadarki süreyi anlatıyoruz. Annesi Gülizar Hanım’ın koyundan gelirken çektiği doğum çilesinden, ölmeden önce duvarına uzanıp sazını son defa eline almasına kadar her anı koymaya çalıştık. Lirik dans, şarkılar ve anlatımın birlikte olduğu bir form.

aşık veysel müzikali

Bu müzikalle amaçladığınız nedir?

Hedefimiz bir Türkiye turnesi yapıp, üniversite öğrencilerine ve halka Aşık Veysel’i hatırlatmak, tanıtmak ve anlatmak.

Burcu İşler: Türkülerini dinleyip efkarlanıyorum

Burcu İşlerBurcu İşler, Aşık Veysel’in küçük torunu. Özel bir hastanenin hasta kabul bölümünde çalışıyor. Dedesine büyük bir tutkuyla bağlı. Ona dair düşüncelerini Al Jazeera Turk ile paylaştı, ‘Büyük dedem Aşık Veysel’in ismi birçok yerde kullanılıyor. Seçim mitinglerinden, sahne gösterilerine kadar. Bu konuda tek bir cevabım hiçbir zaman olmadı. Öncelikle şunu söyleyeyim, popüler kültürün içinde olması beni çok fazla rahatsız etmiyor. Ancak genel olarak bu konulara dair iki farklı görüşüm var. Aşık Veysel, sanatının hiçbir zaman siyasete alet edilmesini istememiş bir insandır. Ama şimdiki zamana da baktığımızda, kullanılması bir yandan mantıklı geliyor çünkü daha fazla insan onu tanıyor, görüyor. Sırf benim, sizin bilmenizle sınırlandırılamayacak biri Aşık Veysel. Siyasete alet edilmemek üzerine kendi cümleleri de var olduğunu unutmamak lazım. Ailece bir araya geldiğimizde hep ondan bahsederiz, onu yeniden yeniden yad eder, anlamaya çalışırız. Tabii her seferinde de onunla ilgili farklı farklı konular çıkar. Mesela 21 Mart’ta (Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü) dayımın anlattığı bir hikaye vardı. Bayramda köye, dedenin (Aşık Veysel) elini öpmeye giderlermiş. Dayım biraz şakacı biridir, çocukken de öyleymiş, bayram sebebiyle dedemin elini öpmek için sıraya giriyor. Önce büyük dayım gitmiş Aşık Veysel’in elini öpmüş, sonra dayım bir başkasını koymuş sıraya kendinden önce. Tabii dede beş lira beş lira veriyor çocuklara. Dayım da şunu hesaplıyor, küçük paralar bitsin, bana büyük para kalsın diye en sona kalmayı bekliyor. Bütün çocuklar gittiğinde, dayım dedenin yanına gidiyor, elini öpüyor, harçlığını beklerken, dede yine bir beş lira buluyor cüzdandan ve onu veriyor. Bazen dedemin türkülerini dinleyio efkarlanıyorum, keşke yaşasaydı diyorum.’

Atölyesi Bakırköy’de bulunan minyatür sanatçısı Sabriye Şeker, ilçesini de minyatürlerine taşıyor. Atölyesinde otistik çocuklarla minyatür çalışmaları da yapan Şeker, Bakırköy ile özdeşleşen Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni minyatürle yeniden yorumluyor.

sabriye-seker

Hastanenin arşivindeki belgelerden yararlanan Şeker, hastanenin müdavimlerden Neyzen Tevfik’i, bir beyin ameliyatını, bazı psikiyatri vakalarını fotoğraflardan yola çıkarak minyatürlerini yaptı. Hastanenin sembolü Düşenen Adam’ı da minyatürle yapan Şeker, şu anda tarihteki 20 psikiyatri vakasını anlatan minyatür projesi üzerinde çalışıyor.

Sabriye Şeker Kimdir?

Sanata yönelik sıcak ilgisi küçük yaşlarda başladı. Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ile tanışması,  1987 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji Kürsüsü’nde açılan, Ord. Prof. A. Süheyl Ünver kurslarında başladı. Kültür Bakanlığı’nın Topkapı Sarayı Müzesi’nde açmış olduğu ‘Türk Süsleme Sanatı’ kursunu üç yıllık eğitimden sonra 1991 yılında başarıyla tamamladı. İki yıl süreyle ‘ Sema Nakışhanesi’ne devam etti. Yaptığı sanata daha fazla katkı sunabilmek adına, özel hocalardan desen, minyatür, karakalem ve resim dersleri aldı.

Sanatın çıkış noktasının, ‘Anadolu Kültürü’ olduğunu düşünen sanatçı,  desenleri ve zengin yorumlarıyla sahip olduğumuz kültürel değerleri ortaya çıkaran birçok esere imza attı… Kendisini her zaman destekleyen büyük hocalardan ve ustalardan cesaret aldı… Bu cesaretine,  bilgi birikimini, araştırmalarını ve elinin hünerini katarak gelenekselin ışığında modern tasarımlar ortaya koydu…Sabriye ŞEKER; araştırmacı, yazar Turgay TUNA ile birlikte* ‘Hebdomon’dan Bakırköy’e ‘ ve  ** ‘Ayastefanos’tan Yeşilköy’e’ adlı Bakırköy tarihi açısından önem taşıyan iki özel sergide bulundu.

Turgay TUNA’nın aynı isimli kitaplarında sanatçının minyatür çalışmaları yer aldı… 2009 yılında basılan ***  ‘Makri Hori’ den Bakırköy’ e, Ayastefanos’ tan Yeşilköy’ e ‘ adlı kitabın sayfalarını ŞEKER’in çok özel minyatür çalışmaları süsledi… ‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ ajansı tarafından çıkarılan **** ‘Bugünün Ustaları ‘2009 kitabında  ‘Süleymaniye Camii-İç Mekân ‘ ,***** ‘Bugünün Ustaları’ 2010 kitabında ise ‘Ayasofya’ adlı eserleri yer aldı.

Sanatçının özgün çalışmalarından oluşan eserleri kimi özel takvimlerin sayfalarını süsledi…

Bunlardan bazıları;

2006 yılı, ‘Eskişehir B.şehir Bel.-Yunus Emre’den Atatürk’e Türklerin Düşünce İzleri’,

2008 yılı, ‘İlksav-Anadolu’nun Kandilleri’, 2009 yılı, ‘Tarsus Belediyesi- Karacaoğlan, Oyalı Süslemeler ve Yemeniler’,

2010 yılı , ‘2010 Yılı Avrupa Kültür Başkenti-Bugünün Ustaları’. Sanatçı, geleneksel sanatlara,  farklı bir bakış açısı getirmesini sağlayan,  değerli üstat, gazeteci, ressam, hat sanatçısı Etem ÇALIŞKAN ile ortak çalışmalarda yer aldı… Değerli sanatçı ile birlikte ‘Atatürk’ , ‘Mevlana’ , ‘Karacaoğlan ve Oyalı Süslemeler ‘ ve ‘Ulukışla Yolundan Anadolu’ya Han Duvarları ve Oyalı Türküler’ sergilerini büyük bir onur duyarak gerçekleştirdi.  ‘Karacaoğlan ve Oyalı Süslemeler ‘ sergisinde bir ilki gerçekleştirerek,  yemenilerdeki oyaları kendini özgü yorumuyla stilize ederek, eserlerine taşıdı. İstanbul 2010-Avrupa Kültür Başkenti kapsamında düzenlenen ‘Çocuk Bakışlı İstanbul’ projesinde yer alan sanatçı bu ekiple birlikte yurt içi ve yurt dışı sergilerinde yer aldı. Sabriye ŞEKER,  Kosova ve Karadağ büyükelçiliklerinden gelen özel davetlerle, atölye ekibiyle birlikte  çok özel sergilere imza atarak yaptığı sanatı bu ülkelerde tanıtma fırsatını buldu.Birçok özel koleksiyonda da eserleri bulunan sanatçı, halen ilk günkü heyecanla çalışmalarına devam etmekte ve öğrenciler yetiştirmekte.

Sanatçının yurtiçi ve yurtdışında katıldığı karma ve kişisel sergiler:

1994-Fun Ping Shon Museum (Hong Kong)

1995-The Marmara Hotel (İstanbul)

1996-Ali Toy Sanat Galerisi (İstanbul)

1996-Ace Sanat Galerisi (Adana)

1996-Habitat (İstanbul)

1997-Cemal Reşit Rey (İstanbul)

1997-Türk Haftası Etkinlikleri (Malta Adası)

2000-Ticaret Odası-BASAD  (Urfa)

2000-Turkcell Sanat Etkinlikleri (Newyork)

2001-Tarık Zafer Tunaya Sanat Galerisi (İstanbul)

2002-Yıldız Sarayı (İstanbul)

2002-Askeri Müze-BASAD (İstanbul)

2002-Resim Heykel Müzesi-BASAD (İzmir)

2003-Ansan-BASAD (Antalya)

2003-Yeşilyurt Spor Kulübü (İstanbul)

2004-Crown Plaza (İstanbul)

2005-Taksim Sanat Galerisi (İstanbul)

2005-Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi (Bursa)

2005-Antalya Müzesi (Antalya)

2007-Bahçeşehir Belediyesi Sergi Salonu (İstanbul)

2007-Pasha Turkısh Restaurant (Newyork)

2008-Modena Kültür Merkezi (İtalya)

2008-Basad (Bakırköylü Sanatçılar Derneği)

2009-Kültür Üniversitesi (İstanbul)

2010-Kadir Has Üniversitesi(İstanbul)

*Turgay TUNA, Hebdomon’ dan Bakırköy’ e, Bakırköy Belediyesi Kültür Yayınları, Ekim 2000-İstanbul **Turgay TUNA, Ayastefanos’tan Yeşilköy’ e, Hüseyin MERTER, 2006-İstanbul ***Turgay TUNA-Sabriye ŞEKER, Minyatür ve Fotoğraflarla Makri Hori’den Bakırköy’e Ayastefanos’tan Yeşilköy’e, Mimarlar Odası  Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği, Ekim 2009-İstanbul ****İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Geleneksel Türk Kitap Sanatları ‘Bugünün Ustaları’ ,  2009-İstanbul ***** İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Geleneksel Türk Kitap Sanatları ‘Bugünün Ustaları’ , 2010-İstanbul

 

Kaynak : Bakırköy Gazetesi

GIO- Yayımlanmamış Öykü- Yayımlanmamış İllüstrasyon ve Kısa Film Ödülleri 2014

gio 

GIO Ödülleri 2014 için geri sayım başladı.
FABİSAD olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve “Kısa Film” kategorisiyle zenginleştirdiğimiz bu ödüllerin sanatımızda yaratıcılığın desteklenmesinde önemli bir yeri olacağına yürekten inanıyoruz.
TAV Havalimanları Holding ana sponsorluğunda, İtalyan Kültür Merkezi, Bilgi Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenim Merkezi Bilgi Eğitim ve Cohn&Wolfe İstanbul’un destekleriyle GİO Ödülleri 2014’te “Öykü Kitabı”, “Yayımlanmamış Öykü”, “Yayımlanmamış İllüstrasyon” ve“Kısa Film” dallarında verilecektir. Her dört ödülde de ana kriter, sunulan yapıtların fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde olmasıdır.
GİO Öykü Kitabı Ödülü 2012 – 2013 senelerinde yayımlanmış öykü kitapları arasında yapılacak değerlendirmeyle verilecektir.
Özel bir başvuru gerektirmeyecektir. Ancak dileyen yazar veya yazarın izni ile, yayıncılar öykü kitaplarını ödül komitesine iletebilecektir.
 FABİSAD üyesi sanatçıların oylarıyla belirlenecek aday öykü kitapları, alanında yetkin ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecektir.
 Yayımlanmamış Öykü, Yayımlanmamış İllüstrasyon ve Kısa Film dallarında ödüller, www.fabisad.com’da belirtilen şartlar dahilinde gönderilen eserlerin, alanında yetkin bir jüri tarafından değerlendirilmesi ile verilecektir.
Katılım için son başvuru tarihi 15 Mart 2014 olup, ödül töreninin Haziran 2014’te yapılması planlanmaktadır.
2014 FABİSAD GİO Ödülleri Jürileri
Öykü Kitabı Ödülü: Asuman Kafaoğlu Büke, Buket Aşçı, Bülent Somay, Murat Gülsoy, Sevin Okyay
Kısa Film Yarışması: Doğu Yücel, Durul Taylan, Kutlukhan Kutlu, Sevin Okyay, Yağmur Taylan
Öykü Yarışması: Aslı Tohumcu, Erbuğ Kaya, Gülşah Elikbank, Hakan Bıçakcı, Hamit Çağlar Özdağ
İllüstrasyon Yarışması: Ertaç Altınöz, Kerem Beyit, Mahmud Asrar, Murat Mıhçıoğlu, Yıldıray Çınar
GİO Kimdir?

“Vampirler hep ilgimi çektiler özelliklerinden dolayı, dünya folklorundaki yerlerinden, evrensel olmalarından dolayı. İster inan ister inanma korkunç bir çekicilikleri vardır. (age, s.158)”

25 Nisan 1929’da İstanbul’da doğdu. Öğrenimini İtalyan okullarında yaptı ve İtalyan Lisesi’nin Edebiyat bölümünden (Latince, Felsefe) mezun oldu. İlk işi kitapevi yöneticiliği oldu (İtalyan Kitapevi), daha sonra dekoratör yardımcılığı yaptı (Psalti Mobilya). Banco di Roma’nın Beyoğlu Şubesi’nde 14 yıl çalıştı. Şubenin müdürü iken sinemacı olmaya karar verdi ve bundan sonra istifa etti. 1960’lı yılların ikinci yarısında Türkiye’de çekilen İtalyan, Fransız, İspanyol filmlerinde yapım görevlisi ve yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra, bir reklam şirketinin ortağı oldu ve bu işi 1974’e kadar sürdürdü.

1974 yılından sonra, ilk kitaplarını yazmaya koyuldu: Türk Sinemasında Altı Yönetmen, Uzaydan Geldiler, Geleceğinizin Anahtarları, Aşk ve Evlilik Falı, Batı’nın İnanç Temelleri ve 100.000’den fazla satan Dünyamızın Gizli Sahipleri. Bu arada, 1948’den beri yabancı basında Spettacolo, Successo, ita Cinematografia, Bianco e Nero, Kinematograph Weekly, Cinemonde, Le Cinema Europeen vd. 60’lardan sonra International Film Guide, Movie Marketingsürdürdüğü sinema yazarlığını Türk basınına taşıdı. Sinema yazarı olarak çalıştığı gazete ve dergilerden bazıları ise şunlardır: Akşam, Yön, Akis, Yeni Sinema, Ses, Hayat, Güneş, TV’de 7 Gün, Yedinci Sanat, Beyaz Perde, Yeni İnsan Yeni Sinema, Yeni Film, Altyazı, Yeni Sinema, Seyir, Strip, Sonsuz Kare. Giovanni Scognamillo halen sinema yazarı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

1979 yılında, Erler Film’de Dış İlişkiler Müdürü olarak göreve başladı. Ulusal Video kurulduğunda Program Müdürlüğüne atandı ve 1988 yılında emekli olana kadar görevini sürdürdü.

O tarihten itibaren meslek olarak yazarlığı seçti. Bu süre içinde kimi ortak yapımlarda (Süpermenler, Elmas Hırsızları) ve yabancı film ve dizi yapımı çalışmalarında (Shlieman, Çıkmaz Sokak, Üç Küçük Şişe) yer aldı. Sinemanın içinde olduğundan kimi filmlerde de, 1960’lı yıllardan itibaren, küçük rollerde göründü (Felaket Kadın, 1960; Sesler ve İnsanlar, 1961 / reklam filmi; Coplan casse tout / Coplan İstanbul’da; Les Deux Reporters Autour du Monde / İki Muhabirin Dünya Turu; Pencereler Konuşuyor, 1965, reklam filmi; Sevmek Seni, 1965; Söyleyin Genç Kızlara, 1965; Kriminal / Killing İstanbul’da, 1966; Eşrefpaşalı, 1966; Silahları Ellerinde Öldüler, 1967; Mücevher Hırsızları, 1979; Schlieman, 1980; Şöhretin Sonu, 1981; Les Trois Flacons / Üç Küçük Şişe, 1986; Karanlık Sular, 1990; İz, 1995; Bay E, 1995; İstanbul Kanatlarımın Altında, 1995; Kuşatma Altında Aşk, 1997). Bugüne kadar 45 telif, 11’i çeviri olmak üzere 56 kitaba imzasını atan Scognamillo’nun halen yayınlanmamış pek çok çalışması bulunmaktadır.

Kitapları arasında: Türk Sinemasında Altı Yönetmen, Dünyamızın Gizli Sahipleri, Batı’nın İnanç Temelleri, Türk Sinema Tarihi, Bir Levantenin Beyoğlu Anıları, Cadde-i Kebir’de Sinema, İstanbul Gizemleri, Beyoğlu’nda Fuhuş, Dehşetin Kapıları, Amerikan Sineması, Batı Sinemasında Türkiye ve Türkler, Korkunun Sanatları, Vampir Manifestoları, Yeşilçam’dan Önce, Yeşilçam’dan Sonra, Dünya Sinema Sanayi, I Misteri di İstanbul / İstanbul Gizemleri, Dracula mito perene / Dracula Sonsuz Mitos, Fantastik Türk Sineması, Beyoğlu Kabusları ve Diğer Öyküler, Erotik Türk Sineması, Ziyaretçiler, Bay Sinema-Türker İnanoğlu, Türk Sinemasında Şener Şen yer almaktadır.

2011 yılında “Kontun Bahçesi: Giovanni Scognamillo Sergisi” ile resimleri ve kişisel bazı eşyalarının sergilendiği organizasyon düzenlendi. Aynı yıl fantastik türde eserler veren yazar, çizer, sinemacı ve blog yöneticilerinin katılımıyla “Giovanni Scognamillo: Fantastik Buluşma” adlı organizasyon düzenlendi. 2012 yılında FABİSAD Onur Üyesi oldu. 2013 yılında onuruna “Gio Ödülleri” düzenlenmeye başlandı.

2014 ÖYKÜ YARIŞMASI

 Son Başvuru Tarihi:

 15 Mart 2014

 ÖYKÜ UZUNLUĞU:

En fazla 7.500 kelime

KATILIM ŞEKLİ

Her yarışmacı sadece bir öykü ile katılım yapabilir. Eser Türkçe olmalıdır. Daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması ve 2013 GİO ödüllerine gönderilmemiş olması gerekmektedir.

Öykü Word dosyası olarak [email protected] adresine gönderilecektir. Yarışmaya katılmak için 2 adet doküman teslim edilmelidir. Dokümanların aynı e-postada 2 ayrı ek olarak gönderilmesi gerekmektedir. Gönderilen e-postanın konusu olarak “GIO2014-Öykü” yazılmalıdır.

EKLİ DOSYALAR

Dokümanda, öykünün üzerine yazar tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. Öykülerin üzerinde kesinlikle yazar ismi belirtilmeyecektir. Doküman adı olarak öykü adı ve “rumuz” verilmelidir. Örneğin öykünün adı “FABİSAD” ise birinci Word dokümanı “FABİSAD-Rumuz1″ olarak adlandırılmalıdır.

İkinci Word dokümanı, yazarın ismini, e-posta adresini, telefon numaralarını ve rumuzunu içermelidir. Dokümanın adı sadece adayın rumuzu olmalıdır. Örneğin seçilen rumuz “Rumuz1” ise doküman adı “Rumuz1” olmalıdır

ÖDÜL

 1.000 TL ve GİO heykelciği

En başarılı beş öykünün yazarlarına FABİSAD plaketi verilecektir. Bu öyküler, FABİSAD internet sitesinde ve etkinliklerinde hayal gücü dostlarıyla buluşacaktır.

2014  KISA FİLM YARIŞMASI

Son Başvuru :

15 Mart 2014

TÜR:

Fantastik, Bilim Kurgu, Korku

Türkiye’de hayal gücünün ve yaratıcılığın öne çıkması adına faaliyet gösteren FABİSAD, 2013 yılında başlattığı GİO Ödülleri’ne bu yıl “Kısa Film” kategorisini ekliyor. Türkiye’de kökenleri çok eskiye dayanan fantastik sinemanın günümüzde yeterince üretilmediği, üretilen eserlerin ise seyirciyle buluşmakta zorluk çektiği gerçeğinden hareket ederek eklediğimiz bu kategoriye amatör ve profesyonel sinemacılar davetlidir. Amacımız Türkiye’de fantastik, korku, bilimkurgu dallarında film çekmek isteyen ve bu alanda uluslararası başarıyı getirebilecek sinemacılara dikkat çekmektir.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

– Başvuracak filmlerin 20 dakikayı geçmemesi gerekmektedir.

– Aday filmler, tür olarak; fantastik, korku veya bilimkurgu tarzlarından en azından birinin temel gereklerini karşılamalıdır.

– Katılımcı, önce aday filmini Vimeo’ya yüklemelidir. Katılımcının tercihine göre film, Vimeo’da şifreli de yer alabilir.

– Filmin yönetmenlerinin veya en azından yönetmenlerinden birinin T.C. uyruklu olması gerekmektedir.

Aşağıdaki form tam olarak doldurularak bir Word dokümanı olarak [email protected] adresine gönderilmelidir. Mailin konusu olarak “GIO2014-Kısa Film” yazılmalıdır.

Başvuru Formu

FİLMLERİN KULLANIMI

FABİSAD, kazanan filmleri ticari amaç olmadan gösterme hakkına sahiptir.

ÖDÜL TÖRENİ:

Yarışmayı kazanan film 3.000 Türk lirası ödül kazanacaktır. Kazanan filmler, GİO Ödülleri Töreni’nde açıklanacaktır.

2014 İLİSUSTRASYON YARIŞMASI

gio ödül 2013Son Başvuru :

15 MART 2014

DEĞERLENDİRİLECEK ESERLER

Fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde, Türkçe kaleme alınmış basılı eserler konu alınarak çizilmiş olması ön koşulu aranacaktır. Bu ön koşula uygunluk, FABİSAD üyesi sanatçılardan oluşan bir ön kurulla değerlendirilecektir.

Daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması ve 2013 GİO ödüllerine gönderilmemiş olması gerekmektedir.

İllüstrasyon Formatı ve Büyüklüğü

JPEG formatında, en fazla 5 MB büyüklüğünde

KATILIM ŞEKLİ

Her aday istediği sayıda illüstrasyonla yarışmaya katılabilir. İllüstrasyonlar [email protected] adresine gönderilecektir. İllüstrasyonların bulunduğu dosyanın ismi olarak eser sahibi tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. İllüstrasyonların üzerinde ya da dosya adında kesinlikle eser sahibinin ismi belirtilmeyecektir. İllüstrasyon ile birlikte, eser sahibinin ismini, e-posta adresini, telefonlarını, ilham aldığı edebiyat eserini ve rumuzu içeren ikinci bir dosya gönderilecektir. (Dosyaların iki ayrı e-posta eki halinde gönderilmesi gerekmektedir.) Mailin konusu olarak “GIO2014-İllüstrasyon” yazılmalıdır.

ÖDÜL

1.000 TL ve GİO heykelciği

En başarılı beş illüstrasyonun çizerlerine FABİSAD plaketi verilecektir. Bu illüstrasyonlar, FABİSAD internet sitesinde ve etkinliklerinde hayal gücü dostlarıyla buluşacaktır.

ÖYKÜ KİTABI YARIŞIŞMASI

Kapsam

2012-2013 yıllarında basılmış Fantastik, Bilimkurgu ve Korku temalı Öykü kitapları

Ön Eleme

FABİSAD üyeleri tarafından oylama ile gerçekleştirilecektir. Belirlenen 10 Öykü kitabı, nihai değerlendirme için jüriye sunulacaktır.

Ödül

3.000 TL ve GİO heykelciği

Detay : http://www.fabisad.com

TMMOB Maden Mühendisleri Odası “Madenci Edebiyatı Ödülü-2014″

tmmob1)TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından 2014 yılında “Madenci Edebiyatı Ödülü-2014″ verilecektir.
Yarışma, amatör ya da profesyonel tüm katılımcılara açıktır. Ödüle aday ürünler madenciler hakkında olmalıdır. Konu sınırlaması yoktur.
2) Bu ürünler; şiir, öykü, masal, anı, günce, yaşamöyküsü, özyaşamöyküsü, röportaj ve benzeri türlerde olabilir. Ancak ödül dağıtımında, tür değil, yapıtın değeri göz önüne alınacaktır.
3) Ödüle aday ürünlerde, Türkçeyi kullanmadaki başarı, yazınsal duyarlık da aranacaktır. Ürünler daha önce yayımlanmamış olmalıdır.
 Son başvuru tarihi 17 Ekim 2014‘dir.
4) Yarışmaya en çok üç ürünle aday olunabilir. Ürünler aynı türde ya da ayrı türlerde olabilir. Ürünlerde sayfa sınırlaması olmayıp bilgisayar ortamında yazılacaktır.
5) Seçici kurul:
Nalan Barbarosoğlu, İnan Çetin, Arzu Demir, Engin Çetinbağ, Tekgül Arı
ÖDÜLLER
6) Ödüller en çok üç ürüne verilir. Aralarında sıralama yapılmayacaktır.
Ödül tutarları her bir ürün için 1.500 TL‘dir.
7) Sonuçlar, gerekçeleriyle birlikte, aşağıda belirtilen Oda internet sitesinde 4 Aralık 2014 günü açıklanır. Ödül töreni, Oda‘nın kuruluş yıldönümü olan 20 Aralık 2014 tarihinde yapılacaktır.
8) Oda; ödül kazanan ürünlerle yayınlanmaya değer görülen ürünleri, her birine 100 TL telif ücreti ödemek üzere kitap olarak yayımlayabilir, bu ürünleri diğer yayın araçlarında da kullanabilir.
9) Ödüle katılan ürünler geri verilmez.
10)Ödüle aday ürünler; adres, telefon, özgeçmiş yazılı imzalı bir başvuru dilekçesiyle birlikte elektronik ortamda ve 5 adet basılı olarak aşağıdaki adrese taahhütlü gönderilecek ya da imza karşılığı elden teslim edilecektir.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Madenci Edebiyatı Ödülü-2014
Selanik Cad. 19/4, Kızılay-ANKARA
İletişim: 0312 / 425 10 80

II.Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Öykü Ödülü 2014

Edebiyatımıza yeni ve özgün yapıtlar kazandırmak amacıyla Neziher yayınlarının düzenlediği Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Öykü Ödülü’nün bu yıl verilecek ikincisinin katılım koşulları şöyledir:
1-Yazarların, kitap bütünlüğüne ulaşmış, yayıma hazır dosyalarıyla katılabilecekleri ödülde yaş sınırı yoktur.
2-Dosyadaki öykülerin dergilerde yayımlanmış olması ödüle katılmaya engel değildir.
3-Yarışmaya katılacak dosya, aşağıdaki biçimsel özellikleri taşımalıdır:
Bilgisayarda word belgesi olarak, Times New Roman yazı fontu, 12 (on iki ) punto, 1,5 satır aralığı ile yazılacak, sayfa numarası verilecektir. Yapıt, 6 nüsha olarak çoğaltılarak dosyalanacak. Ayrıca her nüshaya yapıtın CD kopyası eklenerek üzerinde rumuz yazılı kapalı bir zarfa konacak. 6 nüsha haline getirilen yapıtta ve zarfın üzerinde yazarın kimliğine ilişkin rumuz dışında hiçbir yazı veya işaret bulunmayacaktır.
 4- Başka bir zarfa kısa yaşam öykülerini, kimlik bilgilerini, posta ve e-posta adreslerini, telefon numaralarını içeren bilgileri ekleyerek, zarfın üzerine rumuzunu yazarak, 25 Temmuz 2014 ‘e kadar Kurşunkalem Ed. Dergisi, 1832 Sokak No:28/8 Karşıyaka-İzmir adresine iadeli taahhütlü posta veya kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Elden teslim kabul edilmeyecek ve bu tarihten sonra gelecek yapıtlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
5-Yarışma sonuçları Ekim 2014′te; www.neziheryayinlari.com’dan duyurulacaktır. Ödüle katılan yapıtlar arasından birinci seçilecek dosya iki ay içinde Neziher yayınlarınca kitaplaştırılarak, Aralık ayında düzenlenecek törenle ödül, sahibine verilecektir. Ödül tutarı 1.000 TL’dir. Bu tutar, öykü kitabının ilk baskısının telifidir.
6- Yarışmaya gönderilen yapıtlar, iade edilmeyecek ve internet yoluyla yapılacak gönderiler kabul edilmeyecektir
Seçici Kurul;
İsmail Mert Başat, Gültekin Emre, Hayri K.Yetik, Hülya Soyşekerci ve Mine Ömer’den oluşmaktadır.
Adres. Kurşunkalem Ed. Dergisi, 1832 Sokak No:28/8 Karşıyaka-İzmir
Telefon: 0532 46 36 719

68. Yunus Nadi Ödülleri (Öykü Ödülü) 2014

yunus-nadi

Yunus Nadi Armağanı Yarışması, 1946’da kuruldu; hem geçmişe hem geleceğe dönük olan anlamı, gazetemizin kurucusu Yunus Nadi’ye saygı ve sevgiden kaynaklanıyor. Yalnız Cumhuriyet gazetesinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük emeği bulunan Yunus Nadi’nin anısını her yıl tazelemek bizim için bir görev. Devrimci ve demokrat Cumhuriyet’in Ulusal Bağımsızlık Savaşımızla ve Türkiye Cumhuriyeti’yle zamandaş ve eşanlamlı bir kuruluş tarihçesi var. Yunus Nadi, gazetemizin temel taşlarını bu doğrultuda koydu. Yunus Nadi’nin ölüm yıldönümünü geçmişe dönük bir acı olarak değil, geleceğe yönelik bir kültür olayına dönüştürmek amacıyla bu yarışma düzenlendi.

Yarışmanın ilk düzenlendiği yıllarda Türkiye’de sanat alanında hiçbir özel ödül yoktu; tek parti dönemiydi ve yalnız CHP’nin koyduğu  bir şiir ödülü vardı. Aynı dönemde bütün dünyada sanat, bilim ve edebiyat ödülleri ün yapmışlardı. İsveç’te Nobel, ABD’de Pulitzer, Sovyetler’de Lenin, Fransa’da Goncourt ödüllerinin sonuçları Türkiye’de de izleniyordu; ama ülkemiz bu alanda da geç kalmıştı. Cumhuriyet gazetesi bu öncülüğü üstlendi, altmış yedi yıl önce düzenlenen Yunus Nadi Armağanı’yla sanat ve kültür yaşamımızda bir yarışma coşkusu oluşturdu. Daha sonraki yıllarda Türkiye’de de yarışmaların ve ödüllerin sayısı çoğaldı, yirmiyi aştı. Bugün belki ödül enflasyonundan söz açılabilir; eleştirel bir yaklaşımla sakıncaları gündeme getirilebilir, ama yine de kültür, bilim ve sanat konularında yapılan yatırımların çok yararlı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Zamanla ödüller arasında ayrımlar ortaya çıkar; bir yarışma kurumsallaştıkça, amacı, nitelikleri, karakteri belirginleşir. Bu arada kimi holdinglerin kendi amaçlarına yönelik yarışmalar düzenlemeleri ve ödüller dağıtmaları da bu alanda kaçınılmaz çoğulculuğu yansıtıyor. Kimi bankaların, şirketlerin, ticari tekellerin reklam amacıyla düzenledikleri yarışmaların ödülleri, parasal açıdan ne kadar büyük olursa olsun; özü, maddi çerçevenin dışındaki anlamda odaklaşıyor. Ödüller, Yunus Nadi Arma€anı Yarıflması adıyla aralıksız olarak altmış yılı aşkın bir sürede düzenli olarak gerçekleştirildi, kültür ve sanat hayatımıza amaçlanan katkıları yaptı ve etkilerini duyurdu. Daha önce bir dalda yapılan ödüllendirmenin kapsamı 1990 yılından itibaren genişletildi ve Yunus Nadi Ödülleri adıyla sürmeye başladı. Ülkemizin kültür ve sanat yaşamı bütün baltalanmalara ve olumsuz yatırımlara karşın sürekli gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Fikir ve sanat özgürlükleri Türkiye’de tam değil; siyasal iktidarın baskıları hâlâ sürüyor ve çağdaş demokratik ortamdan henüz yoksun sayılıyoruz. Buna karşın fikir, sanat, bilim, kültürde çabalar sürüyor. Tarihsel gelişim sürecinde elbette ‘aydınlanma’nın önüne hiçbir güç geçemez. Cumhuriyet, çağdaş uygarlığa giden yolun fikir, sanat, kültür, bilim yolu olduğunu kuruluşundan beri savunan bir gazete. Bu yoldaki çabaları desteklemek ve özendirmekte Yunus Nadi Ödülleri’nin işlevi sürecek. 2014 Yunus Nadi Ödülleri Edebiyat Ana Dalı’nda öykü, roman, şiir; Görsel Sanatlar Ana Dalı’nda karikatür, fotoğraf; Bilimsel Araştırma Ana Dalı’nda Sosyal Bilimler Araştırması olarak sürüyor.
Adaylara başarılar diliyoruz.ÖYKÜ
Ödüle 1 Mart 2013 ile 1 Mart 2014 tarihleri arasında yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir ‘kitap dosyası’yla aday olunabilir. Yayımlanmamış yapıtların, beyaz dosya kâğıdına makine yazısı (bilgisayar ve/veya daktilo) ile yazılmış olması gereklidir. Adaylar yapıtlarını altı adet olarak göndereceklerdir. Ödül bir yapıta verilir. Seçici Kurul, ödülü, kitap ve kitap dosyası arasında paylaştırabilir. Seçici Kurul: Hikmet Altınkaynak, Metin Celâl, Faruk Duman,Cemil Kavukçu, Osman Şahin.ROMAN
Ödüle 1 Mart 2013 ile 1 Mart 2014 tarihleri arasında yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir ‘kitap dosyası’yla aday olunabilir. Yayımlanmamış yapıtların, beyaz dosya kâğıdına makine yazısıyla (bilgisayar ve/veya daktilo) yazılmış olması gereklidir. Adaylar yapıtlarını altı adet olarak göndereceklerdir. Seçici Kurul, ödülü, kitap ve kitap dosyası arasında paylaştırabilir. Seçici Kurul: Adnan Binyazar, Ahmet Cemal, Konur Ertop, Güray Öz, Yüksel Pazarkaya.ŞİİR
Ödüle 1 Mart 2013 ile 1 Mart 2014 tarihleri arasında yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir ‘kitap dosyası’ ile aday olunabilir. Yayımlanmamış yapıtların beyaz dosya kâğıdına makine yazısı (bilgisayar ve/veya daktilo) ile yazılmış olması gereklidir. Adaylar yapıtlarını altı adet olarak göndereceklerdir. Ödül bir yapıta verilir. Seçici Kurul, ödülü, kitap ve kitap dosyası arasında paylaştırabilir. Seçici Kurul: Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost, Doğan Hızlan, Sennur Sezer.SOSYAL BİLİMLER 
ARAŞTIRMASI
Ödüle 1 Mart 2013 ile 1 Mart 2014 tarihleri arasında yayımlanmış bilimsel  araştırmalarla yayına hazırlanmış en az 25 sayfa olarak beyaz dosya kâğıdına bilgisayar yazısıyla (bilgisayar ve/veya daktilo) yazılmış ancak 20 Mart 2014 tarihine kadar hiçbir yerde yayınlanmamış bilimsel araştırmalar katılabilir. Adaylar yapıtlarını sekiz adet olarak göndereceklerdir. Ödül bir yapıta verilir. Seçici Kurul ödülü kitap ve kitap dosyası arasında paylaştırabilir. Seçici Kurul: Erdal Atabek, Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Ahmet Mumcu.

KARİKATÜR
Karikatürlerin boyutu 30X40 cm’yi geçmemelidir. Teknik serbesttir. Çizer yarışmaya en fazla 5 karikatür ile katılabilir. Eserler orjinal olmalıdır. Sanatçı tarafından (ıslak imza) imzalanması koşuluyla dijital baskı kabul edilir. Seçici Kurul: Behiç Ak, Ercan Akyol, Orhan Erinç, Musa Kart, Kâmil Masaracı, Tonguç Yaşar.

FOTOĞRAF
Ödüle en çok 4 adet siyah-beyaz fotoğraf ile aday olunabilinir. Gönderilecek fotoğrafların en az 18×24 cm. boyutlarında ve daha önce başka yerde ödül almamış olması gerekmektedir. Seçici Kurul:  Hikmet Çetinkaya, İsa Çelik, Ara Güler, Paul McMillen, İbrahim Yıldız.

HER DAL İÇİN GEÇERLİ
GENEL KOŞULLAR
Ödüller, her dalda amatör- profesyonel herkese açıktır. (Cumhuriyet mensupları hiçbir dalda ödüle aday olamazlar.) Adaylar gerçek ad ve adreslerini ve telefon numaralarını belirtmek zorundadırlar. Ancak adaylar ad ve adreslerinin saklı tutulmasını isteyebilirler. Ödül koşullarına uymayan yapıtları yarışma dışında tutmak zorundayız. Adayların yapıtlarıyla birlikte adlarını ve soyadlarını arkasına yazacakları iki fotoğrağlarını, açık adreslerinin de yer aldığı katılma belgesini ve yaşamöykülerini 20 Mart 2014 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar ‘Cumhuriyet Gazetesi Yunus Nadi Ödülleri Prof. Dr. Nurettin Mazhar Öktel Sok. No: 2 – 34381 Şişli / İstanbul, adresine iadeli taahhütlü olarak postayla ulaştırmaları ya da elden teslim etmeleri gerekmektedir. Yayımlanmış yapıtların daha önce herhangi bir ödül almamış olması şartı geçerlidir. Zarfın ya da paketin üzerine hangi dal ile ilgili olduğunun (şiir, roman, öykü vb.) yazılması zorunludur. Ödül dallarında konu sınırlaması yoktur. Yapıtlar hiçbir şekilde iade edilmez. Ödül alan ya da herhangi bir şekilde  ön elemeden geçirilen yapıtlar, genel yayın ilkelerimiz doğrultusunda gazetemizde yayımlanabilir. Ödüller 28 Haziran 2014 tarihinde dağıtılacaktır.

KATILMA BELGESİ
ADIM, SOYADIM: …………………
ADRESİM: …………………………….
……………………………………………..
TELEFONUM: ……………………….
KATILDIĞIM DAL: ………………..

 http://www.cumhuriyet.com.tr

Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması 2014

11 Nisan 1980’de öldürülen TRT İstanbul Radyosu Prodüktörü, Gazeteci Yazar Ümit Kaftancıoğlu adına Yalın Ses Yayınları tarafından bu yıl 10. su düzenlenen öykü yarışmasına başvurular 01/11/2013–31/12/2013 tarihleri arasında yapılacaktır.
Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 31 Aralık 2013 olup diğer şartlar aşağıda sıralanmıştır.
1- Eser sahipleri yayımlanmamış ve ödül almamış en fazla 2 öykü ile katılacaklardır.
2- Öyküler iki aralıklı olarak (bilgisayarda yazılmış) en az 2 en çok 11 sayfa olacaktır.
3- Öykülerin yazılı olduğu dosyanın sağ üst köşesine büyük harflerle rumuz yazılacaktır. Kesinlikle gerçek ad ve soyadı belirtilmeyecektir.
4- Katılımcılar öykülerini 5 kopya olarak gönderecekler ve gönderinin içine ayrı bir dosyada kısa özyaşamı, adresi ve telefon bilgilerini belirteceklerdir. Aksi durumda öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır
5- Değerlendirme 1., 2., 3. şeklinde olacak, ve ilk 10′a giren öyküler Yalın Ses yayınları tarafından kitaplaştırılacaktır. Dereceye giren katılımcılar plaket ve kitap seti ile ödüllendirileceklerdir.
6- 31.12.2013 son katılım tarihidir. Gecikmelerden ve kaybolmalardan düzenleyen kurum sorumlu değildir. Öykü yarışması sonuçları 25.03.2014 tarihinde basın yolu ile açıklanacak ve Ümit Kaftancıoğlu’nun 34. ölüm yılı olan 11 Nisan 2014 günü yapılacak anma töreni ile ödüller sahiplerine verilecektir.

7- Yarışmaya katılacak olan tüm katılımcılar dereceye giren öykülerin kitap olarak basımını kabul etmiş sayılır.

İki aşamalı bir değerlendirme sisteminin olacağı öykü yarışmasında:
Ön Seçici Kurul’da
Ayşe AKALTUN
Hakan CÜCÜNEL
Ayşe Başak KABAN
Dr. Canan KAFTANCIOĞLU
Öztürk TATAR
Asıl Seçici Kurul’da ise
Zeynep ALİYE
Enver AYSEVER
Onur CAYMAZ
Mehmet GÜLER
Adnan ÖZYALÇINER
Öner YAĞCI yer alacaktır.
TESLİM VE GÖNDERİM ADRESİ:
ÖZTÜRK TATAR
2014 ÜMİT KAFTANCIOĞLU ÖYKÜ YARIŞMASI
YÜZYIL MAH. BARBAROS CAD. 47. SOK. NO: 1
BAĞCILAR/İSTANBUL
TEL: 0531 608 40 33

www.umitkaftancioglu.com

Ümit Kaftancıoğlu Kimdir?

ümit kaftancıoğlu

Ümit Kaftancıoğlu, 1935 yılında Ardahan’ın Hanak ilçesinin Koyunpınarı (Saskara) köyünde dünyaya geldi. Çocukluğu Dede Korkut boylarının zengin anlatım geleneği içerisinde, halk âşıklarının, söz sohbet bilenlerin dizinin dibinde destan, masal, türkü, efsane dinleyerek, okuyarak geçti. Köyündeki ilkokula gittiğinde diploma alacak durumdaydı. İlkokulu bitirdikten sonra köy çocuklarına açık tek kapı olan Köy Enstitüsü’ne girmek için yıllarca uğraştı, yollara düştü, Cılavuz Köy Enstitüsü’ne girdi. Kaftancıoğlu, Cılavuz Köy Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Mardin’in Derik ilçesinde ilkokul öğretmeni olarak görevine başladı. Daha sonra Balıkesir Necati Bey Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirip bir süre Rize’nin Pazar ilçesinde Türkçe öğretmenliği yaptı. Yedek Subay olarak görev yaptığı askerlik dönüşü, TRT’nin açtığı sınavı kazanarak, Köy Yayınları bölümünde göreve başladı. TRT İstanbul Radyosu’nda “Av Bizim Avlak Bizim”, “Dilden Dile” ve “Yurdun Dört Bucağından” gibi programlarla halk kültürünü, halk âşıklarını, halkın eksiğini ve sıkıntılarını mikrofona taşıdı. “Gerçek edebiyatın halkın ağzında, dilinde olduğunu bilmeliyiz. Halkın sözlü edebiyatını yazıya geçirecek, değerlendirecek olanlar da halk çocuklarıdır.” der. Bu gözlemlerini doğrularcasına, Anadolu’yu gezerek derlemelerle halkın sözlü yazınını ve halk türkülerini yazıya döktü. Günümüzde bile sevilerek dinlenen “Evreşe Yolları Dar” ve “Yüksek Yüksek Tepeler Ev Kurmasınlar” türküleri Kaftancıoğlu’nun derlemeleri arasındadır.
Radyo programcılığı yanında edebiyat dünyasında da adını duyuran Kaftancıoğlu, “Dönemeç”le (Öykü) TRT Büyük Ödülü birincilik (1970) ve “Hakullah”la (Röportaj) Milliyet Gazetesi Karacan Ödülü birinciliği (1972) aldı. 11 Nisan 1980 günü görev yaptığı TRT İstanbul Radyosu’na gitmek için çıktığı evinin önünde öldürüldü.

Yapıtları

* Dönemeç (Öykü) 1972 (Yeni Basım Yalın Ses Yayınları-2006)
* Hakullah (Röportaj) 1972
* Yelatan (Roman) 1972
* Tek Atlı Tekin Olmaz (Halk Masalları) 1973
* Tüfekliler (Roman) 1974 (Yeni Basım Yalın Ses Yayınları-2006)
* Köroğlu Kolları (Halk Destanları) 1974
* Çarpana (Öykü) 1975
* İstanbul Allak Bullak (Öykü) 1983
 
Çocuk Kitapları

* Kekeme Tavşan (1974) (Yeni Basım Yalın Ses Yayınları-2006)
* Çizmelerim Keçeden (1979)
* Altın Ekin (1979)
* Dört Boynuzlu Koç (1979)
* Kan Kardeşim Doru Tay (1979)
* Hızır Paşa (1980)
* Çoban Geçmez (1980) (Yeni Basım Yalın Ses Yayınları-2006)
* Şülgür Deresi (1981)
* Salih Bey (1981)

“HAYAT SEVGİDİR” KONULU RESİM YARIŞMASI- ORTAOKULLAR İÇİN (Son başvuru 10 mart 2014)

zz_ortaokulresim

Başvuru formu için LÜTFEN TIKLAYINIZ

Çekmeköy Gönüllüleri Derneği ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD)

Dayanışma; Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması (Son Başvuru: 8 Nisan 2014)

1. Konu: “DAYANIŞMA” 

2. Amaç: 
a. Dayanışmanın pozitif enerjisini, gücünü, önemini, mutluluğunu ve başarısını sergilemek;
b. Katılımcıların fotoğraf sanatı yoluyla yaratıcılıklarını ortaya çıkartmak ve geliştirmektir.

3. Yarışma Katılım Koşulları:
15 yaş üstü kategorisi: 
Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, TFSF temsilcisi ve birinci derece akrabaları ile Çekmeköy Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ve birinci dereceden akrabaları dışında, 15 yaşını doldurmuş tüm amatör fotoğrafçılar katılabilir.
15 yaş altı kategorisi: Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, TFSF temsilcisi ve birinci derece akrabaları ile Çekmeköy Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ve birinci dereceden akrabaları dışında, 15 yaş ve 15 yaşın altında tüm amatör fotoğrafçılar katılabilir.
a) Katılımcı her iki kategoriden yalnızca birine, en çok 4 (dört) fotoğrafla katılabilir.
b) Yarışmaya katılım ücretsizdir.
c) Fotoğrafların boyutları; Dijital fotoğrafların kısa kenarı 2400 piksel uzun kenarı serbest, JPEG uzantılı, en yüksek kalitede (12 kalite) sıkıştırılmış ve CD/DVD’ye Başvuru Formu’ndaki sırada kaydedilmiş olmalıdır.
d) Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır. Bu hususta doğacak tüm sorumluluk münhasıran yarışmacılara aittir.
Yarışmacılar, eserlerin kendilerine ait olmadığı tespit edildiği takdirde, değerlendirme dışı bırakılacaklardır. Tespit edilemediği halde başkalarına ait fotoğraflar olduğunun sonradan ortaya çıkması durumunda Çekmeköy Gönüllüleri Derneği herhangi bir sorumluluk kabul etmemekle birlikte ödül ve sergilemeden men etme hakkını elinde tutar.
Ödül kazanan fotoğrafçılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanların elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
e) Eserler özgün olmalı, yarışmaya katılacak fotoğraflar daha önce başka bir yarışmada ödül, mansiyon ve özel ödül almamış olmalıdır. Ödül almış fotoğrafın bir bölümünden oluşturulmuş görüntüler yarışma dışı bırakılır, sonradan tespit edildiğinde ödülü geri alınır. Boş kalan sıralama ve ödül için diğer katılımcılar herhangi bir talepte bulunamayacaklardır.
f) Yarışma düzenleyicisi bir başvurunun kurallara aykırı olduğunu tespit ederse başvuruyu geri çevirme yetkisine sahiptir.
g) Yarışmaya gönderilen fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan;
Ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı bu yarışmada böyle bir fotoğraf ile ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan (kural ihlali suçu işleyen) kişilerin yarışmalara katılımı TFSF Yarışma ilkeleri gereğince 1 (bir) yıl kısıtlanır.
Haklarında 1 (bir) yıl kısıtlama kararı verilmiş kişiler ikinci defa kural ihlali suçu isledikleri takdirde TFSF onaylı yarışmalardan süresiz olarak men edilirler.
h) Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.
i) Başvuru formu doldurulmadan ve imzalanmadan, gönderilen fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır.

4. Fotoğrafların İşaretlenmesi: 
− Fotoğraflar kaydedilirken 6 rakamdan oluşan bir rumuz ve sıra numarası yazılarak adlandırılmalıdır (Örnek: 876234-1).
− Fotoğrafı çekene ait yazılan bilgiler seçimler sonuçlanana kadar hiçbir şekilde Seçici Kurul üyelerine bildirilmez, yarışma sekreteryası tarafından muhafaza edilir. CD/DVD üzerine sadece rumuz yazılmalıdır.
− Katılımcı ayrı bir Word dosyası içine Başvuru Formunu tam ve eksiksiz olarak doldurarak dosya adı katılımcının rumuzu olacak şekilde kaydetmelidir (Örnek: 876234.doc). Word dosya katılımcının bilgilerini içerir ve sekreterya tarafından muhafaza edilir.
− Başvuru Formu’ndaki fotoğrafın çekildiği yer, tarih ve fotoğrafı çekenin yaşı kısımları doldurulmuş olmalıdır.

5. Seçici Kurul (Ada göre alfabetik sırayla):
− Prof. Dr. Barbaros GÜRSEL MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bl. /Jüri Başkanı
− Canan BAYRAKTUTAN Çekmeköy Gönüllüleri Derneği Başkanı – Kurum adına.
− Doç. Dr. Emre İKİZLER MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bl.
− Kumral KEPKEP AFIAP – İFSAK üyesi
− Öğr. Gör. Mustafa Bilge SATKIN MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bl.
− Öğr. Gör. Tülay ÇELLEK YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi em. Grafik Tasarım
− Öğr. Gör. Ufuk DUYGUN YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Fotoğraf ve Video Bl. Bşk. Yard.

Not: Jüri en az 3 (üç) üyenin katılımıyla toplanacaktır.

TFSF Temsilcisi: Cengiz Oğuz GÜMRÜKÇÜ

6. Yarışma Sekreteryası: Yavuz Oğuz
7. e-posta : [email protected]
8. Tel : 0216.641.64.26 / Faks: 0216 641 27
9. Adres :Hamidiye Mah. Yavuz Sok. No: 8/B Çekmeköy/İstanbul/TURKEY

7. Fotoğrafların Ulaştırılması: CD/DVD olarak son katılım tarihi saat 17.00’ye kadar elden teslim edilecek veya posta/kargo ile teslimat en son katılım tarihi saat 17.00 olacak şekilde 6. Maddedeki Yarışma Sekreteryası adresine gönderilecektir

8. Yarışma Takvimi: 
Son Katılım Tarihi: 8.04. 2014 Salı 17 00
Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi: 12 Nisan 2014 Cumartesi
Sonuç Bildirim Tarihi: 21.04. 2014
Ödül töreni ve Kokteyl: 10 Mayıs 2014 Cumartesi Saat: 15 00
Sergileme: 10 Mayıs 2014
Sonuçlar; basın yoluyla, www.cekmekoygonulluleri.org, www.tulaycellek.com ve www.tfsf.org.tr sitelerinde ilan edilecek ve yarışmacıların e-posta adreslerine bildirilecektir.
[email protected], [email protected], [email protected]

9. Ödüller: Çocuklar ve Büyükler kategorisi
A- 15 Yaş üstü: 
Birincilik ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + kamilet 3
İkincilik ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + ovit yayla şenlikli3
Üçüncülük ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + bodrum 3
Mansiyon (3 adet) : Plaket ve Katılım Belgesi + atlas dergisi 1 yıl abone
Jüri Özel Ödülü : (Çekmeköy Gönüllüleri Derneği Onur Üyesi Gülseren TAMAKAN adına): Nuri Bilge Ceylan imzalı Sinemaskop Türkiye adlı Fotoğraf ve Gezi Kitabı, NTV Yayınları
Sergileme (12 adet)

B- 15 Yaş altı: 
Birincilik ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + Bisiklet
İkincilik ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi + Fotoğraf Makinası
Üçüncülük ödülü : Plaket ve Katılım Belgesi +
Mansiyon (3 adet) : Plaket ve Katılım Belgesi + Kitap ve kırtasiye seti
Jüri Özel Ödülü : Dijital fotoğraf çerçevesi
Ankara’dan katılan 3 öğrenciye ücretsiz AFSAD Fotoğraf Kursu
Sergileme (12 adet)

10. Değerlendirme Sonuçları: 
Dereceye giren katılımcılara ödül plaketleri ve sürpriz hediyeleri, düzenlenecek törenle ve sergi açılışında takdim edilecektir. Katılımcıların sunduğu eserlere layık görülen sıra, seçici kurulun takdiri ile belirlenecek olup buna hiçbir surette itiraz edilemeyeceği gibi, dereceye layık bir proje öngörülmediği takdirde bu sıra boş bırakılacaktır. Sunulan eserler, seçici kurul tarafından daha sonraki alt derece ve ödüllere layık bulunulabilir.
Seçici Kurul tarafından sergilenmeye değer bulunan dijital fotoğrafların fotoğraf kağıdına bastırılması, çerçevelenmesi ve sergilenmesi Çekmeköy Gönüllüleri Derneği tarafından yapılacaktır.
Fotoğrafları sergilenen tüm fotoğrafçılara Katılım Belgesi, fotoğrafları sergilenmeyen tüm katılımcılara da Teşekkür Yazısı verilecektir.

11. Eserlerin Geri Gönderimi: 
Ödül almayan, sergilenmeyen ve bağışlanmayan eserlerin CD/DVD’si iade edilmeyecek; TFSF temsilcisi gözetiminde imha edilecektir.

12. Fotoğrafların Kullanımı / Yayın-Telif Hakkı ve Diğer Hukuki Konular: 
Ödül alan ve sergilenen eserlerin Çekmeköy Gönüllüleri Derneğine bağışlanması, oluşturulacak arşiv için önemlidir. Fotoğraflarınız Çekmeköy Gönüllüleri Derneği tarafından kurum yayınlarında, Çekmeköy ile ilgili broşürlerde, albümlerde, afişlerde, reklam, ilan ve gazetelerde, kitaplarda, benzeri asılı yayınlarda fotoğrafçının ismi belirtilerek kullanabilir. Çekmeköy’de de hastane, okul, kaymakamlık gibi kurumlarda asılabilir, tümü ya da gruplar halinde sergilenebilir, web sitesinde yayımlanabilir. Ödül alan, sergilenen ve bağışlanan fotoğraflar düzenleyicinin yayınlarında tanıtım amaçlı olarak eser sahibinin adı belirtilerek kullanılacaktır. Bunun için ilave bir telif bedeli ödenmeyecektir. Kullanım hakkı düzenleyen kuruma ve eser sahibine ait olacaktır. Kişisel bilgileriniz bilgi koruma politikamız doğrultusunda ele alınacak ve hiçbir şekilde üçüncü taraflara aktarılmayacaktır. Yarışmaya katılanlar bu koşulu kabul etmiş sayılacaklardır.
Ödül, mansiyon ve özel ödül alan eserler TFSF yayını olan Almanak 2014’te kurumumuza ayrılan sayfalarda yayınlanacaktır.
Çekmeköy Gönüllüleri Derneği, yarışmaya gönderilen eserlerin içeriği ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmemektedir. Eserlerin hukuki/cezai tüm sorumluluğu gönderene aittir. Kurum veya seçici kurul, herhangi bir başvurunun kurallara aykırı olduğunu tespit etmesi durumunda eser sahibine bilgi vermeksizin başvuruyu geri çevirme ya da değerlendirme harici tutma veya yapılan değerlendirmeyi iptal etme yetkisine sahiptir
Eser sahibinin manevi hakları saklı kalmak şartıyla ödül alan, sergilenen ve şartnamede işaretlenerek bağışlanan eserlerin tüm imtiyazı yarışmayı düzenleyen kuruma (Çekmeköy Gönüllüleri Derneği’ne) aittir. Yarışmaya katılanlar bu şartı kabul etmiş sayılır. Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan tüm eserlerin her türlü telif, yayın, kullanım ve sergileme hakları Çekmeköy Gönüllüleri Derneği ile fotoğrafçıya aittir. Bu eserler Çekmeköy Gönüllüleri Derneği arşivlerinde kalacaktır. Yarışmacıların yarışmaya katılım sağladıkları eserler 5846 sayılı FSEK’nun 21./25. madde hükümlerine göre değerlendirilecektir.
Yarışmacılar yarışmaya katılım sağladıkları eserleri üzerinde üçüncü şahıslar tarafından iddia edilebilecek her türlü mali hak ve/veya telif hakkı taleplerinden ve söz konusu şahıslarla çıkması olası uzlaşmazlıklardan ve bunların müstakbel sonuçlarından tamamen sorumlu olmayı ve Çekmeköy Gönüllüleri Derneği’nin işbu taleplerden beri tutulması için AFSADgereken her nevi tedbiri almayı kabul ve taahhüt eder. Buna rağmen Çekmeköy Gönüllüleri Derneği’nin üçüncü kişilere ve/veya kamu kurum ve kuruluşlarına ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve/veya idari/adli para cezaları için yarışmacılara aynen rücu edilecektir.
Çekmeköy Gönüllüleri Derneği, yarışma katılım koşullarını değiştirme hakkını elinde bulundurmaktadır. Yarışma süresince doğabilecek herhangi bir fiziksel ve teknik kayıp ve hasarlar için Çekmeköy Gönüllüleri Derneği sorumluluk kabul etmemektedir.
Katılımcılar, bu yarışmaya eserlerini göndererek şartname hükümlerini okumuş ve tamamını kabul etmiş olduğunu onaylamaktadır.

13. Bu Fotoğraf Yarışması, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından TFSF 2013/80 numara ile onaylanmıştır ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) tarafından desteklenmektedir.
Yarışma sürecinde TFSF temsilcisi bulunacaktır.

Not: Fotoğraflar Türkiye’nin çeşitli kentlerinde ve uluslararası platformlarda sergilenecektir.

Çekmeköy Gönüllüleri Derneği   ve  Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) “Dayanışma” Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması Başvuru Formu

Başvuru Sahibinin
Adı ve Soyadı: …………………………………………………………………….
Adresi: …………………………………………………………………….
…………………………………………………………………….
Yaşı:……………………………….
Tel: 0….. – ………………….. Cep Tel: 0…. – ……………………..
E-posta: …………………………………………………………………….

Not: lütfen kategoriler yanına X işareti konularak bildirilsin.
Kategori: A- 15 yaş üstü  Kategori: B- 15 yaş altı


Rumuz

Sıra No

Yapıt adı

Çekildiği yer

Çekildiği tarih

 

1

   

2

   

3

   

4

   

Yukarıda rumuz ve sıra numarası yazılı …… adet fotoğraf ile yarışmaya katılmak istiyorum. 
Yarışmaya sunduğum fotoğraf(lar)ım daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamıştır.
Şartnameyi okudum ve kabul ediyorum.
Fotoğraflarımı Çekmeköy Gönüllüleri Derneği’ne bağışlıyorum. 

Tarih …./ / 201 İmza

1. Bir yarışmacının tüm yapıtlarında 6 rakamdan oluşan aynı rumuz kullanılır. Sıra numarası ise 1’den başlayarak ve birer artarak yazılmalıdır (Örnek: 876234-1, 876234-2, vb).
2. Yukarıda yazılan rumuz ve sıra numarası Word dosyaya yazılır. Her bir fotoğraf için yukarıda belirtildiği üzere, farklı sıra numarası kullanılır.
3. CD/ DVD’nin teslim/posta adresi: Hamidiye Mah. Yavuz Sok. No: 8/B Çekmeköy–İstanbul/TURKEY

Not: Lütfen bu formu şartnameden ayırmadan gönderiniz.

XIII. LESSEDRA – ULUSLARARASI KÜÇÜK FORMATLI  GRAFİK BASKIYARIŞMASI VE SERGİSİ

AMAÇ VE GÖREVLER

YARIŞMA LESSEDRAÖncelikle, bugünün toplumlarında  giderek artan etkisiyle güncel bir sanat platformuna dönüşen grafik baskının, “sanatsal baskı” yaklaşımlı  geniş  yelpazesine ait çağdaş yaratılar, seçilen eserlerle her  yıl  tekrarlanan uluslar arası bir sergide takdim edilmektedir.

Bu  bağlamda, LESSEDRA – Çağdaş  Sanatlar ve Sanat Projeleri  Galerisi  olarak, uluslar arası sanatçılar, sanatseverler  ve kolleksiyonerler  arasındaki iletişimin kurulmasına katkı  sağlayan   yenilikçi bir organizasyona ev sahipliği  yaparken, bu  sergide; baskı teknikleri  alanında, kağıt, boya ve  baskı malzemelerinin kullanımına yönelik  modern  uygulama yöntemlerini de tüm dünyadan sergilediği eserlerle,  siz sanatçıların ve sanat severlerin  ilgisine sunmaktadır.

ORGANİZASYON

LESSEDRA- Çağdaş Sanatlar ve Sanat Projeleri Galerisi

25, Milin Kamak Street, Lozenetz
1164 Sofia, Bulgarien
Tel.(++359 2) 866 38 57
www.lessedra.com
Email:[email protected]  [email protected]

Kuruluş:1991

Çağdaş Bulgar ve uluslar arası sanat sunumları,  sanat projelerinin tanıtımı  ve organizasyonları,  çalıştay ve sergiler,  sanat yayınları editörlüğü,  sanat katalogları ve CD-Rs. Galerinin faaliyet  alanlarını  kapsar.

Yürütülmekte Olan Projeler:  (2012/2013/2014)

BULGARİSTAN VE JAPONYA’DAN  ÇAĞDAŞ GRAFİK BASKI SANATI  ŞİKAGO SANAT ENSTİTÜSÜ İLE ORTAK ÇALIŞMA PLATFORMU VE SERGİ

ULUSLARARASI SANAT  VE SERGİ PROGRAMI

JAPONYA’DA (2009-2013),  KANADA,  JAPONYA VE  ABD‘DE  (2011),ÇAĞDAŞ  BULGARİSTAN GRAFİK  BASKI ESERLERİN SUNUMU

KATILIM  ŞARTLARI

1. Sanatçılar 2013/14 yılına ait,  numaralandırılmış  ve imzalanmış en fazla üç  özgün grafik baskı eserle  yarışmaya  katılabilirler. Tüm sanatsal  baskı tekniklerinin serbest olduğu  eserlerin  basılacağı kağıtların boyutları ise 29×23 cm’den büyük olmamalıdır.

Önemli Bilgi: Kağıt  boyutları 29x23cm’den büyük olan  çalışmalar yarışma  ve sergi dışı  bırakılacaktır!

2. Sanatçının Adı ve Soyadı, Ülkesi,  Eserin Adı, Eserin  Fiyatı,  Yapılış Yılı ve Tekniğinin   belirtildiği  başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve eserlerin konduğu  paketin içinde,  katılım bedeline ait banka/Western Union havalesinin bir nüshası ile  birlikte  gönderilmesi gerekmektedir.

3. Eserler,  çerçeve yaptırılmadan  posta yolu ile  LESSEDRA Galeri’ye  gönderilmelidir. Paketin  üzerine “DRUCKSACHE – PRINTED MATTER , KEIN WARENWERT – NO COMMERCIAL VALUE- EXHIBITION ONLY”cümlesi aynen yazılmalıdır.

Önemli Not: Eğer paket üzerine yukarıdaki  ifade yazılmazsa, gümrükte ithalat tarifesi üzerinden tarifelendirileceğinden, Sergi Organizasyonu  eserleri  kabul etmeyerek  geri gönderilmesini isteyecektir.

4. Katılımcılar,  Avrupa ülkeleri için 50 EUR ve Avrupa ülkeleri dışındaki  tüm ülkeler için 80 USD  ödeyeceklerdir. Bu ücret; sergi kataloğunun,   sergi davetiyesinin  ve afişlerin baskı giderlerini, serginin organizasyonu,  sergi  sonunda  eserlerin  geri iadesi ve kataloğun sanatçılara gönderilmesi  masraflarını karşılamaktadır.

Katılım bedelinin aşağıdaki  açıklamalar doğrultusunda  gönderilmesi gerekmektedir.

EU Transferi için:

Alıcı: Georgi Kolev Georgiev

Banka Havalesi ile:    LESSEDRA ANNUAL EXHIBITION

Bank: First Investment Bank, 1000, Sofia, Bulgaria, 12, Narodno Sabranie Sq.
BIC (Bank Identification Code) – FINVBGSF
IBAN (International Bank Account Number) – BG23 FINV 9150 1004 0463 24

USD Transferi için:

Alıcı: Georgi Kolev Georgiev

Banka Havalesi ile: LESSEDRA ANNUAL EXHIBITION

Bank: First Investment Bank, 1000, Sofia, Bulgaria, 12, Narodno Sabranie Sq.
BIC (Bank Identification Code) – FINVBGSF
IBAN (International Bank Account Number) – BG18 FINV 9150 1004 0463 17

Ayrıca, katılım bedeli transferleri  Western Union ya da Money Gram  yolu ile   alıcı GEORGİ KOLEV GEORGIEV adına  yapılabilir. Banka ya da posta yolu ile yapılacak Western Union havalesi için  aşağıdaki  adres  açık olarak yazılmalıdır.

25.Milin Kamak Street, 1164 SOFIA-BULGARIA

PayPal payments accepted on the email [email protected].

SERGİ İÇİN  ESERLERİN KABULÜ

Uluslar arası  Jüri tarafından  sergilenmeye değer görülen  eserlerin ödüllendirileceği ve seçileceği sergiye  gönderilen eserin katılım  bedelini  ödemiş olmak  kabul edilmenin garantisini teşkil etmez. Jüri tarafından  sergilenmeye değer bulunmayan çalışmalar ve katılım ücretleri, posta  ve havale  masrafları düşüldükten sonra  eser sahibine geri gönderilecektir.

KATALOK

1. LESSEDRA-Çağdaş Sanatlar ve Sanat Projeleri  Galerisi  tarafından sergiye  katılan tüm  sanatçıların  eserlerini  kapsayan katalogda  ve  WEB-sunumlarında yer  almak üzere, kısa  öz geçmişlerin,  portre fotoğrafların  eserlerle birlikte  e- mail yolu ile  ve ayrıca  CD-R kopyalarının da  eserleri  ve  katılım formunu  kapsayan  paketle birlikte gönderilmesi  gerekmektedir.

2. Eserlerin kabulüyle birlikte,  LESSEDRA- Çağdaş Sanatlar ve Sanat Projeleri Galerisi,  katalogda, CD-R’da,  internet galeride ve  çeşitli ortamlarda  eserlerin  tanıtım  ve kullanım  hakkına sahiptir.

SEÇİCİ KURUL, ÖDÜLLER VE SERGİ

Ödül kazananları ve  sergilenmeye  değer  bulunan  eserleri  seçecek olan   Uluslar arası Seçici Kurul’dan  bir  üye  LESSEDRA-Çağdaş Sanatlar ve  Sanat Projeleri Galerisini  temsil  eder.

Aşağıdaki  Ödüller  Verilecektir:

I. Ödülü: 500 USD (Eser karşılıklı mutabakatla satın alınmış kabul edilecektir.) Ayrıca sanatçının  özgeçmişinden  ve sanat  yaşamınından ayrıntılı bir kesit bir sonraki  sergi ve yarışmada sanat severlere takdim edilecektir.

II. Ödülü: 200 USD  (3 eser)
III. Ödülü: 100 USD (2 eser)

Özel Ödül (5 eser), 80 USD ve  genç sanatçıları özendirmek üzere bir sonraki yıla ait  katılım  bedelini kapsayan  bir Çek verilecektir. Ayrıca, 300 USD gelecek yıl için davet edilecek  sanatçının kişisel prezentasyonu  ve malzeme  ücreti olarak  ayrılmıştır.

Seçici kurul   II. ve III. Ödülleri için  eser sayısını  ve genç  sanatçılar için de  ödül  sayısını  çoğaltma hakkına  sahiptir.

3.Eserlerin satışından  LESSEDRA- Çağdaş Sanatlar  ve Sanat Projeleri Galerisi komisyon  almamaktadır.

4.Sergilenmeye değer  bulunan  eserler 11 Haziran-31 Ağustos 2014 tarihleri  arasında  LESSEDRA Çağdaş Sanatlar  ve Sanat Projeleri Galerisi-Sofya, BULGARİSTAN’da  sergilenecektir.

Sergi açılışı ve  ödül töreni: 11 Haziran 2014,  Saat 19.00

Eserler Galeriye ulaştıktan sonra dikkatle ve  özenle korunacaktır. Ancak,  eserlerin posta yolu ile gönderimi  sırasında  meydana  gelebilecek  herhangi  bir hasardan veya eserlerin yerine ulaşmamasından  LESSEDRA Çağdaş Sanatlar  ve Sanat Projeleri Galerisi sorumlu  değildir.

Sergilenen çalışmalar serginin bitiminden itibaren  en geç  beş ay içinde  sahiplerine  postalanır.

Kayıt için  lütfen  aşağıdaki  linki  kullanınız!

 BAŞVURU FORMU  (Anmeldungslink)

En son katılım tarihi: 31 Mart 2014 (posta damgasında yer alan   31 Mart 2014 tarihinden sonraki  gönderimler  kabul edilmeyecektir.)

AYDIN TÜRK AMERİKAN KOLEJİ  III. TAD TÜRKİYE GENELİ RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

III TAD RESİMYARISMASIAydın Türk Amerikan Koleji tarafından düzenlenecek olan    III.TAD RESİM YARIŞMASI’NIN amacı, Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’  ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünden de hareketle toplumumuzun sanat ve kültür faaliyetlerine katkıda bulunabilmek için Aydın Türk Amerikan Koleji resim yarışması ve sergi düzenlemesi planlanmıştır.

YARIŞMADA KONU SERBESTTİR.

KATILIM KOŞULLARI

  1. Yarışmaya Türkiye genelin de öğrenim görmekte olan tüm ortaokul (5.6.7.8),lise (9.10.11.12),üniversite öğrencileri katılabilir.
  2. Yarışma 3 kategoride yapılacak olup ortaokul öğrencileri, lise öğrencileri ve üniversite öğrencileri kendi aralarında yarışacaktır.
  3. Her öğrenci yarışmaya, daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş 3 (üç) eseriyle katılabilir.
  4. Yarışmaya katılan eserler, ortaokulda kağıt üzerine serbest teknikte, lise ve üniversitede tuval üzerine serbest teknikte yapılmış olmalıdır.
  5. Yarışmaya gönderilen resimlerin ortaokul için kağıt boyutu uzun kenarları 70 cm’ yi geçmemeli, kısa kenarları 35cm’ den az olmamalıdır. Lise ve üniversite için uzun kenarları 150 cm’ yi geçmemeli, kısa kenarları 50 cm’ den az olmamalıdır.
  6. Eserler 15.05.2014 tarihinde saat 17. 00’ a kadar eser toplama merkezine (Aydın Türk Amerikan Koleji) teslim edilmelidir.
  7. Sergilenmeye uygun görülen eserler ve derece alanlar sergilenecektir.
  8. Dereceye giremeyen resimlerin sahipleri sergi süresinin bitiminde (bir ay içinde) resimlerini elden Aydın Türk Amerikan Kolejinden geri alabileceklerdir. Süresi içinde geri alınamayan eserlerin sorumluluğu kabul edilmeyecektir.
  9. Yarışmaya katılan öğrenciler yarışma şartlarını ve seçici kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaktır.
  10. Yarışma sonuçları 16. 05. 2014 günü www.aydinturkamerikankoleji. k12. tr’ den duyurulacaktır. Ödül töreni ise 26. 05. 2014 günü Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonun da yapılacaktır.
  11. Eserlerin arka yüzünde, “ESER TESLİM FORMU” doldurulmalı,imzalanmalı ve eserin arkasına iliştirilerek Aydın Türk Amerikan Koleji öğrenci işlerine teslim edilmelidir. İl dışından gelen eserler kargo ile Aydın Türk Amerikan Kolejine gönderilecektir. (Kargo ile gönderilen eserlerin kargo ücretleri eser sahipleri tarafından karşılanacaktır. )
  12. Ödül alan ve sergilenen eserler okulumuz tarafından hazırlanacak katalogda yer alacaklardır.
  13. İlk 3’e giren eser sahipleri 26. 05. 2014 – 30. 05. 2014 tarihleri arasında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda yapılacak olan törende ödüllerini alacaklardır. Şehir dışından ödül alan eserlerin sahiplerinin ve bir gözetmenin ulaşım ücretleri okulumuzca karşılanacaktır. (Ödül alan eser sahibi +18 den küçük ise yanında bir gözetmeniyle gelmesi uygun görülmüştür.)

ESER TOPLAMA MERKEZİ

Aydın Türk Amerikan Koleji

Yedi Eylül Mah. Çine Cad. No:5 AYDIN

Tel    : 0256 226 52 54

Gsm : 0530 694 14 61

YARIŞMA HAKKINDA ÖN BİLGİ

Selma ÇERÇİ (Aydın Türk Amerikan Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni)

Tel: 0507 697 63 66

SEÇİCİ KURUL

Doç. Dr.  Meltem SÖYLEMEZ

(ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi)

Yrd. Doç. Sinan ŞENÇİÇEK

(ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Öğretim Üyesi)

Çağdaş ÖZKAN

(ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Öğretim Görevlisi)

Derya ŞAHİN

(Y. Yalova Güzel Sanatlar  ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni)

Hüseyin  AKSU

(Aydın Türk Amerikan Koleji Kurucusu )

Selma ÇERÇİ

(Aydın Türk Amerikan Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni)

DEĞERLENDİRME

Seçici kurul 16. 05. 2014 tarihinde toplanarak,  eser toplama merkezine verilen eserleri birlikte değerlendirerek sergiyi oluşturur.  Sergilenmeye değer bulunan eserler içinden ödüle değer bulunanları belirler.

PUANLAMA

Bütün resimler ön elemeye girmek üzere numaralar verilerek 6 jüri üyemizin puanlamasına sunulur.  6 jüri kendi beğenilerine ve kriterlerine göre 25’er resim seçerek ön elemeyi sonuçlandırmış olur.  Bundan sonraki puanlama ve mansiyon ödülleri bu 150 resim üzerinden yapılır.  Ön elemeden geçen resimler,  jüri tarafından tekrar oylanır.

Yapılan oylamada jüri kendi ilk üç resmini belirlemek üzere puan verir.  Jüri tarafından seçilen her resim için puanlama aşağıda belirtilmiştir.

  1. Eser: 50 puan
  2. Eser: 30 puan
  3. Eser: 20 puan

Bu puanlamanın sonucunda jüri tarafından seçilen her eser aldığı puana göre derecesini belirler.

Detaylar İçin Lütfen TIKLAYINIZ
Her jürinin 1. 2. 3.  seçtiği eser,  tabloda belirtilen puanlama sistemine göre tekrar toplanır.  Her jürinin 1, 2.  ve 3.  eserlerin aldığı puanlar ayrı ayrı toplanarak en yüksek puanı alan eserlerden en düşük puanı alan esere göre sıralandırılır.  Bunun sonucunda 1. 2. 3.  belirlenir.  Mansiyon ödülleri ise her jürinin kendi yaptığı sıralamalardan belirlediği resimlere verilecektir.

ÖDÜLLER

Ortaokul (5, 6, 7, 8.  sınıflar)

1. lik ödülü–200 TL+Plaket ve sertifika,

2. lik ödülü–150 TL+Plaket ve sertifika,

3. lük ödülü–100 TL+Plaket ve sertifika,

6 Adet Mansiyon ödülü,

Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika verilecektir.

 Lise (9, 10, 11, 12.  sınıflar)

1. lik ödülü–400 TL+Plaket ve sertifika,

2. lik ödülü–200 TL+Plaket ve sertifika,

3. lük ödülü–100 TL+Plaket ve sertifika,

6 Adet Mansiyon ödülü,

Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika verilecektir.

 Üniversite

1. lik ödülü – 1000 TL+Plaket ve sertifika,

2. lik ödülü – 500 TL+Plaket ve sertifika,

3. lük ödülü – 250 TL+Plaket ve sertifika,

6 Adet Mansiyon ödülü,

Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika verilecektir.

 TELİF HAKKI

Yarışmada ödüle değer bulunan eserler,  tüm haklarıyla Aydın Türk Amerikan kolejine ait olacaktır. 

YaRışma sonunda ödül alan eser veya eserler,  bütün telif haklarıyla Aydın Türk Amerikan Koleji tarafından satın alınmış gibi işlem görür.  Aydın Türk Amerikan Koleji,  ödüle ya da sergilenmeye değer bulan eserleri,  etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde sergileme,  afiş,  katalog,  broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme medyada yayınlama hakkı da dâhil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. 

SERGİLEME

Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler 26. 05. 2014 – 30. 05. 2014 tarihleri arasında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda sergilenecektir. 

 


ESER TESLİM FORMU

ADI SOYADI                             :

SINIFI                                         :

OKUL ADRESİ                         :

TELEFON                                  :

MAİL ADRESİ                          :

ESERİN ADI                              :

ESERİN BOYUTLARI             :


TELİF HAKKI

Yarışmada ödüle değer bulunan eserler,  tüm haklarıyla Aydın Türk Amerikan kolejine ait olacaktır.

Yarışma sonunda ödül alan eser veya eserler,  bütün telif haklarıyla Aydın Türk Amerikan Koleji tarafından satın alınmış gibi işlem görür.  Aydın Türk Amerikan Koleji,  ödüle ya da sergilenmeye değer bulan eserleri,  etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde sergileme,  afiş,  katalog,  broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme medyada yayınlama hakkı da dâhil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır.

İmza

 

 

Türkülerin paylaşılması gereken değerler olduğuna inanan ve bu inançla yola çıkan Nar Sanat, bünyesinde 2013-2014 dönemi Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarına başlıyor.

THM-korosu

Sanatın değerini bilen ve doğru aktarılması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan Nar Sanat, Türkülerimizi siz sevenleriyle buluşturmak için bir önemli adım daha atıyor ve bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu kuruyor.

Nar Sanat Bağlama Eğitmeni Murat HASGÜN yönetiminde faaliyetlerini Nar Sanat Merkezi’nde sürdürecek olan koro, Türk Halk Müziği’ni sevenleriyle doğru bir şekilde buluşturmanın yanında, zaman zaman yapılacak sahne etkinlikleriyle de mensuplarına sahne tecrübesi edinme fırsatı sunacak.

Unutmayın, Güzel Sanatlar’ın en belirgin yönü olan Müzik, insanların sosyalleşmeleri için çok önemli bir araçtır.

O halde ‘Hep Sanat, Nar Sanat’ diyoruz ve siz Halk Müziği severleri Nar Sanat’a bekliyoruz.

İletişim bilgileri için TIKLAYIN…

Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde, Kardeş Türküler’in vereceği konser 9 Kasım’da…

Sanat haber duyuruSERGİ

İSTANBUL
* Tansel Türkdoğan’ın “Simülatif İzler, Bilinmeyen Objeler” isimli sergisi 1 – 30 Kasım tarihleri arasında Kare Art Gallery’de.
* Binnur Çavuşoğlu’nun “Işığın Düştüğü Her Ne Varsa…” isimli sergisi 2 – 22 Kasım tarihleri arasında Artev Sanat Galerisi’nde.
* Nuran Terzioğlu’nun “Eldiven Fabrikası” isimli sergisi 2 Kasım – 7 Aralık tarihleri arasında Galeri Apel’de.
* Luke Waller’ın sergisi 22 Ekim – 17 Kasım tarihleri arasında RenArt Galeri’de.
* Berna Karaevli’nin “İz” isimli sergisi 22 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında Galeri Eksen’de.
*Mehmet Yılmaz’ın sergisi 23 Ekim – 17 Kasım tarihleri arasında Piramid Sanat’ta.
* Feridun Oral’ın “Monalisa – Buruk Bir Tebessümün Mısa Hikâyesi” isimlisergisi 23 Ekim – 17 Kasım tarihleri arasında Galeri Selvin’de.
* Kemal Özen’in “İyi Çocuk Ol, Acınla Büyü” isimli sergisi 23 Ekim – 24 Kasım tarihleri arasında Sanatorium’da.
* Eşref Üren’in sergisi 24 Ekim – 30 Kasım tarihleri arasında İşsanat Kibele Sanat Galerisi’nde.
* Mimardan Müzisyene Sınırsız Yaratıcılık isimli sergi 24 Ekim – 25 Aralık tarihleri arasında ARMAGGAN Art & Design Gallery’de.
* Seyhun Topuz’un sergisi 24 Ekim – 27 Aralık tarihleri arasında Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde.
* Memduh Kuzay’ın sergisi 24 Ekim – 16 Kasım tarihleri arasında Arnavutköy artgallery’de.
* 3 Kuşak Erdirenler Retrospektif Sergisi 1 isimli sergi 24 Ekim – 16 Kasım tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi’nde.
* A. Halim Kulaksız’ın “Nostalgia Impossibile” isimli sergisi 24 Ekim – 23 Kasım tarihleri arasında 44A Sanat Galerisi’nde.
* Şevket Sönmez’in sergisi 28 Ekim – 20 Kasım tarihleri arasında MERKUR’de.
* Bir Daha Asla! Geçmişle Yüzleşme ve Özür isimli sergi 25 Ekim – 15 Aralık tarihleri arasında DEPO’da.
* Aslı Vural’ın “Kayıp Kent” isimli sergisi 25 Ekim – 16 Kasım tarihleri arasında Türker Art’ta.
* Osman Şengezer ’in kostüm eskizleri ve resim sergisi 25 Ekim’e kadar TEB Özel Bankacılık Nişantaşı Merkezi’nde.
* Osman Şengezer’in sergisi 25 Ekim’e kadar TEB Özel BankacılıkNişantaşı Merkezi’nde.
* Olgu Ülkenciler’in “Zevkli Rezalet” isimli sergisi 26 Ekim’e kadar C.A.M Galeri’de.
* Mehmet Ali Uysal’ın sergisi 26 Ekim’e kadar Pi Artworks İstanbul’da.
* Cengiz Çekil’in “Temizlik Beziyle” başlıklı sergisi 26 Ekim’e kadar Rampa’da.
* Pınar Yoldaş’ın “Bir Başka Evrim” isimli sergisi 26 Ekim’e kadar Ekavart Gallery’de.
* Serhat Kiraz’ın sergisi 26 Ekim’e kadar Maçka Sanat Galerisi’nde.
* Nilbar Güreş’in “Açık Telefon Kulübesi” başlıklı sergisi 26 Ekim’e kadar Rampa’da.
* Ali Kazma’nın “Kitap” isimli sergisi 26 Ekim’e kadar Galeri Nev’de.
* Azade Köker’in sergisi 26 Ekim’e kadar cda Projects’te.
* Bir Kardeşlik ve Dayanışma Hikayesi “S.U.A.T. ve Kapılar” isimli sergi 26 Ekim’e kadar Nişantaşı Işık Galeri’de.
* Aslı Akyüz’ün resim sergisi 27 Ekim’e kadar Harmony Sanat Galerisi’nde.
* Yakın Menzil isimli karma fotoğraf sergisi 27 Ekim’e kadar İstanbul Modern’de.
* Ekin Onat’ın “Vertigo” başlıklı sergisi 27 Ekim’e kadar Merhart Galeri’de.
* Julie Upmeyer ’ın Katmanlı Karaköy isimli sergisi 30 Ekim’e kadar BauArt Galeri’de.
* Mahremiyet isimli sergi 30 Ekim’e kadar Çağla Cabaoğlu Gallery’de.
* Arslan Eroğlu’nun resim sergisi 31 Ekim’e kadar Artisan Sanat Galerisi’nde.
* Nedret Yaşar ’ın “Empati” isimli resim sergisi 31 Ekim’e kadar Doruk Sanat/Tophane’de.
* Özgün Başaran Tokuç’un “Hadi, Ben Şimdi Bir Çocuğum!” isimli resim sergisi 31 Ekim’e kadar Ürün Sanat Galerisi’nde.
* Çağdaş Ustalardan Resim, Heykel ve Fotoğraf sergisi 31 Ekim’e kadar TEM Sanat Galerisi’nde.
* Mark Amerika’nın “Bulut Bankaları” isimli sergisi 31 Ekim’e kadar Kasa Galeri’de.
* Emin Çizenel’in sergisi 31 Ekim’e kadar Kare Art Gallery’de.
* Drew Tal’ın sergisi 31 Ekim’e kadar Rezan Has Müzesi’nde.
* Rebecca Horn’un “A Chemical Wedding in İstanbul” isimli sergisi 1 Kasım’a kadar Galeri Artist’te.
* Gülgün Başarır’ın “Seçmeler” isimli sergisi 1 Kasım’a kadar Galeriartist Çukurcuma’da.
* Geçiş Projesi 3. bölüm sergisi 1 Kasım’a kadar Yapı Kredi KültürMerkezi’nde.
* Zekeriyaköy Sanat Grubu’nun “Bilinmeyen Daire” isimli sergisi 1 Kasım’a kadar Lebriz ART212 Nişantaşı Sanat Galerisi’nde.
* Binnur Çavuşoğlu’nun suluboya resim sergisi 2-22 Kasım tarihleri arasında ArtEv Sanat Galerisi’nde.
* Portreler isimli sergi 2 Kasım’a kadar Evin Sanat Galerisi’nde.
* Meriç Algün Ringborg’un “Görünürdeki Yazar” isimli sergisi 2 Kasım’a kadar Galeri NON’da.
* Esra Rotthoff’un sergisi 2 Kasım’a kadar Empire’da.
* Olga Kisseleva’nın sergisi 2 Kasım’a kadar Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’nde.
* Fulden Aran’ın “Bir Yaz Gecesi Rüyası” isimli resim sergisi 2 Kasım’a kadar Alan İstanbul’da.
* Nevin Çokay’ın sergisi 2 Kasım’a kadar Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde.
* Kerem Ozan Bayraktar’ın “Sirk” isimli sergisi 3 Kasım’a kadar Pg Art Gallery’de.
* Nihâl Martlı’nın “Vagabonde” isimli sergisi 3 Kasım’a kadar Hub Sanat Mekan’da.
* Arayüzeyler isimli sergi 7 Kasım’a kadar Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde.
* Burcu Gökçek’in sergisi 9 Kasım’a kadar artSümer’de.
* Sabri Berkel’in “Kusursuz Bir Dünya” isimli sergisi 9 Kasım’a kadar Teşvikiye Sanat Galerisi’nde.
* Aysun Pekin, Canan Karahan, Derya Ozan, Füsun Özsoy, Sena Saraç ’ın karma sergisi 9 Kasım’a kadar İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde.
* Bahadır Gökay’ın “Evvel” isimli sergisi 09 Kasım – 03 Aralık tarihleri arasında Almelek Sanat Galerisi’nde.
* Burcu Gökçek’in “Biz” isimli sergisi 9 Kasım’a kadar artSümer’de.
* Kontrol Noktası isimli sergi 10 Kasım’a kadar Depo’da.
* Barış Cihanoğlu’nun “Kendini Bul” isimli sergisi 10 Kasım’a kadar Gallery İlayda’da.
* Kalliopi Lemos’un sergisi 10 Kasım’a kadar Fener Yoakimion Rum Kız Okulu’nda.
* Erdal Ateş’in “Karşı Duvarlar 2013” isimli sergisi 11 Kasım’a kadar Mim Hotel’de.
* Can Yeşiloğlu’nun sergisi 13 Kasım’a kadar Galeri G-art’ta.
* Rıza Kuruüzümcü’nün resim sergisi 14 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında Doruk Sanat Galerisi’nde.
* Ceylan Dökmen’in sergisi 15 Kasım’a kadar Cevahir Hotel İstanbul Asia’da.
* No.3 isimli sergi 16 Kasım’a kadar Nesrin Esirtgen Collection mekânında.
* Anlamlanan Bedenler isimli sergi 16 Kasım’a kadar Galeri Manâ’da.
* Can Dostlarımız isimli resim sergisi 21 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında Akyol Sanat Merkezi’nde.
* Kayıt isimli karma sergi 22 Kasım’a kadar Mixer’de.
* Dişe Dokunduk isimli sergi 4 Aralık’a kadar Şeli Sanat’ta.
* Adem Genç ve Mustafa Ata’nın sergisi 5 Aralık’a kadar Myra Art Gallery’de.
* Pierre Loti’nin İstanbul: 1903-1905 adlı fotoğraf sergisi 14 Aralık’a kadar Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde.
* Elio Montanari’nin “Biri, Hiçbiri, Binlercesi” sergisi 26 Aralık’a kadar SALT Galata’da.
* Tülin Onat ve Mithat Şen’in sergisi 30 Aralık’a kadar Dentan’da.
* Fotomuhabirliğin 40 Yılı – Sipa Kuşağı isimli sergi 31 Aralık’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde.
* Anish Kapoor’un sergisi 5 Ocak’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde.
* Gülsün Karamustafa’nın “Vadedilmiş Bir Sergi” isimli sergisi 5 Ocak’a kadar SALT Beyoğlu ve SALT Galata’da.
* Sophia Vari’nin sergisi 19 Ocak’a kadar Pera Müzesi’nde.
* Düşler Gerçekler İmgeler isimli sergi 19 Ocak’a kadar Pera Müzesi’nde.
* Rafael Lozano-Hemmer’ın sergisi 16 Şubat’a kadar Perili Köşk’te.

ANKARA
* Sibel Avcı Tuğal – resim – bugün sona eriyor – Mustafa Ayaz Müzesi ve Sanat Galerisi’nde. (0 312 285 89 98)
* İzlenimyorum/Karadeniz – resim – 23 Ekim’e dek – Galeri Soyut’ta.(0 312 438 86 70)
* 20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Uzanan Fırçalar – 30 Ekim’e dek – Peker Sanat Galerisi’nde. (0 312 439 30 03)
* Nur Koçak – resim – 2 Kasım’a dek – Galeri Nev’de. (0 312 437 39 90)
* Adnan Turani – resim – 2 Kasım’a dek – Kav Sanat Galerisi’nde. (0 312 491 22 32)
* Genç Kuşak II – resim – 2 Kasım’a dek – Kav Genç Sanat’ta. (0 312 491 22 32)
* Nihâl Martlı/VAGABONDE – resim – 3 Kasım’a dek – Cermodern Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 310 00 00)
* Farago/Zahit Büyükişliyen – resim – 8 Kasım’a dek – Güler Sanat’ta. (0312 236 21 22)
* Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi – resim – 8 Kasım’a dek – Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde. (0 312 384 42 00)
* Hasan Karegarı – rapidograf – 11 Kasım’a dek – GaleriM Sanat Galerisi’nde. (0 312 235 50 06)
* Nevzat Can – karakalem ve yağlıboya Atatürk sergisi – 13 Kasım’a dek – Stillife Art’ta. (0 312 441 01 45)
* Mexican Art – resim – 15 Kasım’a dek – Cermodern Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 310 00 00)
*Harun Antakyalı – resim – 17 Kasım’a dek – m1886 Sanat Projeleri’nde. (0 312 286 00 74)
* Serdar Pehlivan – resim – 22 Kasım’a dek – Atlas Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 59 04)
* İsmail Altınok – resim – 30 Kasım’a dek – İsmail Altınok Sanat Merkezi’nde. (0 312 433 30 34)

ADANA

* Musa Boz’un, AÇS Sanat Galerisi ’ndeki sergisi sürüyor. Boz’un yağlıboya çalışmalarının bir bölümünün yer aldığı sergi, 30 Ekim tarihine dek izlenime açık olacak. (0505 2253297)

Şenol Tilki Parlak

Şenol Tilki

GAZİANTEP

* Ressam Şenol Tilki’nin, Sanko Park Sanat Galerisi’ndeki sergisi sürüyor. Sanatçı Tilki’nin yağlıboya çalışmalarının yer aldığı sergiyi sanatseverler 25 Ekim tarihine dek 10.00-22.00 saatleri gezebilecek. (0342 336 60 66)

HATAY

Muzaffer Tire

Muzaffer Tire

* Muzaffer Tire’nin, ‘Çengelli Düşünceler’ adlı resim sergisi çarşamba günü 18.00’da Antakya Prime Mall AVM Sanat Galerisi’nde açılacak. Tire’nin sergisi 15 Kasım tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık tutulacak. (0326 2901111-16)

MÜZİK

İSTANBUL
*Borusan Quartet’ın konseri bugün saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda.
*Engin Gürkey’in konseri yarın 20.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde.
ABD’li caz trompetçisi
*Christian Scott’ın konseri yarın saat 21.30’da Salon IKSV’de.
*Bulutsuzluk Özlemi grubunun konseri yarın saat 22.30 ’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.
*Nicholas Phan ve piyanist Myra Huang’ın konseri 23 Ekim’de saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.
*Snarky Puppy’in konseri 23 Ekim’de saat 21.30’da Salon IKSV’de.
*Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall konserlerinde Genco Erkal’ın anlatıcılığında Cihat Aşkın ve İstanbul Oda Orkestrası’nın seslendireceği “Askerin Öyküsü” 23 Ekim’de saat 19.30’da (0212 359 58 00-132)
*Cristina Branco’nun konseri 24 Ekim’de saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.
*Alp Ersönmez’in konseri 24 Ekim’de saat 20.00’de Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde.
*Zuhal Olcay ve Çağ Erçağ, Melih Kara, Ozan Tunca, Murat Berk’ten oluşan Cellistanbul konseri 24 Ekim’de saat 20.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde. (0212 215 60 29)
*İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın şef Sung-jin Kim yönetimindeki “Kore Haftası Konseri” 25 Ekim’de Küçükçekmece Arenamega’da.
*Orchestra’Sion’nun solistler Rüstem Mustafa, Öykü Koçoğlu, Çağlayan Çetin, Orçun Orçunsel eşliğinde vereceği oda müziği konseri 26 Ekim’de saat 19.30’da Notre Dame de Sion’da. (0212 219 16 97)
*Asya-Avrupa Oda Orkestrası’nın, şef Serdar Yalçın yönetiminde vereceği ilk konseri “Cumhuriyet” 27 Ekim’de saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde. Solistler: Hüseyin Likos, Halit Turgay.

kardeş-türkülerANKARA

* CSO Konser Salonu’nda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şef Rengim Gökmen yönetiminde vereceği Dorukhan Doruk’un solist olarak yer alacağı “Ankara’nın Başkent Oluşunun 90. Yılı/Cumhuriyet Bayramı” konseri, 31 Ekim’de, saat 20.00’de. (0312 309 13 43)
* Bilkent Konser Salonu’nda, Bilkent Senfoni Orkestrası’nın şef Gürer Aykal yönetiminde vereceği, Alexei Volodin (piyano) solist olarak katılacağı konser, 25 Ekim’de, saat 20.00’de. (0 312 290 17 75)
* Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde, Kardeş Türküler’in vereceği konser 9 Kasım’da, saat 20.30’da. (0 312 286 12 11)

 

TİYATRO
İSTANBUL

* Devlet Tiyatroları Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde “Kurban” cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahneleri Salon 1’de “Kızılırmak” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahneleri Salon 2’de “Son Tango” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Küçük Sahne’de “Profesyonel” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Üsküdar Stüdyo Sahne’de “İkinci Dereceden İşsizlik” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. (0 212 292 39 00)
* İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Ocak” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30. Kağ. Küçük Kemal Sahnesi’nde “Kedi ile Palyaço” perşembe 14.00. Haldun Taner Sahnesi’nde “Yolcu” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30. Ümraniye Sahnesi’nde “Kösem Sultan” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00. Üsküdar Müsahipzade Sahnesi’nde “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30. Üsküdar K. Yılmazer Sahnesi’nde “Türkiye Kayası – Bir Göç Hikayesi” çarşamba, perşembe, cuma 20.00; “Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt” perşembe, cuma 12.00. (0 212 455 39 00)
* Ortaoyuncular’da “Masal Müfettişi” cumartesi 20.00, pazar 18.00. (0 212 251 18 65)
* Kumbaracı50’da “Yokuş Aşağı Emanetler” bugün, salı 20.30; “Katilcilik” çarşamba, perşembe 20.30; “444” cuma, cumartesi 20.30 (0532 255 55 80)
* Tiyatro Boyalıkuş’ta “Melek” cuma 20.30 Sahne Cihangir’de. ( 0 212 245 21 09)
* Sahne Hal’de “Down To The Earth” bugün, “İyi İnsanlar” salı, “100” çarşamba, “Kırık Merdivenler” perşembe 20.30. (0 212 274 74 78)
* garajistanbul’da “Ali ile Ramazan” 20.00. (0 212 244 44 99)
* Tiyatro Pera’da Akdeniz (Müzikal) cuma, cumartesi ve pazar saat 20.00’de sahnelenecek.

ANKARA

* Akün Sahnesi’nde, “Çalıkuşu” adlı oyun, 22, 23, 24, 25, 29, 30 ve 31 Ekim’de saat 20.00’de, 26 Ekim’de saat 15.00 ve 20.00’de, 27 Ekim’de saat 15.00’te, “Keloğlan Keleşoğlan” adlı çocuk oyunu, 10, 12, 24, 29 ve 31 Ekim’de saat 11.00’de. (0 312 427 19 71)
* Altındağ Tiyatrosu’nda, “Miyhavlar Tiyatrosu” adlı çocuk oyunu, 23, 25 ve 30 Ekim’de saat 11.00’de, “En Son O Gitti” adlı oyun 22, 23, 24, 25, 29, 30 ve 31 Ekim’de saat 20.00’de, 26 Ekim’de saat 15.00 ve 20.00’de, 27 Ekim’de saat 15.00’te. (0 312 316 59 02)
* Büyük Tiyatro’da, “Teneke” adlı oyun, 22, 25, 29 Ekim’de saat 20.00’de, 27 Ekim’de saat 15.00’te. (0 312 324 22 10)
* Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, “Aşk Hastası” adlı oyun 22, 23, 24, 25 Ekim’de saat 20.00’de, 26 Ekim’de saat 15.00 ve 20.00’de, 27 Ekim’de saat 15.00’te, “Narnia Günlükleri” adlı çocuk oyunu, 22 Ekim’de saat 11.00’de. (0 312 240 00 91)
* Küçük Tiyatro’da, “Nereye?” adlı oyun, 22, 23, 24, 25 29, 30 ve 31 Ekim’de saat 20.00’de, 26 Ekim’de saat 15.00 ve 20.00’de, 27 Ekim’de saat 15.00’te, “Karlar Kraliçesi” çocuk oyunu, 23, 25, 29, 31 Ekim’de saat 11.00’de. (0 312 311 11 69)
* Oda Tiyatrosu’nda, “Mevlana-Aşk ve Barış Çığlığı” adlı oyun, 29, 30, 31 Ekim’de saat 18.30’da, “Nehir” 22, 23, 24, 25, 26 Ekim’de saat 18.30’da. (0 312 311 11 69)
* Stüdyo Sahne’de, “Bizim Yunus” adlı oyun, 22, 25, 29 Ekim’de saat 20.00’de, 27 Ekim’de saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)
* İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, “Jerry ve Tom” adlı oyun, 23, 24 Ekim’de saat 20.00’de, 26 Ekim’de saat 15.00’te, “Cesaret Ana ve Çocukları” adlı oyun, 30 ve 31 Ekim’de saat 20.00’de, “Horoz Adam ve Korsan” adlı oyun, 20 Ekim’de saat 11.00’de. (0 312 397 30 24)
* Şinasi Sahnesi’nde, “Ramiz ile Jülide” adlı oyun, 29, 30, 31 Ekim’de saat 20.00’de, “İki Kalas Bir Heves/Van DT” adlı oyun, 22, 23, 24, 25 Ekim’de saat 20.00’de, 26 Ekim’de saat 15.00 ve 20.00’de, 27 Ekim’de saat 15.00’te. (0 312 467 17 44)

* Ankara Halk Tiyatrosu’nda, “Jeanne D’arc’ın Öteki Ölümü” , ekim ayı boyunca her cuma ve cumartesi saat 20.00’de.
(0 312 418 97 98)
* Tiyatro Pembe Kurbağa’da, “Hiç Yemez Prenses” adlı çocuk oyunu 26 Ekim’de saat 12.00’de, “Ponpon Kuyruğun Pastası” adlı bebek tiyatrosu oyunu 27 Ekim’de saat 12.00’de. (0 312 418 02 98)

OPERA-BALE

İSTANBUL
Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği Genç Werther’in Acıları 22- 24 Ekim’de Kadıköy Süreyya Operası’nda izlenebilir. Oyun saat 20.00’de başlıyor.

ANKARA
*Opera Sahnesi’nde, “Rigoletto” operası 26 Ekim’de saat 15.00’te, “Amazonlar” balesi 24 Ekim’de saat 20.00’de, “Tosca” operası 23 ve 30 Ekim’de saat 20.00’de, “Arda Boyları” modern dans gösterisi bugün saat 20.00’de. (0 312 229 76 25)
*Operet Sahnesi’nde, “Arşın Mal Alan” opereti 27 Ekim’de saat 16.00’da, 29 Ekim’de saat 20.00’de. (0 312 229 76 25)
*Leyla Gencer Sahnesi’nde, “A’dan Z’ye” çocuk müzikali 27 Ekim’de saat 11.00’de. (0 312 229 76 25)

 

Kaynak : [-]