Müzikle aşkı birleştiren bir dansı arıyorsunuz? Dans gecelerinde kendinizi herkese hayran bıraktırmak istiyorsanız Nar Sanat Özel Eğitim Kursları tam size göre!
Latin dansları hakkında biraz bilgi edinmeye ne dersiniz ?
Latin dansları son yıllarda kurslardan yarışmalara birçoğumuzun sıkça duyduğu Latin Amerika kökenli salon, halk danslarının geneline verilen isim olarak tanımlanabilir. Latin Amerika’nın yerel bölgelerinde ülkelerin kendine has görece daha az bilinen birçok latin dansı türünden bahsedilebilir. Bu yazı ise bahsi geçen yerel danslar yerine dans yarışmalarında kabul edilen veya halk arasında bilinirliği fazla olan latin danslarını konu ediniyor.
Latin danslarının çeşitlerine ve onların özelliklerine geçmeden önce bilinmesi gereken önemli bir nokta var. Her dansın kendine has bir hikayesi ve gelişme biçimi olduğu unutulmamalıdır.
Latin danslarının tarihinden genel olarak bahsedebiliriz ama eğer bir dansı gerçekten anlamak istiyorsak o dansın kendine has hikayesini mutlaka bilmemiz gerekir. Bu yazıda latin danslarının genel tarihinden kısaca bahsettikten sonra belli başlı latin danslarının kendilerine has öykülerini sizler için anlatacağız.
Latin dansları esas olarak Yerli Latin, Avrupa ve Afrika etkisi altında üç stilden türetilmiştir. Dansların kökenlerinden kesin olarak bahsetmek zordur çünkü bu danslar gelenek olarak büyük bir coğrafyaya yayılmış durumda ve geriye dönük keşiflerinin yapılması oldukça zor.
Genellikle dansların kökenleri 15. yüzyılda Avrupalıların kayıtlarına dayandırılıyor. Latin dansları üzerinde Aztekler ve İnkalar’ın ritüellerinin etkisi olduğu biliniyor. Yerli danslar sıklıkla avcılık, tarım veya astronomi gibi günlük faaliyetlerin hikayelerini anlatır. Avrupalı yerleşimciler, on altıncı yüzyılın başında Güney Amerika’ya sömürgeleştirmeye başladığında, yerel dans gelenekleri de genel olarak gelişmelerden nasibini aldı, ancak Avrupalılar yerlilerin stillerini genel olarak korudular.
Latin Danslarının 16. Yüzyılda Avrupa’ya gelmesiyle birlikte danslardaki geleneksel figürler korunsa da dansın yapısında Avrupa etkisiyle ciddi değişimler olduğunu söyleyebiliriz. En önemli değişiklik hiç kuşkusuz gruplar yerine erkek ve kadının ikili dans partnerliğinin ortaya çıkışıdır.
Latin danslarından önce karşı cinsin birbirine dans sırasında teması yasaktı ama kıtaya gelen yeni dans sosyal değişimleri de beraberinde getirdi ve Avrupa dans geleneği tamamen değişti. Latin danslarının Avrupa’ya gelmesinden sonra yaşadığı en büyük kayıp ise dansların sahip olduğu hikaye anlatma geleneğinin Avrupa’da sürdürülememesi oldu.
Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’nun Bakırköy’de bulunan eğitim merkezine Ataköy, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Bahçelievler, Bağcılar, ikitelli, Atakent, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Halkalı toplu konutlar, Sefaköy, Yenibosna, Güngören, Bahçelievler, Soğanlı, Cennet Mahallesi, Avcılar, Başakşehir, Bahçeşehir’den rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Detaylı bilgi için 212 570 80 68.