cem-cucenoglu-aycin-ozgur-nar-sanat-roportaj

RÖPORTAJ: Cem Cücenoğlu ve Ayçin Özgür – Çocuk Tacizleri ve Tecavüzleri

Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’nun kurucularından olan Oyuncu Cem Cücenoğlu, Psikolog Ayçin Özgür ile Çocuk Tacizleri ve Tecavüzleri ile ilgili çok önemli bir röportaja imza attı.

Bu röportajı çocuk sahibi olan veya çocuk sahibi olacak olan herkesin mutlaka izlemesi gerekiyor. Hatta bu röportajı çocuklara eğitim veren tüm eğitimcilerin izlemesi şart.

Bu röportajın daha fazla izlenmesini sağlamak için sosyal medya sayfalarınızda paylaşmanızı önemle rica ediyoruz. Bu video ne kadar çok kişiye ulaşırsa, belki de çocuklarımızın bir kısmını tacizden, tecavüzden, istismardan ve şiddetten kurtarabiliriz.

Röportajda konuşulan konu başlıkları şöyle;

-Ülkemizde cinsel istismar vakalarındaki patlama günümüzde mi bu kadar çok yaşanıyor yoksa eskiden de vardı ancak şu anda görünürlüğü mü arttı?

-Anne ve babalar çocuklarını istismardan korumak için, çocuklarına neleri öğretmeli?

-Çocukları cinsel istismardan, taciz ve tecavüzden korumaya yönelik tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

-Bir çocuğun cinsel istismara, tacize veya tecavüze uğradığı nasıl anlaşılır? İpucu verebilecek davranışlar ve fiziksel belirtiler var mıdır?

-Ebeveynler cinsel istismar durumunu saptayabilmek için çocuklarıyla nasıl iletişim kurmalı?

-Ebeveynler çocuklarına yönelik bir taciz veya tecavüzden şüphelenirse ne yapmalı?

-Uzmanlar çocuk tacizi ve tecavüzlerinin yabancı kişilerden daha çok, yakın çevreden geldiğine işaret ediyor. Buna nasıl engel olunabilir?

-Cinsel istismar nerede başlar, bir çocuk cinsel istismara uğradığını nasıl anlar?

-Cinsel istismara uğramış bir çocuk hayatının geri kalanında nasıl izler taşır? Ve bu durumda çocuğu geleceğe nasıl hazırlamalıyız?

-Çocukların gerçek sevgi ile istismarı ayırabilmeleri için bizim çocuklarla kurduğumuz yakınlık nasıl olmalı?

-Bir babanın kızına, ya da bir annenin oğluna tacizi hakkında neler söyleyebiliriz? Bu durumların önüne nasıl geçebiliriz?

cem-cucenoglu-nar-sanat-egitim-kursu-bakirkoy

Eğitmenlerimiz ‘Çocuk tecavüzlerine’ dikkat çekmek için video hazırladı

Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’nun kurucularından Cem Cücenoğlu ile Eğitmen Koordinatörümüz Erkan Başa, çocuk tecavüzlerine tepki göstermek ve dikkat çekmek amacıyla klip hazırladı.

Nar Sanat’ın kurucularından Piyano ve Tiyatro Eğitmenimiz Cem Cücenoğlu (Poyraz Karayel’in taş kafası, Şevkat Yerimdar’ın kahvecisi) ile Nar Sanat’ın Eğitim Koordinatör, Piyano ve Şan Eğitmeni Erkan Başa çocuk tecavüzlerine dikkat çekmek için aynı projede buluştu.

Videonun başlangıcında çocuk tecavüzlerine tepki gösteren Cem Cücenoğlu; “Kelimelerle oynayıp, olayın boyutunu küçültmeye çalışmayın. İstismar değil, TECAVÜZDÜR!” dedi.

Videonun devamında ‘çocuk gelinleri’ konu alan ‘ünzile’ şarkısını söyleyen eğitmenlerimiz çocuk tecavüzlerine dikkat çekmek istedi.

Ünzile şarkısının Piyanosunu Cem Cücenoğlu çalarken, seslendirmesini Erkan Başa yaptı.

İşte o video:

tas-kafa-cem-cucenoglu-nar-sanat-bakirkoy

Kurucularımızdan Cem Cücenoğlu, ‘Poyraz Karayel: Küresel Sermaye’ filminde

Nar Sanat’ın kurucu üyelerinden ve kursumuzun Yetişkin Tiyatro ve Piyano eski eğitmenlerimizden Cem Cücenoğlu ‘Poyraz Karayel: Küresel Sermaye’ filmiyle izleyici ile buluşuyor.

Poyraz Karayel Dizisinde ‘Taş Kafa’ lakabı ile gönüllerde taht kuran Cem Cücenoğlu, ‘Poyraz Karayel: Küresel Sermaye’ filminde de rol alacak.

Üç sezon süren ve büyük bir fan kitlesi kazanan Poyraz Karayel dizisinin sevilen oyuncularının rol alacağı ‘Poyraz Karayel: Küresel Sermaye’ filmi 15 Aralık 2017 tarihinde vizyona girecek.

Poyraz Karayel dizisinin final yapmasının ardından Fox TV ekranlarında yayınlanan Şevkat Yerimdar dizisinde Kahveci Olsen rolüyle izleyici karşısına geçen Cem Cücenoğlu, ‘Poyraz Karayel: Küresel Sermaye’ filmi ile bir kere daha izleyici ile buluşacak.

Cem Cücenoğlu Kimdir?
7 Nisan 1976 Ankara doğumlu oyuncu, eğitimini Müjdat Gezen Sanat Merkezi Batı Müziği Piyano Bölümü’nde almıştır. Daha sonra oyunculukla ilgilenmeye başlayan Cücenoğlu kariyeri boyunca; Poyraz Karayel, Hoştanlı Kalaylı Saray, Deli Dumrul, Ustura Kemal, Dürüye’nin Güğümleri, Çılgın Kanal, Dinle Neyden, Ayışığı, Akasya Durağı, Kuzey Rüzgarı, Son Osmanlı Yandım Ali, Gülpare, Arka Sokaklar, Ah Polis Olsam, Yabancı Damat, Cennet Mahallesi, Yazı Tura, Gurbet Kadını, Sen misin değil misin, Hastayım Doktor, Deli Yürek, Hayat Bağları ve Şevkat Yerimdar gibi dizi ve filmlerin kadrosunda yer almıştır.

cem

Taş Kafa’nın Yeni Dizisi Belli Oldu

Nar Sanat Eğitim Kursu’nun kurucularından oyuncu Cem Cücenoğlu, Poyraz Karayel’in ardından sevenleriyle Şevket Yerimdar dizisinde buluşacak.

İzleyicilerin kalbinde Taşkafa olarak taht kuran Cem Cücenoğlu, FOX’un beğenilen dizisi, Limon Film/Hayri Aslan’ın yapımcılığını üstlendiği “Şevkat Yerimdar”da Cuma gününden itibaren sevenleriyle buluşacak.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu da sosyal medya üzerinden “TAŞKAFA’ NIN YENİ DİZİSİ Onu biz #Taşkafa olarak sevdik. #CemCücenoğlu #ŞevketYerimdar’a 14. bölümden itibaren katılıyor.” diyerek Cem Cücenoğlu’nun bundan böyle Fox ekranlarında olacağını okuyucularıyla paylaştı.

TEGV ve Kanal D 80 bin çocuğa eğitim desteği sağladı

Kanal D’den Canlı Yayınlanan TEGV 20.Yıl Gecesi ile 80.000 çocuğa eğitim desteği sağlandı.

tegv cem cucenoglu

20 Aralık Pazar gecesi Kanal D ekranlarından yayınlanan “TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) 20.YIL” özel yayında 80.000 çocuğa eğitim desteği sağlandı.

tegv eğitim desteği

Kanal D’nin 23.yaşının, TEGV’ in ise 20.yaşının kutlandığı gecede 50 bin çocuğun eğitimine destek hedeflenirken rekor sayıda gelen sms’lerle 80.000 çocuğun eğitimine katkıda bulunuldu.

tegv ecem davran

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocuklara daha aydınlık bir gelecek sağlayabilmek için 20 Aralık Pazar gecesi Kanal D’nin katkılarıyla Türkiye’nin en sevilen yüzlerini bir araya getirdi. İzleyenleri destek olmaya çağıran gecede toplanan 123.000 SMS desteği ve diğer bağışlar ile birlikte 80.000 çocuğun eğitimi güçlendirilecek.

tegv 20 yıl

Sunuculuğunu Burçin Terzioğlu ile Cem Davran’ın gerçekleştireceği programa TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, Ali Sandro Garcia, Ataberk Mutlu, Barış Arduç, Celil Nalçakan, Cem Cücenoğlu, Deniz Çakır, Emel Çölgeçen, Emre Karayel, Emre Kınay, Erkan Kolçak Köstendil, Evrim Alasya, Gökçe Bahadır, Gupse Özay, Kanbolat Görkem Aslan, Mert Fırat, Şebnem Bozoklu, Tolga Sarıtaş, Tolga Tekin, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası’nın eşliğinde Türkiye’nin sevilen şarkılarını seslendirdiler.

Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği Kurucularından ve Nar Sanat Eğitim Kursu eğitmenlerinden Cem Cücenoğlu “Fikrimin İnce Gülü” parçasını seslendirdi.

 

 

altinkelebek

42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Sahiplerini Buldu

Pantene Altın Kelebek Ödülleri, Zorlu Center’da düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.Televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği gece bu yıl “Pantene Altın Kelebek Ödülleri” adıyla yapıldı.Zorlu Center’da yapılan muhteşem törende Halit Ergenç sunuculuğu üstlendi.’Poyraz Karayel’ dizisinin çocuk yıldızı Ata Berk Mutlu, en iyi çocuk oyuncu seçildi. Gözyaşlarına boğulan Mutlu ödülünü alırken tüm salonu ağlattı.

Altın Kelebek'i alan Ataberk Mutlu hem ağladı hem ağlattı

 

Nar Sanat Eğitim Kursu eğitmenlerinden Cem Cücenoğlu ‘nun da rol aldığı Poyraz Karayel dizisi En iyi dizi yönetmeni ödülü ve en iyi dizi senaryo yazarı ödülüne layık görüldü.
Altın Kelebek Ödülleri’nin sahipleri:

En iyi kadın oyuncu: SERENAY SARIKAYA (MEDCEZİR)

En iyi erkek oyuncu:  ÇAĞATAY ULUSOY (MEDCEZİR)

En iyi kadın sunucu: ÖYKÜ SERTER (İŞTE BENİM STİLİM)

En iyi erkek sunucu: İLKER AYRIK (BEN BİLMEM EŞİM BİLİR)

En iyi dizi: GÜNEŞİN KIZLARI

En yakışan çift: ELÇİN SANGU VE BARIŞ ARDUÇ

En iyi çocuk oyuncu: ATABERK MUTLU

En iyi komedi dizisi: GÜLDÜR GÜLDÜR

En iyi kadın komedi oyuncusu: ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ (AŞK YENİDEN)

En iyi erkek komedi oyuncusu : AHMET KURAL – MURAT CEMCİR (KARDEŞ PAYI)

En iyi dizi yönetmeni ödülü : ALİ BİLGİN (MEDCEZİR) + ÇAĞRI VİLA LOSTUVALI (POYRAZ KARAYEL)

Jüri özel onur ödülü 1 : BEYAZIT ÖZTÜRK (BEYAZ SHOW)

Jüri özel onur ödülü 2 : KURTLAR VADİSİ PUSU

Panten yıldızları parlayanlar ödülü: BENSU SORAL – NİLAY DENİZ – HANDE ERÇEL 

En iyi proje ödülü : KAYAHAN EN İYİLER (İPEK AÇAR SAMSUN DEMİR-MURAT YILDIRIM)

En iyi magazin programı ödülü : PAZAR SÜRPRİZİ

En iyi türk pop müzik kadın solist ödülü : SILA 

En iyi türk pop müzik erkek solist ödülü : MUSTAFA CECELİ 

En iyi fantezi müzik kadın solist ödülü :  EBRU GÜNDEŞ 

En iyi fantezi müzik erkek solist ödülü : HAKAN ALTUN 

En iyi dizi senaryo yazarı ödülü :  ERSOY GÜLER (AŞK YENİDEN) + ETHEM GÜLER (POYRAZ KARAYEL) 

En iyi kadın haber sunucusu : NAZLI ÇELİK

En iyi erkek haber sunucusu : FATİH PORTAKAL 

En iyi dizi müziği : TOYGAR IŞIKLI (MEDCEZİR) 

En iyi klip ödülü: METİN AROLAT – GÜLŞEN (BANGIR BANGIR) 

En iyi halk müziği kadın solist : ŞEVVAL SAM 

En iyi halk müziği erkek solist : VOLKAN KONAK 

Yılın şarkısı ödülü : BANGIR BANGIR (GÜLŞEN – OZAN ÇOLAKOĞLU)

En iyi çıkış yapan solist : EDİS – İDO – İLYAS YALÇINTAŞ – SİMGE SAĞIN

En iyi müzik grubu ödülü : MODEL

En iyi yarışma ödülü : SURVİVOR ALL STAR (ACUN ILICALI)

En iyi spor programı ödülü: YÜZDE YÜZ FUTBOL

 

6. Nar Çiçekleri Festivali Fotoğraf ve Videoları Yayınlandı

Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği’ne bağlı Özel Nar Sanat Eğitim Kursu‘nun düzenlediği ve kurum öğrencilerinin yıl boyu aldıkları eğitimleri sahne etkinlikleriyle sunmalarına olanak tanıyan Nar Tanesi (Nar Çiçekleri) Festivalinin altıncısı, 16 Haziran 2015 tarihinde  Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve 21 Haziran 2015 tarihinde Nurettin Topçu Kültür Merkezlerinde Müzik gösterileri ile başlamıştır. 28 Haziran 2015 tarihinde ise Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezinde Tiyatro ve Bale gösterisi ile kapanış gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Nar Sanat öğrencilerinin bireysel ve grup performanslarının yanı sıra eğitmen orkestrası da sahne aldı.

Bale ve Tiyatro öğrencilerinin hazırladıkları sahne gösterileri izleyenleri büyüledi.

BALE VE MÜZİK

6.Nar Tanesi (Nar Çiçekleri) Festivalinin MÜZİK BÖLÜMÜ FOTOĞRAFLARI için TIKLAYINIZ.

6.Nar Tanesi (Nar Çiçekleri) Festivalinin BALE VE CİMNASTİK BÖLÜMÜ FOTOĞRAFLARI için TIKLAYINIZ.

6.Nar Tanesi (Nar Çiçekleri) Festivalinin TİYATRO BÖLÜMÜ FOTOĞRAFLARI için TIKLAYINIZ.

6.Nar Tanesi (Nar Çiçekleri) Festivalinin MÜZİK BÖLÜMÜ VİDEOLARI için TIKLAYINIZ.

6.Nar Tanesi (Nar Çiçekleri) Festivalinin BALE VE CİMNASTİK BÖLÜMÜ VİDEOLARI için TIKLAYINIZ.

NOT: Erken tatile çıkan veya mazereti olup festivalde görev alamayan öğrencilerimiz üzülmesin. 7. Nar Sanat Festivali’nde görüşmek üzere…

Etkinlikte yer alan öğrenci ve eğitmen listesi aşağıdadır.

16 HAZİRAN 2015 PROGRAMI ÖĞRENCİ VE EĞİTMEN LİSTESİ

Mina Fırıncı – Country Gardens LCM Step 2
Nazife Öykü Aydoğdu – Lightly Row / Suzuki Eşlik: Şeyma Yürekir
Mehmet Egemen Hızlıbaş – Etude No:5 / A. Khatchaturion
Yiğit Arslan – This Love / Maroon 5
Mina Bayhoca – Je veux  un Tovtov / Sqnet Voot
Eda Kölükfakı – Oyun / I. Pleyel
Aykun Nersesyan – Yavaşça Kürek Çekelim / J.Thompson
Naz Arslan – Dalgaların Şarkısı / E.Tufan
Esma İhtiyar – Beyer Etüt 52/ F.Beyer

Başak Sait- Alman Dansı / W.A.Mozart

GİTAR KUARTET

Kardelen Kayhan

Hasan Anıl Umman

Hasan Aliyev

Jenya Aliferenko

ESER

Joy / Micheal Schenker
Kardelen – Kayhan Küçüğüm / Eşlik: Reşat Tokatlı
Meriç Gürcan – Eskiye Doğru,Buz Patencisi / J.Thompson
Defne Nedim – Cry Me Boat The Old, Pamuk Toplayan Amca / J.Thompson
Deniz Kaplan Yakarış, Uzaklar, Göçmen Kuşlar / J.Thompson
Mert Güneş – Kovalamaca, Ormanın içinde / J.Thompson
Arda Sert – Arabesk / Burgmüller
Aslı Demirok – Ballade / Burgmuller

GİTAR GRUBU

Irman Kaytan

Atakan Tokelli

Elvin Gürsoylar

Aleyna Güloğlu

Anıl Yıldız

Canberk Özdem

Neva Aldatmaz

ESER

Romans
Alara Yücel – Christoforis Dream / D. Lanz
Berkin Ay – Menuet / J. Kriger
Yusuf Eren Mercan – Menuet / H.Purcell
Nehir Ergün The Band Played on /J.Thompson Eşlik: Can Başarır
Nil Ergün – Kızılderili Davulu / J.Thompson
Kardelen Yılmaz – Cuckoo / Suzuki
Esra Günaydın – Greensleves / Anonim
Nisan Kurt – Etüt 50 / E.Tufan
Egemen Özgüven – Mirei Nikki / Yousei Teikoku
Nil Sahra Aksal – The Scissors Grinder / J.Thompson

Caner Bahadır/ Neredesin Sen/ Eşlik Can Başarır
Zeynep Duru Keser – Hasta La Vista / Janet Voot
İdil Deniz Bakır – Dance Of The Sugar Plum Fairy / P.I.Tkhaikovsky

ROCK GRUBU

ELEKTRO GİTAR

Umut Oktay

BAS GİTAR

Doruk Oktay

BATERİ

Ömer Uçak

ESERLER

Jumpin Jack Flash

Sunshine of Your Love

KAFKAS GÖSTERİSİ: Deniz İme (Eğitmen)
Öykü Ufacık – Sonatın Op: 157 No:1 / F. Spindler
Lara Sadi – Vals / Selmin Tufan
Bilge Kandur – Menuet / J.S. Bach
Deniz Bora – Allegro Malto / F. Kuhlov
Mahir Erbulan -old-Mc.Donald
Mert Güneş – Kovalamaca, Ormanın içinde / J.Thompson

ROCK GRUBU

AKUSTİK GİTAR

Tolga Bartın

KLAVYE

Aleyna Güloğlu

BAS GİTAR

Can Başarır (Eğitmen)

BATERİ

Ömer Uçak

ESERLER

Radioactive

Do I wanna love
Bengisu Özcan – Bahar Yağmuru Menuet
Şimal Kelleci – Dolares / E. Waldtevfel
Aleyna Güloğlu – Rüya / B. Manço
Başak Sait – Alman Dansı / W. A. Mozart
Defne Nedim – Cry Me Boat The Old / Thompson Pamuk Toplayıcı Amca / Thompson
Ali Osman Altundal – Song of the Wind / Eşlik: Elif Uncu
Ömer Gül – Pasta Blues / Eşlik: Özdemir Kalyoncu
Cansu Nur Kılıç – Macar Ezgisi / Richard Krenztlin
Toprak Yalın Tan – Old Mc Donald / J.Thompson
Sude Aldatmaz – Bango Boggie / J.W. Schoum
Neva Aldatmaz – Yesterday / Beatles Eşlik: Özdemir Kalyoncu

YAYLI ORKESTRASI

KEMAN

Ecem Koyuncuoğullarından

Ege Yılmaz

Bengisu Özcan

Nur Deniz Dursun

Öykü Güleç

Selin Ünsal

Yağmur İhvan

Ayşenur İmdat

İrem Koca

Beyza Yalvaç

Nur İlayda Budak

Şeyma Yürekir (Eğitmen)

VİYOLONSEL

Bahar Eker

İrem Yeşim Savaş

İrem Yılmaz

Elif Uncu (Eğitmen)

PİYANO

Reşat Tokatlı (Eğitmen)

VOKAL

Rüya Yıldız

ESERLER

Nihavent Longa

My Way

EĞİTMEN KUARTET

BAĞLAMA

Murat Hasgün

ERBANE

Hüseyin Man

PİYANO

Reşat Tokatlı

BAS GİTAR

Can Başarır

ESERLER

Evlerinin Önü Mersin

Pınar Başından Bulanır

EĞİTMEN ORKESTRASI

PİYANO – Cem Cücenoğlu

KEMAN – Reşat Tokatlı – Şeyma Yürekir

FLÜT – Volkan Demirler

AKORDEON – Kamuran Terzioğlu

ELEKTRO GİTAR

Özdemir Kalyoncu

BAS GİTAR

Can Başarır

BATERİ

Hüseyin Man

VOKAL

Erkan Başa

ESERLER

Libertango

Gibi Gibi

Ben Böyleyim

21 HAZİRAN 2015 PROGRAMI ÖĞRENCİ VE EĞİTMEN LİSTESİ

  1. Ege Yılmaz – Gayda Çalgıcıları Geliyor / J.Thompson
  2. Zeynep Duru Çil – Banjo Çalgıcısı, Prensesin Valsi / J.Thompson
  3. Güneş Ekim Dönmez – Okul Günleri, Trombon Çalgıcısı / J.Thompson
  4. Azra Dayıoğlu – Melodi, Vals / E.Tufan
  5. Deniz Kaplan – Yakarış
  6. Halil Aras Bozkaya – Senden Daha Güzel / Duman
  7. Eren Özden – Old Mc Donald / J.Thompson
  8. Zeynep Duru Keser – Hasta La Vista / Janet Voot
  9. Kerem İnan – Düşmeden Dağa Tırmanalım / J.Thompson
  10. Su Yüceyaltırık – Allegro / Suzuki Eşlik: Şeyma Yürekir
  11. Arda Sert – Arabesk
  12. Sena Demir – Evde / H.Lichner
  13. Simge Karagözoğlu – Das Warden, Santa Lucia / Eşlik: Kamuran Terzioğlu
  14. Ela Özbaş – Swans on the Lake / J.Thompson
  15. İklim Keleş – Saint Nicolas / R. Schmcnn
  16. Bahar Eker – Nina / Eşlik: Reşat Tokatlı – Can Başarır
  17. Ezgi Baytöre – Elastic Heart / Eşlik: İdil Deniz Bakır
  18. Doğa Atakanlı – Hurt, Sweet Talker / Düet: Ezgi Baytöre /Eşlik: Erkan Başa – İdil Deniz Bakır
  19. Tan Onur – Tan’ın Bestesi, Yan Tiersen
  20. Ceren Kaya – Moonlight Sonata 1.Movement – Aria / J.S.Bach
  21. Alp Deniz – Menuet G Minör / J.S.Bach
  22. Aysu Serindağ – La Vien Rosa / Eşlik: Reşat Tokatlı
  23. Bengisu Özcan – O Cessate Di Piagarmi / Eşlik:Reşat Tokatlı
  24. Zeynep Ceylin Günenç – Serenat / M.Eckstain
  25. Jbid Göktaş – Nocturne No:20 in C # Minör / F. Chopin
  26. Eliz Canse Göysal – Prelude in E min op:28 No:4 / F. Chopin
  27. Rüya Yıldız – Ünzile, Fly me to the moon, All of me / Eşlik: Erkan Başa
  28. Sibel Özcan – Sabahın Seherinde / Eşlik: Reşat Tokatlı
  29. Aysu Serindağ – Le Banquet / Y. Tiersen
  30. Erhan Karakaya – Biraz Ayrılık, Gelsende Anlatsan / Orkestra
  31. Atacan Apaydın Ah Bu Ben, Kupa Kızı Sinek Vale / Eşlik: Emirhan Gül
  32. Özer Açar – Talk Try To Me
  33. Alp Kavaklı – Melodi / A.Burkard
  34. Ege Bedirli- İstanbul
  35. Emre Çetinkaya – Coyote Kisses
  36. Halil Aras Bozkaya – Seven Nation Army
  37. Atilla Pazarlı – Senden Daha Güzel /Duman
  38. Ayla Altunlu- Game Of Thrones Soundtrack / Eşlik: Kamuran Terzioğlu

EĞİTMEN KUARTET

BAĞLAMA

Murat Hasgün

ERBANE

Hüseyin Man

PİYANO

Reşat Tokatlı

BAS GİTAR

Can Başarır

ESERLER

Evlerinin Önü Mersin

Pınar Başından Bulanır

EĞİTMEN ORKESTRASI

PİYANO

Cem Cücenoğlu

KEMAN

Reşat Tokatlı-Şeyma Yürekir

FLÜT

Volkan Demirler

AKORDEON

Kamuran Terzioğlu

ELEKTRO GİTAR

Özdemir Kalyoncu

BAS GİTAR

Can Başarır

BATERİ

Hüseyin Man

VOKAL

Erkan Başa

ESERLER

Libertango

Gibi Gibi

Ben Böyleyim

28 HAZİRAN 2015 BALE PROGRAMI ÖĞRENCİ VE EĞİTMEN LİSTESİ

NAR SANAT ÖĞRENCİLERİ

  1. ÇİÇEK HALİLOĞLU
  2. ÖZNUR NALÇALAN
  3. DAMLA SALKAYA
  4. ELİF NİL ASLAN
  5. BEGÜM BUDAK
  6. AYLİN ECE TÜRK
  7. DERİN ARMİNA TUNCEL
  8. CEMRE DURU ÖNGÜC
  9. EFTELYA KISACIK
  10. IRMAK ÇELİK
  11. EYLÜL EBRAR ATASEVEN
  12. ZEYNEP TABO
  13. İREM TABO
  14. İPEK KIRALI
  15. ZEYNEP SU BARLAS
  16. NİL UZUN
  17. DEFNE CİNKÖSE
  18. BERRİN SUBRA DÜLGER
  19. NAZLI AYTAR
  20. ALİSİYA ALTUNOĞLU
  21. MELEK NAZ ELİKIRAN

CİMNASTİK GRUBU

  1. DİLAY NUR GÜLER
  2. CELİN TÜRK
  3. ASYA ÇAVDAR
  4. ALİZE NAZ ORAL ERKAYA
  5. SAHRA SOLAKOĞLU
  6. CEMRE TORAMAN
  7. EYLÜL ŞENTÜRK
  8. ECE SU TEMEL
  9. İPEK KURALAY
  10. ŞİMAL TURHAN
  11. SELİNA AVİNCAN
  12. ECE UZUN
  13. ZEYNEP ÇAKIR
  14. ELVİN NEHİR AYTÜRK
  15. ELİF IRMAK ASLAN

TEMEL GRUP

  1. ZEHRA GARİP
  2. DEFNE UYSAL
  3. SELEN CAN
  4. ZEYNEP ECE GÖKTÜRK
  5. EDA EŞİYOK
  6. GİZEM CAN
  7. DALİYA CİRİT
  8. ADA TÜLÜN
  9. DURU NAZ ÖZDEK
  10. DURU KOÇAK
  11. ÇİÇEK HALİLOĞLU
  12. ÖZNUR NALÇALAN
  13. DAMLA SALKAYA
  14. ELİF NİL ASLAN
  15. BEGÜM BUDAK
  16. AYLİN ECE TÜRK
  17. DERİN ARMİNA TUNCEL
  18. CEMRE DURU ÖNGÜC
  19. EFTELYA KISACIK
  20. IRMAK ÇELİK
  21. EYLÜL EBRAR ATASEVEN
  22. ZEYNEP TABO
  23. İRAM TABO
  24. İPEK KIRALI
  25. ZEYNEP SU BARLAS
  26. NİL UZUN
  27. DEFNE CİNKÖSE
  28. BERRİN SUBRA DÜLGER
  29. NAZLI AYTAR
  30. ALİSİYA ALTUNOĞLU
  31. MELEK NAZ ELİKIRAN
  32. BİLGE KOCACENK

28 HAZİRAN 2015 TİYATRO PROGRAMI ÖĞRENCİ VE EĞİTMEN LİSTESİ

Yazan ve Yöneten

Esin Karakaya

Müzik

Reşat Tokatlı

Can Başarır

Dekor & Kostüm

Hale Şakar Ürkmezgil

Ses / Işık

Halis Bayraktaroğlu

Oyuncular 

Açine Özcan

Armağan Korucu

Atilay Esen

Ayla Altunlu

Burcu Yiğit

Damla Yücel

Doğukan Yiğitler

Ece Evler

Ekin Numenore

Gabriela Özcan

Halil İbrahim Tütüncü

Hasan Derya

Işıl Ersoy

Mert Gumru

Merve Kohserli

Sedat Cevrioğlu

Zeynep Gursoy

Ertuğrul 1890 filmi kamera arkası görüntüleri.

Ertuğrul 1890 filmi kamera arkası görüntüleri yayınlandı

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin temeli olarak bilinen Ertuğrul Fırkateyni faciasının 125. yıl dönümünde, ünlü yönetmen Mitsutoshi Tanaka’nın çekimleri Japonya’nın ardından Türkiye’de devam eden “Ertuğrul 1890” filminin kamera arkası görüntüleri yayınlandı.

Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği’ne bağlı Özel Nar Sanat Eğitim Kursu eğitmenlerinden Cem CÜCENOĞLU’nunda oyuncuları arasında yer aldığı ERTUĞRUL 1890 filmi çekimleri şu sıralarda Antalya’da devam ediyor.

2015 Mayıs sonunda çekimleri biteceği düşünülen filmin Kasım 2015’te Türkiye’de, Aralık 2015’te de Japonya ve ardından tüm dünyada vizyona girmesi bekleniyor.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR

Ertuğrul Fırkateyni – “Deniz Kazası 1.8.9.0” bir Japon yapımı

Bir süre önce Kurucularımızdan ve Eğitmenlerimizden Oyuncu Cem Cücenoğlu’na bir Japon film yapım şirketinden bir filmde oynaması için teklif geldi. Teklif görüşmelerinin ardından anlaşma imzalandı. Akabinde herşey çok hızlı gelişti.

Dürüyemin Gügümleri Adlı dizi filmde Rol alan Oyuncu ve Eğitmenimiz Cem CÜCENOĞLU
“Dürüyenin Gügümleri” Adlı dizi filmde Rol alan Oyuncu ve Eğitmenimiz            Cem CÜCENOĞLU

Anlaşmanın imzalanmasının ardından Oyuncumuz Japonya’ya uçtu. Filmin Japonya’da geçen bölümünün çekimi tamamlanan film çalışmasının Ülkemizde çekilecek bölümlerinin hazırlıkları devam ediyor.

Cem Cücenoğlu’nun Japonya’da gerçekleşen film çalışması ve orada bulunduğu süre içinde yaşadıklarını yazmasını rica ettik. Aşağıda Japonya anılarını okuyacaksınız. Ve elbette Filmin konusuna kaynaklık eden tarihimizde  “Ertuğrul Faciası” olarak anılan üzücü olayın tarihini de Oyuncumuz Cem CÜCENOĞLU’nun anılarından sonra okuyabilirsiniz.

Japonya Anılarım -Cem CÜCENOĞLU

16 yıllık oyuncuyum. Birçok dizi film, reklam filmi, sinema, filmi, vr, tiyatro oyununda rol aldım. Turnelerle ülkemizin neredeyse her şehrini gezdim. Bir sürü anı ve dost biriktirdim. Ve bunlar birikirken de mesleğimi icra etmek ayrı bir keyifti.

 2014 Aralık Ayının başlarıydı. Akşam 21:00 de telefonum çaldı. Arayan Best Ajans dı. Bizim meslekte o saatte gelen telefonlar genelde “hayırlı”dır. Hayır olsun dedik, açtık telefonu. Heyecanlı bir ses, büyük bir sinema filmi projesinden bahsediyordu. Projenin adı “Ertuğrul” dedi. 1890 da Japonya Kushimoto da batan Ertuğrul Fırkateyni’ni konu alıyordu. 12 Türk Oyuncudan birisi olarak seçilmişim.Çok heyecanlanmıştım. Ve finalde bana çekimlerin Japonya’da olacağını ve minimum 30 gün süreceğini söylediğinde içimi derin bir hüzün kapladı. 30 gün! Çünkü çalıştığım kurumum Narsanat ve çekimleri devam eden bir TV dizisi vardı. 3-5 gün olsa sorun yok. Ben biraz düşünmek ve izin alabilmek için süre istedim. Ertesi gün durumu Narsanat’a bildirdim. Projeyi anlattım. Kendileri anlayışla karşılayıp izin verdi. Daha sonra Dizimizin yapımcısı Hayri Aslan beye durumu anlattım. Biraz süreyi fazla buldu ama sonunda o da izni verdi. Dünyalar benim olmuştu. Pasaport, vize, çalışma izni derken, kostüm provaları… Artık herşey hazırdı.
8 Ocak 2015 yolculuk…

IMG-20150202-WA0050
12 saat süren bir uçak yolculuğuyla Osaka’ ya indik. İnişte bizi bir çekim ekibi karşıladı. Otobüse bindik ve 1,5 saatlik bir yolculukla Kyoto’ ya ulaştık. Otele yerleştikten sonra bizi akşam yemeğine davet ettiler. Ve Geleneksel Japon yemekleriyle tanıştık. Çok lezzetli bir deneyimdi benim için.
5 gün Kyoto’ yu gezdim. Tapınaklar Şehri. Japonya’nın ilk başkentiymiş. Tarihi dokusu mükemmel. Ve çok iyi muhafaza edilmiş. İnanılmaz derecede bir düzen hakim şehirlere. Düzenli trafik, temizlik, kurallara uyan sevimli ve sıcak insanlar… Kısaca olması gereken !!! Bu arada sushi ve sashimi nin dibine vuran Türk ekibi.
Ve Kyoto Toei Stüdyoları’ nda çekimler başladı. Acayip disiplinli bir set. Sahne öncesi en az 1saat prova yapılıyordu. Tabi bunun sayesinde ikinci tekrar yapılmadan bir kerede sahne çekiliyordu. Platodaki tüm sahneler bittiğinde , Kyoto maceramız bitiyordu. Ve kazanın yaşandığı yer olan Kushimoto’ ya doğru yola çıktık.

Kyoto’dan Kushimoto’ya 5,5 saat süren bir otobüs yolculuğu yaptık. Vardığımızda ilk olarak yemek yedikten sonra bizi Ertuğrul Anıtı’ na götürdüler. Belediye Başkanı bizi bekliyordu. Bizleri çiçeklerle karşıladılar. Daha sonra saygı duruşunda bulunduk. Çok duygusal anlardı. Ve otele dönüş.  Otelimiz çok büyüktü. Kaldığım oda kendi evimin salonundan büyüktü. Bu bana ilginç geldi çünkü Japonya’ da herşey minimalist tasarımlı. Kushimoto genelde yaşlı nüfusun yaşadığı şirin bir sahil kasabası. Filmi çekeceğimiz ada, buraya bir köprü ile bağlı. Nefis bir köy inşa etmişler film için. Herşey o döneme ait. En az 200 yardımcı oyuncu vardı. Ve hepsi işini profesyonelce yaptı. Kushimoto Türk Derneği bizlere güzel Türk yemekleri hazırlayıp, halk oyunlarımızdan örneklerle harika bir sürpriz yaptılar. Çok eğlenceli günler geçirdik tüm ekipçe. Ve son sahneleri çekerken acı bir haberle sarsıldık. Türkiye’ deki görüşmelerde bize tercümanlık yapan Kazumi, bir rehine haberi yapmaya giderken trafik kazasın da Türkiye de ölmüş. 23 gün kaldığım Japonya’ da sadece 1 ya da 2 kez polis gördüm. Trafik kazası oranı binde bir falanmış. İnsanın üzülmemesi elde mi? (Adamların yapıları 8.5 – 9 şiddetindeki depremlere dayanıklı. Gel gör ki Van depreminde gönüllü çalışan bir Japon, 5,5 lik artçı bir sarsıntıda çöken binanın altında kalarak ölmüştü…)

         Ve dönüş günümüzde sabah Osaka’ya doğru yola çıktık. Öğlen 12 de vardığımız Osaka’yı akşam 19:00 a kadar gezme ve alış veriş yapma fırsatımız oldu. Artık ne bulduysak almaya çalıştık. 23:30 da uçağımız havalanmıştı bile. Eşimi, ailemi ve Memleketimi çok özlemiştim. Atatürk Havaalanı’nın kapısından ilk çıktığımda 2 Taksici birbirlerine “ana avrat” küfür ediyorlardı. Yerler sigara izmariti doluydu. Eve geldiğimizde, belediyenin kaldırım çalışması sayesinde gölete dönen salonum… Canım memleketim! Nasıl da özlemişim seni 🙂

Bir daha böyle bir şans gelir mi bilemem ama, bana, bu şansı değerlendirmeme olanak sağayan Narsanat’tan Patronum Sn. Naci Özcan ve Limon Film’in sahibi Sn. Hayri Arslan beye teşekkürü bir borç bilirim.

ERTUĞRUL FACİASI 

ertugrul-gazi-firkateyn

Ertuğrul, Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılmış ve 19 Ekim 1863 Pazartesi günü Padişah huzurunda denize indirilmiş Osmanlı fırkateyni. Makine ve kazanları 1864’te İngiltere’de monte edilmiştir. 1865’te Kosova ve Hüdavendigâr gemileriyle birlikte İngiltere’den yurda dönerken Cherburg, Toulon ve bazı İspanyol limanlarına uğramış, İstanbul’a gelişinde de Beşiktaş Sahil Saray-ı Hümayunu (Dolmabahçe Sarayı) önünde demirli kalmış, bir süre sonra da Haliç’e kapatılmıştır.

ertuğrul gemisi personelinden
Ertuğrul Gemisi personelinden

 

Gemi 8 adet 150 milimetrelik Krupp topu, 5 adet 150 librelik Armstrong topu, 2 adet 4, 2 adet 3 fontluk Krupp, 2 adet 5 namlulu Hockins, 2 adet 5, 4 adet namlulu Nordenfeld, 1 adet 12 ve 1 adet 6 librelik roket kovanı, 1 torpido atış kovanı, 2 torpido, 100 Martin Henry tüfeği, 100 Winchester tüfeği ve 40 adet tabanca taşımaktadır.

Ertuğrul 79 metre boyunda, 15,5 metre genişliğinde idi ve 8 metreye yakın su çekiyordu. 60 ton su alıyor, aldığı kömürle de 10 mil süratle 9 saat seyredebiliyordu. Gemi zamanına göre modern araçlarla donatılmış, elektrikle aydınlatılmıştı. Bunlar göz önüne alınarak teknenin çürüklüğünden başka kusuru yoktu denilebilir.

Ertuğrul Fırkateyni’nin Mürettebat Sayısı

oşima da Ertuğrul şehitleri

Ertuğrul’un mürettebat sayısı kaynaklarda farklı olarak karşımıza çıkmaktadır. Süleyman Nutku, subayların ismini ve sayısını ayrıntılı olarak verirken erlerin sadece sayısını vermekle yetinmiştir. 54 subay ve 553 er olmak üzere toplam 607 kişiden bahseder. Bazı çalışmalarda da Ertuğrul’un mevcudu toplam 609, 61 subay ve memur, 548 er ve erbaş olmak üzere toplam 609 kişi; 56 subay 537 er toplam 593; 62 subay 547 er ve erbaş, toplam 609; 61 subay ve memur 548 er toplam 609; 56 subay 537 er ve erbaş, 6 sivil personel olmak üzere toplam 599; toplam 607; 56 subay, 591 er ve bazı sivil teknisyenler olmak üzere toplam 655; 44 subay, 14 mühendis (yüzbaşı), 591 er, 5 sivil ve 1 şair olmak üzere toplam 655 olarak verilmektedir.

Yolculuk

ertuğrul güzergah

II. Abdülhamid, 1887 yılında Japonya İmparatoru Komeii ‘nin yeğeninin bir savaş gemisiyle İstanbul’u ziyaret etmesinin ardından Japonya’ya bir heyet gönderilerek iade-i ziyaret yapılmasını emretmişti. Gemi, II. Abdülhamid’den Japon İmparatoruna mücevherli imtiyaz nişanı ve diğer hediyeleri götürecekti.

Padişahın isteği üzerine donanmanın en güzel gemisi bu iş için tahsis edildi. Bazı uzmanların bu geminin çürük olduğu ve böyle bir seferi tamamlayamayacağı yönündeki raporlarina rağmen Ertuğrul Fırkateyni, Temmuz 1889’da İstanbul’dan yola çıktı. İlk arızasını sueyş kanalında yaptı ve Güzergâhı boyunca çeşitli limanlara uğrayarak seyahat ediyordu. Fırkateyn, Singapur’a vardığında kafile başkanı Miralay Osman Bey Amiralliğe terfi ettirildi. Kafile, uğradığı ülkelerin halkları ve Müslümanlar tarafından görkemli sevgi gösterileriyle karşılanıyor, gemiyi kimi zaman binlerce kişiden oluşan gruplar ziyaret ediyordu. Gemi, 11 ay sonra 7 Haziran 1890 tarihinde Japonya’nın Yokohama Limanı’na vardı.

İmparator Komeii, Türk amiralini ve heyetini görkemli bir şekilde karşıladı. Şehir halkı Türk amiralinin saray arabası ile İmparatorun yanına gidişini sevgi gösterileriyle takip etti.

Ertuğrul Fırkateyni, Japon sularında kaldığı üç ay boyunca etrafındaki binlerce Japon kayığına 50 kişilik bandosuyla konserler verdi. Nihayet geri dönüş yolculuğu için hazırlıklar tamamlandı. Yola çıkılacağı gün Japon Deniz Kuvvetlerinin tayfun uyarısına rağmen, Ertuğrul Fırkateyni planlandığı gibi 15 Eylül 1890 tarihinde Yokohama Limanı’ndan ayrıldı.Kuşimoto açıklarında tayfuna yakalanan Ertuğrul Fırkateyni 16 Eylül 1890’da kayalara çarparak battı. Kazadan sadece 69 denizci kurtulabildi, Amiral Osman Bey de dahil diğer mürettebat hayatını kaybetti.

Ertuğrul Fırkateyni’nin trajik sonu Türk-Japon halklarını yakınlaştırdı. Yöre halkı, kazadan kurtulanlara büyük yardım ve yakınlık gösterdi. Torajiro Yamada isimli bir Japon, şehit yakınları ve kazazedeler için yardım kampanyası düzenledi. Toplanan para aynı kişi tarafından dönemin padişahına teslim edildi. Hayatta kalan 69 denizci, Japonya İmparatorunun talimatıyla Hiei ve Kongō isimli iki askeri gemi ile İstanbul’a gönderildi.

Kazada ölenlerin anısına Kuşimoto’da bir anıt yapılmıştır. İlk anıt Japonlar tarafından 1891’de dikilirken, 1929 yılında yine Japonlar tarafından genişletilmiştir. Şehitlik Anıtı, 3 Haziran 1929 tarihinde Japon İmparatoru tarafından da ziyaret edilmiştir. 1937’de Türkiye tarafından restore edilen anıt önünde her yıl düzenli olarak anma törenleri yapılmaktadır.

Kuşimoto kasabası Mersin ve Yakakent ile kardeş şehirdir. Kuşimoto’da bir de müze bulunmaktadır. 1974 yılında inşa edilen “Türk Müzesi”nde Ertuğrul Fırkateyni’nin maketi, gemideki asker ve komutanların fotoğrafları ve heykelleri bulunmaktadır.

Şehitler arasında Hasan Âli Yücel’in annesi Neyyire Hanım tarafından dedesi ve Can Yücel’in büyükdedesi Kaptan Âli Bey de bulunmaktaydı.

Mürettebat

Şehit Olan Yüzbaşı ve Üstü Subaylar (587 kişi şehit olmuştur.)

  • Mirliva Osman Paşa,Kumandan
  • Miralay İbrahim Bey, Serçarkçı
  • Miralay Hüsnü Bey, Sertabib
  • Kaymakam Ali Bey, Süvari
  • Kaymakam Cemil Bey, Süvari Muavini
  • Binbaşı Yeniçeşmeli Nuri Bey, Süvari-yi Sani
  • Binbaşı Asitaneli Mehmet Bey, Üçüncü Kaptan
  • Binbaşı Tekfurdağlı Ömer Bey, Dördüncü Kaptan
  • Binbaşı Kasımpaşalı Hacı Ahmet Bey, Çarkçı-yı Sani
  • Sağkolağası Yasef Efendi, Tabib-i Sani
  • Solkolağası Beşiktaşlı Hasan Tahsin Kaptan, Seyr ü Sefain Memuru
  • Solkolağası Kadıköylü Reşad Kaptan, Torpido Muallimi
  • Solkolağası Asitaneli Tevfik Kaptan, Beşinci Kaptan
  • Solkolağası Eyüplü Şevki Efendi, Dördüncü Çarkçı
  • Kalyon Katibi Kasımpaşalı Cemal Efendi, Serkatip
  • Yüzbaşı Yanyalı Celal Efendi, Topçu Zabiti
  • Yüzbaşı Kasımpaşalı Hamdi Efendi, Bölük Zabiti
  • Yüzbaşı Davud Paşalı Hulusi Efendi, Bölük Zabiti
  • Yüzbaşı Yeniçeşmeli Nuri Efendi, Bölük Zabiti
  • Yüzbaşı Asitaneli Ömer Lütfi Efendi, Bölük Zabiti
  • Yüzbaşı Kasımpaşalı Mehmet Ömer Efendi, Bölük Zabiti
  • Yüzbaşı Asitaneli Mehmet Cemal Efendi, Çarkçı
  • Yüzbaşı Tophaneli Said Efendi, Çarkçı
  • Yüzbaşı Eyüplü Arif Efendi, Çarkçı

Kurtulan Yolcular(69 kişi kurtulmuştur.)

  • Sağkolağası Kasımpaşalı Mehmet Arif Efendi, Çarkçı-yı salis
  • Fırkateyn Katibi Oflu Mustafa Efendi, Katib-i sani
  • İmam-ı sınıf-ı salis Şileli Hafız Ali Efendi, İmam
  • Yüzbaşı Asitaneli Mehmet Ali Bey, Çarkçı
  • Mülazım-ı evvel Edirnekapılı İsmail Efendi, Musika Zabiti
  • Mülazım-ı sani Beşiktaşlı Haydar Efendi, Fotoğraf Memuru

Şehit olan Tüm mürettabat Listesi

Ertuğrul’un mürettebatı 26 güverte, 21 makine subayı, 1 sıhhiye, 1 silahendaz, 1 bando şefi, 5 askerî usta olmak üzere toplam 55 subay, 12 yeni mezun mühendis teğmen, 1 başçavuş, 2 serdümen çavuşu, 15 bölük çavuşu, 9 bölük emini, 57 onbaşı, 352 güverte eri, 37 makine eri, zanaatkâr ve hizmetli toplamı 70 kişi ve 1 de imam ile toplam 610 kişidir.

 

Şehit Subaylar

Kafile Komutanı – Mirliva Cibalili Osman Ahmed Paşa

Çarkçıbaşı – Makine Miralayı Hemşinli İbrahim Mehmed Bey

Gemi Süvarisi Güverte Kaymakam – Tekirdağlı Yarbay Ali Mehmed Bey

Baş Tabib – Miralay Eyüblü Hüseyin Hüsnü Hüseyin Bey

Süvari Muavini Güverte Kaymakam – Tekirdağlı Ahmed Cemil Alâattin Bey

İkinci Kaptan – Güverte Binbaşı Yeniçeşmeli Nuri Hüseyin Bey

Üçüncü Kaptan – Güverte Binbaşı Fenerli Mehmed Yakup Bey

Dördüncü Kaptan – Güverte Binbaşı Tekirdağlı Ömer Mehmed Bey

İkinci Çarkçı – Makine Binbaşı Kasımpaşalı Hacı Ahmed Hasan Bey

Tabib Sağkolağası – Beyoğlulu Yasef Jak Efendi

Seyir Subayı Güverte Solkolağası – Beşiktaşlı Hafız Tahsin Mehmed Kaptan

Torpido Muallimi Güverte Solkolağası – Kadıköylü Reşat Emin Kaptan

Beşinci Kaptan – Güverte Solkolağası Asitaneli Tevfik Mehmed Kaptan

Dördüncü Çarkçı – Makine Solkolağası Eyüplü Şevki Bekir Efendi

Baş Katip – Kalyon Katibi Kasımpaşalı Cemal Ethem Efendi

Topçu Subayı Güverte – Yüzbaşı Yanyalı Celâl Fevzi Efendi

  1. Bölük Subayı Güverte – Yüzbaşı Kasımpaşalı Hamdi Mehmed Efendi
  2. Bölük Subayı Güverte – Yüzbaşı Davudpaşalı Hulusi Nuri Efendi
  3. Bölük Subayı Güverte – Yüzbaşı Yeniçeşmeli Mehmed Nuri Ali Efendi
  4. Bölük Subayı Güverte – Yüzbaşı Asitaneli Ömer Lütfı Bekir Efendi
  5. Bölük Subayı Güverte – Yüzbaşı Kasımpaşalı Mehmed Ömer İzzet Efendi

Makine Vardiya Subayı – Çarkçı Yüzbaşı Asitaneli Mehmed Cemal Salih Efendi

Makine Vardiya Subayı – Çarkçı Yüzbaşı Tophaneli Mehmet Sait Abdullah Efendi

Makine Vardiya Subayı – Çarkçı Yüzbaşı Eyüplü Arif Salih Efendi

Seyir Subay Muavini – Mülazım-ı Evvel Beykozlu Necip, Mehmet Rasim Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Kocamustafapaşalı Agâh Rıza Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Beşiktaşlı Rıza, Ahmet Hamdi Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Kasımpaşalı Asaf, Şükrü Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Kasımpaşalı Mehmet, İsmail Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Beykozlu izzet, Şerif İsmail Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Kasımpaşalı Ali Rıza, Ziya Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Küçükpazarlı Hâşim, Süleyman Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Tophaneli Mehmed, Tevfik Halim Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Hasköylü Ahmed, Eyüp Efendi

Seyir Subayı Muavini ve 1. Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Sütlüceli Şemsettin Hurşit Efendi

Seyir Subayı Muavini ve 2. Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Kasımpaşalı Basri Şükrü Efendi

Seyir Subayı Muavini ve 3. Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Kapandakikli İbrahim Şevki, İbrahim Efendi

Topçu Komutan Muavini ve 4. Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Kasımpaşalı Saffet Rıfat Efendi

Seyir Subay Muavini ve 5. Bölük Subayı – Güverte Mülazım-ı Evvel Kasımpaşalı Hasan Tahsin İsmail Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Çarkçı Mülazım-ı Evvel Asitaneli Sadık Eyüp Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Çarkçı Mülazım-ı Evvel İstinyeli Ali Rıza Şevki Efendi

Stajyer Bölük Subayı – Çarkçı Mülazım-ı Evvel Küçükmustafapaşalı Kadri Hasan Ahmed Efendi

Torpido Memuru Stajyer Bölük Subayı – Çarkçı Mülazım-ı Evvel Kasımpaşalı H. Kemal Hasan Efendi

İnşaiye Subayı – İnşaiye Mülazım-ı Evvel Sultanselimli Ali Mehmed Efendi

Stajyer Güverte – Mülazım-ı Sâni Kulaksızlı Ali, Arif Efendi

Stajyer Güverte – Mülazım-ı Sâni Kasımpaşalı Şem’i, Mustafa Efendi

Stajyer Güverte – Mülazım-ı Sâni Kasımpaşalı Ahmet Ziya, İbrahim Efendi

Stajyer Güverte – Mülazım-ı Sâni Kasımpaşalı Mehmed Ziya, Emin Efendi

Stajyer Güverte – Mülazım-ı Sâni Balatlı Salih, Ahmed Emin Efendi

Silâhendaz – Mülazım-ı Sâni Çeşmeli Ferdi Mustafa Ahmed Efendi

 

Maiyet Erleri

Bölükten Sürmeneli Yakup oğlu Ahmet Çavuş – 1884/1936

Bölükten Bölük Emini Gümüşhaneli Tufan oğlu Arif Çavuş – 1885/1601

Sibyan’dan Geçme 1. Bölükten Lomlu Yahya oğlu Ruşen – Er l883/2047

 

Bölük Eratı

Urlalı Abdullahoğlu Hüseyin – Çavuş 1885/4405

Rizeli Kumaşoğullarından Hüseyin oğlu Salih – Onbaşı 1884/887

Yumralı Köroğullarından Bayram oğlu Mehmed – Onbaşı 1884/1107

Çarşambalı Bastiloğullarından Halil oğlu Hamid – Onbaşı 1884/2102

Tırebolulu Velioğullarından İsmail oğlu Hasan – Onbaşı 1885/610

Giresunlu Kirazoğullarından Mehmet oğlu Şükrü – Onbaşı 1885/1024

Keşaplı Sakallıoğullarından Mehmet oğlu Hasan – Onbaşı 1885/3541

Akçaabadlı Süleymanoğullarından Osmanoğlu Nuri – Onbaşı 1885/3841

Ordulu Karavelioğullarından Hüseyin oğlu Ahmed – Onbaşı 1885/4095

Yumralı Kalaycıoğullarından Ömer oğlu Mehmed – Onbaşı 1885/6073

Milolu (Antalya) Mustafa oğlu Mustafa – Onbaşı 1885/6880

Tonyalı Kuzuluğullarından Mehmed oğlu Abdullah – Onbaşı 1885/3612

Tophaneli Sadık oğlu Mehmed Sibyandan Geçme – Er 1879/4066

Asitaneli Yunus oğlu Kadri Sibyandan Geçme – Er 1882/1315

Göreleli Ahmedoğullarından İbrahim oğlu Hasan – Er 1884/160

Keşaplı Veysioğullarından Halil oğlu Halil – Er 1884/647

Mapavrili Balyasoğullarından Osman oğlu Salih – Er 1884/1720

Oflu Deliömeroğullarından Mustafa oğlu Mehmed – Er 1885/41

Rizeli Haliloğullarından Memiş oğlu Mehmed – Er 1885/225

Divrikli Şeyoğullarından Mehmed oğlu Hasan – Er 1885/309

Samsunlu Öksüzoğullarından Mehmet oğlu Abdullah – Er 1885/8 86

Samsunlu İmanoğullarından Ali oğlu Halil – Er 1885/892

Giresunlu Yusufoğullarından Hasan oğlu İlyas – Er 1885/1016

Akçaabatlı Ahmedoğullarından Yusuf oğlu Ahmet Hamdi – Er 1885/1376

Pirazizli Alibaşoğullarından Mehmet oğlu Mehmet – Er 1885/2504

İnebolulu Zingaroğullarından Ali oğlu Mustafa – Er 1885/2713

Ordulu Halil oğlu Ahmet – Er 1885/4715

Ordulu Müftüoğullarından Hüseyin oğlu Ali – Er 1885/4184

Ordulu Tiryakioğullarından Süleyman oğlu Mahmut – Er 1885/4190

Oflu Hacıhasanoğullarından Mehmed oğlu İsmail – Er 1885/4675

Ordulu Sakaoğullarından Mehmed oğlu Mustafa – Er 1885/7360

Keşdereli (Fatsa) Armağanoğullarından Hasan oğlu Hüseyin – Er 1886/217

izmirli Bulanhmehmedoğullarından Mustafa oğlu Osman – Er 1886/1294

Hoşalaylı (Fatsa) Eyüboğullarından Hüseyin oğlu Ali – Er 1886/1943

Samsunlu Uzunoğullarından Ali oğlu Mehmet – Er 1886/2860

Bafralı Aşçıoğullarından Mehmet oğlu Recep – Er 1886/3005

Alaçamlı Köleoğullarından Veli oğlu Hüseyin – Er 1886/3066

Kale-i Sultaniyeli Ali oğlu Mehmed – Er 1887/187

Gemlikli Sertabdullahoğullarından Mustafa oğlu Osman – Er 1887/525

Amasralı Yazıcıoğullarından Ali Osman oğlu İbrahim – Er 1887/636

Ayvacıklı Karahasanoğullarından Ali oğlu Şevket – Er 1887/717

Ayvacıklı Bozoğullarından Ahmet oğlu Mustafa – Er 1887/725

Amasralı Yeniçerioğullarından Osman oğlu Mustafa – Er 1887/876

Kuruçaylı (Erzincan) Sarıoğullarından Halil oğlu Mustafa – Er 1887/947

Bartınlı Şeyhoğullarından Süleyman oğlu Şaban – Er 1887/1323

Çamaşlı (Ordu) Dumanoğullarından Mehmet oğlu Osman – Er 1887/1782

Balıkesirli Topaloğullarından Ahmet oğlu Ali Osman – Er 1887/1797

Vakfıkebirli Naipoğullarından Arif oğlu Mustafa – Er 1887/2022

Akçaabatlı (Trabzon) Alemdaroğullarından Hasan oğlu Ömer – Er 1887/2405

Hamidiyeli (Şebinkarahisar) İkizoğullarından Ömer oğlu Şakir – Er 1887/2860

Koçhisarlı Saraçoğullarından Ali oğlu Arif – Er 1887/2923

İzmirli Abdülbarı oğlu Kemalettin – Er 1887/3058

Kaşlı (Antalya) Kocavelioğullarından Molla Veli oğlu Ömer – Er 1887/3410

Kaşlı (Antalya) Mollaisaoğullarından Musa oğlu Mustafa – Er 1887/3407

Lapsekili Servi Muhacirlerinden Mustafa oğlu İsmail – Er 1887/3460

Lapsekili Kaşıkçıoğullarından Mustafa oğlu Mehmet – Er 1887/3450

Lapsekili Ahmetçavuşoğullarından Ahmet oğlu Mehmed – Er 1887/3461

Kale-i Sultaniyeli Çakıroğullarından Musa oğlu Mustafa – Er 1887/3 588

Şileli Değirmencioğullarından Halil oğlu Mustafa – Er 1887/5647

Şileli Mollamehmetoğullarından İbrahim oğlu Mehmet – Er 1887/5669

Gebzelı Akviranlı-Torunu Lâtif oğlu izzet – Er 1887/5775

İstefanlı (Ayancık) Sepetçioğullarından Yusuf oğlu Fevzi – Er 1887/5865

Ezineli Karaahmetoğullarından İbrahim oğlu Ahmet İzzet – Er 1887/6207

Kavaklı (Samsun) Müezzinoğullarından Ahmet oğlu Şerif – Er 1888/975

Kavaklı (Samsun) Molla Mustafa yeğeni Sadık oğlu Lütfullah – Er 1888/985

İzmirli Saraçoğullarından Halil oğlu Ahmet – Er 1888/1619

Atmalı (Pazar) Hûsrevoğullarından Ali oğlu Şaban – Er 1888/1845

Hemşinli Velioğullarından Mustafa oğlu İlyas – Er 1888/1906

Giresunlu Erzurumluoğullarından Resul oğlu Hasan – Er 1888/1953

Karaburunlu (İzmir) Manastırlı Hüseyin Torunu Halil oğlu Hüseyin – Er 1888/2857

Karaburunlu (İzmir) Hüseyin oğlu Hasan – Er 1888/2859

Karaburunlu (İzmir) Mustafa oğlu Mehmed – Er 1888/2861

Urlalı Beyoğlu Hasan Torunu Ali oğlu Ahmet – Er 1888/2913

Bursalı Sadettin oğlu Mustafa – Er

 

Bölük Eratı 2

Rizeli Mustafa oğlu Zekeriya – Çavuş 1880/787

Kasımpaşalı Ali oğlu Salih Agâh – Çavuş, Bölük Emini 1881/7979

Göreleli Eyiceoğullarından Süleyman oğlu Mehmet – Çavuş 1884/161

Minolu (Antalya) Osmanoğullarından Ali oğlu Ömer – Çavuş 1885/6875

Giresunlu Çamcalıoğullarından Mehmet oğlu Osman – Onbaşı 1883/3105

Çarşambalı Hatipoğullarından Selim oğlu Mehmet – Onbaşı 1884/1747

Mapavrili (Rize) Bağdatlıoğullarından Ali oğlu Ömer – Onbaşı 1885/217

Şarlı (Trabzon) Kemancıoğullarından Mustafa oğlu Yakup – Onbaşı 1885/684

Bulamanlı (Ünye) İshakoğullarından Ömer oğlu Ali – Onbaşı 1885/71 î

Ulubeyli (Ordu) Kahyaoğullarından Hüseyin oğlu Ali – Onbaşı 1885/756

Mecitözlü Kavakçıoğullarından Alı oğlu Hüseyin – Onbaşı 1885/3607

İzmirli Mustafa oğlu Mehmet – Onbaşı 1886/1157

Eskizağralı Kamil oğlu Hasan Tahsin Sübyandan Geçme – Er 1880/2224

Meğrili (Fethiye) Avıoğullarından Hüseyin oğlu Ömer – Er 1883/2994

Topkapılı Salih oğlu Selahaddin Sübyandan Geçme – Er 1884/3125

Tirebolulu Çilahmetoğullarından Süleyman oğlu Hüseyin – Er 1885/326

Samsunlu Tolukoğullarından Hüseyin oğlu Hasan – Er 1885/883

Samsunlu İmamoğullarından Ali Oğlu Musa – Er 1885/889

Gümüşhaneli Sandıkoğullarından Hasan oğlu Mehmed – Er 1885,1536

Karaburunlu Ibrahimoğullarından Mehmet oğlu Mustafa – Er 1885/2062

Çarşambalı Avcıoğullarından Mehmet oğlu Ali – Er 1885/2599

Ordulu Kocaoğullarından Süleyman oğlu İbrahim – Er 1885/4173

Ordulu Varilcioğullarından Mehmet oğlu Mustafa – Er 1885/4192

Gebzeli Seyit Mehmet oğlu Osman Şerif – Er 1886/2768

Samsunlu Softaoğullarından Mehmet oğlu Selim – Er 1886/2869

Bafralı Kargaoğlu Yeğeni Hasan oğlu Arif – Er 1886/3 007

Bafralı Abti oğlu Yusuf – Er 1886/3011

Rizeli Topaloğullarından Recep oğlu Temel – Er 1887/245

izmirli Çırpanoğullarından Mehmet oğlu Osman – Er 1887/305

İzmirli Ahmet oğlu Necip – Er 1887/313

Gemlikli Mustafa oğlu İbrahim – Er 1887/524

Maçkalı (Trabzon) İncehasanoğullarından Hasan oğlu Osman – Er 1887/680

Maçkalı (Trabzon) oğlu Mustafa – Er 1887/688

Ayvacıklı Hacıtalipoğullarından Mehmet oğlu Mustafa – Er 1887/73 5

Ayvacıklı Mahmutoğullarından Arif oğlu İsmail – Er 1887/762

Cideli Lazoğullarından Mehmet oğlu Hasan – Er 1887/1439

Abanalı (İnebolu) Kalafatoğullarından Ali oğlu Ali – Er 1887/1552

Balıkesirli Tırnavalıoğullarından Osman oğlu Abdurrahman – Er 1887/1801

Akçaabatlı Köroğullarından Mehmet oğlu Kamil – Er 1887/2360

Akçaabatlı Haliloğullarından Mehmet oğlu Osman – Er 1887/2361

Akçaabatlı Mısırlıoğullarından Mehmet oğlu İbrahim – Er 1887/2370

Akçaabatlı Turalıoğullarından Mustafa oğlu Ali – Er 1887/2425

Akçaabatlı Mollaoğullarından İsmail oğlu Emin – Er 1887/2434

Hamidiye (Bolu) Nasuhoğullarından Hasan oğlu Hüseyin – Er 1887/2716

Hamidiye (Şibinkarahisar) Fettahoğullarından İbrahim oğlu Mustafa – Er 1887/2884

Lapsekili Topalmahmutoğullarından Mehmet oğlu Hüseyin – Er 1887/3459

Kemahlı Köseoğullarından Mehmet oğlu Hasan – Er 1887/3666

Lapsekili Demirciismailoğullarından İsmail oğlu Hasan – Er 1887/3474

Bayburtlu Ahmet oğlu Veli Şükrü – Er 1887/4684

İstefanlı (Ayancık) Bafralıoğullarından Salih oğlu Şaban – Er 1887/5 577

Şileli Manavoğullarından İdris oğlu İsmail – Er 1887/5663

Şileli Kuzuoğullarından İbrahim oğlu Mehmet – Er 1887/5675

Edremitli Mustafa oğlu İbrahim – Er 1887/5 702

Edremitli Peynircioğullarından Mustafa oğlu Ali – Er 1887/5707

Edremitli Kundakçıoğullarından Mehmet oğlu Hasan – Er 1887/5712

Gebzeli Mahmut oğlu Mustafa – Er 1887/5793

Gölpazarlı Ağzıyukarıoğullarından Ahmet oğlu Mustafa – Er 1887/5999

Yaykıllı (Gerze) Tiryakioğullarından Mehmet oğlu Ahmet – Er 1887/6025

Ezineli Dağlıoğullarından Hüseyin oğlu Mehmet – Er 1887/6213

Ezineli Hacınizamoğullarından Hüseyin oğlu Ali – Er 1887/621 5

Çarşambali Çakıroğullarından Mehmet oğlu Kadir – Er 1888/2

Sürmeneli Süleymanoğullarından Mustafa oğlu Miktad – Er 1888/705

Sürmeneli Sakaoğullarından Ömer oğlu Hüseyin – Er 1888/712

Kavaklı (Samsun) Atlıoğullarından Mustafa oğlu Ahmet – Er 1888/948

Kavaklı (Samsun) Haliloğlu Torunu Mehmet oğlu Ahmet – Er 1888/949

Kavaklı (Samsun) Marizoğullarından İbrahim oğlu Mustafa – Er 1888/958

Kavaklı (Samsun) Azimoğullarından Salih oğlu Hamit – Er 1888/962

Kavaklı (Samsun) Kozanoğullarından Ahmet oğlu Mehmet – Er 1888/968

Kavaklı (Samsun) Çürükhaliloğullarından Osman oğlu Hüseyin – Er 1888/970

Kavaklı (Samsun) Topaloğullarından Şerif Oğlu Emrullah – Er 3 888/973

Kavaklı (Samsun) Mustafaoğullarından Ali oğlu Arif – Er 1888/978

Kavaklı (Samsun) Karabaloğullarından Recep oğlu Emin – Er 1888/982

Burunabatlı (İzmir) Bölükoğullarından Süleyman oğlu Mehmet – Er 1888/1549

Karaburunlu (İzmir) Mehmet oğlu Mustafa – Er 1888/2861

Urlalı Musaoğullarından Ömer oğlu Mehmet – Er 1888/2918

 

Bölük Eratı 3

Mapavrili (Rize) Alcıkoğullarından Mustafa oğlu Kerim – Çavuş 1884/2542

Çevreğili (Ünye) Kerimoğullarından Sadık oğlu İshak – Çavuş, Bölük Emini 1885/3422

Bigalı Tuzlalıoğullarından Ali oğlu Halil – Çavuş 1885/6130

Ordulu İmamoğullarından Mustafa oğlu Mustafa – Çavuş, Bölük Emini 1885/7359

Üsküdarlı Emin oğlu İsmail Sübyandan Geçme – Onbaşı 1881/8008

Sivrihisarlı Mehmet Oğlu Mahmut – Onbaşı 1883/4161

Elmalı Karahaliloğullarından Mahmut oğlu Ali – Onbaşı 1883/4878

Oflu Karıncaoğullarından Mustafa oğlu Mehmet – Onbaşı 1885/46

Maçkalı Kalenderoğullarından Süleyman oğlu Ali – Onbaşı i 885/259

Sürmeneli Alakahoğullarından Mehmet oğlu Ömer – Onbaşı 1885/3514

Ordulu İmamoğullarından Mahmut oğlu Hüseyin – Onbaşı 1887/4215

Somalı Mustafaoğullarından İsa oğlu Mahmut – Er 1881/6821

Hasköylü Mehmet oğlu Apti Sübyandan Geçme – Er 1881/8148

İnebolulu Mollahasanoğullarından Hasan oğlu Salih – Er 1884/1631

Maçkalı (Trabzon) Mollamehmetoğullarından Halil oğlu Ahmet – Er 1884/2321

Maçkalı (Trabzon) Murtazaoğullarından Ali oğlu Halil Arif – Er 1885/287

Tirebolulu Karahüseyinoğullarından Hasan oğlu Halil – Er 1885/512

Arhavili (Rize) Hotinoğullarından Şaban oğlu Süleyman – Er 1885/661

Samsunlu Memişoğullarından Hasan oğlu Şerif – Er 1885/912

Ordulu Karahasanoğullarından Murteza oğlu Mehmet – Er 1885/2296

Pazarsulu (Giresun) Çırakoğullarından Hasan oğlu Hüseyin – Er 1885/3199

Akköylü (Giresun) Kürtoğullarından Hasan oğlu İbrahim – Er 1885/3210

Abanalı (İnebolu) Tiryakioğullarından Mehmet oğlu Mehmet – Er 1885/3730

Ordulu Abazoğlu Torunu Mustafa oğlu Osman – Er 1885/4183

Ordulu Kocahasanoğullarından Osman oğlu Hüseyin – Er 1885/4200

Ordulu Mehmetağaoğullarından Mahmut oğlu Ömer – Er 1885/4206

Oflu Sarıalioğullarından İbrahim oğlu Recep – Er 1885/4676

Vakfıkebirli Kuruoğullarından Ali oğlu İzzet – Er 1885/6357

Ordulu Toymazoğullarından Ahmet oğlu İbrahim – Er 1885/73 53

İzmirli Arnavutoğullarından İsmail oğlu Cemil – Er 1886/1296

Hoşalaylı (Cide) Dedemehmetoğullarından Ömer oğlu Mustafa – Er 1886/1816

Şileli Tombuloğullarından Mehmet oğlu Recep – Er 1886/2128

Cideli Bilaloğullarından Memiş oğlu Bilal – Er 1886/2544

Çarşambalı Abbasoğullarından Abdullah oğlu Hasan – Er 1886/2587

Bafralı Çolakoğullarından Hüseyin oğlu Ömer – Er 1886/3001

Akköylü (Giresun) Sarıoğullarından Aziz oğlu Hasan – Er 1886/3 748

Kurayısebalı (Trabzon) Ekşioğullarından Davut oğlu İsmail – Er 1887/342

Gemlikli Arıkoğullarından Rüstem oğlu Mehmet – Er 1887/523

Gemlikli Eskizaroğullarından Mehmet oğlu Selim – Er 1887/527

Gemlikli Kürtoğullarından Osman oğlu Mehmet – Er 1887/531

Ayvalıklı İmamoğullarından Hüseyin oğlu Şerif İbrahim – Er 1887/727

Lapsekili Hasan oğlu Hasan – Er 1887/765

Ayvacıklı Tepeköylüoğullarından Ali oğlu Mustafa – Er 1887/766

Sürmeneli Alioğullarından Osman oğlu Hasan – Er 1887/784

Hemşinli Panbukçuoğullarından Cumaali oğlu Hüseyin – Er 1887/2654

Hamidiyeli (Bolu) Köseoğullarından Veli oğlu Recep – Er 1887/2713

Bayburtlu İbrahim oğlu Şerif – Er 1887/3086

Ökseli (Çarşamba) Mollaömeroğullarından Ömer oğlu İbrahim – Er 1887/3196

Kalafatlı Alihocaoğullarından Ömer oğlu Ali – Er 1887/3413

Lapsekili Tatarpazalığı Muhacirlerinden Mehmet oğlu Osman – Er 1887/3463

Lapsekili Kaptanoğullarından Yusuf oğlu Mustafa – Er 1887/3466

Sivaslı Delibekiroğullarından Bekir oğlu Mehmet – Er 1887/3 531

Karadenizli (Rize) Kalpakoğullarından Hüseyin oğlu Ali – Er 1887/3673

Bayburtlu Mehmet oğlu Ali – Er 1887/4701

Mudanyalı Mustafa oğlu Kara Salim – Er 1887/5074

İstefanlı (Ayancık) Kesercioğullarından Arif oğlu İbrahim – Er 1887/5561

İstefanlı (Ayancık) Salimbeşoğullarından Ahmet oğlu Mehmet – Er 1887/5564

Şileli Kadirbeyoğullarından Mehmet oğlu Halil – Er 1887/5649

Şileli Bostanoğullarından Süleyman oğlu Emin – Er 1887/5678

Kavaklı Kadıoğlu Yeğeni Ahmet oğlu Hakkı – Er 1888/977

Yumralı Aliyazıcıoğullarından Osman oğlu Numan – Er 1888/1138

Tirebolulu Balioğullarından Mehmet oğlu Dursun – Er 1888/2113

Karaburunlu (İzmir) Amcahaliloğullarından Halil oğlu Hasan – Er 1888/2849

Karaburunlu (İzmir) Silistirelilerden Hasan oğlu Hasan – Er 1888/2859

Karaburunlu (İzmir) Manastırlıhamzaoğullarından Mehmet oğlu Mustafa – Er 1888/2860

Çeşmeli Ali oğlu Esat – Er 1888/2882

Çeşmeli Kocasüleyman Torunu Mehmet Ali oğlu İsmail – Er 1888/2883

Urrah Beyoğluhasan torunu Ali oğlu Ahmet – Er 1888/2913

Karadereli (Rize) Tüfekçioğullarından Ahmet oğlu Mustafa – Er 1888/2964

 

Bölük Eratı 4

Akçaabatlı Velioğullarından Salihoğlu Mustafa – Çavuş 1884/3047

Tekirdağlı Emin oğlu Mehmet – Çavuş, Bölük Emini 1885/1125

Yaralı Mehmet oğlu Eyüp – Çavuş 1885/6300

Seydişehirli Hasanoğullarından Hüseyin oğlu Hüseyin – Onbaşı 1884/1389

Giresunlu Bıyıkoğullarından Ahmet oğlu Hasan – Onbaşı 1885/1048

Akçaabatlı (Trabzon) Osman oğlu Mehmet Bilâl – Onbaşı 1885/1375

Sürmeneli Hamzavelioğullarından Ahmet oğlu Hasan – Onbaşı 1885/6552

Antalyalı Abdurrahman oğlu Bekir – Onbaşı 1885/6923

Tophaneli İbrahim oğlu Mehmet – Er 1881/8197

Termeli (Samsun) İbrahimoğullarından Hüseyin oğlu Hasan – Er 1883/3795

Maçkalı Köleoğlu Yeğeni Ali oğlu Emin – Er 1885 267

Şarlılı Veysioğullarından İbrahim oğlu Abdullah – Er 1885/438

Fatsalı Zoroğullarından Mustafa oğlu Süleyman – Er 1885/722

Akçaabatlı (Trabzon) Murtazaoğullarından Ali oğlu İzzet – Er 1885/1371

Kelkitli (Gümüşhane) Topaloğullarından Osman oğlu Osman – Er 1885/2914

Oflu Sarıalioğullarından Süleyman oğlu Yusuf – Er 1885/4677

Giresunlu Mehmet oğlu Bilal – Er 1885/4795

Koyulhisarlı (Şibinkarahisar) Abdülazizoğullarından Mehmet oğlu Aziz – Er 1885/6173

Yumralı (Trabzon) Alioğullarından Mehmet oğlu Halil – Er 1885/6600

Sürmeneli Köçekoğullarından Ahmet oğlu Emin – Er 1885/6769

İstanozlu (Antalya) Ali oğlu Mehmet – Er 1885/6935

Ordulu Kulakoğlu torunu Yusuf oğlu Mehmet – Er 1885/7355

Gelibolulu Kırimi Salih oğlu Süleyman – Er 1886/476

İzmirli Rençberoğullarından İbrahim oğlu İbrahim – Er 1886/598

İzmirli Molla İbrahim oğlu Hüseyin – Er 1886/1085

İzmirli Mahmut Mamak oğlu Ahmet – Er 1886/1163

Ünyeli Aşcıoğullarından Mehmet oğlu Mustafa – Er 1886/1179

Kurayı Sebalı (Trabzon) Hafızaoğullarından Osman oğlu Mustafa – Er 1886/1391

Hoşalaylı (Cide) Karakadıoğullarından Bilal oğlu İbrahim – Er 1886/1790

Büyük Limanlı Alemdaroğullarından Osman oğlu Mehmet – Er 1886/1796

Maçkalı (Trabzon) İbişoğullarından Ali oğlu Temel – Er 1886/2033

Fenarisli (Ünye) Balcıimamoğullarından Raşit oğlu Mehmet – Er 1886/2779

Fenarisli (Ünye) Abazaoğullarından Ali oğlu Emin – Er 1886/2783

Fabralı Keleşoğullarından Hasan oğlu Hasan – Er 1886/3010

Gerzeli Hızıroğullarından Mehmet oğlu İbrahim – Er 1886/3114

Serkeşli (Fatsa) Tonbaloğullarından İsmail oğlu Hasan – Er 1886/3454

Trabzonlu Musaoğullarından Kamil oğlu Mehmet – Er 1887/1 3

İzmirli Filibelioğullarından Ahmet oğlu Hasan – Er 1887/200

İzmirli Mehmet oğlu İsmail – Er 1887/205

İzmirli Mehmet oğlu Hüseyin – Er 1887 291

Sürmeneli İpekçioğullarından Mehmet oğlu Ali – Er 1887.787

Sürmeneli Kahramanoğullarından Mehmet oğlu İsmail – Er 1887/800

Ayvacıklı Çakıroğlu Karındaşı Hasan oğlu İbrahim – Er 1887/819

Şarlılı İmamecioğullarından Ali oğlu Mehmet – Er 1887/892

Akçaabatlı (Trabzon) Osmanoğlu Mehmet – Er 1887/2347

Akçaabatlı (Trabzon) Seyidoğullarından Hasan oğlu Salim – Er 1887/2426

İzmitli Ali Osman oğlu Şerif Ali – Er 1887/3053

Lapsekili Karaçobanoğullarından Hüseyin oğlu Hüseyin – Er 1887/3476

Kalei Sultaniyeli İbrahim oğlu Hasan – Er 1887/3580

Serkeşli (Fatsa) Velimehmetoğullarından Hasan oğlu Osman – Er 1887/3724

İstefanlı (Ayvacık) Tophanelioğullarından İsmail oğlu Mustafa – Er 1887/5568

İstefanlı (Ayvacık) Battaloğullarından Hasan oğlu Mehmet – Er 1887/5581

Şileli İbrahimoğullarından Mehmet oğlu Rıza – Er 1887/5650

Şileli Hacıhasanoğullarından İbrahim oğlu Mustafa – Er 1887/5677

Şileli Karahüseyinoğullarından Ahmet oğlu İbrahim – Er 1887/5680

Şileli Şehirlioğullarından Hüseyin oğlu İbrahim – Er 1887 5683

Meğrili (Fethiye) Mehmet oğlu Süleyman – Er 1887/5903

Boyalı (Araç) Fevzullahoğullarından İsmail oğlu Hasan – Er 1887/6111

Sürmeneli Yakupoğullarından Şaban oğlu Ali – Er 1888/707

Serkeşli (Fatsa) Doğmaoğullarından Osman oğlu İbrahim – Er 1888/2737

Karaburunlu (İzmir) Ahmet oğlu İsmail – Er 1888/2850

Karaburunlu (İzmir) Delihüseyinoğullarından Hasan oğlu Mustafa – Er 1888/2854

Karaburunlu (İzmir) Manastırlı Hasan torunu Halil oğlu Hüseyin – Er 1888/2857

Urlalı Mustafa oğlu Ali – Er 1888/2917

 

 

29-ekim-cumhuriyet-bayrami1

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız için Nar Sanat’dan iki etkinlik

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının bizlere armağanı olan cumhuriyetin 91. Kuruluş yıl dönümünün kutlama coşkusuna Nar Sanat ile katılabilirsiniz.

29-ekim-cumhuriyet-bayrami1

Cumhuriyet bayramı etkinlikleri şu şekilde olacaktır. Etkinlikler halka açık ve ücretsizdir.

1-Etkinlik

Ataköy A PLUS Alışveriş merkezinde halka açık Öğretmen ve Öğrencilerimizin katılacağı bir dinleti yapılacaktır.

Tarih                     : 29 Ekim 2014

Etkinlik yeri       : Ataköy A Plus AVM

Saat                       : 17:00 – 19:00

Etkinliğe Katılacak Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz şu şekildedir.

Öğretmenlerimiz:

Reşat TOKATLI     –   Keman

Cem CÜCENOĞLU – Piyano

Can BAŞARIR – Gitar

Şeyma YÜREKİR – Keman

Kamuran TERZİOĞLU – Akordeon

Piyano Öğrencilerimiz:

Ceren KAYA

Tan ONUR

Egemen ÖZGÜVEN

Alara YÜCEL

 

2.ETKİNLİK

Tarih                     : 31 Ekim 2014

Saat                       : 19:00 – 21:00

Etkinlik yeri       : Bakırköy İşadamları Derneği Salonu

 

Öğretmenler ve Öğrencilerimizin adı şu şekildedir.

 

Ersin SARACiK öğrencileri:

Eda KÖLÜKFAKI                Piyano
Bilge KANDUR                     Piyano
Egemen ÖZGÜVEN            Piyano
Aleyna GÜLOĞLU              Piyano

Can BAŞARIR öğrencisi:

Alara YÜCEL                       Piyano

Murat HASGÜN Öğrencisi:

Caner BAHADIR                 Bağlama

Şeyma YÜREKİR Öğrencileri:

Melisa KAYA                        Keman

Ege YILMAZ                         Keman

Egemen HIZLIBAŞ             Piyano

Canse ELİZ GÖYSAL         Piyano

Bengisu ÖZCAN                   Keman

Jbid GÖKTAŞ                        Piyano

Coşkun NEHİR Öğrencileri:

Simge KARAGÖZOĞLU      Şan

Cem CÜCENOĞLU öğrencileri:

 Tan ONUR                              Piyano

Ceren KAYA                           Pyano

 

4.Nar Çiçekleri Festivali devam ediyor

Her yılın Haziran ayının 3. ve 4. hafta sonunda düzenlenen Nar Sanat Öğrenci Festivali üç ve dördüncü dinletileri ile  devam ediyor. Dinletilerin yanı sıra “Nar Sanat Öğrenci Tiyatrosu” ‘da Festival kapsamında gösterisini sunacak.

Nar Sanat Öğrenci ve Eğitmenlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan etkinlikler çerçevesinde 3. Müzik dinletisi cumartesi günü saat : 14:00 ‘da Cem Karaca Kültür Sanat Merkezinde.

Aynı merkezde saat 18:00 da Nar Sanat Bale öğrencilerini, modern dans öğrencisi ve ardından Nar Sanat Öğrenci Tiyatrosu ile 4.Nar Çiçekleri Festivali sona erecek.

Gerek bireysel ve gerekse orkestra ile görev alacak öğrencilerimiz sabırsızlıkla Cumartesi Gününü bekliyor. Elbette Nar Sanat Eğitmen Orkestrası da

Festival dahilindeki konserlerin Gündüz ve Akşam programları aşağıdaki gibidir.

4.Nar Çiçekleri F e s t i v a l i

 22 Haziran 2013 Cumartesi

Saat : 14:00

Program akışı

22 haziran 2013 gündüz

1.                 AÇILIŞ VE SUNUM

2.                 AÇILIŞ KONUŞMASI

Dernek Başkanımız .Heyk.San.

HALE ŞAKAR ÜRKMEZGİL

3.                 LARA ÖZALP (ŞAN)

– Set fire…………Adele

– Je Veux………….Zaz

Piyano eşlik: Cem Cücenoğlu

4.           ECE KAYNAR (KEMAN)

– May Song……………..Folk Song

Piyano eşlik: Ekin Selçuk

5.           BUĞRA BARBAROS BOZACI (PİYANO)

-Seninle başım dertte…………..Selami Şahin

– Zaman zaman………………….Fikret Kızılok

– Bu kalp seni unutur mu?……..Fikret Kızılok

6.           ASLI ŞEN (KLASİK GİTAR)

– Capricho arabe…………………….Tarrega

7.           EGEMEN ÖZGÜVEN (PİYANO)

– Song of Stroms……………..Kuji Kondo

– Skyrim…………………………Jeremy Soule

– Dr. Mario (chill)…………….. Hirokazu Tanaka

8.           DİLARA UZUNER (PİYANO)

– Old Mc Donald………….Piyano çalmayı öğreniyorum

9.           DEFNE EZGİ DURGUN (PİYANO)

– Row row row……………Thompson 1

10.        EREN YILDIZAYDIN (ELEKTRO GİTAR)  DORUK ve MERT KAAN (ELEKTRO GİTAR)

– Sweet Child O’mine………….Guns’n Roses

Bateri eşlik: ÇAĞLAYAN KAYHAN

Bas gitar eşlik: ÖZDEN GÜRSOY

11.        CEYLİN KOZAN (PİYANO)

– La chant de la Carne muse……………J. Koght

– Nouveau Monde……………………….A. Dvorak

12.        BAŞAK SAİT (PİYANO)

– The Blue Danube…………………J. Strauss

 13.        ASLI ŞEN (ŞAN)

– Ayrılık…………………………..Ali Selimi

Piyano eşlik: Ersin Saracık

– Che Fiero Costume………….Giovanni Legrenzi

14.        ZEYNEP DEMİR (PİYANO)

– Miki Fare’nin dansı……………Anonim

– Hava Nagila………………….Anonim

15.        ECEM SU ARI (PİYANO)

– Duydum ki  unutmuşsun…………..Selahattin Altınbaş

– Samanyolu………………………………Berkant

16.        AYBÜKE ÖZTÜRK (YAN FLUT)

– Anlıyorsun değil mi?…………Barış Manço

-Gönül………………………………Anonim

-Altes’den Bir Etüd

Gitar eşlik: Aslı Şen

17.        NESLİHAN AYDOĞMUŞ (PİYANO)

– Bak bir varmış bir Yokmuş……………anonim

– Katibim…………………….Anonim

– Arkadaşım eşek……………Barış Manço

18.         İPEK ODABAŞI (PİYANO)

– New World Symphony……………….A. Dvorak

19.        ARDA SERT (PİYANO)

– Whweels on the bus, Bobby shaftoe………………Step1

– Slur and Bounce, Opposites, Stamping and dancing…………….Step1

20.        ÖZLEM ŞAHLAN (BAĞLAMA)

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım… Aşık Daimi

– Lambaya püf de……………….Anonim

Bağlama eşlik: Murat Hasgün

21.        NAR SANAT ÖĞRENCİ ORKESTRASI

– Nothing else Matters……………………Metallica

– Umbrella……………………………………Rihanna

– Görevimiz tehlike………………….Lalo Schifrin

– Someone Like you………………………..Adele

Bateri: ÇAĞLAYAN KAYHAN, ÖMER UÇAK,

Bas gitar: ÖZDEN GÜRSOY

Klasik ve elektro gitar: ASLI ŞEN

Piyano: BENGİ SU ÖZCAN, EGEMEN ÖZGÜVEN

Şan: NAZLI GÜN

22.        ÇAĞLAYAN KAYHAN (PİYANO)

Cha cha cha

-Amelie

23.        DOĞA NAZ ÇELİK (PİYANO)

– Carmen………………………….. G.Bizet

– Macar Dansı…………………….J. Brahms

– Dört küçük kuğu………………. P. I. Tchaikovsky

24.        EGE YILMAZ (KEMAN)

– Dreaming Dragon…………….. Mike Geumill

– Allegro

Piyano eşlik: Aslı Özger

25.        BENGİ SU ÖZCAN (KEMAN)

Secret Garden…………….Secret Garden

Piyano eşlik: Cem CÜCENOĞLU

26.        BELİZ SOYSAL (PİYANO)

– Allegro vivace from “lucy sonata”………………S. Baron

– Faraway……………………………Pam Wedgwood

27.        SUDE ÇAĞLAR (PİYANO)

– The blue danube………………………..J.Strauss

-Waltz time………………

28.        AYKUT AYDOĞDU (KLASİK GİTAR)

– Vals………………….Ole Halen

– Kehraus……………Stephan Schmidt

29.        DEFNE ÇOĞUPLUGİL (PİYANO)

              Etüd 23-24……….Beyer

30.        BURCU BARTIN (PİYANO)

– Greetings………Elgar

31.        BURAK AKGÜL (AKORDEON)

-İtalyan Kapriçyosu…………… Tchaikovsky

-Kar valsi………………Alman Şarkısı

Akordeon eşlik: Kamuran Terzioğlu

32.        NORA İPEKÇİ (PİYANO)

– Neşeye Şarkı………………………..Beethoven

– Morning Mood……………………E. Grieg

33.        ELİF ELA OKUDAN (PİYANO)

– Un yankee a paris………Mysterious Procession….Janet Voght

34.        TOLGA BARTIN (KLASİK GİTAR)

– Romance……………………Anonim

35.        ELA ERSAK  (PİYANO)

Gündoğarken…………………….Thompson 2

36.        FERDA İLERTEN (PİYANO)

-Etüd 80-81 ……..Beyer

37. NAR SANAT EĞİTMEN ORKESTRASI

– Historia de un amor……….C. E. Almaran / Şan eğitmeni: BESTE YOLTAY

– Phantom of the opera……..Lloyd Webber/ Şan eğitmeni: BESTE YOLTAY

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

38.        ASLI ŞEN (KLASİK GİTAR)

– Prelude……J. S. Bach (Perde Önü)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

39.        NAR SANAT LATİN DANS ÖĞRENCİ GRUBU

İDİL ONUK, OZAN  ERHOROZ, AYŞEGÜL SEVEN, BERKAY OKÇU, MELİKE NAZ ÖZGÜNÇ, İPEK ÖZTÜRKMEN, NUR BERİL ALPDOĞAN

Chacha, Bachata, Rumba

 

4.Nar Çiçekleri F e s t i v a l i

Nar Sanat Öğrenci Tiyatrosu

Programı

22 Haziran 2013 Cumartesi

Saat : 20:00

 

 22 haziran 2013 akşam

 

 

1.                  Açılış ve sunum

2.                  Açılış konuşması

3.                  (Dernek Bşk.ve Heykel Sanatçısı

Hale ŞAKAR ÜRKMEZGİL)

4.                  NAR ÇİÇEKLERİ BALE GRUBU 4 – 6 YAŞ

İzgi Özdemir, Öykü Onbaşı, Nisa Akkaya, Vanessa Ezikoğlu, Yağmur Akbaş,

İpek Nazlı Terzi, İrem Güden, Elanur Angın

4 Küçük kuğu…………………………..P. İ. Tchaikovsky

5.                  ILGIN CEREN BİLGEN (MODERN DANS)

Breathless…………………….Old Boy

  NAR SANAT ÖĞRENCİ TİYATROSU

Eğitmen ( yönetmen):

Sabriye GÜNÜÇ / Halis BAYRAKTAROĞLU

Reji Asistanı

Burcu YİĞİT

Oyun:

Sevgili Doktor (Orjinal adı: The Good Doctor)

Yazar

Anton Çehov ( 1 Perde)

Oyun hakkında

Anton Çehov’un kısa oyunlarından ve öykülerinden yola çıkarak yazdığı iki perdelik tiyatro oyunu. Eser ilk kez 27 Kasım 1973’te Broadway’deki Eugene O’Neill Theatre’da sahnelendi.

Oyunun konusu

Oyunun orijinalinde birbirinden bağımsız 8 kısa öykü işlenmektedir. Eserde; çeşitli sınıflardan kişilerin varoluşları, ilişkileri, çelişkileri ve hayatta kalma çabaları trajikomik durumlarla ortaya konuyor.

Nar Sanat Öğrenci Tiyatromuz bu oyunun; Aksırık, Oyunculuk Sınavı, Biçare Kadın, Boğulan Kadın adlı 4 bölümü sizlere sunmaktadır.

İyi Seyirler.

Oyuncu Öğrenciler

Ayla ALTUNLU

Ayşe Pınar DİNÇER

Başak ÇETİNSAYAR

Burcu YİĞİT

Cihat ÖZ

Damla YÜCEL

Deniz DEMİRCİ

Ferim ASLANER

Kaan AYDOĞMUŞ

Kadir ABUN

Ramazan

-Yönetmenden birkaç cümle.

BELGE TÖRENİ

Emeği Geçenler :

Karina ÖZCAN, Mustafa SUBAKAN, Habeş ANIK, Bertan ATA

 

Kurucularımızdan ve Eğitmenimiz Cem Cücenoğlu’nun rol aldığı “ Ustura Kemal ” dizisinin çekimleri başladı

Daha önce “Son Osmanlı”, “Yandım Ali”, “Dürüye’nin Gügümleri ” gibi daha pek çok dizi ve filmlerde rol alan Derneğimizin kurucu üyelerinden ve Yetişkin Tiyatro ile Pİyano eğitmenimiz Cem Cücenoğlu’nun rol aldığı “Ustura Kemal” adlı dizinin çekimleri başladı.

Show TV’nin iddialı yeni dönem dizisi Ustura Kemal’in çekimleri başladı. İstanbul Üsküdar’da uzun yıllar önce yaşamış ve namı uzak diyarlara ulaşmış bir yiğidin, vatanseverliği ve aşklarıyla dillere destan bir kabadayının hikayesini konu alan Ustura Kemal’in çekimleri Heybeliada, Eyüp, İstanbul Erkek Lisesi ve dizinin tarihi dokusuna uygun farklı semtlerde gerçekleştiriliyor.

Cem Cücenoğlu

Genel Sanat Yönetmenliğini

Şakir Demir Pehlivan ‘ın

yaptığı, usta isimlerin bir

araya geldiği, oyuncu

kadrosunun yanı sıra

dev bütçesi, kostümleri ve

dekorlarıyla da adından

çok söz ettirecek dizi için

600 kostüm dikildi. Üç aydır

hazırlıkları süren proje için

1900 model üç binek aracı, iki kamyon ve Akhisar ‘da dört adet fayton sıfırdan üretildi.

Türk televizyon tarihinin en önemli  başyapıtlarından biri olmaya aday Haldun Sevel ‘in eserinden uyarlanan dizinin yapımcılığını,

rating rekorları kıran yapımlara imza atan Süreç Film/Ali Gündoğdu, proje tasarımını ve yönetmenliğini usta bir isim Mustafa Şevki Doğan üstleniyor.

Senaryosunu H.Baykut Badem, Filiz Ekinci, Hülya Şahin ve Savaş Saylan ‘ın kaleme aldığı, mütarekenin, yokluk yıllarının, yorgun ama gururlu İstanbul ‘un, bir milletin kurtuluş

ustura-kemal

mücadelesinin ekranlara yansıtılacağı dizide sanat dünyasının ünlü isimleri bir araya geliyor: Oktay Kaynarca, Emre Kınay, Naz Elmas, İpek Karapınar ve Esra Ruşan ‘ın yanı sıra Cem Cücenoğlu, Gökhan Bekletenler, Ali İpin, İskender Bağcılar, Emin Gürsoy, Ferda Yalçın, Ezgi Sözüer, Fatih Dönmez, Bertan Dirikoğlu, Erdal Kuyumcu, Uğur Demirpehlivan, Cavit Çetin Güler, Murat Makar, Uğur Kural, Onur Orhan, Süleyman Atanısev, Buse Işık, Elif Burgaz, Nazlı Çiga, Özge Özdemir, Tugçe Kurt, Çigdem Aygün, Gözde Gizligöz, Cansın Bezircilioğlu, Fatih Doğan, Ural Buldu…