Robotik Kodlama Dersleri Nar Sanat’ta Başlıyor

Bilgisayar, yazılım, makine ve kontrol birimleri ile beraber uzay bilimlerini de içine alan birçok mühendislik disiplinin bir araya gelmesiyle beraber ortaya çıkan Robotik, bu alandaki yatırım teşvikleriyle birlikte gelişti. Geleceğin teknolojisi olarak görülen Robotik konusunda hem devletler hem de kurumsal firmalar önemli çalışmalara imza atarken, Türkiye’de son yıllarda robotik konusunda dikkat çeken atılımlar gerçekleşiyor. Özellikle geçtiğimiz yıl itibariyle bazı okullar kodlama ve robotik eğitimleri vermeye başladı.

Bizde Özel Nar Sanat Eğitim Kursu olarak, geleceğin teknolojisini sizlerle buluşturmaya hazırız.

Dünya genelinde Sience (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerini baş harflerinin oluşturduğu STEM kelimesiyle anılan geleceğin teknolojisini çocuklarla buluşturan eğitim programı artık Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’nda…

Neden Kodlama Eğitimi?
Çocukluk döneminde öğrenilen bilgilerin yada edinilen yeteneklerin daha kalıcı olduğu yadsınmaz bir gerçek. Kodlamanın ileri yaşlarda bizlere kattıkları düşünüldüğünde çocuk yaşta bu kazanımları edinmenin ne kadar değerli olduğunun altını çizmekte fayda görüyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’nda 5-7 ve 8-11 yaş grubu öğrencilerin geleceğin teknolojisiyle buluşmalarını sağlayacak STEM kodlama eğitimi başlıyor.

Çocukların analitik düşünme yeteneklerini geliştirecek ve bu alanlara daha fazla ilgi duymalarını sağlayacak STEM eğitimi ayrıca matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor.

NEDEN KODLAMA ÖĞRENİLMELİ?

Günümüzde tüm dünyada, artık kodlama bilgisayar programcılığı eğitimi çok büyük önem kazanıyor.

Çünkü analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi yeni becerilerin, farklı uygulamaların eğitim sistemine, çocuklarımızın gelişimine dahil edilmesi gerekiyor. Öyleyse; Kodlama için öğren, öğrenmek için KODLA!