Yazılar

50’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük

Derya Bengi’nin imza attığı ”50’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük’, dönemin kültür sanat alanındaki gelişmelerini sözlük formatında birleştiriyor

Gazeteci ve araştırmacı Derya Bengi, 50’li yıllarda Türkiye’de ve dünyada kültür sanat alanındaki gelişmeleri bir sözlük altında birleştirdi.

Derya Bengi, “İkinci Dünya Savaşı’nın ortak acıları ve açtığı yaraların sızısıyla geçen bir önceki on yılın sonrasında bir uyanış, nefes alış, neşe ve refah dönemi” olarak tarif ettiği 50’li yılların Türkiyesi’nin bir sözlüğünü oluşturma amacıyla ‘50’li yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük’ adlı kitabını çıkardı. Kitabın alt başlığı olan ‘Şimdiki Zaman Beledir’ ise 50’li yılların popüler türkülerinden biri olan ‘Ha Bu Diyar’dan bir mısra. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan 370 sayfalık kitap 50’li yılların Türkiyesi’nin kitaplarına, filmlerine, şarkılarına, danslarına yer veriyor.

Kitap her ne kadar ’50’li yıllarda Türkiye’ başlığıyla çıksa da, o dönemde Türkiye’deki kültür sanatın büyük ölçüde Avrupa ve Amerika’dan etkilendiğini de göz önünde bulunduruyor ve 50’lerde Türkiye’de kültür sanat anlamında olan biten her şeye değinmeye çalışıyor.

Bengi, dönemi incelerken alfabetik bir sıralama yapmayı tercih etse de kitabın sonuna 50’lerin kronolojisini de eklemeyi unutmamış. Bu da, sözlükte okur için aradığını bulma kolaylığı sağlıyor. Kitap aynı zamanda döneme ait zengin bir görsel içeriğe sahip. Dönemin karikatürlerine, kartpostallarına, dergi kapaklarına, plak görsellerine, film afişlerine ve kült fotoğraflarına yüksek çözünürlükte yer verilmiş.

Koleksiyon kitabı gibi

Marilyn Monroe’dan Zeki Müren’e, dönemin politik olaylarından gece hayatına, dergilerinden sinemasına, Bazıları Sıcak Sever’den (Some Like it Hot) Yağmur Altında’ya (Singin’ in the Rain) kadar geniş bir çeşitliliğe sahip olan sözlük, koleksiyon kitabı niteliğinde.

Kaynak: MilliyetSanat

3. Kadıköy Belediyesi Çocuk Kitapları Şenliği

05- 08 Şubat tarihleri arasında birçok yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek şenlik Kozyatağı Kültür Merkezi’nde birbirinden keyifli atölye çalışmalarıyla renklenecek.

KATILIMCI YAYINEVLERİ

Doğan Egmont, Everest Yayınları, Can Yayınları, Nesin Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, İş Kültür Yayınları, TübitakYayınları, Cumhuriyet Yayınları, NTV Yayınları, Altın Kitaplar, Remzi Yayınevi ,Çizmeli Kedi Yayınları, Red House Yayınları,O2 Yayınları, Beyaz Balina Yayınları, Cosmo Yayınları, Kırmızı Kedi Yayınları, Arunas Yayınları, Çikolata Yayınevi, Bulut Yayınları, ABM Yayınları, Çiçek Yayınları, 1001 Çiçek Yayınlar, Epsilon Yayınları

ATÖLYELER

05 ŞUBAT 2015 PERŞEMBE

11.00  MODERN DANS JAZZ DANS

13.15 PERKÜSYON-DAVULUMDAN MASALLAR

15.30 MÜZİKLE YARATICI YAZARLIK

17.00 MASAL MASAL İÇİNDE

06 ŞUBAT 2015 CUMA

11.00- VAN GOGH-AİT MİYİM?

12.00 KARİKATÜR ATÖLYESİ

13.15 TUVAL BEZ BOYAMA

15.00 PERKÜSYON – DAVULUMDAN MASALLAR

16.00 İNTERAKTİF DANS

17.00 MASAL MASAL İÇİNDE

07 ŞUBAT 2015 CUMARTESİ

12.15 KEDİ EVİ ATÖLYESİ

13.15 DALİASLINDA NE SÖYLÜYOR?

14.30 MÜZİKLE YARATICI YAZARLIK

17.00 MASAL MASAL İÇİNDE

08 ŞUBAT 2015 PAZAR

12.15 MASKE ATÖLYESİ

13.15 YARATICI DRAMA-BEN KİMİM?

14.30 SOLUCANLARLA TOPRAK YAPIMI

17.00 MASAL MASAL İÇİNDE

 

  • Tarih : 05-08 Şubat 2015 (10.00-22.00)
  • Yer : Kozyatağı Kültür Merkezi  (Kozzy Avm 2. Kat)
  •  Bayar Cad. Buket Sok. No:16/1 Kozyatağı
  • Bilgi için : 216 658 00 15 – 18
  •  www.kkm.gen.tr

kadikoy-belediyesi

Bursa 12. Kitap Fuarı, 15-23 Mart 2014 tarihleri arasında

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Bursa 12. Kitap Fuarı, 15-23 Mart 2014 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını okurlara açmaya hazırlanıyor.

12 kitap fuarı bursa

Bursa’da ‘Kitap Baharı’nı estirecek olan fuara bu yıl, 280 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletisi, okuma saatleri ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliği ve imza günlerinde 500 yazar okurlarıyla buluşacak. Doğan Hızlan, Yılmaz Özdil, Gülten Dayıoğlu, Ercan Kesal, Ayşe Kulin, Mustafa Balbay, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Karatay, İlber Ortaylı, Canan Tan, Altan Öymen, Yekta Kopan, İpek Ongun, Yalvaç Ural, Nermin Bezmen, Onur Öymen, Ataol Behramoğlu, Cemil Kavukçu, , Erdoğan Aydın, Aret Vartanyan ve Nasuh Mahruki etkinliklere katılacak yazarlar arasında.

ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI ŞÖLENİ

Bursa Kitap Fuarı, bu sene Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Şöleni ile genç okurlarını karşılayacak. Fuar süresince farklı yaş grupları için atölye çalışmaları, yazarların katılımıyla söyleşiler, tiyatro gösterisi, gölge oyunu ve yaratıcı drama gibi 45 etkinlik gerçekleştirilecek. Çocuk ve gençlik edebiyatının değerli isimleri fuar süresince genç okurlarıyla buluşacak. Yalvaç Ural,Süleyman Bulut, Aslı Tohumcu, Mine Soysal, Nilay Yılmaz, Aytül Akal, Nur İçözü, Şaban Akbaba, Gülsüm Cengiz, Simla Sunay, Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer, Hakan Akdoğan, Sevgi Özel, Sedat Sever, Selahattin Dilidüzgün ve pek çok değerli isim fuarın konukları arasında.

ISABELLE MILLON FUARIN KONUĞU

isabelle-millonFransız yazar, filozof Isabelle Millon 22 Mart Cumartesi günü fuara bir söyleşi ve ardından imza günü ile konuk olacak . Yirmiden fazla ülkede atölyeler, seminerler düzenleyen Millon, ünlü filozof Oscar Brenifier ile Fransa’da birlikte kurdukları Felsefi Uygulamalar Enstitüsü’nün (Institut de Pratiques Philosophiques) müdürlüğünü yürütüyor.

KIBRIS VE TÜRKİYE ŞAİRLER BULUŞMASI

TÜYAP, ilk kez Bursa’da gerçekleşecek Türkiye ve Kıbrıslı Şairler Buluşması’na ev sahipliği yapıyor. 21 Mart Cuma günü Bursa Kitap Fuarı’nda düzenlenecek etkinliklerle şairler bir araya gelecek. Buluşma kapsamında düzenlenecek söyleşi ve panelde Panos lonnides, Yorgos Moleskis, Neşe Yaşın, Tamer Öncül, Hristos Hadjipapas, C. Hakkı Zariç, Fatma Akhilhoca, Jenan Selçuk, Gürgenç Korkmazel, Arife Kalender ve Sezai Sarıoğlu “Kapılar Açık Kalsın” diyecek.

ORHAN KEMAL 100 YAŞINDA

Orhan Kemal’in doğumunun 100. yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Bursa Kitap Fuarı’nda bir söyleşi ve sergi gerçekleştirilecek. İlk kez Çukurova Kitap Fuarı’nda düzenlenen Orhan Kemal 100 Yaşında sergisi Bursalı okurlarla buluşacak. İçerik danışmanlığını Işık Öğütçü’nün, tasarımının ise Sadık Karamustafa’nın yaptığı TÜYAP tarafından düzenlenen sergide yazarın yaşamı, Bursa Cezaevi’nde geçirdiği zamanlar ve eserlerinden seçme metinlerden oluşuyor. “Orhan Kemal 100 Yaşında” sergisi fuar süresince ziyaret edilebilir.

ÇOCUKLAR İNSANDIR

Yapı Kredi Yayınları tarafından gerçekleştirilen Yaşar Kemal’in “Çocuklar İnsandır” kitabından alıntılardan oluşan sergide Yaşar Kemal’in metinleri, Ara Güler’in fotoğrafları ve Turhan Selçuk’un çizimleri yer alıyor.

Bursa 12. Kitap Fuarı, 15-22 Mart 2014 tarihleri arasında 10.00-19.30, kapanış günü olan 23 Mart 2014 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuara giriş ücretsizdir.

32 Uluslar arası Kitap Fuarı için etkinlik programı

Kitap fuarına gidecekler için etkinlik programı aşağıdaki gibidir.

32-KITAP-FUARI-etkinlikleri

02.11. 2013 Cumartesi/Saturday
Chına Pavıllıon/Çin Ulusal Standı

14.30-15.10
Dialogue-Reading: “Women and Literary Creation /Kadın ve Edebi Yaratıcılık”
Speakers/Konuşmacılar: Tie Ning, Buket Uzuner
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation/Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

15.20-16.00
Meeting with Readers/Okuyucularla Buluşma: “Interactive Growth with Children’s World /Çocukların Dünyasında Interaktif Büyüme”
Speakers/Konuşmacılar: Yang Hongying, Mevlana İdris Zengin
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation/ Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

16.00-16.45
Dialogue-Reading: “Me and the Literary Creation/Ben ve Edebi Yaratıcılık”
Speakers/Konuşmacılar: Jiang Nan, Sibel Atasoy
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

17.00-18.00
Forum:“China-Turkey Translation Forum/Çin-Türkiye Çeviri Forumu”
Speakers/Konuşmacılar: Zhang Wei, Wang Gang
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

18.00-19.00
Calligraphy Event/Kaligrafi Sunumu
Pang Zhonghua, The Famous Chinese Calligrapher/Kaligraf
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation-TÜYAP/ Çin Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu – TÜYAP
Kalamış Salonu/Conference Room

15.30-17.45
Chinese-Turkish Culture Forum/Çin-Türkiye Kültür Forumu
Adressing Session/Açılış Konuşmaları
Moderator:  Zhang Fuhai (Director-General of Foreign Exchange and Cooperation Department, State General Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television, PRC/ Çin Halk Cumhuriyeti Basın, Yayın, Radyo, Film ve Televizyon Kurumu Uluslararası Kültürel Etkileşim ve İşbirlikleri Departmanı Genel Müdürü)
Speakers/Konuşmacılar: Mr. Wu Shulin (Vice Minister of State General Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television, PRC/ Çin Halk Cumhuriyeti Basın, Yayın, Radyo, Film ve Televizyon Genel İdaresi Bakan Yardımcısı), Nihat Gül (Vice Undersecretary of Culture and Tourism/T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Zhang Qingyang (Consul General of Consulate General of China Istanbul/ Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu)

“Communication and Corporation of the New Silk Road Era/Yeni İpek Yolu Çağında İletişim ve İşbirliği”
Moderator: Liu Bogen, Vice President of China Publishing Group Corporation, President of China National Publications Import & Export (Group) Corporation
Speakers/Konuşmacılar: He Yaomin (Chief Editior of China Renmin University Press/Çin Renmin Üniversitesi Yayınları Baş Editörü), Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan (İstanbul Bilgi University Faculty Member/İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Zhang Wei (Chairman of China Writers Association of Shandong Province / Shandong Eyaleti Çin Yazarlar Birliği Başkanı)

“Progression of Civilization and Exploration of Developing Path/ Uygarlığın İlerlemesi ve Kalkınma Yollarının Keşfi”
Moderator: Liu Bogen (Vice President of China Publishing Group Corp.,President of China   National Publications Import & Export (Group) Corporation/Çin Yayın Grubu Başkan Yardımcısı ve Ulusal Yayınlar İhracat & İthalat Başkanı)
Speakers/Konuşmacılar: Prof. Dr. Bekir Karlığa (Founding President of the Bahçeşehir Uviversity Center for Civilization Research-The President of the UN Coordination Committee for Alliance of Civilizations / Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanı; BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı ), Zhang Yuyan (Director of Institution of World Economics & Politics of the Chinese Academy of Social Sciences/ Çin Sosyal Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Siyaseti Enstitüsü Direktörü), Prof. Dr. Mustafa Kaçar (the Head of Department of the History of Science at Faculty of Letters of Fatih Sultan Mehmet Waqf University/ Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü Başkanı)

By/Düzenleyen: State General Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television, PRC /Çin Halk Cumhuriyeti Basın, Yayın, Radyo, Film ve Televizyon Kurumu – Ministry of Culture and Tourism of the Republic of Turkey/TC Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kandilli Salonu/ Conference Room

14.00-15.15
Panel: “The Publishing Sector and Rights Management Throughout the World and in Turkey/Dünyada ve Türkiye’de Yayıncılık Sektörü ve Telif Hakları Yönetimi”
Speakers/Konuşmacılar: Olav Stokkmo (Chief Executive,IFRRO-The International Federation of Reproduction Rights Organisations/Uluslararası Yayın Hakları Örgütleri Federasyonu [IFFRO] Başkanı), Jens Bammel (Secretary General, IPA-The International Publishers Association/Uluslararası Yayıncılar Birliği [IPA] Genel Sekreteri), Kenan Kocatürk (Secretary General of Turkish Publishers Association /Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri), Tuğrul Paşaoğlu (Chair Person of Publishers Copyright & Licensing Society /Yayıncılar Meslek Birliği Başkanı)
By/Düzenleyen: Turkish Publishers Association/Türkiye Yayıncılar Birliği

15.30-16.30
Talk/ Söyleşi: “Hungarian Poetry/Macar Şiirleri”
Speakers/Konuşmacılar: János Hóvári (Ambassodor of Hungary/ Macaristan Büyükelçisi), Dursun Ayan (Editor of New Anthology of Hungarian Poetry/ Yeni Macar Şiir Antolojisi), Edit Tasnádi ((Editor of New Anthology of Hungarian Poetry/ Yeni Macar Şiir Antolojisi)
By/Düzenleyen: Embassy of Hungary/Macaristan Büyükelçiliği

16.45-18.00
Talk/ Söyleşi: “Hungarian Literature in the Past and the Future/Geçmişte ve Gelecekteki Macar Edebiyati”
Moderator: Viktor Matis (Cultural Attaché of Hungary/ Macaristan Kültür Ateşesi)
Konuşmacılar: János Hóvári (Ambassodor of Hungary/ Macaristan Büyükelçisi), Pál Hatos (General Manager of Balassi Institute and Hungary Programme/ Balassi Enstitüsü ve Publishing Hungary Programı Genel Müdürü), György Újkéry (Author of “Handzsár a tükörben”/ “Aynadaki Hancer – Zigetvar’in Düsüsü” kitabinin yazari), Erdal Şalikoğlu (Translator and President of Turkish-Hungarian Culture Association/ ‘Eğri Yıldızları’kitabının Türkçe çevirmeni, İstanbul Türk-Macar Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı)
By/Düzenleyen: Embassy of Hungary/Macaristan Büyükelçiliği
Moda Salonu/ Conference Room

11.10-11.40
“New Book (Turkish Edition) Launching Ceremony/ Yeni Türkçe Çeviri Lansman Töreni”
Speakers/Konuşmacılar: Tie Ning, Wang Gang
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

14.00-14.45
Dialogue /Diyalog: “Beyond Writing/Yazının Ötesi”
Speakers/Konuşmacılar: Yu Hua, Xu Zechen, İpek Çalışlar
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu

15.00-15.45
Dialogue&Reading: “How Important is the Sentence to Me/Cümlenin Benim için Önemi”
Speakers/Konuşmacılar: Liu Zhenyun, Murat Menteş
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation/Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu
16.00-16.45
Lecture Reading: “The Writing of English by Wang Gang and the Story Behind/ İngiliz’in Yazımı ve Öyküsü”
Speakers/Konuşmacılar: Wang Gang
By/Düzenleyen: China National Publications Import&Export (Group) Corporation /Çin
Ulusal Yayınları İthalat ve İhracat Kurumu
2 Kasım 2013 Cumartesi
Interexpo Salonu

14.00-15.15
Panel: “Tarihi İstanbul’da Yaşamak”
Yöneten: Arzu Öztürkmen
Konuşmacılar: Oya Baydar, Işık Aydemir, Murat Belge
Düzenleyen: Notre Dame de Sion’lular Derneği

15.30-16.30
Söyleşi: “İslam’da Devrim ve Sosyal Adalet”
Konuşmacı: İhsan Eliaçık
Düzenleyen: Doğu Kitabevi

16.45-17.45
Şiir-Dinleti: “Gezi’ye Şiirler-Toplumsal Adalet İçin Küresel Şiir Eylemi”
Düzenleyen: Dünya Şiir Hareketi-Yasak Meyve-Türkiye Yazarlar Sendikası

18.00-19.00
Söyleşi: “Türkiye’de Alevi Olmak”
Konuşmacılar: Kemal Derin, Hasan Harmancı
Düzenleyen: Destek Yayınları

19.15-20.00
Söyleşi: “Atatürk ve İslam”
Konuşmacılar: Anıl Çeçen, Ahmet Akgül
Düzenleyen: Togan Yayınları
2 Kasım 2013 Cumartesi
Marmara Salonu
14.00-15.00
Söyleşi: “10. Yılında Diyarbakır’dan Çin’e Piraye’nin Yolculuğu”
Konuşmacı: Canan Tan
Düzenleyen: Altın Kitaplar

15.15-16.15
Söyleşi: “Eren Erdem’le Söyleşi”
Konuşmacı: Eren Erdem
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Kitap

16.30-18.00
Panel: “Dil’li Gençler”
Yöneten: Hülya Küçükaras
Konuşmacılar: Barış Terkoğlu, Özge Akman, Ufuk Nokay, Nurhan Suna Yüce
Düzenleyen: Dil Derneği-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği-Cumhuriyet Kitapları

18.15-19.30
Panel: “90 Yıl CHP, Sosyal Demokrasi ve Sol”
Yöneten: Mehmet Yıldırım
Konuşmacılar: Yunus Emre, Mehmet Karlı
Düzenleyen: SODEV
2 Kasım 2013 Cumartesi
Karadeniz Salonu
14.00-15.15
Panel: “Eğitimde Edebiyat Yasakları ve Şikayet Konusu Olarak Kitap”
Konuşmacılar: Müge Sökmen, Necdet Neydim, Can Öz, Mine Soysal
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

15.30-16.45
Ödül Töreni: “11. Tudem Edebiyat Ödülleri Töreni”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

17.00-18.30
Anma-Dinleti: “Doğumunun 104. Ölümünün 25. Yılında Hasan İzzettin Dinamo”
Ateş Ormanlarının Arasında
Katılımcı Şairler: Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Leyla Şahin, Alaettin Bahçekapılı, Hasan Hüseyin Yalvaç, Ahmet Özer, Mehmet Atay, Öner Yağcı
Düzenleyen: Tekin Yayınevi

18.45-19.45
Şiir-Müzik: “Şiire Yolculuk”
Yöneten: Gökhan Cengizhan
Katılımcılar: Özkan Mert, Gökhan Cengizhan, Nebih Nafile, Halil İbrahim Özcan, Efsun Gültekin, Güney Özkılınç, Nalan Çelik, Aydın Uysal, İbrahim Tığ
Müzik: Nebih Nafile
Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği
2 Kasım 2013 Cumartesi
Büyükada Salonu
14.00-15.00
Söyleşi: “Tarihin Unutturduğu Yazının Ele Verdiği Yazar: Suat Derviş”
Konuşmacılar: Atilla Dorsay, Liz Behmoaras
Düzenleyen: İthaki Yayınları

15.15-16.15
Söyleşi: “Türkçe Konuşmak”
Konuşmacı: Gülgün Feyman
Düzenleyen: İnkılap Yayınevi

16.30-17.30
Söyleşi: “Tarihi Yazarken Farkında Olmak”
Konuşmacılar: Ayşe Hür, Cem Erciyes
Düzenleyen: Radikal Gazetesi

17.45-18.45
Söyleşi: “Yaşanabilir Bir Dünya İçin”
Konuşmacı: Hayrettin Karaca
Düzenleyen: Tema Vakfı
2 Kasım 2013 Cumartesi
Heybeliada Salonu
14.00-15.00
Panel: “Tarihe ve Osmanlı Tarihine Nasıl Bakmalı?”
Konuşmacı: Taner Timur
Düzenleyen: Yordam Kitap

15.15-16.15
Söyleşi: “Hüzün Adasında Bir Köy”
Konuşmacılar: Deniz Kavukçuoğlu, Sibel Oral, Doğan Hızlan
Düzenleyen: Can Yayınları

16.30-17.30
Ödül Töreni: “Kelime Yayınları Yeni Yazarını Arıyor Roman Yarışması Ödül Töreni”
Konuşmacılar: Necdet Neydim, Burcu Aktaş, Osman Torun, Ayşe Başçı, Zeynep Oktay
Düzenleyen: Kelime Yayınları

17.45-18.45
Söyleşi: “Alman İdeolojisi Geçmiş mi Gelecek mi?”
Konuşmacılar: Aydın Çubukçu, Olcay Geridönmez
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın
2 Kasım 2013 Cumartesi
Kınalıada Salonu
14.00-15.00
Ödül Töreni: “Everest Yayınları ‘İlk Roman’ Ödülü”
Düzenleyen: Everest Yayınları

15.15-16.15
Söyleşi: “Psikiyatristler Nasıl Düşünür ve Yardım Eder”
Konuşmacı: Garry Small
Düzenleyen: NTV Yayınları

16.30-17.30
Ödül Töreni: “Yılın Kitabı Ödül Töreni”
Düzenleyen: ÇGYD

17.45-18.45
Söyleşi: “Süregiden Tarih: İlk Matbaadan Bugüne Rum Yayıncılık Geleneği”
Konuşmacılar: Foti Benlisoy, Stratis Tarinas, Haris Rigas, Yannis Paisios
Düzenleyen: istos yayın
03.11.2013 Pazar/Sunday
Kalamış Salonu/ Conference Room

14.00-15.30
Panel: “Does Turkey Have a Culture Industry?  An Assessment /Türkiye’de bir Kültür Endüstrisi Var mı? Bir Durum Değerlendirmesi”
Moderator: Metin Celal (Chair Person of Turkish Publishers Association /Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı)
Speakers/Konuşmacılar: Abdurrahman Çelik (Chief Advisor to the Ministry of Culture and Tourism of Turkey/T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Baş Danışmanı), Serhan Ada (Bilgi University Faculty Member /Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Asu Aksoy (Bilgi University Faculty Member/Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Görgün Taner (Director-General of the Istanbul Foundation for Culture and Arts /İKSV Genel Müdürü)
By/Düzenleyen: KEGP – Culture Industry Development Platform – Turkish Publishers Association/ KEGP Kültür Endüstrisi Platformu-Türkiye Yayıncılar Birliği
Event will be in Turkish./Etkinlik dili Türkçedir.

15.45-17.00
Panel: “How to Protect Copyrights in Digital Publishing? / Dijital Yayıncılıkta Telif Hakları Nasıl Korunur?”
Moderator: Serhat Baysan (Vice Chairperson of the Federation of Publishing Trade Associations /YAYFED Başkan Yardımcısı)
Speakers/Konuşmacılar: Hamdi Turşucu (Director-General of Copyrights / Telif Hakları Genel Müdürü), Bülent Forta (Chairperson of the Turkish Phonographic Industry Society / MÜYAP Başkanı), Abdullah Egeli (Lawyer /Hukukçu)
By/Düzenleyen: Turkish Publishers Association-TÜYAP / Türkiye Yayıncılar Birliği-TÜYAP
Event will be in Turkish./Etkinlik dili Türkçedir.

Moda Salonu /Conference Room

12.00-12.45
Talk/Söyleşi: “Two Romanian Poets in Dialogue / İki Rumen Şairin Diyalogu”
Speakers/Konuşmacılar: Carolina Daniel, Ilica Corbu
By/Düzenleyen: Romania/Romanya

13.00-14.00
Presentation/Sunum: “The Turkish-Chinese Book Market / Türkiye-Çin Kitap Pazarları”
Moderator: Zhang Jichen (Bejing Book Fair Manager/Pekin Kitap Fuarı Yöneticisi, Vice President of China National Publications Import&Export (Group) Corporation)
Speakers/Konuşmacılar: Münir Üstün (Chairperson of the Association of Press and Publications / Basın Yayın Birliği Başkanı), Metin Celal (Chairperson of the Turkish Publishers Association / Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı), Li Yan (China Publishing Group), Bai Bing (Jieli Publishing House)
By/Düzenleyen: Ministry of Culture and Tourism of Turkey / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

14.15-15.15
Presentation/Sunum: “The Hungarian-Polish Book Markets / Macaristan-Polonya Kitap Pazarları Sunumu”
Moderator: Muharrem Kaşıtoğlu (Turkish Association of Press and Publications/Türkiye Basın Yayın Birliği)
Speakers/Konuşmacılar/: Peter Laszlo Zentai (Budapest Book Fair / Budapeşte Kitap Fuarı), Jacek Oryl (Varsaw Book Fair / Varşova Kitap Fuarı)
By/Düzenleyen: Ministry of Culture and Tourism of Turkey / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

15.30-16.30
Talk/Söyleşi: “Double Wings of a Word / Sözün İki Kanadı – Mehseti Ganjavi, Nigar Rafibeyli”
Speakers/Konuşmacılar: Anar (Writer, Chairman of Azerbaijan Writers’ Union / Yazar, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı), Huseynov Rafael (Member of Parliament- Correspondent Member of ANAS / Milletvekili, ANAS Fahri Üyesi), Ganira Pashayeva (Member of Parliament / Milletvekili)
Concert/Dinleti: Mugam Trio: Fehruz Sakhavat and Ensemble
By/Düzenleyen: Azerbaijan / Azerbaycan
3 Kasım 2013 Pazar
Çocuk Atölye Alanı
13.00-14:00
Atölye: “Nazan Tacer ile Origami Atölyesi”
Düzenleyen: Tudem Yayınları
3 Kasım 2013 Pazar
Interexpo Salonu
12.00-13.00
Söyleşi : “Tuncay Özkan’ın‘Ötekiler’ Kitabı Üzerine”
Katılımcılar : Orhan Bursalı, Mustafa Mutlu, Ümit Zileli
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Yayıncılık

13.15-14.15
Söyleşi: “Çaldıran’dan Hilafete Yavuz Sultan Selim”
Konuşmacı: Mustafa Armağan
Düzenleyen: Timaş Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Milli İrade”
Konuşmacı: Banu Avar
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

15.45-16.45
Söyleşi: “Türkiye’de Liderlik”
Konuşmacı: Osman Pamukoğlu
Düzenleyen: İnkılap Yayınevi

 

3 Kasım 2013 Pazar
Marmara Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Doğan Avcıoğlu’nun 30. Ölüm Yıl Dönümü Anması”
Konuşmacılar: Altan Öymen, Uluç Gürkan, Doğan Yurdakul
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Yayınevi

13.15-14.15
Söyleşi: “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e: Değişimin Kodları”
Konuşmacı: Yavuz Bahadıroğlu
Düzenleyen: Nesil Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Sevdiğim Roman Kahramanları”
Konuşmacılar: Behçet Çelik, Murat Gülsoy, Nilüfer Kuyaş
Düzenleyen: Can Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Edebiyat Ölmelidir!”
Konuşmacı: Enver Aysever
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

17.00-18.00
Söyleşi: “Turan Hayalinden Sevr’e  Osmanlının Son Savaşı ?”
Konuşmacılar: Erdoğan Aydın,  Rozerin Doğan
Düzenleyen: Literatür Yayıncılık
3 Kasım 2013 Pazar
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Atölye: “Popi ve Güzellik Tacı”
Konuşmacılar: Salim Keskingöz, Özlem Korçak
Düzenleyen: Elma Yayınevi

12.00-12.45
Söyleşi: “30-60-90”. “Özel Dostlukların Kuşaklar Arası Sohbeti”
Konuşmacılar: Aydın Boysan, Mustafa Alabora, Mehmet Turgut
Düzenleyen: Overteam

13.00-14.15
Panel: “Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Tarih Yazmak”
Konuşmacılar: İsmet Bertan, Mine Soysal, Müren Beykan
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

14.30-15.30
Söyleşi: “Leylim Leylim”
Konuşmacılar: Filinta Önal, Fatoş Erbil Pınar
Düzenleyen: İş Kültür Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Ertuğrul Kürkçü “İsyanın İzinde” Kitabı Üzerine Söyleşi”
Konuşmacı: Ertuğrul Kürkçü
Düzenleyen: Dipnot Yayınevi

17.00-18.00
Söyleşi: “Hüsnü Arkan’la Edebiyat-Şiir-Müzik Üzerine Söyleşi”
Konuşmacı: Hüsnü Arkan
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Kitap
3 Kasım 2013 Pazar
Büyükada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: Mustafa Kemal Çanakkale’de Ölseydi, Ne Olurdu?
Konuşmacı: Seyfi Öngider
Düzenleyen: Kuraldışı Yayınları

13.15-14.15
Ödül Töreni: “Tepeyran Roman Ödülü / Sibel K. Türker ve ‘Hayatı Sevme Hastalığı’”
Konuşmacılar: Altan Öymen, Bülent Tanık, Doğan Hızlan, Güray Öz, Sırma Köksal,  Kevser Ruhi, Hikmet Altınkaynak
Düzenleyen: Çankaya Belediyesi – Niğde Platformu

14.30-15.30
Söyleşi: “Yunus Emre ve Hakikat”
Konuşmacılar: Faruk Dilaver, Musa Mahaiyyedden
Düzenleyen: Destek Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi. “Leyla Erbil ve Edebiyatı”
Konuşmacılar: Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer, Ahmet Cemal, Hülya Dündar, Kaya Tokmakçıoğlu
Düzenleyen: Aylak Adam Yayınları

17.00-18.00
Söyleşi: “Gezi’den Geleceğe: Büyük Halk Mücadelesinin Dersleri”
Konuşmacılar: Metin Çulhaoğlu, Sungur Savran, Alper Taş, Haluk Yurtsever
Düzenleyen: Yordam Kitap

18.15-19.15
Söyleşi: “Sürüngenleşme Süreci”
Konuşmacılar: Sevgi Özel, Öner Yağcı
Düzenleyen: Cumhuriyet Kitapları
3 Kasım 2013 Pazar
Heybeliada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Müge İplikçi ile Saklambaç”
Konuşmacı: Müge İplikçi, Mehmet Erkut
Düzenleyen: ON8

13.15-14.15
Söyleşi: “40 Yıllık Bir Çeviri Serüveni: Vergillius’un Ölümü ve Hermann Broch”
Konuşmacı: Ahmet Cemal
Düzenleyen: İthaki Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Alberto Manguel ile Kitapları Üzerine”
Konuşmacı: Alberto Manguel
Düzenleyen: Yapı Kredi Yayınları

15.45-16.45
Şiir Dinletisi ve Söyleşi
Konuşmacı: Ahmet Telli
Düzenleyen: Everest Yayınları

17.00-18.00
Panel: “Tarihte Kızılbaş-Alevi Katliamı”
Yöneten: Sırrı Öztürk
Konuşmacılar: İsmail Hardal, Serhat Halis, Süleyman Deprem
Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi

18.15-19.15
Söyleşi: Sıcak Haziran: “Gezi Direnişi ve Gösterdikleri”
Konuşmacılar: Nuray Sancar, Erdem Yörük, Tayfun Kahraman
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın
3 Kasım 2013 Pazar
Kınalıada Salonu
12.15-13.15
Söyleşi: “Ölümünün 50. Yılında Nazım Hikmet ve Alman Eleştirisi”
Konuşmacı: Yüksel Pazarkaya
Düzenleyen: TÜYAP

13.30-14.15
Söyleşi: “32. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Taner Timur”
Konuşmacılar: Taner Timur, Faruk Şüyün
Düzenleyen: TÜYAP

14.30-16.00
Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri Töreni
Panel: “Ders Kitaplarında Şiir”
Yöneten: Abdullah Uçman
Konuşmacılar: Haydar Ergülen, Adil İzci, Şeref Bilsel
Düzenleyen: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi-TÜYAP

17.00-18.00
Şiir-Müzik Dinletisi: “Gezi’nin Şiiri Şiirin Gezi’si”
Katılımcılar: Sezai Sarıoğlu, Nar Sesleri
Düzenleyen: Yasakmeyve
04.11.2013 Pazartesi/Monday
Moda Salonu / Conference Room

11.00-11.45
Presentation/Sunum: “Polish Book Market / Polonya Kitap Pazarı”
Speakers/Konuşmacılar: Elzbieta Kalinowska, Tomasz Pindel
By/Düzenleyen: Poland Book Institute / Polonya Kitap Enstitüsü

12.00-13.00
Presentation/Sunum: “The copyrights of e-books / E-kitapların telif hakları”
Speakers/Konuşmacılar: Petra Hardt (Suhrpkamp Verlag), Can Öz (Can Yayınları)
By/Düzenleyen: TUYAP-Turkish Publishers Association / Türkiye Yayıncılar Birliği

13.30-15.30
Panel: “Heading towards a digital future – an update on international e-book markets / Dijital geleceğe doğru uluslararası e-kitap pazarlarına bakış”
Speakers/Konuşmacılar:  Steffen Meier (Eugen Ulmer Verlag, spokesman of the electronic publishing committee of the German Publishers and Booksellers Association / Almanya Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği elektronik yayım komitesi sözcüsü), Tuğrul Paşaoğlu (Chairperson of Turkish Publishers Association Digital Publishing Commission / Türkiye Yayıncılar Birliği Dijital Yayıncılık Komisyonu Başkanı)
By/Düzenleyen: Frankfurt Academy in cooperation with The Turkish Publishers Association, TÜYAP and German Federal Foreign Office / Frankfurt Akademisi, Türkiye Yayıncılar Birliği, TÜYAP ve Alman Dışişleri Bakanlığı işbirliğiyle

15.45-17.00
Panel: “Copyright Agencies and International Translation Funds / Telif Ajansları ve Uluslararası Çeviri Fonları”
Moderator: Mehmet Hakkı Suçin, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı
Speakers/Konuşmacılar: Tomasz Pindel (Polish Translation Funding Program / Polonya Çeviri Destek Programı), Agnes Füle (Hungarian Translation Funding Program / Macaristan Çeviri Destek Programı), Magdalena Debowska (Polish Rights Copyright Agency / Telif Ajansı – Polonya); Peter Bolza (Kátai & Bolza Literary Agents, Hungary / Kátai & Bolza Ajansı, Macaristan)
By/Düzenleyen: Ministry of Culture and Tourism of Turkey / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

17.15-18.15
Talk/Söyleşi: “Meeting With the Modern Azerbaijan Writers / Çağdaş Azerbaycan Yazarlarıyla Buluşma”
Speakers/Konuşmacılar: Anar (Chairman of Azerbaijan Writers’ Union / Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı); Agil Abbas (Member of Parliament, Writer / Milletvekili, Yazar); Ganira Pashayeva (Member of Parliament, Writer / Milletvekili, Yazar)
By/Düzenleyen: Azerbaijan / Azerbaycan
04.11.2013 Pazartesi/Monday
Kalamış Salonu / Conference Room

14.30-15.30
Panel: “Translating Culture: The Role of Cultural Knowledge in Translation / Kültürü Çevirmek: Kültürel Bilginin Çevirideki Rolü”
Moderator/Yöneten: Necdet Adabağ (Moderator of Turkish↔Italian Translation Workshop/Türkçe↔İtalyanca Çeviri Atölyesi Moderatörü
Speakers/Konuşmacılar: Rosie Pinhas-Delpuech, Mehmet Hakkı Suçin, Rafael Carpintero Ortega, Giampiero Bellingeri, Sema Orsoy, Hülya Arslan, Neşe Munise Yüce, Melike Günyüz
By: Ministry of Culture and Tourism of Turkey / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
4 Kasım 2013 Pazartesi
Marmara Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Çılgın Dondurma”
Konuşmacı: Tülin Kozikoğlu
Düzenleyen: İletişim Yayınları

13.15-14.15
Tiyatro Gösterisi: Küçük Eda
Hazırlayan: Zeynep Ekorkmaz
Düzenleyen: Ünlü Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “İslam’da Devrim ve Sosyal Adalet”
Konuşmacılar: İhsan Eliaçık
Düzenleyen: Doğu Kitabevi

17.00-18.00
Şiir Dinleti: “Şiir Her Şey”
Yöneten: Tekin Gönenç
Katılımcılar: Reyhan Sur, Ali Karagöz, Tekin Gönenç, Atilla Oğuz, Şen Çakır, Bircan Çelik, Bedran Cebiroğlu, Melahat Babalık, Erol Börekçi
Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği
4 Kasım 2013 Pazartesi
Çocuk Atölye Alanı
11.00-12.00
Atölye: “Çiğdem Gündeş ile Çizgiden Masal’a”
Düzenleyen: Tudem Yayınları
4 Kasım 2013 Pazartesi
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Okuma-Söyleşi: “Şiir ve Çocuk”
Konuşmacı: Necdet Neydim
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

12.00-12.45
Söyleşi: “Çılgın Dondurma”
Konuşmacı: Tülin Kozikoğlu
Düzenleyen: İletişim Yayınları

13.0-13.45
Söyleşi-Tiyatro: “Çocuk Edebiyatında Fantastik Öykünün Yeri”
Konuşmacı: E. Murat Yığcı
Düzenleyen: Caretta Kitap

14.00-15.00
Söyleşi: Nasrettin Hoca Çocuk Olsaydı!
Konuşmacı: Hasan Ahmet GÖKÇE
Düzenleyen: Gonca Çocuk Dergisi

15.15-16.15
Panel: “Edebiyat ve Düşünce Metinlerinde Sansür”
Yöneten: Ayşe Banu Karadağ
Konuşmacılar: Meral Camcı, Süha Sertabipoğlu, İrem Üstünsöz, Sabri Gürses
Düzenleyen: ÇevDer

16.30-17.30
Söyleşi: “Ahmet Necdet ve Şiire Çalışmak”
Konuşmacılar: Metin Cengiz, Leyla Şahin
Düzenleyen: Şiirden Yayıncılık
5 Kasım 2013 Salı
Marmara Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Masallar Fantastik midir?”
Konuşmacı: Ümit Yaşar Özkan
Düzenleyen: Sedir Kitap

13.00-13.45
Söyleşi: “Düş Hırsızlarına Karşı Otoriteye Direniş”
Konuşmacılar: Zehra İpşiroğlu, Gülsüm Cengiz
Düzenleyen: E Yayınları

14.00-15.00
Söyleşi: “Büyüyen Çocuğun Gelişen Cinselliği”
Konuşmacı: Yaşam Yanardağ Çelik
Düzenleyen: Net Yayın

15.15-16.15
Söyleşi: “İlahi Nizam ve Kainat Üzerine Açılımlar”
Konuşmacı: Tülin Etyemez Schimberg
Düzenleyen: Ruh ve Madde Yayınları

16.30-17.30
Panel: “Kadın Yazarların Kaleminde Erotizm Ne Kadar Özgür?” ve Nezih-Er Yayınları Öykü Yarışması Ödül Töreni
Yöneten: Nevzat Süer Sezgin
Konuşmacılar: Handan Gökçek, Aydan Yalçın, Tekgül Arı
Düzenleyen: Nezih-Er Yayınları

17.45-18.45
Panel: Sait Maden: Şiirin Yeryüzü Tanığı
Yöneten: Seyyit Nezir
Konuşmacılar: Cevat Çapan, Necati Güngör, Sarp Maden, Emine Erbaş, Mecit Ünal
Düzenleyen: Çekirdek Yayınevi
5 Kasım 2013 Salı
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Okuma-Söyleşi: “Anadolu’da Bir Zamanlar Dizisinde Piri Reis ve Korsan Kızlar”
Konuşmacı: İsmet Bertan
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

12.00-12.45
Atölye: “Öykü Atölyesi”
Konuşmacılar: Pelin Güneş, Ceren Kerimoğlu
Düzenleyen: Elma Yayınevi

13.00-13.45
Okuma-Söyleşi: “Aslı Der ile İlk Gençlik Romanı Defne’yi Beklerken Üzerine”
Konuşmacı: Aslı Der
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

14.00-14.45
Söyleşi: “Okuyup da N’olacak?”
Konuşmacı: Miyase Sertbarut
Düzenleyen: Tudem Yayınları

15.00-15.45
Söyleşi: “Konuşan Resimler”
Konuşmacılar: Tevfik Taş
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın-Evrensel Çocuk Kitaplığı

16.00-16.45
Panel: “Çocuk Edebiyatındaki Gelişmeler ve Değişimler”
Yöneten: Yahya Türkeli
Konuşmacılar: Semra Atasoy, Hasan Güleryüz, İsmet Aci, Ufuk Özgül
Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği
6 Kasım 2013 Çarşamba
Çocuk Atölye Alanı
13.00-14.00
Atölye: “Simla Sunay ile Sözcüklerin Rengi, Rengin Mutluluğu”
Düzenleyen: Desen Yayınları
6 Kasım 2013 Çarşamba
Marmara Salonu
11.00-12.00
Söyleşi: “Dikkat Dahi Olabilirsiniz”
Konuşmacı: Ahmet Maraşlı
Düzenleyen: Timaş Çocuk

13.15-14.15
Söyleşi ve Şiir Dinletisi: “30. Yılında Gülsüm Cengiz Şiiri ve Yasak Sevda Sözcükleri”
Konuşmacılar: Âba Müslim Çelik, Tahir Şilkan, Gülsüm Cengiz, Özel Alev Lisesi Öğrencileri
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

14.30-15.30
Söyleşi: “Bir Kapıdan Geçmek: Ölüm”
Konuşmacı: Senai Demirci
Düzenleyen: Timaş Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: Yazmak ve yaşamak arasında Türkiye’de kadın olmak
Konuşmacılar: Nilgün Şimşek, Tülin Dursun, Özgür Turan, Nehir Yılmaz, Müge Sandıkçıoğlu, Sema Kılıç
Düzenleyen: Yitik Ülke Yayınları

17.00-18.00
Söyleşi: “Kanser Öldürmek İçin Değil, Yaşatmak İçindir”
Konuşmacı: Yücel Aydemir, Berrin Kırar ve Dr. Mustafa Saltoglu
Düzenleyen: Yaşamın Gizemi
6 Kasım 2013 Çarşamba
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Çocukların Hakları Var”
Konuşmacı: Süleyman Bulut
Düzenleyen: Can Çocuk Yayınları

12.00-12.45
Okuma-Söyleşi: “Gaye Boralıoğlu İlk Gençlik Romanı İçimdeki Ses ile Köprü Kitaplar’da”
Konuşmacı: Gaye Boralıoğlu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

13.00-13.45
Söyleşi: “Mavisel Yener Çocuklarla Buluşuyor  Okuyoruz,  Eğleniyoruz, Düşünüyoruz, Düşlüyoruz”
Konuşmacı: Mavisel Yener
Düzenleyen: Bilgi Yayınevi

14.00-14.45
Okuma-Söyleşi: “İzmir Sokaklarında Bir Simitçi Çocuk Romanı: Gevrekçi”
Konuşmacı: Hacer Kılcıoğlu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

15.00-16.00
Söyleşi: “Yazar-Öğrenci Buluşmalarını Eğlenceli Kılmak”
Konuşmacılar: Fatma Akpınar, Tülin Kozikoğlu, Yıldıray Karakiya
Düzenleyen: Redhouse
16.15-17.15
Söyleşi: “Bağzı Şeylere Öyküler-Gezi Öyküleri”
Konuşmacılar: Berna Durmaz, Hakan Bıçakçı, Aziz Gökdemir, Fuat Sevimay, Türker Ayyıldız, Mehmet Fırat Pürselim, Kadir Yüksel
Düzenleyen: Aylak Adam Yayınları

17.30-18.30
Söyleşi: “Kentsel Dönüşüm”
Konuşmacılar: Mert Uzun, Esra Sert, Birand Berberoğlu
Düzenleyen: Yazılama
6 Kasım 2013 Çarşamba
Büyükada Salonu
11.00-12.00
Söyleşi: “Çocuk ve Edebiyat En Çok İstanbul’a Yakışır”
Konuşmacılar: Nuran Turan, Figen Yaman Çoşar
Düzenleyen: Sedir Kitap

13.15-14.00
Söyleşi: “Masal Masal Aytül Akal”
Konuşmacı: Aytül Akal
Düzenleyen: Uçanbalık Yayınları

14.15-15.15
Söyleşi: “Başarıda Dikkat ve Öğrenme”
Konuşmacı: Osman Abalı
Düzenleyen: Adeda Yayıncılık

15.30-16.30
Söyleşi: “Firat Ceweri, Yazarlığı ve Romanları”
Konuşmacılar: Ali Fikri Işık, Firat Ceweri
Düzenleyen: Ava Yayınları

16.45-17.45
Söyleşi: Türkiye’de Polisiye Edebiyatın Gelişimi”
Yöneten: Erol Üyepazarcı
Konuşmacılar: Ahmet Ümit, Sevin Okyay.
Düzenleyen: Labirent Yayınları – NTV Yayınları

18.00-19.00
Söyleşi: “Hegel’in Tarih Felsefesi ve Küreselleşme”
Konuşmacı: Aziz Yardımlı
Düzenleyen: İdea Yayınevi
7  Kasım 2013 Perşembe
Marmara Salonu

12.00-12.45
Söyleşi: “Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi”
Konuşmacı: Murat Tunalı
Düzenleyen: Yediveren Yayınları

13.00-14.00
Panel: “Dönemde Uğranılan Hukuksuzluklar, Hukuk Alanındaki Zorlamalar ile Basın Özgürlüğü”
Yöneten: M. Namık Kemal Boya
Konuşmacılar: Celal Ülgen, Orhan Bursalı
Düzenleyen: CUMOK

14.15-15.15
Panel: “12 Eylül’ün Adaleti”
Yöneten: İlbay Kahraman’
Konuşmacılar: Özlem Delikanlı, Sedat Göçmen, Eylem Delikanlı
Düzenleyen: Ayrıntı Yayınları

15.30- 16.30
Söyleşi: “Eğitime Dijital Bakış”
Konuşmacı: Adem Zeyrek
Düzenleyen: Eksen Yayıncılık
7 Kasım 2013 Perşembe
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Aslı Tohumcu’dan Çocuklar için Gizemli 3 Kitap: Bolbadim Günlükleri”
Konuşmacı: Aslı Tohumcu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

12.00-12.45
Söyleşi: “Arkadaşım Nasreddin Hoca”
Konuşmacı: Süleyman Bulut
Düzenleyen: Tudem Yayınları

13.00-13.45
Okuma-Söyleşi: “Zıtlıklar Üzerine Düşündüren Modern Bir Çocuk Romanı: Lataşiba”
Konuşmacı: İrem Uşar
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

14.00-14.45
Söyleşi: “Masalcı Abla”
Düzenleyen: Timaş Çocuk

15.00-16.00
Söyleşi: ” Adapa’nın 4 Bin Yıl Sonra Geri Dönüşü – Mezopotamya Hikaye Masalları ”
Konuşmacı: Yücel Feyzioğlu
Düzenleyen: Nesin Yayınevi

16.15-17.15
Panel: “Üniversitelerde Bilim Mücadelesi ve Onur Hamzaoğlu Olayı”
Konuşmacılar: Onur Hamzaoğlu, Cem Terzi, Beyza Üstün
Düzenleyen: Yordam Kitap

17.30-18.30
Söyleşi: “Türk’üm, Doğruyum, Amerikalı’yım”
Konuşmacı: Kaya Boztepe
Düzenleyen: Leman Dergisi
7 Kasım 2013 Perşembe
Heybeliada Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “ Masal Kuşunun Kanadında Gülsüm Cengiz Çocuklarla Buluşuyor ve Özel Alev İlköğretim Okulu Öğrencilerinden Gülsüm Cengiz Roman Kahramanı Canlandırması”
Konuşmacılar: Gülsüm Cengiz
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın-Evrensel Çocuk Kitaplığı

12.00-13.00
Panel: “Okumak ya da Okumamak”
Yöneten: Sultan Savaş
Konuşmacılar: Renan Özdemir, Alpay Şayhan, Çınar Kaya
Düzenleyen: Kelime Yayınları

13.15-14.15
Yaratıcı Drama: “Caretta Kitap Drama ile Okuma”
Konuşmacı: Nilay Yılmaz
Düzenleyen: Caretta Kitap

15.00-16.15
Söyleşi: “40. Yılında Yansıma Dergisi Yazarlarına Saygı: Rıfat Ilgaz, Ö. F. Toprak, Sait Maden, Kerim Korcan, Ş. Kurdakul, Behzat Ay, Zühtü Bayar, A. Hatipoğlu”
Yöneten: Tekin Sönmez
Konuşmacılar: Hayati Asılyazıcı, Eray Canberk, Rıza Zelyut, Ahmet Özer, Ziya Oykut, Hasan Kantarcı
Düzenleyen: Nis Media

16.30-17.30
Söyleşi: “Nâzım Hikmet Şiirinde Gelecek”
Konuşmacı: Tahir Şilkan
Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası

17.45-18.45
Söyleşi: “Şairler Arasında Kadın Olmak”
Katılımcılar: Necmiye Alpay, Anita Sezgener, Betül Dünder
Düzenleyen: İkaros Yayınları
8 Kasım 2013 Cuma
Çocuk Atölye Alanı
11.00-12.00
Atölye: “Torbadan Öykü Çıktı”
Konuşmacı: Ahmet Önel
Düzenleyen: Elma Yayınevi
8 Kasım 2013 Cuma
Interexpo Salonu
14.00-15.00
Panel:”Gezi Eylemleri, Kitle Hareketleri Ve Genç Türkiye”
Yöneten: M. Namık Kemal Boya
Konuşmacılar: Barış Pehlivan, Çağdaş Cengiz, Selim Kayan
Düzenleyen: CUMOK

16.15-17.15
Söyleşi: “Yakın Doğu’da Kürtler”
Konuşmacı: İsmail Beşikci
Düzenleyen: İsmail Beşikci Vakfı Yayınları
8 Kasım 2013 Cuma
Marmara Salonu
12.15-13.15
Tiyatro Gösterisi: Küçük Eda
Hazırlayan: Zeynep Ekorkmaz
Düzenleyen: Şimşek Yayınları

13.30-15.00
Söyleşi: “Dünün, Bugünün Yarının Kitapları”
Konuşmacı: Halit Kıvanç
Düzenleyen: NTV Yayınları

15.15-16.30
Forum-Söyleşi: “Kentsel Dönüşüm Manzaraları Üzerine”
Konuşmacılar: Nar Photos kolektifinden; Serra Akcan, Eren Aytuğ, Mehmet Kaçmaz, Tolga Sezgin, Saner Şen ve Kerem Uzel;
ve yazarlar Semih Akşeker, Cihan Aktaş, Hakan Bıçakçı, İhsan Bilgin, Tanıl Bora, Gaye Boralıoğlu, Funda Şenol Cantek, Haydar Ergülen, Alev Erkilet, Özgür Sevgi Göral, Pınar Öğünç, Mine Söğüt, Jean-François Pérouse, Özcan Yurdalan, Turgut Yüksel
Düzenleyen: İletişim Yayınları

16.45-18.15
Panel: “Şimdiki Zamanın Tarihi”
Konuşmacılar: Vangelis Kechriotis, Teyfur Erdoğdu , Ahmet Kuyaş), Işık Tamdoğan Düzenleyen: Tarih Vakfı
8 Kasım 2013 Cuma
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Okuma-Söyleşi: “Sosyal Medya, Tüketim Çılgınlığı ve Çocuklar: Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği”
Konuşmacı: Behiç Ak
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

12.00-12.45
Söyleşi: “Çocuklarla Baş Başa”
Konuşmacı: Görkem Yeltan
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Kitap

13.00-13.45
Okuma-Söyleşi: “Cemil Kavukçu İlk Gençlik Romanı Yolun Başındakiler ile Köprü Kitaplar’da”
Konuşmacı: Cemil Kavukçu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

14.00-14.45
Söyleşi: “Çalısüpürgesinin Muhteşem Dünyası”
Yönetenler: Ebru Erişken, Deniz Tuna Dalyancı
Konuşmacı: Sabine Bohlmann
Düzenleyen: Kelime Yayınları

16.00-17.00
Söyleşi: “Tasavvuf Ne Değildir?”
Konuşmacı: M. Fatih Çıtlak
Düzenleyen: Sufi Kitap

17.15-18.15
Söyleşi-Ney Dinleti
Konuşmacı ve Neyzen: Güneri İçoğlu
Düzenleyen: Leman Dergisi
8 Kasım 2013 Cuma
Heybeliada Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Drama ve Oyunlarla Nehirden Okyanuslara Yolculuk”
Konuşmacı: Nilay Yılmaz
Düzenleyen: Altın Kitaplar

12.00-12.45
Söyleşi: “Gençlerle Diyalog”
Konuşmacılar: Zehra İpşiroğlu, Tijen Şavaşkan
Düzenleyen: E Yayınları

13.00-13.45
Söyleşi: “Nereden Çıktı Bu Fen ve Teknoloji?”
Konuşmacı: Toprak Işık
Düzenleyen: Tudem Yayınları

14.00-14.45
Söyleşi: “Zamanda Yolculuk”
Konuşmacı: Nur İçözü
Düzenleyen: Altın Kitaplar

16.30-17.30
Söyleşi: “Gezi Parkı Direnişi”
Konuşmacı: Mustafa K. Erdemol
Düzenleyen: Yazılama Yayınevi

17.45-18.45
Söyleşi: “Marksist Klasikleri Nasıl Okumalı?”
Konuşmacılar:  Cem Eroğul, Erkin Özalp
Düzenleyen: Yordam Kitap
8 Kasım 2013 Cuma
Büyükada Salonu
12.15-13.15
Söyleşi: “Tarihin Posta Kutusu: Mektuplar”
Konuşmacı: Turgut Çeviker
Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası

14.15-15.15
Söyleşi: “Uçurumun Kenarında Dış Politika”
Konuşmacı: Onur Öymen
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

15.30-16.30
Panel: “21. Yüzyılda Tiyatromuzda Dramaturji”
Konuşmacılar: Zehra İpşiroğlu, Eren Aysan, Cenk Gündoğdu
Düzenleyen: İkaros Yayınları

16.45-17.45
Söyleşi: “Bir Bilgi Ve Deneyim Paylaşımı Aracı Olarak Feminist Yayıncılık”
Konuşmacılar: Ayşe Düzkan, Amy Spangler, Ülfet Taylı
Düzenleyen: Mor Çatı Vakfı

18.00-19.00
Söyleşi: “Gezi Parkı-Taksim Direnişi’nin Edebiyatımıza Yansımaları”
Konuşmacılar: Ali Şimşek, Alper Gencer, Cenk Gündoğdu, Ahmet Yıldız
Düzenleyen: Karşı Yayınları
8 Kasım 2013 Cuma
Kınalıada Salonu
13.00-14.00
Panel: “Tanpınar Ve Ceyhun’da Tarihin Edebiyata İzdüşümü”
Yöneten: Mecit Ünal
Konuşmacılar: Berkiz Berksoy, Seyyit Nezir
Düzenleyen: Sis Çanı – Broy Yayınevi

14.15-15.15
Panel: “Güngör Gençay’ın Ardından”
Yönetenler: Osman Bozkurt, Kadir İncesu
Konuşmacılar:  Şener Aksu, Tanju Akerman, Hasan Örnek, Nuray Gök Aksamaz,  Gamze Bakay, Serdar Çarıkçıoğlu
Şiirleriyle Katılacaklar: Nalan Çelik, Dilruba Nuray Erenler, Servet Çolak, Fatma Bilkay, Fatma Türk Kuşkaya, İsmail Biçer, Minel Altıner
Düzenleyen: Aydili Sanat Dergisi

15.30-16.30
Söyleşi: “Rûmî’nin Bildiği Aşk: Kayıp Gül’ün Yazarından Mevlânâ’nın Aslına Uzanan Bir Yolculuk”
Konuşmacı: Serdar Özkan
Düzenleyen: Artemis Yayınları

16.45-17.45
Sohbet ve Dinleti: “Kavafis Şehir’e Dönüyor: Şiir Dinletisi ve Sohbet”
Konuşmacılar: Ahmet Ümit, Ari Çokona, Anestis Vasilakeris
Düzenleyen: istos yayın

18.00-18.45
Panel: “Paketlenen Demokrasi”
Yöneten: Seyyit Nezir
Konuşmacılar:  Cemil Orkunoğlu, Gökalp Eren,Cüneyt Akalın, Barış Doster
Düzenleyen: 68’liler Birliği Vakfı

9 Kasım 2013 Cumartesi
Çocuk Atölye Alanı
13.00-14.00
Atölye: “Nazan Tacer ile Origami Atölyesi”
Düzenleyen: Tudem Yayınları
9 Kasım 2013 Cumartesi
Interexpo Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Batı düşüncesinde İslam Peygamberi Problematiği ve İslamofobi”
Konuşmacı: Omid Safi
Düzenleyen: Nefes Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Hasret”
Konuşmacı: Canan Tan
Düzenleyen: Doğan Kitap

14.30-15.30
Söyleşi: “Çocuk, Masal, Rüya”
Konuşmacı: Üstün Dökmen
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

15.45-16.45
Söyleşi: “Duygularım ve Davranışlarım”
Konuşmacı: Bengi Semerci
Düzenleyen: Yeşil Dinozor

17.00-18.30
Panel: “Günümüz Tarih Dergileri Ekseninde Türkiye’de Tarih Dergiciliği”
Yöneten: Yusuf Çağlar
Konuşmacılar: Orhan Koloğlu, Mustafa Armağan, Ahmet Akşit, Hamit Pehlivanlı, Gürsel Göncü
Düzenleyen: Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi

18.40-19.50
Söyleşi: “Gezi: Zapatistalar’dan Mısır’a Temsil’e Karşı İfade – Ortak Alan ve Komünizm”
Konuşmacılar: Sinem Özer, Münevver Çelik, Cengiz Baysoy
Düzenleyen: Otonom Yayıncılık
9 Kasım 2013 Cumartesi
Marmara Salonu
12.00-13.00
Panel: “Genç Edebiyat, Genç Okur, Genç Gündem”
Konuşmacılar: Müge İplikçi, Ahmet Büke, Müren Beykan
Düzenleyen: ON8

13.15-14.15
Söyleşi: “İskilipli Atıf Hoca Meselesi – Yalanlar ve Gerçekler”
Konuşmacı: Sinan Meydan
Düzenleyen: İnkılap Yayınevi

14.30-15.30
Söyleşi: “İlber Ortaylı Seyahatnamesi”
Konuşmacı: İlber Ortaylı
Düzenleyen: Timaş Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Aklı Yazıyla Denemek”
Konuşmacı: Murathan Mungan
Düzenleyen: Metis Yayınları

17.00-18.00
Söyleşi: “Puşkin’den Günümüze Rus Şiiri”
Konuşmacı: Ataol Behramoğlu
Düzenleyen: Tekin Yayınevi

18.15-19.15
Söyleşi: “OT Dergisi Yazarları/Çizerleri Okurlarla Buluşuyor
Konuşmacılar: OT Dergisi Yazarları/Çizerleri
Düzenleyen: OT Dergisi
9 Kasım 2013 Cumartesi
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Söyleşi: “Tarih Öncesi Dünyanın Hakimleri: Dinozorlar”
Konuşmacı: İlkay Marangoz
Düzenleyen: Yeşil Dinozor

12.00-13.00
Söyleşi: “Türk Milliyetçiliğinin Ekonomi-Politiği – Mülkiyetin Türkleştirilmesinde 1915 Yağması”
Konuşmacılar: Nevzat Onaran, Pakrat Estukyan
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

13.15-14.15
Panel: “Gökyüzü’ne Kement Atan Kız Gülten Dayıoğlu’nun Hikâyesi ve Türk Çocuk ve Gençlik Edebiyatındaki Yeri”
Yöneten: Sedat Sever
Konuşmacılar: Gülten Dayıoğlu, Adnan Binyazar, Selahattin Dilidüzgün, Sedat Sever
Düzenleyen: Altın Kitaplar

14.30-15.30
Söyleşi: “Yekta Kopan ile Söyleşi”
Konuşmacı: Yekta Kopan
Düzenleyen: Can Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Bilinmeyen Türkler”
Konuşmacı: Heath W. Lowry
Düzenleyen: Uğur Yayınları

17.00-18.00
Panel: “Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkiye Dış Politikası”
Konuşmacılar: Ercan Karakaş, Osman Korutürk
Düzenleyen: SODEV

18.15-19.15
Panel: “Ortadoğu’da Bahar”
Yöneten: Orhan Gökdemir
Konuşmacılar: Hüsnü Mahalli, Talat Turhan
Düzenleyen: Destek Yayınları
9 Kasım 2013 Cumartesi
Büyükada Salonu
12.00-13.00
Panel: “Lozan Mübadelesinin Sosyal ve Kültürel Yansımaları”
Yöneten: Fahri Aral
Konuşmacılar: Ayhan Aktar, Elçin Macar
Düzenleyen: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları-Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi

13.15-14.15
Söyleşi: “Tarihte İlk Dört Anadolu Konsili”
Konuşmacı: Behnan Konutgan
Düzenleyen: Kitabı Mukaddes

14.30-15.30
Söyleşi: “Şimdi Masal Anlatma Zamanı”
Konuşmacı: Muhsine Helimoğlu Yavuz
Düzenleyen: Can Çocuk

15.45-16.45
Panel: “Gezi ve 15/16 Haziran”
Yöneten: Serhat Halis
Konuşmacı: Sırrı Öztürk
Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi

17.00-18.00
Söyleşi: “Gerdeniya Gewherî, Zivingî’nin Melayê Cizîrî Tefsiri”
Konuşmacılar: Emîn Narozî, Kadri Yıldırım
Düzenleyen: Avesta Yayınları

9 Kasım 2013 Cumartesi
Heybeliada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “İşimle Başım Dertte”
Konuşmacı: Toprak Işık
Düzenleyen: Delidolu Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Kemal Tahir: 40 Yılın Bakiyesi”
Konuşmacılar: Kurtuluş Kayalı, Ahmet Öz
Düzenleyen: İthaki Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Yeni Bin Yılda Aşk”
Konuşmacı: Aret Vartanyan
Düzenleyen: Destek Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Savaş ve Edebiyat”
Konuşmacı: Mehmet Eroğlu
Düzenleyen: İletişim Yayınları

17.00-18.00
Panel: “Geçmişi Geleceğe Taşıyan Kadınlar”
Yöneten: Nazan Moroğlu
Konuşmacılar: Yazgülü Aldoğan, Gülsen Tuncer
Düzenleyen: TÜKD

18.15-19.15
Panel: Gezi Parkı ve Edebiyat
Konuşmacılar: Halil İbrahim Özcan, Haydar Ergülen, Sabri Kuşkonmaz, Tarık Günersel, Tülin Dursun
Düzenleyen: Uluslararası PEN Türkiye Merkezi
9 Kasım 2013 Cumartesi
Kınalıada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Marx, Benjamin, Adorno-Sanat ve Edebiyat”
Konuşmacı: Onur Bilge Kula
Düzenleyen: İş Kültür Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Haldun Taner Tiyatrosu”
Konuşmacılar: Kerem Karaboğa, Demet Taner, Ayşegül Yüksel
Düzenleyen: Habitus Kitap – İ. Ü Haldun Taner Uygulama ve Araştırma Merkezi

14.30-15.30
Anma-Söyleşi: “Öykünün Saf İpeği Tomris Uyar / Ölümünün 10. Yılında”
Konuşmacılar: Semih Gümüş, Handan İnci, Semra Aktunç
Düzenleyen: Yapı Kredi Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Son Sefarad”
Konuşmacı: Beyazıt Akman
Düzenleyen: Epsilon Yayınevi

17.00-18.00
Panel: “Lizbon’a Gece Treni ile Saramago’ya Yolculuk”
Yöneten: Nurdan Ergil
Konuşmacılar: Şerife Ertaş, Baha Oral, Aydın Ergil, Seray Anıl
Düzenleyen: Ekin Yazın Sanat Dostları

18.15-19.15
Söyleşi: “Bir Türk Filmi Olarak Kanser-Kanserle İletişim”
Konuşmacı: Ahmet  Erözenci
Düzenleyen: Ayrıntı Yayınları
10 Kasım 2013 Pazar
Çocuk Atölye Alanı
11.00-12.00
Atölye: Hicabi Demirci ile Karikatür Okuma Atölyesi
Düzenleyen: Desen Yayınları
10 Kasım 2013 Pazar
Interexpo Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Siyaset Nereye Gidiyor”
Konuşmacı: Erdal Sarızeybek
Düzenleyen: Artı Dağıtım

13.15-14.15
Söyleşi: “Bir Türkiyelileşememe Öyküsü”
Konuşmacı: Aydemir Güler
Düzenleyen: Yazılama Yayınevi

14.30-15.30
Söyleşi: “İslam Dünyası’na İkinci Bahar Gelir mi?”
Konuşmacı: Mümtaz’er Türköne
Düzenleyen: Nesil Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Carpe Diem”
Konuşmacı: Aşkım Kapışmak
Düzenleyen: İnkılap Yayınevi

17.00-18.00
Söyleşi: “Türkiye Rock Tarihi”
Konuşmacılar: Güven Erkin Erkal, Hulusi Tunca, Cahit Berkay
Düzenleyen: Esen Kitap
10 Kasım 2013 Pazar
Marmara Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Şiirli Şöyleşiler”
Konuşmacı: Şükrü Erbaş
Düzenleyen: Kırmızı Kedi Kitap

13.15-14.15
Söyleşi: “Dünyaya Hükmeden Sultan: Kanuni
Konuşmacı: Talha Uğurluel
Düzenleyen: Timaş Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “En Yalın Ve En Efsunlu Meseleler Üzerine”
Konuşmacı: Ercan Kesal
Düzenleyen: İletişim Yayınları

15.45-16.45
Panel: “Cumhuriyet’in Tartışmalı Konularına Eleştirel Bakış: Yakın Tarihimizle Hesaplaşmanın Neresindeyiz?”
Konuşmacılar: Mete Tunçay, Zafer Toprak, Bülent Bilmez
Düzenleyen: Tarih Vakfı

17.00-18.00
Söyleşi: “Gezi Direnişi, Tribünler ve Futbolun Sosyo-Politiği”
Konuşmacılar: Dağhan Irak, Özgür Özgülgün
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın
10 Kasım 2013 Pazar
Karadeniz Salonu
11.00-11.45
Fotoğraf Sunumu: “Myanmar ve Tarihin Kaybolan Askerleri”
Sunan: Faruk Budak
Düzenleyen: Yeşil Dinozor

12.00-13.00
Söyleşi: “Mermer Kule’den Haliç’e İstanbul’un Karasurları”
Konuşmacı: Nezih Başgelen
Düzenleyen: Arkeoloji Sanat Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Ömer Hayyam”
Konuşmacılar: Ekrem Ataer, Adnan Binyazar, Afşar Timuçin
Düzenleyen: Kaynak Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Türkiye Kadın Tarihini Nasıl Yazdık?”
Konuşmacılar: Handan Çağlayan, Kayuş Gavrilof Çalıkman,Yaprak Zihnioğlu
Düzenleyen: Mor Çatı Vakfı

17.00-18.00
Söyleşi: “Gizli Güçlerin Farkındalığı”
Konuşmacı: Bünyamin Çetinkaya
Düzenleyen: Pegem Akademi
10 Kasım 2013 Pazar
Büyükada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Askeri Darbelerden Siyasallaştırılan Davalara”
Konuşmacı: Erol Mütercimler
Düzenleyen: Alfa Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Tarihi Maddecilik, Toplum Bilimleri ve Felsefe”
Konuşmacılar: Taner Timur, Cem Eroğul, Sungur Savran
Düzenleyen: Yordam Kitap

14.30-15.30
Söyleşi: “Doğal Ebeveynlik”
Konuşmacı: Adem Güneş
Düzenleyen: Timaş Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Türkiye’nin Yakın Tarihi ve Gençlik Hareketleri”
Konuşmacılar: Halim Demir, Vehbi Bardakçı, Fikret Babuş
Düzenleyen: Ozan Yayıncılık
10 Kasım 2013 Pazar
Heybeliada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: “Antik Tiyatronun Merdivenlerinden Altın Madenine: Bergamalı Simo”
Konuşmacı: Ferda İzbudak Akıncı
Düzenleyen: Delidolu Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi: “Okuma Hiçbir İşe Yaramaz”
Konuşmacı: Onur Caymaz
Düzenleyen: Tekin Yayınevi

14.30-15.30
Söyleşi: “İyi Bir Öykünün Kokusu Nasıl Alınır?”
Konuşmacılar: Cemil Kavukçu, Başar Başarır, Sibel K. Türker
Düzenleyen: Can Yayınları

15:45-16:45
Panel: “Savaş ve Barış Yakındoğu’da Neler Oluyor?”
Yöneten: Sırrı Öztürk
Konuşmacılar: İsmail Hardal, Hüseyin Hizmetçi, Ahmet Çakmak
Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi
10 Kasım 2013 Pazar
Kınalıada Salonu
12.00-13.00
Söyleşi: Kafası Karışanlar İçin Ergenekon
Konuşmacı: H. Büşra Erdal
Düzenleyen: Ufuk Yayınları

13.15-14.15
Söyleşi “Baba Tahirê Uryan”
Konuşmacı: Kadri Yıldırım
Düzenleyen: Avesta Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Fantastik Edebiyatta Hayal Gücü ve Yaratıcılık”
Konuşmacılar: Yankı Enki, Barış Müstecaplıoğlu, Gülşah Elikbank, Yiğit Değer Bengi
Düzenleyen: İthaki Yayınları

15.45-16.45
Söyleşi: “Türkiye’nin Esas Problemi İnsan Kaynağı Problemidir”
Konuşmacı: Alper Kul
Düzenleyen: Say Yayınları
* ETKİNLİK PROGRAMINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VEYA İPTALLERDEN DÜZENLEYEN YAYINEVLERİ SORUMLUDUR.

 

İzmir Kitap Fuarı 18. defa okuyucularıyla bugün buluşuyor

18.İzmir Kitap Fuarı bu sene 400 bin ziyaretçi hedefiyle kapılarını açıyor

18.izmir kiatp fuarı

TÜYAP‘ın Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle bu sene on sekizincisini düzenleyeceği İzmir Kitap Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda yarın kitapseverlerle buluşacak.

9 gün açık kalacak ve 350 yayınevinin ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuara bu yıl 400 bine yakın ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Yetişkinler ve çocuklar için düzenlenen 100’e yakın etkinlik, imza günü ve söyleşinin yapılacağı fuarda, 1 ve 2 numaralı hollerde her yıl olduğu gibi yetişkinler ve çocuklar için çeşitli yayınevlerinin stantları yer alırken, bu yıl ilk kez, 3. holde eğitim ve kaynak kitaplarla sınavlara hazırlık yayınlarının tanıtılıp satılacak.

ONUR KONUĞU AHMET CEMAL

İzmir Fuar Alanı’nda 28 Nisan’a kadar okurlarla buluşacak fuarın onur konuğu ise çevirmen ve yazarAhmet Cemal olacak.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümü öğretim görevlisi, 1942 doğumlu Ahmet Cemal, Bertolt Brecht, Elias Canetti, Stefan Zweig, Ingeborg Bachmann, Paul Celan, Rainer Maria Rilke, Georg Trakl, Friedrich Hölderlin, Heinrich von Kleist, Georg Lukacs, Anna Seghers, Erich M. Remarque, Manes Sperber, Franz Kafka, Walter Benjamin, Robert Musil, Ernst Fischer, Octavio Paz ve E. H. Gombrich gibi birçok ünlü yazarın eserlerini Türkçe’ye kazandırdı.

Fuar etkinlik programını aşağıda bulabilirsiniz.

18. İZMİR KİTAP FUARI ETKİNLİK PROGRAMI

 

 

20 NİSAN 2013 CUMARTESİ

Konferans Salonu I

14.00-15.00
Söyleşi: “Benim Külrengi Zamanlarım”
Konuşmacılar: Ahmet Cemal, Enver Ercan
Düzenleyen: TÜYAP

15.15-16.15
Panel: “Küba’nın Başarısı ”Sosyalist Anayasa ”
Konuşmacı: Eks.Jorge Quesada Concepción
Düzenleyen: José Marti Küba Dostluk Derneği İzmir Şube

16.30-17.30
Söyleşi: “Gerçek Dünya, Sanal Politika”
Konuşmacı: Ercan Karakaş
Düzenleyen: Destek Yayınları

17.45-18.45
Söyleşi: “21. Yüzyılda İşçi Sınıfı”
Konuşmacı: Haluk Yurtsever
Düzenleyen:  Yordam Kitap

Konferans Salonu II

14.00-15.00
Söyleşi: “Atatürk ve İslam”
Konuşmacılar: Anıl Çeçen, Ahmet Akgül
Düzenleyen: Togan Yayıncılık

15.15-16.15
Söyleşi: “Türkçe Konuşmak”
Konuşmacı: Gülgûn Feyman
Düzenleyen: İnkılâp Kitabevi

16.30-17.30
Söyleşi: “Zamana Karşı Orhan Kemal”
Konuşmacılar: Işık Öğütçü, Mazlum Vesek
Düzenleyen: Everest Yayınları

17.45-18.45
Söyleşi: “Deftera Wenda-Kayıp Defter”
Konuşmalar: Ronî War, Receb Dildar
Düzenleyen: Ava Yayınları

 

Konferans Salonu III

14.00-15.00
Söyleşi: “Nihat Genç’le Söyleşi”
Konuşmacı: Nihat Genç
Düzenleyen: Kırmızı Kedi

15.15-16.15
Söyleşi: “Metristepe Nasıl Metrestepe Oldu?”
Konuşmacı: Üstün Dökmen
Düzenleyen: Remzi Kitabevi

16.30-17.30
Söyleşi: “Faruk Dilaver “Yunus Emre’ye Dair”
Konuşmacı: Faruk Dilaver
Düzenleyen: Destek Yayınları

17.45-18.45
Söyleşi: “Göc ve Avrupalı Olmak”
Konuşmacılar: Habib Bektas, Yüksel Pazarkaya
Düzenleyen: TÜYAP

19.00-20.00
Panel: “Başkanlık Sistemi ve Türkiye”
Yöneten: Devrim Barış Çelik
Konuşmacılar: Ercan Karakaş, Bülent Tezcan
Düzenleyen: SODEV

 

21 NİSAN 2013 PAZAR

Konferans Salonu I

 

11.00-11.45
Söyleşi: “Bakalım N’olacak?”
Konuk Yazarlar: Çiğdem Özelsancak Ataş, Fidan Çobanoğlu Kaplan
Yöneten: E. Pınar Ayçiçek
Düzenleyen: Top Yayıncılık, TAKEV Özel İlköğretim Okulu

12.00-13.00
Panel: “Kitapla Değişir Dünya”
Konuşmacılar: Ahmet Cemal, Faruk Duman
Yöneten: Hüseyin Çukur
Düzenleyen: José Marti Küba Dostluk Derneği İzmir Şube -Sol Gazetesi

13.15-14.15
Söyleşi: “Kendi Everest’inize Tırmanın”
Konuşmacı: Nasuh Mahruki
Düzenleyen: Alfa Yayınları

14.30-16.00
Söyleşi: “Sevdiğim Roman Kahramanları”
Konuşmacılar: Nilüfer Kuyaş, Faruk Duman, Mehmet Anıl, Sibel Türker, Cemil Kavukçu
Düzenleyen: Can Yayınları

16.15-17.15
Söyleşi: “Kürt Sorunu, Suriye ve Ortadoğu Denklemi”
Konuşmacı: Haluk Gerger
Düzenleyen: Yordam Kitap

17.30-18.30
Söyleşi: “Ölümünün 40.Yılında Kemal Tahir”
Konuşmacılar: Cengiz Yazoğlu, Sezai Coşkun, Korkut Tuna
Düzenleyen: İthaki Yayınları

18.45-19.30
Söyleşi: Şiir, Tanışmalar, Hatıralar
Konuşmacılar: Nesrin Kültür Kiraz, Sezai Sarıoğlu,  Eşber Yağmurdereli
Düzenleyen:  Kibele Yayınları

 

 

 

Konferans Salonu II

12.00-13.00
Söyleşi: “Hadi Konuşalım”
Konuşmacı: Esra Harmanda
Düzenleyen: Altın Kitaplar

13.15-14.15
Söyleşi: “Korku Çağında Edebiyat”
Konuşmacılar: Onur Behramoğlu, Kadir Aydemir
Düzenleyen: Yitik Ülke Yayınları

14.30-15.30
Söyleşi: “Kemalizm ve Kürt Sorunu
Konuşmacı: Osman Özarslan
Düzenleyen: Ceylan Yayınları

15.45-16.45
Panel:”Savaş Politikaları” Tartışmaları
Yöneten: Serhat Halis
Konuşmacılar: Ahmet Kale, Gülümser Seyitcemaloğlu
Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi

17.00-18.00
Söyleşi: “Stefan Zweig’i Çevirmek”
Konuşmacı: Ahmet Cemal
Düzenleyen: İş Kültür Yayınları

18.15-19.15
Söyleşi: “Ulusalcılık, İşçi Sınıfı Enternasyonalizmi ve 1 Mayıs”
Yöneten: Gürsel Köse
Konuşmacılar: Makum Alagöz, Abdullah Varl
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

 

Konferans Salonu III

12.00-13.00
Söyleşi: “Siyasetin Sefaleti”
Konuşmacı: Osman Pamukoğlu
Düzenleyen: İnkılap Kitabevi

 

13.15-14.15

Panel: “Barış Süreci ve Demokrasi”

Yöneten: Hakkı Ülkü

Konuşmacılar: Alaattin Yüksel, Levent Tüzel

Düzenleyen: SODEV

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Tarihin Işığında Günümüz Sorunları”

Konuşmacı: Erdoğan Aydın

Düzenleyen: Literatür

 

15.45-16.45

Söyleşi: “Aykırı Sorular”

Konuşmacı: Enver Aysever

Düzenleyen: Remzi Kitabevi

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Türkiye Nereye Gidiyor?”

Konuşmacı: Merdan Yanardağ

Düzenleyen: Destek Yayınları

 

18.15-19.15

Söyleşi: “Şeyh Bedrettin ve Pirenelilerin Lanetlileri”

Konuşmacı: Esat Korkmaz

Düzenleyen: TÜYAP-E Yayınları

 

22 NİSAN 2013 PAZARTESİ

Konferans Salonu I

12.00-13.00

Ekrem Güneş’le Söyleşi “ Okudukça Neler Değişir?”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

13.15-14.15

Söyleşi: “Ergenliğin Zorlu Yollarını Resmeden Gençlik Romanı: Defne’yi Beklerken”

Konuşmacı: Aslı Der
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Kaptan’ın Zekâ Oyunları”

Konuk Yazar: Nevzat Erkmen

Yöneten: E. Pınar Ayçiçek

Düzenleyen: Top Yayıncılık, Özel Ege Lisesi

 

15.45-16.45

Panel: “Edebiyatta Yaratıcılık”

Yönlendirici: Hülya Soyşekerci

Konuşmacılar: Yusuf Alper, Levent Mete, Yılmaz Okyay

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği

 

17.00-18.00

Panel: “’Kent ve Edebiyat Dili ve İzmir’

Yöneten: Tekin Sönmez

Konuşmacılar: Mehmet Güler, Ahmet Özer, Hasan Kantarcı

Düzenleyen: Nis Medya

 

18.15-19.15

Söyleşi: “Şiirin Adı İzmir”

Katılımcılar: Ahmet Günbaş, Berin Taşan, Hüseyin Yurttaş, Oğuz Tümbaş,

Bilsen Başaran, Hülya Deniz Ünal, Emel Kayın, Hüseyin Peker, Halim Yazıcı,

Sadık Kırımlı, Süreyya Güven Akçay

Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası

 

Konferans Salonu III

12.00-13.00

Söyleşi: “İyi ki Doğdun Palyaço!”

Konuk Şair: Kazım Şahin

Yöneten: Özden Ölmez Ceylan

Düzenleyen: Top Yayıncılık, MEV Özel Güzelbahçe Koleji, Yöneliş Koleji

 

13.15-14.15

Panel: “Modernite ve Muhafazakarlık Arasına Sıkışmış Kadın”

Yöneten: Güzin Oralkan

Konuşmacılar: Ayşe Ertübey, Gülseren Mungan, Oya Uslu

Düzenleyen: Egeli Kadın Yazarlar Platformu

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Çok Şikâyetim Var/ Küçük Şikâyetler Defteri”

Konuk Yazar: Nursel Çetin

Yöneten: Yunus Bekir Yurdakul

Düzenleyen: Top Yayıncılık, İzmir Türk Koleji, Yücel Tonguç Koleji

 

15.45-16.45

Panel: “Şiirde Dilin Gücü”

Yöneten: Celâl Fedai

Konuşmacılar: Yunus Koray, Yusuf Alper, Fergun Özelli, Murat  Acar

Düzenleyen: İzmir Edebiyat Platformu

 

 17.00-18.00

Kutlama: “Dil Derneği 26 Yaşında”

Şiir Saati: “26. Yılımızda 26 Şiirle…”

Açılış Konuşması: Sevgi Özel

Konuklar: Bahri Karaduman, Bedri Karayağmurlar, Berin Taşan, Berrin Nazlı, Erdoğan Aytekin, Ergün Yazıcı, Eşref Karadağ, H. Recai Atalay, Hakan Cem, Halim Yazıcı, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, İlhan Soytürk, M. Sadık Kırımlı, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Mehmet Genç, Mehmet Rayman, Mehmet Sarsmaz, Mevlüt Kaplan, Mukadder Özakman, Muzaffer Sarıgül, Nevin Konuk, Oğuz Tümbaş, Sıtkı Salih Gör, Şengül Kıran, Tahsin Şimşek, Talat Avcı, Tuğrul Keskin, Veli Başak

Sunan: İffet Diler

Düzenleyen: Cumhuriyet Kitapları-Dil Derneği

 

18.15-19.15

Şiir Dinletisi: “İzmir’de Bir Aşktır Şiir”

Sunum: Bekir Yurdakul

Şairler: Ahmet Günbaş, Azime A. Yazıcı, Atila Er, Aydın Uysal, Emel Kayın, Eşref Karadağ,Hidayet Karakuş, Halim Yazıcı, Mehmet Sadık Kırımlı, Mazhar Alphan, Nesrin İnankul, Neyzar Karahan, Oğuz Tümbaş, Özgen Seçkin, Pelin Onay, Turgut Baygın, Selami Şimşek,Serap Telöz, Şerif Temurtaş, Süreyya Güven Akçay.

Düzenleyen: Kurşun Kalem Ed. dergisi ve Neziher Yayınları

 

23 NİSAN 2013 SALI

Konferans Salonu I

12.00-13.00

Söyleşi: “Ayla Çınaroğlu’yla Söyleşi “Bilgebaş Olmak”
Düzenleyen: Uçanbalık Yayınları

13.15-14.00

Söyleşi: “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler”

Konuşmacı: Süleyman Bulut

Düzenleyen: Can Çocuk

 

14.15-15.45

Söyleşi : “Diyaloglar: “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”

Konuşmacılar: Ayfer Tunç , Murat Gülsoy

Düzenleyen: Can Yayınları

 

16.00-17.00

Söyleşi: ‘Çocuklar ve Büyük Çocuklar İçin Şiir Yazmak’

Konuşmacı: Haydar Ergülen

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

 

17.15-18.15

Söyleşi: “Kardeşlik ve Gelecek Şiirleri”

Konuşmacılar: Tuğrul Keskin, Aydın Şimşek

Düzenleyen: Everest Yayınları

 

18.30-19.30

Söyleşi: “Gönül Adamı, Bir Çizgi Karakter ve Arkasındaki Müzik”

Konuşmacı: Güneri İçoğlu

Düzenleyen: Leman Dergisi

 

Konferans Salonu II

 

13.15-14.15

Söyleşi: Türkiye’nin Dönüşüm Yılları”

Konuşmacılar: Işın Çelebi

Düzenleyen: AlfaYayınları

 

14.30-15.30

Panel: “Edebiyatımızda Yeni Sesler”

Yöneten: İsmail Gezgin

Konuşmacılar: Sinan Sülün, Deniz Gezgin, Oylum Yılmaz

Düzenleyen: SEL

 

15.45-16.45

Söyleşi: “19 Mayıs’tan 23 Nisan’a-23 Nisan’dan 9 Eylül’e

Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşı’mız”

Konuşmacı: Gürdal Çıngı

Yönetici: Tacettin Çolak

Düzenleyen: Derleniş Yayınları

 

17.00-18.00

Şiir Dinletisi: “Aşkın Şiiri-Şiirin Aşkı”

Konuşmacı: Tacim Çiçek, Şevket Karakış

Müzik: Grup Mamiran

Düzenleyen: Ozan Yayıncılık

 

 

Konferans Salonu III

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Ahmet Şerif İzgören ile Söyleşi”

Konuşmacı: Ahmet Şerif İzgören

Düzenleyen: Elma Yayınevi

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Soner Yalçın Büyük Oyunu Anlatıyor”

Konuşmacı: Soner Yalçın

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

 

15.45-16.45

Söyleşi: “AKP’li Yıllarda Türkiye Ekonomisi ve Emekçiler”

Konuşmacılar: Erinç Yeldan, Mustafa Sönmez

Düzenleyen:  Yordam Kitap

 

17.00-17.45

Söyleşi: “İzmir’i Sevme Sanatı”

Konuşmacılar: Yaşar Aksoy, Hakan Tartan, Bijen  Molay

Düzenleyen: İleri Kitabevi

 

24 NİSAN 2013 ÇARŞAMBA

Konferans Salonu I

12.00-13.00

Söyleyişi: “Sınav Stratejileri”

Konuşmacı: Orhan Keskin

Düzenleyen: Körfez Yayinlari

 

13.15-14.15

Hamdullah Köseoğlu’yla Söyleşi “Sözün ve Yazının Gücü”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

14.30-15.30

Söyleşi: “Günlük Hayatın Sonsuzluğu ve Şiir”

Konuşmacı: Şükrü Erbaş

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

 

15.45-16.45

Söyleşi: “Futbol ve Milliyetçilik”

Konuşmacılar: Gökhan Daca, Devrim Cem

Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

 

17.00-18.00

Panel: “Kadın Edebiyatçıların Aynasından”

Yöneten: Güzin Oralkan

Konuşmacılar: Lütfiye Aydın, Neriman Ağaoğlu, Birsen Ferahlı

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği

 

18.15-19.15

Stand-up: “Kitap Doktoru” Yazarından,Tek kişilik Eğitici Mizah Gösterisi

Konuşmacı: Rıfat Batur

Düzenleyen: O2 yayınevi

 

 

Konferans Salonu III

12.00-13.00

Konu: “Ben de Böyle Yaptım”

Konuşmacı: İsmail Yavaş
Düzenleyen: Şule Yayınları

13.15-14.15

Söyleşi: “Yaklaşan Felaket ve Tabiatı Koruma Yasası”

Konuşmacılar: Ahmet Tuncay Karaçorlu, Oktay Ekinci, Yakup Okumuşoğlu

Düzenleyen: Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi – Ayışığı Sanat Merkezi

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Bakalım N’olacak?”

Konuk Yazarlar: İmren Tübcil, Türkay Çakalağaoğlu

Yöneten: Yunus Bekir Yurdakul

Düzenleyen: Top Yayıncılık, Özel Çakabey Okulları

 

15.45-16.45

Ödül Töreni: 16. Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödülleri Töreni

Panel: Çocuk Edebiyatı ve İşlev, Ödüllerin Önemi

Yöneten: Özgür Kaplan

Konuşmacılar: Bilsen Başaran, Mevlüt Kaplan, Hüseyin Tuncer, Timuçin Özyürekli

Düzenleyen: Özgür Eğitim Yayınları

 

17.00-18.00

Panel: “Cumhuriyet ve 68’liler”

Yöneten: Abdürrahim Sercan

Konuşmacılar: Mustafa İlker Gürkan, Zihni Çetiner, Hakkı Karadeniz

Düzenleyen: 68’liler Birliği Vakfı

 

18.15-19.15

Şiir Dinletisi: “İmbatın Rüzgarı Barış İçin Esiyor (Barış için Şiirler)”

Katılan Şairler: Aydın Şimşek, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, Hayri K.Yetik, Fergun Özelli, Yusuf Alper, Özgen Seçkin, Utkun Büyükaşık,Özer Alptekin, Erhan Söğüt, Aydın Uysal, Burcin İvren

Düzenleyen: Kanguru Yayınları

 

25 NİSAN 2013 PERŞEMBE

Konferans Salonu I

11.15-12.15

Söyleşi: “İzmir Sokaklarında Bir Simitçi Çocuk: Gevrekçiii”

Konuşmacı: Hacer Kılcıoğlu
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Çocuk ve Gençlik Edebiyatında 50 Yılın Ardından”

Konuşmacı: Gülten Dayıoğlu

Düzenleyen: Altın Kitaplar

 

14.30-15.30

Mehmet Atilla’yla Söyleşi “Düşle Gerçeği Buluşturan Edebiyat”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

15.45-16.45

Söyleşi:“Öykünün İzmir Bahçesinde”

Konuşmacılar: Aydın Şimşek, Turan Horzum, Hüsamettin Köseoğlu, Seher Kaya, Deniz Moralıgil, Figen Dölek

Düzenleyen: Kanguru Yayınları

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Çevirmen Gözüyle Böyle Dedi Zerdüşt”

Konuşmacı: Gülperi Sert

Düzenleyen: Doğu- Batı Yayınları

 

18.15-19.15

Söyleşi: “Merdivende Üç Şair “Sivas 93”

Sunum: Âba Müslim Çelik

Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası

 

Konferans Salonu III

12.00-13.00

Söyleşi: Arkadaşları Tayfun Gönül’ü Anlatıyor

Konuşmacılar: Abdullah Öztürk, Aytek Özel, Gazi Bertal, Ossi

Yöneten: Engin Ülçay

Düzenleyen: Kaos Yayınları

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Bakalım N’olacak?”

Konuk Şairler: Ahmet Günbaş, Eşref Karadağ, Halim Yazıcı

Yöneten: Yunus Bekir Yurdakul

Düzenleyen: Top Yayıncılık, Özel Ekin Koleji, Özel Rota Koleji

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Türkiye Çocuk Edebiyatında Fantastik Kurgunun Yeri”

Konuşmacılar: Gülşah Elikbank, Mavisel Yener

Düzenleyen: İthaki Yayınları

 

15.45-16.45

Söyleşi:“Basın, Sermaye ve İktidar ilişkisi”

Konuşmacılar: Yeşim Kaptan, Emine Uyar

Düzenleyen: Evrensel Gazetesi

 

18.15-19.15

Panel: “Ölümünün 60. Yılında Neyzen Tevfik”

Konuşmacılar: Mecit Ünal, Seyyit Nezir

Düzenleyen: Broy Yayınevi

 

26 NİSAN 2013 CUMA

Konferans Salonu I

11.00-11.45

Okuma: “Çılgın Dondurma”

Konuşmacı: Tülin Kozikoğlu

Düzenleyen: İletişim yayınları

 

12.00-13.00

Söyleşi: “Göçün ve Mübadelenin Alevi İle Kavrulan Yürekler, Hürriyet: Bir Sevda Masalı”

Konuşmacı: Nur İçözü

Düzenleyen:  Altın Kitaplar

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Gençlik ve Tarihsel Romanlar”

Konuşmacı: İsmet Bertan
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

 

14.30-15.30

Aytül Akal’la Söyleşi “Kırmızı Arabayı Kim İster?”
Düzenleyen: Tudem Yayınları

15.45-16.45

Söyleşi: “Çayırkuşu Çatıya Çıkınca…”

Konuk Yazar: Habib Bektaş

Yöneten: Yunus Bekir Yurdakul

Düzenleyen: Top Yayıncılık, Özel Çamlaraltı Koleji, Tuğsavul İlkokulu

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Derslerle Başım Dertte”

Konuşmacı: Funda Özlem Şeran

Düzenleyen: Final Kültür Sanat Yayınları

 

18.15-19.15

Söyleşi: “35 Yıllık Bir Mizah Yolculuğundan Anılar”

Konuşmacı: Cihan Demirci

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

 

Konferans Salonu II

12.00-13.00

Söyleşi: “Çocuk ve Edebiyat”

Konuşmacılar: İbrahim Dinçer, Yeşim Deniş Sevim

Düzenleyen:  İzmir Yazarevi

 

13.15-14.00

Atölye çalışması: “Kurbağa ve Murbağa ile Arkadaşlık Ne Güzel!”

Düzenleyen: Kelime Yayınları

 

14.30-15.30

Söyleşi: “Eğitim Teknojileri

Konuşmacı: Alaaddin Evren

Düzenleyen: Körfez Yayınları

 

15.45-16.45

Panel: “Örgütlenme ve Kadın Dergileri”

Yöneten: Sevim Korkmaz Dinç

Konuşmacılar: Derya Şaşman Kaylı, İlknur Üstün, Filiz Karakuş

Düzenleyen: Kadın Yazarlar Derneği

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Modern Tıbbın Karanlık Yüzü (Tıp Bu Değil)”

Konuşmacı: Osman Elbek

Düzenleyen İthaki Yayınları

 

18.15-19.15

Söyleşi: Kpss Nedir? Nasıl Memur Olunur? -Ales Nedir?

Konuşmacılar: Hüseyin Mayan, Emre Çoban

Düzenleyen: Yediiklim Akademi

 

Konferans Salonu III

 

12.00-13.00

Ferda İzbudak Akıncı’yla Söyleşi “Büyük Bergama Direnişi, Altın Madenleri ve Bir Roman: Bergamalı Simo”
Düzenleyen: Delidolu Yayınları

13.15-14.15

Söyleşi: “Kaplanla Yan Yana”

Konuşmacılar:  Ayşe Kulin, Inez Baranay

Düzenleyen: Everest Yayınları

 14.30-15.30

Söyleşi: “Mavisel Yener Çocuklarla Buluşuyor, Düşler Konuşuyor”

Konuşmacı: Mavisel Yener

Düzenleyen: Bilgi Yayınevi

 15.45-16.45

Söyleşi: “Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık”

Konuşmacı: Canan Karatay

Düzenleyen: Hayy Kitap

 17.00-18.00

Söyleşi:  ‘’Nil’den Fırat’a Devlet Oyunları ‘’

Konuşmacı: Erdal Sarızeybek

Düzenleyen: İleri Kitabevi

19.00-19.45

Panel: “Yerel Yönetimler ve Demokrasi”

Yöneten: Hüseyin Çorlu

Konuşmacı: Gökhan Günaydın

Düzenleyen: SODEV

 27 NİSAN 2013 CUMARTESİ

Konferans Salonu I

11.00-11.45

Simla Sunay’la Atölye Çalışması “Sözcüklerin Rengi, Rengin Mutluluğu…”
Düzenleyen: Desen Yayınları

12.00-13.00

Söyleşi: “Gönül Meselesi ve Roman Kahramanları”

Konuşmacı: Tuna Kiremitçi

Düzenleyen: Kırmızı Kedi

13.15-14.15

Söyleşi: “Zamana Söylenmiştir”

Konuşmacılar: Ahmet Telli, Asuman Susam, Didem Gülçin Erdem

Düzenleyen: Everest Yayınları

 14.30-15.30

Söyleşi: “Bölgedeki Gelişmeler ve Türkiye”

Konuşmacı: Onur Öymen

Düzenleyen: Remzi Kitabevi

15.45-16.45

Söyleşi: “Romanımızda İdeolojik ve Politik Yaklaşımlar”

Konuşmacı: Oya Baydar, Turhan Günay, Hayri Kako Yetik

Düzenleyen: Can Yayınları

 17.00-18.00

Söyleşi: “Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Kolektif Kitaplar Kapsamında ‘K’ ”

Konuşmacılar: Cüneyt Ayral,  Levent Sevinçok

Düzenleyen: Bence Kitap

 

18.15-19.15

Panel: “İzmir’in Şiir Damarları”
Yöneten: Hülya Soyşekerci
Konuşmacılar: Halim Yazıcı, Hüseyin Peker
Düzenleyen: PEN

  Konferans Salonu II

 12.00-13.00

Söyleşi: “İzmir Sofraları ve Tılsımlı Yemekler”

Konuşmacılar: Ayşe Kilimci, Bülent Usta

Düzenleyen: Oğlak Yayınları

 13.15-14.15

Söyleşi: “Yazarken Büyümek”

Konuşmacı: Müge İplikçi
Düzenleyen: Günışığı Kitaplığı

 14.30-15.30

Söyleşi: “Uydurulan Dinden İndirilen Dine..”

Konuşmacı: Eren Erdem

Düzenleyen: Destek  Yayınları

 15.45-16.45

Söyleşi: “İleri Demokrasi”de İleri Sansür”

Konuşmacılar: Nihat Behram, Turhan Keskin

Düzenleyen: Everest Yayınları

 17.00-18.00

Söyleşi: “Alman İdeolojisi”

Konuşmacılar: Aydın Çubukçu, Doğan Göçmen

Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

 18.15-19.15

Söyleşi: “Hiyerarşik Düşünme ve İçkinlik Düzlemi”

Konuşmacı: Cengiz Baysoy

Düzenleyen: Otonom Yayıncılık

 Konferans Salonu III

 12.00-13.00

Söyleşi: “İzmir’in Yüksek Maneviyatı”

Konuşmacı: İhsan Özkes

Düzenleyen: Tekin Yayınevi

 

13.15-14.15

Söyleşi: “Hasret”

Konuşmacı: Canan Tan

Düzenleyen: Doğan Kitap

 14.30-15.30

Söyleşi: “Gün O Gün’dür”

Konuşmacı: Banu Avar

Düzenleyen: Remzi Kitabevi

 15.45-16.45

Söyleşi: “Cumhuriyet Kazanımlarının Günümüzdeki Durumu”

Konuşmacı: Sinan Meydan

Düzenleyen: İnkılâp Kitabevi

 

17.00-18.00

Şiir Dinletisi: “Sanat Cephesi Şairleriyle Söyleşi “Savaş-Barış Politikaları” Şiir Dinletisi”

Yöneten: Asım Gönen

Katılımcılar: Hüseyin Gül, Ragıp Özcan, Birsel Başaran, Sevgi Gül

Müzik- Saz: Hüseyin Gül

Düzenleyen: Sorun Yayınları Kolektifi

 18.15-19.15

Söyleşi: “ İkinci Cumhuriyet’te Yurtseverlik “

Konuşmacı: Kemal Okuyan

Düzenleyen: Yazılama Yayınevi

 

 28 NİSAN 2013 PAZAR

Konferans Salonu I

12.00-13.00

Söyleşi: “Şiirdeki Yaşam, Yaşamdaki Şiir”

Konuşmacı: Ataol Behramoğlu

Düzenleyen:  Tekin Yayınevi

 13.15-14.15

Söyleşi:  “Osmanlının Son Kartalları”

Konuşmacı: Aziz Üstel

Düzenleyen: İnkılâp Kitabevi

 14.30-15.30

Söyleşi:  “Osmanlı’da Aile ve Kültür Hayatı”

Konuşmacı: Yavuz Bahadıroğlu

Düzenleyen: Nesil Yayınları

 15.45-16.45

Söyleşi: “Yazının Cinsiyeti”

Konuşmacılar: Mine Söğüt, Yalçın Tosun, Kerem Işık

Düzenleyen: Yapı Kredi Yayınları

 

17.00-18.00

Söyleşi: “Milliyetçilik ve Kürt Sorunu”

Konuşmacılar: Zafer Yörük, Nuray Sancar, Aydın Çubukçu

Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın

  

Konferans Salonu II

12.00-13.00

Söyleşi: “Filozof Çocuklar Klübü”

Konuşmacı: Seran Demiral

Düzenleyen: Final Kültür Sanat Yayınları

 13.15-14.15

Söyleşi: “Satılık İmparatorluk – Küller Altında Yakın Tarih”

Konuşmacı: Mustafa Armağan

Düzenleyen: Timaş Yayınları

14.30-15.30

Panel: “Edebiyat Özgürlüğü”

Yöneten: Asuman Susam

Konuşmacılar: Tülin Dursun, Halil İbrahim Özcan, Hülya Soyşekerci, Sabri Kuşkonmaz, Cüneyt Ayral

Düzenleyen: PEN

 15.45-16.45

Söyleşi:  “Gizil Güçlerin Farkındalığı”
Konuşmacı: Bünyamin Çetinkaya
Düzenleyen: Pegem Akademi Yayıncılık

 17.00-18.00

Söyleşi: “Kürt Aydını – Kürt Edebiyatı”

Konuşmacı: Selim Temo

Düzenleyen: Agora Kitaplığı

 Konferans Salonu III

12.00-13.00

Söyleşi: “Kendi Mucizenizi Yaratın”

Konuşmacı: Nuray Sayarı

Düzenleyen: Destek  Yayınları

13.15-14.15

Söyleşi: “Türkiye’de Gazeteci Olmak”

Konuşmacı: İlhan Taşçı

Düzenleyen: Cumhuriyet Kitap

 14.30-15.30

Söyleşi: “Yekta Kopan’la Söyleşi”

Konuşmacı: Yekta Kopan

Düzenleyen: Can Yayınları

 

15.45-16.45

Söyleşi: “Sivil Tuzak”

Konuşmacı: Tansel Çölaşan

Düzenleyen: İleri Kitabevi

 

17.00-18.30

Şiir Dinletisi: “İzmir’den, aşka, barışa, dizelerden ezgilere, imbatla…”

Yönlendirici: Zübeyde Seven Turan

Gökhan Cengizhan, Neyzar Karahan, Güzin Oralkan, M. Sadık Kırımlı, H. Deniz Ünal, Mazhar Alphan, Ayhan Altay, Nevin Konuk, Recai Atalay, Deniz Faruk, Özlem Tezcan Dertsiz, Mustafa Korkmaz Dinçer, Mehmet Sarsmaz, Aslıhan Tüylüoğlu, Bülent Güldal, Halim Yazıcı, Mehmet Genç, Durmuş Taşdemir, Mine Ömer, Oğuz Tümbaş, İbrahim Oluklu, Azime Akbaş Yazıcı, Hüseyin Peker, Mehmet Rayman, Şevki  Özdemir, Aydın Uysal

Müzik: Selçuk Yılmaz, Nesnin İnankul, İlkiz Kucur

Saz: Coşkun Gönültaş

Ney: Mitat Karagenç

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği

 

Artık görme engelliler Yapı Kredi Kültür Sanat Yayın kitaplarını da okuyabilecek !

Görme engelliler Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan her yeni kitabı, artık herkesle aynı zamanda okuyabilecek.

 

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Yapı Kredi Yayınları’nın yeni çıkan tüm kitapları raflardaki yerini alır almaz, telefon ve internet yoluyla görme engellilerin hizmetine sunulacak.

Yapı Kredi Yayınları, bir e–kütüphane olan Boğaziçi Üniversitesi Görme EngellilerTeknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM), ses ve iletişim teknolojileri uygulamaları alanında faaliyet gösteren teknoloji şirketi SESTEK işbirliğiyle, görme engelliler bundan sonra Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan her yeni kitaba, herkesle aynı zamanda ister telefon, ister internet yoluyla ulaşabilecek.

Yapı Kredi Yayınları’nın, Koç Holding “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” ve Yapı Kredi “Engelsiz Bankacılık” projelerini destekleyen bu çalışması kapsamında görme engelliler, Yapı Kredi Yayınları’nın en yeni kitaplarına ücretsiz olarak iki şekilde ulaşacak.

Metinden sese otomatik dönüştürme teknolojilerinden yararlanıldığı yöntemlerden ilkinde, kitaplar internete bağlı bir bilgisayar ile GETEM’in 7 gün 24 saat ulaşılabilen “www.getem.boun.edu.tr” sitesinden dijital ses ile MP3 şeklinde indirilerek dinlenebilecek. İkinci yöntem ise özellikle bilgisayar ya da internet erişimi kısıtlı olan görme engelli kişiler düşünülerek hazırlandı. SESTEK’in hazırladığı altyapı ile sunulan bu hizmet ile GETEM’e üye olan görme engelliler “0 212 276 31 11” numaralı telefondan yeni çıkan kitaplara 7 gün 24 saat ulaşabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen, yeni çıkan kitapların, herkesle aynı anda görme engellilere ulaşabileceği düşüncesi ortaya çıktıktan bu yana heyecanla çalıştıklarını belirtti.

Güngen, Yapı Kredi Yayınları’nın edebiyat, sanat, tarih, felsefe gibi alanlarda yayımladığı yeni kitapları, görme engellilere tüm okurlarla aynı zamanda ulaştırdıkları için mutlu olduklarını vurguladı.

GETEM Direktörü Engin Yılmaz da, Yapı Kredi Yayınları’nın yeni çıkan tüm kitaplarını bilgisayar ortamına aktarıp, raflarda satışa sunulduğu anda sesli olarak görme engellilere ulaştıracak projeye ilişkin şunları kaydetti:

“Boğaziçi Üniversitesi’nde GETEM olarak binin üzerindeki gönüllü okuyucuyla kitap seslendirme çalışmalarına devam etmemize rağmen, her çıkan kitabın hemen görme engelli okuyucusuna ulaşamadığı gerçeğinden yola çıkarak, kitabın matbaa ile aynı zamanda GETEM’e gelmesi için Yapı Kredi Yayınları ile çalışmaya karar verdik. Bir kitabın seslendirilmesinin en az 3 aylık bir zaman aldığını hesaba katarsak, projenin görme engelliler için çok önemli bir fayda sağlayacağını düşünüyoruz.”

 

 

Yapı Kredi Yayınları’ndan yaz sezonu için kitaplar

“Sanat Dünyasında Yedi Gün”, “Nemesis”, “Sahte”, “Garfield ile Arkadaşları- Odie Aşık”, “Red Kit Toplu Albümleri 4”, “Küçük Ayı ile Ahlat Ağacı”, “Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk 5- Cadılar” ve aylık edebiyat dergisi Kitap-lık’ın haziran sayısı raflarda yerini aldı.

Sanat Dünyasında Yedi Gün

Sanat Dünyasında Yedi Gün

Sanat tarihçisi ve sosyolog Sarah Thornton, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Sanat Dünyasında Yedi Gün kitabında New York, Los Angeles, Londra, Basel, Venedik ve Tokyo gibi çağdaş sanat merkezlerinde geçirdiği yedi günü anlatıyor.

Müzayede’de Christie’s müzayede evinde bir akşam satışına, Eleştiri Dersi’nde CalArts’ta bir seminer dersine konuk oluyor, Fuar’da Basel Sanat Fuarı’ndaki seçkin müşterileri izliyor, Ödül’de Tate’in düzenlediği Turner Ödülü’nün arkasındaki rekabeti anlatıyor, Dergi’de Artforum dergisi ve eleştirmenlerini tanıtıyor, Atölye Ziyareti’nde Takashi Murakami’nin atölyesindeki eğlenceye katılıyor ve Bienal’de Venedik Bienali’ndeki küratörlerin ve sanatçıların dünyasını gözler önüne seriyor.

Sanatı lüks bir tüketim ürünü ya da eğlence aracı olarak gören insanlara, entelektüel bir eylem, bir iş, hatta alternatif bir din olarak tanımlayanların katılımıyla kitap renkli karakterlerle dolu bir dünya gezisine dönüşüyor.

Sanat Dünyasında Yedi Gün kitabı, çağdaş sanat dünyasındaki yaratıcılık, zevk, karar, statü, para ve güzellik arayışının dinamiklerini anlamanın en eğlenceli yolu!

Çeviren: Mine Haydaroğlu
21 TL, 277 Sayfa

Nemesis

Nemesis

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Nemesis’te Philip Roth, insanın varoluşuna dair söyledikleriyle Yunan trajedilerini hatırlatan sarsıcı bir hikâye anlatıyor.

1944 yazında, polio salgını Newark sakinlerinin, ama özellikle de çocukların hayatlarını cehenneme çevirirken, gözleri yeterince iyi görmediği için orduya alınmayan genç beden eğitimi öğretmeni Bucky Cantor, şehrin Yahudi mahallesindeki bir okulun bahçe sorumluluğunu yapmakta ve orada oynayan çocukları hastalıktan korumaya çalışmaktadır. Şehirden ve salgından uzaktaki bir yaz kampında çalışan sevgilisi Marcia’yı bir mutluluk hayali olarak hep aklında bulunduran Bucky, bu hayale bir an önce ulaşmak için acele ettiğinde, bütün hayatını değiştirecek bir seçim yaptığının farkında değildir.

Nemesis, gençlik heyecanları, ölüm korkusu, sorumluluk ve inanç üzerine unutulmayacak bir roman.

Çeviren: Deniz Koç
171 Sayfa, 12 T

Sahte

Sahte

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Sahte kitabında Erte, haşarı bir çocuk olarak büyük
yazarların ‘anlatı laboratuvarı’na giriyor ve her şeyi birbirine karıştırıyor.

Sahte kendisini temsil etmek üzere kurulabilecek bütün cümleleri önceden tasarlayarak yalanlayan, roman olduğunu iddia ederken bir türün altında konumlandırılmamak için her türlü kurgusal düzenlemeden kaçan ve zaaflarının farkına vardığı anda onları silmek, ortadan kaldırmak yerine alay konusu yapan bir metin.

“Bütün fikirler bayağıdır. Geriye sadece üslup kalır. Kalırsa.” diyen bir yazardan.

140 sayfa, 10 TL

Yeraltına Mektuplar

Yeraltına Mektuplar

Yapı Kredi Yayınları’nın aylık edebiyat dergisi Kitap-lık’ın Haziran sayısı “Yeraltına Mektuplar” başlıklı bölümle açılıyor.

İbrahim Yıldırım, Haydar Ergülen, Fatih Özgüven, Müge İplikçi, Ömer Erdem, Behçet Çelik ve Mine Söğüt, bugün hayatta olmayan sevdikleri yazarlara birer mektupla seslendiler. Bu ilginç bölümde Beckett’den Tanpınar’a, Cemal Süreya’dan Nabokov’a, Metin Altıok’tan Thoreau’ya birbirinden farklı yazarlara yazılmış mektuplar yer alıyor.

Thierry Orfila’nın “Baudelaire’de Hastalık İmgesi” başlıklı incelemesi ve Demir Özlü’nün “Çıplak kadın gövdesi görmekten korkan yazarlar roman yazamazlar” savlı yazısı bu sayının dikkat çeken yazıları. Mehmet Müfit, Mehmet Yaşın, Necmi Zekâ, Ali Asker Barut, Elif Sofya, Süleyman Unutmaz şiirleriyle; Tuncer Erdem, Saliha Yadigâr, Ferhat Özkan, Hasan Türksel, Cengiz Kara, Pınar Sönmez ve Ali Teoman öyküleriyle; Uğur Kökden, Mehmet Serdar, Necmi Sönmez, Fazlı Can, Hande Öğüt, Hasan Turgut, Selçuk Uygur, Mustafa Yılmaz yazılarıyla Kitap-lık’talar.
Kitap-lık iyi edebiyatın ve nitelikli okurun adresi olmayı sürdürüyor.

Kitap-lık 161 (Haziran 2012)
7,5 TL

Garfield ile Arkadaşları- Odie Aşık

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Garfield serisinin ikinci mini macerası Odie Âşık, tembel ve obur olduğu kadar bencil de bir kedi olan Garfield’in suçluluk duyarak hatasını telafi etmeye çalıştığı ender olaylardan birini konu alıyor.

Dünyanın en ünlü sarmanı, Jon’un aldığı fırçaya âşık olan ev ve oyun arkadaşı saf köpekçik Odie’nin artık kendisiyle oynamamasına bozularak fırçayı gizlice çöpe atar. Ancak kendisinin “cinayet gecesi” olarak tanımladığı o geceden sonra hiçbir şey eskiye dönmez. Bir yandan pişmanlık, bir yandan da güzeller güzeli kız arkadaşının bile kendisini ayıplaması Garfield’e fırçayı bulmaktan başka seçenek bırakmaz. İşte o an heyecan başlar: Odie’yle birlikte arkasına takıldıkları çöp arabası onları büyük ve korkulu bir maceranın kucağına atacaktır…

Çeviren: Elif Gökteke

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk 5- Cadılar

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk 5- Cadılar

Macar yazar Erika Bartos’un yazıp resimlediği, Yapı KrediYayınları’nın yayımladığı Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk’un maceraları devam ediyor.

Önceki maceralar: Arkadaş, Gökkuşağı, Noel Baba, Uçurtma başlıklarını taşıyordu. Yeni maceranın yer aldığı beşinci kitapise: Cadılar.

Bir yaz akşamı gökyüzünde cadıların uçuşmaya başladığını gören Sevecen ile Tomurcuk çok korkarlar. Sonra o cadıların, şaka yapmaya çalışan arkadaşları olduğunu anlayıp onlara güzel bir ders vermeye karar verirler. Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk’un arkadaşları Kelebek Peri ile Arıcık Baltazar’ın eşlik ettiği bu okul öncesi kitabına çocuklar yine bayılacaklar.

5 TL

Küçük Ayı ile Ahlat Ağacı

Küçük Ayı ile Ahlat Ağacı

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Küçük Ayı ile Ahlat Ağacı, Yalvaç Ural’dan yine çok sevilecek bir kitap… Bu güzel kitabın resimleri ise Feridun Oral’a ait.

Küçük Ayı ile Ahlat Ağacı kitabı, Küçük Ayının Uzun Yolculuğu’nun ardından çıkan bir macera. Annesinin sözünü dinlemeyen Küçük Ayı koşarken düşer ve hızla yuvarlanarak gidip bir ahlat ağacına çarpar. Derdi bu kadarla da bitmez. Çarpmasının hızıyla, olgun ve kocaman bir ahlat düşer kafasına. O sinirle bir tekme sallar ağaca Küçük Ayı. Başının zonklamasına mı yansın, ayağının acıdığına mı?

Yalvaç Ural’ın ilk kez yayımlanan bu güzel okul öncesi kitabını Feridun Oral resimledi.

Resimleyen: Feridun Oral
12 TL

Red Kit Toplu Albümleri 4

Daltonlar dönüyor… Öldükleri ve gömüldükleri sanılan Daltonlar, Goscinny tarafından yeniden canlandırılıyor. Ancak bu defa Yeğen Daltonlar olarak karşımızdalar…

Red Kit ise yine Batı’nın en kötü, en aptal, en komik Kızılderili, haydut, çete reislerine karşı mücadele veriyor. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Red Kit Toplu Albümler’in dördüncüsünde Red Kit Mavi Ayaklara Karşı, Red Kit Joss Jamon’a Karşı ve Red Kit Daltonların Yeğeni maceraları yer alıyor.

Çizen: Morris
Çeviren: Eray Canberk