Rohonc-Metinleri

Tarihin Çözüme Kavuşamamaış Gizemli Metinleri

Tarihin çözüme kavuşmamış gizemli metinleri görenlerin kafalarını oldukça karıştırıp, büyük merak uyandırıyor..

Tarihte birçok uygarlık kalıcı olma ve geleneklerini gelecek nesillere aktarma adına semboller ve kendilerine ait alfabeler içeren eserler bırakmış.  Ancak onlardan bazıları hala daha gizemlerini korumakta ve sır olarak tutulmakta.

1 – Gregory  Külliyatı 13.yüzyıl

gregory-külliyatı-el-yazması-metinleri

Bir diğer ismi ‘’Smithfield Külliyatı’’ olan bu eser Papa 9. Gregory tarafından yazılmıştır. Bu metinde yazılanlardan çok içerdiği resimler dikkat çekiyor. Dini bir özellik taşımasına rağmen, hayvan başlı insan vücutlu canlılar kanlı işler yaparken resmedilmiş bu kitapta.

2 – Ripley  Metinleri 16.yüzyıl

ripley-metinleri

16.yüzyılda yaşamış olan George Ripley’e ait bu eser. Bir parşömen üzerinde yazılmış bu metin 6 metre uzunluğunda ve şifreler içeriyor. Bilim dünyasında birçok soruya cevap olacağı düşünülen bu eserin ölümsüzlüğün sırrını bile içerdiği söylenmekte.

3 – Voynich  El Yazması 15.yüzyıl

voynich-el-yazması

Polonya’da bir sahaf olan Wilfird M. Voynich’e ait olan bu el yazmalarından bazıları Yale Üniversitesi kütüphanesinde bulunmakta. Birçok uzman bu metinleri çözmeye çalışsa da henüz daha ne alfabesi olduğu bile bulunamamış.

4 – Soyga Kitabı 16.yüzyıl

Soyganın-kitabı-el-yazması-metinleri-book-of-soyga-768x747

Kraliçe Elizabeth’in danışmanı görevinde bulunan John Dee’ye verilmiş olan bu kitapta günümüzde gizemini korumakta. Aynı zamanda dönemin ünlü matematikçi ve simyacılarından olan John, kitabı uzun yıllar boyunca kütüphanesinde saklamış. Ölümünden sonra ise akıbeti bilinmeyen kitap 1994 yılında tekrar bulunuyor. Yunanca anlamı ‘’kutsal’’ olan bu kitabın büyü tarifi içerdiğine inanılıyor.

5 – Popol Vuh 1701

Popol-vuh-Metinleri

Guatemela’da Ximenez isimli misyoner bir rahip tarafından ispanyolcaya çevrilen kitabın sırrı hala daha çözülememiş. Maya uygarlığının kullandığı ‘’Kiçe’’ alfabesiyle yazılmış olan bu kitab ‘’İnsanların Kitabı’’ anlamına geliyor. Anlamına bakınca o dönemlerin birçok ‘’akıllı’’ canlı türüne sahiplik yaptığını düşünmemek elde değil.

6 – Rohonc Metinleri 19.yüzyıl

Rohonc-Metinleri

Kimliği bilinmeyen bir adam tarafından Macar bilim adamlarına bağışlanmış bu metinler tarihin en gizemli metinleri arasında yer alıyor. Sebebi ise 200 farklı sembolden oluşan bir alfabesinin olması ve nereden geldiğinin bilinmemesi.

7 – Vivian Kızların Hikayesi 1973

vivian-kızları-el-yazması-metinleri

Çok eski tarihlere dayanmamasına karşın bu eser oldukça enteresan. Yaklaşık 15.000 sayfadan oluşan eser bir hastane görevlisi olan Henry Darger’ın kütüphanesinde bulunmuş. Bu eseri enteresan kılan özelliklerden biri ise içine sulu boya kullanılarak birçok korkunç görselin çizilmiş olması.

1

Tarihin En Gizemli Metinleri

Gizemi hâlâ çözülememiş olan kitaplar ve şifreleri yıllarca kafaları meşgul eden esrarengiz metinler.

Smithfield ya da Gregory Külliyatı

Bu kitabın esas gizemi metinlerinde değil de görsellerinde. Papa 9. Gregory tarafından dini hükümleri açıklamak için bastırılan bu kitapta, o zamanın modasına uygun olarak metinlere eşlik eden kaligrafiler ve illüstrasyonlar bulunuyor. İşte ilginçlik de burada başlıyor. Normalde Meryem Ana, İsa ve Azizlerin süslediği dini külliyat sayfalarının tersine bu külliyatta kılıçla kafa kesen dev tavşanlar, bir kurdu idam eden kazlar ve tek boynuzlu atlar gibi Hristiyan öğretileriyle (görselden de anlaşılacağı gibi) açıkça çelişen tasvirler bulunuyor. Bu metinleri inceleyen din adamları ve tarihçiler, Smithfield külliyatının gizemini hâlâ çözebilmiş değiller.1

Ripley Metinleri, 15. yüzyıl

Isaac Newton’ın bile bir dönem simyaya ve gizli bilimlere ilgi duyarak yakından takip ettiği büyük simyacı George Ripley, konusundaki en yetkin isimlerden biriydi. Yazdığı metinlerde gizemli felsefe taşının nasıl yapılacağını tarif ediyor, sıradan metalleri altına çevirmenin yollarını anlatıyordu. Belirsiz, şifreli bir yazı dili kullanan Ripley’in metinlerinde ölümsüzlüğün sırrını verdiği dahi söyleniyor. Ripley’in en gizemli metniyse, 6 metre uzunluğundaki parşömen tomarı. İlginç illüstrasyonlar barındıran bu metnin ne anlatıyor olabileceğine dair gizem hâlâ çözülebilmiş değil.

2

 

Voynich El Yazması, 15. yüzyıl

Yale Üniversitesi’nin bir parçası olan Beinecke Nadir Kitaplar ve El yazmaları Kütüphanesi’nde, şimdiye kadar hiç kimsenin okumayı başaramadığı bir kitap bulunuyor. Adını kitabı 1912’de bir şekilde eline geçiren Polonyalı sahaf Wilifrid Voynich’den alan, daha önce görülmemiş bir dilde kaleme alınmış bu el yazması yıllar süren çabalara rağmen bir türlü çözülemiyor.

Karbon 14 testi sonucunda 15. yüzyılda yazıldığı anlaşılan kitap, bulunmasının üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen hâlâ gizemini koruyor.

İçinde, astronomi ve botanik bilimleriyle ilgili bir şeyler anlatıyormuş gibi görünen garip illüstrasyonlar bulunan kitap, kimi akademisyenlere göre bir aldatmacadan ibaretken, kimilerine göre dünya ve evrenle ilgili hâlâ çözülmeyi bekleyen büyük sırlar taşıyor.3

 

Prodigiorum Ac Ostentorum Chronicon, 1557

Latince’den Alametler ve Kehanetler Kronolojisi olarak çevrilebilecek olan bu kitap Adem ve Havva’dan beri yaşanan bütün doğa üstü olayları anlatan bir ansiklopedi. Fransız hümanist Conrad Lycosthenes tarafından kaleme alınan kitapta, meteor yağmurlarından (Halley kuyruklu yıldızının belirişi de de dâhil), sellere ve depremlere kadar kehanet olarak görülmüş tüm doğa olaylarından kronolojik olarak bahsediliyor.

Bazı sayfalarında UFO benzeri çizimlere ve deniz canavarı tasvirlerine de rastlanan bu garip kitap, gizem avcılarını hâlâ hayrete düşürmeyi başaran nadir el yazmalarından biri.

4

 

 

Soyga Kitabı, 16. yüzyıl

6. yüzyılda yaşamış olan matematikçi, astrolog, simyacı ve okültist olan John Dee’ye atfedilen bu kitabın büyü tarifleri içerdiğine inanılıyor. İçindeki çizimlerin ve yazıların sırrı hâlâ çözülememiş olan kitap, bir dönem Kraliçe Elizabeth’e de danışmanlık yapmış olan Dee’nin geniş kütüphanesinin bir dönem en önemli parçasıydı.
Kitap, Dee’nin ölümünden sonra ortadan kaybolmuş, ardından şaşırtıcı bir biçimde 1994’de Deborah Harkness adlı bir akademisyen tarafından Britanya Ulusal Kitaplığı’nda bulunmuştu. Bazı din bilimcileri Soyga Kitabı’nın, Eski Ahit’ten önce şeytan tarafından indirilmiş olduğunu iddia ediyor. ‘Soyga’ antik Yunanca’da ‘kutsal’ anlamına geliyor.

5

 

Popol Vuh, 1701

Guatemala’da misyonerlik yapan Dominikan rahip Francisco Ximénez’in bulduğu bu metinler, Maya uygarlığının kullandığı Kiçe alfabesiyle yazılmış bir el yazmasıydı. “İnsanların Kitabı” anlamına gelen Popol Vuh yazması, rahip Ximénez tarafından İspanyolca’ya aktarıldı.

Mayaların binlerce yıllık sözlü geleneğinin yazıya aktarılmış hali olan bu el yazması dünyanın yaratılış hikâyesini ve diğer Orta Amerika mitolojilerinden örnekleri içeriyordu. Ximénez’in bu kitabı nasıl bulduğunu tam olarak açıklamaması kitabı daha da gizemli kılıyordu. Üstelik kitabı İspanyolca’ya çevirmek için kimden yardım aldığı da bilinmiyordu. Altın değerindeki bu yazıtlar, bugün Maya kültürüne ışık tutan en önemli belgeler olarak kabul ediliyor.

6

 

Rohonc Metinleri, 19. yüzyıl

Tartışmasız gelmiş geçmiş en gizemli el yazmalarından biri olan Rohonc Metinleri’nin ne anlattığı ya da nereden geldiği bilinmiyor. 19. yüzyılda kimliği belirsiz biri tarafından Macar Bilim Akademi’sine bağışlanan bu kitabın izi de sürülemiyor.

Birçok dilbilimci tarafından incelenen ve bir türlü çözülemeyen metin, alışılmışın çok dışında olan 200 farklı sembolden oluşan alfabesiyle günümüz dillerinden hiçbirine uymuyor. Ayrıca kitaptaki çizimlerden kitabın yazıldığı coğrafyaya dair de bir ip ucu yakalanamıyor. Sonunda çoğu dilbilimci ve tarihçi tarafından bir aldatmacadan ibaret olduğuna karar verilen kitabın tüm sayfalarına şuradan ulaşabilirsiniz. Olur da çözerseniz bize de haber verin.

7

 

Zodyak Katili’nin Mektupları, 1960-1970

1960 ve 1970 yılları arasında 20 ila 28 kişiyi öldürdüğü düşünülen seri katil Zodyak, cinayetlerden sonra gazetelere garip mektuplar gönderiyordu. Şifreli olan bu mektuplardan yalnızca bir tanesi çözülebildi. Mektuplarda katilin kurbanlarından bahsettiği ve kendi kimliği hakkında ipuçları verdiği düşünülüyor.

8

 

Vivian Kızlarının Hikâyesi, 1973

Henry Darger adında münzevi bir hastane hademesinin evinde bulunan bu kitap, benim gördüğüm en ürkütücü işlerden biri. Vivian Kızlarının Hikâyesi adlı bu eser, 40 yıl boyunca tek odalı bir apartman dairesinde yaşayan ve hiç kimseyle konuşmayan Henry Darger öldükten sonra, ev sahibi tarafından bulundu. Kitap, çoğu gazete ve dergilerden kesilen resimlerden yapılan kolajlardan oluşuyor. Sulu boyayla renklendirilen bu kolajların üzerine eklenen metinlerde anlatılan hikâyelerin fazlasıyla fantastik olduğu söyleniyor.

Tamamı 15.000 sayfa olan eserin çocuk köleliğini sona erdirmek için mücadele veren yedi küçük kızın hikâyesini anlattığı düşünülüyor. Bazı sayfalarda kırlarda koşuşan mutlu çocuklar tasvir edilirken, bazı sayfalarda işkence ve şiddet betimlemeleri yapılıyor. Çoğu hâlâ çözülemeyen metinler ve illüstrasyonlar kimilerine göre Art Brut (ham sanat) akımının en iyi örneklerinden biriyken, kimilerine göre düpedüz akıl hastalığının nişanesi.

9

 

Codex Seraphinianus, 1981

Hiç kimsenin çözemediği bir dilde yazılan bu kitap, gerçek dışı figürler ve garip illüstrasyonlarla dolu. Bir ansiklopedi formatında yazılmış olan kitabın yazarı İtalyan mimar Luigi Serafini, kitabın verilere dayalı, bilimsel bir çalışma olduğunu iddia ediyordu.

Çizimler de dâhil tamamı el yazması olan bu kitabı inceleyen akademisyenler ve bilim insanları fantezi ürünü olduğu çok aşikar bir işle karşılaşmışlardı. Yine de bazı dilbilimciler, şifreli yazılmış olduğunu düşünerek kitabın anlamını çözmeye gayret gösterdi. Sonunda çoğu eve eli boş dönmüş, ne yazılar, ne de garip illüstrasyonlardan bir anlam çıkarılabilmişti. Yine de bazı şifreciler, kitabın ve çizimlerin şifreli bir anlamı olduğu konusunda ısrarcı.

10

 

 

23 nisan

NAR SANATTA, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI RESİM SERGİSİYLE KUTLANIYOR.

Bakırköy Özel Nar Sanat Eğitim Kursu, çocuk  Öğrenciler tarafından hazırlanan ‘’17 Nisan Resim Sergisi’’ bugün saat 18.00’da Nar sanat Eğitim kursunda yapılacaktır.

2009’dan bu yana Milli Eğitim bakanlığına bağlı olarak çeşitli alanlarda eğitim veren Özel Nar Sanat Eğitim Kursu olarak,17 Nisan Pazar günü saat 18:00 ‘da Eğitmenimiz Sevgi GENCAN, öncülüğünde ,4 ile 12 yaş çocuk öğrencilerinin resim sergisi yapılacaktır. Sergimizde karakalem, yağlı boya , kuru pastel, yağlı pastel, guaj,sulu boya ve akrilik resimler bulunacaktır.

 

23 nisan

Sergide resimleri bulunan öğrencilerimiz;

  • Doğa Uç
  • Mert Altun,
  • Ilgın Tuman,
  • Fikri Ege Özen,
  • İpek Gürsel,
  • Aylin Pelit,
  • Klim Anokhin,
  • Deniz Sevimli,
  • Eylül Sancaklı,
  • Oğul Güney,
  • Sezen Gürcanok,
  • Duru Bal,
  • Duru Polat,
  • Elvin Su Tatlı,
  • Mahir Erbulan,
  • Asya Ahat,
  • Ceren Dizar,
  • Yiğit Ateş,
  • Esma nur Genç,
  • Zehra Yazıcı

‘’ 17 Nisan Resim Sergisi’’ 17 Nisan 2016 Pazar günü saat 18.00’da başlayıp 1 Mayıs 2016 Pazar gününe kadar ilgilenen tüm ziyaretçilere açıktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk BayramıTürkiye Cumhuriyeti‘nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir.[1][7] Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürktarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

23 Nisan’ın Çocuk Bayramı oluşu yine TBMM‘nin açılışıyla ilişkili olmasına rağmen, tamamen ayrı bir bayram olarak gelişmiş ve 1981 yılına kadar da öyle devam etmiştir. Bu Bayram 23 Nisan 1927’de Himaye-i Etfal Cemiyeti‘nin (günümüz Çocuk Esirgeme Kurumu’nun) o günü “Çocuk Bayramı” olarak duyurmasıyla başlamış kabul edilir. Aslında Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 23 Nisan’la ilgili çalışmaları daha önceki yıllarda vardır ve hatta çocuklardan da söz edilmiştir. Kurum, 23 Nisan 1923’te millî bayram için pullar bastırmış ve satmıştır.  23 Nisan 1924’te Hâkimiyet-i Milliye gazetesinde “Bu gün Yavruların Rozet Bayramıdır” ibaresi yer almış, 23 Nisan 1926’da da yine aynı gazetede “23 Nisan Türklerin Çocuk Günüdür” başlıklı bir yazı kaleme alınmış ve bu yazıda cemiyetin bu günü çocuk günü yapmaya çalışarak doğru yolda olduğu ve para kazanan herkesin bu gün cemiyete çocuklar için bağışta bulunması gerektiği vurgulanmıştır. 

23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nde 23 Nisan 1921’de resmî bayram olarak kabul edilmesinden bu yana, değişik adlarla da olsa resmî törenlerle kutlanmıştır. En yalın haliyle bu törenlerde İstiklâl Marşı okunur ve saygı duruşunda bulunulur. 1933 23 Nisan’ında Atatürk yeni bir gelenek başlattı. O sabah çocukları makamında kabul etti ve onlarla sohbet etti. Aynı yıl stadyumlarda beden hareketi gösterileri yapılmaya başlandı. O bayram, Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip Bey‘in kaleme aldığı Andımız çocuklar tarafından ilk kez okundu.1933’te artık Çocuk Bayramı devlete de mal olmuştu. Yine de 1935’teki yasa değişikliğinde çocuk bayramında hiç söz edilmedi.[11] Yalnız resmî ismi konmamış olsa da, Milli Hâkimiyet Bayramı’nın yanında “23 Nisan Çocuk Bayramı”, devlet ve toplum örgütlerinin ortaklaşa hazırladığı programlarla kutlanmaya devam edildi.

Günümüzde 23 Nisan günlerinde bayram Türkiye Cumhuriyeti devleti erkanının başta Anıtkabir olmak üzere çeşitli Atatürk anıtlarında yaptıkları resmî törenlerle başlamakta, stadyumlarda ilköğretim öğrencilerinin hazırladığı gösterilerin sergilenmesi ve resmî geçit töreniyle devam etmektedir. Akşamları da büyük şehirlerde fener alayı düzenlenir. Resmî törenlerden sonra bayram yeri olarak nitelendirilen çayırlarda güreşler, koşular ve başka çeşit yarışmalar düzenlenir. Çeşitli sivil toplum örgütleri veya kuruluşlar tarafından düzenlenen etkinlikler yer alır.

resimler

17 Nisan’da Nar Sanat 2016 Çocuk Resim Sergisi Başlıyor

Nar Sanat Eğitim Kursu olarak 17 Nisan Pazar saat 18:00 ‘da Eğitmenimiz Sevgi GENCAN 4 – 12 yaş çocuk öğrencilerinin resim sergisi yapılacaktır. Sergimizde karakalem, yağlı boya , kuru pastel, yağlı pastel, guaj,sulu boya ve akrilik resimler bulunacaktır. Sergide resimleri bulunan öğrencilerimiz;

  • Doğa Uç,resimler
  • Mert Altun,
  • Ilgın Tuman,
  • Fikri Ege Özen,
  • İpek Gürsel,
  • Aylin Pelit,
  • Klim Anokhin,
  • Deniz Sevimli,
  • Eylül Sancaklı,
  • Oğul Güney,
  • Sezen Gürcanok,
  • Duru Bal,
  • Duru Polat,
  • Elvin Su Tatlı,
  • Mahir Erbulan,
  • Asya Ahat,
  • Ceren Dizar,
  • Yiğit Ateş,
  • Esma nur Genç,
  • Zehra Yazıcı
Miyazaki_Ghibli

Anime tutkunları 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivalini kaçırmayın

İş Bankası  partnerliğinde düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, anime tutkunlarını mutlu edecek 2 filmle geliyor

Miyazaki_Ghibli
Miyazaki

Anime ustası Isao Takahata’nın 14 yıl aradan sonra çektiği ilk film “The Tale Princess of Kaguya/Prenses Kaguya Masalı” ve Miyazaki’nin hayatının yanı sıra Ghibli Stüdyoları’nın kapanması haberinin gerisinde yatanları anlatan “The Kingdom of Dreams and Madness/Düşlerin ve Çılgınlığın Krallığı”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

 Isao Takahata
Isao Takahata

70’lerin kült animasyonu Heidi’nin yönetmenliğinin yanı sıra “Grave of the Fireflies”, “Only Yesterday”, “My Neighbors the Yamadas” gibi pek çok kült animeye imza atmış Isao Takahata’nın 14 yıl aradan sonra çektiği ilk film de olan “The Tale Princess of Kaguya/Prenses Kaguya Masalı”, yaşlı bir çiftin ormanda bulup büyüttükleri sihirli bir bebeğin masalsı hikâyesini anlatıyor. Pek çok eleştirmenin hayranlıkla karşıladığı ve gerçek bir sanat eseri olarak nitelendirip yılın en iyi animasyonu saydıkları film, Ghibli Stüdyoları’nda sırf elle çizilerek ve sulu boyayla renklendirilerek yaratıldı.

Festivalin Ghibli Stüdyoları’na selam gönderdiği bir diğer film ise, “Oyun” bölümünde gösterilecek “The Kingdom of Dreams and Madness/Düşlerin ve Çılgınlığın Krallığı”. Anime dünyasının ustası Hayao Miyazaki’nin hayatını konu alan film aynı zamanda, “Spirited Away”, “My Neighbor Totoro”, “Princess Mononoke” gibi anime klasiklerini yaratmış Ghibli Stüdyoları’nın artık üretimleri durduracağı açıklamasının ardında yaşananları anlatmasıyla da türün tutkunlarını heyecanlandıran bir belgesel.

İş Bankası partnerliğinde düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.

sanat1

Nerede Olursanız Olun ; 18 Şubat – 25 Şubat Arası Sanatla Olun !

ARETE Sanat Özel Seçki – karma resim – 24 Şubat’a dek – ARETE Sanat Galerisi’nde. İşte haftanın diğer etkinlikleri…

Sergi

İSTANBUL

  • Turan Aksoy’un “Bir Portre: Huzursuz” sergisi 19 Şubat – 19 Nisan tarihleri arasında PiArtworks’de. (0212 293 71 03)
  • Erkin Saygı ve Ruhcan Topaloğlu’nun “Cam ve Işık 2” sergisi 19 Şubat – 16 Mart tarihleri arasında Galeri Işık’ta.
  • Robert Di Credico’nun sergisi 19 Şubat – 16 Mart tarihleri arasında Almelek Sanat Galerisi’nde. (0212 265 38 51)
  • Başkalarının Hayatı. Tekrar ve Hayatta Kalma isimli karma sergi 20 Şubat – 27 Nisan tarihleri arasında Akbank Sanat’ta.
  • Eliff Karadayı’nın “Maaile” isimli sergisi 20 Şubat – 30 Mart tarihleri arasında Maçka G-Mall Galeri G-art’ta. (0212 296 08 76)
  • Şükrü Karakuş’un “Küresel” isimli sergisi 20 Şubat – 12 Mart tarihleri arasında Mine Sanat Galerisi’nde. (0212 232 38 13)
  • Christopher Thomas’ın fotoğraf sergisi 21 Şubat – 30 Mart tarihleri arasında Elipsis Galeri’de. (0212 249 48 92)
  • Salt Soyut isimli karma sergi 21 Şubat – 24 Mart tarihleri arasında Mixer’de. (0 212 243 54 43)
  • Nebihe Göl ve Mehmet Tapkan’ın “Renklerin Senfonisi” isimli sergisi 22 Şubat – 12 Mart tarihleri arasında Bindallı Sanatevi’nde. (0212 252 79 66)
  • Javid Tabatabaii’nin suluboya resim sergisi 18 Şubat’a kadar GALERİFE’de. (0216 368 03 78)
  • Bir Başkentin Su Yolları isimli sergi 18 Şubat’a kadar Koç ÜniversitesiAnadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde.
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “İstanbul Destanı” isimli sergisi 19 Şubat’a kadar Çırağan Sarayı’nın giriş katındaki Sanat Galerisi’nde.
  • Ümit Gezgin’in “An-Mekân 2” isimli sergisi 19 Şubat’a kadar BahariyeSanat Galerisi’nde.
  • Ahmet Elhan, Argun Okumuşoğlu, Esat Tekand ve Sevinç Altan’ın sergisi 19 Şubat’a kadar Galeri 44a’da. (0212 233 33 80)
  • Pandora’nın sergisi 20 Şubat’a kadar Alta Sanat Galerisi’nde. (0212 282 69 65)
  • Kış Karması 2013 sergisi 20 Şubat’a kadar Hobi Sanat Galerisi’nde. (0212 225 23 37)
  • JAPONYA: Çizgi Karakterleri Ülkesi isimli sergi 20 Şubat’a kadar Japonya Başkonsolosluğu Eski Ofis Binası’nda.
  • Düş İçinde Düş isimli karma sergi 20 Şubat’a kadar Asfalt Art Gallery’de. (0 216 418 08 06)
  • Gündüz Karul’un “Heyecanlarım” isimli sergisi 22 Şubat’a kadar Ziraat İstanbul Tünel Sanat Galerisi’nde.
  • Emre Çalış’ın “Tertibat” isimli sergisi 22 Şubat’a kadar Galeri Artist Çukurcuma’da. (0 212 2519163)
  • Joseph Kosuth’un “Uyanma” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Kuad Galeri’de.
  • Büyüleyici Şehir Cenova isimli fotoğraf sergi 23 Şubat’a kadar Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde. (0212 249 2610)
  • Fulya Çetin’in “nehir altı nehir” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar .artSümer’de. (0 212 249 1035)
  • Tonguç Yaşar’ın “Hengâme” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Schneidertempel Sanat Merkezi’nde.
  • Jak Baruh, Levent Özçelik ve Maura Sullivan’ın fotoğraf sergisi 23 Şubat’a kadar Pg Art Gallery’de. (0212 252 80 00)
  • Gülnur Geriş’in seramik sergisi 23 Şubat’a kadar Galeri Tasarım’da. (0212 513 23 14)
  • Seda Hepsev’den “Disguise” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar X-ist Sanat Galerisi’nde.
  • Giyim kuşam isimli karma sergi 23 Şubat’a kadar Galeri Apel’de. (0212 292 72 36)
  • Nejad Melih Devrim’in sergisi 23 Şubat’a kadar Galeri Nev’de. (0212 252 15 25)
  • Çiler Belen’in “Kapılar Üzerimize Kapanmadan Önce” isimli fotoğraf sergisi 23 Şubat’a kadar Arkeopera Sanat Galerisi’nde. (0212 249 92 26)
  • Gülden Artun’un sergisi 23 Şubat’a kadar Tem Sanat Galerisi’nde. (0212 2470899)
  • Karma “Karışık” isimli karma sergi 23 Şubat’a kadar Adıgüzel Sanat Galerisi’nde. (0216 456 75 85)
  • Filiz Hatipoğlu’nun “Zamansız” isimli sergisi 23 Şubat’a kadar Besiktaş Çağdaş’ta. (0212 236 10 27)
  • Bashir Borlakov, Canan, Cevdet Erek, Katsumi Hayakawa, Emre Hüner, Meltem Işık, Ahmet Doğu İpek, Lee Jinju, Robert Longo, Stefan Thiel, Erinç Seymen, Jennifer Steinkamp, Pae White ve Burcu Yağcıoğlu’nun sergisi 23 Şubat’a kadar Nesrin Esirtgen Collection’da. (0212 243 78 53)
  • rh+art magazine dergisinin düzenlediği Yılın Genç Ressamı yarışmasında dereceye giren sanatçıların sergisi 23 Şubat’a kadar Planet of Art Gallery’de.
  • Aysun Uygun, Ayşegül Yüksel, Faruk Durmaz, İnci Batuk ve Yılma Doğu fotoğraf sergisi 24 Şubat’a kadar Fotoğraf Vakfı Galerisi’nde. (0212 243 71 87)
  • Yusuf Katipoğlu’nun “Dalgaların Bahçesi” adlı resim sergisi 24 Şubat’a kadar Harmony Sanat Galerisi’nde. ( 0216553 21 67)
  • Armağan Portakal’ın “Armağan’ın Penceresi” isimli sergisi 24 Şubat’a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi’nde.
    nTaner Alakuş’un “Hayallerimdeki Minyatürler” isimli sergisi 24 Şubat’a kadar Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde.
  • Erkan Yaprakkıran’ın “Bedenin Kırmızı Dili” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Niş Art Gallery’de. (0212 232 25 82)
  • Halil Vurucuoğlu’nun “İrin” isimli sergi 25 Şubat’a kadar Dirimart’ta. (0 212 291 3434)
  • Behiç Ak’ın “Yazmaya Çizmeye Devam” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde. (0212 251 49 00)
  • Rüstem Ersöz’ün “Pastel Lekeler 2” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Cihangir Sanat Galerisi’nde. (0212 244 94 99)
  • Neşe Gümüşçüoğlu’nun “Kırmızının Halleri” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Artev Sanat Galerisi’nde. (0216 449 46 75)
  • Murat Tosyalı’nın “Futbolu Seviyorum” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Mabeyn’de. (0212 261 60 60)
  • nİsmail Acar’ın “Love of Islam” isimli sergisi 26 Şubat’a kadar Galeri İdil’de. (0212 283 23 83)
  • Fehim Güler’in “Renklerle Anadolu” isimli sergisi 27 Şubat’a kadar Akyol Art Center’da. (0212 231 61 50)
  • Charles Weber’in “TRILOGY” isimli sergisi 27 Şubat’a kadar Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi Tekkubbe Binası’ nda.
  • Dönüşüm isimli karma sergi 27 Şubat’a kadar Deyim Sanat Galerisi’nde. (0212 286 21 82)
    nSeyit Mehmet Buçukoğlu’nun “Retro” isimli sergisi 27 Şubat’a kadar Galatea Art Gallery’de. (0 212 245 80 38)
  • Nâzım Hikmet’in yolculuk fotoğraflarından oluşan “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim” isimli sergi 28 Şubat’a kadar Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde.
  • 1952 – 2012 Sualtına Işık Tutanlar sergisi 28 Şubat’a kadar Rezan Has Müzesi’nde. (0212 533 65 32)
    nYolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar sergisi 28 Şubat’a kadar Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde.
    nDerya Tatari’nin “Düşüncelerimden İzler” isimli sergisi 28 Şubat’a kadar Derinlikler Sanat Merkezi’nde. (0212 291 82 55)
  • Mevlüt Maşalacı’nın “Dünya Notları” isimli fotoğraf sergisi 28 Şubat’a kadar PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde. (0216 418 19 76)
  • Karma Heykel Sergisi 28 Şubat’a kadar Galeri 5’te.
  • Jannis Kounellis’in sergisi 1 Mart’a kadar Galeri Artist’te. (0 212 2276852)
  • Hilal Özkeçeci’nin “Parça Tesirli Resimler” sergisi 1 Mart’a kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde. (0 212 383 70 70)
  • 30. yıl Etkinlikleri- Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğrenci ve Mezunlar Sergisi 1 Mart’a kadar Fakülte Ana Galeri’de.
  • NO.2 isimli karma sergi 2 Mart’a kadar Nesrin Esirtgen Collection Mekânı’nda. (0212 243 7853)
  • Hakan Dağdelen’in “Bu Yüzeyler” isimli sergi 2 Mart’a kadar Daire Galeri’de. (0212 252 52 59)
  • “Inside” isimli karma sergi 2 Mart’a kadar Merkur’de. (0212 225 37 37)
  • Erdal Alantar’ın “Hayatının Sevinç’ini” isimli sergisi 2 Mart’a kadar Art Point Gallery’de.
  •  A. Cem Şahin’in “ŞU AN!” isimli sergisi 2 Mart’a kadar ALAN İstanbul’da. (0 212 252 9453)
  • Deniz Sağdıç’ın “Düş ve Gerçek” isimli sergisi 2 Mart’a kadar Pinelo Galeri’de. (0212 249 78 71)
  • Yassine Mekhnache’nin sergisi 2 Mart’a kadar Krampf Galeri’de. (0212 293 93 14)
  • Soner Çakmak’ın “Maskeli Balo” isimli sergisi 2 Mart’a kadar Artisan Sanat Galerisi’nde. (0212 247 90 81)
  • Jasper de Beijer’in sergisi 2 Mart’a kadar The Empire Project’te. (0212 292 59 68)
  • Karma resim, heykel ve seramik sergisi 2 Mart’a kadar Bahariye Sanat Galerisi’nde. (0216 414 55 06)
  • Çiçekli Oda isimli karma resim sergisi 2 Mart’a kadar Galeri Oda’da.(0212 259 22 08)
  • Oğuz Tolga’nın sergisi 2 Mart’a kadar İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde. (0212 251 46 31)
  • Malik Bulut’un “ŞAVK” isimli sergisi 3 Mart’a kadar Galeri Selvin’de. (0212 263 74 81)
  • Umut Yalım’ın “Güzel Ol ve Sus” isimli sergisi 3 Mart’a kadar GaleriBu’da. (0212 243 91 93)
  • Bedri Baykam’ın “Tarihin Röntgencisi” sergisi 3 Mart’a kadar Piramid Sanat’ta. (0212 297 31 15)
  • Gülçin Günaydın’ın “Sırça Fanus” isimli sergisi 4 Mart’a kadar Arte İstanbul’da.
  • Yaratıcı Asamblajlar isimli sergisi 5 Mart’a kadar Siemens Sanat’ta.
  • Emin Turan’ın “Güneşin Kökleri” isimli sergisi 5 Mart’a kadar Evin Sanat Galerisi’nde. (0 212 265 81 58)
  • ArtCenter / İstanbul sanatçılarının “Söylenmemiş Yazılmamış: Dördüncü Sergi” isimli sergisi 6 Mart’a kadar Borusan Müzik Evi’nde. (0212 336 32 80)
  • Rasim Konyar’ın heykel ve resim sergisi 6 Mart’a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde.
  • Çağla Tuğal Göksu’nun “Akşamın Halleri” sergisi 6 Mart’a kadar RenArt Sanat Galerisi’nde.
  • Mustafa Ayaz’ın sergisi 6 Mart’a kadar Doku Sanat Galerisi’nde. (0 212 246 2496)
  • Şubat Kedileri isimli karma sergi 7 Mart’a kadar Ürün Sanat Galerisi’nde. (0216 363 12 80)
  • Bill Balaskas’ın “Dünyayı Piyasa Kurtaracak” isimli sergisi 8 Mart’a kadar Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri’de. (0216 483 90 97)
  • Otar Şharabidze, Sait Günel’in sergisi 8 Mart’a kadar Bakraç Sanat Galerisi’nde. (0216 362 18 26)
  • Şemsettin Başkurt’un sergisi 8 Mart’a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde.
  • Şemsi Altaş’ın “O An!” isimli sergisi 9 Mart’a kadar Art Suites Gallery’de. (0212 251 55 61)
  • Süleyman Çağlayan’ın sergisi 9 Mart’a kadar Doruk Sanat Galerisi’nde. (0212 252 05 35)
  • Ayşen Urfalıoğlu’nun “Haz’ın Metastasları” isimli sergisi 9 Mart’a kadar Maçka Sanat Galerisi’nde.
  • A. Cem Şahin’in “Şu An” isimli sergisi 9 Mart’a kadar ALAN İstanbul’da.
  • Savaş Camgöz’ün sergisi 10 Mart’a kadar Armoni Sanat Galerisi’nde.
  • Merih Akoğul’un “Tenha Vakitler” isimli fotoğraf sergisi 10 Mart’a kadar Artgalerim Nişantaşı’nda. (0212 343 85 50)
  • Mathias Depardon’un “Sınırların Ötesinde” isimli sergisi 10 Mart’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde Fotoğraf Sergisi’nde. (0212 3938111)
  • Khaled Akil’in “Ölüm Efsanesi” isimli sergisi 15 Mart’a kadar Chalabi Art Gallery’de. (02122433909)
  • Kemal İskender’in “Barbarların Seyir Defteri” isimli sergisi 15 Mart’a kadar Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’nde. (0212 245 02 29)
  • Alexander Wagner’in sergisi 16 Mart’a kadar Galeri Manâ’da.
  • Kainat Barkan P.’nin “Farklı Yıllar, Farklı Eserler II” isimli sergisi 16 Mart’a kadar Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde. (0212 351 00 60)
  • Takılabilir Heykel ve Heykel Sergisi 21 Mart’a kadar Simya Galeri’de. (0212 259 77 40)
  • Cenin, Necmi Gürseler, Nihal Martlı, Nazanin Pouyandeh, Olgu Ülkenciler, Burcu Yağcıoğlu’nun “Kâğıt Üstünde” isimli sergisi 23 Mart’a kadar C.A.M Galeri’de. (0212 245 79 75)
  • Serdar Yılmaz’ın “Yolunu Bul” isimli sergisi 23 Mart’a kadar Pi Artworks Tophane’de. (02122937103)
  • Afişe Çıkmak isimli sergi 23 Mart’a kadar Tütün Deposu’nda.
  • Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi: Ali Saim Ülgen Arşivi sergisi 24 Mart’a kadar SALT Galata’da. (0 212 334 22 45)
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Bir Bedri Rahmi ve Amerika…” isimli sergisi 24 Mart’a kadar Sanat Akmerkez’de Galerisi’nde.
  • Hüsamettin Koçan’ın retrospektif sergisi 30 Mart’a kadar Kibele Galerisi’nde.
  • Gogi Çagelişvili’nin “Painting” adlı resim sergisi 30 Mart’a kadar Pirosmani Sanat Galerisi’nde. (02122526812)
  • Heidi Specker, Susanne Brügger ve Thomas Demand’ın “Gerçek Mekân ve Kavramsal Mekân” isimli fotoğraf sergisi 6 Nisan’a kadar Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde. (0212 230 19 76)
  • Haset, Husumet, Rezalet isimli karma sergi 7 Nisan’a kadar ARTER’de. (0212 243 37 67)
  • Vitra Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar“Lütfen Rahatsız Etmeyin – Tatil Kavramı Üzerine Bir Sergi” 7 Nisan’a kadar İstanbul Modern’de.
  • Cynthia Madansky ve Angelika Brudniak’ın “1+8” isimli video yerleştirmesi 7 Nisan’a kadar SALT Galata’da. (0212 334 22 45)
  • Choe U-Ram’ın “Anima” isimli sergisi 14 Nisan’a kadar Borusan Contemporary Perili Köşk’te.
  • Değişen Zamanların Mimarı Edoardo de Nari 1874 – 1954 isimli sergi 20 Nisan’a kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde. (0212 334 09 00)
  • Nickolas Muray’ın “Bir Fotoğrafçının Portresi” isimli sergisi 21 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde.
  • Duvar Resminden Korkuyorlar isimli sergi 21 Nisan’a kadar SALT Beyoğlu’nda. (0212 377 42 00)
  • Çöl ve Deniz Arasında – Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi’nden Bir Seçki isimli sergi 21 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde.
  • Prix Pictet: Güç isimli sergi 28 Nisan’a kadar İstanbul Modern’de.
  • Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar isimli karma sergi 16 Mayıs’a kadar İstanbul Modern’de.
  • El Emeği Göz Nuru isimli sergi 26 Mayıs’a kadar Sadberk Hanım Müzesi’nde. (0212 242 38 13)
  • Biz bu memleketi seninle sevdik Lefter sergisi 24 Haziran 2013’e kadar Adalar Müzesi’nde.
  • İşte Güneş isimli sergi 14 Temmuz’a kadar Rahmi Koç Müzesi’nde. (0212 369 66 00)
  • Göç Bağlantıları Sergisi 22 Aralık 2014’e kadar Adalar Müzesi’nde.

ANKARA

  • ARETE Sanat Özel Seçki – karma resim – 24 Şubat’a dek – ARETE Sanat Galerisi’nde. (0312 440 08 81)
  • Söbütay Özer – resim – 24 Şubat’a dek – Mustafa Ayaz Sanat Galerisi’nde. (0 312 285 89 98)
  • Bizzat, Ben Kendim/Bir İkilem Olarak Ben’ – karma resim – 24 Şubat’a dek – Cermodern Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 310 00 00)
  • Hattuşa’da 106 Yıl/Hitit Kazılarının Öyküsü – fotoğraf – 26 Şubat’a dek – Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 468 21 05)
  • nihat Kahraman – resim – 26 Şubat’a dek – Galeri Soyut’ta. (0 312 438 86 70)
  • Raif Kalyoncu – resim – 27 Şubat’a dek – Gözde Sanat Galerisi’nde. (0 312 442 11 31)
  • Ölümünün 10. Yılında İsmail Altınok ve Dostları – karma resim – 28 Şubat’a dek – İsmail Altınok Sanat Merkezi’nde. (0 312 433 30 34)
  • Karma Sergi – resim – 28 Şubat’a dek – Krişna Sanat Galerisi’nde. (0 312 418 02 53)
  • Üçleme/Karma sergi – resim – 28 Şubat’a dek – Fırça Sanat Galerisi’nde. (0 312 438 60 08)
  • Atlas Sergileri I – baskı resim – 1 Mart’a dek – Atlas Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 59 04)
  • Müslüm Teke – resim – 1 Mart’a dek – Galeri Sanat Yapım’da. (0 312 222 19 22)
  • Süleyman Karakul – resim – 1 Mart’a dek – Yağmur Sanat Galerisi’nde. (0 312 442 38 99)
  • Mehmet Özcan Allahverdi – resim – 1 Mart’a dek – Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde. (0 312 466 05 40)
  • Özgür Uğuz – resim – 2 Mart’a dek – Galeri Akdeniz’de. (0 312 231 30 23)
  • Çiğdem Burçak Telli – resim – 2 Mart’a dek – Kav Sanat Galerisi’nde. (0 312 491 22 32)
  • Genç Etki 3 – resim – 2 Mart’a dek – Kav Sanat Galerisi’nde. (0 312 491 22 32)
  • Toygun Orbay – resim – 2 Mart’a dek – Nurol Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 86 70)
  • Mehmet Buçukoğlu – resim – 3 Mart’a dek – Helikon Sanat Galerisi’nde. (0 312 441 78 01)
  • Ataç Elalmış – resim – 4 Mart’a dek – Doku Sanat Galerisi’nde. (0 312 439 78 80)
  • Koleksiyonlardan Karma – resim – 4 Mart’a dek – Doku Sanat Galerisi’nde. (0 312 439 78 80)
  • Birikim – seramik – 5 Mart’a dek – Galeri Kara’da. (0 312 433 12 35)
  • Berna Türemen – resim – 6 Mart’a dek – Bilkent Üniversitesi Kütüphane Sanat Galerisi’nde. (0 312 290 12 44)
  • Nüzhet İslimyeli Anısına – suluboya resim – 6 Mart’a dek – Medya Sanat Galerisi’nde. (0 312 428 39 55)
  • Canan Dağdelen – resim – 9 Mart’a dek – Galeri Nev’de. (0 312 437 93 90)
  • Mehmet Buçukoğlu’nun “Eski-Yeni” isimli sergisi 3 Mart’a kadar Helikon Sanat Galerisi’nde. (0312 441 78 01)

    İZMİR

  • 2. Eski Ev, Yeni Sanat Uluslararası Plastik Sanatlar Sempozyumu Sergisi, 4 Mart’a kadar Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde.
  • Harikalar Kumpanyası – Meraklılarından Sıra Dışı Objeler Sergisi, 31 Mart’a kadar, Decozone Art Shop’ta.
  • Lozan Mübadilleri Vakfı, Alsancak Rotary Kulübü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege’nin iki yakasından göç eden ailelerin öykülerini Lozan Mübadelesi’nin 90. yılında “Hasretin İki Yakası” isimli sergide bir araya getirdi. Mübadillerin fotoğraflar ve anılarının yer aldığı sergi, 20 Şubat’a kadar Vasıf Çınar Meydanı’nda.
  • Ayten Güreşçi, İpek Öztürk, Meftune Erduyan, Sevim Kumova ile Sülbiye Erkan’ın resimleri 19 Şubat’a kadar İzmir Sanat’ta.

    ADANA

  • Eğitim Kültür Araştırma Vakfı (EKAV) ve Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) işbirliğiyle düzenlenen, “Dikkat! Kadın’ adlı sergi Toyota Onatça Plaza’daki Onatça Sanat Galerisi’nde sürüyor. Çağdaş ressamların eserlerinin yer aldığı, küratörlüğünü Denizhan Özer’in yaptığı sergi, 15 Şubat tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık olacak. (0322 3467171)
  • Ressam Hatice Özşahin’in, “Sulu Boya Resim Sergisi” sürüyor. Galeri Altan’da açılan sergi, 25 Şubat’a dek izlenime açık tutulacak. (0322 4593458)

    MERSİN

  • Neslihan Kıyar’ın yağlıboya çalışmalarının yer alacağı resim sergisi, 21 Şubat 17.30’da Altamira Sanat Galerisi’nde açılacak. Sergi 12 Mart tarihine dek izlenebilecek. (0324 2330312)
  • Türkiye’nin ünlü sanatçıları Mustafa Pilevneli, Fikret Mualla, Kemal Önsoy, Fikret Otyam, Necdet Kalay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mehmet Güleryüz, Ahmet Yeşil, Can Göknil, Habip Aydoğdu, Ekrem Kahraman, Serap Demirağ, Gencay Kasapçı, Orhan Taylan, Işıl Özışık, Funda İyce, Gülçin Anıl, Orhan Gürel, Kainat, Alp Bartu, Vahap Demirbaş, Rasin Arsebük ve Zeki Serbest’in eserlerinin yer aldığı, “Karma Resim Sergisi” Altamira Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi, 19 Şubat tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık olacak. (0324 2330312)

    TARSUS

  • Sevtap İnal’ın, “Hayatın Penceresinden” konulu fotoğraf sergisi Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sürüyor. Geliri ÇYDD’ye bağışlanacak sergi, 20 Şubat tarihine dek izlenebilecek. (0324 616 25 15)

    GAZİANTEP

  • Vedat Akkök, Bünyamin Küçükkürtül, Mehmet Akif Orçan ve Mehmet Akif Kaplan’ın yağlıboya çalışmalarının yer aldığı ortak resim sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi 22 Şubat tarihinde sona erecek. (0342 336 60 66)

Tiyatro

İSTANBUL

 

  • Devlet Tiyatroları Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde “Açıl Kafam Açıl” cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahnesi Salon 1’de “Sidikli Kasabası”
  • salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahnesi Salon 2’de “Yağmur Durduğunda”
  • salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Küçük Sahne’de “Düğün Şarkıcısı”
  • salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Küçükçekmece DT Sahnesi’nde “Inishmorelu Yüzbaşı”
  •  perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Üsküdar Stüdyo Sahne’de “Michelangelo”
  • Perşembe 20.00, cumartesi 15.00. Üsküdar Tekel Sahnesi’nde “Çehov Makinesi” çarşamba, cuma, cumartesi 20.00, pazar 15.00. (0 212 292 39 00)
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde “Perşembenin Hanımları” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30.
  • GOP Ferih Egemen Sahnesi’nde “Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt” cumartesi, pazar 12.00. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde
  • “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30. Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde “İstanbul Hatırası” çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.00, pazar 15.30.
  • Kâğıthane Küçük Kemal Sahnesi’nde “Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt” perşembe, cuma 14.00. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde
  • “Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30.
  • ümraniye Sahnesi’nde “Vişne Bahçesi” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30.
  •  Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi’nde “Hedda Gabler” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.30.
  • Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde “Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.30 ve 20.00, pazar 15.30. (0212 455 39 00)
  • Bakırköy Belediye Tiyatroları Müşfik Kenter Sahnesi’nde “Külhanbeyli Müzikali” perşembe 20.30, “Hoşu’nun Utancı” cumartesi 11.00, “Sıkıyönetim” cumartesi 20.30, “Benim Güzel Pabuçlarım” pazar 11.00, “Hangisi Babası” pazar 15.30. Turhan Tuzcu Sahnesi’nde “Obsesyon” – “4×4” çarşamba, cuma 20.30, “Medeni Hali Kadın” perşembe 20.30. (0212 414 96 47)
  • Ortaoyuncular’da “Masal Müfettişi” cuma, cumartesi 20.00, pazar 18.00. (0 212 251 18 65)
  • Kenter Tiyatrosu’nda “Toplu Hikâyeler” bugün 20.30 (0212 246 35 89)
  • Tiyatro Pera’da “Venedik Taciri” cuma, cumartesi 20.00, pazar 18.30.
  • Oyun Atölyesi’nde “Testosteron” salı, çarşamba 20.30, “Pandaların Hikâyesi” perşembe, cuma ve cumartesi 20.30, pazar 16.00. (0 216 345 39 39)
  • Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda “Asi Kuş” bugün, cumartesi ve pazar. (0 212 240 43 44)
  • Kumbaracı50’de “Haz Makamı” bugün 20.30, “Happy Happy Together” salı, çarşamba 20.30, “Evaristo” perşembe, cuma, cumartesi 20.30, pazar 15.00. ( 0 212 243 50 51)
  • İkincikat’ta “Aut” bugün, “Barselo” salı, çarşamba, “Disosya” perşembe, cumartesi “Korku Tüneli” cuma 20.30. (0 212 292 32 47)
  • Duru Tiyatro’da “Sondan Sonra” cumartesi 20.30. (0 216 338 56 86)
  • Mekân Artı’da “Şiddet Üçlemesi 2 – Şeker” çarşamba 20.30, “Kozalar” perşembe 20.30, “Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi” cuma 20.30, “Bizde Yok” cumartesi 20.30.
    (0 212 224 57 56)
  • Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde “Meymenetsiz Musibet” bugün, “Lulabay Bir Cihangir Hikâyesi” salı 20.30, “Mitoz” çarşamba 20.30, “Biz Küçükken Babamla Oyunlar Oynardık” perşembe, cumartesi 20.30, “Gündüz Niyetine” cuma 20.30, “Hirç ü Xwezgini / Ayı ve Bir Evlenme Teklifi” pazar 18.00. (0 212 252 74 52)
  • Sahne Hal’de “Yaka Beyaz” bugün 20.30, “Parti” salı 20.00, “Largo Desolato” çarşamba 20.00, “Suç ve Ceza” perşembe 20.30, “Adiller” cuma 20.30, “Okyanus” cumartesi 20.30, çocuk oyunu “Cadılar” pazar 13.00, “Çok Yakın” pazar 20.30. (0 212 274 74 78)
  • Ekip Tiyatrosu’nun Parti adlı oyunu salı 200 Sahne Hal’de.

ANKARA

  • Akün Sahnesi’nde, “Fosforlu Cevriye” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Pal Sokağı Çocukları/çocuk oyunu” 19, 22 ve 24 Şubat’ta ve 2 Mart’ta saat 11.00’de, “Bir Delinin Hatıra Defteri” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 427 19 71)
  • Altındağ Tiyatrosu’nda, “Yosunlar” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 24 Şubat’ta saat 15.00’te, “Bir Hilal Uğruna” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 2 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te, “Boğaç Han/çocuk oyunu” 19, 21, 26 ve 28 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 316 59 02)
  • Büyük Tiyatro’da, “Kerbela” 19, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 24 Şubat’ta saat “Hürrem Sultan” 26 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 324 22 10)
  • Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, “Aşk Hastası” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Cyrano de Bergerac” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1, 2 Mart’ta saat 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te, “Karlar Kraliçesi/çocuk oyunu” 24 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312  240 00 91)
  • Küçük Tiyatro’da, “Ben Ödüyorum” 19, 20, 21, 22 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 24 Şubat’ta saat 15.00’te, “Çirkin/İstanbul DT” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 2 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de, 3 Mart’ta saat 15.00’te, “Keloğlan Keleşoğlan/çocuk oyunu” 20, 22 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 311 11 69)
  • Oda Tiyatrosu’nda, “Hüzzam” 19, 20, 21, 22, 23 Şubat’ta saat 18.30, “Kontrabas” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1, 2 Mart’ta saat 18.30’da. (0 312 311 11 69)
  • İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, “Cesaret Ana ve Çocukları” 20, 21 Şubat’ta saat 20.00’de, 23 Şubat’ta saat 15.00’te, “Yastık Adam” 27, 28 Şubat’ta saat 20.00’de, 2 Mart’ta saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)
  • Şinasi Sahnesi’nde, “Dolares Claiborne” 26, 27, 28 Şubat’ta ve 1 Mart’ta saat 20.00’de, 2 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de, “Karlar Kraliçesi/çocuk oyunu 3 Mart’ta saat 11.00’de. (0 312 397 30 24)
  • Ankara Sanat Tiyatrosu’nda, “Selamün Kavlen Karakolu” 22, 23 Şubat’ta saat 20.00’de, “Zübük” 24 Şubat’ta saat 15.30’da, “Giderayak” 23 Şubat’ta saat 17.00’de, “Dans Eden Eşek/çocuk oyunu” 20 Şubat’ta saat 10.30’da. (0 312 417 76 76)
  • Mavi Sahne’de, “Tuluatmasyon/Her şey doğaçlama komik gösteri” 23 Şubat’ta saat 20.00’de, “Hiç/Neyzen Tevfik” 22 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 241 02 33)
  • Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, Serhan Sarıkaya/Pandomim Gösteri 23 Şubat’ta saat 10.30’da. (0 312 442 30 50)

ADANA

  • Adana Devlet Tiyatrosu, bu hafta Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Hakan Boyav’ın yönettiği, “Matruşka” adlı oyunla sahnede olacak. Oyun, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günü 20.00’de, cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00’de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşturulacak.
  • Fuaye Sahne’de ise Zeynep Kaçar’ın yazdığı, N. Fırat Demirağ’ın yönettiği, “Dış Ses” adlı oyunla çarşamba, perşembe ve cuma günü 18.00’de tiyatroseverlerin karşısına çıkacak olan ADT sanatçıları, Sönmez Atasoy’un yazdığı, Yeliz Tekman’ın yönettiği, “Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyunu da çarşamba ve cuma günü 14.00’te, pazar günü ise 11.00’de küçük tiyatroseverler için sunmayı sürdürüyor. (0322 3523355)

ANTALYA

  • Ada Tiyatrosu, Gürsel Fırat’ın tek kişilik oyunu, “Edep’siz Derviş” adlı oyunu 20 Şubat Çarşamba günü 20.00’de Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahneleyecek. Fırat, oyunu, 22 ve 23 Şubat günleri de İstanbul’da Kartal Belediyesi Tiyatro Salonu’nda matine-suare olmak üzere 4 kez yineleyecek. (0535 7040277)

 Gösteri ve söyleşi

İSTANBUL

  • Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde bugün saat 18.30’da Ersin Antep ve Ali Pınar’ın “Bizim Donizetti” başlıklı söyleşisi gerçekleştirilecek.
  • Babylon Lounge’da Kısmet Show perşembe günü saat 21.30’da. (0212 292 73 68)
  • Yunus Emre Kültür Merkezi Küçük Salon’da Yavuz Seçkin Şov yarın akşam saat 20.30’da izlenebilir.

    ANKARA
  • Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, Adnan Azar’ın sunacağı “Şiir Resitali” başlıklı şiirli söyleşi 23 Şubat’ta saat 14.00’te.

 

Nerede Olursanız Olun; 29 Ocak – 05 Şubat arası Sanatla Olun !

Ocak ayını sonlandırıp yeni bir aya girdiğimiz bu haftada sanatseverleri yine yoğun bir etkinlik programı bekliyor.

 Müzik

İSTANBUL

■ ‘Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde bugün saat 20.00’de “Piyanolu Kuartet Akşamı” konseri izlenebilir. (0 216 346 15 31)

■ ‘Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bugün saat 22.30’da “Ayşegül İnci Project”, yarın saat 22.30’da “Bulutsuzluk Özlemi”, çarşamba günü saat 22.30’da “Akustikler”, perşembe günü saat 22.30’da “Doa Band”, cuma günü saat 22.30’da “Metropolis” konseri izlenebilir.

(0 212 244 25 58)

■ ‘Alt.’ta bugün saat 22.30’da “Mercedes Casali Quartet”, yarın saat 22.30’da “Yaşar Kurt” konseri izlenebilir. (0 212 244 85 67)

■ ‘Babylon’da yarın saat 21.30’da “Serbest Müzisyenler ve Yapımcılar Derneği Destek Konseri”, çarşamba günü saat 21.30’da “Luis Ernesto Gomez – Gülseren & La Descarga”, perşembe günü saat 21.30’da “Kolektif İstanbul”, cuma günü saat 23.00’te “Nekropsi”, cumartesi günü saat 24.30’da “DJ Sarıyılan aka Kaan Sezyum DJ Set” ve saat 20.00’de “Bob Marley Birthday Celebration” konseri izlenebilir. (0 212 292 73 68)

■ ‘Akbank Sanat’ta yarın saat 20.00’de “Emre Elivar” konseri izlenebilir. (0 212 252 35 00)

■ ‘Jolly Joker Balans’ta çarşamba günü saat 21.00’de “Model”, cuma günü saat 22.00’de “Gökhan Türkmen”, cumartesi günü saat 22.00’de “Emre Aydın” konseri izlenebilir. (0 212 249 07 49)

■ ‘İş Sanat Kültür Merkezi’nde çarşamba günü saat 20.00’de “MFÖ”, perşembe günü saat 21.00’de “Moğollar” konseri izlenebilir.

(0 212 316 10 83)

■ ‘Ghetto’da çarşamba günü saat 21.30’da “solardip”, perşembe günü saat 21.30’da “Nu Park”, cuma günü saat 22.30’da “Mor ve Ötesi AKUSTİK Özel Konuklarla”, cumartesi günü saat 22.30’da “Müslüm Gürses: Meyhanede” konseri izlenebilir. (0 212 251 75 01)

■ ‘Borusan Müzik Evi’nde perşembe günü saat 20.00’de “N-Fesli Quartet – Dört Element”, cuma günü saat 21.30’da “İmer Demirer Ensemble”, cumartesi günü saat 20.00’de “Banu Sözüar – Fantezi ve Prelüdler” konseri izlenebilir. (0 212 336 32 80)

■ ‘Fulya Sanat’ta perşembe günü saat 20.00’de Fulya Sanat Resitalleri kapsamında “Ensemble Kheops’tan Trio Gecesi” konseri izlenebilir.

(0 212 215 60 29)

■ ‘Caddebostan Kültür Merkezi’nde cuma günü saat 20.00’de “İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası” konseri izlenebilir. (0 216 386 29 49)

■ ‘Roxy’de cuma günü saat 21.30’da “The Jimi Hendrix Show feat Leon Hendrix” konseri izlenebilir. (0 212 249 12 83)

■ ‘Salon’da cuma günü saat 22.30’da “Göksel” konseri izlenebilir. (0 212 334 07 52)

■ ‘KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde cumartesi günü saat 20.30’da “Fatih Erkoç” konseri izlenebilir. (0 216 658 00 15)

■ ‘Bostancı Gösteri Merkezi’nde cumartesi günü saat 21.00’de “Kıraç” konseri izlenebilir.

(0 216 384 72 10)

ANKARA

■ CSO Konser Salonu’nda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) şef Rengim Gökmen yönetiminde vereceği, Stefan Dohr’un (korno) solist olarak katılacağı konser 2, 3 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 309 13 43)

■ Jolly Joker Ankara’da, MFÖ konseri 3 Şubat’ta saat 22.00’de, Yaşar konseri 4 Şubat’ta saat 22.00’de. (0 312 424 11 11)

■ Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Re Majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün vereceği konser 4 Şubat’ta saat 13.00’te.

(0 312 442 30 50)

İZMİR

■ Bornova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Kurtalan Ekspres “Cem Karaca ve Barış Manço Anma Konseri” 1 Şubat’ta saat 20.00’de Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde.

Sergi

İSTANBUL

■ Hayvan isimli karma kukla sergi 1-26 Şubat tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire binasında.

■ Tan Oral’ın “Kıkırdak” isimli sergisi bugün sona eriyor. Schneidertempel Sanat Merkezi’nde.

■ Didem Dayı’nın “Ne Yazık ki Milyonlarca Kadının Yaptığını Yapmada Tereddüt Ediyordum” isimli sergisi bugün sona eriyor. İMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Galerisi’nde.

■ Taze Kâğıt İşler 5isimli karma sergi bugün sona eriyor. UPSD Sanat Galerisi’nde. (0212 24762 83)

■ Gogi Çagelişvili’nin sergisi bugün sona eriyor. Pirosmani Sanat Galerisi’nde. (0212 2526812)

■ Yapı Kredi Resim Koleksiyonu / Modern Dönem sergisi bugün sona eriyor. Caddebostan Kültür Merkezi’nde. (0 216 3862681)

■ Volkan Aslan’ın “VOLKAN” adlı sergisi yarına kadar Maçka Sanat Galerisi’nde. (0212 240 80 23)

■ Demir Kardaş’ın “Unique Prints” adlı sergisi yarına kadar Galeri/Miz’de. (0212 241 76 66)

■ Fevzi Karakoç’un “Köprü II Sergisi” adlı sergisi yarına kadar Çırağan Palaca Kempinski Sanat Galerisi’nde.

■ Argun Okumuşoğlu’nun “Frottage II” adlı sergisi yarına kadar 44A Sanat Galerisi’nde. (0212 233 33 80)

■ Mahmut Celayir, Mehmet Kısmet’in “Pastoral Diyaloglar” adlı sergisi yarına kadar C.A.M Galeri’de.

■ Şebnem Somel ve Şive Neşe BAYDAR’ın sergisi yarına kadar Mabeyn Gallery’de. (0212 261 6060)

■ Müge Biçen’in “Tuval” isimli sergisi 2 Şubat’a kadar Ütopya Platform Sanat Galerisi’nde. (0216 414 11 87 )

■ Gizem Bentürk – Tara Demircioğlu’nun fotoğraf sergisi 3 Şubat’a kadar Galatea Art Sanat Galerisi’nde. (0212 245 80 38)

■ Kazım Şahbudak’ın “Kalenin Çocukları” fotoğraf sergisi 3 Şubat’a kadar Fotofilm Sanat Merkezi’nde. (0 212 2440495)

■ Hikmet Andaç’ın sergisi 3 Şubat’a kadar TGC Basın Müzesi’nde. (0 212 513 84 58)

■ Hüseyin Ertunç’un sergisi 4 Şubat’a kadar Tem Sanat Galerisi’nde. (0212 247 08 99)

■ Naile Akıncı’nın “Hesaplaşmalarım’’ sergisi 4 Şubat’a kadar Evin Sanat Galerisi’nde. (0212 265 81 58)

■ Sıdıka Atalay’ın “Yılların Getirdikleri” isimli sergisi 4 Şubat’a kadar Artisan Sanat Galerisi’nde. (0212 247 90 81)

■ Gülfidan Özmen’in “Görsel Hafıza II” isimli sergisi 4 Şubat’a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde.

■ Süheyla Sabır’ın “Sonsuz Sezgi ve Arada Durumlar” sergisi 4 Şubat’a kadar Art Gallery Niş İstanbul’da. (0212 232 88 48)

■ Sayat Uşaklıgil’in “Yıldızlar Geçidi” adlı kişisel sergisi 5 Şubat’a kadar Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi’nde.

■ Meltem Yaşar’ın “Afrika’nın Gülen Yüzü” Fotoğraf Sergisi 5 Şubat’a kadar Art & Life Sanat Galerisi’nde.(0212 293 91 50)

■ Selahattin Yıldırım’ın “Şimdi Mümkün” isimli sergisi 5 Şubat’a kadar arte İstanbul’da. (0212 292 8045)

■ Pınar Du Pre’nin “Devam Ettiği Sürece Güzeldi” sergisi 7 Şubat’a kadar Galeri Linart’ta. (0212 247 47 29)

■ Ebru Uygun’un “In Time in Rhythm” sergisi 7 Şubat’a kadar Dirimart’ta. (0 212 291 34 34)

■ Döngüsel Yansımalar isimli karma sergi 8 Şubat’a kadar Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’nde. (0212) 245 02 29)

■ Cenk Akaltun’un “Suda Yaratılışlar” isimli sergisi 8 Şubat’a kadar Galeri Artist Çukurcuma’da. (0212) 251 91 63)

■ Şaziye Erel ve Atölye Baraka 15’in karma sergisi 8 Şubat’a kadar Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi’nde.

■ Jale Çelik’in sergisi 8 Şubat’a kadar Galeri Artist’te. (0212 227 6852)

■ Sema Öcal ’ın “kimsecik” başlıklı sergisi 9 Şubat’a kadar Galeri Espas’da. (02122277017)

■ Sefer Öztürk’ün keçe ve resim sergisi 10 Şubat’a kadar Bakraç Sanat Galerisi’nde. (216 – 362 18 26)

■ A. Halim Kulaksız’ın “Döngü” isimli sergisi 11 Şubat’a kadar Piramid Sanat’ta. (0212 297 31 15)

■ Cemil Güç’ün “Elma” isimli heykel sergisi 11 Şubat’a kadar Galeri Selvin’de.

■ Ahmet Sel’in “Oryantal İllüzyonlar” adlı sergisi 12 Şubat’a kadar Pi Artworks Galatasaray’da. (0212 2454087)

■ Sami Solmaz’ın “Adalılar” adlı fotoğraf sergisi 12 Şubat’a kadar Beyoğlu Sismanoglio Megaro (Şişmanoğlu) Binası’nda. (212 219 29 71)

■ Erdinç Babat’ın “Müşkülpesent” adlı sergisi 12 Şubat’a kadar Cep Sanat Galerisi’nde. (0212 292 00 38)

■ Ahmet Merey’in “Serbest Tırmanış” isimli sergisi 12 Şubat’a kadar ART SUİTES Gallery’de. (0 212 251 5561)

■ İbrahim Balaban’ın “Balabanizm” isimli sergisi 14 Şubat’a kadar International Art Center’da. (0 216 310 83 94)

■ Aradığın şeyin ta kendisi isimli karma sergi 15 Şubat’a kadar Teşvikiye Sanat Galerisi’nde. (0 212 241 04 58)

■ Hülya Düzenli’nin “Ortak Bir Acı” isimli sergisi 15 Şubat’a kadar Mine Sanat Galerisi’nde. (0 212 232 38 13)

■ Yeni İşler isimli sergi 15 Şubat’a kadar Kare Sanat Galerisi’nde. (0212 240 44 48)

■ Züleyha Akbaş’ın sergisi 17 Şubat’a kadar Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde.

■ Ertuğrul Ateş’in sergisi 18 Şubat’a kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde.

■ Sevim Çizer, Zehra Çobanlı, Meltem Kaya Erti, Candan Güngör ve Sibel Sevim’in seramik sergisi 18 Şubat’a kadar Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde.(02123510060)

■ Georgios Maroudas’ın sergisi 19 Şubat’a kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde. (0212-438 63 50 )

■ İkametgâh Kadıköy isimli karma sergi 19 Şubat’a kadar KargART, Hush Galeri, Piha Kolektif Sanat, Asfalt Art Gallery’de. (0216.3371513)

■ Ferda Pulhan’ın sergisi 21 Şubat’a kadar Hobi Sanat Galerisi’nde. (0 212 225 23 37)

■ Sevgililere Çizgiler ve Renklerbaşlıklı karma sergi 23 Şubat’a kadar Ürün Sanat Galerisi’nde. (0216 363 12 80)

■ Karlı Oda 2 başlıklı karma resim sergisi 24 Şubat’a kadar Galeri Oda’da. (0 212 259 22 08)

■ Elvan Alpay’ın “Kirpi” adlı sergisi 25 Şubat’a kadar Galeri Nev’de. (0212 252 15 25)

■ Tunca Subaşı’nın “Kalıntı” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar PiArtworks’te. (0212 245 40 87)

■ Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Kâğıt Üzerinde Gezinti” adlı sergisi 25 Şubat’a kadar füsuninanartgallery’de. (0212 232 40 49)

■ Aslımay Altay Göney’in “İstif” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Galeri Apel’de.

■ Michael Snow’un “Solosnow” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Akbank Sanat’ta.

■ Salvador Dali’nin “İlahi Komedya”, “Gala ile Akşam Yemeği”, “Sürrealizm İzleri” adlı üç ayrı başlıktaki eserlerinden oluşan sergi 26 Şubat’a kadar MSGSÜ Tophane-i Âmire’de.

■ Berna Erkün’ün “Yakın uçtuk uzaktık, uzaktık yakın geçtik” adlı sergisi 26 Şubat’a kadar Mine Sanat Galerisi’nde. (0216 385 12 03)

■ Selçuk Erez Fotoğraf Koleksiyonu’ndan “Görünenler Görünmeyenler” isimli sergi 26 Şubat’a kadar Galeri G-art’ta. (0212 2960876)

■ Sevinç Altan’ın “Ayrıntı’nın Sevinç’li Kapakları” adlı sergisi 29 Şubat’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde. (0212 393 81 11)

■ Tonguç Yaşar’ın “Renkahenk” adlı sergisi 29 Şubat’a kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Merkezi’nde. (0212 256 42 58)

■ Adile Gülan, Tülay Oskay Işın, Yusuf Özsarfati, Evrensel Derman ve Nihat Evren Derman’ın karma sergisi 29 Şubat’a kadar Tolga Eti Sanat Evi’nde. (0216 368 26 79)

■ Jose Maria Mellado’nun “Esrarengiz Manzaralar” adlı sergisi 10 Mart’a kadar Elipsis Gallery’de. (0212 244 89 00)

■ Halil’in “Tepme” isimli sergisi 31 Mart’a kadar The Empire Project’te. (0 212 292 5968)

■ Sultanlar, Tüccarlar, Ressamlar ve Konstantiniyye’den İstanbul’a Boğaziçi Anadolu yakası fotoğrafları sergisi 1 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde. (212 211 41 00)

■ İnci Eviner’in sergisi 6 Nisan’a kadar Salt Galata’da.

■ Kilden Suretler, Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’ndan Antik Çağ Terrakotta Figürinleri sergisi 15 Nisan’a kadar Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi’nde. (0212 284 63 63)

■ Musevitoğlu Atölyesi Resim Sergisi 31 Mayıs’a kadar Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde. (0212 259 77 40)

■ Adalar, Mimarlar, Binalar isimli sergi Haziran 2012’ye dek Adalar Müzesi’nde. (0216 382 64 30)

ANKARA

■ Gür Dalkıran/60 Yıldan Yansıyanlar – resim – 2 Şubat’a dek Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 468 21 05)

■ İrfan Dönmez – resim – 3 Şubat’a dek – Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde. (0 312 466 05 40)

■ Güldeste VIII – resim – 4 Şubat’a dek – Helikon Sanat Galerisi’nde. (0 312 441 78 01)

■ Asiye Aytan – resim – 4 Şubat’a dek – Altanay Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 30 76)

■ Ustalar II – resim – 4 Şubat’a dek – Nurol Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 86 70)

■ Karma sergi – resim – 5 Şubat’a dek – Valör Resim Galerisi’nde. (0 312 442 00 72)

■ World Press Photo 2011/Dünya Basın Fotoğrafları 2011 – fotoğraf – 5 Şubat’a dek – Forum Ankara Outlet’te. (0 312 567 64 00)

■ İmkânsız Galeri – resim – 7 Şubat’a dek – Galeri Kara’da. (0 312 433 12 35)

■ Osman Akbay&Mustafa Cinel&Mustafa Hikmet Malkoç – karma resim – 9 Şubat’a dek – Fırça Sanat Galerisi’nde. (0 312 438 60 08)

■ Suat Arıkan – resim – 10 Şubat’a dek – Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde. (0 312 417 84 58)

■ Malik Bulut/Yüzleşme – resim – 11 Şubat’a dek – Armoni Sanat Galerisi’nde. (0 312 440 43 24)

■ Osman Kerkütlü – resim – 18 Şubat’a dek – Galeri Nev’de. (0 312 437 93 90)

■ Ercan Gülen – resim – 18 Şubat’a dek – Gözde Sanat Galerisi’nde. (0 312 442 11 31)

■ Hüseyin Şahbudak – resim – 18 Şubat’a dek – Sevgi Sanat Galerisi’nde. (0 312 441 26 34)

■ Baran Kamiloğlu – resim – 19 Şubat’a dek – Mustafa Ayaz Sanat Galerisi’nde. (0 312 285 89 98)

■ Serdar Leblebici – resim – 22 Şubat’a değin – Galeri Soyut’ta. (0 312 438 86 70)

■ İbrahim Örs – resim – 25 Şubat’a dek – Takıantika Sanat Galerisi’nde. (0 312 436 37 88)

■ Habip Aydoğdu – resim – 28 Şubat’a dek – ARETE Sanat Galerisi’nde. (0 312 440 08 81)

■ Canan Atalay/İçsel Manzaralar – resim – 2 Mart’a dek – Atlas Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 59 04)

İZMİR

■ Karacasu Vakfı’nın kurduğu Aphrodisias Sanat Merkezi, 4 Şubat’a dek İFOD (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) Doğa Fotoğrafı Atölyesi Sergisi, Beytullah Şavkın’ın Türkiye ve İsviçre’den manzaralar içeren sulu boya resim sergisi ve Ayla Gedik’in yağlıboya resim sergisini ağırlayacak.

■ Elvin Öztürk’ün “Kumsal Yansımalarda Aşk” adlı resim sergisi, 2 Şubat’a dek TÖMER İzmir Şubesi Sergi Salonu’nda izlenimde.

■ Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi, Aysen Yılmazu’nun özgün baskı resim sergisini ağırlıyor.

■ Ceyda Kiraz’ın “Koza Mucizesi” adlı resim sergisi 12 Şubat’a dek EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde izlenimde. Aynı mekân 11 Şubat’a dek Nedim Sönmez’in ebru sergisine de ev sahipliği yapacak.

■ Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde Erkuter Leblebici’nin seramik sergisi 17 Şubat’a dek görülebilecek.

■ Kedi Kültür Sanat Merkezi yarına dek Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar’ın “EL İM DİL İM” resim sergisini ağırlıyor.

■ Reha Yalnızcık Resim Sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde 4 Şubat’a dek izlenimde.

■ İzmir Suluboyacılar Derneği Profesyoneller Grubu’nun resim sergisi 25 Şubat’a dek Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Sergi ve Kongre Salonu’nda görülebilir.

■ İzmir Sanat Merkezi 13 Şubat’a dek Sevim Çınar’ın “İçimizdeki Kanatlar” adlı seramik sergisini ağırlayacak.

MERSİN

■ Oberhausen-Arttwin Genç Sanat Yarışması Sergisi, bugün 17.00’de İçel Sanat Kulübü’nde açılacak. Ayşe Uğural-Müfide İlhan Sanat Galerisi’ndeki sergi 17 Şubat’a dek izlenime açık olacak. (0324 238 10 88)

Tiyatro

İSTANBUL

■ Devlet Tiyatroları Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde “Sezuan’ın İyi İnsanı” cuma, cumartesi 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahnesi Salon 1’de “Sidikli Kasabası” yarın, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahnesi Salon 2’de “Vahşet Tanrısı” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00. Beyoğlu Küçük Sahne’de “Profesyonel” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00. Küçükçekmece DT Sahnesi’nde “Kırmızı” perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, Üsküdar Stüdyo Sahne’de “Ve Hep Birlikte Soldan Çıkarlar” çarşamba, cuma 20.00, cumartesi 15.00. Üsküdar Tekel Sahnesi’nde “At” perşembe, cumartesi 20.00, pazar 15.00. (0 212 292 39 00)

■ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları F. Reşat Nuri Sahnesi’nde “Perşembenin Hanımları”, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Tehlikeli İlişkiler”, Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde “Sevgili Doktor”, Haldun Taner Sahnesi’nde “Yüzleşme”, Ümraniye Sahnesi’nde “Lüküs Hayat”, Üsküdar Müsahipzade Sahnesi’nde “İntiharın Genel Provası”, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde “Mutfak Söyleşileri” çarşamba, cumartesi 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, pazar 15.00. GOP Ferih Egemen Sahnesi’nde “Deniz Kızı” perşembe, cuma 10.30 ve 13.30, Kâğ. Küçük Kemal Sahnesi’nde “Boncuk” perşembe, cuma 10.30 ve 13.30. K.Çekmece Sef. KSM’de “Çığ” cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.30. (0 212 455 39 00)

■ Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda Müşfik Kenter Sahnesi’nde “Tersine Dünya” perşembe 20.30, “Hangisi Babası” cuma 20.30, “Hoşu’nun Utancı” cumartesi 11.00, “Külhanbeyli Müzikali” cumartesi 20.30, “Benim Güzel Pabuçlarım” pazar 11.00, “Aklı Havada” pazar 15.30. Turhan Tuzcu Sahnesi’nde “Medeni Hali: Kadın” çarşamba 20.30. (0 212 661 38 94)

■ Tiyatro Pera’da “Kazaen (Beyoğlu’nda Çarpışmalar)” cuma 20.00, cumartesi 20.30, pazar 18.30

■ Dostlar Tiyatrosunun “Kerem Gibi” oyunu çarşamba 20.30, Yunus Emre Kültür Merkezi, cuma 20.30 Muammer Karaca Tiyatrosu, “Marx’ın Dönüşü” cumartesi 20.30, C.K.M, (0 212 252 59 35)

■ Oyun Atölyesi’nde “Kıyıya Oturmanın Böylesi” yarın 20.30. “Don Juan’ın Gecesi” perşembe, cuma, cumartesi 20.30, pazar 16.00. (0 216 345 39 39)

■ Kumbaracı50’de “Cam Adımlar” bugün 20.30, “444” yarın 20.30 (0 212 243 50 51)

■ Dot’ta DOT’un yeni oyunu “Süpernova” çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 21.00. (0 212 232 44 40)

■ Kenter Tiyatrosu’nda Kenter Oyuncuları “Zorla Güzellik” perşembe 20.30 Caddebostan Kültür Merkezi, cuma 20.30 Kenter Tiyatrosu, “Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali” pazar. (0 212 246 3589)

■ Semaver Kumpanya’nın “Nasreddin Hoca” oyunu pazar 13.00 Çevre Tiyatrosu . (0 212 585 59 35)

■ Tiyatro Kedinin “Koca Sinan” oyunu salı 20.30 Bahçeşehir Kültür Merkezi, “Kaplan Maplan” cumartesi, Pazar 13.00 “Koca Sinan” cumartesi 20.30, pazar 18.30 Tiyatro Kedi Blackout Sahnesi (0 212 257 79 36)

■ İkincikat’ta bugün “Bulanık”, “Cam Yapraklar” yarın, “Yalnız Batı” Çarşamba, “Yok Oğlum, Biz Evdeyiz” perşembe, “Limonata” cuma, cumartesi, “Kainatın En Hızlı Saati” pazar 21.00. (0 212 292 32 47)

■ Maya Sahnesi’nde “Ford Mach 1 Bağdat Caddesi’nde” salı 20.30, “Hastalık Hastası” çarşamba 20.30, “Eleni’den Mektuplar” perşembe, cumartesi 20.30, “Yeni Bir Hayat İçin” cuma 20.30, “Selam Sana Shakespeare” cumartesi 16.00. “Cimri” pazar 18.00. (0 212 252 74 52)

■ Ak’la Kara Tiyatro’da “Sihirbaz” yarın 20.30, “Fare Kapanı” çarşamba, perşembe 20.30, “Tom, Dick & Harry” cuma, cumartesi 20.30, pazar 15.00, “Pizza Ülkesi” cumartesi, pazar 12.00. (0 216 541 43 59)

ANKARA

■ Akün Sahnesi’nde, “Gizler Çarşısı” yarın ve 1-5 Şubat tarihleri arasında, cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Rab Şeytana Dedi ki” 7-12 Şubat tarihleri arasında, cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de. (0 312 427 19 71)

■ Altındağ Tiyatrosu’nda, “Kafes Arkasında” yarın ve 1-11 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Boğaç Han/çocuk oyunu” 12 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 316 59 02)

■ Büyük Tiyatro’da, “Genç Osman” 3 Şubat’ta saat 20.00’de, 5 Şubat’ta saat 15.00’te, “Kerbela” 7, 10 Şubat’ta saat 20.00’de, 12 Şubat’ta saat 15.00’te. (0 312 324 22 10)

■ Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, “Barış” yarın ve 1-4 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Benim Tatlı Meleğim/çocuk oyunu” 5, 12 Şubat tarihlerinde saat 11.00’de, “Kantocu” 7-11 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de. (0 312 240 00 91)

■ Küçük Tiyatro’da, “Figaro” yarın ve 1-11 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Keloğlan Keleşoğlan/çocuk oyunu” 5 ve 12 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 311 11 69)

■ Oda Tiyatrosu’nda, “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” yarın ve 1-4 Şubat tarihleri arasında saat 18.30’da, “Hüzzam” 7-11 Şubat tarihleri arasında saat 18.30’da. (0 312 311 11 69)

■ Stüdyo Sahne’de, “Üç Yönetmen Üç Oyun” yarın ve 3, 7, 10, Şubat’ta saat 20.00’de, 5, 12 Şubat’ta saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)

■ Şinasi Sahnesi’nde, “Sırça Kümes” yarın ve 1-5 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Elma Hırsızları” 7-12 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de. (0 312 467 17 44)

■ Mavi Sahne’de, “Oyunun Oyunu” 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18, 29 Şubat’ta saat 20.00’de, 12 ve 19 Şubat’ta saat 17.00’de, “Tuluatmasyon/Her şey doğaçlama komik gösteri” 1, 4, 22, 25 Şubat tarihlerinde saat 20.00’de, “Hiç/Neyzen Tevfik” 24 Şubat’ta saat 20.00’de, 26 Şubat’ta saat 17.00’de, “Cin Fikir/Her şey doğaçlama çocuk oyunu” 4, 11, 18, 25 Şubat tarihlerinde saat 12.00’de. (0 312 241 02 33)

ADANA

■ Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Üstün Dökmen’in yazdığı ve Ali Hürol’un yönettiği ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı oyunu yarın seyirciyle buluşturacak. (0322 458 93 47)

SAMSUN

■ Samsun Devlet Tiyatrosu’nda Yarın ve 1 Şubat Çarşamba akşamı, Ankara Devlet Tiyatrosu’nca hazırlanan “Soğuk Bir Berlin Gecesi” isimli Oyun sahnelenecek. Barış Eren’in yazdığı ve sahneye koyduğu oyunda, Avrupa’nın ortasında uygar bir kente, uygar insanlar arasında dili, kültürü farklı olduğu için yabancı konumuna düşürülen ve ötekileştirilen Tarık’ın Avrupa insanını sorgulaması anlatılıyor.

■ Samsun Düşevi Oyuncuları, 1 Şubat Çarşamba günü 20.00’de Gazi Sahnesi’nde, “Süreyya” isimli oyunu tekrar sahnelenecek. Can Kibiroğlu’nun yazdığı, Cem Kaynar’ın sahneye koyduğu oyunda, hayatının sonuna gelmiş bir kadının yarım bıraktığı birçok şeyi ölmeden önce tamamlama çabası anlatılıyor.

Opera-Bale

İSTANBUL

■ Kadıköy Süreyya Operası’nda cumartesi günü saat 16.00’da “Don Kişot” adlı bale gösterisi sahnelenecek. Pazar günü saat 11.00’de ise “Bremen Mızıkacıları” adlı çocuk müzikali seslendirilecek. (0216 346 15 31)

ANKARA

■ Operet Sahnesi’nde, “Özsoy Quartet/konser” yarın saat 20.00’de, “Bir Tenor Aranıyor/müzikal komedi” 5 Şubat’ta saat 16.00’da, “Şarkılarla Yaşamak/müzikli oyun” 7 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 324 68 01)

■ Leyla Gencer Sahnesi’nde, “Sihirli Dünya/çocuk müzikali” 5 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 324 68 01)

Gösteri-Söyleşi

İSTANBUL

■ İstanbul Modern Sinema’da “George Lucas ve SİYAD’ın seçtiği beş film” başlıklı seçki, perşembe ve pazar günleri gösterilecek. (0212 334 73 41)

ANKARA

■ Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, Prof. Dr. Alpaslan Işıklı’nın vereceği, “Neoliberalizm ve 3. Dünya Savaşı?” başlıklı söyleşi, 4 Şubat’ta saat 14.30’da. (0 312 442 30 50)