Yazılar

Hip-Hop Dans Kursu Sibel AYTAN ve Kaan OYGAR ile Bakırköy ‘ü Nar Sanat ‘da yerinden oynatacak!

Meraklı olanların bildiğini, bilmeyenlerin ise ” Nedir bu dans? ” sorusuna kısada olsa cevap olur düşüncesindeyiz. Kısaca bilgi dağarcığınızda bulunsun diye yazalım istedik

Amerika’nın varoşlarında yaşayan, kötü ekonomik şartlara sahip azınlık zencilerin, 1970’li yılların sonuna doğru, önceki dönemlerde benzer alanlarda hâkim olan kültürlerden etkilenerek ortaya çıkan kültür ve yaşam tarzıdır. Bu alt kültür;  Rap müziği, Graffiti sanatı, Break dansını ve Dj‘liği içerir. Hiphop kültürünün doğmasında Blues, Funk, Soul ve Jazz müziğinin etkisi oldukça büyük..

Özellikle gençlerimizin çokça rağbet ettiği  Hip-Hop dansı da artık Bakırköy’de emin ellere teslim etmenin vakti geldi!

Sevgili eğitmenimiz Çocuklar için Hatice Sibel AYTAN , Yetişkinler için Kaan OYGAR sizler için Bakırköy ‘de M.E.B. Özel Nar Sanat Eğitim Kursunda Hiphop derslerine başlıyor. Gelin ücretsiz olarak dersimize konuk olun ve Nar Sanatın neşeli ve güler yüzü ile bir ders konuğumuz olun…  Hepinizi bekliyoruz.. 29 ekim cumartesi 18:00 – 20:00

Tüm sanat eğitimlerinde olduğu gibi Artık Hiphop dansında kalbi Nar Sanat’da atacak. “ Hep Sanat Nar Sanat ”

Detaylı Bilgi için : 0212 570 80 68

veya lütfen tıklayınız.

Bakırköy’de M.E.B. ONAYLI Yaratıcı Drama Liderliği ve Eğitmenliği Kursu Başlıyor!

Yaratıcı Drama alanında eğitmenlik ve liderlik kursuna tüm meslek grubundaki kişilerin katılması önerilmektedir. Bunun dışında aşağıda sayılan meslek grupları için özellikle önerilmektedir.

Okul Öncesi öğretmenleri yada öğretmen adayları,
Pedagoglar,
Psikologlar,
Özel Eğitimciler,
Sınıf Öğretmenleri,
Rehber Öğretmenler,
Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Seramik ve El sanatları Öğretmenleri,
Meslek Lisesi Mezunları

ve işinde başarıya ulaşmak isteyenler,

Yaratıcı Drama alanında çalışan, eğitim/belge eksiği olan eğitmenler,

Çalışma alanı değiştirmek isteyen yüksek okul mezunları,
Bu kurs sonucunda alacakları M.E.B. ONAYLI SERTİFİKA İle gerek mesleklerinde gerekse kişisel gelişimlerinde başarılarına katkı yapabileceklerdir. M.E.B. onaylı olmayan yerlerde alacağınız eğitimler gerek zamanınızın gerekse ödeyeceğiniz maddi bedelin heba olmasına yol açacaktır. Hangi dalda eğitim alırsanız alın lütfen M.E.B. Sertifikası vermeye yetkili olup olmadığını sorunuz. M.E.B. Sertifikası vermeye yetkili tüm kurumlara şu adresten ulaşabilirsiniz. Lütfen Tıklayınız.

Bakırköy Bateri ve Davul Kursu

Bakırköy’de bulunan Kursumuzda her yaş grubu için Bateri ve Davul dersleri başlamış olup her yaş grubunun zevkle çalışabileceği bir ortam sağlanmıştır. Gerek genişlik ve ferahlık gerekse düzen içinde devam eden derslerimizin sonunda elbette M.E.B. Onaylı sertifikanızı almanız mümkün. Bekliyoruz.

Daha Fazla Bilgi için : http://www.narsanat.com

Telefon : 0212 570 80 68

Bakırköy Tiyatro ve Yaratıcı Drama Kursu

Bakırköy’de bulunan Kursumuzda Çocuklar için Tiyatro Kursları yanı sıra Gençler için tiyatro ve yetişkinler için Sahne Pratiği Hobi Kurs kayıtları başlamıştır.

Sahne sanatlarının yanı sıra Çocuklar için Drama eğitiminin ve yetişkinler için Drama Liderliği kurs kayıtları da devam etmektedir.

 

Bunların yanı sıra Güzel sanatlar Akademisi sınavlarına kayıtlarımız devam ediyor.

Daha Fazla Bilgi için : http://www.narsanat.com

Telefon : 0212 570 80 68

Bakırköy Keman Kursu

Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Kurs ve belge vermeye yetkili olan Kursumuzda özel ve 4 kişilik grup ile Bakırköy’de keman ders kayıtları başlamıştır. Gerek hafta içi, gerekse hafta sonları öğrencilerimize uygun saatlerde açılan derslere kayıtlarımız devam etmektedir.  Sizlere en uygun saatleri seçebilmek için bir an önce kaydınızı yaptırmanızı öneririz.

Kayıt işlemleri için kursumuzu arayabileceğiniz gibi ilgili linki tıklayarak formu doldurduğunuz taktirde yetkililerimiz sizlerle irtibata geçecektir.

Bakırköy Bateri Kursu

Bakırköy’ de faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Sanat Kursumuzda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı Bateri derslerimiz için kayıtlarımız başladı.  Bateri eğitimimiz  özel ders şeklindedir.   Ayrıca haftada 3 saat olarak devam eden solfej gruplarımıza   tüm   enstrüman öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak ücretsiz devam edilebilecektir.

Kayıt yaptırmak için lütfen linki tıklayınız.

Bakırköy Piyano Kursu

Piyano EğitimiBakırköy’ de faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Sanat Kursumuzda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı Piyano derslerimiz için kayıtlarımız başladı.  Piyano eğitimimiz tercihinize göre birebir yada 2 kişilik grup ders  şeklindedir.  Ayrıca haftada 3 saat olarak devam eden solfej gruplarımıza  tüm  enstrüman öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak ücretsiz devam edilebilecektir.

Kayıt yaptırmak için lütfen linki tıklayınız.

Blgi için : 0212 570 80 68

Bakırköy Gitar Kursu

Nar Sanat İstanbul

Nar Sanat İstanbulSanat merkezimizde özel ve 4 kişilik grup dersler için gitar, klasik gitar, elektro gitar, bas gitar, pop gitar, akustik gitar, ders kayıtları başlamıştır.

Başvuru yapmak için linke tıklayınız.

 

Detaylı Bilgi için : 0212 570 80 68

Sayfalar

Oryantal dans kursu

Oryantal dans hakkında Kısa bilgi : Oryantal dans veya göbek dansı (Arapça: raks şarkî doğunun dansı ya da raks baladî halk dansı) geleneksel bir Ortadoğu dansıdır. Batı’da daha çok belly dance göbek dansı olarak bilinirken Yunanistan ve Balkanlar’da çiftetelli olarak bilinir. Yapan bayanlara dansöz erkeklere ise dansör denir.

oryantal1

Oryantal dans dünyanın bilinen en eski danslarının başında gelir. İslâm öncesi inançları içermektedir. Orijini antik dönemin doğurganlık, bereket kültünde yatar. Tüm antik uygarlıklarda bereketi sembolize eden tanrıçalar görülür. Mesela Mylitta, Isis, Ashtıreth, Ishtar, Hathor, Afrodit, Venüs ve Ceres gibi. Geleneksel olarak yalınayak yapılan bir danstır. Bu dansçının Toprak Ana’yla direk temasının asla kesilmemesine dayanmaktadır.

Oryantal dansı kadın vücudunun özelliklerine göre tasarlanmıştır. Karın kaslarıyla kalça hareketleriyle göğüs hareketleriyle en iyi kadın vücuduna uygundur. Toprağa değen yalın ayaklarla sıkı ve katı bir danstır. İnsan vücudunun akıcı pürüzsüz kompleks ve etkileyici hareketleri çalkalama ve dalgalanma hareketlerinin çeşitliliği ile dansın karakteri ortaya çıkar. Doğu dansları batının adıma dayalı danslarından farklı olarak kasların hareketine dayalı danslardır.

Dolayısıyla adımlar çok narindir ve asla zıplama olmaz toprakla olan temas daima korunur.
Yılan kılıç meşale mum peçe tül baston ya da sopa gibi malzemelerin dansta sıklıkla kullanıldığı görülür. Bunların her birinin birer anlamı olmakla birlikte genel olarak sihri ve ilkel insanın korunma amaçlı kullanımı simgelerler. Bu aletlerin dansta kullanılması yörenin folklorunda da görülür.

Oryantal dans sadece, dans değil aynı zamanda bir anlamda spor ve vücut sağlığını koruma anlamında da değerlendirilebilir.

Kalori yakma ve vücut kıvraklığını kullanma anlamında da faydalıdır.

Derslerimiz :

Eğitimimiz haftada birgün 2 ders saati şeklindedir. Talepler doğrultusunda hafta sonu ve hafta içi eğitimler mümkündür. Sınıflarımız 10 kişi ile sınırlıdır.

NOT: Oryantal dans konusunda M.E.B. onaylı sertifika verebilmek amacı ile girişimlerimiz devam etmekte olup yazılı program hazırlanıp gerekli başvuralar yapılmaktadır.

 

Oryantal Eğitimi için ÖN KAYIT formunu doldurabilirsiniz.

ÖN KAYIT


    Türk Sanat Müziği

    Nar Sanat Türk Müziği Korosu; Doktordan ev hanımına, öğrenciden, emekliye, işçiden, iş adamına kadar müziğe gönül vermiş, yaş sınırı olmaksızın herkese açık olan çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışmalarımız da  geçireceğiniz müzik dolu saatlerde; eğlenirken öğrenecek, öğrenirken günün stresinden uzaklaşacak ve kendinizi çok mutlu hissedeceksiniz.

    Haftanın 2 günü 2 şer saat olan koro çalışmalarımızda gündüz yada akşam gruplarımızı tercih edebilirsiniz.

    Yılda en az iki kere koromuzun konserleri olmaktadır.

     

    Türk Sanat Müziği Eğitimi için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

    [form form-47]

     

    Türk Halk Müziği

    Anadolu’nun mükemmel ezgilerinden derlenen Türküler sizleri bekliyor. Genç, emekli, çalışan kısaca her yaş ve kişi için Türkülerimizin büyüsüne kapılmak adına sizleri bekliyoruz. Zengin bir repertuvar  eşliğinde hem eğlenecek hem de günün ve haftanın stresini atacaksınız. Eğitimli şefimiz eşliğinde sosyalleşecek ve sadece mırıldanmayacak, türkü söyleyebileceksiniz. Her dönem sonundaysa muhakkak en az bir veya iki konser vereceksiniz.

    Derslerimiz haftada 2 gün 2 saat şeklinde olup, taleplere göre  gün tespit edilebilmektedir.

     

    Türk Halk Müziği Eğitimi için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

    [form form-47]

     

     

     

     

     

    Müzik Ve Ses

    ÖSS  sınavından 160 ve üstü puan alan tüm öğrenciler 4 yıllık üniversite kazanma şansınız hala var!

     Amacı :

    • Ülkemizde eğitim veren Devlet / Özel konservatuvarlar, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri (Müzik Öğretmenliği) ve Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin yapmış oldukları özel yetenek sınavlarına katılmak isteyenleri bu sınavlara özel programlarla hazırlamak.

    İçerik:

    • – Ses Çalışması (Kulak, entonasyon, ritim vb.)
    • – Piyano Çalışması (Öğrenci sınava başka bir enstrümanla katılacaksa o enstrümanın eğitimi ayrıca verilir)
    • – Genel Kültür ve Müzik Tarihi
    • – Temel Müzik Teorisi, Solfej (Dikte, Deşifre vb.)
    • – Müzikal / Ezgisel Bellek Çalışmaları

    Konservatuvara ve Güzel Sanatlara Hazırlık Dersleri işleniş şekli :

    Haftada 2 gün 1’er saat (Ders Saati)  birebir özel ders. Aynı zamanda haftada 3 gün 1’er saat (Ders Saati) olmak üzere solfej dersi verilmektedir. Bunun yanı sıra sabah : 09:00 – akşam 10:00 arası derslikler boş olduğu sürece çalışma imkanınız mümkündür.

    ÖN KAYIT


      .

      Bale

      Günümüzde evrensel bir sanat dalı olan bale herkesçe anlaşılıp kavranabilir.Gerekli  ortam sağlandığında bale eğitimi her yaş ve kültürel düzeyde, yeterli fiziksel becerisi olan kişilere ulaşabilir. Bu sanata ilgili ve istekli olanlara bu eğitimi vermek gerektiği düşüncesindeyiz.
      Milli Eğitim Bakanlığı onaylı müfredat programımızda başlangıç seviyeleri (mini grup ve hazırlık grupları) için İngiliz Bale Eğitim metodu pedagojik bir yaklaşımla uygulanır. Bale 1’den Bale 9’a tüm seviyeler  “RAD”, “Checcetti”  ve Rus “Vagonova” metodlarıyla desteklenir.

      Klasik bale derslerimizde ritm, solfej, mimik, doğaçlama, karakter dansları (Macar, Rus ve Polonya), ayakların anatomik gelişimine paralel olarak Pointe (parmak ucu) çalışmaları yapılır. 12 yaş ve üzeri bale öğrencilerine bu dersler dışında modern dans, jazz dans, salon dansları gibi disiplinlerde verilir.
      Öğrencilerimiz, her eğitim ve öğretim yılı sonunda girdikleri teknik ve uygulamalı sınavlarla “kurumumuzun sınıf  geçme belgesi”ni almaya hak kazanır.Yaklaşık 12 yıl süren eğitim sonunda başarılı oldukları taktirde “M.E.B. Kurs Bitirme Sertifikası” alır. Bunun sağladığı bale öğretmenliği yetkisiyle üniversite de öğretim gördükleri branşları dışında ikinci bir meslek daha edinmiş olurlar.

      ÖN KAYIT


        Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümüne Hazırlık

        ÖSS  sınavından 160 ve üstü puan alan tüm öğrenciler 4 yıllık üniversite kazanma şansınız hala var!

        Genel olarak sınavlarda aşama ve soru şekilleri değişmekle birlikte; diksiyon, sahne performansı, şan, dans, genel kültür gibi alanlardan uygulamalı sorular sorula bilmektedir.

        Buradan da anlaşılacağı üzere yeterli eğitimi ve becerisi olmayan eğitmenlerin iyi oyuncu olalar dahi bu eğitimleri vermesi zor hatta mümkün değildir. Çünkü her bir dalda eğitimini o dalda uzmanlaşmış eğitmenler tarafından verilmesi gerekmektedir.

        Bu konularda başarılı olabilmek için elbette ki öğrenciye bir takım görevler düştüğü gibi eğitmenlerinde doğru yönlendirmesi ihtiyaç vardır.

        Öğrenci adayı öncelikli olarak enaz bir yıl boyunca bu çalışmalara katılmalı ve elbette yönlendirmeler doğrultusunda genel kültür, tiyatro /tarih bilgisi edinmelidir. Tüm bu konularda olduğu gibi okunacak kitaplardan, dâhil olunacak konferans ve izlenecek oyunlara kadar her aşamada eğitmenlerinin tavsiye ve yönlendirmesine ihtiyaç vardır. Bu açıdan bakıldığında eğitmenin önemi daha da artmaktadır.

        Hangi kursa gidilecek olursa olsun eğitmenlerin nitelik ve yeteneklerine ve başardıkları işlere muhakkak dikkat edilmelidir.

        Buyurun bir ders konuğumuz olun.

        ÖN KAYIT


          Sahne Sanatları

          Yapım Aşamasında

          ÖN KAYIT


            Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Akademilerin Heykel Bölümüne Hazırlık

            ÖSS  sınavından 160 ve üstü puan alan tüm öğrenciler 4 yıllık üniversite kazanma şansınız hala var!

            İster devlet ister vakıf üniversiteleri olsun bütün iç mimarlık fakülteleri, grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımı, moda tasarımı, resim, heykel, seramik  v.b. gibi sanat bölümleri  barajı aşsanız dahi yetenek sınavına girmenizi gerektiriyor.

            Elbette ki değişik üniversitelerde değişik sorular sorulabiliyor ama genel anlamda temel sanat bilgisi gerektirmektedir.

            Kazanmanın ön koşulu elbette, Öncelikle bol bol çizim yapmanızdır.  Her üniversitenin farklı bir yetenek sınavı uygulaması var ancak genel olarak her okul desen ve imgesel çizimi yaptırır. Desen çiziminde bir modeli anatomik hata yapmadan çizmeniz gerekmektedir. Gördüğünü çizebilme yeteneğini ölçer. İmgesel çizimde ise hayal gücünü kullanarak çizebilme yeteneğini ölçer. Bu çizime perspektifle mekan çizme, figür ekleme, ortam yaratma gibi faktörler girer..

            Yetenek sınavına hazırlanırken eğitimini tamamlamış yeterli deneyim ve başarılı eğitmenlerden ders almak önemlidir. Kalem tutuşunuzdan çizginin nasıl yapılacağına ve oradan boyutlu algılamaya kadar tüm safhaların tam ve eksiksiz olarak anlatılması ve boş bol uygulamalarla gösterilmesi önemlidir.

            Hangi okulların yetenek sınavına gireceğinize önceden karar vermeniz gelişim sürecinde önemlidir. Çünkü kimi okul sanat tarihi bilgisi istiyor, kimi okul istemiyor. Kimi okulda görsel zeka testleri uygulanıyor, kiminde güncel sanat olayları ile ilgili sorular soruluyor. Ve gideceğiniz kursa da ona göre karar vermeniz iyi olabilir.

            Eğitime gelmeden önce muhakkak varsa daha önceki çizimlerin yanınızda olması gerekmektedir ki eğitmeniniz bir fikir sahibi olsun aksi takdirde zaman kaybı olabilmektedir.

            Dersin İşleniş Şekli :  Derslerimiz seçenekli olup; haftada bir gün 4 saat ve ya 2 gün 8 saat şeklinde  ya da haftada 3 gün 12 saat şeklinde yapılabilmektedir…

            Ders programı :

            GÜZEL SANATLAR LİSESİ VE AKADEMİLERİNE HAZIRLIK

                    1)   Bakmak ve görmek

            – Düz çizgi

            – Daire, elips

            – Ufuk çizgisi, altı, üstü

            – Farklı nesnelerle deneme

            2)   Obje çalışması

            -Farklı nesnelerle kompozisyon

            3)   Gölgeleme metodları

                            – Teknik

            4)    Işık –Gölge

            – Basitten karmaşığa (ayırt edebilme)

            – Farklı malzemelerden oluşan objelerle çalışma (kağıt, cam, metal, tahta, kumaş)

            5)    Kompozisyon fikri

            – Oluşturma

            – Bakabilme, ayırt edebilme, istenileni öne çıkartma

            – Ön plan – Geri plan

            6)   Natürmort, peyzaj

            – Basit perspektif

                     7)   Perspektif

            – Basit perspektif (tekrar)

            – Objelerin büyüklük kaybetmesi

            – Merkezi perspektif

            – Çift kaçarlı perspektif

            – Düzensiz perspektif

            – Fotoğraftaki perspektif hataları

            8)   İnsan figürü

            – Oranlar

            – Ayakta, oturur, yatar + perspektif

            – Kağıdı tam kullanma

                     9)   Portre (Baş)

            – Oranlar

            – Baş detayları ( göz, ağız, burun, kulak)

            – Figürde baş hareketleri

            10)  El-Ayak

            – Detaylı çalışma

            – Bedende bütünleme

            11)  İnsan figürlü kompozisyonlar

            – İç mekan + perspektif

            – Dış mekan + perspektif

            – İfade için teknikler

            ÖN KAYIT


              Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Akademilerin Resim Bölümüne Hazırlık

              ÖSS  sınavından 180 ve üstü puan alan tüm öğrenciler 4 yıllık üniversite kazanma şansınız hala var!

              İster devlet ister vakıf üniversiteleri olsun bütün iç mimarlık fakülteleri, grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımı, moda tasarımı, resim, heykel, seramik  v.b. gibi sanat bölümleri  barajı aşsanız dahi yetenek sınavına girmenizi gerektiriyor.

              Elbette ki değişik üniversitelerde değişik sorular sorulabiliyor ama genel anlamda temel sanat bilgisi gerektirmektedir.

              Kazanmanın ön koşulu elbette, Öncelikle bol bol çizim yapmanızdır.  Her üniversitenin farklı bir yetenek sınavı uygulaması var ancak genel olarak her okul desen ve imgesel çizimi yaptırır. Desen çiziminde bir modeli anatomik hata yapmadan çizmeniz gerekmektedir. Gördüğünü çizebilme yeteneğini ölçer. İmgesel çizimde ise hayal gücünü kullanarak çizebilme yeteneğini ölçer. Bu çizime perspektifle mekan çizme, figür ekleme, ortam yaratma gibi faktörler girer..

              Yetenek sınavına hazırlanırken eğitimini tamamlamış yeterli deneyim ve başarılı eğitmenlerden ders almak önemlidir. Kalem tutuşunuzdan çizginin nasıl yapılacağına ve oradan boyutlu algılamaya kadar tüm safhaların tam ve eksiksiz olarak anlatılması ve boş bol uygulamalarla gösterilmesi önemlidir.

              Hangi okulların yetenek sınavına gireceğinize önceden karar vermeniz gelişim sürecinde önemlidir. Çünkü kimi okul sanat tarihi bilgisi istiyor, kimi okul istemiyor. Kimi okulda görsel zeka testleri uygulanıyor, kiminde güncel sanat olayları ile ilgili sorular soruluyor. Ve gideceğiniz kursa da ona göre karar vermeniz iyi olabilir.

              Eğitime gelmeden önce muhakkak varsa daha önceki çizimlerin yanınızda olması gerekmektedir ki eğitmeniniz bir fikir sahibi olsun aksi takdirde zaman kaybı olabilmektedir.

              Dersin İşleniş Şekli :  Derslerimiz seçenekli olup; haftada bir gün 4 saat ve ya 2 gün 8 saat şeklinde ya da haftada 3 gün 12 saat şeklinde yapılabilmektedir…

              Ders programı :

              GÜZEL SANATLAR LİSESİ VE AKADEMİLERİNE HAZIRLIK

                      1)   Bakmak ve görmek

              – Düz çizgi

              – Daire, elips

              – Ufuk çizgisi, altı, üstü

              – Farklı nesnelerle deneme

              2)   Obje çalışması

              -Farklı nesnelerle kompozisyon

              3)   Gölgeleme metodları

                              – Teknik

              4)    Işık –Gölge

              – Basitten karmaşığa (ayırt edebilme)

              – Farklı malzemelerden oluşan objelerle çalışma (kağıt, cam, metal, tahta, kumaş)

              5)    Kompozisyon fikri

              – Oluşturma

              – Bakabilme, ayırt edebilme, istenileni öne çıkartma

              – Ön plan – Geri plan

              6)   Natürmort, peyzaj

              – Basit perspektif

                       7)   Perspektif

              – Basit perspektif (tekrar)

              – Objelerin büyüklük kaybetmesi

              – Merkezi perspektif

              – Çift kaçarlı perspektif

              – Düzensiz perspektif

              – Fotoğraftaki perspektif hataları

              8)   İnsan figürü

              – Oranlar

              – Ayakta, oturur, yatar + perspektif

              – Kağıdı tam kullanma

                       9)   Portre (Baş)

              – Oranlar

              – Baş detayları ( göz, ağız, burun, kulak)

              – Figürde baş hareketleri

              10)  El-Ayak

              – Detaylı çalışma

              – Bedende bütünleme

              11)  İnsan figürlü kompozisyonlar

              – İç mekan + perspektif

              – Dış mekan + perspektif

              – İfade için teknikler

              ÖN KAYIT


                Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Akademilerin İç Mimarlık Bölümüne Hazırlık

                ÖSS  sınavından 180 ve üstü puan alan tüm öğrenciler 4 yıllık üniversite kazanma şansınız hala var!

                İster devlet ister vakıf üniversiteleri olsun bütün iç mimarlık fakülteleri, grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımı, moda tasarımı, resim, heykel, seramik  v.b. gibi sanat bölümleri  barajı aşsanız dahi yetenek sınavına girmenizi gerektiriyor.

                Elbette ki değişik üniversitelerde değişik sorular sorulabiliyor ama genel anlamda temel sanat bilgisi gerektirmektedir.

                Kazanmanın ön koşulu elbette, Öncelikle bol bol çizim yapmanızdır.  Her üniversitenin farklı bir yetenek sınavı uygulaması var ancak genel olarak her okul desen ve imgesel çizimi yaptırır. Desen çiziminde bir modeli anatomik hata yapmadan çizmeniz gerekmektedir. Gördüğünü çizebilme yeteneğini ölçer. İmgesel çizimde ise hayal gücünü kullanarak çizebilme yeteneğini ölçer. Bu çizime perspektifle mekan çizme, figür ekleme, ortam yaratma gibi faktörler girer..

                Yetenek sınavına hazırlanırken eğitimini tamamlamış yeterli deneyim ve başarılı eğitmenlerden ders almak önemlidir. Kalem tutuşunuzdan çizginin nasıl yapılacağına ve oradan boyutlu algılamaya kadar tüm safhaların tam ve eksiksiz olarak anlatılması ve boş bol uygulamalarla gösterilmesi önemlidir.

                Hangi okulların yetenek sınavına gireceğinize önceden karar vermeniz gelişim sürecinde önemlidir. Çünkü kimi okul sanat tarihi bilgisi istiyor, kimi okul istemiyor. Kimi okulda görsel zeka testleri uygulanıyor, kiminde güncel sanat olayları ile ilgili sorular soruluyor. Ve gideceğiniz kursa da ona göre karar vermeniz iyi olabilir.

                Eğitime gelmeden önce muhakkak varsa daha önceki çizimlerin yanınızda olması gerekmektedir ki eğitmeniniz bir fikir sahibi olsun aksi takdirde zaman kaybı olabilmektedir.

                Dersin İşleniş Şekli :  Derslerimiz seçenekli olup; haftada bir gün 4 saat ve ya 2 gün 8 saat şeklinde  ya da haftada 3 gün 12 saat şeklinde yapılabilmektedir…

                Ders programı :

                GÜZEL SANATLAR LİSESİ VE AKADEMİLERİNE HAZIRLIK

                 1)   Bakmak ve görmek

                – Düz çizgi

                – Daire, elips

                – Ufuk çizgisi, altı, üstü

                – Farklı nesnelerle deneme

                2)   Obje çalışması

                -Farklı nesnelerle kompozisyon

                3)   Gölgeleme metodları

                 – Teknik

                4)    Işık –Gölge

                – Basitten karmaşığa (ayırt edebilme)

                – Farklı malzemelerden oluşan objelerle çalışma (kağıt, cam, metal, tahta, kumaş)

                5)    Kompozisyon fikri

                – Oluşturma

                – Bakabilme, ayırt edebilme, istenileni öne çıkartma

                – Ön plan – Geri plan

                6)   Natürmort, peyzaj

                – Basit perspektif

                7)   Perspektif

                – Basit perspektif (tekrar)

                – Objelerin büyüklük kaybetmesi

                – Merkezi perspektif

                – Çift kaçarlı perspektif

                – Düzensiz perspektif

                – Fotoğraftaki perspektif hataları

                8)   İnsan figürü

                – Oranlar

                – Ayakta, oturur, yatar + perspektif

                – Kağıdı tam kullanma

                9)   Portre (Baş)

                – Oranlar

                – Baş detayları ( göz, ağız, burun, kulak)

                – Figürde baş hareketleri

                10)  El-Ayak

                – Detaylı çalışma

                – Bedende bütünleme

                11)  İnsan figürlü kompozisyonlar

                – İç mekan + perspektif

                – Dış mekan + perspektif

                – İfade için teknikler

                ÖN KAYIT


                  Resim

                    İlgilendiğiniz Bölüm e Tıklayınız Lütfen.  

                  –  İç Mimari

                   –  Resim

                   

                  ÖN KAYIT


                    Akademiye Hazırlık

                    Yapım Aşamasında