Şunun için etiket arşivi: Nilüfer Belediyesi

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Nilüfer Caz Tatili çok özel bir konsere ev sahipliği yaptı. Nezih Ünen’in 4 yıl boyunca yaptığı çalışma sonucunda derlediği görüntüler eşliğinde düzenlenen Anadolu’nun Kayıp Şarkıları konseri, katılanlara muhteşem anlar yaşattı.

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 5. kez düzenlediği Uluslararası Nilüfer Caz Tatili, büyük bir hayran kitlesine sahip olan “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” konserine sahne oldu. Gösterime girdiği dönemde Türkiye’de ve dünyada yoğun ilgiyle izlenen Anadolu’nun Kayıp Şarkıları isimli müzikal çalışma, canlı performansla Bursa’da sanatseverlerle buluştu.

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen konsere ilgi yoğundu. Konseri Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de sanatseverlerle birlikte izledi.

Nezih Ünen’in 4 yıl boyunca Anadolu’da gezerek yaptığı müzikal çalışmanın canlı performansla sahnelendiği konser, izleyenlere muhteşem anlar yaşattı.

Filmdeki Anadolu mirası müziklerin, sahnede Türkiye’nin önemli müzisyenleri tarafından filmden görüntülerle eş zamanlı olarak yeniden yorumlanması, izleyenlere eşsiz bir deneyim yaşattı.

Anadolu’nun Kayıp Şarkıları Müzik Direktörü Alp Ersönmez’in bas gitarda olduğu konserde, gitarda Sarp Maden, perküsyonda İzzet Kızıl, klavyede Çağrı Sertel, davulda Volkan Öktem, trombon ve klarnette de Hasan Gözetlik muhteşem performansları ile izleyenleri adeta büyüledi.

Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden insanlar, kendi yaşam hallerinde söyledikleri türküleriyle konserdeki dev ekranda yer alırken, Nezih Ünen Band sahnede canlı performansla onlara eşlik etti. Bu farklı konsept, konseri izleyen Bursalılar tarafından da büyük beğeni topladı. Anadolu’nun büyüleyici görselleri arasında izleyenlere olağanüstü bir deneyim yaşatan konserin sonunda, salonu dolduranlar müzisyenleri ve uzaktan da olsa konserde yer alan Anadolu halkını uzun süre ayakta alkışladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de konser sonunda sahneye çıkarak, Anadolu’nun bu eşsiz müziklerini farklı bir konseptle sanatseverlerle buluşturan müzisyenlere ve projeyi hayata geçiren Nezih Ünen’e teşekkür etti.

Ersönmez: Keşke bütün belediyeler böyle etkinlikler yapsa
Anadolu’nun Kayıp Şarkıları Müzik Direktörü Alp Ersönmez, konser öncesinde yaptığı açıklamada Anadolu’nun Kayıp Şarkıları’nın bir belgesel olmadığını, müzikal bir çalışma olduğunu söyledi. Ersönmez, “Bu bir belgesel değil. Nezih Ünen 4 yıl boyunca Anadolu’yu dolaşıyor ve bu müzikleri topluyor. Daha sonra bunların altına müzikler yazıyor. Biz de çeşitli düzenlemeler yaptık. Stüdyoda çaldık ve ardından filmi yapıldı. Daha sonra bunu canlı yapma kararı aldık. Bu seslere orkestrayla uyum sağlamak zor oldu ama sonuç çok güzel oldu. Bu projenin fikir babası da Nezih Ünen’dir. Biz, canlı konserler tarafında yer alıyoruz. Anadolu’nun Kayıp Şarkıları’nın özel durumu şu; filmde yer alan sanatçıların bizim sahnemizde misafir olması. Biz, belli bir türküyü alıp onu tekrar aranje edip sahneye sunmuyoruz” dedi.
Nilüfer Caz Tatili’ne daha önce farklı gruplarla katıldığını da söyleyen Alp Ersönmez, Nilüfer Belediyesi’ni böyle bir etkinlik düzenlediği için kutladı. Ersönmez, “Şahane bir etkinlik. Keşke bütün belediyelerin böyle etkinlikleri olsa. İlla caz olmak zorunda değil. Sanata dair her şeyi gönülden destekliyoruz” diye konuştu.

Caz müziğinin sevilen isimlerinden Sibel Köse Quintet, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 5. Uluslararası Nilüfer Caz Tatili kapsamında sahne alarak hayranlarıyla buluştu.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 5. Uluslararası Nilüfer Caz Tatili, değerli sanatçıları Bursalılar’la buluşturmaya devam ediyor. Nilüfer Caz Tatili kapsamında Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahne alan Sibel Köse Quintet, hayranlarına keyifli anlar yaşattı.

Caz yolculuğuna üniversite yıllarında başlayan Sibel Köse, farklı müzikal birlikteliklerle yorumculuğunu da geliştirdi. Birbirinden değerli müzisyenlerden oluşan Sibel Köse Quintet, iki saat süren konserde izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Tenor saksafonda Engin Recepoğulları, piyanoda Kürşad Deniz, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Cem Aksel’in yer aldığı konserde Sibel Köse, Billie Holiday, Sarah Vaughan gibi cazın efsane isimlerinden parçalar da seslendirdi.

Sibel Köse Quintet, gecenin sonunda dakikalarca alkışlandı. Konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına Sibel Köse ve ekibini performansından dolayı kutladı.
Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde yer almaktan duyduğu heyecanı dile getiren Sibel Köse de, “Bu tür etkinlikler bizi, dinleyicilerle bir araya getiriyor. Nilüfer Caz Tatili programında ilk kez yer aldım ve burada olmaktan çok mutluyum. Umarım bu etkinlik çok uzun yıllar devam eder. Farklı projelerle devam ederiz. Bursa’da caz müzik potansiyeli var. Caz söylemek isteyen Bursalılar’la atölyede de bir araya gelmeyi isterim” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği mozaik ve cam atölyeleri, kursiyerlerin yeteneklerini ortaya çıkarmasını sağlıyor. Atölyeler, Bursa’da unutulmaya yüzmüş tutmuş sanat dallarını yeniden canlandırmada da büyük rol oynuyor.

Nilüfer Belediyesi’nin açtığı el sanatları atölyeleri, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını gelecek kuşaklara aktarmada köprü oluyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de cam ve mozaik atölyeleri.
Nilüfer Belediyesi’nin 6 yıldır sürdürdüğü mozaik ve cam atölyeleri büyük ilgi görüyor. 8 ay süren eğitim döneminde kursiyerler yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor. Hobi olarak kurslara katılan kursiyerlerden bazıları, eğitimlerini tamamladıktan sonra atölyede öğrendiklerini mesleğe dönüştürerek gelir de elde ediyor.
Eğitmen Serkan Önder, kurslara olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “6 yıldır burada güzel çalışmalar yapıyoruz. Nilüfer Belediyesi birçok alanda kurslar düzenliyor ve örnek çalışmalara imza atıyor. Mozaik ve cam atölyeleri Bursa’da unutulmaya yüzmüş tutmuş sanat dalını yeniden canlandırmada büyük rol oynuyor. Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’nde açılan atölyelerde her yıl yaklaşık 30 mezun veriyoruz. Atölyelere katılanlar çalışmalarını satışa sunarak gelir de elde edebiliyorlar. Sabır ve konsantrasyon gerektiren kursumuza katılanlar son derece başarılı ürünler ortaya çıkarabiliyor” dedi.

Hobileri mesleğe dönüştü
Cam atölyesine katılan Filiz Altınkum, 4 yıldır keyifle atölyeye geldiğini belirterek merak ettiği cam sanatını burada yakından tanıdığını ifade etti. Altınkum, “Cam benim için tutku haline geldi. Cam müsaade ettiği sürece her türlü ürünü yapmaya çalışıyorum. Çalışmama rağmen burası benim için bir terapi niteliğinde. Manevi yönden çok rahatlık veriyor. Hobi olarak başladım ve işi ticarete dönüştürdüm. Yaptığım ürünleri, internet üzerinden satarak gelir elde etmeye başladım. Bu, hobinin ötesine geçerek bende meslek haline dönüştü” şeklinde konuştu.
Mozaik atölyesine Osmangazi’den katılan kursiyer Lale Atabek de eğitimlere keyifle katıldığını ifade etti. Atabek, “Sabır ve emek birleşince ortaya güzel işler çıkıyor. Mozaik her zaman yapmak istediğim bir şeydi ve bu imkanı buldum. Osmangazi’de oturmama rağmen Nilüfer Belediyesi’nin bu kursuna koşarak geliyorum. Herkese tavsiye ediyorum, ama sabır ve emek vermek gerekiyor” dedi.

Nâzım Hikmet’in Mussolini İtalyası’nı hicvettiği eserinden sahneye uyarlanan “Taranta Babu”, Oyun Sandalı tarafından Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından düzenlenen “Artı Festival” oyunları “Taranta Babu” ile devam etti. Oyun Sandalı tarafından Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen oyuna ilgi yoğundu.

Nâzım Hikmet’in 1935 yılı Faşist Mussolini İtalyası’nı hicvettiği on üç şiir ve mektubu içeren eserinden uyarlanan “Taranta Babu”, palyaço metaforu ile Nâzım Hikmet yaratıcılığını bir araya getirerek seyirlik zevki yüksek bir performans ortaya koydu. Oyun boyunca faşizmden kaçırılan mektupların, oyunu seyreden seyircilere emanet edilmesi ile interaktif hale gelen “Taranta Babu”; aşka, mücadeleye, tarihe dair etkileyici dizeler eşliğinde Cansu Fırıncı’nın tek kişilik performansıyla sahnede hayat buldu. Harun Güzeloğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda dikkat çekici bir başka nokta ise dönemin şartlarını yansıtırken izleyicinin kendisinden parçalar bulması ve günümüz sosyal ve siyasal yaşamından izleri taşıması.

Nilüfer Belediyesi, sanata katkı koymak ve tiyatro oyunları yazmaya teşvik etmek adına bu yıl dördüncü kez Sahne Eseri Yazma Yarışması düzenliyor. Yarışmaya katılmak isteyenler 4 Mayıs’a kadar başvuruda bulunabilecek.

Sanatın her dalında etkinlikler düzenleyen, sanatçının yanında olan Nilüfer Belediyesi, tiyatro sanatına da katkılarını sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi’nin bu anlamda sürdürdüğü Sahne Eseri Yazma Yarışması da tiyatro dünyası için önemli bir çalışma.

Nilüfer Belediyesi her yıl büyük ilgi gören Sahne Eseri Yazma Yarışması’nı bu yıl da Mitos Boyut Yayınları iş birliği ile gerçekleştiriyor.

Yarışma, toplumun meselelerini sahne fikrini merkeze alarak ve tiyatro estetiği içerisinde aktarmayı amaçlayan genç yazarları teşvik etmek, ülkenin tiyatro birikiminden beslenerek kendine özgü bir yapı ve dil üreten yerli tiyatro oyunu repertuvarını zenginleştirmek ve edebiyatçıları, şairleri tiyatro oyunları yazmaya özendirmek amacıyla düzenleniyor. Başvuruları 4 Mayıs 2020 günü saat 17.00’ye kadar devam edecek olan Sahne Eseri Yazma Yarışması 2020 yılı içinde sonuçlanacak.

Başvurular Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’ndeki Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’ne elden, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacak. 4 Mayıs’tan sonra belirtilen adrese ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Ödüle değer bulunan oyunlar 2020 yılı Ekim ayı içinde www.nilufer.bel.tr/nilufertiyatro ve www.niluferkentiyatrosu.com adresinden duyurulacak.

Yarışmada bu yıl birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 8 bin TL, üçüncülük ödülü 6 bin TL olarak belirlendi.
Nilüfer Belediyesi Özel Ödülüne değer görülen eserin sahibine de 10 bin TL para ödülü verilecek.

Dereceye giren oyunlar Mitos Boyut Tiyatro Yayınları (Tem Yapım Yayıncılık Ltd. Şti.) tarafından basılacak ve 50 adet yazar kopyası haricinde basılan oyunlar piyasaya sürülecek.

Pakistanlı sanatçı Haleem Khan Bareach, deri üzerine yaptığı resimlerini Nilüfer Belediyesi Yeraltı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin izlenimine açtı. Figür ve soyut çalışmaların yer aldığı sergi ilk günden büyük ilgi gördü.

Nilüfer Belediyesi, resim sanatının değerli isimlerinin eserlerini Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor. Uludağ Üniversitesi’ndeki akademik çalışmaları için iki yıldır Bursa’da yaşayan Pakistanlı sanatçı Haleem Khan Bareach’in eserleri Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki Yeraltı Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, sanatçı Haleem Khan Bareach ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Serginin açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, böylesine özel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Zafer Yıldız, “Sanatsal etkinlikler, bu tür sergiler ufkumuzu açıyor.
Nilüfer’in aydınlık yüzü 2020 yılında da devam edecek. Nilüfer farkını bundan sonraki süreçte de göreceksiniz. Sanat etkinliklerimizi halkın her kesimiyle buluşturacağız ve sanatçılarımızın eserleri bizlere yol gösterici olacak” dedi.

Haleem Khan Bareach da eserlerine ev sahipliği yapan Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.
Pakistanlı sanatçı Haleem Khan Bareach’in deri üzerine karışık teknikle yaptığı 43 eseri, 19 Ocak 2020 tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Yeraltı Sanat Galerisi’nde sanat tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Nilüfer Belediyesi, kapanan köy okullarını konu eden ‘Dilsiz Ziller’ isimli sergiyi izlenime açtı. Açılışa katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kaderine terk edilen kırsal mahallelerdeki okulları, yeniden ayağa kaldırmak için çaba göstereceklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi, önemli bir konuya dikkat çeken sergiye ev sahipliği yapıyor. Kapanan köy okullarının yeniden eğitim hayatına kazandırılması için farkındalık oluşturmayı hedefleyen ‘Dilsiz Ziller’ adlı karma sergi, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sergiye katkı sunanlara teşekkür ederek günün anısına hediye verdi. Başkan Turgay Erdem, sergiyi gezerek eserleri de tek tek inceledi.

Dilsiz Ziller adlı sergi, 14 Aralık tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

Barış için Müzik Vakfı, Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Rotary Kulübü’nün iş birliğiyle Bursa’da kurulan Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası, barışın sesini müzik aracılığıyla duyurmaya devam ediyor.

Müziğe yeteneği olsun olmasın kapılarını Işıktepe Mahallesi’ndeki bütün çocuklara açan orkestrada yer alan çocuklar, müzikle birlikte hayatlarında yeni ufuklar açıldığını belirtiyor.

5-15 yaş arasındaki bütün çocuklara kapıları açık olan Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası’nda eğitmenler de gönüllü olarak çalışıyor.

Büyüyünce orkestrada çalmak istiyorlar
Daha önce ellerine bir müzik aleti almayan, nota bilmeyen çocuklar, yeteneklerine bakılmaksızın orkestrada yer aldılar ve yaklaşık 4 yıldır eğitimlere katılıyor.

Haftanın belirli günlerinde akşam saatlerinde verilen eğitimlere katılan çocuklar, artık müzikle iç içe yaşıyor. Şimdi nota öğrenen, keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas gibi yaylı çalgılardan birini çalmayı öğrenen çocuklar, kendilerine tanınan imkandan oldukça memnun.

Tarihi Misi Mahallesi, Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Nilüfer Fotoğraf Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. 3 gün süren şenliğe fotoğraf tutkunlarının ilgisi yoğun oldu.

Nilüfer Belediyesi’nce bu yıl ilk kez düzenlenen Nilüfer Fotoğraf Şenliği dolu dolu etkinliklerle geçti. 3 gün süren, Bursa’dan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen fotoğraf sanatçılarını, fotoğraf severlerle buluşturan etkinlikte doğa yürüyüşleri, söyleşiler, yetişkinler ve çocuklar için fotoğraf atölyeleri düzenlendi.

Şenliğin ikinci gününde Misi Meydanı’nda toplanan yürüyüş grubu, Mysia Yolları’nı kullanarak Dağyenice Göleti çevresinde doğayı fotoğrafladı. Günün ikinci etkinliginde Fujifilm foto atölyesi gerçekleştirildi. Fujifilm eğitmenleri tarafından katılımcılara fotoğraf makineleri ve aynasız makineler hakkında genel bilgi verildikten sonra uygulama çalışması yapıldı. Atölyeye katılanlar misi sokaklarını gezerek tarihi mekanları fotoğrafladılar. Nilüfer Belediyesi Sanat Evi’nde Murat Germen’in Fotoğrafın Tür ve Halleri konulu söyleşisi düzenlendi.
Zengin içeriğiyle her yaştan fotoğraf tutkununu kendisine çeken şenlik kapsamında, çocuklar İçin anlatı ve fotoğraf atölyeleri de düzenlendi. Dilber Koç’un düzenlediği atölyede çocuklar kendilerine gösterilen fotoğraflara yakından bakarak ilk akla gelen düşüncelerini paylaştı, fotoğrafın öncesini ve sonrasını farklı nesnelerle yorumladı.

Şenlik programı kapsamında “Yapay ışık kaynaklarıyla portre” konulu eğitim verilirken, Fotoğraf Tarihçisi ve Yazar Engin Özendes’in moderatörlüğünde “Dün, Bugün ve Gelecek Bağlamında Fotoğraf Sanatı ve Müzeler” isimli panel düzenlendi. Panel konuşmacılarından Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Akduman fotoğraf sanatının Türkiye’de geldiği noktayı eleştirel bakış açısıyla yorumladı.

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Nilüfer Caz Tatili, TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nın konseriyle başladı. Açılışa katılan Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, hedeflerinin kültür sanat etkinliklerini bütün Bursa halkıyla buluşturmak olduğunu belirtti.

Nilüfer Belediyesi, cazın ustalarını Bursalılar ile buluşturuyor. Sanatseverlere 17 Şubat’a kadar caz keyfi yaşatacak olan Nilüfer Caz Tatili, BAOB Oditoryum’da düzenlenen kokteyl ile başladı. Caz tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem ve çok sayıda caz tutkunu katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Caz Tatili”’nin kültür sanat kenti Nilüfer’in sürdürülebilir çalışmalarından biri olduğuna dikkati çekti. Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün, festivalimizin açılışını onur konuğumuz, TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile yapıyoruz. Caz müziğinin daha geniş kitlelere ulaşması ve yaygınlaşması için çalışmalarını sürdüren TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz orkestrası Bursa’da ilk kez, bizim aracılığımızla müzikseverlerle buluşuyor. Bursa’da caz müziğin yaygınlaşması, geniş kitlelere ulaşması misyonu ile yola çıkan orkestrayı Caz Tatili’nde konuk etmek bizim için bir onurdur” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin, kültür sanattaki iddiasını, ulusal ve uluslararası platformlara da taşıyarak yerelden evrensele bir duruş sergilediğine dikkat çeken Bozbey,Nilüfer’deki kültür sanat etkinliklerinin Turgay Erdem ile artarak devam edeceğini de ifade etti. Bu tür kültürel etkinliklerin bütün Bursa halkıyla buluşması gerektiğini belirten Mustafa Bozbey, “Turgay kardeşim Nilüfer’de bizim kaldığımız yerden çalışmaları devam ettirecek. Bazen bana soruyorlar ‘Büyükşehir Belediyesi’ne giderseniz kültür sanat ne olacak’ diye. Elbette devam edecek. Bu tür etkinlikleri izlemek bütün Bursa’nın hakkı. Yıldırım, Osmangazi veya diğer ilçelerde de gençler, sanatseverler var. Büyükşehir’e gidersek Bursa’nın tamamı bu tür etkinliklerle buluşma fırsatı bulacak” dedi.
Gecede Başkan Mustafa Bozbey, açılışa müzikleriyle eşlik eden II-V-I Jazz Band ekibine bir teşekkür plaketi verdi.
TRT İSTANBUL RADYOSU HAFİF MÜZİK VE CAZ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Kokteylin ardından Nilüfer Caz Tatili’nin ilk gecesinde onur konuğu olan TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası sahne aldı. Caz tutkunlarına müzik ziyafeti sunan TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası konser sonunda ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk Şef Serkan Özyılmaz’a çiçek vererek performanslarından dolayı orkestrayı kutladı.

CAZIN USTALARI SAHNE ALACAK
Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde, Kenan Doğulu, Omer Avital, Kerem Görsev gibi müzik dünyasının önemli isimleri sahne alacak. 5 ayrı mekanda gerçekleşecek festivalde caz dünyasının sevilen isimleri Bursalılarla buluşacak. Caz Tatili’nde 9 konser, 2 film gösteriminin yanı sıra atölye çalışmaları da yapılacak. Dolu dolu sürecek Nilüfer Caz Tatili’nde 27 Ocak’ta Kenan Doğulu, 31 Ocak’ta Erkan Oğur Anatolian Blues, BAOB’ta müzikseverlerin karşısına çıkacak. 3 Şubat’ta Kerem Görsev Quartet ve Tufan Ünalp ile 7 Şubat’ta da Elif Çağlar, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahne alacak sanatçılar arasında. Caz müziğinin sevilen ismi Jülide Özçelik 10 Şubat’ta BAOB’ta, Çağıl Kaya 12 Şubat’ta Uğur Mumcu Sahnesi’nde müzik tutukları ile buluşacak. Nilüfer Caz Tatili’nin kapanış konserinde de bas gitar virtüözü, besteci Omer Avital, Bursalılar’ın karşısına çıkacak. 17 Şubat’ta Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahneye çıkacak sanatçı, izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Nilüfer Caz Tatili kapsamında film gösterimleri ve tango gösterisi de olacak. Amy Winehouse’un hayatını beyazperdeye taşıyan‘Amy’ ve Blue Blues Band üyeleri Yavuz Çetin ile Kerem Çaplı’nın hayat hikâyesini anlatan ‘Blue’ filmleri Konak Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşacak. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki sahneye konacak tango gösterisinin ardından da müzisyen Mehmet Güreli sevenleri ile bir araya gelecek.

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Nilüfer Caz Tatili, 26 Ocak’ta başlıyor. Açılışını TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nın yapacağı Caz Tatili’nde, Kenan Doğulu, Omer Avital, Kerem Görsev gibi müzik dünyasının önemli isimleri sahne alacak.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenleyeceği Nilüfer Caz Tatili’nde sanatseverler müzik şöleni yaşayacak. 26 Ocak’ta başlayacak Caz Tatili, 17 Şubat’a kadar devam edecek. 5 ayrı mekanda gerçekleşecek festivalde caz dünyasının sevilen isimleri Bursalılarla buluşacak. Caz Tatili’nde 9 konser, 2 film gösteriminin yanı sıra atölye çalışmaları da yapılacak.

Caz tutkunlarının heyecanla beklediği Nilüfer Caz Tatili özel bir konserle başlıyor. Nilüfer Caz Tatili’nin açılışını, festivalin onur konuğu olan TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası yapacak. 26 Ocak Cumartesi günü Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) yapılacak açılışta konser verecek olan TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, aynı zamanda Bursa’da ilk konserini de gerçekleştirmiş olacak.

KENAN DOĞULU’DAN İHTİMALLER KONSERİ
Nilüfer Caz Tatili’nin sürpriz isimlerinde biri de Kenan Doğulu. Kenan Doğulu İhtimaller Konseri 27 Ocak Pazar günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Konserde caz rüzgârı estirecek olan Doğulu, şarkılarının caz müzik formlarında yeniden düzenlenmiş versiyonlarını, müzikseverlerin beğenisine sunacak.

Dolu dolu sürecek Nilüfer Caz Tatili’nde 31 Ocak’ta Erkan Oğur Anatolian Blues, BAOB’ta müzikseverlerin karşısına çıkacak. 3 Şubat’ta Kerem Görsev Quartet ve Tufan Ünalp ile 7 Şubat’ta da Elif Çağlar, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahne alacak sanatçılar arasında. Caz müziğinin sevilen ismi Jülide Özçelik 10 Şubat’ta BAOB’ta, Çağıl Kaya 12 Şubat’ta Uğur Mumcu Sahnesi’nde müzik tutukları ile buluşacak.

Nilüfer Caz Tatili’nin kapanış konserinde de bas gitar virtüözü, besteci Omer Avital, Bursalılar’ın karşısına çıkacak. 17 Şubat’ta Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahneye çıkacak sanatçı, izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

FİLM GÖSTERİMLERİ DE OLACAK
Nilüfer Caz Tatili kapsamında film gösterimleri ve tango gösterisi de olacak. Amy Winehouse’un hayatını beyazperdeye taşıyan‘Amy’ ve Blue Blues Band üyeleri Yavuz Çetin ile Kerem Çaplı’nın hayat hikâyesini anlatan ‘Blue’ filmleri Konak Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşacak.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki sahneye konacak tango gösterisinin ardından da müzisyen Mehmet Güreli sevenleri ile bir araya gelecek.

Nilüfer Belediyesi, Nâzım Hikmet’in doğumunun 117’inci yıl dönümünde, “Nâzım Hikmet’in Ellerinin İzinde” isimli sergiyi izlenime açtı. Sergide Nazım’ın 40’a yakın dilde yayımlanmış kitaplarının yanı sıra, koleksiyon değeri taşıyan nesneler de bulunuyor.

Nilüfer Belediyesi, Nâzım Hikmet’in doğumunun 117’inci yıl dönümünde çok özel bir sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. Küratörlüğünü M. Melih Güneş’in, tasarımını da Aykut Genç’in yaptığı “Nâzım Hikmet’in Ellerinin İzinde” isimli sergi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açıldı.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncularının şiir dinletisiyle başlayan açılış törenine Nilüfer Belediye Başkan Vekili ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Nâzım Hikmet’in bestekar dostu Arif Milikov’un torunu Amina Milikov ve sanatseverler katıldı. Açılışta konuşan Turgay Erdem, büyük usta Nâzım Hikmet’in doğumunun 117. yılında böyle güzel bir sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erdem, “Nâzım Hikmet 11 yılı aşan sürede demir parmaklıklar arkasında baktığı Bursa’ya şimdi, Moskova’daki çalışma odasında yer alan, değişik dillere çevrili kitapları ve arşiv niteliğindeki objeleriyle geri dönüyor. Tüm sanatseverleri bu anlamlı ve eşsiz sergiyi izlemeye davet ediyorum” dedi.

TEMELLİ OLARAK TÜRKİYE’YE DÖNEN ESERLER
Serginin küratörü M. Melih Güneş de Bursa’da, Nilüfer Belediyesi ile çok önemli bir sergiye imza attıklarını ifade etti. Serginin özelliğine dikkat çeken Güneş “Bu sergideki kitapların çoğu Nâzım’ın temelli olarak Türkiye’ye dönmüş eserlerdir. Daha önceki sergilerde kullanılan eserler tekrar Moskova’ya giderdi. Ama artık öyle değil. Türkiye’ye dönmüş eser ve eşyalara ilk ev sahipliği yapan Bursa ve Nilüfer oldu” diye konuştu.

Açılışa katılan, Nâzım Hikmet’in eseri Ferhat ile Şirin’in bale resitali müziklerini besteleyen Azeri bestekar Arif Milikov’un torunu Amina Milikov da duygusal bir konuşma yaptı. Dedesi Arif Milikov ile Nâzım Hikmet’in güçlü dostluk bağına değinen Amina Milikov, imza attıkları eserlerin dünya çapında ses getirdiğini söyledi.

SERGİ 15 MART’A KADAR AÇIK
Sergide, şairin sağlığında 40’a yakın dilde yayımlanmış ve Brezilya’dan Japonya’ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden bir araya getirilmiş kitapları yer alıyor. Usta yazarın adını taşıyan Nâzım Hikmet Kültürevi’nde 15 Mart’a kadar açık kalacak sergide, küratör M. Melih Güneş’in arşivindeki belgelerle, koleksiyon değeri taşıyan nesneler de bulunuyor.

Ayrıca, Nâzım Hikmet’in bilinmeyen, Türkiye’deki külliyatında bulunmayan eserleri de bu sergide yer alıyor. Sergide dikkat çekici fotoğraflardan biri de, Ara Güler’in çektiği, Nazım’ın Moskova’daki çalışma odası ve karısı Vera Tulyakova Hikmet’in fotoğrafı.

Sergide ayrıca Abidin Dino tarafından Nazım’ın İtalya’da yayımlanmış kitaplarına yönelik yaptığı illüstrasyonların orijinalleri de bulunuyor. Nazım’ın Moskova’daki evinden, 55 yıldır korunan çalışma odasından getirilen kitapları da sergide Bursalılarla buluştu.