Guiness Rekorlar Kitabına giren ‘Şen Makas’ Oyunu Artık Türkiye’de

Amerikan Tiyatro Tarihi’nin En Uzun Süreli Oynanan Oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na geçen “ŞEN MAKAS” tiyatro severlerle buluşuyor.

Türk Tiyatrosu’nda henüz eşine rastlanmayan bir interaktif komedi olan Şen Makas, 18 Şubat tarihinden itibaren sahnelenmeye başlıyor.

Şen Makas tiyatro oyununda seyirciler sadece gülmekle ve izlemek ile kalmıyor, aynı zamanda oyuna da katılıyorlar.

Kuaför salonuna sızan katili oyunculara soru sorarak belirleyen seyircinin oy oranına göre oyunun sonu değişiyor. Her gece farklı oyun oynanıyor.

Amerikan Tiyatro Tarihi’nin En Uzun Süreli Oynanan Oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na geçen “ŞEN MAKAS”, Boston’da 1979 yılından bu yana aralıksız olarak perde açıyor. Oyun, Charlie Chaplin Komedi Ödülü alan tek oyun olma özelliğine sahip. Dünyanın tüm ülkelerinde yıllarca sahnelenen oyun, 1997 yılında Tiyatrokare’ de büyük başarıyla sahnelenmişti.

Oyunun sosyal medya kullanımının yoğunlaştırıldığı yeni versiyonu, Nedim Saban tarafından yepyeni bir yorumla Schwarzkopf ana sponsorluğunda sahneleniyor.

Özgür Yetkinoğlu’nun uyarladığı oyunda, geçtiğimiz yıl Tiyatrokare’nin “Ahududu” oyunuyla sahneye dönen Melek Baykal, şen bir dul kadını oynuyor. Melek Baykal, Veysel Diker, Ebru Saçar, Cem Güler’i sorgulayarak suçluyu bulmaya çalışıyorlar. Ünlü sunucu Jess Molho’dan da yardım alarak çözülen cinayetin komiseri ise Özgür Yetkinoğlu.

Cep telefonlarının açık kaldığı “ŞEN MAKAS”ın dekor tasarımı Anıl Ateş Işık, ışık tasarımı Mustafa Bal, kostüm tasarımı Günnur Çaras, özgün müziği Flört Grubu’ndan Çağatay Kehribar ve Bülent Güven, koreografisi Ayşegül Sünnetçioğlu’na ait. Paul Portner’in yazdığı, Nedim Saban’ın yönettiği komedinin yardımcı yönetmeni Ebru Saçar Aktaş.

Sanatçılar Girişimi: ‘ Ülkemizin geleceği için kaygılıyız ‘

Çok sayıda sanatçının, ülkenin içinde bulunduğu durumdan yola çıkarak biraraya geldiği “Sanatçılar Girişimi” 29 Şubat Çarşamba günü saat 12.00’de bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Sanatçılar, “ülkemizin geleceği için kaygılıyız” diyor.

Birçok alandan sanatçının biraraya gelerek oluşturduğu “Sanatçılar Girişimi” bir çağrıda bulundu.

“Ülkemizin geleceği için kaygılıyız” diyen sanatçılar, kaygılarını dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirecek. 29 Şubat Çarşamba günü, saat 12.00’de, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Ses Tiyatrosu’nda gerçekleşecek basın açıklaması için çağrıda bulunan sanatçılar, “Evrensel aydınlanma değerleri, Cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor” diyor.

Sanatçılar Girişimi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bizler, Türkiye’nin yazarları, şairleri, ressamları , heykeltraşları, sinema ve tiyatro sanatçıları, karikatüristleri, fotoğraf sanatçıları, tüm sanat insanları, ülkemizin geleceği için kaygılıyız.

Evrensel aydınlanma değerleri, Cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor.

Bağımsız düşünce, demir parmaklıklar arkasında.

Sanatsal yaratma özgürlüğü tehdit altında.

Türkiye, sadece Cumhuriyet tarihinin değil, birkaç yüzyıllık demokrasi, bağımsızlık ve uygarlık savaşımları tarihimizin yörüngesinden koparılarak, emperyalist çıkarların Ortadoğu’daki işbirlikçisi olmaya sürükleniyor.

Doğal ve kültürel doku katlediliyor.

Ülke zenginlikleri yağmalanıyor.

Kaygılarımızı Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşacağımız basın açıklamamıza, yerli ve yabancı medya mensupları ve tüm sanatçı dostlarımız davetlidir.

Sanatçılar Girişimi

Sanatçılar Girişimi’nde kimler var
Birçok alandan sanatçının biraraya gelerek oluşturduğu Sanatçılar Girişimi’nin açıklamasında, Tarık Akan, Edip Akbayram, Onur Akın, Sunay Akın, Üstün Akmen, Alaattin Aksoy, Mehmet Aksoy, Aytaç Arman, Hayati Asılyazıcı, Semir Aslanyürek, Engin Ayça, Orhan Aydın, Rutkay Aziz, Kürşat Başar, Cezmi Baskın, Bedri Baykam, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu, Cahit Berktay, Metin Coşkun, Tuncer Cücenoğlu, İsa Çelik, Nevzat Çelik, Haluk Çetin, Meral Çetinkaya, İsmail Hakkı Demircioğlu, Metin Demirtaş, Nuri Dikeç, Atilla Dorsay, Leyla Erbil, Bilgesu Erenus, Genco Erkal, Altan Erkekli, Erdal Erzincan, Mert Fırat, Müjdat Gezen, Altan Gördüm, Mehmet Güleryüz, Tarık Günersel, Hüseyin Haydar, Emin İgüs, Levent İnanır, Özdemir İnce, İlhan İrem, Ekrem Kahraman, Bülent Kayabaş,Yıldız Kenter, Erol Keskin, Suna Keskin, Tuğrul Keskin, Arif Keskiner, Levent Kırca, Mine Kırıkkanat, Nuri Kurtcebe, Mustafa Köz, Küçük İskender, Yılmaz Onay, Zeynep Oral, Yılmaz Onay, Nedim Saban, Vedat Sakman, Sali, Menderes Samancılar, Ferhan Şensoy, Burhan Şeşen, Cihat Tamer, Yavuz Top, Gülsen Tuncer, Cüneyt Türel, Yaman Tüzcet, Metin Uca, Ersan Uysal ve Nejat Yavaşoğulları’nın imzası bulunuyor.