Şunun için etiket arşivi: kadıköy belediyesi

“Üç Silahşör” balesi, sahnedeki atmosferin eş zamanlı olarak anlatılacağı özel bir gösterimle görme engelli izleyici ile buluşacak. 29 Şubat Cumartesi, saat 16.00’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operasında düzenlenecek özel gösterimde sesli betimleme yapılacak, ayrıca görme engelliler sahneyi dokunarak hissedecek.

SAHNEYİ DOKUNARAK HİSSEDECEKLER

Alexandre Dumas’ın ölümsüz eserinden bale sahnesine aktarılan “Üç Silahşor”, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından bu kez özel olarak görme engelliler için sahne alıyor. İDOB, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Fındıklı Rotary Kulübü ve Sesli Betimleme Derneği işbirliğinde düzenlenecek gösterim 29 Şubat Cumartesi, saat 16.00’da Süreyya Operası’nda gerçekleşecek. Türkiye’de ilk kez 2016 yılında sesli betimleme ile Fındıkkıran Balesini izleyen görme engelliler bu kez Üç Silahşör balesini izleyebilecek. 220 görme engelli sanatsever, gönüllülerin desteğiyle sahneyi dolaşacak ve kostümlere dokunarak inceleyecekler.

KULAKLIKLARLA “GÖRECEKLER”

Bale temsilinin sesli betimlemesini yapacak uzmanlar, eserin sesli olarak yorumlanması için hazırlıklarını tamamladı. Temsil sırasında kendileri için ayrılmış özel alanda, canlı olarak gördüklerini anlatacak uzmanlar sahnenin atmosferini, yaşananları, kulaklıklar aracılığıyla görme engellilere ulaştıracak.

Kadıköy Belediyesi’nin 19.’sunu düzenlediği Türk Sanat Müziği Beste yarışması başvuruları başladı. Türk Sanat Müziği’ne yeni eserler kazandırmayı amaçlayan yarışmaya son katılım tarihi 15 Nisan 2020.

Kadıköy Belediyesi tarafından Türk Sanat Müziği’ne yeni eserler kazandırmak, bestecileri özendirmek ve motive etmek amacı ile düzenlenen “Türk Sanat Müziği Beste Yarışması 2020” başvuruları başladı. 19 yıldır düzenlenen yarışma, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Başvurularda eserlerin daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış, hiçbir yerde icra edilmemiş, internet ortamında paylaşılmamış, basılı olarak yayımlanmamış ve tek sesli, şarkı formunda bestelenmiş olması, yeni ve orijinal olması ölçütleri aranıyor. Her bestecinin en fazla 3 eserle katılabileceği, 3 – 6 dakikalık sürelerle sınırlı olacak eserler için son başvuru tarihi 15 Nisan Çarşamba.

Yarışmanın ödül töreni 15 Mayıs Cuma saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Evlendirme Salonu’nda gerçekleşecek. Törende ön seçici kurul tarafından belirlenen eserlerin bestecileri, yorumcularıyla birlikte sahnede performanslarını sergileyecek.Jürinin aynı gece değerlendirme yaparak sonuçları açıklayacağı törende, halkın da yapacağı oylamayla İzleyici Özel Ödülü verilecek. İlk 3’e giren eser sahiplerine çeşitli para ödülü verilecekken, finale hak kazanan 10 eser sahibi plaketle onurlandırılacak.

Katılımcılar, yarışma şartnamesini Osmanağa Mahallesi, Hasırcıbaşı Caddesi No: 2 Kadıköy’de bulunan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi’nden veya Kadıköy Belediyesi web sayfasından temin edebilir.

Şair, yazar, sinema eleştirmeni Onat Kutlar vefatının 25’inci yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operasında düzenlenen “Onat Kutlar Bir Şenliktir” adlı programla anıldı.

Bombalı saldırı sonucu ağır yaralanan ve 11 Ocak 1995’te hayatını kaybeden Onat Kutlar’ın anısına, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operasında anma programı düzenlendi. Etkinliği izleyenler arasında Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve eşi Rojvan Odabaşı, Onat Kutlar’ın eşi Filiz Kutlar ve Onat Kutlar’ın yakın dostları da vardı.

“Onat Kutlar Bir Şenliktir” anma programının sunuculuğunu, senaryosunu Onat Kutlar’ın yazdığı, yönetmenliğini ise Ömer Kavur’un yaptığı “Yusuf İle Kenan” filmi ile 1979 yılında 15 yaşında ilk kez kamera karşısına geçen oyuncu Cem Davran ile yazar Zeynep Oral yaptı. Zeynep Oral ile Cem Davran’ın Kutlar’ın hayatına ve eserlerine ilişkin bilgiler aktardığı gecede, Kutlar’ın fotoğraflarından ve konuşmalarından oluşan filmler de gösterildi.

“ONAT KUTLAR’IN MİRASI BİZİM İÇİN HER ZAMANKİNDEN DAHA DEĞERLİ”

Açılışta konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Onat Kutlar’ın sadece bir yazar ve şair değil, Sinematek’ten İstanbul Film Festivali’ne uzanan biz dizi kolektif çabanın kurucusu ve yöneticisi olduğunun altını çizdi. Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, “Onat Kutlar’ın mirası, insanımızın dört bir koldan kuşatıldığı bugün, her zamankinden daha değerli bizim için. Onat Kutlar, aynı adı taşıyan şiirinde ‘Ne kalacak bizden geriye?’ diye sorar. Bize düşen şimdi bu salonda sevgili Onat Kutlar’a ‘İnsan kaldı, şiir kaldı, aşk kaldı, umut kaldı’ diye seslenmek olacaktır.” diye konuştu. Odabaşı, Onat Kutlar’la birlikte aynı saldırıda hayatını kaybeden Yasemin Cebenoyan’ı da rahmetle andı.

CEVAT ÇAPAN, ONAT KUTLAR’I ANLATTI

1965’te Onat Kutlar ve arkadaşları tarafından kurulan Türk Sinematek’in kurucularından Cevat Çapan da gecede bir konuşma yaptı. Onat Kutlar’ın 1959 yılında 23 yaşında yazdığı ‘İshak’ isimli kitabıyla tanındığını belirten Çapan, “Birdenbire olgun bir yazar bizi karşılandı. Kimse ‘Ne kadar genç bir yazar, ne kadar acemice yazılmış bu kitap ve öyküler’ diyemedi. Olgun bir usta çıkmıştı karşımıza. Onat Kutlar saygı duyulan, sevilen, deneyimli ve kendinden yaşça büyük eleştirmenler tarafından da benimsenen bir isim oldu.” diye konuştu.

GENCO ERKAL, KUTLAR’IN ESERLERİNİ SESLENDİRDİ

Yazar Adnan Özyalçıner ve Hülya Uçansu’nun da konuşmacı olarak yer aldığı gecede usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Onat Kutlar’ın “Yeter ki Kararmasın” ve “Gündemdeki Konu” eserlerinden bir seçkiyi seslendirdi.

Program İdil Biret’in, “Kromatik Fantezi ve Füg”, “Mazurka” ve “Andante Spianato ve Büyük Polonez” eserlerini çaldığı piyano resitaliyle sona erdi.

Kadıköy Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocuklar için atölyelerden, çocuk oyunlarına, konserlerden, gösterilere bir birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir şenlik hazırladı. Çocuklar ve onlarla birlikte ailelerinin de katılabileceği şenlik 18 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek

Kadıköy Belediyesi’nin Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (HKÇKM), Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM), Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) ve Barış Manço Kültür Merkezi (BMKM)’nde 18 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde çocuklar hem öğrenecek, hem de doyasıya eğlenecek.

Yarıyıl şenliği 18 Ocak’ta, HKÇKM’de eğitmen Eda Tomruk’un yönetiminde Zaman Makinesi adlı resim atölyesiyle başlayacak. Çocuklar bu atölyede “Bizden önceki insanlar nasıl yaşamış; icatlar nasıl ortaya çıkmış; eskiden hayvanlar nasılmış; tarihteki ilk yemek tarifi nedir?” gibi sorulara bir yandan resim çizerek bir yandan da eğlenerek yanıt bulacak.

ŞENLİKTE ÇOCUK KİTAP GÜNLERİ DE YER ALIYOR

Kadıköy Belediyesi’nin çocuklarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için gerçekleştirdiği, bu yıl yedinci yılına giren Çocuk Kitap Günleri de şenlik kapsamında düzenleniyor. KKM’de 22 Ocak’ta başlayan ve Türkiye’nin önde gelen birçok yayınevinin çocuk kitaplarıyla katılım sağlayacağı Çocuk Kitap Günleri 26 Ocak’a kadar devam edecek.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Yarıyıl şenliğinde, her yaş grubu çocuk için etkinlik bulmak mümkün. Şenlikte renkli masal uyarlamalarının çocuklarla buluşacağı oyunların yanı sıra müzikaller, atölyeler, film gösterimleri, konserler, söyleşi ve seminerler yer alıyor. Çocuklar masal, karikatür, dans, resim, enstrüman, kukla, origami, jimnastik gibi atölyelerde gönüllerince eğlenirken, bir yandan da kısa animasyon film izleyebilecek, illüzyon gösterilerine katılabilecek, konser dinleyebilecek.

YETİŞKİNLER DE UNUTULMADI

Yarıyıl şenliğine çocuklarıyla birlikte katılan ebeveynler için de çeşitli etkinlikler bulmak mümkün. Çocuk Sağlığı Uzmanı, Psikolog Esra Savaşan’ın “App Kuşağı’nda Anne Baba Olmak”; Kamil Kasacı ve Esra Savaşan’ın “Kariyer Koçu Anne Babalar”; Uzman Psikolog Sibel Pilosof’un “Çocuklarınız Davranışları ile Size Ne Anlatmak İstiyor?” ve Uzman Psikolog Ece Topal’ın “Aile İçerisinde Birbirinizi Anlıyor musunuz?” adlı seminerleriyle Yarıyıl Şenliği’nde.

Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları iki yeni kitapla yeni yıla merhaba dedi. “Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarışması–2018”ve“Yüz Yılın Ardından I. Dünya Savaşı’na Bakmak” adlı kitaplar raflarda yerini aldı.

Kadıköy Belediyesi 2017 yılında başlattığı “Ulusal Oyun Yazma” yarışmasında dereceye giren oyunları Kültür Yayınları bünyesinde kitaplaştırıyor. Bu sene üçüncü yılına giren yarışmanın 2018’de ilk üçe girmiş oyunları da Turgut Çeviker’in derlemesiyle kitap haline getirildi. Mehmet Selçuk Bilge’nin “İnsan Hüznü” oyunu birinci, Aslı Ayhan’ın “Huzur Apartmanı” oyunu ikinci, Nedim Saban’ın “Babaannemin İlk Twit’i” ve Cihan Çakan’ın “Benim Annem Cumartesi” oyunu üçüncü olmuştu.

Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan bir diğer kitap da “Yüz Yılın Ardından I. Dünya Savaşı’na Bakmak” oldu. Dr. Evren Mercan ve Safiye Türker’in yayına hazırladığı kitap; Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’nde (TESAK) Birinci Dünya Savaşı’nın 100’üncü yılı sebebiyle Prof. Dr. Bilsay Kuruç, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Haluk Oral, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Mesut Uyar ve Prof. Dr. Cüneyt Akalın tarafından gerçekleştirilen sempozyum, panel ve konferansların derlemesinden oluşuyor. Birinci Dünya Savaşı’nın genel özellikleri, cepheleri, savaşın dünyayı sarsan sonuçları ve Rus Devrimi’nin irdelendiği konferanslardan derlenen kitap, bu savaştan bazı kesitler sunarak dünyayı kasıp kavuran, dönüştüren bir savaşı anlatıyor.

Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan kitaplar kitabevlerinden ve internet satış platformlarından temin edilebilir.

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl 18’incisini düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali 16 Temmuz’da Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da başlıyor. Çocuklar her akşam saat 21:00’de başlayacak ve 2 hafta sürecek festival boyunca yıldızlar altında tiyatro izlemenin keyfini yaşayacak.

Kadıköy Belediyesi’nin gelenekselleşen Çocuk Tiyatro Festivali 16 Temmuz Salı günü başlıyor. 14 gün boyunca farklı oyunlarla çocuk izleyicinin karşısında olacak festival 29 Temmuz Pazartesi akşamı son bulacak.

DAVETİYELER KÜLTÜR MERKEZLERİNDE

Uzun kuyruklar oluşmaması için davetiye usulü katılımın mümkün olacağı festival için davetiyeler, her oyunun etkinlik günü saat 14.00 – 18.30 arası Kadıköy Belediyesi’nin Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi ve Süreyya Operası gişelerinden temin edilebilir.

Festival Altınok Çocuk Tiyatrosu’nun sergileyeceği “Sihirli Oyuncaklar” adlı müzikalle başlayacak ve TiyatrOPS’un “Renk Renk Ülkesi” adlı oyunla son bulacak.

Festivalde sahnelenecek oyunlar şöyle:

16 Temmuz Salı: SİHİRLİ OYUNCAKLAR Altınok Çocuk Tiyatrosu 3+
17 Temmuz Çarşamba: KÜÇÜK PRENS Anyamanya Kumpanya 7+
18 Temmuz Perşembe: TAVŞAN ARANIYOR Atta Festivali 3+
19 Temmuz Cuma: OYUN AVCISI Tiyatro Bozok 3+
20 Temmuz Cumartesi: BREMEN MIZIKACILARI YENİ DÜNYA BANDOSU Çizgi Kukla Tiyatrosu 3+
21 Temmuz Pazar: KAPLUMBAĞA VE TAVŞAN İstanbul Çocuk Sanat 3+
22 Temmuz Pazartesi: MERHABA GÖLGEM Mask–Kara Tiyatrosu 5+
23 Temmuz Salı: CANAVAR VAR MI YOK MU? Ginko Tiyatro 4+
24 Temmuz Çarşamba: RAPUNZEL İLE BEYAZ ATLI PRENSİ Sarıyer Sanat Tiyatrosu 4+
25 Temmuz Perşembe: ORMANIN ŞARKISI Tiyatro Alkış 3+
26 Temmuz Cuma: SOĞUKTAN KORKMAYAN TEK KUŞ Tiyatro Gülgeç 5+
27 Temmuz Cumartesi: ÖDLEK ASLAN MÜZİKALİ Tiyatro Kronik 3+
28 Temmuz Pazar: KURBAĞA PRENS Uygur Çocuk Tiyatrosu 3+
29 Temmuz Pazartesi: RENK RENK ÜLKESİ TiyatrOPS 3+

Kadıköy Belediyesi, zihinsel engelli bireylerin katılımına uygun olarak “Fotoğrafın De Hali” fotoğraf yarışmasını başlatmış ve geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen bir törenle ödüller sahiplerine verilmişti.

Fotoğraf sanatını seven ve bu konuda eğitimler alan engelli bireylerin çabalarını değerlendirmek ve farkındalık yaratmak için başlatılan proje Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında yarışmaya katılan ve ödüle layık görülmüş eserler Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir karma sergide sanatseverleri bekliyor.

Farklı gelişen bireylerin çevre algısı ve çevre duyarlılığının fotoğraflara yansıtıldığı sergi engelli bireylerin çevre temalı fotoğraflarından oluşuyor. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından onaylı yarışmanın sergisi 10 Aralık’a kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

Tiyatroya yeni eserler kazandırmayı amaçlayan Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor. 10 Aralık Pazartesi saat 20:00’de Moda Sahnesi’nde gerçekleşecek ödül törenine tüm tiyatro ve sanatseverler davetli.

Tiyatro alanında yeni eserlerin yaratılmasını teşvik edip, yerli tiyatro eseri repertuvarının zenginleşmesini amaçlayan Kadıköy Belediyesi, bu yıl ikinci kez ‘Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (oyun) Yarışması’nı düzenledi. TC vatandaşı tüm yazar ve edebiyatçılara açık olan yarışmada, yarışmanın seçici kurulu Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Bilgesu Erenus, Yücel Erten, Beliz Güçbilmez, Dikmen Gürün ve Nesrin Kazankaya; ön seçici kurulunda ise Levent Aras, Günay Ertekin ve Sinem Özlek yer aldı. Gerçekleştirilen kurul toplantıları ve müzakereler sonucunda dört oyuna ödül verilmesi kararlaştırıldı.

‘İNSAN HÜZNÜ’ BİRİNCİ OLDU
Yarışmada “İnsan Hüznü” adlı oyunuyla Mehmet Selçuk Bilge Birincilik Ödülü ve “Huzur Apartmanı” adlı oyunuyla Aslı Ayhan İkincilik Ödülü alırken; “Babaannemin İlk Twit’i” adlı eseriyle Nedim Saban ve “Benim Annem Cumartesi” adlı oyunuyla Cihan Çakan Üçüncülük Ödülü’ne layık görüldü. Ödüller 10 Aralık Pazartesi saat 20:00’de Moda Sahnesi’nde gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak. Ödül töreni ve kokteylin ardından ‘Komik Günler’ adlı müzik grubunun sahne alacağı ödül törenine tüm tiyatro ve sanatseverler davetli. Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları, 2017 yılında ödül kazanan oyunları bir kitap halinde yayımladığı gibi, 2018 yılında ödül kazanan oyunları da yayımlayacak.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda, 20.yüzyılın en önemli Fransız bestecilerinden biri olan Claude Debussy’nin 100’üncü ölüm yıldönümü anısına “Bilitis Şarkıları” adlı özel bir konser verilecek. Ensemble Veritas’ın sahne alacağı konser 22 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

İpek Sonakın (arp), Gizem Aksoy (arp), Jülide Gündüz (flüt), Sonat Sözer (flüt), Gülnare Özdemir’den (çelesta) oluşan “Ensemble Veritas”ın sahne alacağı konserde, oyuncu-yazar Görkem Yeltan’da anlatıcı olacak. Konser adını, Debussy’nin Pierre Louys’un şiirleri üzerine iki arp, iki flüt, çelesta ve anlatıcı için bestelediği “Bilitis Şarkıları” (Chansons de Bilitis) adlı eserinden alıyor. Repertuar ise C. Debussy – “Claire de Lune” (Ayışığı), M. Ravel – “Habanera”, C. Saint Seans – “Fantaisie” Op. 124, G. Faure – “Fantaisie”, J. Ibert – “Deux Interludes”, H. Berlioz – “L’enfance de Christ” Op. 25 (İsa’nın Çocukluğu) ve C. Debussy – Bilitis Şarkıları’ndan oluşuyor.

KADIN ŞAİR BİLİTİS
Esere adını veren Bilitis; Antik Yunan’da yaşamış (MÖ 6. yy) kadın bir şairdir. Anadolu toprağı Pamfilya’da doğan Bilitis, 16 yaşında doğduğu yerleri terk edip Midilli’ye yerleşmiş sonra da Kıbrıs adasında ölmüş. Fransız şair Pierre Louys (1897-1925), Bilitis’in yaşamından esinlenip eski Yunan’ı hayal ederek “kadına ve aşka övgü” olan “Bilitis’in Şarkıları”nı, çok iyi bildiği Yunan dilinde yazmış. 1894 yılında kendi şiirlerini Fransızca’ya çevirerek bastırmış ve edebiyat çevresini şiirlerin Bilitis tarafından yazıldığına, kendisinin de onları bir antikacıda bulduğuna inandırmış. Louys, yakın arkadaşı Claude Debussy’den şiirleri için özgün sahne müziği bestelemesini rica etmiş. Debussy bu siparişi 1901 yılında iki flüt, iki arp ve çelestadan oluşan bir oda müziği topluluğu için bestelemiştir. Eser 12 şiir için 12 ayrı bölümden oluşur. Anlatıcı, Bilitis’i canlandıran kadın tiyatro sanatçısıdır ve Bilitis karakterinin ağzından şiirleri okur.

Kadıköy Belediyesi,İstanbul’un önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri haline gelecek ‘Kadıköy Tiyatro’ binasının temelini, 8 Ekim saat 13:00’te tiyatro sanatçıları ile birlikte atıyor.

Kadıköy Belediyesi, İstanbul’un en önemli tiyatro atmosferine sahip Kadıköy’e yepyeni bir tiyatro binası kazandırmak için yola çıktı. İstanbul’un önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri haline gelecek ‘‘Kadıköy Tiyatro’’binasının temeli, tiyatro sanatçıları ile birlikte atılacak.

TİYATROCULARIN ÖNERİLERİ DİKKATE ALINARAK TASARLANDI
‘Kadıköy Tiyatro’ tiyatro oyuncularının, Kadıköy Tiyatrolar Platformu’nun, profesyonel tiyatro işletmecilerinin, sahne-ışık uzmanlarının görüş ve önerileri ve dünyadaki örnekleri dikkate alınarak projelendirildi. Sahne tasarımı, ses, ışık, prova odaları gibi farklı konularda ayrı ayrı toplantılar düzenlendi, konunun uzmanları projeye katkı sundu. Tiyatrocuların ihtiyaçları ve deneyimleri gözetilerek mimar Özgür Bingöl ve İlke Barka tarafından tasarlanan tiyatro binası için, Avrupa’daki 13 “blackbox” tiyatro salonu detaylı olarak analiz edildi.

‘MEYDAN SAHNE’DE 360 DERECELİK SEYİR
Çağdaş tiyatronun sahneleme biçimlerinden esinlenerek tasarlanan Kadıköy Tiyatro, bilindik sahne tasarımlarının ötesinde seyir imkanları sunarak, Kadıköy’ü tiyatronun çekim merkezi yapacak. Seyir yeri ve sahne arasındaki ayrımların bir yana bırakıldığı ‘meydan sahne’ biçimiyle, 360 derecelik bir izleme alanı yaratacak. Oyuncuların izleyicilerin ortasında performans sergileyecekleri bu sahne, 400 izleyiciyi ağırlayabilecek. Salon oyunun niteliğine göre klasik sahne, orta sahne, meydan sahne, arena sahne, forum düzenlerinde de kullanılabilecek.

TİYATROCULARA 24 SAAT PROVA İMKANI
Kadıköy Tiyatro, tiyatronun en önemli sorunlarından biri olan prova olanağına da çare olacak. Gerektiğinde farklı düzenlemelerle çalışma mekanlarına dönüştürülebilen prova salonlarında tiyatrocular 7/24 prova yapabilecek.

7 GÜN / 24 SAAT 1.000 KİŞİYİ AĞIRLAYABİLECEK
Acıbadem – Koşuyolu Bölgesinde, ulaşım ağlarının merkezinde (Metro, Marmaray, Metrobüs, Avrasya Tüneli) inşa edilecek olan Kadıköy Tiyatro,toplam 8.200 m2 kapalı alana sahip olacak. Bölünebilir salonlar, fuayeler, kafeterya ve prova odalarıyla 1.000 kişiye ev sahipliği yapabilecek Kadıköy Tiyatro’da 7 / 24 sanat konuşulup, sanat izlenecek.

TEMELİ TİYATRO SANATÇILARI İLE ATILACAK

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kadıköy Tiyatro’ya ilişkin; “Kadıköy’e kazandıracağımız Tiyatro binası İstanbul’un en önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri olacak. Temel atma törenimize tüm oyuncuları ve tiyatro severleri bekleriz” dedi.

Temel atma töreni için Kadıköy Tiyatrolar Platformu da sosyal medyadan çağrı yaptı. Kadıköy’de sahnesi olan ve olmayan 60 tiyatronun oluşturduğu Kadıköy Tiyatrolar Platformu (KTP) sosyal medyadan yaptığı çağrı şöyle:“Kadıköy yeni tiyatro mekanına kavuşuyor ama önce temelini sağlam atmak gerek. Kadıköy Tiyatroları Platformu olarak tüm meslektaşlarımızı ve dostlarımızı temel atma törenine davet ediyoruz…”

Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen yarışmada Kadıköy Belediyesi Sinematek Sinemaevi ile ödül kazandı.

Geçtiğimiz yıl restore edilerek kamunun hizmetine sunulan Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi, Suadiye Sanat Atölyeleri, Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi ve Ladikli Ahmet Ağa Çeşmesi Restorasyonu ile ödül kazanan Kadıköy Belediyesi bu yıl da inşaatı devam eden Sinematek Sinemaevi projesiyle “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda ödüle layık görüldü. Ödül ‘Kent yaşamı ve mevcut kamusal alanlar ile bütünleşmiş, çağdaş bir mimari tasarıma sahip projeleri, kentin kültürel ve sosyal dokusu içinde tamamlayıcı nitelikteki işlevlendirme önerileri, sivil toplum ile yerel yönetim işbirliğine dayalı projelendirme’ sürecini sürdürmesi nedeniyle verildi.

Bu yıl 17.’si gerçekleştirilen yarışmada Jüri sonuçlarına göre 1 Koruma Büyük Ödülü, 3 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 11 Süreklilik ve 31 Başarı dalında proje ödüle değer görüldü. 62 belediyeden 123 proje ve uygulamanın katıldığı yarışmada 5 farklı kategoride dereceye giren belediyelere ödülleri, 15 Kasım Perşembe günü Antalya’da gerçekleşen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda düzenlenecek töreni ile verilecek.

Kadıköy Belediyesi desteğiyle Kadıköy Tiyatroları Platformu’nun düzenlediği 3.Kadıköy Tiyatro Şenliği başlıyor. Şenlikte 12 yetişkin, 4 çocuk oyunu, 2 belgesel ve atölyeler yer alacak.

Yirminin üzerinde tiyatro sahnesi bulunan Kadıköy’de, 2016 yılının başında bir araya gelen tiyatro grupları, Kadıköy Tiyatrolar Platformu’nu kurdu. Kadıköy’de yerleşik bir sahnesi olan ve sahnesi olmasa da oyunlarını ağırlıklı olarak Kadıköy seyircisiyle buluşturan tiyatro gruplarının oluşturduğu KTP üçüncü yılını karşılıyor. Ve platformun düzenlediği, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen Kadıköy Tiyatro Şenliği, bu yıl da üçüncüsüyle Ekim ayında başlıyor.

BİR BAŞKADIR KADIKÖY’DE TİYATRO
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Kadıköy Tiyatro Şenliği’nin adı “Bir Başkadır Kadıköy’de Tiyatro” olarak belirlendi. 1 Ekim’de başlayacak şenlikte 12 yetişkin, 4 çocuk oyunu, 2 belgesel seyirciyle buluşacak. Şenlikte ayrıca iki de atölye yer alıyor. Şenlikte yer alan bütün oyunların fiyatları da sabit; yetişkin 30, çocuk oyunları ise 25 lira.

3. Kadıköy Tiyatro Şenliği yürüyüşle başlıyor. Oyuncular 30 Eylül günü 17.30’da tiyatro severleri bu kez yanlarına alıp Ali Suavi Sokak’tan (Sanatçılar Sokağı) Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürüyecek. Keyifli yürüyüş ve açılış konuşmaları sonrası Emre Tandoğan, Cihan Mürtezaoğlu ve Komik Günler konser verecek. Şenliğin kapanışı da 16 Ekim’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Teoman Kumbaracıbaşı konseriyle yapılacak.

3.Kadıköy Tiyatro Şenliği’nde sahnelenecek oyunlar ve ekinlikler şöyle:
1 Ekim : Arıza – Moda Sahnesi

2 Ekim: Kukla Oynatma Atölyesi (Atölye) Pat Atölye

3 Ekim: Kırkbir- AltkatSanat

4 Ekim: Pantomim Atölyesi- Pat Atölye

5 Ekim: Füruğ Ferruhzad- Oyun Sandalı- CKM Büyük Salon

6 Ekim: Masal Irmaklarında –İstanbulimpro / Anlaştık mı? (Çocuk Oyunu) – Moda Sahnesi

7 Ekim: Kara Sohbet-Tiyatro Merdiven- Altkat Sanat / Tebeşir Dairesi (Çocuk Oyunu)- Altkatsanat

8 Ekim: Angina Pektoris- Küçük Salon

9 Ekim: Bavul- Yeditepe Mim Atölyesi- CKM A Salonu / Perdesiz Sahneler (Belgesel Gösterim)Nazım Hikmet K.M.

10 Ekim: Türkiye’de Şekspir Olmak (Belgesel) – Nazım Hikmet Kültür Merkezi

11 Ekim: Kürklü Venüs- Yolcu Tiyatro- CKM Büyük Salon

12 Ekim: Beş Sevim Apartmanı- Tiyatro Alesta- Kadıköy Emek Tiyatrosu

13 Ekim: Cadı Avı- Kadıköy Emek Tiyatrosu

14 Ekim: Şvayk Harikalar Ülkesinde- Kadıköy Tiyatro Oyuuncuları Topluluğu- CKM Büyük Salon / Korkusuz Salyangoz (Çocuk Oyunu) Balon Kukla Tiyatrosu- Nazım Hikmet Kültür Merkezi / Büyüyünce Ne olacaksın (Çocuk Oyunu) – Öykü Sahne

15 Ekim: Anne Frank’ın Hatıra Defteri-Altkat Sanat