Yazılar

Artemis Geri Geldi

Efes Selçuk’un simgelerinden Artemis heykelinin 20 yıl önce bulunduğu yere yeniden konulması nedeniyle ayrı bir tören düzenlendi. Heykelin birebir bir kopyasının açılışında konuşan Tunç Soyer, 20 yıl önce kaldırılan heykelin, aynı yerde, yeniden kent meydanıyla buluşmasından dolayı heyecan duyduğunu belirtti. Soyer konuşmasında, “Bugün sadece Efes Selçuk için değil, tüm İzmir için çok önemli olan Güzel Artemis Heykeli’nin yeniden kent meydanıyla buluşması, hepimizi çok heyecanlandırıyor. Adına dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı inşa edilen Efesli Artemis, Antik Efes’i bir dünya kenti yaparak zenginleşmesini sağlamış, bu coğrafyanın en önemli değerlerinden biridir” dedi. Artemis heykelinin kentin belleğinin bir parçası olduğuna dikkat çeken Filiz Ceritoğlu Sengel ise Artemis’i tekrar bu meydana dikelim ki herkes buranın Artemis’in bereketli elinin değdiği topraklar olduğunu bilsin” şeklinde konuştu.

24. Ankara Tiyatro Festivali Başlıyor

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakfınca (TAKSAV) bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek “Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali”nde yurt içinden ve yurt dışından profesyonel ve amatör 29 tiyatro oyunu, Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak.

22 Kasım-2 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kocaeli ve Gürcistan’dan profesyonel ve amatör 29 tiyatro topluluğu oyunlarını sergileyecek.
Festival yönetmeni Yener Aksu, her yıl üniversite topluluklarını, belediye şehir tiyatrolarını, çocuk tiyatrolarını, özel ve amatör tiyatroları Ankaralı sanatseverlerle buluşturduklarını söyledi.
Bu yıl festivale 150’ye yakın tiyatro topluluğunun başvurduğunu belirten Aksu, ekonomik sıkıntılardan dolayı etkinlikleri daralttıklarını, yıllardır Kültür Bakanlığından destek almadan festivali düzenlediklerini ifade etti.

Aksu, “Tiyatro, sorgulayan, düşünen, eleştiren, geliştiren, yaşadığı dünyanın farkında olan nesillerin yetişmesine katkı sunarken, toplumları birleştiren önemli bir güçtür. 24 yıldır Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalini yaşatan Ankaralı sanatseverler başta olmak üzere, festivale katkı sunan tüm kurum ve kişilere TAKSAV adına sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu

118 yıllık sembole “hayat öpücüğü”

İzmir’in Tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Saatleri Alman İmparatoru II. Wilhelm’in hediyesi olan kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmaları, 118 yıllık yapının açıldığı gün olan 1 Eylül’de tamamlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı padişahı II. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yılı nedeniyle, Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından yaptırılan ve 1 Eylül 1901 tarihinde törenle açılan Tarihi Saat Kulesi’ni onarmak üzere harekete geçti. Saatleri Alman İmparatoru II. Wilhelm’in hediyesi olan, dairesel yapı etrafındaki dört çeşmeden oluşan 25 metrelik kuledeki hasar ve yıpranmayı kimyasal yöntemlerle gidermeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, restorasyonun yanısıra kule kısmında güçlendirme de yapacak. İzmir Tarih Projesi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar, sembol yapının hizmete açılışını n 118. yıldönümünde, 1 Eylül 2019’da tamamlanacak.

Aslına uygun olacak

Çalışmalar kapsamında öncelikle, yapının deprem etkilerine karşı dayanmasını sağlamak için cepheden algılanmayan ve iç mekandaki derz algısına zarar vermeden güçlendirme çözümleri uygulanacak. 118 yıllık Tarihi Saat Kulesi’nin yıllar içinde zarar gören ve eksilen taş ve mermer kısımları da aslına uygun malzeme ve tekniklerle tamamlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde yapılan incelemeler, laboratuvarda gerçekleştirilen deneysel çalışmalar ve bilgisayar ortamında yapılan teorik analizler sonucunda gerçekleştirileceği işlemler sırasıyla şu şekilde olacak:

1- Taş yüzeyler basınçsız su ile yıkanacak ve mermer yüzeyler temizlenecek.

2- Bronz aksam ve demir ferforjeler kontrollü mikro hassas kumlama ile temizlenecek ve üzerlerine doğa şartlarına karşı koruyucular uygulanacak.

3- Düşen ve kırılan parçalar, bronz alemler, çeşmeler, kopan taş parçaları, düşen zambak motifi taşlar özgününe uygun olarak tamamlanacak.

4- Yapının su tesisatı ile birlikte aydınlatma sistemi yapıya zarar vermeyecek ve cepheden görünmeyecek armatürler kullanılarak yenilenecek.

Sokaklar kütüphaneye dönüştü

Buca belediyesi tarafından planlanıp yapılan Sokak Kütüphanesi, vatandaşlar tarafından çok beğenildi.

İzmir’de Buca Belediyesi’nin ilçede okuma oranını artırmak için hayata geçirdiği Sokak Kütüphanesi, büyük ilgi gördü.

Şirinyer pazar yerinde ‘Al, götür oku getir’ sloganı ile kurulan ve kısa sürede vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Sokak Kütüphanesi, ilçede yaşayanların buluşma ve okuma noktası oldu. Hikaye, roman ve masal gibi tüm yaş gruplarına hitap eden kitapların yer aldığı kütüphaneye vatandaşlar kendilerine ait kitapları da bağışlayabiliyor.

Özellikle gençler Sokak Kütüphanesi’nde istedikleri kitabı bulabildiklerini söyledi. Ancak kağıt toplayıcılarının kütüphanedeki kitapları alıp geri getirmemesi nedeniyle uygulamada sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.

Hasta odası değil sanat galerisi

İzmir’de kan kanseri tedavisi görmekte olan 47 yaşındaki anaokulu öğretmeni Fatma Özaydın, hasta yatağında yaptığı resimlerle etrafındakilere moral kaynağı olmaya devam ediyor. Özaydın hasta yatağındayken yaptığı resimleri odasına donatarak adeta bir sanat galerisi yaptı.

Radyoterapi tedavisinin bitiminde kan değerlerinin düşük olduğu belirlenen Özaydın’a kan kanseri teşhisi de konuldu. Tedavisine özel bir hastanenin Kemik İliği Transplantasyon Merkezi’nde devam eden Özaydın, 5 ay boyunca hasta odasında kuru, pastel ve suyu boyaları kullanarak resimler yapmaya başladı.

Yaptığı rengarek resimleri ilk önce kendi odasında sergiledi sonra ise hastanenin ilgisini çekmeyi başardı. Tedavisinden sonra kızının adını verdiği “Ege’den Gelen Umut” adını verdiği sergisini açtı.

“Kemoterapi ilaçsa renklerde ilaç”

Fatma Özaydın, yaptığı açıklamada, anaokulu öğretmeni olmasına rağmen amatör resimler yaptığını, zorlu geçen tedavi sürecinde resim yapmanın kendisine moral verdiğini söyledi.

Resim yapmak istediğini söylediği yakınlarının çok şaşırdığını belirten Özaydın, “Odam sanat atölyesine döndü. Renkler beni motive etti. Her sabah renklerle uyanmaya başladım. Kemoterapi ilaçsa renkler de ilaç. Mesela sarıyı çalışırken ben mutlu olduğumu hissediyorum. Renkler bana hayat veriyor” dedi.

Kök hücre nakli olmaya hazırlandığı süreçte hasta yönetiminden gelen “sergi açalım” teklifinin kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Özaydın, kalabalık içine girip enfeksiyon kapmaması gerektiği için sergisinin açılışına katılamamasına rağmen ortaya bir eser koyması nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getirdi.

“Resimlerimde duygularımı anlatıyorum”

Özaydın, 2 kanserle savaşmasına rağmen tedavi süreçleri boyunca umudunu hiç yitirmediğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Hayata tutunmak zorundaydım, bir çocuğum var en önemli şey kızım Ege. Resim yapmak benim tedavi sürecimi olumlu etkiledi. Resimlerimde duygularımı anlatıyorum. Benim hissettiklerim umut. Hayaller kurmaya başladım, onlara daldıkça ileriye yönelik düşünceye dalmaya başladım.

Hasta arkadaşlarım da böyle çalışmalar yapmalı. Eskiye dalmamalarını hep ileriye bakmalarını öneriyorum. Hayat çok değerli, kıymetini bilmek lazım. İyileştikten sonra özellikle de hastane ortamında yeniden büyük bir sergi açmak istiyorum.”

“Annemin eserleri diğer hastalara moral oldu”

Annesine kanser teşhisi konulduğunda çok üzüldüğünü ifade eden 22 yaşındaki Ege Özaydın ise “Annemin hastalık sürecinde resim ile ilgilenmesi ona moral oldu.

Doktoru anneme bir gün, ‘Sizin Ege ile önünüzde zaman geçireceğiniz uzun yıllar var’ demiş. Annem de serginin ismini onun için “Ege’den Gelen Umut” koymuş. Sergide anı defteri açıldı. İki kardeş geldi, onların da babaları hastaymış, onlar benimle iletişime geçtiler. Siz bize umut oldunuz.’ dediler.” ifadelerini kullandı.

 

Folkart coşkusu büyüledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği İZFAŞ tarafında organize edilen, Folkart’ın ana sponsoru olduğu 87. İzmir Enternasyonel Fuarı, bir çok ünlü sanatçılara, oyunculara ve gösteri dünyasının en ünlü isimlerine ev sahipliği yapacak.

Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde ağırlıklı olarak kültür, sanat, tiyatro ve spor alanındaki çalışmalara destek veren Folkart, 7-16 Eylül 2018 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek fuarda birbirinden güzel etkinliklere sahne olacak. Folkart’ın ana sponsorluğunda kültür ve sanat şölenine dönüşecek 87.İEF’de tiyatro oyunları, konserler, sokak gösterileri ve çeşitli etkinlikler ile caz konserleri yer alacak.

Kültür-sanat şöleni

Bu yıl 3. kez İEF’ye “Ana Sponsor” olduklarını hatırlatan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart olarak 400 kişiyle fuarda olacağız.

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde tiyatro şöleniyle, Mogambo’da Caz serüveniyle, etkileyici Rock konserleriyle, folkart,uluslararası özellikli ünlü palyaçoların şenliğiyle, sokakları süsleyecek evrensel karnaval sanatçılarıyla; Fransa, Belçika, Hollanda, Amerika, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere’den katılacak sanatçılarla; uluslararası İzmir Fuarı’na her zaman olduğu gibi büyük bir renk katacağız.

İzmirliler İzmir Fuarı’nda, tüm bu güzelliklerin toplamıyla, harika günler geçirecek” dedi. Sancak, fuarda sağlanan işbirliği nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve İZFAŞ’a teşekkür etti.

Rock Konserleri

Kültürpark Fuar Alanı’nda bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Folkart sponsorluğunda Rock Sahnesi kurulacak. Rock müzik konserleri 3 No’lu Hol otoparkında gerçekleşecek.

Konserler saat 20.45’de başlayacak. 8 Eylül’de Gripin ile başlayacak. Rock Sahnesi’nde Adamlar, Feridun Düzağaç, Son Feci Bisiklet, Vera, Necati ve Saykolar, Moğollar, Kolpa ve Redd rock müzik tutkunları ile bulaşacak. Rock Sahnesi konserleri ücretsiz izlenebilecek. Konserler öncesinde Pinti Band Rock Grubu sahne alacak.

Mogamba caz geceleri

Folkart Sponsorluğunda Mogambo Caz Geceleri bu yıl da caz müzik sevenlere keyifli geceler yaşatacak. Her gün saat 21.00-23.00 arasında Grup Gündoğarken’in sahne alacağı Mogambo’da saat 23.00’ten itibaren ise her gün ünlü sanatçılar konser verecek.

İlk konseri 8 Eylül’de Zuhal Olcay’ın vereceği Caz Geceleri’nde Alpay, Hüsnü Arkan, Şenay Lambaoğlu, Fatih Erkoç, Kürşat Başar ve Nükhet Yalçın, Melis Sökmen, Ayşe Gencer ve İmer Demirer, Bülent Ortaçgil sahne alacak.

Tiyatro oyunları sahnelenecek

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ise ünlü oyuncuların yer aldığı tiyatro oyunları sahnelenecek. Folkart sponsorluğundaki sahnelenecek ilk oyun 8 Eylül’de Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Ebru Saçar, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler’in oynadığı “Şen Makas” olacak.

Fuar boyunca Aşk Halleri, İntiharın Genel Provası, Tamamla Bizi Ey Aşk, Azizname, Sanat, Çehov Kabare oyunları sahnelenecek. Ali ve Aysun Kocatepe “Hayat Bayram Olsa” ile sahnede olacak.

Sokak Gösterileri sergilenecek

Tüm bunların yanı sıra Folkart sponsorluğunda her gün dünyanın çeşitli yerlerinden gruplar sokak gösterileri sergileyecekler.

Denge oyunlarından jimnastik gösterilerine, usta sihirbazlardan akrobasi hareketlerine, hula hoop etkinliklerinden jonglörlere, pizza şovlarından komedi performanslarına kadar birçok sokak gösterisi 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda olacak.

Çocuklara yönelik olarak hazırlanan Palyaço Etkinlik Alanı’nda dünyaca ünlü palyaçolar minik misafirleri eğlendirecek.

Folkart Acedemy sahne alacak

Ayrıca Folkart Academy öğrencileri ve eğitimcileri, Kandemir Konduk tarafından kaleme alınan “Güle Güle Kabare” ile 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda olacak. Şarkılı, danslı, müzikli kabare “Güle Güle Kabare” ücretsiz olarak Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 9 ve 10 Eylül tarihlerinde izlenebilecek. Oyun saat 20.45’te başlayacak.

Yaz sinemasında güz keyfi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 farklı ilçede daha açık hava yaz sineması keyfini yaşatıyor. 2017’nin en çok ses getiren iki Türk filmi olan “Ayla” ve “Aile Arasında”nın yer alacağı gösterimler 25 Eylül’e kadar devam edecek.

Bir zamanların vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan açıkhava yaz sinemalarını İzmir’de yaşatmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sinemaseverlere bir kez daha bu nostalji keyfini yaşatıyor. Yaz başından itibaren Tarihi Havagazı Fabrikası, Kültürpark ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi bahçesinde sürdürülen gösterimler, 31 Ağustos- 25 Eylül 2018 tarihleri arasında 25 ilçenin akşamlarını da renklendirecek. İlçelerdeki “Açık Hava Yaz Sinemaları” kapsamında, Türk sinemasının son yıllardaki iki başarılı yapımı, “Ayla” ve “Aile Arasında” gösterilecek.

Kore Savaşı’nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi anlatan, yönetmenliğini Can Ulkay’ın, senaristliğini ise Yiğit Güralp’in üstelendiği “Ayla” filmi ile Ozan Açıktan tarafından yönetilen ve senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı komedi filmi “Aile Arasında” filmleri saat 20.30’de başlayacak; ücretsiz ve halka açık olacak.

Ödüllerin fatihi
Etkileyici hikayesi, güçlü prodüksiyonu, yıldızları bir araya getiren oyuncu kadrosu ile ülkemizde ve dünyada sinemaseverleri aynı duyguda buluşturan “Ayla”, katıldığı festivallerden 8 ödül aldı. Amerika’da düzenlenen; Uluslararası Asya Film Festivali, 29. Palm Springs Uluslararası Film Festivali, 24. Sedona Uluslararası Film Festivali, Richmond Uluslararası Film Festivali ve WorldFest Houston Uluslararası Film Festivali’nden ödül kazanan bu önemli yapım, Kore Savaşı’nda görev alan Astsubay Süleyman Dilbirliği ve öz evladı gibi büyüttüğü Koreli minik kızın hikayesini ve sevginin “sınırları aşan” gücünü anlatıyor.

Komedi rüzgarı
Milyonları sinema salonlarına dolduran, başrollerini Engin Günaydın ve Demet Evgar’ın paylaştığı gişe rekortmeni film “Aile Arasında” ise 21 yıllık ilişkisini tek günde bitiren ve her şeye takıntısı olan Fikret ile müzikholde şarkıcı olan Solmaz’ın maceralarını anlatıyor. Gülse Birsel’in kaleme aldığı filmin yönetmenliğini Ozan Açıktan yapıyor. Filmde, usta sanatçılar Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut ve Şevket Çoruh da yer alıyor.

25 ilçede 50 gösterim
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Açıkhava Yaz Sineması gösterimleri Bergama- Kozak Çamavlu İlkokul Bahçesi, Menemen- Türkelli Mahallesi, Dikili- Çandarlı Kaleiçi, Bayraklı-Rekreasyon Alanı, Bornova- Eğridere Köy Meydanı, Gaziemir- Festival Alanı, Güzelbahçe-Çamlı Köy Meydanı, Seferihisar- Turgut Köy Meydanı, Beydağ- 7 Eylül Kurtuluş Parkı, Tire-Gölet, Torbalı-Ahmetli İlköğretim Okulu Bahçesi, Selçuk- Gökçealan Köy Meydanı, Kınık- Bağalan Köy Meydanı, Aliağa- Uzun Hasanlar Köyü, Foça- Kozbeyli Köy Meydanı, Çiğli-Egekent Tören Alanı, Kemalpaşa -Armutlu Meydan, Menderes- G&ouml ;rece Köy Meydanı, Bayındır- Yeşilova Köy Meydanı, Kiraz-Haliller Köyü, Ödemiş- Gölcük Mahallesi, Çeşme- Reisbeyli Toki, Karaburun- Tepeboz Yeni Liman Mevki, Konak- Kadifekale Mahallesi Kale İçi’nde gerçekleştirilecek.

Öğrenciler atıkları sanat eserine dönüştürdü

İzmir’de, özel bir kolejde eğitim gören öğrenciler, sahil ve deniz temizliğine dikkat çekmek için sahil ve denizlerden topladıkları atıkları sanat eserine dönüştürdü.

TED İzmir Koleji ve İzmir Deniz Ticaret Odası işbirliği ile hayata geçen ‘TED Denizcilik Kulübü’ öğrencileri, sahil ve denizlerden atıklar topladı. Sahil ve deniz temizliğine dikkat çekmek isteyen öğrenciler, farkındalık projesi kapsamında atıklardan küçük balık heykeli oluşturdu. Bu heykel ise Çeşme Marina’da sergilenmeye başladı. Öğrencilerin hazırladığı heykel büyük beğeni topladı.

Fazıl Say’dan “Yürüyen Köşk-Atatürk Anısına Opus 72” bestesi

Dünyaca ünlü Türk besteci ve piyanist Fazıl Say, merakla beklenen yeni bestesini dinleyici ile buluşturdu.

“Yürüyen Köşk-Atatürk Anısına Opus 72” ismini verdiği yeni eserini İzmirli sanatseverler için seslendirdi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde İzmirlilerle buluşan besteci ve piyanist Fazıl Say, “Yürüyen Köşk-Atatürk Anısına Opus 72” isimli bestesi ile dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün hikayesini melodilere dönüştüren ünlü sanatçı Say, yeni eseri “Yürüyen Köşk Atatürk Anısına Opus 72″yi İzmirli sanatseverler için seslendirdi.

Konserde ayrıca Beethoven ve Chopin gibi ünlü bestecilerin eserlerini de yorumlayan Say’ı, sanatseverler ilgiyle izledi.

XJAZZ Festivali 4. yılında

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul ve Ankara’da düzenlenen, Berlin’in en yenilikçi müzik festivallerinden sayılan XJAZZ Türkiye ayağında yeniliklere imza atmaya hazırlanıyor.

11-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan XJAZZ, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra bu kez İzmir’de de dinleyiciyle buluşacak.

Festivalin bu seneki odak noktalarından birisi her üç şehirde düzenlenecek XJAZZ Lab çatısı altındaki atölye çalışmaları ve paneller olacak.

Festival, Kabak & Lin tarafından İstanbul’da, peoplexpeople tarafından Ankara’da ve Tribe Music ekibi tarafından da İzmir’de düzenleniyor. Bu sene sahne alacak sanatçılar arasında Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, Peter Broderick ve Federico Albenese gibi farklı türleri harmanlayan birçok müzisyen var.

İzmir Kısa Film Festivali’nde yarın son gün

8 Kasım’da başlayan İzmir Kısa Film Festivali 12 Kasım’a kadar devam edecek. Yani İzmir Kısa Film Festivali’nde yarın son gün…

Toplam 38 film, en iyi animasyon, en iyi belgesel, en iyi deneysel, en iyi kurmaca kategorilerinde yarışacak. Bu kategorilerde toplamda 11 Altın Kedi Ödülü dağıtılacak.

42 farklı ülkeden toplamda 400 film festival boyunca 5 ayrı salonda ücretsiz olarak gösterilirken, festivalde, oyunculuk, kısa film pazarlaması, sinema yazarlığı, dijital sinema, ses teknik ve cast direktörlüğü üzerine atölye çalışmaları da bulunuyor.

Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun “Türk Sinemasından Portreler” isimli sergisi Festivale renk katan bir diğer etkinlik olarak göze çarpıyor. Sergi festival süresince Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak. Festival’de Luis Gonzsslez’in ‘The Turkish Way’ adlı 90 dakikalık belgeselinin özel bir gösterimi de var.

ÇİN’DE TÜRK KISA FİLMLERİNİ TANITILACAK

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan China New Media Short Film Festival’i komitesi üyeleri Mr. Liu Zhangbiao, Mr. Zheng Dingwen, Mr. Jin Zhenghua ve Mr. Wang Fan’ı İzmir’de konuk eden festival ekibi, karşılıklı ortak çalışmalar yapmak üzere anlaşma sağladı. Çin’de gelecek yıl ‘Türkiye yılı& olarak kutlanacak ve İzmir Kısa Film Festivali, New Media Short Film Festivali’nin konuğu olarak, Türk kısa filmlerinin Çin’de yaygın bir biçimde yer almasını sağlamak üzere tanıtım ve işbirliği yapacak.

ULUSAL JÜRİ
Bu sene ulusal yarışma filmleri; senarist yönetmen Handan İpekçi, oyuncu Deniz Çakır, oyuncu akademisyen Ali Düşenkalkar, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı, cast direktörü Harika Uygur ve film editörü, kurgucu Aziz İmamoğlu tarafından değerlendirilecek.

ULUSLARARASI JÜRİ

Uluslararası yarışma filmlerini değerlendirecek olan jüri üyeleri ise şöyle; Macar Film yapımcısı András Muhi, yönetmen ve akademisyen Alev Fatoş Parsa, yönetmen ve akademisyen Sali Saliji – Sallini ve sinema yazarı ve eğitmen Murat Tolga Şen.

BELGESEL JÜRİ
Festivalde yarışacak belgesel filmler akademisyen, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo – TV ve Sinema bölüm başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, ödüllü belgesel yönetmeni ve görüntü yönetmeni Tahsin İşbilen ile belgesel yapımcısı, yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Haluk Koçoğlu tarafından değerlendirilecek.

FESTİVAL AFİŞİ – KASIM KEDİSİ
Festival direktörü Yusuf Saygı bu yılki festivalin afişini şöyle açıkladı : “Afiş tasarımımız 8. festivalimizden bu yana bizi yalnız bırakmayan, aktif olarak grafik tasarım işi ile uğraşmasa da her yıl bizi desteleyen Murat Top’a ait. Son üç yıldır devam ettiğimiz tarzda afiş ve görsellerimize devam ediyoruz. Bu yıl da Kasım kedisi kendi rengi ve tarzı ile İzmir sokaklarını süsleyecek.”

FİLM SEÇKİSİ

İzmir Kısa Film Festivali, alanında Türkiye’nin en önde gelen ve saygın festivali olarak bu yıl da, ilham verici uluslararası bir seçkiyi sinemaseverlerle buluşturuyor. Ulusal ve uluslararası panorama seçkileri yanında, animasyon, belgesel, deneysel, kurmaca kategorilerinde, Özel Seçki, Fransız Kültür Merkezi Seçkisi, Euroshort Film Seçkisi, Busho Film Festivali 2017 Seçkisi, Romanya Kısa Film Seçkisi, Short Export 2016 Seçkisi adı altında pek çok kısa film izlenebilecek. Almanya’dan Çağdaş Deneysel Film ve Video sanatının örnekleri de görülebilecek. Filmler ücretsiz olarak Fransız Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Kültürpark içindeki İzmir Sanat ile öğrencilerin festivali daha kolay takip edebilmelerini sağlamak amacıyla, katılımcı üniversitelerin salonlarında izlenebilecek.

NAR SANATLA YETENEK SINAVLARINA HAZIRLIK !

Resim Akademi 2016

Nar Sanat Eğitim Kursu, Resim dersleriyle Akademi Yolunda…

2009’dan bu yana İstanbul Bakırköy’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak, sanat alanında eğitim veren özel bir kurum olan Nar Sanat Eğitim Kursu, Tiyatro,Dans,Müzik,Resim gibi ana sanat dallarında dersler vermektedir.

Bunun yanı sıra, Öğrencilerin Kendilerini gösterebilmeleri için eğitim aldıkları alanlarla ilgili yıl içinde ve yıl sonunda geniş kapsamlı olarak etkinlikler düzenlenmektedir.

Nar Sanat Eğitim Kursu, Akademi Resim sınıfında yer alan öğrencileri  Yetenek Sınavlarına hazırlayarak Türkiye genelinde yer alan, üniversitelere öğrenciler yerleştiriyor.

İşte Türkiye’deki ”Yetenek Sınavlarını” gerçekleştiren Üniversiteler.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

MEF ÜNİVERSİTESİ – İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

TİCARET ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

MEF ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ – İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

ULUSLAR ARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ – İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK ÜNİVERSİTESİ

İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ –İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ – İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

AREL ÜNİVERSİTESİ – İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ- İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

PLATO MESLEK YÜKSEK OKULU – GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

OKAN ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ- GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

MERSİN TOROS ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEK OKULU- GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL BEYKENT ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ- GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL KADİRHAS ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL ATAŞEHİR ADI GÜZEL MESLEK YÜKSEK OKULU- GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ- GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

TURGUT OZAL ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ –GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ- GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ- GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ- GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL IŞIL ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

KKTC YAKINDOĞU ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEK OKULU –GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL KADİRHAS ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEK OKULU –GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ –GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

GEDİK MESLEK YÜKSEK OKULU-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞİ VELİ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUKL YAŞAR ÜNİVERSİTESİ – GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ – GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL HALİÇ ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEK OKULU-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL PLATO MESLEK YÜKSEK OKULU-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEK OKULU-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ-GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

ORDU ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

ADANA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL MARMARA ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL BEYKENT ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL ATAŞEHİR ADI GÜZEL ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ- MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL KAVRAM ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

İSTANBUL BEYKENT ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

ABANT İZEET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ-MODA TASARIM BÖLÜMÜ

 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ –RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ –RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ –RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ –RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
CUMHURİYET  ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ –RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
 DİCLE ÜNİVERSİTESİ –RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
DOKUZ EYLÜL  ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ- RESİM ÖĞRETMENLİĞİ
 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMELİĞİ BÖLÜMÜ
 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
 MARMARA ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ- RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ –RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
 NİĞDE ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
  ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ –RESİM ĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ-RESİM ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ(ODTÜ)- ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
İSTANBUL BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ- ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
İSTANBUL KADİRHAS ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ- ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ – ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ-ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ – ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ
Akademi Resim” ders içeriği ile ilgili detaylı bilgileri aşağıda yer alan adresten sağlayabilirsiniz.

 

Burcu KAYIK

[email protected]