google

Google’dan Hip Hop Doodle’ı

Google, Hip Hop’un 44. yılı üzerine oldukça farklı bir doodle hazırladı. Tıpkı DJ gibi müzik çalabilinen Google Hip Hop doodle ile hazırlanan müziğe ve görevleri yerine getirme oranınıza göre de size seviye atlanıyor. Peki Google ile bir kez daha hatırlanan Hip Hop nasıl bir kültürdür? Hip Hop’un tarihi nedir?

Amerika’da kötü koşullarda ve azınlık olarak 1970’li yılların sonunda hayatını sürdüren siyahilerin gündemden uzaklaşmak ve biraz olsun eğlenmek amacıyla oluşturduğu kültür ve yaşam tarzı olan Hip Hop, rap müziği, Graffiti sanatını, Breakdansını ve DJ’liği de kapsıyor.

Hip hop kültürünün doğmasında Blues, Funk, Soul ve Jazz müziğinin etkisi olduğunun altını çizmekte fayda var.

Peki ama Hip hop kültürleri nelerdir?

West Coast Hip Hop: Amerika Birleşik Devletleri’nin batı bölgesinde doğmuş, hip hop müziğin bir alt türüdür. 1980’li yılların başlarında Kaliforniya’da temelleri atılmıştır. Gangsta rap ve G-funk ağırlıklıdır. Hayat kadınları, para, silah, uyuşturucu kullanımı gibi konulardan bahseder ve yaşam standartlarının zorluklarını anlatır. En önemlisi her rapte olduğu gibi yaşanmışlık ön plandadır. N.W.A, 1990’larda West Coast Hip Hop’ın önde gelen grubudur.

East Coast Hip Hop: 1970 yıllarında ABD’nin New York City bölgesi ve çevresinde doğmuş, hip hop müziğin bir alt türüdür. Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu bölgesini kapsayan alana farklı bölgelerden gelen rap sanatçılarının zaman içinde oluşturdukları tarzdır. Basit kafiye düzeni old school” tarzın dışında “East Cost” daha çok lirik becerisi üzerine kurulmuş bir tarzdır. Çok heceli tekerlemeler, karmaşık cinas, sürekli ve serbest akışlı teslimat aynı zamanda karmaşık metaforlar ile karakterize edilmiştir. East Coast Hip Hop’ta sanatçıda düzgün bir ses yeteneği olmasa da agresif bir vurgu eğilimi gerekmektedir. Public Enemy ve EPMD gibi gruplarda bu anlatılanlara örnek niteliğindedir. Ayrıca Eric B. & Rakim, Boogie Down Productions, Big Daddy Kane, Slick Rick gibi gruplar ve sanatçılarında lirik yeteneği oldukça kuvvetlidir.

Rap
1970’lerin başında New York’un siyah gettolarında doğan Hip hop kültürünün müziğidir. Rap “Rhytm And Poem” (“Ritim ve Şiir” ya da “Ritmik Şiir”) veya “Rhytmic African Poetry” (Ritmik Afrika Şiiri) sözcüklerinin kısaltması olarak bilinse de aslında Rap, İngilizce’de “ağır eleştiri” demektir ve “and” kelimesi kısaltmalarda asla “a” harfiyle sembolize edilmez (&,n,N) [Rock n Roll, R&B, P&G]. Rap, müziğin tempo ve ritmine uyarlanıp beat eşliğinde söylendiği sokak tarzı ve sert sözlerin ağır bastığı hip hop kültürünün içindeki başlıca dört elementten biridir.

MC / Rapper: Açılımı “Master of Ceremony (seremoni ustası)” dir. Rap müzikte şarkı sözünü yazan, şarkıyı söyleyen, rap stilini belirleyen, bass ve ritim ayarını müziğe uyduran kişilere MC denir. MC, bölümlere ve yaptığı işlere göre gruplara ayrılır. MC: Solisttir, şarkıyı söyler ve rap stili düzenlemekle hükümlüdür.

Diss: Rap müzikte rapçilerin birbirlerini yermek için yazıp söyledikleri parçalar.
Acapella: Rap müzikte doğaçlama ve canlı performanslara denir.
Cypher: Birkaç MC’nin canlı olarak bir araya gelip her birinin kendi parçasını okuyarak birleştirmesi.


Breakdance

“Sokak dansı” olarak da bilinen hip hop kültürüne ait dans türü. Kız break dansçılara b-girl, erkeklere b-boy denir.

Graffiti
Sprey boyalarla duvarlara, trenlere ve özellikle sokaklarda çizilen resim ve yazılardır. Türkiye’de İstanbul/Kadıköy’de sık olarak görülen bu tarz son zamanlarda İzmir’in Karşıyaka ve Ankara’nın Yenimahalle ilçelerinde yer almaktadır.

Writer: Türkçe “yazan” demektir. Hip hop kültürünün dalı olan Graffiti’de ise, Graffiti yazan-çizenler için kullanılan terimdir. Graffiti sokak sanatı olduğu için writerlar da sokak sanatçılarıdır.

DJ
Açılımı Disk Jokey. Müzik akışını kontrol eden, parça seçiminde ve parçalar arası geçişlerde uyum sağlamakla görevli kişi.

Beat: Rap şarkısının temelidir. Beat, Rap şarkının arkaplanıdır ama aynı zamanda MC’yi nasıl Rap yapılacağı konusunda (hız, ses, teknik) yönlendirmektedir. Beat, şarkının karakteri ve hissidir. Müziğin altyapısı olarak da değerlendirilir.
BeatBox: Beat’in insan sesiyle manuel olarak seslendirilmesi sanatıdır.

hiphop jam

Hip Hop Jam İstanbul 5 Aralıkta Açılıyor

Hip Hop Jam İstanbul'un yıldızlarıyla tanışma fırsatı!Ceza, Mode XL, Ege Çubukçu, Sansar Salvo gibi rap yıldızlarının sahneye çıkacağı Türkiye hip hop arenasının heyecanla beklenen buluşması Hip Hop Jam İstanbul’da sürpriz! Hip hop hayranları sosyal medya üzerinden başlatılan iki farklı kampanya sayesinde hayranı olduğu sanatçı ile tanışma fırsatı yakalayacak!

 

Pozitif Live ve Hiphoplife işbirliği ile 5 Aralık Cumartesi günü Volkswagen Arena’yı adeta bir hip hop dünyasına dönüştürmeye hazırlanan Hip Hop Jam İstanbul’da Ceza, Mode XL, Ege Çubukçu, Sansar Salvo, Pit10, Ayben, Kamufle, Anıl Piyancı&Emrah Karakuyu, Allame, Joker ve Yener gibi önemli 33 hip hop yıldızı bir araya geliyor.
Hip Hop Jam İstanbul’dan rap müzik sevenlere sürpriz var. Pozitif Live’ın Spotify hesabındaki “Hip Hop Jam İstanbul 2015” playlist’inden 26 Kasım tarihine kadar dilediği parçaları #HipHopJamİstanbul2015 etiketi ile kendi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşanlar arasından üç kişi ve Scorp uygulaması üzerinden “15 Saniyede Hip Hop Jam Sanatçıları” başlığı altında etkinliğin line up’ında bulunan bütün sanatçıların isimlerini söylediği videoyu paylaşarak en çok beğeni alan üç kişi, tek kişilik davetiye ve hayranı olduğu sanatçıyla bir araya gelmeye hak kazanıyor!

Gün boyu break dans, rap, graffiti ve DJ performanslarının gerçekleşeceği etkinlik, hip hop kültürünün bütün unsurlarını bir arada yaşama deneyimi sunuyor.

Line-Up: Ados, Ais Ezhel, Alaturka Mavzer, Allame, Anıl Piyancı&Emrah Karakuyu, Ayben, Cash Flow, Ceza, DJ Hırs, Ege Çubukçu, Fate Fat, Hidra, Joker, No.1, Kamufle, Karaçalı, Lider, Mode XL, Ozbi, Önder Şahin, Pit10, Rapozof, Sahtiyan, Sancak, Sansar Salvo, Sayedar, Soulkast(FR), Tankurt, TrySoldiers, Xir, Yener, 90BPM.

 

XXF- Very Very French

Yeni bir Festival ” XXF- Very Very French” 1 Kasım’da İstanbul’da başlıyor.

İstanbullu müzik severler için Fransa’dan yepyeni bir festival, ‘XXF- Very Very French’ 1 Kasım’da İstanbul’da başlıyor.

XXF- Very Very FrenchYeni nesil Fransız sanatçıları biraraya getirerek güncel Fransız müziği örneklerini sunacak Festival ‘XXF – Very Very French’, 1-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da başlıyor. Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ve bu yıl ilki yapılacak festival kapsamında, farklı mekanlarda toplam 7 konser gerçekleşecek. XXF’in konser mekanları ise Babylon, Ghetto, Nublu İstanbul ve Salon İKSV.

Festivalde yaratıcılıkları ve özgünlükleriyle ünleri çoktan Fransa dışına taşmış yeni nesil Fransız müzisyenlerini ağırlayacak. Fransız Kültür Merkezi’nin girişimiyle düzenlenen ve müzikal güncelliği ile kaçırılmaması gereken Festival XXF – Very Very French, Country’den Caz’a, Funk’tan Indie Rock’a farklı müzik türlerini müzikseverlerle buluşturacak.

Festival, açılışını 1 Kasım Cuma akşamı Babylon’da Moriarty grubuyla yapacak. Müziğini country ve blues temelleri üzerine kuran Moriarty, vokalistleri Rosemary Standley’nin güçlü sesiyle sıradışı hikâyelerini Babylon’un sahnesinden anlatacak.

2 Kasım Cumartesi akşamı ise, Fransa’nın yeni serçesi Mesparrow, Salon İKSV’de sahne alacak. Soul, pop ve elektro müziği harmanlayarak harika bir karışım yaratan Mesparrow, festivalin bir diğer öne çıkan isimleri arasında.

Festival XXF – Very Very French, 8 Kasım Cuma ise Fransa’nın electro/hip hop sahnesinden iki önemli Fransız DJ’i enerji yüklü bir gecede Ghetto’da ağırlıyor: DJ Feadz ve Mr. Flash!

9 Kasım Cumartesi günü Nublu İstanbul’da “Filisrailli” Boogie Balagan ikilisi farklı dillerin içiçe geçtiği eğlenceli ve yüksek tempolu konserleri ile dinleyicileri sınırların olmadığı yepyeni bir dünyaya davet ediyor olacak.

13 Kasım Çarşamba akşamı ise avangard elektro sahnelerinin parlayan yıldızı Chapelier Fou nam-ı diğer Louis Warynski konseri Nublu İstanbul’da izlenebilir.

Festivalin bir diğer sürprizi 14 Kasım Perşembe akşamı Nublu İstanbul’da konser verecek indie müziğine Fransa’dan bir armağan, Poni Hoax grubu.

Günümüz Fransız müzik sahnesinin en göze çarpan temsilcileri arasında yer alan Electro Deluxe ise dilden dile dolaşan sahne performansıyla 15 Kasım Cuma akşamı Babylon’da XXF Very Very French Festivali’nin kapanışını yapacak.

Kaynak :[-]

Hip-Hop-Dans

Hip Hop dans eğitiminde çocuk ve genç gruplar için kayıtlar başladı

Bakırköy’de pek çok ilkleri başaran Özel Nar Sanat Eğitim Kursumuz  gerekli ders programlarını hazırlayarak M.E.B. Talim terbiye kuruluna baş vurarak çocuk ve yetişkin Hip Hop dansı konusunda “M.E.B. Onaylı belgelendirme” konusunda bir ilki başarmak için girişimlerde bulunmuştur.

Hip-Hop-DansKısa bir süre içerİsinde onaylanması beklenen bu çalışmanın sonucu 5-7 yaş, 8-11 yaş ve 12-15 yaş ile üstü için kayıt talepleri başlamıştır. Müzik ve sanatın diğer dallarında olduğu gibi HİP Hop dans konusunda da  kalite, güvenirlilik ve en iyi eğitmen ilkesi ile yola çıkan kurumumuz  pek çok sanatçı için Koreografi ve dans çalışmaları yapmakta olan Halice Sibel AYTAN ile sizleri bekliyor. (Sibel Aytan’ın çalışmaları hakkında bilgi edinmek için lütfen TIKLAYINIZ)

Sınırlı sayıda kayıt alınacağı için şimdiden geç kalmadan kayıt yaptırabilirsiniz.

Kayıt olmak için lütfen 0212 570 80 68  veya 0530880 71 80  nolu telefonlardan bilgi almakta tereddüt etmeyiniz.

bale-

Fransız Kültür Merkezi Dans dünyasına adanmış üç sıradışı filmi izleyicilerle buluşturuyor.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, koreografik yaratıcılığa ve dans dünyasına adanmış üç sıradışı filmi izleyicilerle buluşturuyor.

Dans ve sinemayı buluşturan bu etkinlik Fransız Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilir.

PAMUK PRENSES

Yönetmen: Angelin Preljocaj
16 Ekim Salı, 19.00 ve 17 Ekim Çarşamba, 17.00

Dünyaca ünlü Fransız koreograf Angelin Preljocaj, 2008’de kendi “Pamuk Prenses ” (Blanche Neige) versiyonu için topluluğunun 26 dansçısını Gustav Mahler’in en güzel senfonilerinden biri için biraraya getirir. Kostümler Jean Paul Gautier, dekor ise Thierry Leproust imzalı. “Pamuk Prenses” ile Preljocaj büyüleyici ve sihirli bir gösteriyi sahneye koyarak bugüne kadar 25 ülkede 150 bin kişinin izlediği ailece izlenebilen çağdaş bir baleye imza atıyor.

LA FONTAINE TARZI MASALLAR

Yönetmen: Marie-Hélène Rebois
16 Ekim Salı, 17.00 ve 17 Ekim Çarşamba, 19.00

Bu film 13 dakikalık dört programda Jean de la Fontaine’in dans ile yorumlanan dört masalını bir araya getiriyor : « Ağustos Böceği ve Karınca » (koreografi : Herman Diephuis), « Şehir faresi ile Tarla Faresi » (koreografi : Dominique Rebaud), « Balıkçıl Kuşu » (koreografi : Satchie Noro ve Alain Rigout) ve « Meşe ile Saz » (koreografi : Mourad Merzouki-Kafig). Hayal gücü ve şiir coşkuyla biraraya gelerek izleyiciyi hip hop’tan klasiğe uzanan çoklu bir estetik büyü ile içine alıyor.

DANS, PARİS OPERA BALESİ

Yönetmen: Frederick Wiseman
18 Ekim Perşembe, 17.00

Belgesel sinemanın öncülerinden Amerikalı sinemacı, Frederick Wiseman kamerasını 12 hafta süresince Paris Operası’nın kalbine yerleştirdi. Dikim atölyelerinden yıldızların parladığı gösterilere, film izleyicisini bu saygın kurumun kulislerinde yolculuğa çıkararak sıradışı gösterilere hayat verenlerin günlük çalışmalarını sunuyor.

Kaynak : [-]

Hip-Hop Dans Kursu Sibel AYTAN ve Kaan OYGAR ile Bakırköy ‘ü Nar Sanat ‘da yerinden oynatacak!

Meraklı olanların bildiğini, bilmeyenlerin ise ” Nedir bu dans? ” sorusuna kısada olsa cevap olur düşüncesindeyiz. Kısaca bilgi dağarcığınızda bulunsun diye yazalım istedik

Amerika’nın varoşlarında yaşayan, kötü ekonomik şartlara sahip azınlık zencilerin, 1970’li yılların sonuna doğru, önceki dönemlerde benzer alanlarda hâkim olan kültürlerden etkilenerek ortaya çıkan kültür ve yaşam tarzıdır. Bu alt kültür;  Rap müziği, Graffiti sanatı, Break dansını ve Dj‘liği içerir. Hiphop kültürünün doğmasında Blues, Funk, Soul ve Jazz müziğinin etkisi oldukça büyük..

Özellikle gençlerimizin çokça rağbet ettiği  Hip-Hop dansı da artık Bakırköy’de emin ellere teslim etmenin vakti geldi!

Sevgili eğitmenimiz Çocuklar için Hatice Sibel AYTAN , Yetişkinler için Kaan OYGAR sizler için Bakırköy ‘de M.E.B. Özel Nar Sanat Eğitim Kursunda Hiphop derslerine başlıyor. Gelin ücretsiz olarak dersimize konuk olun ve Nar Sanatın neşeli ve güler yüzü ile bir ders konuğumuz olun…  Hepinizi bekliyoruz.. 29 ekim cumartesi 18:00 – 20:00

Tüm sanat eğitimlerinde olduğu gibi Artık Hiphop dansında kalbi Nar Sanat’da atacak. “ Hep Sanat Nar Sanat ”

Detaylı Bilgi için : 0212 570 80 68

veya lütfen tıklayınız.

“Şehrin sesi” Caz yapıyor! 21.Akbank Caz Festivali

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl da caz tutkunları ile buluşmaya hazırlanıyor. ”Şehrin Sesi” sloganıyla 13 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festival dünyaca ünlü caz sanatçılarını Türkiye’de ağırlayacak.

Bu yıl 21’inci yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali, zengin konser programının yanı sıra atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunchlar ve kampüste caz konserleriyle dikkat çekecek.

Festivalde bu yıl, Charles Lloyd New Quartet, Avishai Cohen ”Seven Seas”, Arild Andersen Trio, Maffy Falay Sextet, Dusko Goykovich Quartet, The Ray Gelato Giants, Azam Ali&Niyaz, Carmen Souza, Robert Glasper Experiment, Vijay Iyer Trio ve ZAZ öne çıkacak.

Festivalin bu yılki mekanları arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat Merkezi, Babylon, Ghetto, Nardis ve The Seed olacak.
Festivalden seçmeler

21. Akbank Caz Festivali, ”Ustalar” bölümünde bu yıl Arild Andersen Trio, Maffy Falay Sextet, Arto Tunçboyacıyan’s 1to3, Dusko Goykovich Quartet, Charles Llyod New Quartet ve Avishai Cohen ”Seven Seas’i ağırlayacak.

Festivalin açılışını, Avrupa caz sahnesinin başarılı triolarından biri olan Arild Andersen Trio yapacak. Arild Andersen’e 13 Ekim’de Cemal Reşit Rey’deki performansında, İskoçyalı efsanevi saksafon ustası Tommy Smith ve İtalyan asıllı davulcu Paolo Vinaccia eşlik edecek.

Dünyaca ünlü trompet ustası Maffy Falay ve topluluğu Maffy Falay Sextet, 14 Ekim’de Cemal Reşit Rey’de muhteşem bir performansa daha imza atacak. Yetenekli ve yenilikçi perküsyon sanatçısı Arto Tunçboyacıyan, 21. Akbank Caz Festivali’ne yeni projesi ”1to3” ile 19 Ekim’de Ghetto’da konuk olacak.

Derin müzikalitesi, usta işi soloları ve hiç bitmeyen dinamizmle dinleyenleri her zaman kendine hayran bırakmayı başaran Dusko Goykovich ve topluluğu Dusko Goykovich Quartet, 19-20 Ekim tarihlerinde Nardis’te gerçekleştireceği 2 performansla caz tutkunlarıyla buluşacak.

1960’lı yıllardaki çarpıcı çıkışından sonra yeniden doğuşlar, inziva dönemleri ve her seferinde bir üst basamaktan geri dönüşlerle dolu bir kariyer izleyen efsane saksafoncu Charles Lloyd, festival kapsamında 23 Ekim’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ”Charles Lloyd New Quartet” projesiyle caz tutkunlarıyla bir araya gelecek.
Orta Doğu ve Afrika etkilerini caz müziğiyle kendine has bir şekilde birleştiren başarılı basist ve besteci Avishai Cohen, bu yıl çıkan son albümü ”Seven Seas” ile 23 Ekim’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alacak.

Türk cazının yıldızları

Türk caz müziğinin önemli trompet sanatçılarından biri olarak kabul edilen İmer Demirer, ”Kampüste Caz” konserleri serisiyle gençlerle bir araya gelecek.

Uzun yıllar Paris’te solist olarak çeşitli oda müziği topluluklarıyla çalışan ve başarılı yorumculuğuyla adından söz ettiren çello sanatçısı Sedef Erçetin ve usta caz müzisyeni Kerem Görsev, ”Chamber Jazz” projesi ile 20 Ekim’de The Seed Sahnesi’nde olacak.

New York basını tarafından ”küresel bir müzik kaşifi” olarak tanımlanan saksafon ustası İlhan Erşahin, caz geleneğinden yola çıkarak, elektronika, hip-hop, groove gibi güncel türlere yer vermiş olduğu projesi İlhan Erşahin’s Love Trio featuring Arto Tunçboyacıyan ile 14 Ekim’de Babylon caz severlerle buluşacak.

Yeni nesil cazın en yetenekli müzisyenleri arasında gösterilen Vijay Iyer, festival kapsamında triosuyla beraber 18 Ekim’de Babylon sahnesinde olacak.

Funky jazzı hip hop ile birleştirerek dinleyiciye eğlenceli bir deneyim sunan Robert Glasper Experiment, farklı performansıyla 20 Ekim’de Babylon’da sahne alacak.

Başarılı kontrbas sanatçısı Ozan Musluoğlu, 21 Ekim’de Nardis sahnesinde, tenor saksafonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner ve davulda Ferit Odman’dan oluşan bir kadroyla yeni albümü ’40th Day”i seslendirecek.

Türkiye’nin en yaratıcı basgitaristlerinden biri olan Alp Ersönmez, usta müzisyenlerden oluşan bir kadroyla ”Kampüste Caz” konserlerinde yer alacak.
Caz ve Dans

21. Akbank Caz Festivali’nin bir diğer konuğu ise İngiliz Kraliyet ailesi için konser veren ve Paul Mc Cartney’in düğününde sahne alan swing müziğinin efsane maestrosu Ray Gelato, 13 Ekim’de The Ray Gelato Giants ile Babylon sahnesinde olacak.

Nujazz’ı Brezilya sıcağı ve soul müziğiyle birleştiren Almanya’nın başarılı Nujazz topluluklarından Club des Belugas featuring Brenda Boykin, 15 Ekim’de Babylon’da festivalin kaçırılmaması gereken performanslarından birini sahneleyecek.

1920-1930’lu yılların swing ruhunu günümüz dünyasının modern sesleriyle buluşturan White Mink (Electro Swing), 13 ve 15 Ekim’de Babylon Lounge’da cazseverlerle buluşacak.

İlk albümünden itibaren hip-hop’ın en başarılı ve yaratıcı MC’lerinden biri olarak dikkat çeken Raashan Ahmad, 14 Ekim’de de Babylon Lounge’da unutulmaz bir performans sergileyecek.
Caz müziğinin öne çıkan kadın sesleri

21. Akbank Caz Festivali’nin takipçileri festival boyunca ZAZ, Azam Ali, Carmen Souza ve Esra Dalfidan’ın aralarında yer aldığı pek çok kadın müzisyenin performanslarını da izleme fırsatı bulacak.

Fransa’nın dünyaca ünlü iki yıldızı Frehel ve Edith Piaf’ı hatırlatan buğulu sesi ve bestelediği şarkılarla, 2010 yılında Avrupa’da ”En Beğenilen Fransız Şarkıcı” ünvanını alan ZAZ, festival kapsamında 22 Ekim’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 23 Ekim’de İzmir Arena’da unutulmaz iki konser verecek.

Doğu mistisizmiyle buluşan müziğiyle, günümüzün en özgün müzisyenleri arasında gösterilen Azam Ali&Niyaz, festival kapsamında 22 Ekim’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alacak.

Afrika kültürel müziğini, Batuke ve Morna gibi Cape Verde ritimleriyle birleştiren Carmen Souza, Afro-Latin, dünya müziği ve caz arasında gidip gelen renkli çizgisi ve şiirsel performansıyla 19 Ekim’de Babylon’da gerçekleştireceği konseriyle festivale farklı bir soluk getirecek.

Geleneksel Türk ve Azeri parçalarını caz arajmanlarıyla yorumlayan Esra Dalfidan topluluğuyla birlikte 22 Ekim’de Akbank Sanat’ta olacak.

Festival kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek ”JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması”, 30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklere, festivalin bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla sahnede ”Jam Session” yapma imkanı sunacak.

Festivalin bu seneki yeniliklerinden bir diğeri de tişört tasarım yarışması. Akbank Sanat Facebook sayfasında 3 Ağustos’ta başlatılan ve 6 Eylül’de sona eren yarışmaya 2 bin 500 tasarım katıldı.

Festival tişörtü, sanatçılar tarafından giyilecek olmasının yanı sıra Babylon Gişesi’nden satılarak geliri, dezavantajlı çocuklarla paylaşılmak üzere Düşler Akademisi’ne bırakılacak.