60 yabancı 50 yerli sanat galerisi 16-18 Eylül Tarihleri arasında “ArtInternational İstanbul” ‘da

16-18 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek çağdaş sanat fuarı ArtInternational İstanbul’a 50’si yurtdışından toplam 60 galeri katılıyor. 

 art-istanbul-sanat-fuarıSanat fuarı hususunda henüz yolun başında sayılan İstanbul , dünya sanat merkezlerine bir adım daha yaklaşıyor. 16-18 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek yeni uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational Istanbul’a, İstanbul’dan New York’a, Dubai’den Viyana’ya, uluslararası alanın birçok prestijli galerisi katılacak.

Fuarda stand açacak 60 galerinin 50’si yurtdışından gelecek. Asya’nın en büyük uluslararası sanat fuarlarından Art HK’nin kurucusu ve Hindistan’da bu yıl beşincisi yapılan India Art Fair’ın ortaklarından Angus Montgomery ile Türkiyeli fuarcılık şirketi Fiera Milano İnterteks’in işbirliğiyle yapılacak fuar, Dyala Nusseibeh’in koordinatörlüğü ve Stephane Ackermann’ın artistik direktörlüğünde gerçekleşecek.
Dün, ArtInternational Istanbul’un kurucularından Sandy Angus, direktör Dyala Nusseibeh, artistik direktör Stephane Ackermann, video enstalasyon programı küratörü Başak Şenova ve inisiyatifler bölümü küratörü Özkan Cangüven’in katılımıyla gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla programı açıklanan fuar, yerli ve yabancı 60 galeriye ev sahipliği yapacak. Fuar ekibi, galeri seçiminde son derece seçici davranıldığının altını özellikle çiziyor. Viyana’dan Ursula Krinzinger, İstanbul’dan Leyla Tara Suyabatmaz, Dubai’den Isabelle van den Eynde ve New York’tan Leila Heller’den oluşan seçim komitesinin Avrupa, Amerika ve Ortadoğu ’da yaptıkları değerlendirme sonucu seçilen galeriler arasında, Londra’dan Pace ve Lisson Gallery, Paris’ten Yvon Lambert, Berlin’den Arndt gibi çağdaş sanat takipçilerini epey heyecanlandıracak galeriler de var, sanatseverlerin keşfini bekleyen görece ‘şöhretsiz’ galeriler de.
Son dönemin en tartışmalı sanatçılarından, heykel, yerleştirme, tuval ve çizimleriyle tanınan Damien Hirst, yeni dalga Suudi Arabistan çağdaş sanatının en önemli isimlerinden Ahmed Mater, Fransız fotoğraf sanatçısı Sabine Pigalle ve video işleriyle bilinen Sophia Pompery, Londralı sanatçı Julian Opie ve Yugoslav ‘body art’ performans sanatçısı Marina Abramovic ArtInternational Istanbul’un galeriler aracılığıyla İstanbul’a taşıyacağı isimlerden bazıları. Fuara Türkiye’den yalnızca artSümer, x-ist, Galeri Zilberman, Galeri Manâ, Galeri Non, Galerist, Pi Artworks, Pilot Galeri, Rampa Gallery ve Egeran Galeri’nin katıldığı fuarda izleme fırsatı bulacağımız yerli isimler arasında ise Selim Birsel, Azade Köker, Ahmet Elhan, Bahadır Baruter, Ansen, Burak Delier, Güçlü Öztekin, İnci Furni, Vahap Avşar ve Nevin Aladağ dikkat çekiyor.
Mekân tasarımını Erhan Patat’ın yaptığı fuar kapsamında galeri sergileri dışında sanatsal aktiviteler ve özel projeler de düzenlenecek. David Claerbout’un ilk gösterimini ArtInternational Istanbul’da yapacağı ‘Travel (1996-2013)’ isimli videosu; performans sanatçısı Camila Rocha’nın fuarın açılış gününde, 2007’de kaybettiği çağdaş sanatçı eşi Hüseyin Bahri Alptekin’in anısına lokal bir bando ekibiyle düzenleyeceği ‘To See The Band Passing By’ adlı performansı; Fransız sanatçı Tal Isaac Hadad’ın farklı kompozisyonları birleştirerek elde ettiği ‘Piano Constraints’ bunlardan bazıları. Ayrıca uluslararası sanatçılardan performanslar, oditoryum konuşmaları, Başak Şenova küratörlüğünde gerçekleşecek video gösterimleri ve Özkan Cangüven eşliğinde hazırlanan non-profit inisiyatifler de fuarın sanat aktiviteleri arasında.

NOT: ArtInternational İstanbul 16-18 Eylül tarihleri arasında 12.00 – 20.00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak. Fuarın bilet ücretleri; günlük tam 30 TL, üç günlük tam 60 TL, üç günlük öğrenci 15 TL olarak satışa sunulacak ve Biletix’ten ya da Haliç Kongre Merkezi’nde bulunan gişelerden alınabilecek.

KATILACAK GALERİLER VE SANATÇILARDAN SEÇMELER

  • Amsterdam’dan Akinci: Cevdet Erek ve Imogen Stidworthy.
  • Berlin’den ARNDT:
  • Wim Delvoye.
  • İstanbul’dan artSümer: Basım Magdy.
  • Cidde’den Athr Gallery: Ahmed Mater ve Sami Alturki.
  • Londra’dan Carroll / Fletcher: Eulalia Valldosera ve
  • Michael Najjar.
  • Lugano’dan Cortesi Contemporary: Damien Hirst, Enrico Castellani, Fernando Botero, Francesco Vezzoli ve Marc Quinn.
  • Lizbon’dan Galeria Filomena Soares: Didier Faustino, Dias & Riedweg, Helena Almeida, Ângela Ferreira, Bruno Pacheco, Carlos Motta, Ghada Amer & Reza
  • Farkhondeh, Shirin Neshat ve
  • Peter Zimmermann.
  • İstanbul’dan Egeran Galeri: Selim Birsel, İlhan Koman ve Ivan Navarro.
  • İstanbul’dan Galeri Non: Uriel Orlow ve Extramücadele.
  • İstanbul’dan Galeri Zilberman: Alpin Arda Bahcık, Azade Köker, Özlem Şimşek, Zeren Göktan, Ahmet Elhan ve Walid Siti.
  • Hamburg’dan Galerie Conradi: Thomas Baldischwyler.
  • Paris’ten Galerie Dix9: Sophia Pompéry.
  • İstanbul’dan Galerist: Arik Levy, Arslan Sükan, Elif Uras ve Francesco Albano.
  • Stockholm’den Galleri Andersson/Sandström: Tony Cragg, Antony Gormley, Anne-Karin Furunes, Assa Kauppi, Ian McKeever ve Riitta Päiväläinen.
  • San Francisco’dan Gallery Wendi Norris: Lionel Bawden, Val Britton, Sherin Guirguis ve Julio César Morales.
  • Buenos Aires’ten Ignacio Liprandi Artes Contamporaneo: Tomás Espina.
  • Dublin’den Kerlin Gallery: Callum Innes, Liam Gillick,
  • Mark Francis, Phil Collins ve Sean Scully.
  • Dubai’den Lawrie Shabibi: Wafaa Bilal, Nadia Kaabi-Linke, Driss Ouadahi, Shahpour Pouyan, Marwan Sahramani ve Larissa Sansour.
  • New York’tan Leila Heller Gallery: Shiva Ahmadi, Ayad Alkadhi, Ana Laura Aláez, Reza Aramesh, Hadieh Shafie, Kezban Arca Batıbeki ve Richard Hudson ile.
  • Londra Lisson Gallery: Marina Abramovic, Spencer Finch, Jonathan Monk, Rashid Rana, Richard Deacon, Jason Martin, Pedro Reyes, Richard Wentworth, Jason Martin, Julian Opie ve Santiago Sierra.
  • Salzburg’dan Mario Mauroner Contemporary Art: Alfred Haberpointner, Anthony Cragg, Bernardi Roig, Carlos Aires, Jan Fabre, Javier Pérez, Susy Gomez ve Paolo Grassino.
  • Pekin/Londra/New York’tan Pace: Keith Coventry ve Kevin Francis Gray.
  • İstanbul’dan Pi Artworks: Gülay Semercioğlu ve Susan Hefuna.
  • İstanbul’dan Pilot Galeri: Burak Delier ve Hamra Abbas.
  • Londra’dan Repetto Ltd Modern and Contemporary Fine Art: Pier Paolo Calzolari, Christo, Abbas Kiarostami ve Shirin Neshat.
  • İstanbul’dan x-ist: Ahmet Polat, Ansen, Bahadır Baruter ve Serkan Adın.
  • Paris’ten Yvon Lambert: Douglas Gordon, Loris
  • Gréaud, Zilvinas Kempinas ve Bertrand Lavier.

Kaynak : [-] ELİF EKİNCİ 

 

Contemporary İstanbul etkin ve kalıcı bir fuara dönüşüyor

Herkesin ortak fikri bu yılki fuarın geçmiş yılların üzerine bir hatta birkaç tuğla ekleyip yükseldiği yönünde. Eser sayısındaki artışı kastetmiyoruz; yapıtların niteliği de üst seviyelere çıkmış

Bir köşede Andy Warhol bir köşede Burhan Doğançay… Hem Magdalena Abakanowicz’in ismi gibi dev heykelleri hem günümüz Türk heykelinin genç heykeltıraşlarından Ozan Oganer’in koskoca Buda’sı. Hepsi yan yana, ardı ardına sıralanıyor. Dünyadan ve Türkiye’den usta sanatçıların, genç isimlerin tam 3 bin eseri Contemporary İstanbul’un çatısı altında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde.
Dev bir müze gibi
Fuar alanı çok büyük; tam 16 bin metre kare. Hal böyle olunca Contemporary İstanbul tam zamanlı bir vakit istiyor izleyicisinden; eserleri doya doya, sindire sindire görmesi için. Fuarın ilk günü sabah saatlerinden itibaren, üstelik İstanbullular güne yağmur ve soğuk bir havayla uyanmış olsa da, yine dolu. Orta yaşlı hanımlardan gençlere, koleksiyonerlerden öğrencilere kadar sabah 10.00 itibariyle fuar alanını doldurmaya başlıyor sanat meraklısı ziyaretçiler.
Herkesin ortak fikri bu yılki fuarın geçmiş yılların üzerine bir hatta birkaç tuğla daha ekleyip daha da yükseldiği. Sadece eser sayısındaki artışı kast etmiyoruz; fuardaki yapıtların niteliği de daha üstlere çıkıyor her yıl. İzleyici adeta dev bir çağdaş sanat müzesinde gibi hissediyor kendini.

Banksy de fuarda
Fuar üç bölümden oluşuyor. Giriş bölümünde genellikle her yıl burada konuşlanan galeriler göze çarpıyor yine: Dirimart, Galeri Baraz, Pi Artworks, x-ist Galeri, Galerist, Akbank Sanat. Alt kat, fuarın bu yılki “Yeni Ufuklar” bölümünün konukları olan Orta ve Doğu Avrupa’dan galerilere ve solo projelere ayrılmış. Türk sanat severe pek yakın olmadığı bir sanat diliyle tanışma imkanı sağlıyor bu bölüm.
Giriş bölümünden bir koridorla İstanbul Kongre Merkezi’ne ulaşıyorsunuz. Girer girmez Pera Müzesi’nden Baksı Müzesi’ne kadar kurumları görüyoruz. İstanbul Kongre Merkezi’ndeki galerilerin alanı daha ferah, daha geniş.
Fuarın yurtdışından katılan ve sanat severler tarafından heyecanla beklenen yabancı galerilerini burada bulabilirsiniz. Mesela Botero’larıyla dikkat çeken Marlborough Gallery; Andy Warhol imzalıPrenses Diana ve Prens Charles portrelerinin yanı sıra Basquiat, Robert Indiana’nın eserlerini sunan Opera Gallery; Roy Lichtenstein, Damien Hirst ve grafitinin sanat olarak kabul edilmesini sağlayan, kim olduğu bilinmeyen ve eserleri başta Hollywood yıldızları olmak üzere pek çok önemli isim tarafından kapışılan Banksy’nin yapıtlarıyla dolu olan Andipa Gallery… Bu arada meraklıları için söyleyelim Banksy’nin “Leopard and Barcode”u 145 bin sterlin, “Every Time I Make Love to You I Think of Someone Else”i 95 bin sterlin, Damien Hirst’ün eserlerinden biri 25 bin, diğeri 18 bin sterlin.

“Ölü mumyalar gerçek mi?”
Stantlar arasında dolaşırken orta yaşlı hanımların sanatçılar üzerine yorumları da kulağımıza çalınıyor: “Sanatçı artık olmuş, bir arayış içindeydi, gelişimi sürüyordu ama artık oturmuş sanatı.” Evet bu fuar gerçekten sanat meraklılarıyla dolu; galeri görevlilerine sorular soruyorlar, sanatçıları tanımaya, işlerini anlamaya çalışıyorlar.
Galeri Zilberman’ın yanında siyahperdeden çeri giriyoruz; karanlık bir oda, yerde sıra sıra kefene bürünmüş ölüler. Yanımızdaki küçük çocuk, galeri görevlisine soruyor: “Bu ölü mumyalar gerçek mi?” Eserin adı “Apoclypsse” ve yaratıcısı da Türk çağdaş sanatının en kışkırtıcı isimlerinden Şükran Moral. Sanatçının bu çalışması siyaset, din ve ırk konularında nefret teması üzerine kurulu.
Bir de eğlenceli ve izleyicilerin sürekli fotoğrafını çektiği stantlardan birine uğrayalım: Galeri x-ist bu yıl sanatçısı Ansen için özel bir proje odası yapmış. Burada sanatçının geçtiğimiz yıl başladığı “Microbigs” serisinden eserler yer alıyor. “Microbigs” Ansen’in yeni dili; geçtiğimiz yıl politikacıların heykellerini yapmıştı, Obama’dan Saddam Hüseyin’e, Tayyip Erdoğan’a kadar. Bu yıl sinemayı ele alıyor Ansen: Önemli filmlerin yönetmenlerini, karakterlerini fırınlanmış kil, plastik ve el yapımı kıyafet kullanarak yeniden yaratıyor. Behzat Ç. de tam kadro burada.
Fuar saatlar ilerledikçe daha da hareketleniyor; canlanıyor. Öyle görünüyor ki ön izleme gününde 10 bin kişinin katıldığı fuarın ziyaretçi sayısı hedefi olan 70 bin rakamına rahatlıkla ulaşacak…

Halil Altındere’den yedi altın öğüt

2010 yılında Burhan Doğançay’ın “Mavi Senfoni”sini, ünlü galerici Yahşi Baraz’ın başına geçirdiği “Portrait of a Dealer” adlı eseriyle Contemporary İstanbul’da büyük ses getirenHalil Altındere yine yapacağını yapmış. Sanatçı iki eser sergiliyor fuarda. İlki “Satış yapmak isteyen sanatçılar için tüyolar” adını taşıyor.
Amerikalı kavramsal sanatçı John Baldessari’nin 1966’da yaptığı aynı adlı işine atıfta bulunduğu eseriyle Altındere sanatçılara 7 altın öğüt sunuyor. Sanatçı fuar mantığı çerçevesinde bir iş yapmak istemiş ve bunu da başarmış.
Diğer işinin adı “Sanat her zaman arzu ve imzayla ilgilidir”. Burada da Türkiye’nin en önemli koleksiyonerlerinden biri olan Mustafa Taviloğlu ile işbirliğine gidiyor.
Taviloğlu birkaç hafta önce Altındere’den bir iş almak istemiş. Galericisiyle anlaşılmış fiyat üzerinde. Altındere Taviloğlu’ndan aldığı çeki, tıpkı 1997’de dev boyutlarda büyüttüğü 1 milyonTL’de olduğu gibi büyütmüş, altına da imzasını atmış, koleksiyonere yani Taviloğlu’na geri vermiş bu çeki. Yapıt bu kadar basit anlatılabilir ama alt metni kesinlikle çok güçlü…

Kaynak :[-]   Haber : Yasemin BAY

 

Saatchi Gallery ilk defa bir Türk sanatçıyı ağırlayacak

Çağdaş Türk sanatının önde gelen isimlerinden Seçkin Pirim’in  “Disiplin Fabrikası”, Matraş ve TLS’nin destekleri ve MERKUR organizasyonuyla 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Londra  Saatchi Gallery’de dünya sanatının vitrinine çıkacak.

Seçkin Pirim, Damien Hirst gibi modern sanatın yıldızlarını dünyaya kazandırmasıyla ünlü, dünyada sanata yön veren en önemli merkezlerden kabul edilen Saatchi Gallery’de kişisel sergi açan ilk Türk sanatçı olacak.

Modern sanatın genç, yeni ve inovatif temsilcilerinin eserlerini sergileyebilmesi ve dünya çapında sanatseverlerle buluşabilmesi amacıyla 27 yıl önce kurulan, o günden bu güne modern sanatın çekim merkezi haline gelen Saatchi Gallery, kuruluşundan bu yana ilk kez bir Türk sanatçısını kişisel sergisiyle ağırlıyor.

Seçkin Pirim’in son dönem heykel ve kağıt çalışmalarını kapsayan “Disiplin Fabrikası” başlıklı kişisel sergisi, 29 Ekim’de Saatchi Gallery’de açılacak ve 4 Kasım’a kadar izlenebilecek.

Seçkin Pirim’in, Saatchi Gallery’de kişisel sergi açacak olması, sanatçının dünya sanat çevrelerince daha yakından ve dikkatle izlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Zira her yıl 1,2 milyondan fazla ziyaretçisi olan ve 2009, 2010, 2011 yıllarında Londra’nın en fazla gezilen 10 sergisinden 7’sine ev sahipliği yapan Saatchi Gallery, son derece özenli seçim kriterlerine bağlı olarak her yıl dünyanın dört bir yanından sınırlı sayıda sanatçıyı kişisel sergi açmak üzere kabul ediyor.

“Disiplin Fabrikası” heykelleri Pirim’in, içinde olduğumuz sosyolojik, toplumsal ve de kişisel yapıların, kontrol altına alınma çabasına karşı gösterilmiş tepkinin kendi sanatsal anlayışının çerçevesinde boyut bulmuş halleri olarak karşımıza çıkıyor. Pirim’in heykellerindeki formlar, dış sınırları belirlenmiş bir dünyanın içinde, sınırları görmezden gelerek hareket etmeye çalışan bireyin verdiği savaşı simgeliyor. Heykeller, hayatın biri daha kaygan ve özgür, diğeri daha düzenli ve sistematik iki tarafını temsil eden katmanlardan oluşuyor. Pirim’in eserleri doğaya referansta bulunmak yerine, insan hayatının makineler, bilgisayarlar ve robotlar üzerine kurulu olduğu endüstri sonrası dünya ile bağlar kuruyor.

Saatchi Gallery’deki sergide bu konsepte ek olarak, zaman, değişim ve bütünleşme kelimelerinin sonucu olan eserler de yer alacak. 12’li bir seriden oluşan ve zamanın insana yaptıklarının sonucunu gösteren bir kağıt iş, sistemdeki yumuşatılma ya da tam tersi sert bir ruha dönüştürülme halini yansıtan triptik bir duvar heykeli, insanın yasam boyunca içinde savaş verdiği diğer yarısı ile olan sorgulamalarının karşılığını bulduğu 3 boyutlu akrilik 2’li bir heykel bunlardan bir kaçı.

Seçkin Pirim Hakkında:

1977 Ankara doğumlu sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü mezunu. İstanbul, Frankfurt, New York, Şangay başta olmak üzere farklı şehirlerde 20’nin üzerine kişisel ve karma sergiyle sanatseverlerle buluşan, müze koleksiyonlarında yer alan Pirim, çağdaş tasarımları ve heykelleriyle günümüzün en önemli heykel sanatçılarından kabul ediliyor. Pirim, çalışmalarını Beyoğlu’ndaki atölyesinde sürdürüyor.

MERKUR hakkında:

Galeri Merkur, İstanbul Nişantaşı semtinde Sabiha Kurtulmuş tarafından 2010 yılında kurulmuştur. Merkur özellikle resim, fotoğraf, heykel, video başta olmak üzere uluslararası güncel ve çağdaş sanatı desteklemektedir. Merkur, Türkiye’nin en önemli sanatçılarıyla çalışmaktadır. Aynı zamanda genç sanatçıların eserlerini sergileyerek Türk ve dünya çağdaş sanat ortamına yeni soluklar kazandırmayı hedefle hedefliyor.

 

Kaynak : [-]

Kural tanımaz Damien Hirst bu sefer de çıplak hamile heykeliyle gündemde…

Sanat dünyasında kural tanımaz tavırlarıyla en yaramaz ve en çok tartışılan sanatçılarından olanİngiliz sanatçı Damien Hirst ses getirecek bir yapıta daha imza attı. 47 yaşındaki Hirst karnının bir kısmında ana rahmindeki bebeğin de görüldüğü, elinde kılıç tutan çıplak bir hamile heykeli yaptı. 20.5 metre yüksekliğindeki heykel, sanatçının evinin ve bir restoranının olduğu Devon’da, denize
bakan bir tepeye konuldu. Hirst’ün 20 yıllığında yerel yönetime verdiği “Verity” adlı bronz heykeli kimileri kamu içinde sergilenmek için uygunsuz buldu, kimileri ise “Güzel ama martıların hedefi olacağı kesin” dedi.

Belediyeye heykele karşı çıkan 100 kişi “itiraz mektubu” gönderildi. Yerel yöneticiler ise heykelin turizme katkısı olacağını düşündüklerini söyledi.

Nerede Olursanız Olun; 23 Ocak – 29 Ocak arası Sanatla Olun !

■ Nar Daş Resim Sergisi; Her ne kadar henüz zaman varsa da  Adaşımız Nar’ın sergisini duyurmak gerek şimdiden diye düşündük ! :  21 Nisan, 17:30 – 30 Nisan, 17:30 arasında, Tarik Zafer Tunaya Kultur Merkezi..Açılış kokteyl: saat:17.30, İstiklal Caddesi Tünel, Beyoglu, Turkey ” ‘ Çocuklar büyüklerden daha yaratıcıdır.Büyüklerin çoğu kez yapmaya cesaret edemedıklerini onlar özgürce yaparlar.Aslında katıksız yaratmak için çocukluğa dönmek gerekir.” (Paul Klee)”Bir çocuk gibi resim yapmayı öğrenmek bütün ömrümü aldı.” (Picasso)Şuan 4 yaşında olan Nar Daş henüz 1 buçuk yaşındayken tuval üzerine resim yapmaya başladı. ” NAR’dan Adamlar” Nar’ın ilk kişisel resim sergisidir.. 

 

Sergi

■Mahmut Celayir, Mehmet Kısmet’in “Pastoral Diyaloglar” adlı sergisi 31 Ocak’a kadar C.A.M Galeri’de.

■ Karlı Oda 2 başlıklı karma resim sergisi 24 Ocak – 24 Şubat tarihleri arasında Galeri Oda’da. (0 212 259 22 08)

■ Sema Öcal’ın “kimsecik” başlıklı sergisi 24 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında Galeri Espas’ta. (0212 227 70 17)

■ Ferda Pulhan’ın sergisi 25 Ocak – 21 Şubat tarihleri arasında Hobi Sanat Galerisi’nde. (0 212 225 23 37)

■ Olcay Kuş’un “Sıradan Bir Gün” isimli sergisi 23 Ocak’a kadar art ON the Gallery’de. (0 2122591543)

■ Orhan Benli’nin sergisi 25 Ocak’a kadar Doku Sanat Galerisi’nde.

■ Çiler Belen’in “Sandık Odası” sergileri 27 Ocak’a kadar Arkeo Pera Sanat Galerisi’nde. (0 212 249 92 26)

■ Ergin İnan’ın “İkili Yüzler” isimli sergisi 27 Ocak’a kadar Galeri Artist’te. (0212 227 6852)

■ Sabrina Fresko’nun sergisi 28 Ocak’a kadar Simya Galeri’de. (0212 259 77 40)

■ Hayvan Gibi Sergi isimli karma sergi 28 Ocak’a kadar Milk Gallery’de. ( 0212 251 57 97)

■ Design Museo Helsinki ve Finlandiya Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen “Modern Fin Tasarımının Tarihine Bir Bakış” adlı sergi, 28 Ocak’a kadar Milli Reasürans Sanat Galeresi’nde. (0212 231 47 30)

■ Ayşe’nin “Kibritin Modası Geçmez” isimli takı sergisi 28 Ocak’a kadar Ayşe Takı Galerisi’nde. (0212 343 21 54)

■ Sevginin Resimleri isimli karma sergi 28 Ocak’a kadar Alta Sanat Galerisi’nde. (0212 282 69 65)

■ Alexander Calder, Anish Kapoor, Claude Lalanne, Damien Hirst, Marc Quinn ve Tim Noble&Sue Webster’in takı sergisi 28 Ocak’a kadar Portakal Kültür Sanat Evi’nde.

■ Ezgi Demirel, İpek İnal, Yeşim Şahin’in “Kaotik İzler” isimli sergisi 28 Ocak’a kadar MERKUR’de. (0212 225 37 37)

■ Pasquale “NERO” Galante’nin sergisi 28 Ocak’a kadar Ormo Sanat Galerisi’nde. (0212 252 00 47)

■ Tan Oral’ın “Kıkırdak” isimli sergisi 30 Ocak’a kadar Schneidertempel Sanat Merkezi’nde.

■ Didem Dayı’nın “Ne Yazık ki Milyonlarca Kadının Yaptığını Yapmada Tereddüt Ediyordum” isimli sergisi 30 Ocak’a kadar İMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Galerisi’nde.

■ Taze Kâğıt İşler 5 isimli karma sergi 30 Ocak’a kadar UPSD Sanat Galerisi’nde. (0212 24762 83)

■ Gogi Çagelişvili’nin sergisi 30 Ocak’a kadar Pirosmani Sanat Galerisi’nde. (0212 2526812)

■ Yapı Kredi Resim Koleksiyonu / Modern Dönem sergisi 30 Ocak’a kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde.( 0 216- 3862681)

■ Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Kâğıt Üzerinde Gezinti” adlı sergisi 31 Ocak’a kadar füsuninanartgallery’de. (0212 232 40 49)

■ Volkan Aslan’ın “VOLKAN” adlı sergisi 31 Ocak’a kadar Maçka Sanat Galerisi’nde. (0212 240 80 23)

■ Demir Kardaş’ın “Unique Prints” adlı sergisi 31 Ocak’a kadar Galeri/Miz’de. (0212 241 76 66)

■ Fevzi Karakoç’un “Köprü II Sergisi” adlı sergisi 31 Ocak’a kadar Çırağan Palaca Kempinski Sanat Galerisi’nde.

■ Argun Okumuşoğlu’nun “Frottage II” adlı sergisi 31 Ocak’a kadar 44A Sanat Galerisi’nde. (0212 233 33 80)

■ Mahmut Celayir, Mehmet Kısmet’in “Pastoral Diyaloglar” adlı sergisi 31 Ocak’a kadar C.A.M Galeri’de.

■ Şebnem Somel ve Şive Neşe BAYDAR’ın sergisi 31 Ocak’a kadar Mabeyn Gallery’de.

(0212 261 6060)

■ Müge Biçen’in “Tuval” isimli sergisi 2 Şubat’a kadar Ütopya Platform Sanat Galerisi’nde. (0216 414 11 87 )

■ Gizem Bentürk – Tara Demircioğlu’nun fotoğraf sergisi 3 Şubat’a kadar Galatea Art Sanat Galerisi’nde. (0212 245 80 38)

■ Kazım Şahbudak’ın “Kalenin Çocukları” fotoğraf sergisi 3 Şubat’a kadar Fotofilm sanat merkezinde. (0 212 2440495)

■ Hikmet Andaç’ın sergisi 3 Şubat’a kadar TGC Basın Müzesi’nde. (0 212 513 84 58)

■ Hüseyin Ertunç’un sergisi 4 Şubat’a kadar Tem Sanat Galerisi’nde. (0212 247 08 99)

■ Naile Akıncı’nın “Hesaplaşmalarım” sergisi 4 Şubat’a kadar Evin Sanat Galerisi’nde. (0212 265 81 58)

■ Sıdıka Atalay’ın “Yılların Getirdikleri” isimli sergisi 4 Şubat’a kadar Artisan Sanat Galerisi’nde. (0212 247 90 81)

■ Gülfidan Özmen’in “Görsel Hafıza II” isimli sergisi 4 Şubat’a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde.

■ Süheyla Sabır’ın “Sonsuz Sezgi ve Arada Durumlar” sergisi 4 Şubat’a kadar Art Gallery Niş İstanbul’da. (0212 232 88 48)

■ Sayat Uşaklıgil’in “Yıldızlar Geçidi” adlı kişisel sergisi 5 Şubat’a kadar Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi’nde.

■ Meltem Yaşar’ın “Afrika’nın Gülen Yüzü” Fotoğraf Sergisi 5 Şubat’a kadar Art & Life Sanat Galerisi’nde.(0212 293 91 50)

■ Selahattin Yıldırım’ın “Şimdi Mümkün” isimli sergisi 5 Şubat’a kadar Arte İstanbul’da. (0 212 292 8045)

■ Pınar Du Pre’nin “Devam Ettiği Sürece Güzeldi” sergisi 7 Şubat’a kadar Galeri Linart’ta. (0212 247 47 29)

■ Ebru Uygun’un “In Time in Rhythm” sergisi 7 Şubat’a kadar Dirimart’ta. (0 212 291 34 34)

■ Döngüsel Yansımalar isimli karma sergi 8 Şubat’a kadar Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’nde. (0212) 245 02 29)

■ Cenk Akaltun’un “Suda Yaratılışlar” isimli sergisi 8 Şubat’a kadar Galeri Artist Çukurcuma’da. (0212) 251 91 63)

■ Jale Çelik’in sergisi 8 Şubat’a kadar Galeri Artist’te. (0212 227 6852)

■ Sefer Öztürk’ün keçe ve resim sergisi 10 Şubat’a kadar Bakraç Sanat Galerisi’nde. (216 – 362 18 26)

■ A. Halim Kulaksız’ın “Döngü” isimli sergisi 11 Şubat’a kadar Piramid Sanat’ta. (0212 297 31 15)

■ Cemil Güç’ün “Elma” isimli heykel sergisi 11 Şubat’a kadar Galeri Selvin’de.

■ Ahmet Sel’in “Oryantal İllüzyonlar” adlı sergisi 12 Şubat’a kadar Pi Artworks Galatasaray’da. (0212 2454087)

■ Erdinç Babat’ın “Müşkülpesent” adlı sergisi 12 Şubat’a kadar Cep Sanat Galerisi’nde. (0212 292 00 38)

■ Ahmet Merey’in “Serbest Tırmanış” isimli sergisi 12 Şubat’a kadar ART SUİTES Gallery’de.(0 212 251 5561)

■ İbrahim Balaban’ın “Balabanizm” isimli sergisi 14 Şubat’a kadar International Art Center’da. (0 216 310 83 94)

■ Aradığın şeyin ta kendisi isimli karma sergi 15 Şubat’a kadar Teşvikiye Sanat Galerisi’nde. (0 212 241 04 58)

■ Hülya Düzenli’nin “Ortak Bir Acı” isimli sergisi 15 Şubat’a kadar Mine Sanat Galerisi’nde. (0 212 232 38 13)

■ Ertuğrul Ateş’in sergisi 18 Şubat’a kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde.

■ Sevim Çizer, Zehra Çobanlı, Meltem Kaya Erti, Candan Güngör ve Sibel Sevim’in seramik sergisi 18 Şubat’a kadar Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde.(02123510060)

■ Georgios Maroudas’ın sergisi 19 Şubat’a kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde. (0212-438 63 50 )

■ Elvan Alpay’ın “Kirpi” adlı sergisi 25 Şubat’a kadar Galeri Nev’de. (0212 252 15 25)

■ Tunca Subaşı’nın “Kalıntı” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar PiArtworks’te. (0212 245 40 87)

■ Aslımay Altay Göney’in “İstif” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Galeri Apel’de.

■ Michael Snow’un “Solosnow” isimli sergisi 25 Şubat’a kadar Akbank Sanat’ta.

■ Salvador Dali’nin “İlahi Komedya”, “Gala ile Akşam Yemeği”, “Sürrealizm İzleri” adlı üç ayrı başlıktaki eserlerinden oluşan sergi 26 Şubat’a kadar MSGSÜ Tophane-i Âmire’de.

■ Berna Erkün’ün “Yakın uçtuk uzaktık, uzaktık yakın geçtik” adlı sergisi 26 Şubat’a kadar Mine Sanat Galerisi’nde.(0216 385 12 03)

■ Selçuk Erez Fotoğraf Koleksiyonu’ndan “Görünenler Görünmeyenler” isimli sergi 26 Şubat’a kadar Galeri G-art’da.(02122960876)

■ Sevinç Altan’ın “Ayrıntı’nın Sevinç’li Kapakları” adlı sergisi 29 Şubat’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde. (0212 393 81 11)

■ Adile Gülan, Tülay Oskay Işın, Yusuf Özsarfati, Evrensel Derman ve Nihat Evren Derman’ın karma sergisi 29 Şubat’a kadar Tolga Eti Sanat Evi’nde.( 0216 368 26 79)

■ Jose Maria Mellado’nun “Esrarengiz Manzaralar” adlı sergisi 10 Mart’a kadar Elipsis Gallery’de.(0212 244 89 00)

■ Halil’in “Tepme” isimli sergisi 31 Mart’a kadar The Empire Project’te. (0 212 292 5968)

■ Sultanlar, Tüccarlar, Ressamlar ve Konstantiniyye’den İstanbul’a Boğaziçi Anadolu yakası fotoğrafları sergisi 1 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde. (212 211 41 00)

■ Kilden Suretler, Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’ndan Antikçağ Terrakotta Figürinleri sergisi 15 Nisan’a kadar Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi’nde. (0212 284 63 63)

■ Musevitoğlu Atölyesi Resim Sergisi 31 Mayıs’a kadar Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde. (0212 259 77 40)

■ Adalar, Mimarlar, Binalar isimli sergi Haziran 2012’ye dek Adalar Müzesi’nde. (0216 382 64 30)

Ankara

■ Uğur Mumcu Haftası/Neden Öldürüldüler? – fotoğraf, yazı, kitap – 31 Ocak’a dek – Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 468 21 05)

■ Bünyamin Balamir – resim – 31 Ocak’a dek – IC Sanat Galerisi’nde. (0 312 417 82 64)

■ Sezai Kara – resim – 31 Ocak’a dek – Krişna Sanat Galerisi’nde. (0 312 418 02 53)

■ Özdemir Yemenicioğlu – resim – 31 Ocak’a dek – Gözde Sanat Galerisi’nde. (0 312 441 10 92)

■ Şeref Ruhi Aydın – resim – 31 Ocak’a dek – Ankara Barosu Atilla Sav Sanat Galerisi’nde. (0 312 444 22 76)

■ Evren Temel – resim – 1 Şubat’a dek – Galeri Soyut Salon A’da. (0 312 438 86 70)

■ Ayşe Baran Berberoğlu – resim – 1 Şubat’a dek – Galeri Soyut Salon B’de. (0 312 438 86 70)

■ Gür Dalkıran/60 Yıldan Yansıyanlar – resim – 2 Şubat’a dek – Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. (0 312 468 21 05)

■ İrfan Dönmez – resim – 3 Şubat’a dek – Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde. (0 312 466 05 40)

■ Güldeste VIII – resim – 4 Şubat’a dek – Helikon Sanat Galerisi’nde. (0 312 441 78 01)

■ Asiye Aytan – resim – 4 Şubat’a dek – Altanay Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 30 76)

■ Ustalar II – resim – 4 Şubat’a dek – Nurol Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 86 70)

■ Karma Sergi – resim – 5 Şubat’a dek – Valör Resim Galerisi’nde. (0 312 442 00 72)

■ World Press Photo 2011/Dünya Basın Fotoğrafları 2011 – fotoğraf – 5 Şubat’a dek – Forum Ankara Outlet’te. (0 312 567 64 00)

■ İmkânsız Galeri – resim – 7 Şubat’a dek – Galeri Kara’da. (0 312 433 12 35)

■ Suat Arıkan – resim – 10 Şubat’a dek – Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde. (0 312 417 84 58)

■ Malik Bulut/Yüzleşme – resim – 11 Şubat’a dek – Armoni Sanat Galerisi’nde. (0 312 440 43 24)

■ Osman Kerkütlü – resim – 18 Şubat’a dek – Galeri Nev’de. (0 312 437 93 90)

■ İbrahim Örs – resim – 25 Şubat’a dek – Takıantika Sanat Galerisi’nde. (0 312 436 37 88)

■ Canan Atalay/İçsel Manzaralar – resim – 2 Mart’a dek – Atlas Sanat Galerisi’nde. (0 312 468 59 04)

Adana

■ Fotoğraf sanatçısı Mehmet İlbaysözlü’nün, “Dünyadan Portreler” adlı fotoğraf sergisi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi, 31 Ocak tarihine dek sanatseverlerin izlenimine açık olacak. (0322 4553887)

İzmir

■ İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi, 25 Ocak’a dek Aysu Günay’ın resim sergisini ağırlayacak. Aynı mekânda Yıldız Şima’nın seramik sergisi de sürüyor.

■ Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi, 27 Ocak’tan itibaren Aysen Yılmazu’nun özgün baskı resim sergisini ağırlayacak.

■ Ceyda Kiraz’ın “Koza Mucizesi” adlı resim sergisi 12 Şubat’a dek EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde izlenimde. Aynı mekân 11 Şubat’a dek Nedim Sönmez’in ebru sergisine de ev sahipliği yapacak.

■ Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde Erkuter Leblebici’nin seramik sergisi 17 Şubat’a dek görülebilecek.

■ Çetin Emeç Sanat Galerisi, İzmir Resim Heykel Müzesi Resim Atölyesi sanatçısı Ertuğrul Saraç ve öğrencilerinin suluboya resim çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Sergi 25 Ocak 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

■ Kedi Kültür Sanat Merkezi 31 Ocak’a dek Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar’ın  “EL İM  DİL İM” adlı resim sergisini ağırlıyor.

■ Reha Yalnızcık Resim Sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde izlenimde.

Mersin

■ Ressam Zeynep Dalkılıç’ın, “Meyvesiz Ağaçtan Meyveler” adlı minyatür resim sergisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde sürüyor. Sergi hafta boyu izlenime açık tutulacak. (0324 2389500)

Tiyatro

İstanbul

■ Devlet Tiyatroları Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde “Sezuan’ın İyi İnsanı” cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahneleri Salon 1’de “Sidikli Kasabası” çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Cevahir Sahneleri Salon 2’de “Profesyonel” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Beyoğlu Küçük Sahne’de “Kırmızı” salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00, pazar 15.00. Küçükçekmece DT Sahnesi’nde “Opera Komik” perşembe, cuma 20.00, cumartesi 15.00 ve 20.00. Üsküdar Stüdyo Sahne’de “Birdy” çarşamba, cuma, cumartesi 20.00, pazar 15.00. Üsküdar Tekel Sahne’de “Karanlık İşler” perşembe 20.00, cumartesi 15.00. (0 212 292 39 00)

■ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları F. Reşat Nuri Sahnesi’nde “Perşembenin Hanımları” çarşamba, perşembe, cuma 20.30, cumartesi 15.00 ve 20.30. pazar 15.00. GOP Ferih Egemen Sahnesi’nde “Boncuk” perşembe, cuma 10.30 ve 13.30. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Şark Dişçisi” çarşamba, cumartesi 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, pazar 15.00. Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde “Toros Canavarı” çarşamba, cumartesi 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, pazar 15.00. Haldun Taner Sahnesi’nde “Günlük Müstehcen Sırlar” çarşamba, cumartesi 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, pazar 15.00. Ümraniye Sahnesi’nde “Zırhlı Kurt” çarşamba, cumartesi 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, pazar 15.00. Ü. Müsahipzade Sahnesi’nde “Otobüs” çarşamba, cumartesi 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, pazar 15.00. Üsküdar K.Yılmazer Sahnesi’nde “Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum” çarşamba, cumartesi 15.00 ve 20.30, perşembe, cuma 20.30, pazar 15.00. (0 212 455 39 00)

■ Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda Müşfik Kenter Sahnesi’nde “www.aşkbu –mu.com” perşembe, cuma, cumartesi 20.30, pazar 15.30. çocuk oyunu “Benim Güzel Pabuçlarım” cumartesi 11.00. Turhan Tuzcu Sahnesi’nde “Şişman Domuz” salı 20.30, “Medeni Hali: Kadın” çarşamba 20.30. (0 212 661 38 94)

■ Ortaoyuncular’da “İşsizler Cennete Gider” cumartesi 20.00, pazar 18.00. (0 212 251 18 65)

■ Tiyatro Pera’da “Kazaen (Beyoğlu’nda Çarpışmalar)” cuma 20.00, cumartesi 20.30, pazar 18.30

■ Dostlar Tiyatrosu’nun “Marx’ın Dönüşü” oyunu perşembe 20.30 Muammer Karaca, “Nereye Gidiyoruz?” cuma 20.30 Muammer Karaca, “Kerem Gibi” pazar C.K.M 16.00. (0 212 252 59 35)

■ Oyun Atölyesi’nde Tiyatrotem “Hakiki Gala” bugün 20.30, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu “Basit Bir Ev Kazası” yarın 20.30. “Testosteron” perşembe, cuma, cumartesi 20.30, pazar 16.00. (0 216 345 39 39)

■ Kumbaracı50’de “Cam Adımlar” bugün 20.30, “444” yarın 20.30, “Kıyıya Oturmanın Böylesi” çarşamba 20.30, “Bugün hiçbir şey…” perşembe 20.30, “Hakiki Gala” cuma 20.30, “Sen Balık Değilsin ki” cumartesi 20.30, “Lahana Sarma” pazar 13.00. (0 212 243 50 51)

■ Dot’ta DOT’un yeni oyunu Öksüzler Dotmarsta Salonu’nda perşembe, cuma, cumartesi 21.00, pazar 17.00 (0 212 232 44 40)

■ Kenter Tiyatrosu’nda Kenter Oyuncuları “Ölümüne” çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.00. (0 212 246 3589)

■ Semaver Kumpanya’nın “Paki ve Sevgi Çiçekleri” oyunu cumartesi 12.00, “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” pazar 15.00’te Çevre Tiyatrosu’nda. (0 212 585 59 35)

■ Tiyatro Kedi’nin “Koca Sinan” oyunu perşembe 20.30 Caddebostan Kültür Merkezi’nde. “Kaplan Maplan” perşembe, cuma, cumartesi 13.00, “Don Kişot” cuma 20.30 Tiyatro Kedi Blackout Sahnesi’nde. (0 212 257 79 36)

■ Duru Tiyatro’da “Sondan Sonra” cumartesi 20.45, pazar 16.00. (0 216 338 56 36)

■ İkincikat’ta bugün “Tetikçi”, yarın ve pazar “Cam Yapraklar”, “Yalnız Batı” çarşamba, “Yok Oğlum, Biz Evdeyiz” perşembe, “Aut” cuma, cumartesi saat 21.00’de. (0 212 292 32 47)

■ Maya Sahnesi’nde “Ford Mach 1 Bağdat Caddesi’nde” salı 20.30, “U.C.B” çarşamba 20.30, “Eleni’den Mektuplar” perşembe 20.30, “Üstü Kalsın” cuma 20.30, “Moliere Efendi” cumartesi 16.00, “Psikoz” pazar 18.00. (0 212 252 74 52)

Ankara

■ Akün Sahnesi’nde, “Fosforlu Cevriye” 24-29 Ocak tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Gizler Çarşısı” 31 Ocak’ta ve 1-5 Şubat tarihleri arasında, cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de. (0 312 427 19 71)

■ Altındağ Tiyatrosu’nda, “Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun” 24-29 Ocak tarihleri arasında, cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Kafes Arkasında” 31 Ocak’ta ve 1-5 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de. (0 312 316 59 02)

■ Büyük Tiyatro’da, “Kerbela” 24 Ocak’ta saat 20.00’de, 29 Ocak’ta saat 15.00’te, “Genç Osman” 3 Şubat’ta saat 20.00’de, 5 Şubat’ta saat 15.00’te. (0 312 324 22 10)

■ Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, “Narnia Günlükleri/gençlik oyunu” 24, 27, 28 Ocak’ta saat 19.00’da, 25, 26, 29 Ocak’ta saat 15.00’te, “Benim Tatlı Meleğim/çocuk oyunu” 5 Şubat’ta saat 11.00’de, “Barış” 31 Ocak’ta ve 1-4 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de. (0 312 240 00 91)

■ Küçük Tiyatro’da, “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” 24-28 Ocak tarihleri arasında, cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Figaro” 31 Ocak’ta ve 1-4 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Keloğlan Keleşoğlan/çocuk oyunu” 29 Ocak’ta ve 5 Şubat’ta saat 11.00’de. (0 312 311 11 69)

■ Oda Tiyatrosu’nda, “Krem Karamel” 24-28 Ocak tarihleri arasında saat 18.30’da, “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” 31 Ocak’ta ve 1-4 Şubat tarihleri arasında saat 18.30’da. (0 312 311 11 69)

■ Stüdyo Sahne’de, “İşte Baş, İşte Gövde, İşte Kanatlar” 24, 27 Ocak’ta saat 20.00’de, 29 Ocak’ta saat 15.00’te, “Üç Yönetmen Üç Oyun” 31 Ocak’ta ve 3 Şubat’ta saat 20.00’de, 5 Şubat’ta saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)

■ İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, “Orkestra” 28 Ocak’a dek cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de, “Yastık Adam” 1 ve 2 Şubat’ta saat 20.00’de, 4 Şubat’ta saat 15.00’te. (0 312 397 30 24)

■ Şinasi Sahnesi’nde, “Sırça Kümes” 31 Ocak’ta saat 20.00’de, 1-5 Şubat tarihleri arasında cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de, pazar günleri saat 15.00’te, diğer günlerde de saat 20.00’de. (0 312 467 17 44)

■ Mavi Sahne’de, “Oyunun Oyunu” 25, 26 ve 27 Ocak’ta saat 20.00’de, “Tuluatmasyon/Her şey doğaçlama komik gösteri” 28 Ocak’ta saat 20.00’de, “Hiç/Neyzen Tevfik” 29 Ocak’ta saat 17.00’de, “Cin Fikir/Her şey doğaçlama çocuk oyunu” 28 ve 29 Ocak’ta saat 12.00’de. (0 312 241 02 33)

■ Ankara Sanat Tiyatrosu’nda, “Zübük” 25 ve 27 Ocak’ta saat 20.00’de, 29 Ocak’ta saat 15.30’da, 28 Ocak’ta saat 18.30’da, “Sihirli Parmaklar/çocuk oyunu” 28 ve 29 Ocak’ta saat 13.00’te. (0 312 417 76 76)

■ Tiyatro Tempo’da, “Tozlu Kitaplar/çocuk oyunu” 28 Ocak’ta saat 13.00’te, “İyi ki Doğdun Karagöz” 29 Ocak’ta saat 13.00’te. (0 312 232 32 92)

Adana

■ Adana Devlet Tiyatrosu, Orhan Kemal’in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, “Murtaza” adlı oyunu bu hafta da sahneleyecek. Oyunda Hakan Elmasoğlu, Boğaçhan Sözmen, Devrim Evin, Barış Özkan, Mazlum Taşkıran, Saliha Özkanlı, Yeliz Tekman, Ayşin Çukadar, Yaşar Bayram Gül, Özgür Onur Damar, Ömer Bertan, Recep Kekil, Burak Erol, Çağlar Tekman ve Sabahattin Nazik rol paylaşıyor. 1940’lı yıllarda savaş sonrası göç almaya başlayan Adana’nın bir gecekondu mahallesinde, Alasonya’dan gelen Bekçi Murtaza ve ailesinin öyküsünün anlatıldığı ölümsüz eser, yarından itibaren hafta içi her gün 20.00’de, cumartesileri 15.00 ve 20.00’de sahneleyecek. ADT oyuncuları, Muzaffer İzgü’nün yazdığı ve Boğaçhan Sözmen’in yönettiği “Sınır” adlı oyunu fuaye sahnede çarşamba, perşembe ve cuma günleri 18.00’de sunmayı sürdürürken, Harun Özer’in yazdığı ve Ebru Kara’nın yönettiği, “Kayıp Bolluk Ülkesi” adlı çocuk oyunu da yine pazar günleri 11.00, çarşamba günleri ise 14.00’te küçük seyirciler için sahnelenecek. (0322 3523355)

Müzik

İstanbul

■ ‘Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde bugün saat 20.00’de “Borusan Quartet – Türk Bestecileri Gecesi” konseri izlenebilir. (0 216 346 15 31)

■ ‘Babylon’da bugün saat 19.00’da “Social Inclusion Band – Düşler Akademisi”, yarın saat 21.30’da “Lokal Anestezi – Konuk: Kenan Doğulu”, çarşamba günü saat 21.30’da “Freddie Mercury & Queen Live Tribute by Cingi”, perşembe günü saat 21.30’da “BaBa ZuLa”, cuma günü saat 23.00’te “Büyük Ev Ablukada”, cumartesi günü saat 22.00’de “Oldies But Goldies 2 Mekânlı Parti” konseri izlenebilir. (0 212 292 73 68)

■ ‘Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bugün saat 22.30’da “Deniz Demiröz”, yarın saat 22.30’da “Hayal Bekçisi”, çarşamba günü saat 22.30’da “Dilemma” ve saat 23.59’da “İskender Paydaş”, perşembe günü saat 22.30’da “Ete Kurttekin”, cuma günü saat 22.30’da “Aslı Gökyokuş” ve saat 23.59’da “Ebru Üstüntaş”, cumartesi günü saat 23.59’da “Soul Stuff” konseri izlenebilir. (0 212 244 25 58)

■ ‘Jolly Joker Balans’ta yarın saat 21.00’de ve cumartesi günü saat 22.00’de “Halil Sezai”, çarşamba günü saat 21.00’de “Cem Adrian”, perşembe günü saat 21.00’de “Karmate”, cuma günü saat 22.00’de “Duman” konseri izlenebilir. (0 212 249 07 49)

■ ‘Akbank Sanat’ta yarın ve çarşamba günü saat 20.00’de “Carmen Lundy” konseri izlenebilir. (0 212 252 35 00)

■ ‘İş Sanat Kültür Merkezi’nde yarın saat 20.00’de “Şevval Sam”, cumartesi günü saat 20.00’de “Academy of St Martin in The Fields” konseri izlenebilir. (0 212 316 10 83)

■ ‘Ghetto’da çarşamba günü saat 21.30’da “Jehan Barbur”, perşembe günü saat 21.30’da “Mabel Matiz”, cuma günü saat 22.30’da “Café Aman İstanbul”, cumartesi günü saat 22.30’da “Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars” konseri izlenebilir. (0 212 251 75 01)

■ ‘Salon’da çarşamba günü saat 21.30’da “Four in the Pocket”, cuma günü saat 22.30’da “Athena”, cumartesi günü saat 22.30’da “Robots in Disguise” konseri izlenebilir. (0 212 334 07 52)

■ ‘Borusan Müzik Evi’nde perşembe günü saat 20.00’de “Furkan Özyazıcı”, cuma günü saat 21.30’da “Ozan Musluoğlu Quartet Feat. Meltem Ege”, cumartesi günü saat 21.30’da “Trio Elf” konseri izlenebilir. (0 212 336 32 80)

■ ‘Pera Müzesi’nde “Oda Müziği Konserleri” kapsamında perşembe günü saat 20.30’da “Semplice Quartet” konseri izlenebilir. (0 212 334 99 00)

■ ‘Bronx’ta cuma günü saat 21.00’de “Long Distance Calling”, cumartesi günü saat 21.00’de “Pilli Bebek” konseri izlenebilir. (0 212 293 53 98)

■ ‘Roxy’de cuma günü saat 21.30’da “The Jimi Hendrix Show feat Leon Hendrix” konseri izlenebilir. (0 212 249 12 83)

■ ‘Bostancı Gösteri Merkezi’nde cumartesi günü saat 21.00’de “Gazino Show 2” konseri izlenebilir. (0 216 384 72 10)

■ ‘Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da pazar günü saat 19.00’da “İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası” konseri izlenebilir. (0 212 373 11 00)

Ankara

■ CSO Konser Salonu’nda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) şef İbrahim Yazıcı yönetiminde vereceği, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’ın solist olarak yer alacağı “Ulvi Cemal Erkin’in Ölümünün 40. Yılı Anma Konseri”, 26 ve 27 Ocak’ta saat 20.00’de, şef Rengim Gökmen yönetiminde vereceği, Stefan Dohr’un (korno) solist olarak katılacağı konser 2, 3 Şubat’ta saat 20.00’de. (0 312 309 13 43)

■ Bilkent Konser Salonu’nda, Bilkent Senfoni Orkestrası’nın şef Gennady Rozhdestvensky yönetiminde vereceği, dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’in ve Viktoria Postnikova’nın (piyano) solist olarak katılacağı konser, bugün ve yarın saat 20.00’de.  (0 312 290 17 75)

Gösteri Söyleşi

İstanbul

■ ‘Fulya Konser Salonu’nda yarın saat 20.00’de “Seyahatname 2” adlı modern dans gösterisi sahnelenecek. (0212 252 11 11)

■ ‘Akbank Sanat’ta koreograf ve dansçı Korhan Başaran’ın cuma günü saat 18.00’de dans gösterisi izlenebilir. (0212 275 01 45)

■ ‘Bostancı Gösteri Merkezi’nde yarın ve çarşamba günleri “Çin Masalı” adlı akrobasi gösterisi sahnelenecek.

(0216 384 72 11)

■ ‘İKSV Salon’da Allianoi kazı başkanı Ahmet Yaraş yarın “Allianoi’nin Ardından” başlıklı konuşma yapacak. (0212 334 07 00)

■ ‘Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit’ etkinliği kapsamında Levent Kültür Merkezi’nde çarşamba günü saat 19.00’dan itibaren “Son Amazon” ve “Ben Geldim Gidiyorum” belgeselleri gösterilecek.
(0212 325 73 71)

Opera Bale

İstanbul

■ ‘Kadıköy Süreyya Operası’nda perşembe günü saat 20.00’de, cumartesi günü saat 16.00’da “Don Kişot” adlı bale gösterisi sahnelenecek. Pazar günü saat 11.00’de ise “Bremen Mızıkacıları” adlı çocuk müzikali seslendirilecek. (0216 346 15 31)

Ankara

■ Opera Sahnesi’nde, “Macbeth/opera” 25 Ocak’ta saat 20.00’de, “Harem/bale” 26 Ocak’ta saat 20.00’de, “Gecenin Rengi/modern dans” 31 Ocak’ta saat 20.00’de. (0 312 324 68 01)

■ Operet Sahnesi’nde, “Bir Tenor Aranıyor/müzikal komedi” 24 Ocak’ta saat 20.00’de, “Özsoy Quartet/konser” 31 Ocak’ta saat 20.00’de. (0 312 324 68 01)

■ Leyla Gencer Sahnesi’nde, “Sihirli Dünya/çocuk müzikali” 29 Ocak’ta saat 11.00’de. (0 312 324 68 01)

Mersin

■ Mersin Devlet Opera ve Balesi, daha önce de sahnelediği, Ahmet Adnan Saygun’un bestesi, “Yunus Emre Oratoryosu”nu perşembe günü 20.00’de bir kez daha seslendirecek. MDOB sanatçıları cuma günü 20.00’de de, Reşat Nuri Güntekin’in, ölümsüz eserinden uyarlanan “Çalışkuşu” balesini sanatseverlere sunacak. (0324 2379130)
Kyn. :  http://www.cumhuriyet.com.tr