Fazıl Say Bodrum’da büyüledi

Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle gerçekleşen 14. Bodrum Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, Yürüyen Köşk resitali ile izleyicileri büyüledi.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin’in katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali ikinci akşamında dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ı ağırladı. Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle olağanüstü başarı yakalayan; kayıt çalışmaları, müzikal işbirlikleri ve besteleriyle uluslararası platformda isim yapan Fazıl Say, D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde yaklaşık 5 bin müzikseverle buluştu.

Konseri; Türkan Sabancı, Hüsnü Özyeğin, Ayşegül Dinçkök, Hasat Arat, İlker Başbuğ gibi iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri izledi.

25 yılı aşkın bir süredir klasik müzik dünyasında eşine ender rastlanan bir sanatçı olarak tanımlanan Fazıl Say resitalinin ilk yarısına Chopin’e ‘özgü bir tür olan “gece müzikleri” Noktürn’lerle başladı. Ardından Beethoven’ın en sevdiği sonatı olan Opus 57 “Appassionata” ile devam etti.

Konserin ikinci yarısında ise Say, solo piyano için bestelediği ‘Kara Toprak op.8’ve Atatürk’e ithaf ettiği “Opus 72 Yürüyen Köşk” adlı yapıtlarıyla izleyicilere duygu dolu dakikalar yaşadı. Tarihe gömülmüş ve çıkarılmayı bekleyen anılara piyanist olarak ustalıklı bir yorum, besteci olarak ise hayat veren Fazıl Say, Yürüyen Köşk adlı yapıtıyla Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün değerli hikâyesini Bodrum Müzik Festivali’ne taşıdı.

Festivalde gündüzden geceye kesintisiz müzik
14. yılında bir ilke imza atarak sanatçıların samimi işbirliğinden doğan uyumu bir müzik ziyafetine dönüştüren Bodrum Müzik Festivali, Aksam Konserleri’nin yanı sıra Gece Konserleri serisini de başlattı. Sabah Konserleri’yle başlayan festival, Günbatımı, Aksam ve Gece Konserleri’yle müzikseverleri fethediyor. D-Marin Turgutreis Amfitiyatro Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirilen Günbatımı Konserleri’nin ilkinde, ülkemizin saygın keman virtüözlerinden Sevil Ulucan ve seçkin festivallerin düzenli konuğu olan viyolonsel sanatçısı Hillel Zori, müzikseverlere Ravel, Bartók ve Halvorsen’ın yapıtlarını kapsayan bir programla keyifli dakikalar yaşattı.

Bodrum Müzik Festivali’nin ikinci gününde Sabah Konserleri kapsamında Gümüşlük Festivali Akademisi’nin ustalık sınıflarına katılan başarılı genç sanatçılar, Şevket Sabancı Parkı’nda Bodrumlularla buluştu. Genç sanatçıların dinletisi yoğun ilgi gördü.

Festival, sanatın farklı dallarıyla renklendi
Festival’de Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki, festival kapsamında D-Marin Turgutreis Marina Turkcell Sahnesi’nde sergileniyor.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi de yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Festivalde “Sinemada Müzik” gösterimleri
Festival kapsamında “Sinemada Müzik” başlığı altında Suyun Sesi, D-Marin Turgutreis’te bulunan Cinemarine’de gösterildi ve yoğun ilgi gördü.

Fazıl Say’ın Yürüyen Köşk resitali sizleri bekliyor

Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle gerçekleşen 14. Bodrum Müzik Festivali, 5 Ağustos Pazar akşamı, Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılı temsilcisi Fazıl Say’ın vereceği “Yürüyen Köşk” resitali ile Bodrum izleyicisini büyülemeye hazırlanıyor.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali, ikinci akşamında, dünyanın dört bir yanında verdiği konserler, olağanüstü başarılara imza atan kayıt çalışmaları, gerçekleştirdiği müzikal işbirlikleri ve besteleriyle tanınan Fazıl Say’ı ağırlayacak.

Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali’nde müzikseverler ile buluşacak olan Fazıl Say, 5 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde olacak. 25 yılı aşkın süredir klasik müzik dünyasında eşine ender rastlanan bir sanatçı olarak tanımlanan Fazıl Say; ‘Yürüyen Köşk’ resitalinin ilk yarısına Chopin’e özgü bir tür olan “gece müzikleri” Noktürn’lerle başlayacak ve ardından Beethoven’ın en sevdiği sonatı olan Opus 57 “Appassionata” ile devam edecek.

Konserin ikinci yarısında ise Say, solo piyano için bestelediği ‘Kara Toprak op.8’ ve Atatürk’e ithaf ettiği “Opus 72 Yürüyen Köşk” adlı yapıtlarıyla birlikte izleyiciler duygu dolu dakikalar yaşatacak. Tarihe gömülmüş ve çıkarılmayı bekleyen anılara piyanist olarak ustalıklı bir yorum, besteci olarak ise hayat veren Fazıl Say, Yürüyen Köşk adlı yapıtıyla Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün değerli hikâyesini Bodrum Müzik Festivali’ne taşıyor.

Festival, sanatın farklı dallarıyla genişledi
2005 yılından bu yana yapılan ve dünyada bir marinada gerçekleştirilen ilk festival olma özelliği taşıyan Bodrum Müzik Festivali kapsamında bugüne kadar 4 bini aşkın müzisyen 121 konserde 200.000’den fazla müzikseverle buluştu. Türkiye’de bugüne kadar açık havada kurulmuş ikinci en büyük sahneye sahip festivalde yaklaşık 600 kişi görev alıyor.

Festival kapsamında ayrıca Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki D-Marin Turgutreis Marina’da sergilenecek.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi de yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerle buluşacak.

14. Bodrum Müzik Festivali’nde kuzey rüzgarı

Müzik tutkunlarının heyecanla beklediği 14. Bodrum Müzik Festivali 4 Ağustos’ta kapılarını açıyor. Beş gün boyunca birbirinden değerli ulusal ve uluslararası sanatçıyı konuk edecek festivalin en son konseri bu yıl kuzeyli sanatçı ile yapılacak. Tam bir 21. Yüzyıl sanatçılı olarak adlandırılan İzlandalı piyanist Víkingur Ólafsson, Deutsche Grammophon’dan çıkan Philip Glass: Piano Works albümünden bir seçkiyle, 8 Ağustos Çarşamba akşamı The Marmara Bodrum’un eşsiz manzarasında müzikseverlerle buluşacak.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali, 4 Ağustos – 8 Ağustos 2018 tarihleri arasında Bodrumlulara ve misafirlerine benzersiz bir müzik şöleni sunacak.

Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali’nin bu yılki kapanış konseri kuzeyli bir müzik dâhisine emanet. New York Times tarafından “İzlanda’nın Glenn Gould’u” olarak nitelendirilen piyanist Víkingur Ólafsson, geçtiğimiz yaz İstanbul Müzik Festivali’nde izleyicilere büyüleyici bir Bach Goldberg Varyasyonları dinlettirdikten sonra, bu yaz Bodrum Müzik Festivali’nin yeni serisi olan Gece Konserleri’nde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ólafsson, 20. yüzyılın en çok tanınan ve konuşulan bestecisi Philip Glass’ın 80. yaşı için Deutsche Grammophon’dan çıkan Philip Glass: Piano Works albümünden bir seçkiyle, 8 Ağustos Çarşamba 23.15’te The Marmara Bodrum’da müzikseverlerle buluşacak.

Halen İsveç’te Vinterfest ve kurucusu olduğu, ödüllü Reykjavík Midsummer Music Festival festivallerinin sanat yönetmenliğini yapan Ólafsson, gerçek bir 21. yüzyıl sanatçısı olarak tanımlanıyor. Tutkulu bir müzikalite, etkileyici virtüözite ve entelektüel meraktan oluşan nadir bir kombinasyona sahip Ólafsson, 2016 yılında uluslararası müzik sahnesini aydınlatmadan önce ülkesindeki tüm büyük ödülleri kucakladı. Falcon Nişanı’nın yanı sıra, İzlanda Müzik Ödülleri ve İzlanda İyimserlik Ödülleri’nde “Yılın Müzisyeni” dahil olmak üzere dört ödül aldı.

2016’da Deutsche Grammophon’un seçkin bir sanatçısı olmak üzere yayımcı ile anlaşan Ólafsson’ın Philip Glass’ın etütlerinden oluşan CD kaydı Ocak 2017’de raflarda yerini aldı ve bu albümle Gramophone tarafından “nefes kesen parlaklıkta bir piyanist” olarak nitelendirildi. Sanatçı, bundan önce kendi plak şirketi Dirrindí’den üç albüm daha yayımlamıştı. Ólafsson’ın bir sonraki albüm çalışması ise, Bach’ın piyano eserlerini kapsayacak ve bu albüm Eylül ayında dinleyicilerle buluşacak.

Festival, sanatın farklı dallarıyla genişledi
2005 yılından bu yana yapılan ve dünyada bir marinada gerçekleştirilen ilk festival olma özelliği taşıyan Bodrum Müzik Festivali kapsamında bugüne kadar 4 bini aşkın müzisyen 121 konserde 200.000’den fazla müzikseverle buluştu. Türkiye’de bugüne kadar açık havada kurulmuş ikinci en büyük sahneye sahip festivalde yaklaşık 600 kişi görev alıyor.

Festival’de Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki festival kapsamında D-Marin Turgutreis Marina’da sergilenecek.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi de yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerle buluşacak.