Okullarda halk oyunları dersi veriyoruz

Özellikle çocukların özgüveninin arttıran, aynı müzikte toplu halde aynı hareketleri yaparak, aynı komutta hareket etmelerini, bütünleşmelerini sağlayan halk oyunları her eğitim öğretim döneminde okullarda mutlaka öne çıkan faaliyet dalları arasında yer alıyor.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BEYİN VE KAS KOORDİNASYON GELİŞİMİ İÇİN ŞART
Halk oyunları sayesinde erken çocukluk dönemi içindeki çocuklar; sağ ayak, sol ayak, sağa dönüş, sola dönüş kavramını, sayı sayarak ayak hareketlerini yapmayı öğrenir. Bütün bunları oturttuktan sonra hem sayan, hem hareketi yapan hem de şekil yapan çocukların beyin ve kas koordinasyonlarının gelişimi daha çabuk tamamlamaktalar.

Yalnızca erken çocukluk döneminde değil, çocukluk, ergenlik ve yetişkinlikte de halk oyunları derslerinin yeri büyük. Disiplin, sorumluluk bilincini geliştiren halk oyunları, yapılan grup çalışmalarıyla da içine kapanık veya dikkat sıkıntısı yaşayan bireylerin de sosyalleşmesini sağlıyor.

Ülkemiz halk oyunları bakımından hem zengin kültürümüzün hem de coğrafi konumumuzun etkisiyle çeşitlilik göstermekte. Karşılama, horon, zeybek, halay, bar, kaşıklı karşılamalar gibi pek çok yöresel oyunumuz mevcut. Bu çeşitliliği gelecek nesillere aktarmak Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği olarak bizim görevlerimizden biri.

Gerek velilerin gerekse de okulların bu konuda duyarlı davranıp mutlaka halk oyunları derslerini arttırmaları gerekiyor. Eğer sizde halk oyunları derslerimizden yararlanmak istiyorsanız mutlaka bizi arayarak eğitim programları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İletişim: Deniz İME 0553 465 50 36