Nerede Olursanız Olun; Türkiye ‘de Sanatla Olun !

Türkiye’nin neresinde olursanız olun daima sanatla olun. Sizler için ülkemizde sanat faaliyetlerini derlemeye çalıştık.  Kadro yetersizliğinden dolayı haberin içinde yer alamayan etkinlik, sergi, gösteri, oyun v.b. tüm sanat etkinlikler için özür diliyoruz.  Sizlerde etkinliklerinizi duyurmak istiyorsanız yapmanız gereken sadece programınızı ve görselinizi [email protected] elektronik posta adresine göndermek. Sanatla kalın.

-ZONGULDAK-

Zonguldak’ta kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bursa Devlet Tiyatrosu, “Bu da Benim Karım” adlı tiyatro Oyununu sergileyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu, Sandberg ve Firner’in yazdığı, Hale Kuntay’ın çevirdiği, Bora Özkula’nın yönettiği, “Bu da Benim Karım” adlı 2 perdelik komedi Oyununu 24-25 Şubat tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’ndeizleyenlerle buluşturacak.

Berrin Balkanlar, Jale Çiçek, Taner Turan, Süheyla Zeybek, Muharrem Dalfidan ve Ayşe Dinç’in rol aldığıOyun, hayatın içinden bir güldürmece sunuyor. Oyunda, çalıştığı fabrikasında her on dakikada bir kamyondan hamile elbisesi çıkan, hali vakti yerinde olan bir kişi ve güzel ama artık güzelliği ve kadınlığınıunutmuş olan eşi anlatılıyor.

-SAMSUN-

Samsun Devlet Opera ve Balesi bu hafta, “Seslerle Anadolu” adlı müzikli gösteri ve senfonik konserle seyirci karşısına çıkacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi bu hafta, “Seslerle Anadolu” adlı müzikli gösteri ve senfonik konserleseyirci karşısına çıkacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, bugün 20.00’da “Seslerle Anadolu” isimli müzikli gösteriyle seyircikarşısına çıkacak.

Çarşambayı Sel Aldı, Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim, Allı Turnam, Beyaz Giyme Söz Olur, Amman Avcı, Geçti Dost Kervanı, Bolu Beyi, Çökertme, Hekimoğlu, Yüksek Yüksek Tepelere gibi pek çok türkünün görsel ögeler ve danslarla hayat bulduğu Seslerle Anadolu, orta Oyunu geleneği ile sahneye taşınıyor. Karadeniz türkülerinden Ege zeybeğine,

İstanbul şarkılarından Mevlana’ya, Karagöz Hacivat’tan Köroğlu’na uzanan geniş bir yelpazeyi barındıran Seslerle Anadolu’nun dekor ve kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, koreografisini Özden Aktürk, müzik düzenlemelerini Ali Aykaç yaptı, Mehmet Yılmaz sahneye koydu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi ayrıca, 25 Şubat Cumartesi günü Samsunlu müzikseverler için senfonik konser verecek. Orkestra şefliğini T.Gaglıardo Varas’ın yaptığı konserde, seçkin eserler seslendirilecek.

Samsun Gazi Sahnesinde  bugün ve yarın saat 20.00’da Samsun Seyir Tiyatrosu’nca hazırlanan “Vay Başımıza Gelenler” adlı Oyun seyirciyle buluşturulmaya devam edecek. Günlük hayatımızdaki ilginç olayların komik bir dille anlatıldığı ve Öner Yıldırım’ın sahneye koyduğu Oyunun müziklerini Sertaç Batkın yaptı.

Düşevi Oyuncuları, Gazi Sahnesi’nde, Samsun’da bir süredir uygulanan “Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi”ne dikkat çekmek amacıyla kadın hikayelerinin anlatıldığı üç Oyununu ücretsiz olarak sahneleyecek. Düşevi Oyuncuları, 26 Şubat Pazar günü “Anadolu Kadınları”, 27 Şubat Pazartesi günü “Süreyya”, 28 Şubat Salı günü de “3. Sayfadan Kadın Hikayeleri” isimli Oyunları seyirciyle buluşturacak.

Samsun Söz Sanat Merkezi de, 29 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’da, “Geç Kalanlar” adlı Oyunu sahneleyecek.

Evlilik içinde yapılan hatalar, zamanla çiftlerin birbirine yabancılaşması ve modern dünyada kadın erkek ilişkilerinin karşılıklı özensizlik yüzünden bitmesinin anlatıldığı Oyunu Pervin Ünalp yazdı, Suat Özgültekin sahneye koydu.

 

-ORDU-

Ordu Sanat Evi’nde (ORSEV), yarın akşam ve 27 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’da “Hangisi Karısı” adlıOyun, seyirciyle buluşturulacak.
Ray Cooney’in yazdığı Oyunda, birbirinden habersiz iki ayrı karısı olan bir adamın geçirdiği trafik kazası sonrası sırrının ortaya çıkması tehlikesi karşısında yaşadığı komik olaylar anlatılıyor.

Dekor tasarımını Necmi Oğuz’un yaptığı Oyunu, Mustafa Kırca sahneye koydu.

-ÇORUM-

Turne sahnesi olarak hizmet veren Çorum Devlet Tiyatrosu’nda, yarın 20.00’da ve 25 Şubat Cumartesi günü 14.00 ile 20.00 saatlerinde Ankara Devlet Tiyatrosu’nca hazırlanan “Elma Hırsızları” adlı Oyunsahnelenecek.

Faruk Erem’in yazdığı, Memet Baydur’un Oyunlaştırdığı ve Volkan Özgömeç’in sahneye koyduğu Oyunda, hukuk ve yasaların adil olması zorunluluğu, farklı sosyal çevrelerden insanların yaşanmış, gerçek hayat hikayeleriyle anlatıyor.

-TRABZON-

 

Trabzon Devlet Tiyatrosu, “Şahane Düğün” ve “Islıksever Max” adlı tiyatro oyunlarını sahnelemeye devam ediyor.

Robin Hawdon’un yazdığı, Özcan Özer’in Türkçe’ye çevirdiği, Hakan Çimenser’in yönettiği “Şahane Düğün” adlı oyunda, Başak Anat Özcan, Emre Ön, Birkan Görgün, Şebnem Dokurel Topçuoğlu, Banu Manioğlu ve Elif Şeker Saka rol alıyor.

Dekoru Işın Mumcu, kostümleri Fatma Görgü, ışık tasarımı Yüksel Aymaz’a ait oyun, bugün ve yarın saat20.00’da, 25 Şubat Cumartesi günü ise saat 15.00 ve 20.00’da Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Nikahının kıyılacağı günün sabahında, kaldığı otel odasında yanında hiç tanımadığı bir kadınla birlikte uyanan Bill’in yaşamından kesitler sunan oyunda, geceye dair hiçbir şey hatırlamayan Bill’in nişanlısı Rachel ile nikahının yapılacağı günde yaşanan karmaşa ve yanlış anlaşılmalar anlatılıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu, ayrıca “Islık Sever Max” adlı çocuk oyununu da sahneliyor.

Carsten Krüger ve Volker Ludwig’in yazdığı, Meriç Gök’ün Türkçeye çevirdiği ve Birkan Görgün’ün yönettiği “Islık Sever Max” adlı oyunda Emre Ön, Sinem Bilgin, Dalya Filmci, Birkan Görgün ve Yavuz Topçuoğlu rol alıyor.

Dekor ve kostümleri Aytuğ Dereli, ışık tasarımı Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu’ya aitoyun, 26 Şubat Pazar günü saat 13.30’da ve 29 Şubat Çarşamba günü ise saat 13.00’da Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Oyunda, her gün aynı işleri büyük bir can sıkıntısı içerisinde yapan beş arkadaşın her zamanki gibi aynı yerde, aynı bankta oturmaları ve o sırada oradan geçmekte olan bir oyuncunun kendilerine bir teklif sunmasıyla gelişen olaylar konu ediliyor.

“Emanetçi” adlı oyun Trabzon’da sahnelenecek. İclal Aydın, kendi hayatından kesitleri anlattığı tek kişilik performans gösterisini, Trabzon Devlet Tiyatrosu Atapark Haluk Ongan Sahnesinde sahneleyecek.

Aydın, 27 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de sevenleriyle buluşacak.

-ANKARA-

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 1 ve 2 Mart’taki konserlerinde ünlü piyanist Emre Şen’e eşlik edecek.

Orkestrayı Şef Vachtang Machavariani’nin yöneteceği konserde, Şen, Çaykovski’nin “1. Piyano Konçertosu” ile izleyici karşısında olacak. Konserde, CSO tarafından Şostakoviç’in “12. Senfoni”si seslendirilecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 25 Şubat Cumartesi günü keman sanatçısı Sasha Rozhdestvensky’ye eşlik edecek. Orkestrayı Şef Artun Hoinic’in yöneteceği konserde, Beethoven’ın “Leonore Uvertürü”, Glazunov’un “keman konçertosu” ile Şostakoviç’in “1. Senfoni”si yorumlanacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 19 Oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 5 eserle izleyiciyiselamlayacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro- 

Büyük Tiyatro: “Genç Osman”, yarın ve 26 Şubat’ta sahne alacak. Turan Oflazoğlu’nun kaleme aldığı yapıtın yönetmeni Şakir Gürzumar. Dekor tasarımını Sertel Çetiner’in, giysi tasarımını Gülümser Erigür’ün yaptığı eserin ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu’nun, müzikleri Can Atila’nın imzasını taşıyor. Eserde Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Ahmet Erkut, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, KayhanSarıgöllü, Uğur Kaya, Mine Medya Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent ve Füsun Akay başlıca rolleri paylaşıyor.

Ali Berktay’ın kaleme aldığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “Kerbela”, 28 Şubat’ta seyredilebilir. Dekortasarımını Murat Gülmez’in, kostümlerini Hale Eren’in hazırladığı eserin ışık düzeni Yakup Çartık’a ait. Eserde Rengin Samurçay, Aysel Çakar Kara, Ötüken Hürmüzlü, Gül Gökçe, Alpay Ulusoy, Erdinç Gülener, Serdar Kayaokay, Volkan Benli, Leyla Gülener, Nihat Hakan Güney, Ersin Ayhan, UmutKaradağ, Osman Nuri Ercan, Çetin Azer Aras ve Alper Tazebaş başlıca rolleri üstleniyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Türk tiyatrosunun klasiklerinden “Fosforlu Cevriye”, yarın ve 25 Şubat‘taizlenebilecek. Gülriz Sururi’nin Oyunlaştırdığı ve yönettiği eserin dekor tasarımını Hakan Dündar, kostümlerini Fatma Görgü yaptı. Işık düzeninin Yakup Çartık’ın gerçekleştirdiği eserin besteleri Atilla Özdemiroğlu’na ait. Fosforlu Cevriye’yi Feray Darıcı’nın canlandırdığı eserde, İsmet Numanoğlu, Ali Hakan Beşen, Engin Özsayın, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Dara Tan, Buket Türkyılmaz, Ömer Comba, Volkan İsmail Duru ve Zeynep Aytek Metin başlıca rollerde. Ünlü müzikal, eski kantocu, yeni randevucu Sümbül Dudu’nun evinde geçenleri neşeli bir dille anlatıyor.

“Benim Tatlı Meleğim”, yarın ve 26 Şubat’ta minik izleyicilerle buluşacak.

“Kantocu” müzikali, 28 ve 29 Şubat’ta sahnelenecek. Haldun Dormen’in yazıp yönettiği iki perdelik müzikalin dekor tasarımını Osman Şengezer, giysilerini Gül Emre, ışığını Osman Uzgören, müziğini Serpil Gülümser, dans düzenini Nebi Birgi üstleniyor. Oyunun müziğinin bestesi Serpil Günseli’ye şarkı sözleri iseZeynep Talu’ya ait. Müzikalde Çiğdem Aydın, Ali Hakan Beşen, Turgay Kılıç, Engin Özsayın, Buket Türkyılmaz, Kader İlhan, Hicran Yavuz, Zeynep Aytek, Koray Karaca, Ercan Eker, Güven Besimoğlu, Serap Doğan, Gönül Çetin, Volkan Özmana, Can Ağır Aksoy, Eylem Türkmen, Firdevs Aylin Tez, Gurur Çiçekoğlu, Celal Murat Usanmaz, Ayça Narlı, Nimet İrem Güler, Melike, Canal, Damla İlgün, Özgür Ayyıldız, Kübra Erdem, Yunus Sercan Çantay, Oğuzhan Oğuzu, Uğur Erbektaş, Gizem Taşkaya Pınar Berkmen, Berk Bozoğlu rol alıyor. Orkestra ise Kemal Günüç, Fikri Özdemir, Mehmet Haluk Kılıç, Atilla Kılıç, Selçuk Ovalı, Fahrettin Ünal, Ümmiye Özden Atalay, Kazime Neslihan Erten, Mertol Aytekin, Döndü Dulkadir’den oluşuyor.

Şinasi Sahnesi: “Soğuk Bir Berlin Gecesi” adlı Oyun, yarın, 25 ve 26 Şubat’ta seyirciyle buluşacak. Barış Eren’in yazıp yönettiği yapıtın dekor tasarımı Sinan Yardımedici’ye, kostümleri Günnur Orhon’a, ışık düzeni Zeynel Işık’a ait. Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş ve Mahmut Işık’ın rol aldığı yapıt, Avrupa’nın ortasında uygar bir kentte yabancı durumuna düşürülen, dışlanan ve ötekileştirilen Tarık’ın dramını işliyor.

Tennessee Williams’ın yazdığı, Can Yücel’in Türkçe’ye çevirdiği, Jason Hale’nin yönettiği “Sırça Kümes”, 28 ve 29 Şubat’ta sahnelenecek. Buhran döneminde Amerika’da geçen Oyunda, 1937’de St. Lois’de yaşayan parçalanmış bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabası anlatılıyor. Dekoru İnci Kangal, ışığı Yakup Çartık’a ait Oyunda Meltem Keskin Bayur, Orhan Özyiğit, İrfan Kılınç, Gülin Ersoy rol alıyor.

Küçük Tiyatro: Komedi türünün usta kalemi Fransız yazar Moliere’in “George Dandin”i, yarın ve 25 Şubat’ta izlenebilecek. Çevirisini Sema Kuray’ın yaptığı eser, konuk yönetmen Philip Boulay tarafından sahneye konulacak. Dekor ve kostüm tasarımını Jean-Guy Lecat’ın hazırladığı yapıtın ışık düzeni Ahmet Karademir’e ait. Yaşlı ve zengin bir köylü olan George Dandin ile aile baskısı sonucu evlenen genç ve soylu Angelique arasında baş gösteren aşk ve kıskançlık çatışmasının konu edildiği komedide, Bülent Çiftçi, Zeynep Yasa, Serpil Gül, Cebrail Esen, Meliha Savaş, Gürkan Görbil ile Hüseyin Baylan rol alıyor.

“Keloğlan Keleşoğlan”, 26 Şubat Pazar günü küçük izleyiciyle birlikte olacak.

Haldun Taner’in tanınmış tiyatro klasiği “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”, 28 ve 29 Şubat’ta sahne alacak. Semih Sergen’in yönettiği ve başrolünü üstlendiği eserin kostümleri Esra Selah’a, dekor tasarımı ise Nurettin Özkönü’ye ait. Işık düzenini Burhanettin Yazar’ın hazırladığı Oyunda, Semih Sergen’in yanı sıra Tunç Yıldırım, Faruk Günuğur, Eren Oray, Ümit Hasret Aslan, Mesude Yılmaz, Şirin Ergüven, Cengiz Aydoğan, Turgut Alkaçır, Müjde Hayat, Füsun Demirden, Halit Güngör ve Erdinç Tuncer rol alıyor. Yapıt, Fransız yazar Moliere’in ‘George Dandin’ Oyununu çalışan Tomas Fasülyeciyan tiyatro grubunun çektikleri sıkıntılar yüzünden Bursa’da valilik yapan Ahmet Vefik Paşa’nın yanına sığınmasını konu alıyor.

Akün Sahnesi: “Barış” adlı yapıt, yarın, 25 ve 26 Şubat’ta seyirciyle buluşacak. Aristophanes’in yazdığı, Yücel Erten’in çevirip, Oyunlaştırıp yönettiği eserin dekor tasarımı Hakan Dündar’a, giysileri Sevgi Türkay’a, ışığı Şükrü Kırımoğlu’na, müziği Cem İdiz’e ait. Eserde, Ali Fuat Davutoğlu, Zafer Güllü, Bilal Gürdere, Sabri Özmener, Murat Gökçe ve Ahmet Burak başlıca rolleri paylaşıyor.

Nikolay Vasiliyeviç Gogol’un “Bir Delinin Hatıra Defteri”, 28 ve 29 Şubat’ta sahnelenecek. Sylvie Luneau ile Roger Coggio’nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan’ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960’lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal’ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin’i Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner’in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık’ın, müzik, ses ve efekt tasarımı da Tayfun Gültutan’ın imzasını taşıyor.

Altındağ Tiyatrosu: “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun” adlı yapıt, yarın, 25 ve 26 Şubat’ta izlenebilecek. Hatice Meryem’in yazdığı, Funda Mete’nin Oyunlaştırıp yönettiği eserin dekoru Ceren Karahan’a, kostümleri Günnur Orhon’a, ışık düzeni Zeynel Işık’a ait. Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ve Özlem Gündoğdu’nun rol aldığı Oyun, çeşitli sosyal sınıflardan kadınların evliliklerinde ezilişlerinin öyküsü.

Faruk Erem’in yazdığı, Mehmet Baydur’un Oyunlaştırdığı, Volkan Özgömeç’in yönettiği “Elma Hırsızları”, 28 ve 29 Şubat’ta görülebilecek. Faruk Erem’in

“Bir Ceza Avukatının Anıları” adlı eserinden Mehmet Baydur tarafından Oyunlaştırılan eser, hukuk ve yasaların adil olması zorunluluğunu farklı sosyal çevrelerden insanların yaşanmış gerçek hayat hikayeleriyle anlatıyor. Dekor tasarımı Kerem Çetinel’e, ışığı Kazım Öztürk’e ait eserin müziği Cem İdiz imzasını taşıyor. Eserde, Ahmet Türkoğlu, Oktay Dal, Edip Tümerkan, Levent Şenbay, Tolga Çiftçi, Çağrı Evren Turan başlıca rolleri paylaşıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: Arthur Miller’in yazdığı, Yıldırım Türker’in dilimize çevirdiği, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “Orkestra” adlı yapıt, 25 Şubat’ta seyirci karşısına çıkacak. Dekoru Murat Gülmez’e, kostümü Hale Eren’e, ışığı Önder Arık’a ait eserde, Zeynep Hürol, Funda Gökgücü, Özlem Gür, Miraç Eronat, Aysın Işımer, Şeyda Akova Balcıoğlu, Mehmet Gökçer, Okay İrkören başlıca rolleri paylaşıyor.

“Yastık Adam”, 29 Şubat’ta izlenebilecek. Martin McDonagh’ın eserini İlham Yazar yönetti. Tolga Tekin, Mesut Turan, Murat Çıdamlı ve Buğra Koçtepe’nin rol aldığı yapıt, kurguyla gerçeğin birbirine karıştığı bir polisiye gerilim.

Stüdyo Sahne: “Bir Delinin Hatıra Defteri”, yarın ve 26 Şubat’ta seyredilebilir.

“İşte Baş, İşte Gövde, İşte Kanatlar” adlı Oyun, 28 Şubat’ta başkentli sanatseverlerle birlikte olacak. Sevim Burak’ın yazdığı, İskender Altın’ın yönettiği Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Funda Karasaç’a, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu’na ait. Funda Gökgücü ile Elvin Beşikçioğlu’nun rol aldığı iki kişilik ödüllü Oyun, iki kadının paylaştığı bir evde yaşananları konu ediniyor.

Oda Tiyatrosu: “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” adlı Oyun, yarın ve 25 Şubat’ta sahnelenecek. Nazlı Nihan Şenol’un yazdığı, Maral Üner’in yönettiği eserde Mehmet Ege ile Işıl Poyraz rol alıyor.

Zeynep Kaçar’ın yazdığı, Ünsal Coşar’ın yönettiği “Krem Karamel”, 28 ve 29 Şubat’ta izleyici karşısında olacak.

-Opera-bale- 

Opera Sahnesi: Mozart’ın ünlü eseri “Don Giovanni”, 25 Şubat’ta görülebilir. Dünyanın en çapkın adamı Don Juan’ın, gözüne kestirdiği son 3 kadının yaşamına mal olmasını işleyen Oyunu Yekta Kara sahneye koydu. Orkestra şefliğini Winfried Müller ve Sunay Muratov’un dönüşümlü olarak yaptığı eserde, koroyu Alessandro Cedrone yönetiyor. Dekoru Christian Floeren, kostümleri Şanda Zıpçı, ışığı Fuat Gök’e ait eserde Don Giovanni rolünü Eralp Kıyıcı ve Serkan Kocadere dönüşümlü olarak üstlenirken, Donna Anna rolünde Feryal Türkoğlu ve Seda Aracı, Don Ottavio rolünde Ayhan Uştuk, Şenol Talınlı ve Murat Karahan, II. Commendatore rolünde Mithat Karakelle ve Özgür Savaş Gençtürk, Donna Elvira rolünde Esin Talınlı ve Mehlika Karadeniz, Leporello rolünde Sabri Karabudak ve Kemal Yaşar, Zerlina rolünde Görkem Ezgi Yıldırım ve Burcu Soysev, Masetto rolünde Cem Beran Sertkaya ve Berkant Coşkun izleyici karşısına çıkıyor.

“Zorba” balesi 27 Şubat’ta sahne alacak.

Hazreti Yusuf ile ona sevgi duyan Züleyha’nın hikayesini anlatan Okan Demiriş’in “Yusuf ile Züleyha” operası, 29 Şubat Çarşamba günü görülebilecek. Aytaç Manizade’nin sahneye koyduğu eserde orkestrayı Winfried Müller yönetiyor. Yapıtın kostümleri Çimen Somuncuoğlu’nun, dekoru Kemal Çağda Çitkaya’nın imzasını taşıyor. Koreografisini Özge Ay’ın üstlendiği yapıtın ışık düzeni Tahsin Çetin’e ait. Yusuf’u Aykut Çınar ile Metin Turan’ın, Züleyha’yı Sayra Seyhan Geçim ile Seda Ayazlı’nın dönüşümlü olarak canlandırdığı eserde, Yakup rolünde Bülent Ateşoğlu ile Tuncay Doğu, Firavun rolünde Savaş Gençtürk ve Sabri Karabudak seyirci karşısına çıkıyor.

Operet Sahnesi: “Evlilik Senedi” isimli 1 perdelik komik opera, 26 Şubat Pazar günü izleyiciyle birlikte olacak.

Kamerhan Turan’ın piyano resitali 28 Şubat’ta izlenebilir.

-Konser- 

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 1 ve 2 Mart’taki konserlerinde ünlü piyanist Emre Şen’e eşlik edecek.

Orkestrayı Şef Vachtang Machavariani’nin yöneteceği konserde Şen, Çaykovski’nin “1. Piyano Konçertosu” ile izleyici karşısında olacak. Konserde, CSO tarafından Şostakoviç’in “12. Senfoni”si seslendirilecek.

BSO: Bilkent Senfoni Orkestrası, 25 Şubat Cumartesi günü keman sanatçısı Sasha Rozhdestvensky’ye eşlik edecek. Orkestrayı Şef Artun Hoinic’in yöneteceği konserde, Beethoven’ın “Leonore Uvertürü”, Glazunov’un “keman konçertosu” ile Şostakoviç’in “1. Senfoni”si yorumlanacak. 


-ESKİŞEHİR –

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda, “Keşanlı Ali Destanı”, “Palto”, “Dostum Şifo” ve “Açık Aile” oyunları sahnelenecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda, “Keşanlı Ali Destanı”, “Palto”, “Dostum Şifo” ve “Açık Aile” oyunları sahnelenecek.

Haldun Taner’in ölümsüz tiyatro eseri “Keşanlı Ali Destanı” oyununun yönetmenliğini, Kazım Akşar üstleniyor. Mert Kırlak, Gonca Yakut, Burcu Tutkun Oruç, Berkay Akın, Özgür Onan, Mete Ayhan, Tolga Tümer ve Mustafa Kılıkçı’nın rol aldığı oyun, 25 Şubat’ta saat 20.00’da, 26 Şubat’ta ise 18.00’da Sanat ve Kültür Sarayında sahnelenecek.

Nikolay Gogol’un yazdığı, Cemal Süreyya’nın çevirdiği, Erdal Küçükkömürcü’nün yönettiği “Palto” adlı oyunda, şehir tiyatrosu sanatçılarından Özlem Akdoğan, Basri Albayrak, Ali Eyidoğan, Emir İzci, Hakkı Kuş, Burcu Tutkun Oruç ve Serkan Sezgin rol alıyor. Oyun Tepebaşı Sahnesi’nde, 24-29 Şubat’ta saat 20.00’da sanatseverlerle buluşacak.

Oyuncu Emre Basalak tarafından yazılıp yönetilen “Dostum Şifo”da, İmren Şengel, Esma Yavuz ve Halil Ahmet Gökaydın rol alıyor. Ramazan Albayrak, Gökalp Mayakan ve Anıl Koç’un canlı müzik performansı eşliğinde, bir köpek ve bir çocuğun arkadaşlığının anlatıldığı sözsüz oyun, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesinde 28 Şubat’ta saat 11.00’de izleyiciye sunulacak.

İtalyan yazar Dario Fo’nun yazdığı, çevirisini Füsun Demirel’in yaptığı

“Açık Aile” adlı oyunu Tolga Tümer yönetiyor. Özlem Boyacı ve Korel Cezayirli’nin rol aldığı oyunda, kadın ve erkek ilişkileri farklı bir bakış açısıyla anlatılıyor. Oyun, Sultandere Sahnesi’nde yarın ve 28 Şubat’ta saat 20.00’da sahnelenecek.

 -İZMİR-

 

İzmir kültür sanat gündemi, sanatseverler için bu hafta da farklı seçeneklersunacak.

İzmir kültür sanat gündemi, sanatseverler için bu hafta da farklı seçenekler sunacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu haftaki konserini “Türk-Yunan Dostluk Haftası”etkinlikleri çerçevesinde verecek ve adını klasik müzik dünyasında duyurmayı başaran Yunan şef Alkis Baltas’ı ağırlayacak. Balkas yönetimindeki konserin solistliğini ise İzmirli keman sanatçısı Tuncay Yılmaz üstlenecek.

Sanatseverler, yarın akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki konserde, Balkas yönetiminde, Yılmaz’ın 1827 yapımı Giuseppe Marconcini kemanıyla Edward Elgar Chanson de Matin’ın “In Smirna” uvertürünün Baltas’ın orkastra düzenlemesini, Ulvi Cemal Erkin’in keman konçertosunu, Baltas’ın Divertimento adlı eseriyle ve Nikos Skalkottas’ın 4 Yunan Dansı eserlerini dinleyebilecekler.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ise bu hafta Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operası ile “Carmen Carmen’dir” müzikli oyununu izleyicilerine sunacak.

Mozart’ın 3 perdelik “Saraydan Kız Kaçırma” operası, 27 Şubat Pazartesi ve 29 Şubat Çarşamba akşamları, İZDOB’un Elhamra Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu operada dekorları Kaan Güreşçi, kostümleri ise Gülay Korkut hazırladı. Konusu 16. yüzyıldaİstanbul’da geçen operada, koroyu Ali Hoca, orkestrayı ise Selman Ada yönetecek.

İZDOB, 28 Şubat Salı günü ise Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde

“Carmen Carmen’dir” adlı müzikli oyunu sahneleyecek. Sezonun keyifli oyunlarından olan müzikalde, imkansızlıklar nedeniyle bir uzay dekoru içinde Carmen operasını sahnelemeye çalışan opera müdürü ve çevresindekilerin öyküsü mizahi dille anlatılıyor. Özlem Belkıs’ın yazdığı müzikal, İzmir’de Haldun Özörten’in yönetmenliğinde izleyiciyle buluşuyor.

-İZDT’de bu hafta- 

İzmir Devlet Tiyatrosu (İZDT), bu hafta 4 salonda perdelerini açacak.

Karşıyaka Oda Tiyatrosu, 28-29 Şubat akşamları, “Bir Garip Orhan Veli” adlı oyuna ev sahipliği yapacak. Tayfun Eraslan’ın yönettiği tek kişilik oyun, Orhan Veli’nin, Murathan Mungan tarafından derlenen şiirlerinden oluşuyor ve izleyiciyi kimi zaman gülümseten, kimi zaman da duygulandıran bir yolculuğa çıkarıyor.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde, 26 Şubat Pazar günü hariç, tüm hafta boyunca “Anam, Bacım, Avradım” isimli müzikli oyun sahnelenecek. Kadına şiddet konusunu çarpıcı dille aktaran oyun, 16 yaşından küçük izleyicilere önerilmiyor. Pazar gününü minik izleyicilere ayıran Ragıp Haykır Sahnesi, “İki Kova Su” adlı çocuk oyununa ev sahipliği yapacak.

Konak Melek Ökte Sahnesi, hafta boyunca “Henry ve Alice’in Gizli Yaşamı” ile perdelerini açacak. Aynı sahnede 26 Şubat Pazar günü ise “Edi’nin Annesi Nerede-” isimli çocuk oyunu sahnelenecek.

İZDT’nin Konak Sahnesi, tiyatroseverlere “Halktan Biri” adlı oyunu sunacak. Sam Bobrick’in yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın çevirdiği oyunu, Metin Oyman yönetiyor. Oyun, işini kaybetmiş, orta sınıftan, ülkesinin “hal ve gidişatından memnun olmayan” ve şikayetlerini ABD başkanlarına aralıksız yazdığı mektuplarla dile getiren Travis Pine’ın, FBI ajanlarının kapısını çalmasıyla değişen hayatını, mizahi dille anlatıyor.

-İzmir 10. Öykü Günleri bugün başlıyor-

Konak Belediyesinin düzenlediği, onur konuğu yazar Leyla Erbil olan 10. Öykü Günleri, bugün ve yarın çeşitli etkinliklere sahne olacak.

Öykü Günleri kapsamında Leyla Erbil, bugün Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde hayranlarıyla buluşacak, iki gün boyunca yazarlarla söyleşiler düzenlenecek.

Öykü Günleri, “Leyla Erbil’in Yazarlık Serüveni”, “Toplumsal Bellek, Yüzleşme ve Edebiyat”, “Başka Dilde Yazmak”, “Kısa Öykü”, “Edebiyatta Sansür”, “İktidar ve Mizah”, “Çizgi Roman ve Karikatür’ konulu söyleşilere ev sahipliği yapacak.

10. Öykü Günleri bünyesinde Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Sanat Galerisi’nde yarın “Karma Şık” isimli karma resim sergisi de açılacak.

-Sergiler, etkinlikler-

Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’nde Güler Çınar, Şengül Akdoğan sulu boya resim sergisi, ay sonuna kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Ressam Hülya Sezgin’in beşinci kişisel sergisi, Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi Prof. Dr. Türkan Saylan Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi, Mahmut Turgut’un “Dünya Çocukları” fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapıyor.

Atlantis Sirki, bugün, yarın ve 26 Şubat Pazar günü Karşıyaka Mavişehir’de olacak.

Karikatürist Aziz Yavuzdoğan’ın, 30. sanat yılı kapsamındaki “Yazısız Şeyler” isimli karikatür sergisini Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde bu hafta da gezilebilecek.

Sevilen grup Pinhani, yarın akşam Ooze Venue’de sahne alırken, İzmir Arena da Murat Boz’u hayranlarıyla buluşturacak.

-KONYA-

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), “Kulaktan Kulağa-Carrar Ana’nın Silahları”, “Güzel ve Çirkin” ile “Dört Köşe Palyaço” adlı oyunları izleyicisiyle buluşturacak.

 

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), “Kulaktan Kulağa-Carrar Ana’nın Silahları”, “Güzel ve Çirkin” ile “Dört Köşe Palyaço” adlı oyunları izleyicisiyle buluşturacak.

Dekoru Gül Emre, kostümleri Gülnur Orhon ve ışık düzenini Mehmet Yaşayan’ın yaptığı “Kulaktan Kulağa-Carrar Ana’nın Silahları” adlı oyunda Alpay Aksum, Şebnem Büyükkalkan, Gökçe Yurtsal, Doğan Doğru, Bengisu Gürbüzer Doğru, Feray Darıcı, Özgür Baş ve Hasan Tanılmış rol alıyor.

Kulakların duymak istediklerini mi yoksa her şeyi mi duyduğunu anlatan “Kulaktan Kulağa” ve iki çocuklu bir annenin savaş sırasındaki yaşamını anlatan “Carrar Ana’nın Silahları” bugün ve yarın saat 19.30’da, 25 Şubat Cumartesi ise saat 14.00 ve 19.30’da izleyicinin beğenisine sunulacak.

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), “Güzel ve Çirkin” adlı müzikal oyununu da sergileyecek.

Dekoru Aytuğ Dereli’ye, kostümleri Ceren Karahan’a ve ışık düzeni Hakan Özdemir’e ait oyunda, Nur Yazar, Tuncay Aynur, Ozan Çobanoğlu, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Ferdi Dalkılıç, Özlem Özkan, Nevra Sayar, Gonca Kunduzcu, Selin Genç, Çağatay Eker, Canan Kalkır ve Duygu Biçer rol alıyor.

Işıltılı şatoda yaşayan bir prensin, yaşlı bir dilenci kadın tarafından çirkin bir yaratığa çevrilmesinin ardından çirkin prensin, elindeki sihirli gülün son yaprağı dökülene kadar kendisini sevecek bir kızı bulması gerektiğini anlatan oyun, 26 Şubat Pazar günü saat 14.00’da KDT sahnesinde izlenebilecek.

Tamay Sayar ve Şekip Taşpınar’ın yazdığı çocuk oyunu “Dört Köşe Palyaço” ise 28 Şubat Salı ve 29 Şubat Çarşamba günü saat 10.30’da ve 14.00’da sanatseverlerle buluşacak.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, yarın Mevlana Kültür Merkezinde solistliğini Ufuk Yürüç’ün yaptığı Türk Sanat Müziği Konseri düzenleyecek.

 

-SAKARYA-

Sakarya’daki kültür ve sanat etkinliklerikapsamında “Değişen Türkiye’de ÖzgürlüğünSınırları” söyleşisi ve “Bu da benim karım” tiyatro oyunu vatandaşlarla buluşacak.

 

Sakarya’daki kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında “Değişen Türkiye’de Özgürlüğün Sınırları” söyleşisi ve “Bu da benim karım” tiyatro oyunu vatandaşlarla buluşacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılıaçıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerin devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

Şubat ayı kültür etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Bu akşam iki etkinlik birden Sakaryalılarla buluşuyor.Etkinliklerin ilki gazeteci Oral Çalışlar ve Reşat Çalışlar’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Değişen Türkiye’deÖzgürlüğün Sınırları’ söyleşisi ve Bursa Devlet Tiyatrosunun ‘Bu da benim karım’ oyunu.”

 

-ERZURUM-

 

Erzurum Devlet Tiyatrosu “Fermanlı Deli Hazretleri” oyunu ile “Fırtına” adlı çocuk oyununuseyirciyle buluşturacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu “Fermanlı Deli Hazretleri” oyunu ile “Fırtına” adlı çocuk oyununu seyirciylebuluşturacak.

Musahipzade Celal’in yazdığı, Münir Canar’ın yönettiği “Ferman Deli Hazretleri” adlı oyunda, Bahar Başar, Mehmet Yıldız, Ergin Özdemir, Gökhan Kocaoğlu, Serkan Kunter, Burak Altay ve Yasemin Bulun rol alıyor.

Sahnelenecek oyunda, din kullanılarak veya alet edilerek toplumda oluşan fırsatçılık, büyücülük gibi olumsuzluklar eleştiriliyor.

Oyun, bugün, yarın ve 25 Şubat‘ta 14.00 ile 19.30’da sahnelenecek.

William Shakespeare’nin yazdığı yönetmenliğini Kutay Sungar’ın yaptığı “Fırtına” adlı çocuk oyununda ise Emrah Keskin, Nazlı Palattaş, Levent Aras, Salih Bayraktar rol alıyor.

İntikam, erdem ve bağışlama üzerine bir maceranın anlatıldığı çocuk oyunu, 26 Şubat Pazar günü saat14.00’de izlenebilecek.

-ELAZIĞ-

Elazığ’da, Adana Devlet Tiyatrosu “Murtaza” adlı oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ise “Temiz Ev” adlı oyunu sahneleyecek.

Elazığ’da, Adana Devlet Tiyatrosu “Murtaza” adlı oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ise “Temiz Ev” adlı oyunu sahneleyecek.

Adana Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Orhan Kemal’in yazdığı kitaptan uyarlanan ve Günay Ertekin’in oyunlaştırdığı “Murtaza” adlı oyunu Işıl Kasapoğlu yönetiyor. Oyunun dekor tasarımı Seyhan Kırca’ya, giysi tasarımı İnci Kangal’a, ışık tasarımı ise İzzettin Biçer’e ait.

Oyunda, 1940’lı yıllarda savaş sonrası göç almaya başlayan Adana’nın gecekondu mahallesi Alasonya’ya gelen bekçi Murtaza’nın neşeli başlayıp, trajediyle biten öyküsü anlatılıyor.

Hakan Elmasoğlu, Boğaçhan Sözmen, Devrim Evin, Barış Özkan, Mazlum Taşkıran, Saliha Özkanlı, Yeliz Tekman, Ayşin Çukadar, Gülden Altınöz Gözen, Yaşar Bayram Gül, Ömer Bertan, Recep Kekil, Burak Erol, Çağlar Tekman, Özgür Onur Damar, Sabahattin Nazik, Gizem İşken ve Lale Kont’un rol aldığı komedi türündeki 2 perdelik oyun, bugün saat 20.00’de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Koro Binasında sahnelenecek.

-İstanbul Devlet Tiyatrosunun “Temiz Ev” adlı oyunu-

İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Sarah Ruhl’un yazdığı, İrem Aydın’ın çevirdiği, Kubilay Karslıoğlu’nun yönettiği oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner, giysi tasarımı Medine Yavuz, ışık tasarımı ise Enver Başar’a ait.

Temizlik yapmaktan nefret eden ve mükemmel esprinin peşinde olan Brezilyalı göçmen Matilde’nin, çalıştığı yerin ev sahibi cerrahın tedavi ettiği bir başka kadına aşık olup, karısından ayrılmasıyla her iki eve temizlik için gitmesi sonucu ilişki, aşk ve sevgi kavramlarının herkes açısından tekrar sorgulanmasını konu alan oyunda, Sema Çeyrekbaşı, Simay Tuna, Gülseren Gürtunca, Levent Güner ve Neslihan Arslan rol alıyor.

Oyun, 29 Şubat ve 1 Martta saat 20.00’de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Koro Binasında sahnelenecek.

-DİYARBAKIR-

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) yeni Oyunu “Titanik Orkestrası”yla izleyicileriniUmutlu olmaya davet ediyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) yeni Oyunu “Titanik Orkestrası”yla izleyicilerini Umutlu olmaya davet ediyor.

DDT Müdürü Orkun Gülşen AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon seyircileri için “Ak Kartalın Oğlu Gılgameş” ile “Nereye”, küçük seyircileri için ise “Kurnaz Avukat” ve “Oz Büyücüsü” Oyunlarını sahnelediklerini ifade ederek, sezonun beşinci Oyunu olarak ise Hristo Boyçev’in yazdığı, Zurap Sıkharulıdze’nin yönettiği “Titanik Orkestrası”nı izleyicileriyle buluşturacaklarını söyledi.

Geçen yıl sahneledikleri Oyunlarıyla birlikte repertuvarlarını daha geniş bir yelpazede sunduklarını anlatan Gülşen, DDT’nin sürekli çıtasını yükselttiğini kaydetti.

Gülşen, doğal Oyunculuğu savunan Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sıkharulıdze ile akademik bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Simgesel Oyunda karakterler gelmeyen bir treni beklemektedir. Bizim de hayatta çok arzuladığımız, çok istediklerimiz olmayacağını bile bile istemeye devam ederiz. Bu bekleyişi, yaşamın kıyısında kalmış insanların her şeye rağmen bekleyişlerini anlatıyor. Her şeye rağmen umutlarını kaybetmeyenleri anlatıyor. Umutsuzluk içinde yaşamak istemiyorsanız, hayal kurmalısınız ve kurduğunuz hayalde umutlarınızı görmelisiniz. Bu dünyada bir şeye bağlanarak,umutlarınızı yaşayabilirsiniz ve anlam kazanır umutlarınız. Yazarımız seçimi size bırakıyor ve

‘siz seçin.’ diyor. Biz bir şekilde seçtik ve onu anlatmaya çalıştık. Biz umuyoruz ya siz-”

Çevirisini Hüseyin Mevsim, dekor ve giysi tasarımını Esra Selah, ışık tasarımı da Suat Uçar’ın yaptığıOyunda, Ali Çelik, Uğur Çınar, Ozan Hafızoğlu, Pelin Tozkoparan ve Fatih Yurdakul rol alıyor.

Oyun, yarın Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde prömiyer yapacak.

-SİVAS-

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) bu hafta “Batakhane Güzeli” adlı oyunu sahneliyor.

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) bu hafta “Batakhane Güzeli” adlı oyunu sahneliyor.

Erman Canatan’ın yazıp, Abdullah Ceran’ın yönettiği “Batakhane Güzeli” adlı oyunda, Ozan Kalkan, Nesimi Kaygusuz, Mustafa Yıldıran, Burcu Ongun Altay, Volkan Gündüz, Kerem Yücel, Begüm Şahin, Özge Günay, Can Atak, Burçhan Göze, Cuma Çifçi, Hasan Pehlivanoğlu, Neslihan Gelmez, Turgay Dursun, Sercan Ataman, Emre Erdenliğ, Özlem Şeker, Tufan Ceran, Ümit Güven Abike ve Menekşe Kapan rol alıyor.

Reji asistanlığını Özge Günay, dekor tasarımını Suar Şeylan, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışıktasarımını ise Mehmet Kumru’nun üstlendiği oyunda, kadının toplumdaki yeri ve toplumun kadınabakış açısı, müzik ve dansla iç içe bir şekilde anlatılıyor. 2 perdelik oyun, bugün, yarın ve 28 Ocaktasaat 19.30’da tiyatroseverlerle buluşacak.

 –KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEP-

Antalya Devlet Tiyatrosu Kahramanmaraş ve Gaziantep’te, “Eşeğin Gölgesinde” adlı oyunu sahneleyecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu Kahramanmaraş ve Gaziantep’te, “Eşeğin Gölgesinde” adlı oyunusahneleyecek.

Haldun Taner’in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyunda, hayali Abdaliya ülkesinin Şabaniye kasabasında geçen olaylar anlatılıyor.

Dekor tasarımını Hakan Dündar, giysi tasarımını Funda Karasaç, ışık tasarımını Halit Akgül’ün yaptığıoyunda, Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Sertel Uğur, Meltem Gülenç ve Gökhan Tüzün rol alıyor.

“Eşeğin Gölgesinde” adlı oyun bugün Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Sahnesinde, yarın ve 25Şubatta ise Gaziantep Onat Kutlar Sahnesinde sahnelenecek.

Şanlıurfa ise bu hafta bir konsere ve iki tiyatroya ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, bugün saat 20.00’de, Belediye Nikah ve Konferans Salonunda, “Aşıklar Makamı” konseri verecek.

Şanlıurfa Belediyesi Tiyatro ekibi ise çocuklara yönelik “Teneke Şövalyeler” adlı oyunu 25 ŞubatCumartesi günü saat 13.00’te Şair Nabi Kültür Merkezinde seyirciyle buluşturacak.

Aynı gün ve yerde, saat 19.00’da “Bekçi Murtaza” adlı tiyatro oyunu izlenebilecek.