2018 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin heyecanları dorukta. Uzun zamandır hazırlandıkları ve gelecekleri için önemli bir adım olan üniversiteye YKS sonuçlarına göre kayıt yaptırmaya hak kazananların işlemleriyle ilgili bu haberimizde tüm detayları sizlere sunacağız.

Yüksek öğretim kurumları sınav sistemi YKS’nin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite adayları derin bir nefes aldı ve artık üniversiteli oldu diyebiliriz. Adayların resmen üniversiteli olabilmesi için ise kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirmesi gerekiyor. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise 3-5 Eylül tarihlerini kaçırmamalı. YÖK tarafından belirlenen bu tarihler arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya eksik yapan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Elektronik kayıt yöntemini tercih eden adayların ise üniversiteler tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapılacağını unutmamaları gerekiyor.

ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ NELER?
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri