Şunun için etiket arşivi: thm

Zengin bir repertuvara sahip olup hem eğlenmek hem de gündelik hayatın stresini atmak istiyorsanız Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarımız sizleri bekliyor.

Özel Nar Sanat Eğitim Kursu‘nda 15 Eylül’de ücretsiz tanışma dersleriyle başlayacak olan THM ve TSM derslerimize katılarak müzik dolu saatler geçirebilirsiniz.

Kurslarımız doktordan ev hanımına, öğrenciden emekliye kadar müziğe gönül vermiş kişiyi bir araya getiriyor.

THM derslerimiz Cuma günleri 17.00 – 18.30, Pazartesi günleri ise 19.00 ile 20.30 da gerçekleşecektir.

TSM derslerimiz ise Cuma günleri 19.00-20.30, Çarşamba günleri ise 19.00 ile 20.30 da gerçekleşecektir.

Bakırköy meydana çok yakın bir konumda bulunan Özel Nar Sanat Eğitim Kursu‘muza özellikle Ataköy, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Bahçelievler, Bağcılar, ikitelli, Atakent, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Halkalı toplu konutlar, Sefaköy, Yenibosna, Güngören, Bahçelievler, Soğanlı, Cennet Mahallesi, Avcılar, Başakşehir, Bahçeşehir’den ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceğinizi belirtmekte fayda var.

Derslerimiz hakkında detaylı bilgi almak için 212 570 80 68 ve 530 880 71 80.

Concert du musÈe Guimet, samedi 9 dÈcembre Raghunath Manet ´ Nocturne indien ª concert de Sarasvati veena et percussions de líInde du sud : mridangam, tabla, tavilÖ ì Raghunath Manet is an accomplished veena player. He is an artist of extraordinary talent and caliber. He has mastered the intricacies of handling this instrument and I wish him the very best in all his future endeavorsî. Dr Balamurali Krishna

Hint müziği birbirine görece bağlı üç dönemi sergiler.

1-M.Ö 3000 yıllarında yükselmeye başlayan eski  kültür.

2-M.Ö 1500 yıllarında kök salan veda kültürü.

3-M.Ö 1000 yıllarında başlayıp günümüze uzanan  geleneksel Hint Kültürü.

M.Ö 3000 yıllarında kuzeybatı Hindistan’da ilk hint  kültürü yeşermiştir.Bu kültürün gelişim koşulları Mezopotamya ve Mısır benzeridir. Bu erken dönem hakkında pek bir bulgu yoktur ve 3000 yıl öncesi için sadece bazı tahminler yapılmaktadır.

İkinci temel evre olan veda kültürü M.Ö 1500 yıllarında Hindistan’a gelen ve Ari dilini konuşan boyların toplumsal tabakalaşmayı yerleştirmesiyle başlar

Veda kültürü kast sistemiyle özdeşir: Kastların müzikleri vardır.

Veda Sanskrit dilinde “bilgi” anlamına gelir.Tanrının adı “Brahma”’dır.

Veda kültürünün müziği teksesli vokallerdir.İlk kez  Bhrata tarafından açıklığa kavuşturan melodiler,ton bilgisinin dayanaklarıdır.Hinduizm Veda geleneklerini ağırlıklı olarak içeren Hindistan’ın başlıca dinidir.Ancak eski çağlarla günümüz öğretisi arasında farklar vardır.

Hint Müziğin üçünü evresi M.S 1000 yıllarında başlar.Böylece Hint makamlarını belirleyen “RAGA” sistemi ile usulleri belirleyen “TALA” adlı ritmik sistem günümüze kadar uzanan geleneksel Hint Müziğini tarihteki yerine oturtmuştur.

ARAŞTIRMA KAYNAK:AHMET SAY MÜZİK TARİHİ

Hazırlayan: Sena Sevim

Türkülerin paylaşılması gereken değerler olduğuna inanan ve bu inançla yola çıkan Nar Sanat, bünyesinde 2013-2014 dönemi Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarına başlıyor.

THM-korosu

Sanatın değerini bilen ve doğru aktarılması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan Nar Sanat, Türkülerimizi siz sevenleriyle buluşturmak için bir önemli adım daha atıyor ve bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu kuruyor.

Nar Sanat Bağlama Eğitmeni Murat HASGÜN yönetiminde faaliyetlerini Nar Sanat Merkezi’nde sürdürecek olan koro, Türk Halk Müziği’ni sevenleriyle doğru bir şekilde buluşturmanın yanında, zaman zaman yapılacak sahne etkinlikleriyle de mensuplarına sahne tecrübesi edinme fırsatı sunacak.

Unutmayın, Güzel Sanatlar’ın en belirgin yönü olan Müzik, insanların sosyalleşmeleri için çok önemli bir araçtır.

O halde ‘Hep Sanat, Nar Sanat’ diyoruz ve siz Halk Müziği severleri Nar Sanat’a bekliyoruz.

İletişim bilgileri için TIKLAYIN…

Sanat Eğitiminin Bakırköy üssü olan “Nar Sanat” ve Sağlıkçıların sesi olan “ www.saglikordusu.com” işbirliği devam ediyor!

Bakırköy’de yerleşik olan Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği kuruluşu olan M.E.B. Özel Nar Sanat Eğitim Kursu iş birliği ile geçen yıl olduğu gibi bu yılda büyük etkinliklere imza atılacak gibi görünüyor. Sağlıkçılar için Tango, Caz Dinletileri ve Gitar – Keman – Piyano – Sanat Müziği ve Halk müziği koro ve solo dinleti ve etkinlikleri için hazırlık yapıldığı açıklandı.

Sağlık Ordusu ve Haber Portalı Sahibi Sayın Habeş ANIK’ın yaptığı açıklama ile işbirliğinin bu yıl artarak devam edeceği ve sağlıkçılar için pek çok etkinlik gerçekleştirileceği açıklandı. Önümüzdeki günlerde açıklanacak etkinlik takvimi için pek çok mail alan haber portalı ve Nar Sanat hummalı bir çalışma ve planlama içersinde. Bu ücretsiz etkinliklerden haberdar olmak için  www.sağlıkordusu.com ‘u ve  http://www.narsanat.com/egitim/haberler ‘ i takip edin.