Şunun için etiket arşivi: portre

Avusturyalı müzisyen Wolfgang Amadeus Mozart’ın çocukluk portresi Fransa’da yapılan açık artırmada 4 milyon euroya (25,4 milyon liraya) satıldı.

Christie’s müzayede evi yetkilisi Astrid Centner, portrenin muhtemelen İtalyan ressam Giambettino Cignaroli tarafından çizildiğini açıkladı.

Müzayede evi, 4 milyon euroya satılan portrenin, Mozart hayranı bir kişi tarafından yaptırıldığını, ünlü müzisyenin önündeki tüm kompozisyonu gösterdiğinden büyük ilgi gördüğünü ve tahmin edilenin üzerinde bir rakama satıldığını bildirdi.

Müzikologlar, portrede görülen notaların, Mozart tarafından bestelenmiş olabileceğini söylerken, bazıları, Venedikli besteci Baldassare Galuppi’ye ait olabileceğini iddia ediyor.

Portrenin Fransız piyanist Alfred Cortot’un koleksiyonundan Christie’s müzayede evine geldiği ifade edildi.

Iğdır’da henüz 6 yaşındayken elektrik akımına kapılarak 2 kolunu kaybeden ve hayata tutunmak için yollar ararken resim yeteneğini keşfeden 32 yaşındaki Yusuf Akgün, Yeşilçam’ın ünlü isimlerinin portreleriyle dikkati çekiyor.

Çocukluğundan beri kendisini geliştiren Yusuf Akgün, resmin yanı sıra kick boks, atletizm ve yüzme branşlarıyla da ilgilendi.

Başarılarıyla çevresindekilerin takdirini toplayan Akgün, 2012 yılından beri “Engelsiz Empati” adı altında sosyal platformlarda ve kamu kuruluşlarında eğitimler veriyor.

Kara kalemle portreler yapan Yusuf Akgün, Ayhan Işık, Cüneyt Arkın, Hulusi Kentmen, Ayşen Gruda, Şener Şen ve Yadigar Kuzu gibi Yeşilçam sanatçılarının yer aldığı 60 parçalık koleksiyonunu sergilemenin mutluluğunu yaşıyor.

“Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla kente gelen Akgün, yaptığı açıklamada, kollarını kaybettikten sonra Ankara’da çocuk yurdunda büyüdüğünü söyledi.

Yeşilçam sanatçılarını çizmeye 2016 yılında karar verdiğini dile getiren Akgün, şunları kaydetti: “Yeşilçam’a olan sevgimden, vefa borcumuzu ödemek için sanatçıları çizdim. Ben Yeşilçam filmleriyle büyüdüm.

Milli, kültürel miras haline getireceğim koleksiyona imza atmak istedim. Yeşilçam aktör ve aktrislerinin olduğu 60 parçalık koleksiyonumu 1,5 senede bitirdim. Detaylarla, bakış açısını yakalamak için uğraştım. Sadece gözleri 2,5 saatte bitirdiğim oldu.

Bir portreyi 3 günde bitirmişliğim de var. Çocukluğumdan beri resim yapıyorum. Moda Tekstil Tasarımı eğitimi aldım. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde yüksek lisans yapıyorum. 2012 yılından beri ‘Engelsiz Empati’ adı altında sosyal platformlarda, kamu kuruluşlarında eğitimler veriyorum.”

Amerikada  rapçi ve sanatçı olan  Yung Jake, WhatsApp’ın en çok sevilen yönü olan emojilerinden dünyaca ünlü bir çok sanatçının portresini yapıyor. Yağlı boya ya da fırça kullanmak yerine emojiler ile sanatını ölümsüzleştiren Jake, Leonardo DiCaprio gibi ünlülerin portrelerini yapıyor.

Amerikalı rapçi ve görsel sanatçı Yung Jake, resim yapmak için tuval ve yağlı boyaya ihtiyaç duymuyor. Onun resim yapmak için ihtiyaç duyduğu tek şey, herkesin gözdesi olan emojiler…

Jake, yüzlerce emojiyi bir araya getirerek Leonardo DiCaprio, Gigi Hadid, Selena Gomez gibi pek çok ünlünün portresini hazırlıyor.

Ne dersiniz yeni bir sanat akımı mı doğuyor ?

Dünyaca ünlü İtalyan ressam Amedeo Modigliani’nin tablolarından birinin altında gizlenmiş başka bir portre çalışması olduğu ortaya çıktı.

Londra’nın en ünlü galerinden biri olan Tate Galerisi’nde yapılan röntgen çalışmasıyla, İtalya Ressam Amedeo Modigliani’nin tablosu incelendi. Yapılan inceleme sonrasında tablosunun altında başka bir portre çalışmasının olduğu tespit edildi. Yapılan incelemelere göre Amedeo Modigliani’nin tablosunun altına gizlenmiş olan portre çalışmasının 1917 tarihinde yapıldığı düşünülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Tate Galerisi’nin uluslararası sanat küratörü Nancy Ireson; “Bu bir hipotez ama sanırım oldukça güzel bir şey . Çoğu zaman, bir tuvali yeniden işlendiğini gördüğünüz zaman, altındaki asıl görüntüyü görmek imkansızdır. Bu portreyi çıkarabilmek heyecan verici. Neredeyse tam uzunlukta bir figür” dedi.

Geçtiğimiz aylarda incelenen Picasso’nun tablolarından birinin altında da farklı bir portre çalışması olduğu ortaya çıkmıştı.

Keçe yününden, iğne tekniği kullanarak yaptığı portreler ile sosyal medyada Keçe İnadı ismi ile fenomen haline gelen Nilay Emek, Panora AVM’de yeteneklerini sergilemek isteyenler ile buluşuyor.

Yılmaz Morgül’den Nur Yerlitaş’a, Derya Baykal’dan Şener Şen’e birçok ünlü ismin portrelerini hazırlayarak kısa sürede ün kazanan Nilay Emek, iğne tekniği ile hazırladığı keçe yünleri ve ilginç hikayeleri ile 27 Ekim saat 17.00’de Panora AVM konukları ile buluşacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek uygulamalı atölyede, yediden yetmiş yediye herkes eğlenirken yeni bilgiler öğrenme şansına sahip olacak. Çocuklara ve yetişkinlere deneyimleme şansı verecek olan sanatçı, aynı zamanda yünden yapılabilecek çalışmalar hakkında da bilgi verecek.