Şunun için etiket arşivi: kültür sanat

Kültür ve sanat denince kendinden çokça bahsettiren ilçe Büyükçekmece, bir kez daha sanatseverleri bünyesinde buluşturdu.

Büyükçekmece Belediyesi, ressam Süleyman Muştu’nun resim sergisi ile karşımızda.

Ressam Süleyman Muştu’nun uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkarttığı kişisel resim sergisinde ünlü tiyatro sanatçılarından, dünya liderlerine kadar çok sayıda kişinin portreleri sanatseverlerin odak noktası oldu.

Sergi açılışını gerçekleştiren Kültür İşleri Müdürü Nazan Karagözoğlu, “Süleyman beye emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sergiyi keyifle gezdim. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi binlerce sanat etkinliğine ev sahipliği yapmıştır. Kültür ve sanatının kalbi yıllardır Büyükçekmece’de atıyor. Başkanımız Dr. Hasan Akgün kültür ve sanata olan ilgisiyle bilinir. Büyükçekmece’nin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.

Sarıyer Belediyesi, kültür sanat merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Çağdaş ve modern mimari yapısıyla Maslak’ta hizmete giren Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nin (BKSM) resmi açılışı dünyaca ünlü piyano sanatçısı İdil Biret konseriyle yapıldı.

Sanata ve sanatçıya verdiği destekle, dev projeleri bir bir hayata geçiren Sarıyer Belediyesi, Maslak’ta Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’ni kültür-sanat ağına ekledi. Sanatın bin bir rengini öne çıkartarak, İstanbul’un en prestijli kültür merkezini bölgeye kazandıran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibi, Ana Hizmet Binası B Blok’ta inşa edilen Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nin resmi açılışını dün Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük piyanistlerden olan İdil Biret’in verdiği konserle gerçekleştirdi. Geceye, ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, duayen gazeteci Oktay Ekşi, haber spikeri Gülgün Feyman, tiyatro sanatçısı Yalçın Özden, usta yazar Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve iş kadını Dilek Terimer gibi iş, televizyon, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Usta piyanist açılışın ardından hakkında yazılan kitapları ve albümlerini sevenleri için imzaladı.

HER ŞEYİN BİR HİKAYESİ VAR
Açılışta konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “ Her şeyin bir hikayesi vardır diyoruz. Biz 2009 da bu hikayelerden binlercesiyle yola çıktık ve bu hikayeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi de bunlardan biri. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünden yola çıkarak, bu merkezi inşa ettik. Bu noktalara gelmek bizim için bir gurur. Biz bu işin en iyisini yaparak ne kadar cumhuriyetçi ve Atatürkçü olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk” şeklinde konuştu.

BÖLGEYE DEĞER KATIYOR
Modern mimarisiyle İstanbul’un en seçkin kültür ve sanat merkezi olan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, rahat ulaşım imkânı ve geniş otoparkıyla sanatseverlere büyük konfor sağlıyor. 650 koltuk kapasiteli salonu ve 300 metrekarelik fuaye alanıyla tiyatro, konferans, canlı performanslar ve özel oturumlar gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan merkez, İstanbulluların kültür sanat koridorunu genişletmiş oldu.

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ BİNADA HAYAT BULDU

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın yeşil bina Breeam sertifikalı modeline uygun olarak inşa edilen Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, geri dönüşüme giren tetrapak artıklarından yapılan suya dayanıklı, çevre dostu yüzde 98 oranında kâğıt içeren paneller kullanıldı. Fuaye alanının yer döşemesi ise geri dönüşümü mümkün olmayan tamperli cam atıklardan yapıldı. Merkez’de ayrıca kalabalık grupların çalışabilmesi için iki adet 150 metrelik prova alanı, 310 metrekarelik açık alan, 4 grup kulisi, 6 tek kişilik kulis ve 160 metrekarelik dekor deposu da bulunuyor. Konser ve canlı performanslara sahne olacak Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, tüm etkinlikler için uygun bir akustiğe sahip. Merkez, aynı zamanda konferans tipi etkinlikler için 2 dil çevirili simültane sistemi ile donatıldı.

Yalova Belediyesi, 05 – 28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kültür sanat etkinliklerinin takvimini açıkladı. Tiyatrolar, çocuk oyunları gibi etkinliklerden oluşan programlarla Ocak ayı yine kültür sanat etkinlikleriyle dopdolu geçecek.

Ocak ayı etkinlikleri kapsamında yapılacak organizasyonlar ise şöyle olacak;

-5 Ocak Cumartesi ‘Ben Büyüyünce’ Çocuk Tiyatrosu İki Seans 13:00-15:00
-12 Ocak Cumartesi ‘Oyuncaklar Diyarı’ Çocuk Tiyatrosu İki Seans 13:00-15:00
-19 Ocak Cumartesi ‘Sevimli Palyaçolar İş Başında’ Çocuk Tiyatrosu İki Seans 13:00-15:00
-23 Ocak Cumartesi ‘Suit’ (Tiyatro Oyunu) Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM) Saat:20:00
-26 Ocak Cumartesi ‘Garfi Yaramaza Kedi’ Çocuk Tiyatrosu İki Seans 13:00-15:00
-28 Ocak Pazartesi ‘Ran’ (Tiyatro Oyunu) Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM) Saat:20:00

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce, 13 Ekim Cumartesi günü Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek Eyüpsultan 2018-2019 Kültür Sanat Çalıştayı’na kültür dünyasından birçok değerli isim katılacak.

Çalıştayda yer alan komisyonlarda Eyüpsultan’da yapılabilecek farklı çalışmalara odaklanılacak, fikirleri tartışılacak. Birçok yeni nitelikli çalışma için belki başlangıç noktası olacak görüşler kültür ve sanat dünyasının değerli isimleriyle ele alınacak.

Eyüpsultan 2018-2019 Kültür Sanat Çalıştayı’nda Eyüpsultan’ın kültürel hayatıyla ilgili önemli konular konuşulacak. Kültür ve mekan ilişkisinden gelenekli sanatlara, tiyatrodan sinemaya, dil ve edebiyattan görsel sanatlara, şehir kimliğinden kamu yayımcılığına sekiz ayrı komisyonda Eyüpsultan’ın kültür sanat hayatına farklı perspektifler sunulacak.

Çalıştayda kimler var?
Komisyonlarda kültür sanat dünyasından Savaş Çevik, Mehmet Lütfi Şen, Bedir Acar, Bünyamin Yılmaz, Fatih Bulut, Yasin Çetin Rüstem Mürseloğlu, Samed Karagöz, Ubeydullah Sezikli, Mehmet Narlı, Aynur Can, İhsan Kabil, Faysal Soysal, Selim Sina Berk, Murat Özer, Muhammed Anbarlı, Süleyman Faruk Göncüoğlu, Abdurrahman Demirel, Celalettin Çelik, Alim Arlı gibi alanında uzman isimler yer alacak.

Gün boyu sürecek komisyonların ardından saat 17:00’da komisyon bilir kişilerinin konuşmacı olacağı “Komisyon Başkanlarının Sonuç Raporlarını Sunumu” panelinde, çalıştayda ortaya çıkan değerli görüşler dinleyicilerle paylaşılacak.

Kapanış Yansımalar Grubu’yla
13 Ekim Cumartesi günü saat 10:30’da başlayacak çalıştay, saat 19:00’daki Yansımalar Grubu’nun müzik dinletisi ve akşam yemeği ile sona erecek.

Üsküdar’da yepyeni kültür-sanat sezonu Özdemir Erdoğan’ın verdiği unutulmaz konserle başladı. Sanatçı Erdoğan gecede yaptığı konuşmada, “Türk Musikisini gerek Türk Halk Musikisi gerek Klasik Musikimiz uluslararası çok büyük bir değerdir. Ben şahsen elimden geldiği kadar 50 yıldır savaşıyorum. Genç arkadaşlar da yetişiyorlar onları da yakından takip ediyorum. İyi bir gelişme içerisindeyiz. Ümitliyiz her şey güzel olacak galiba” dedi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gece kültür sanat etkinlikleri tanıtım videosu gösterimiyle başladı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceye yüzlerce sanatsever katıldı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan usta sanatçı Özdemir Erdoğan 2 saat boyunca sevilen şarkılarını söyledi. Özdemir Erdoğan’ın dillerden düşmeyen şarkılarına eşlik eden Üsküdarlılar, unutulmaz bir akşam yaşadı.

Sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti sunan sanatçı Özdemir Erdoğan, “Gittiğim her yerde sıralar oluşuyor. İçeri giremiyor insanlar bu bakımdan çok üzülüyorum. Her tarafta böyle. Bütün konserlerimiz böyle geçiyor. Şimdi hükümetimiz silah sanayiye önem veriyor. Yerli milli sloganı devam ediyor. Bunlar muhteşem haberler, çok hoş çok güzel haberler ben de bunu müzikle yapmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Kültür ve sanatın merkezi Maltepe’de, 2018 yılının ilk 6 ayında 69 bin kişi kültür ve sanat etkinlikleriyle buluştu.

Maltepe Belediyesi, İstanbul’un Anadolu yakasındaki en büyük kültür merkezlerinden biri olan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yılın ilk altı ayında 69 bin kişiyi kültür ve sanatla buluşturdu. Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 2018 yılı ocak ve haziran ayları arasında düzenlenen yüzlerce etkinlikle, binlerce sanatseveri TSKM’de ağırladı. Türk pop, halk, caz, klasik müziğinin güçlü yorumcularının, ünlü grupların, halk ve sanat müziği korolarının sahne aldığı 27 konseri, 6 bin 345 müziksever takip etti. 10 bin 352 tiyatro sever, Türk tiyatrosunun usta ve sevilen isimlerinin sahne aldığı, birbirinden iddialı yerli ve yabancı 32 tiyatro oyununu izledi.

ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ
Çocukların kültürel ve sosyal gelişimlerine destek veren, “Şubat Tatili Çocuk Şenliği”nin de yer bulduğu 38 çocuk tiyatro oyunu, 14 bin 435 minik izleyiciyle buluştu. İki bin 155 çocuk da, üç boyutlu gözlüklerle gösterimi yapılan 6 çizgi filmiyle sinema keyfi yaşadı. Akademisyenlerin, resim sanatının usta ve genç kuşak isimlerinin resim, karikatür, fotoğraf sergileriyle, geleneksel Türk el sanatlarının tanıtıldığı 23 sergiyi, bin 265 sanatsever ziyaret etti. 755 kişi, usta yazarlar, gazeteciler, bilim dünyasının önemli isimleri ile düzenlenen 4 söyleşi ve imza gününde bir araya geldi. Türk edebiyatının, bilim ve düşünce dünyasının usta isimleri, halk ozanları için düzenlenen 6 anma etkinliğine de, bin 540 kişi katıldı.

“KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ”
Dünyanın birçok ülkesinde renkli etkinliklerle karşılanan, Çin’in en önemli bayramı “Çin Mutlu Bahar Bayramı”, TSKM’de coşkuyla kutlanırken, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı için de, konser, söyleşi ve sergi etkinliği düzenlendi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kültür-sanat etkinliklerini 4.5 yıldan beri ücretsiz olarak Maltepelilerle buluşturduklarını belirterek, “Kültür-sanat bir toplumun can damarıdır. Bu tür etkinlikleri, halkın buluşmasını şiar edinen bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Maltepe’yi kültürün ve sanatın başkenti yaptık. Gösterilen ilgiden son derece memnunuz” dedi.

2017 yılının sonuna geldik. Bu gece 2018 yılına giriyoruz. Peki 2017 yılında kültür sanat dünyasında neler yaşandı? HT Pazar’dan Deniz Çağlar 2017 yılında kültür sanat dünyasında neler yaşandığını tek tek yazdı. Bizde 2017 yılındaki Kültür Sanat dünyasındaki bu önemli gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedik.

KÜLTÜREL YAPI PATLAMASI 
Dünyada 101’den fazla önemli sanat merkezi açıldı. Müzeler, performans sanatları ve kültür merkezlerinin toplam inşaat maliyeti: 8.45 milyar dolar

TATE MODERN’DE İLK TÜRK
Tate Modern’de ilk kez bir Türk sanatçının retrospektifi sergilendi: Fahrelnissa Zeid

DÜNYANIN EN PAHALI ESERİ
Leonardo da Vinci’ye ait Salvator Mundi tablosu, Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından Christie’s New York’ta 450 milyon dolara satın alındı. Hz. İsa’yı betimleyen ‘dünyanın en pahalı eseri’, Louvre Abu Dhabi Müzesi’nde sergileniyor.
Sanat piyasası ‘2017’yi şüphesiz bu yarım milyar dolarlık satışla hatırlayacak.

2017’NİN EN PAHALI ESERLERİ 
1. Leonardo da Vinci, Salvator Mundi (c. 1500), 450 milyon dolar.
2. Qi Baishi, Twelve Landscape Screens (1925), 140.8 milyon dolar.
3. Jean-Michel Basquiat, Untitled (1982), 110.4 milyon dolar.
4. Vincent van Gogh, Laboureur dans un champ(1889), 81.3 milyon dolar.
5. Fernand Léger, Contraste de formes (1913), 70 milyon dolar.
6. Andy Warhol, Sixty Last Suppers (1986), 60.8 milyon dolar.
7. Gustav Klimt, Bauerngarten (1907), 59.3 milyon dolar.
8. Constantin Brancusi, La muse endormie (1913), 57.3 milyon dolar.
9. Cy Twombly, Leda and the Swan (1962), 52.8 milyon dolar.
10. Francis Bacon, Three Studies for a Portrait of George Dyer (1963), 51.7 milyon dolar.

2017’NİN EN POPÜLER SERGİSİ (TÜRKİYE)
Ai Weiwei, Porselene Dair, Sabancı Müzesi

2017’NİN EN POPÜLER SERGİSİ(DÜNYA)
Treasures from the Wreck of the Unbelievable ‘İnanılmaz Enkazdan Hazineler’, Damien Hirst, Venedik

2017’NİN YILDIZLI SANAT ETKİNLİĞİ 
İstanbul Bienali

EN ÇOK KONUŞULAN SANATSAL İŞBİRLİĞİ 
Jeff Koons x Louis Vuitton

EN ÇOK KONUŞULAN SANAT OLAYI
450 milyon dolara satılan Salvator Mundi…

BITCOIN SANAT PAZARINA GİRDİ 
Londra’da Dadiani Gallery’de Bitcoin karşılığında ilk sanat eseri alım-satımı gerçekleşti.

BEYAZ SARAY’A YENİ KOLEKSİYON
Beyaz Saray’ın duvarlarını süsleyen tablolar Trump’ın başkanlığıyla beraber kızı Ivanka Trump’ın seçtiği eserlerle değiştirildi. ‘Dear Ivanka’ protestoları aylarca sürdü.

TERÖR MÜZELERİ VURDU 
Ocakta Paris’teki Louvre Müzesi, mayısta Londra’daki Victoria and Albert Müzesi’nde terör alarmı verilmişti. Neyse ki saldırganlar olaysız etkisiz hale getirildi.

AMERİKA’NIN EN PAHALI SANATÇISI 
Japon koleksiyoner Yusaku Maezawa, JeanMichel Basquiat eserine 110 milyon dolar vererek Andy Warhol’un tahtını elinden aldı. Basquiat 2017 itibarıyla Amerika’nın en pahalı sanatçısı…

LOUVRE’UN BAE MÜZESİ 
Paris Louvre Müzesi’nin yıllardır beklenen Abu Dhabi şubesi nihayet kapılarını açtı.

ORTADOĞU’YA İLGİ
Christie’s Londra’da 2006’dan beri ilk kez, ‘Middle Eastern Modern and Contemporary Art/Modern ve Çağdaş Ortadoğu Sanatı’ müzayedesi gerçekleşti.

MÜSLÜMAN SANATÇILARA DESTEK 
Trump’ın seyahat yasağına karşı, MoMA yasaklanmış 7 Müslüman ülkenin sanatçılarının eserlerini sergiledi.

DALİ DAVASI 
Sürrealizmin öncü ismi Salvador Dali’nin yıllar süren babalık davası sonucu mezarı açıldı.

AFRİKA’NIN İLK ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ 
Eski Puma CEO’su ve koruma uzmanı Jochen Zeitz, Afrika’nın ilk çağdaş sanat müzesini açtı. Zeitz Çağdaş Sanat Müzesi, Güney Afrika’nın Cape Town kentinde.

GÖRSEL MEDYANIN EN DİKKAT ÇEKEN İSİMLERİ:

Edel Rodriguez: Yılın en güçlü ve iddialı dergi kapaklarını çizdi. Özellikle TIME ve Der Spiegel için resmettiği mevcut ABD başkanı ve yönetiminin politikalarını tasvir eden siyasi karikatürleri çok konuşuldu.
Awol Erizku: Instagram’ın en çok beğenilen fotoğrafının imzası ona ait. Şubat ayında, Beyonce ikizleri beklediğini dünyaya duyurmak için Instagram’da bir portre paylaşmıştı. Fotoğraf, kültürel simgeler ve göbeği Virgin Mary’yi hatırlatacak bir şekilde resmedilmişti. Paylaşım, Beyonce’yi fotoğraflayan Erizku’nun kariyerini şüphesiz bambaşka bir boyuta taşıdı.
Maria Balshaw: Sir Nicholas Serota’nın ayrılmasıyla Tate’in ilk kadın yöneticisi olarak atandı.
Pete Souza: Obama’nın Beyaz Saray fotoğrafçısı Souza, geniş görüntü arşivini Obama’nın Beyaz Saray’dan ayrıldığı gün itibarıyla sosyal medyada yeni açtığı hesapla paylaştı.
Leonardo Da Vinci: 450 milyon dolara satılan eseriyle, sanat piyasasına ve sanatın jeopolitikle kesişim noktasına uluslararası bir boyut kazandırdı.

2017’NİN OLAĞANÜSTÜ SANAT-TARİHSEL KEŞİFLERİ

✔ Auguste Rodin’in başyapıtlarından Napoléon Bonaparte’ın mermer büstü (1908), 75 yıl aradan sonra New Jersey belediye binasında bulundu.

✔ Peter Paul Rubens’in yaklaşık 400 yıldır kayıp bir portresinin, tarihi bir Glasgow evinde asılı olduğu keşfedildi.

✔ René Magritte’in son tablosu The Enchanted Pose (1927), kaybolduktan 85 yıl sonra Belçika’da bulundu.

✔ Mısır’ın Luksor kentinin güneyindeki Thebes’de Draa Abou Naga nekropolünde, 18. Mısır Hanedanlığı’na ait 3 bin 500 yıllık mezarların da içinde olduğu yepyeni bir sit alanı bulundu.

8 Kasım’da başlayan İzmir Kısa Film Festivali 12 Kasım’a kadar devam edecek. Yani İzmir Kısa Film Festivali’nde yarın son gün…

Toplam 38 film, en iyi animasyon, en iyi belgesel, en iyi deneysel, en iyi kurmaca kategorilerinde yarışacak. Bu kategorilerde toplamda 11 Altın Kedi Ödülü dağıtılacak.

42 farklı ülkeden toplamda 400 film festival boyunca 5 ayrı salonda ücretsiz olarak gösterilirken, festivalde, oyunculuk, kısa film pazarlaması, sinema yazarlığı, dijital sinema, ses teknik ve cast direktörlüğü üzerine atölye çalışmaları da bulunuyor.

Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun “Türk Sinemasından Portreler” isimli sergisi Festivale renk katan bir diğer etkinlik olarak göze çarpıyor. Sergi festival süresince Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak. Festival’de Luis Gonzsslez’in ‘The Turkish Way’ adlı 90 dakikalık belgeselinin özel bir gösterimi de var.

ÇİN’DE TÜRK KISA FİLMLERİNİ TANITILACAK

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan China New Media Short Film Festival’i komitesi üyeleri Mr. Liu Zhangbiao, Mr. Zheng Dingwen, Mr. Jin Zhenghua ve Mr. Wang Fan’ı İzmir’de konuk eden festival ekibi, karşılıklı ortak çalışmalar yapmak üzere anlaşma sağladı. Çin’de gelecek yıl ‘Türkiye yılı& olarak kutlanacak ve İzmir Kısa Film Festivali, New Media Short Film Festivali’nin konuğu olarak, Türk kısa filmlerinin Çin’de yaygın bir biçimde yer almasını sağlamak üzere tanıtım ve işbirliği yapacak.

ULUSAL JÜRİ
Bu sene ulusal yarışma filmleri; senarist yönetmen Handan İpekçi, oyuncu Deniz Çakır, oyuncu akademisyen Ali Düşenkalkar, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı, cast direktörü Harika Uygur ve film editörü, kurgucu Aziz İmamoğlu tarafından değerlendirilecek.

ULUSLARARASI JÜRİ

Uluslararası yarışma filmlerini değerlendirecek olan jüri üyeleri ise şöyle; Macar Film yapımcısı András Muhi, yönetmen ve akademisyen Alev Fatoş Parsa, yönetmen ve akademisyen Sali Saliji – Sallini ve sinema yazarı ve eğitmen Murat Tolga Şen.

BELGESEL JÜRİ
Festivalde yarışacak belgesel filmler akademisyen, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo – TV ve Sinema bölüm başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, ödüllü belgesel yönetmeni ve görüntü yönetmeni Tahsin İşbilen ile belgesel yapımcısı, yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Haluk Koçoğlu tarafından değerlendirilecek.

FESTİVAL AFİŞİ – KASIM KEDİSİ
Festival direktörü Yusuf Saygı bu yılki festivalin afişini şöyle açıkladı : “Afiş tasarımımız 8. festivalimizden bu yana bizi yalnız bırakmayan, aktif olarak grafik tasarım işi ile uğraşmasa da her yıl bizi desteleyen Murat Top’a ait. Son üç yıldır devam ettiğimiz tarzda afiş ve görsellerimize devam ediyoruz. Bu yıl da Kasım kedisi kendi rengi ve tarzı ile İzmir sokaklarını süsleyecek.”

FİLM SEÇKİSİ

İzmir Kısa Film Festivali, alanında Türkiye’nin en önde gelen ve saygın festivali olarak bu yıl da, ilham verici uluslararası bir seçkiyi sinemaseverlerle buluşturuyor. Ulusal ve uluslararası panorama seçkileri yanında, animasyon, belgesel, deneysel, kurmaca kategorilerinde, Özel Seçki, Fransız Kültür Merkezi Seçkisi, Euroshort Film Seçkisi, Busho Film Festivali 2017 Seçkisi, Romanya Kısa Film Seçkisi, Short Export 2016 Seçkisi adı altında pek çok kısa film izlenebilecek. Almanya’dan Çağdaş Deneysel Film ve Video sanatının örnekleri de görülebilecek. Filmler ücretsiz olarak Fransız Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Kültürpark içindeki İzmir Sanat ile öğrencilerin festivali daha kolay takip edebilmelerini sağlamak amacıyla, katılımcı üniversitelerin salonlarında izlenebilecek.