Şunun için etiket arşivi: kitap

5’incisi düzenlenen Mersin Kitap Fuarı’nda bu yıl beklenen kitapsever sayısı 150 bin.

Kitabın çağlar boyu insanlar üzerindeki etkisi daima mevcudiyetini koruduğu ve önemli bir kaynak olduğu aşikar bir gerçek.
CNR Holding İcra Kurulu Üyesi Ali Bulut bu yılki fuara 150’den fazla yayın evinin katılım gösterdiğini ve Ahmet Ümit gibi bir çok yazarın fuara katılım sağladığını ve kitapseverleri fuara beklediğini dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından kurdeleyi kesti. Öğrencilerin ücretsiz katılım sağlayabileceği fuar, 1 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Buca belediyesi tarafından planlanıp yapılan Sokak Kütüphanesi, vatandaşlar tarafından çok beğenildi.

İzmir’de Buca Belediyesi’nin ilçede okuma oranını artırmak için hayata geçirdiği Sokak Kütüphanesi, büyük ilgi gördü.

Şirinyer pazar yerinde ‘Al, götür oku getir’ sloganı ile kurulan ve kısa sürede vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Sokak Kütüphanesi, ilçede yaşayanların buluşma ve okuma noktası oldu. Hikaye, roman ve masal gibi tüm yaş gruplarına hitap eden kitapların yer aldığı kütüphaneye vatandaşlar kendilerine ait kitapları da bağışlayabiliyor.

Özellikle gençler Sokak Kütüphanesi’nde istedikleri kitabı bulabildiklerini söyledi. Ancak kağıt toplayıcılarının kütüphanedeki kitapları alıp geri getirmemesi nedeniyle uygulamada sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.

Kahramanmaraş’ta 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı nedeniyle kent merkezindeki ağaçlar ile refüjdeki çiçekler 10 bin kitapla süslendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı nedeniyle kent merkezindeki ağaçlar kitaplarla donatıldı.

Bugün açılışı yapılacak fuar nedeniyle ağaçların kitaplarla süslenmesi kent sakinlerinin ilgisini çekti. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıkanlar, caddelerdeki ağaçlardan kitapların sarktığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Okula giden kimi öğrenciler de hem kaldırımdaki ağaçlara hem de refüjdeki çiçeklere asılan kitapları inceledi.

Merkez ilçelerin caddelerinde de yapılan çalışma kapsamında 10 bin kitap kullanıldı.

Bazıları ağaçlardan sarkan kitapların fotoğrafını çekerken, bazıları da okumak için kitapları topladı.

“Kadıköy Kitap Buluşmaları”nın ilki başlıyor. Buluşma kapsamında Kadıköylü butik 19 kitabevi ile yayınevi bir araya gelmek için hazırlanıyor.

Kadıköylü butik yayınevleri, kitap seçkileriyle beraber 18 Kasım’a kadar Kadıköy Kitap Buluşması’nda bir araya geliyor.

İlk kez düzenlenen buluşmada yalnızca Kadıköy’den yayınevleri bir araya gelse de hedef ileride diğer butik yayıncılarla güçleri birleştirmek.

Kitap buluşmasıyla okuyucuya ulaşacak yayınevleri şöyle: Alacakaranlık, Aletheia Kitap, Anima Yayınları, Çeviribilim Yayınları, Flaneur, Gram Yayınları, Kara Plak Yayınları, Lemis Yayın, Metropolis Kitap, Minty Kitap, ONS Dergi, Paraşüt Kitap, Sırtlan Kitap, Tefrika Yayınları, Ve Yayınevi, Yeni İnsan Yayınevi, Yüz Kitap, 160. Kilometre, Raskol’un Baltası.

Beyoğlu Belediyesi bünyesinde bu yıl 12. kez düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali başladı. Taksim meydanında başlayan festivalde vatandaşlardan ilgi  yağarken 64 sahaf festivalde yerini aldı.

Tarihten,coğrafyaya, dergiden,kitaba onlarca eser sevenlerine kavuştu. Sahaf geleneğini yaşatmak için harekete geçen 64 sahaf festivalde yerini aldı.

“Ara sokaklarda yok olup gitmesinler”

Festivalde sözlerini dile getiren  Başkan Demircan, kültürel değerlerin yaşatılması gerektiğine vurgu yaparak, “Sahaftı, geleneksel el sanatlarımızdı nerede kültürümüzü inşa eden bir değerimiz var. İçerikte değerli ama maddi karşılığı az o halde onları önceleyip madem çok arkaya düştüler, madem öyle hadi Taksim’in orta noktasına onları taşıyalım.

Böylelikle Beyoğlu’nun en önemli değerleri arka sokaklarda yok olup gitmesin. Bu düşünceyle bu etkinliklere 12 yıldır devam ediyoruz. Nerede kültürümüzü geliştirecek, onu daha öteye götürecek bir eylem varsa onu yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Açılışta bulunan yazar İskender Pala ise neden kitap okunması gerektiği üzerine konuştu. Pala, kitap okudukça zihnimizin ve ufkumuzun açıldığını anlattı. 300 kelimeyle yaşayan ve 3 bin 500 kelimeyle yaşayan birinin aynı hayattan aynı tadı alamayacağını dile getirdi. Pala, hayatı dolu dolu yaşamak için kitap okumanın vazgeçilmez bir kaynak olduğunu aktardı.

Kitap okuma sevgisini çocuklara aşılamak amacıyla başarılı çalışmalara imza atan Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 08-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında minik kitap kurtlarını ‘Kartal Çocuk Kitapları Fuarı’nda bir araya getiriyor.

Kartal Belediyesi; ilçede etkin okuma kültürünün gelişmesine katkı sunmak ve çocukların nitelikli çocuk edebiyatı yayınlarıyla buluşmasını sağlamak amacıyla Eğitim Sen işbirliği ile ‘4. Kartal Çocuk Kitapları Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.

08-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan fuarda 50 yayıncı ve yazar yer alacak. Söyleşi, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle çeşitli etkinliklerin yer alacağı fuarın açılışı saat 11.00’da gerçekleştirilecektir.

Türkiye’nin en önemli sanatçılarından biri olan ve aynı zamanda en iyi roman yazarlarından Zülfü Livaneli’nin son kitabı Rusya’da en iyi 20 kitabın içerisindeki yerini aldı.

Sanatçı ve Roman yazarı Zülfü Livaneli’nin Kardeşimin Hikayesi isimli son kitabı daha piyasaya çıkmadan en iyiler listesine girmeyi başardı.

Henüz piyasaya çıkmayan Zülfü Livaneli’nin Kardeşimin Hikayesi isimli kitabı henüz basım aşamasında. Henüz basım aşamasında olan bu kitap şimdiden Rusya’nın en iyi kitaplar listesinde ilk 20’in içinde yer alıyor.

Rusya’da daha önce hiç kitabı yayınlanmaya Zülfü Livaneli’nin, Rusya’ya giderek okurlarıyla buluşması bekleniyor.

Kardeşimin Hikayesi kitabının ardından Zülfü Livaneli’nin daha önce yayınlanmış olan romanlarının da Rusya’da tekrar basılması planlanıyor.

Zülfü Livaneli’nin Kardeşimin Hikayesi isimli romanının fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

İstanbul’un Beşiktaş ilçesi’nde ilk defa düzenlenen ‘Sahaf festivali’ Deniz Müzesi’nde başladı.

Beşiktaş’ta düzenlenen Sahaf Festivali, Beyoğlu, Ortaköy ve Kadıköy gibi ilçelerden toplamda 30 sahaf bir araya geldi.

Ender bulunan kitap, dergi, plak, eski belge, evrak, harita ve mecmuaların yer aldığı Beşiktaş Sahaf Festivali, Deniz Müzesi fuaye salonunda 10:00-20:30 saatleri arasında gezilebilir.

Beşiktaş Sahaf festivaline kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor. Sahaf Festivalinde stand açan sahaflar ise tüm kitap severleri beklediklerini dile getiriyor.

Nar Sanat Anaokulu ve Zeka Akademisi yayınları 24 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10:00 ile 17:00 arasında dikkat çeken bir etkinliğe imza atıyor.

“Kumbaram” etkinliğimizde, dağıtılan kumbaralar ile çocuklarınız biriktirdiği paralarla Nar Sanat Anaokulu’nda açılacak stanttan bireysel kitap alışverişi yapabilecek.

Etkinliğin kumbaralarına Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’ndan da ulaşabilirsiniz.

Çocuklara kitapları sevdirmek, araştırmaya yöneltmek, harçlıklarını doğru şekilde kullanabilmelerini sağlamak, özgüven kazandırmak ve doğru seçim yapabilme yeteneğini kazandırmak amacıyla planlanan ‘Kumbaram’ etkinliği hakkında detaylı bilgi için ÖZEL NAR SANAT ANAOKULU MÜDÜRÜ Banu Evliyaoğlu ile 0212 572 05 53 numaralı telefondan iletişim kurabilirsiniz.

Türk kipta ve sinema tarihine damga vuran Hababam Sınıfı, Murat Karasu’nun yönetmenliğinde tiyatroya taşınıyor.

Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri “Hababam Sınıfı” yıllar sonra müzikli komedi oyunu olarak ve orijinaline sadık kalınarak tiyatro sahnesine taşınıyor.

3 Şubat 2018 günü prömiyeri yapılacak olan ‘Hababam Sınıfı’ komedi tiyatro oyunu BKM Tiyatro Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri “Hababam Sınıfı” tiyatro sahnesine taşınıyor. Murat Karasu’nun yönetmenliğini üstlendiği müzikli komedi oyunu, Rıfat Ilgaz’ın 4 kitabından orijinaline sadık kalınarak hazırlandı.

BKM Tiyatro bünyesinde 3 Şubat Cumartesi günü galası yapılacak oyunda Hababam Sınıfı öğrencilerini 12 yetenekli genç oyuncu canlandırırken, diğer başrolleri Sezai Altekin, Salih Kalyon, Nuri Gökaşan, Beyti Engin, Celal Tak, Caner Alkaya, Şebnem Ünaldı gibi usta oyuncular paylaşıyor.

Kasım ayından beri prova yaptıklarını belirten yönetmen Murat Karasu, “Özellikle öğrencilerden oluşan kadroyu genç oyunculardan oluşturduk. Ünlü isimlerden de bir kadro kurulabilirdi ancak bunu yapmayı istemedik. Çünkü bu oyunda eserin kendisi başrol” dedi.

Ankara’nın Çankaya Belediyesi’nde çalışan temizlik işçileri, çöpten topladıkları 4 bin 20 kitap ile bir kütüphane kurdu. Bu durum sosyal medyaya düştü. Kısa sürede binlerce kişinin paylaşması ile sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasındaki yerini aldı.

Temizlik işçilerinin bu duyarlılığı sosyal medya kullanıcılarından tam puan aldı. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından temizlik işçilerini tebrik etti. Bir çok kişi de kurulan bu kütüphaneye kitap bağışı yapmak için yetkililer ile irtibata geçti.

Temizlik işçileri daha önce de çöpten topladıkları meteryallerle konser vererek gündeme gelmişti. O günden sonra “Grup Teneke” diye anılan çöp toplayan işçiler, çöpten topladıkları 4 bin 20 kitap ile eşsiz bir kütüphane kurdu.

HER ŞEY ÇÖPTE BULUNAN KİTAPLARLA BAŞLAMIŞ

Şantiye yöneticisi Emir Ali Urtekin, “Biz Çankaya Belediyesinin çöplerini topluyoruz. Çöpleri topladığımız noktalarda poşetlerin içerisinde kitapların olduğunu fark ettik. Bu kitapları işçi çocuklarımıza nasıl ulaştırabiliriz dedik. Daha sonra bunları toplamaya başladık, kitaplar çoğalmaya başlayınca şantiye alanımızda buranın bir kütüphane alanı olabileceğini düşündük” dedi.

“17 KATEGORİDE 4 BİNİN ÜZERİNDE KİTAP VAR”

Urtekin, “Burayı kütüphaneye çevirdik. Topladığımız kitaplara bir hayat verdik. 4 binin üzerinde yaklaşık 17 kategoride kitap var burada. Bir engelli arkadaşımız burada görevli. İşlemleri yapıyor, kitapların yırtıklarını falan tamir ediyor, daha sonra raflara yerleştiriyor” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA SAYESİNDE BAĞIŞLAR ARTTI

Şantiye yönetici Emir Ali Urtekin, sosyal medya ve yerel basın sayesinde kütüphaneye çok fazla bağış yapılmaya başlandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Biz bağışları gidip evlerden teslim alıyoruz. Şehir dışından da göndermeye başladılar. Kargo ücretlerini bazen bizler, bazen de kendileri karşılıyorlar. Kitapları çöpe atmadan önce bize haber verirlerse biz kendi araçlarımızla gidip evlerinden teslim alırız.”

YENİ PROJELER YOLDA

Urtekin, vatandaşın beğeneceği başka yeni projelerini de yakın zamanda faaliyete koyacaklarını söyledi. Şantiye alanında engelli kadrosunda çalışan Veysel Çakı ise uzun süredir burada çalıştığını belirtti. Çakı, çay saatlerinde kütüphaneye gelip kitap okuduğunu ve bu alanı çok sevdiğini belirtti.

“PAYLAŞMAK DÜNYADAKİ EN GÜZEL ŞEY”

Engelli kadrosunda yer alan kütüphane sorumlusu Eray Yılmaz ise, “Ben buraya ilk başladığım zamanlarda 200 kitap falan vardı burada. Daha sonra her akşam iş bitiminden sonra çöpten çıkan koli koli kitaplar buraya getiriliyordu. Ben burada temizliğini falan yaptıktan sonra kategorilerine ayırıp raflara kaldırıyorum. Bugün 4 bin 20 adet kitabımız var. Bu kitapları yaklaşık 7 ayda topladık. İnsanların artık kullanmayacağı kitaplar varsa onlardan ricamız buraya göndersinler. Çünkü paylaşmak bu dünyadaki en güzel şeylerden bir tanesidir” şeklinde konuştu.

İnternet üzerinden kitap satışı gerçekleştiren sitelerin verilerine dayanılarak hazırlanan 2017 yılının en çok satan kitapları listesi açıklandı.

2017’nin zirvedeki kitapları Zülfü Livaneli’nin Elia ile Yolculuk kitabı, Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, Azra Kohen’in Aeden ve Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna oldu.

En çok satan kitaplar listesinde zirvedeki Zülfü Livaneli’nin kitabı Elia ile Yolculuk kitabını Yuval Noah Harari’nin “Hayvanlardan Tanrılara Sapiens” isimli kitabı takip etti. İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden, imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu inceleyen kitap, 2017 yılının en çok satan ikinci kitabı olmayı başardı.

Stefan Zweig’in “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” isimli kitabı en çok satan üçüncü kitap olurken yine Stefan Zweig’in “Olağanüstü Bir Gece” kitabı dördüncü sırada yer aldı.

Zülfü Livaneli’nin Ocak ayında yayımlanan “Huzursuzluk” kitabı en çok satan beşinci kitap olmayı başardı. Altıncı sırada yine Stefan Zweig’in “Ay Işığı Sokağı” adlı kitabı yer aldı. Azra Kohen’in fantastik-kişisel gelişim türündeki kitabı “Aeden” en çok satan yedinci kitap oldu. Stefan Zweig’in modern klasikleri dizisi içerisinde yer alan “Bir Çöküşün Öyküsü” sekizinci, Paulo Coelho’nun “Simyacı” kitabı en çok satanlar listesinde dokuzuncu, Sabahattin Ali’nin ve Türk edebiyatının kült eserleri arasında yer alan “Kürk Mantolu Madonna” ise 2017 yılının en çok satan onuncu kitabı oldu.

2017’NİN EN ÇOK OKUNAN KİTAPLARI LİSTESİ ŞÖYLE:

Zülfü Livaneli – Elia ile Yolculuk

Yuval Noah Harari – Hayvanlardan Tanrılara Sapiens

Stefan Zweig – Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

Stefan Zweig – Olağanüstü Bir Gece

Zülfü Livaneli – Huzursuzluk

Stefan Zweig – Ay Işığı Sokağı

Azra Kohen – Aeden

Stefan Zweig – Bir Çöküşün Öyküsü

Paolo Coelho – Simyacı

Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna

KİTAP OKUMAYA GÜNDE 1 DAKİKA AYIRIYORUZ!

Ajans Press ve PRNet’in medya analizinde kitap konulu 130 bin 217 haber çıkışı tespit edilirken, medyadan öne çıkan başlıklarda Türkiye’nin en çok kitap okuyan ilinin Ankara olduğu bilgisi dikkat çekti. Urfa ise en az kitap okuyan il oldu.Öne çıkan bir diğer başlık ise Türkiye’deki bireylerin kitap okumak için günde sadece ortalama bir dakika ayırdığı başlığı oldu.