Şunun için etiket arşivi: ismail Hakkı Demircioğlu

Bayburt’un yetiştirdiği ve şiirleri ile haklı bir saygınlığa sahip sanatçı Şair Zihni’nin adının verildiği amfi tiyatronun ilk konukları Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu oldu. Konsere ilgi beklenenin çok üzerinde oldu.

Çoruh Vadisi’nin muhteşem manzarasıyla bütünleşen amfi tiyatroya sığmayan seyirciler, konseri mekânın yanındaki yamaçta dinledi.

Baksı Müzesi, Şair Zihni Sanat Alanı adını taşıyan amfi tiyatrosu ile Bayburt’ta konserlere ev sahipliği yapmaya başladı. Bayburt’ta Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında boy veren Baksı Müzesi, şimdi notalarla izleyicilerine sesleniyor. Bayburt’un yetiştirdiği ve şiirleri ile özel ilgiyi hak eden sanatçı Şair Zihni’nin adını taşıyan amfi tiyatro 28 Ağustos Salı günü Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseri ile açıldı.

Bayburt’un havasını sanatla bezeyen Baksı Müzesi’nin yaz aylarında hayata geçirdiği farklı proje ve etkinlikler sadece yöre halkının değil, çevre illerden İstanbul’dan ve Anadolu’nun dört bir köşesinden gelen sanatseverlerin yoğun ilgisini görüyor.

Müzeye yeni katılan amfi tiyatro biçimindeki 500 kişilik Şair Zihni Sanat Alanı ilk konserde tamamen doldu. Çoruh Vadisi’ne hakim bir konumda bulunan mekanın yanındaki tepeye taşan seyircilerin sayısı bin 500’ü buldu. İlk konsere Bayburt Millitvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Vali Vekili Tamer Kılıç başta olmak üzere şehrin üst düzey protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Mekân, ovadaki masalsı atmosferinde müzik ile sonsuzluğu buluşturdu.

Konserde Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu özel bir seçki ile Bayburtlularla bir araya geldi. Konser ile eş zamanlı olarak Baksı Müzesi tarafından yapılan özel arşiv çalışması ‘İlk Kayıtları ile Bayburt Türküleri’ isimli albüm de Kalan Müzik’ten yayınlandı.

Çok sayıda sanatçının, ülkenin içinde bulunduğu durumdan yola çıkarak biraraya geldiği “Sanatçılar Girişimi” 29 Şubat Çarşamba günü saat 12.00’de bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Sanatçılar, “ülkemizin geleceği için kaygılıyız” diyor.

Birçok alandan sanatçının biraraya gelerek oluşturduğu “Sanatçılar Girişimi” bir çağrıda bulundu.

“Ülkemizin geleceği için kaygılıyız” diyen sanatçılar, kaygılarını dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirecek. 29 Şubat Çarşamba günü, saat 12.00’de, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Ses Tiyatrosu’nda gerçekleşecek basın açıklaması için çağrıda bulunan sanatçılar, “Evrensel aydınlanma değerleri, Cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor” diyor.

Sanatçılar Girişimi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bizler, Türkiye’nin yazarları, şairleri, ressamları , heykeltraşları, sinema ve tiyatro sanatçıları, karikatüristleri, fotoğraf sanatçıları, tüm sanat insanları, ülkemizin geleceği için kaygılıyız.

Evrensel aydınlanma değerleri, Cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor.

Bağımsız düşünce, demir parmaklıklar arkasında.

Sanatsal yaratma özgürlüğü tehdit altında.

Türkiye, sadece Cumhuriyet tarihinin değil, birkaç yüzyıllık demokrasi, bağımsızlık ve uygarlık savaşımları tarihimizin yörüngesinden koparılarak, emperyalist çıkarların Ortadoğu’daki işbirlikçisi olmaya sürükleniyor.

Doğal ve kültürel doku katlediliyor.

Ülke zenginlikleri yağmalanıyor.

Kaygılarımızı Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşacağımız basın açıklamamıza, yerli ve yabancı medya mensupları ve tüm sanatçı dostlarımız davetlidir.

Sanatçılar Girişimi

Sanatçılar Girişimi’nde kimler var
Birçok alandan sanatçının biraraya gelerek oluşturduğu Sanatçılar Girişimi’nin açıklamasında, Tarık Akan, Edip Akbayram, Onur Akın, Sunay Akın, Üstün Akmen, Alaattin Aksoy, Mehmet Aksoy, Aytaç Arman, Hayati Asılyazıcı, Semir Aslanyürek, Engin Ayça, Orhan Aydın, Rutkay Aziz, Kürşat Başar, Cezmi Baskın, Bedri Baykam, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu, Cahit Berktay, Metin Coşkun, Tuncer Cücenoğlu, İsa Çelik, Nevzat Çelik, Haluk Çetin, Meral Çetinkaya, İsmail Hakkı Demircioğlu, Metin Demirtaş, Nuri Dikeç, Atilla Dorsay, Leyla Erbil, Bilgesu Erenus, Genco Erkal, Altan Erkekli, Erdal Erzincan, Mert Fırat, Müjdat Gezen, Altan Gördüm, Mehmet Güleryüz, Tarık Günersel, Hüseyin Haydar, Emin İgüs, Levent İnanır, Özdemir İnce, İlhan İrem, Ekrem Kahraman, Bülent Kayabaş,Yıldız Kenter, Erol Keskin, Suna Keskin, Tuğrul Keskin, Arif Keskiner, Levent Kırca, Mine Kırıkkanat, Nuri Kurtcebe, Mustafa Köz, Küçük İskender, Yılmaz Onay, Zeynep Oral, Yılmaz Onay, Nedim Saban, Vedat Sakman, Sali, Menderes Samancılar, Ferhan Şensoy, Burhan Şeşen, Cihat Tamer, Yavuz Top, Gülsen Tuncer, Cüneyt Türel, Yaman Tüzcet, Metin Uca, Ersan Uysal ve Nejat Yavaşoğulları’nın imzası bulunuyor.