Şunun için etiket arşivi: Fazıl Say

Fazıl Say, ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekler projesi kapsamında eğitimlerini sürdüren Elvin Hoxha Ganiyev ve Cemal Aliyev’le önceki gün TİM Show Center’da konser verdi.

“Fazıl Say & Genç Yetenekler” isimli konserde ilk olarak Fazıl Say, Beethoven’ın bir eserini yorumladı. Ardından Fazıl Say, Elvin Hoxha Ganiyev ve Jamal Aliyev; César Franck’ın keman sonatını; Say’ın “Dört Şehir Sonatı” ve “Space Jump” adlı eserlerini birlikte seslendirdiler. Üçlü konser sonunda İzmir Marşı’nı dinleyiciyle buluşturdu.

Fazıl Say, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konserde kendisine ait ”Truva Sonatı”nın dışında Frederic Chopin’in ”3 Noktürn” ve Ludwig Van Beethoven’ın ”Mi Minör” isimli eserlerini seslendirdi.

Konserde “Truva Sonatı” üzerine düşüncelerini paylaşan Fazıl Say, 10 bölümden oluşan eserinde yer alan her sonatın farklı bir karakteri temsil ettiğini söyledi.

Çok sayıda klasik müzikseverin izlediği konser, yaklaşık 80 dakika sürdü.

Fazıl Say’dan Trabzon’a beste sözü

Konseri izleyenler arasında yer alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konser sonrasında Fazıl Say’a çiçek vererek konseri için teşekkür etti.

Genç, Say’dan bestesi sadece Trabzon ile ilgili bir eser sözü aldı.
Başkan Genç, konserle ilgili düşüncelerini ifade ederek “Konseri eşimle birlikte izledim. İlk defa Fazıl Say’ın konserini izleme imkânım oldu.

Çok büyük bir keyif aldığımı ifade etmek istiyorum. Fazıl Say’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli piyanistlerden biri olduğunu bir kez daha görme fırsatımız oldu. Umarız bu tür sanat etkinlikleri şehrimizde daha çok yapılır. Konsere katılımın oldukça yoğundu. Bu da memnuniyet vericiydi.

Şehrimizde demek ki, bu tür etkinlikler yapılmasına yönelik ciddi talep var. Kendisinden de bestesi sadece Trabzon’la ilgili bir eser sözü aldık” dedi.

Dünyaca ünlü piyanist olan Fazıl Say, 13 yıl sonra Konya’da hayranlarıyla buluştu. Ünlü piyanist, 2 bin kişinin doldurduğu salonda yeni besteleri Truva Sonatı ve İzmir Süiti´ni de seslendirdi.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Konya’da Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda sevenleriyle buluştu.

Say, konserde, Truva Sonat, Kara Toprak ve İzmir Süiti eserlerini seslendirdi.Konserde ayrıca, sunucu Yekta Kopan ve Fazıl Say Truva Sonatı üzerine özel bir söyleşi de gerçekleştirdi. Fazıl Say, müzikseverler için ünlü bestecilerin eserlerini de yorumladı. Say’ın Truva Sonatı, 40 dakikalık ve 10 bölümlük bir piyano sonatından oluşuyor.

Konser sonrasında  Instagram hesabından açıklama yapan Say şunları dile getirdi :

Konya’da yıllar sonra tekrar konser verdim. Muhteşem bir yeni konser salonu yapmışlar, Selçuklu Kongre Merkezi. Dün akşam harika bir dinleyici kitlesi vardı, büyük bir ilgi ve itina ile dinlediler. 1800 kişilik salonda biletler haftalar öncesinden tükenmişti, teşekkürler Konya. Umarım her yıl yeni projelerimle buluşuruz.

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, İzmir Belediyesi’nin 150. kuruluş yıldönümü için özel bir beste yaptı. Say ilk kez 30 Ekim Salı akşamı AASSM’deki özel programda seslendireceği “İzmir Süiti” adlı eseri için “Annemin vefatından sonra bu yıl beste yapabilmekten ümidi kesmiştim. İzmir Süiti bana çok iyi geldi” diye konuştu.

23 Eylül 1868’de faaliyete geçen İzmir Belediyesi’nin kuruluşunun 150. yılı kutlamaları, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılarından biri olan piyanist-besteci Fazıl Say’ın yaptığı özel beste ile ayrı bir renk kazanacak.

Say’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi için bestelediği “İzmir Süiti”, ilk kez 30 Ekim Salı akşamı saat 20.00’de, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) özel programda seslendirilecek.

Belediye’nin kurumsal ve İzmir’in kentsel tarihine yakışır bir iz ve bugünden geleceğe kalıcı bir eser kazandırmak amacıyla notalara dökülen ”İzmir Süiti, piyano için opus 79″ adlı eser, 7 bölümden oluşuyor. Eserin birinci bölümü “Körfez Dalgaları”, ikinci bölümü “Brahms İzmir’de”, üçüncü bölümü “Kordon’da Sessiz Sabah”, dördüncü bölümü “Chopin İzmir’de”, beşinci bölümü “Urla Şiiri”, altıncı bölümü “Rachmanınov İzmir’de” ve final bölümü ise “Zeybek” başlıklarının taşıyor.

30 Ekim akşamki konser, özel davetliler huzurunda gerçekleştirilecek. Ünlü sanatçı, bu özel İzmir bestesini, 27 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin 10. yılı nedeniyle gerçekleştirilecek konserinde bir kez daha seslendirilecek.

Finalinde caz zeybek var
“İzmir Süiti”ni bestelerken yaşadığı duygu yoğunluğunu sosyal medya hesabından hayranlarıyla paylaşan Fazıl Say, şu satırları yazdı:

“Son 12 gün hummalı bir çalışma içindeydim, kimi zaman sabah 5’de başladım yazmaya.. Şehirde herkes uyuyorken müthiş bir sessizlik var. Bazen, öğleden sonraları evin yakınlarında bir cafede oturup saatlerce doğaçlamalarımı temize çektim. Yani, 12 gün içinde 7 bölümlü İZMİR SÜİTİ ve 18 dakikalık bir 2 PİYANO SONATI çıktı, bence bu yeni çocuklar iyi eserler oldular. Annemin vefatından sonra bu yıl beste yapabilmekten ümidi kesmiştim. İzmir Süiti bana çok iyi geldi. Bir da ldım içine İzmir hayalleri ile, ki annem zaten İzmirlidir, uzaklaştım dertlerimden, insanların severek dinlemek istediği yalın ve İzmir dokulu bir şey bestelemek istedim. Eserin finalinde ise bir CAZ ZEYBEK çalışması var, caz severlerin de ilgisini çekecektir. İzmir’de de, her yerde de bol bol çalacağımı, diğer meslektaşlarımın da severek repertuvarlarına alacağını düşündüğüm, sevgi ile doğmuş bir 20 dakikalık Süit.”

Bu yıl ilk kez düzenlenen “ Burada Müzik Var “ etkinliklerinin, kapanış konserinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say sahne aldı. Pazar gecesi Moda Kayıkhane’de gerçekleşen konserde Fazıl Say, Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı “İlk Şarkılar” albümünde yer alan parçaların ağırlıkta olduğu bir repertuarla izleyici karşısına çıktı. Kapıda kuyrukların oluştuğu konserde Fazıl Say’a solist Serenad Bağcan eşlik etti.

Konserine Nâzım Hikmet’in ülke özlemini anlattığı ‘Memleketim’ şiiriyle başlayan Fazıl Say, İlk Şarkılar repertuarının dışında, Gershwin’in popüler caz şarkısı “Summertime” ve Aşık Veysel’in “Kara Toprak” eserini yorumladı. Program sonunda seyircilerden büyük alkış alan Fazıl Say, üç kez sahneye çağırıldı.

Konser boyunca seyirci ile diyalog içinde olan Fazıl Say, dünyanın çok çeşitli ülkelerindeki caz kulüplerinde bu tarz konserlerin verildiğini söyleyerek ”Dinleyicilerle bu tür mekanlarda daha yakınlaşıyorum. Daha çok insanla buluşma şansımız oluyor. Bir senfoni orkestrasıyla da bu tür mekanlarda konser vermek isterim’’ dedi.

Güz Şarkıları ile Yaza Veda…
Gecenin ikinci bölümünde ise; Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz, kabare müziği, nostaljik melodileri ve akılda kalıcı sözleri ile her biri farklı stilde ve farklı konularda olan Güz Şarkıları izleyiciler ile buluştu. Güz Şarkıları’nda muazzam yaratıcı bir yorumcu olan Ece Dağıstan piyanoya hayat verirken, Güvenç Dağüstün solist olarak yer aldı. İkiliye orkestrada usta isimler Volkan Hürsever (kontrbas), Ediz Hafızoğlu (davul) ve Gürtuğ Gök (saksafon) eşlik etti.

Müzik dolu 9 Gece…
Ada Müzik ve Must Entertainment organizasyonuyla Moda Kayıkhane’de düzenlenen ‘Burada Müzik Var’ etkinliklerinde 9 gece boyunca, 2 farklı sahnede 27 ayrı performans içerisinde 42 sanatçı sahne aldı. Ada Müzik Günleri’nde, uzun süredir sahneye çıkmayan gruplarla birlikte, daha önce hiçbir yerde dinleyici karşısına çıkmamış özel programlar da müzikseverlerle buluştu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen “ Burada Müzik Var “Festivali,kapanış konserinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ı ağırlayacak. 7 Ekim Pazar günü Moda Kayıkhane’de gerçekleşecek gecede; Fazıl Say’ın Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı şarkı albümlerinden “İlk Şarkılar” ve “Güz Şarkıları” festival sahnesinde izleyici ile buluşacak.

Gecenin ilk bölümü olan İlk Şarkılar’da Fazıl Say’ın piyanodaki cesur ve özgün yorumuna, solist Serenad Bağcan’ın güçlü sesi eşlik edecek. İlk Şarkılar’da Nâzım Hikmet, Ömer Hayyam, Edip Cansever, Turgut Uyar, Can Yücel, Orhan Veli, Cemal Süreya, Metin Altıok gibi önemli şairlerinin şiirleri,Fazıl Say besteleri ile sahnede hayat bulacak.

Gecenin ikinci yarısında ise; Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz, kabare müziği, nostaljik melodileri ve herkes için akılda kalıcı sözleri ile her biri farklı stilde ve farklı konularda olan Güz Şarkıları izleyici ile buluşacak. Güz Şarkıları’ndamuazzam yaratıcı bir yorumcu olan Ece Dağıstan piyanoya hayat verirken, solist Güvenç Dağüstünsolist olarak yer alıyor. Orkestrada ise Volkan Hürsever ( kontrbas) , Ediz Hafızoğlu ( davul ) ,Gürtuğ Gök ( saksafon) , Derya Türkan ( kemençe) gibi usta isimler var.

Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle gerçekleşen 14. Bodrum Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, Yürüyen Köşk resitali ile izleyicileri büyüledi.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin’in katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali ikinci akşamında dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ı ağırladı. Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle olağanüstü başarı yakalayan; kayıt çalışmaları, müzikal işbirlikleri ve besteleriyle uluslararası platformda isim yapan Fazıl Say, D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde yaklaşık 5 bin müzikseverle buluştu.

Konseri; Türkan Sabancı, Hüsnü Özyeğin, Ayşegül Dinçkök, Hasat Arat, İlker Başbuğ gibi iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri izledi.

25 yılı aşkın bir süredir klasik müzik dünyasında eşine ender rastlanan bir sanatçı olarak tanımlanan Fazıl Say resitalinin ilk yarısına Chopin’e ‘özgü bir tür olan “gece müzikleri” Noktürn’lerle başladı. Ardından Beethoven’ın en sevdiği sonatı olan Opus 57 “Appassionata” ile devam etti.

Konserin ikinci yarısında ise Say, solo piyano için bestelediği ‘Kara Toprak op.8’ve Atatürk’e ithaf ettiği “Opus 72 Yürüyen Köşk” adlı yapıtlarıyla izleyicilere duygu dolu dakikalar yaşadı. Tarihe gömülmüş ve çıkarılmayı bekleyen anılara piyanist olarak ustalıklı bir yorum, besteci olarak ise hayat veren Fazıl Say, Yürüyen Köşk adlı yapıtıyla Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün değerli hikâyesini Bodrum Müzik Festivali’ne taşıdı.

Festivalde gündüzden geceye kesintisiz müzik
14. yılında bir ilke imza atarak sanatçıların samimi işbirliğinden doğan uyumu bir müzik ziyafetine dönüştüren Bodrum Müzik Festivali, Aksam Konserleri’nin yanı sıra Gece Konserleri serisini de başlattı. Sabah Konserleri’yle başlayan festival, Günbatımı, Aksam ve Gece Konserleri’yle müzikseverleri fethediyor. D-Marin Turgutreis Amfitiyatro Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirilen Günbatımı Konserleri’nin ilkinde, ülkemizin saygın keman virtüözlerinden Sevil Ulucan ve seçkin festivallerin düzenli konuğu olan viyolonsel sanatçısı Hillel Zori, müzikseverlere Ravel, Bartók ve Halvorsen’ın yapıtlarını kapsayan bir programla keyifli dakikalar yaşattı.

Bodrum Müzik Festivali’nin ikinci gününde Sabah Konserleri kapsamında Gümüşlük Festivali Akademisi’nin ustalık sınıflarına katılan başarılı genç sanatçılar, Şevket Sabancı Parkı’nda Bodrumlularla buluştu. Genç sanatçıların dinletisi yoğun ilgi gördü.

Festival, sanatın farklı dallarıyla renklendi
Festival’de Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki, festival kapsamında D-Marin Turgutreis Marina Turkcell Sahnesi’nde sergileniyor.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi de yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Festivalde “Sinemada Müzik” gösterimleri
Festival kapsamında “Sinemada Müzik” başlığı altında Suyun Sesi, D-Marin Turgutreis’te bulunan Cinemarine’de gösterildi ve yoğun ilgi gördü.

Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle gerçekleşen 14. Bodrum Müzik Festivali, 5 Ağustos Pazar akşamı, Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılı temsilcisi Fazıl Say’ın vereceği “Yürüyen Köşk” resitali ile Bodrum izleyicisini büyülemeye hazırlanıyor.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali, ikinci akşamında, dünyanın dört bir yanında verdiği konserler, olağanüstü başarılara imza atan kayıt çalışmaları, gerçekleştirdiği müzikal işbirlikleri ve besteleriyle tanınan Fazıl Say’ı ağırlayacak.

Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali’nde müzikseverler ile buluşacak olan Fazıl Say, 5 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde olacak. 25 yılı aşkın süredir klasik müzik dünyasında eşine ender rastlanan bir sanatçı olarak tanımlanan Fazıl Say; ‘Yürüyen Köşk’ resitalinin ilk yarısına Chopin’e özgü bir tür olan “gece müzikleri” Noktürn’lerle başlayacak ve ardından Beethoven’ın en sevdiği sonatı olan Opus 57 “Appassionata” ile devam edecek.

Konserin ikinci yarısında ise Say, solo piyano için bestelediği ‘Kara Toprak op.8’ ve Atatürk’e ithaf ettiği “Opus 72 Yürüyen Köşk” adlı yapıtlarıyla birlikte izleyiciler duygu dolu dakikalar yaşatacak. Tarihe gömülmüş ve çıkarılmayı bekleyen anılara piyanist olarak ustalıklı bir yorum, besteci olarak ise hayat veren Fazıl Say, Yürüyen Köşk adlı yapıtıyla Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün değerli hikâyesini Bodrum Müzik Festivali’ne taşıyor.

Festival, sanatın farklı dallarıyla genişledi
2005 yılından bu yana yapılan ve dünyada bir marinada gerçekleştirilen ilk festival olma özelliği taşıyan Bodrum Müzik Festivali kapsamında bugüne kadar 4 bini aşkın müzisyen 121 konserde 200.000’den fazla müzikseverle buluştu. Türkiye’de bugüne kadar açık havada kurulmuş ikinci en büyük sahneye sahip festivalde yaklaşık 600 kişi görev alıyor.

Festival kapsamında ayrıca Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki D-Marin Turgutreis Marina’da sergilenecek.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi de yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerle buluşacak.

Dünyanın en ünlü piyanistlerinden biri olan Fazıl Say, Darüşşafaka’nın 155’inci yıldönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenecek olan gecede konser verecek.

Fazıl Say, bu konser için ücret talep etmedi. Gecede toplanacak olan paraların tamamı Darüşşafaka’nın eğitimini üstlendiği 1000’e yakın öğrenci için kullanılacak.

06 Nisan 2018 günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan resitalde Fazıl Say hem kendi eserlerini, hemde çağdaş bestecilerin eserlerini de yorumlayacak.

Biletler Darüşşafaka’nın internet adresi üzerinden temin edilebilecek.

Dünyaca ünlü Türk besteci ve piyanist Fazıl Say, merakla beklenen yeni bestesini dinleyici ile buluşturdu.

“Yürüyen Köşk-Atatürk Anısına Opus 72” ismini verdiği yeni eserini İzmirli sanatseverler için seslendirdi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde İzmirlilerle buluşan besteci ve piyanist Fazıl Say, “Yürüyen Köşk-Atatürk Anısına Opus 72” isimli bestesi ile dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün hikayesini melodilere dönüştüren ünlü sanatçı Say, yeni eseri “Yürüyen Köşk Atatürk Anısına Opus 72″yi İzmirli sanatseverler için seslendirdi.

Konserde ayrıca Beethoven ve Chopin gibi ünlü bestecilerin eserlerini de yorumlayan Say’ı, sanatseverler ilgiyle izledi.

Sanatçı Fazıl Say, 2 yılda bir yapılan BİFO-SAY festivalinin bu yıl iptal edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

fazıl_say

Fazıl Say 2 yılda bir yapılan BİFO-SAY festivalinin bu yıl iptal edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. “Ben ve ekibim ne devlete ne de bu holdinglere ihtiyaç duymuyoruz” diyen Say, Borusan’ın festivali iptal etmesinin ardından aldığı ihaleye dikkat çekti.

Say tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Dostlar

BORUSAN yönetimi (Ceo’su Agah bey) bugün tüm medyaya açıklamalar yapmış. Bir BİFO-SAY(Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Fazıl Say) festivalimiz vardı İstanbul’da. İki yılda bir olurdu. Bu yılki iptal edilmişti. Niye iptal edildiğini anlatmışlar basına. Tabi her zaman her şeye bir kılıf uydurulur.

İşin aslı ise şu;

Hatırlarsınız; Şu Antalya’da yaşanan haksızlık sebebi ile ben Gürer Aykal ile artık çalışamayacağımızı anlattım. Sadece ben mi anlattım? Gürer Aykal kendisi basına açıklamalar yaptı “bir daha Fazıl Say eseri yönetmem” dedi. Şimdi belli ki burada bir anlaşmazlık var. Evet keşke olmasaydı. Ama maalesef o “keşke”ler bu insanların egolarının önüne geçemiyor. Evet Antalya’da bu kavga oldu ama ben bunun Borusan ile olan Festivalimize yansımaması için gayret gösterdim. Bifo-Say festivali 4 konserden oluşuyordu. Bu 4 konserden sadece 1 tanesi Gürer beyin yöneteceği konser idi. Borusan 4 konserin tamamını iptal etmiştir. Okudunuz, hepsi ortada yazıldı.

gurer-aykal

Gürel AYKAL

 

Tekrar etmeye gerek yok. Ben hep şunu savundum. Gürer Aykal ile zaten olmuyor, o da istemeyecektir benim ile konser yapmayı -ki istemiyor. Ya 4 konser içinden onun yöneteceği o konseri de kaldırın, ya o konsere başka şef alalım. Gürer Aykal’a da ayrı bir kapsamda başka bir konser verilsin. Sonuçta adı ve konusu Fazıl Say olan bir festival de devam edebilsin.” Bunu savundum. Ama bu olmadı… Olmadığının zaten hemen ardından da Borusan bir ihale kazandı. Agah bey diyor ki “ihalenin bu konu ile alakası yoktur”,  ben diyorum ki ” Bilemiyorum, neden olmasın?”.

Dostlar kendi konserlerimizi organize ediyoruz. Türkiye’nin her yerinde konser veriyoruz. Gerekirse, Anadolu’da köylere gidip çalıyorum. Ben ve ekibim ne devlete ne de bu holdinglere ihtiyaç duymuyoruz. Başımızın çaresine bakarız. İyi müzik yaptığımız sürece de bu salonlardaki doluluk oranımız artıyor. Dünyanın her yerinde yılda 100 konserimiz var. Eserlerimiz her yerde çalınıyor. Tüm internette de yayılmış durumda. Her yıl 3-4 CD üretiyoruz. Çalışıyoruz. Deli gibi çalışıyoruz. Orkestra eserlerimin Türkiye’de çalınması durumuna gelince. Dünyanın her yerinde çalınıyor. Türkiye’de benim (Orkestra) eserlerimin çalınma olasılıkları kısıtlanmıştır. Bu durum tamamen siyasidir. CSO olayında gördünüz. Gürer Aykal ise tüm bu olaylarda kendini kullandırtmıştır. Kötü bir duruş sergilemiştir.

Dostlar,

Şunu sorun kendinize, Aykal ne kaybederdi Muammer Sun gibi duruş sergileyebilseydi?

Borusan’daki arkadaşlara başarılar dilerim. Ben her yıl 40-50 Orkestra ile çalıyorum fazla ihtiyacım yok illaki Borusan Orkestrası ile çalmaya. Herkes işine baksın. Bizi de artık rahat bırakın. Çalışan üretenleri rahatsız etmeyin.

Sevgiler, Saygılar.”

Kaunak : İleri Haber

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturan Uluslararası Antalya Piyano Festivali Kasım’da başlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival, Volkswagen ana sponsorluğunda 08 Kasım – 30 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek.

14_uluslararasi_antalya_piyano

Festivale bu yıl Grammy ödüllü sanatçı Michel Camilo, Vladimir Spivakov, Aziza Mustafa Zadeh gibi önemli isimler konuk olurken; piyano festivalinin siparişi üzerine Muhiddin Dürrüoğlu tarafından bestelenen “Anadolu’dan Sahneler”in de dünya prömiyeri yapılacak. Festivalde ayrıca Fazıl Say’ın Water –Su isimli piyano konçertosu ve Michel Camilo’nun “Piyano Konçertosu No: 1” isimli eseri de Türkiye’de ilk kez seslendirilecek. Her gecesiyle izleyiciye ayrı bir tat sunacak olan festivalde, sahnedeki konserlerin yanı sıra halk konserleri ve öğrenciler ile sanatçıları biraraya getiren atölye çalışmaları da yer alıyor. “Şehirde Müzik Var” sloganı ile festival, 14’üncü yaşında da sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak.

Festival açılışında Fazıl Say’ın yeni eseri “Water” ilk kez seslendirilecek

Festivalin bu yılki açılış konserinde ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın yeni eseri olan ve dünya prömiyeri İsviçre’de yapılan “Water” piyano konçertosu, Türkiye’de ilk kez seslendirilecek. Sanatçının piyano ve orkestra için bestelediği eserin prömiyerinde, sanatçıya şef Naci Özgüç yönetimindeki “Antalya Devlet Senfoni Orkestrası” eşlik edecek. Sanatçının suyun sakinliğini ve gücünü müzikle bir araya getirdiği eser; üç farklı bölümden oluşuyor. Eserin ilk bölümü olan “Mavi Su” dans eden, caz yapan, hüzünlenen, derinleşen sonsuz büyük denizi, ikinci bölümü olan “Siyah Su” gece vakti ay ışığı altında baykuş ve kurbağa seslerinin duyulduğu ormanda bir gölü, son bölüm olan “Yeşil Su” ise akarsuları anlatıyor. Konserin ikinci yarısında ise yine Say besteleri yer alıyor. Sanatçının “İlk Şarkılar” adını verdiği on farklı eser izleyici ile buluşurken, Say’ın piyanosuna solist Serenad Bağcan eşlik edecek. Fazıl Say’ın güçlü performansıyla gerçekleşecek açılış konserleri 08 Kasım Cuma ve 09 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de Antalya Kültür Merkezi’nde izlenebilir.