2018 – 2019 eğitim dönemi ne zaman başlıyor, Okullar ne zaman açılacak?

Öğrencilerin ve velilerin merakla araştırdığı konulardan biri okulların ne zaman açılacağı… Bütün bir yıl boyunca öğrencilerin iple çektiği yaz tatilinin bitmesine ne kadar kaldığı konusunda hem veliler hem de öğrenciler merak içerisinde.

Tatilde olanlar hem tatillerini bitirip ikamet ettikleri şehre dönmek, hem de okul ihtiyaçlarını okullar açılmadan önce karşılamak isteyen öğrenciler ve veliler için bizde bu haberimizi hazırladık.

2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlangıcı ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tüm illere bir genelge gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından genelge ile yapılan açıklamaya göre Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak. İlk dönem 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili 4 Şubat’ta bitecek ve okullar 14 Haziran’da tatile girecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9´uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacağını da hatırlatmakta fayda var.