2014 yılında düzenlenecek bir kaç fotoğraf yarışması

Sizler için 2014 yılında sizler için fotoğraf yarışmalarını derlemeye çalıştık. Tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyoruz.

 

Zorlu Center’ın gurme konulu fotoğraf yarışmasına katılın, sürpriz ödülleri kazanın…

zorlucenterdagurme

İstanbul’un gurme, moda ve sanattaki yeni merkezi Zorlu Center, Şubat 2014 itibariyle başlayan 3 ay boyunca farklı konseptlerde devam edecek instagram fotoğraf yarışmasında, belirlenen hashtaglere fotoğraflarını paylaşan ziyaretçilerine sürpriz ödüller kazandırıyor.

Şubat, Mart ve Nisan aylarında üç farklı konseptteki yarışmanın, Şubat ayı teması “gurme” olarak belirlendi.Zorlu Center’da yer alan restoranlarda mekan veya yemek fotoğraflarını instagramda #zorlucenterdagurme hashtagiyle paylaşan ziyaretçilerin fotoğrafları Murat Germen, Oğuz Meriç ve Sezgin Yilmaz’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda yarışmanın birincisi Zorlu Center Beymen mağazasından 1.000 TL’lik hediye çeki, ikincisi Zorlu Center PSM’den iki kişilik etkinlik bileti ve üçüncüsü ise Zorlu Center Jamie’s Italian restoranında iki kişilik yemek kazanacak.

Yarışma, aynı ödüllerle Mart ayında moda konsepti için #zorlucenterdamoda ve Nisan ayında ise sanat konseptleriyle #zorlucenterdasanat devam edecek.

www.zorlucenter.com

facebook.com/zorlucenter

twitter.com/zorlucenter

instagram.com/zorlucenter

Zorlu Gayrimenkul hakkında

Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ, yurtiçinde ve yurtdışında değerli araziler üzerinde nitelikli konut, ofis, iş merkezi, alışveriş merkezi, hastane, otel ve ticari depolar geliştirmek, geliştirdiği gayrimenkuller üzerinde yatırımlar yaparak satmak, kiralamak veya işletimini gerçekleştirmek amacıyla 2006 yılında Zorlu Holding AŞ bünyesinde kurulmuştur. Zorlu Gayrimenkul’ün hedefi; piyasa beklentilerini, müşteri talep ve ihtiyaçlarını doğru analiz etmek suretiyle, değerli araziler üzerinde dünya standartlarında özgün projeler geliştirmek ve eksiksiz müşteri memnuniyeti sağlamaktır.

Bilgi için:

Hill + Knowlton Strategies: 0212 270 52 32

Elif Kupa – [email protected]

ATLAS HALI’DAN BOL ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF YARIŞMASI

ATLAS HALI

RENKLERİ YAKALA, ATLAS HALI’YA YOLLA!

Atlas Halı, “Renkleri Yakala -Facebook Fotoğraf Yarışması” ile fotoğraf tutkunlarını hayatın renklerini yakalamaya çağırıyor! Kazananların kullanıcı beğenileri ile belirleneceği yarışmada birinci gelen fotoğrafın sahibi Apple IPhone 5s’in de sahibi olacak.

 Kendi kendini temizleyen ve leke barındırmayan nano halılarıyla doğanın tüm renklerini evinize getiren Atlas Halı, Facebook sayfasında renkli bir kampanya başlatıyor. 16 Mart’a kadar sürecek olan “Renkleri Yakala – Fotoğraf Yarışması”nda katılımcıları birbirinden değerli ödüller bekliyor. Yarışmada kazananı  ise beğeni sayıları belirleyecek.

20 Ocak tarihi itibariyle başlayan ve 18 yaşından büyük herkese açık olan “Renkleri Yakala – Fotoğraf Yarışması” Mart ayının ortasına kadar devam edecek. Katılımcılar, Atlas Halı’nın facebook sayfasında yer alan yarışma uygulamasındaki adımları takip ederek, “Renk” temasına uygun fotoğraflarını yükleyecekler. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu ve ticari bir koşul bulunmayan uygulamaya katılım için sadece Atlas Halı’nın facebook sayfasını beğenmek yeterli olacak. Yarışmada oylama da yine facebook kullanıcılarının beğenileri doğrultusunda yapılacak.

 iPhone 5s ve değerli birçok ödül!

Yarışma kapsamında uygulamaya yüklenen fotoğraflar arasından en çok beğeni alan 1. fotoğrafın sahibi Apple iPhone 5s cep telefonu, en çok beğeni alan 2. fotoğrafın sahibi 500 TL değerinde Koçtaş hediye çeki, en çok beğeni alan 3. fotoğrafın sahibi ise 400 TL değerinde Atlas Halı hediye çeki kazanacak. 4. fotoğrafın sahibi Arzum Çaycı, 5. fotoğrafın sahibi Vestel Mix&Go, 6., 7. ve 8. fotoğrafların sahipleri de Schwarzkopf Saç Bakım Paketi kazanacak. Ayrıca her hafta jürinin en beğendiği bir fotoğrafa Atlas Halı hediye edilecek

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’14 Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Başladı

KADIN GÖZÜ İLE

Anadolu Hayat Emeklilik’in bu yıl sekizincisini düzenlediği ‘Kadın Gözüyle Hayattan KarelerFotoğraf Yarışması’na başvurular başladı. Türkiye’nin dört bir yanından kadınların katılabileceği yarışmaya başvurular 12 Mart’a kadar devam edecek.

‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması’na ilk düzenlendiği 2007 yılından bu yana 7 binden fazla kadın 32 bini aşkın fotoğrafla katıldı. Kadınların hayata ve dünyaya bakışlarını fotoğraf kareleri ile yansıtacakları bir platform yaratmak amacıyla düzenlenen yarışma Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında  ‘Hayata Dair’ teması ile düzenlenen yarışmaya 18 yaş ve üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçılar en fazla 5 adet fotoğrafla katılabiliyor. Bu yılki seçici kurulunda Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihal Kafalı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Çolak, Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer alıyor.

Sonuçları 2 Nisan tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik’in web sayfasında yayınlanacak olan yarışmanın birincisi 5.000 TL, ikincisi 3.000 TL, üçüncüsü ise 1.000 TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca sergilenmeye değer bulunan her esere de 250 TL telif ödenecek. Yarışmada derece

ye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler İstanbul’daki ve Anadolu’daki çeşitli mekanlarda fotoğrafseverlerle buluşacak.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışması hakkında daha detaylı bilgi anadoluhayat.com.tr  adresinden veya0212 317 70 25 numaralı telefondan edinilebilir.

 Posta Adresi:                                                                    

Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşavirliği İş Kuleleri Kule 2 K:18 Levent- İstanbul
E-posta:

[email protected].tr

Konu: Fotoğraf Yarışması

 Anadolu Hayat Emeklilik hakkında:

Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortaları alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında “Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi” olarak kuruldu. Halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, Birikimli Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi ile en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor. 700 bini aşan katılımcı sayısıyla Anadolu Hayat Emeklilik, ulaştığı fon büyüklüğü ile Sistemdeki lider pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Sistemden emekli olan kişi sayısında da öncü konumunu koruyan Şirket, Sistem emeklilerinin yüzde 44’üne sahip.  Genel Müdürlüğü İstanbul’da bulunan Şirketin; İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, İzmir ve Antalya’da Bölge Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik, direkt satış ekibi, 250’ye yakın özel acentesi ve Türkiye İş Bankası, Anadolubank ve Albaraka’nın toplam bin 800’ü aşan banka şubeleri aracılığıyla hizmet sunuyor.

“Tarımda Kadın” Temalı Basın Fotoğraf Yarışması

NE ÇEKERSEN ONU BİÇERSİN

Katılım Koşulları

Nasıl katılacaksınız?

Yarışmaya, bu site üzerinden elektronik ortamda yükleme yapacağınız fotoğraflarla katılabilirsiniz. Bir kişi, en çok 3 eserle yarışmaya katılabilir. Her bir eser için, bu sitede yer alan elektronik katılım formu, ayrı ayrı olarak doldurulup gönderilmelidir.
Kimler katılabilir?

Yarışma; yerel ve ulusal yayın organlarında halen kaşeli olarak çalışanlara, bu kuruluşlara dışarıdan hizmet verenlere veya bu kurumlardan emekli olan tüm gazeteci, muhabir ve foto muhabirlere açıktır.
Teknik bilgiler

  • Fotoğrafların, maksimum kalitesi (12) JPEG formatında, çözünürlük 300 dpi ve kısa kenarı ise en az 2500 piksel olmalıdır.
  • Fotoğraflar renkli ya da siyah beyaz olabilir.
  • Fotoğraflarda EXIF bilgilerinin (fotoğraf kimliği) bulunması zorunludur.
  • Fotoğraf üzerinde renk, kontrast ve kadraj düzenlemeleri dışında, photoshop ile dijital manipülasyon yapılamaz.

 Yarışma Şartnamesi

  • Katılımcı, daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş eserleriyle bu yarışmaya katılmalıdır.
  • Eserlerin her türlü hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve GÜBRETAŞ’a muvafakat ve kullanım tasarrufu izni verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül ve her türlü kazanımlar geri alınır.
  • Yarışmaya katılan tüm görsel eserler, GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.) firmasının kurumsal arşivine alınarak, şirketin uygun görmesi halinde bu yarışmayla ilgili veya diğer kurumsal sergi, afiş, katalog, broşür, kitap, kitapçık, gazete vb. her türlü tanıtım malzemesi ile kurumsal web sayfasında ayrıca bir izin ve muvafakat almaya gerek olmadan kullanılabilecektir. Ayrıca çeşitli platformlarda sergilenebilecektir.
  • Yarışmada dereceye giremeyen eserlerin bu yarışma dışında kurumsal bir tanıtım malzemesinde kullanımı halinde, GÜBRETAŞ eser sahibine FSEK çerçevesinde bunun için mutabık olunacak bir görsel kullanım telifi ödeyecektir.
  • Bir katılımcı, en çok 3 eserle yarışmaya başvuru yapabilir. Her bir eser için, bu sitede yer alan elektronik katılım başvuru formu, ayrı ayrı olarak doldurulup gönderilmelidir. Fotoğrafların, maksimum kalitesi (12) JPEG formatında, 300 dpi çözünürlüğünde ve kısa kenarı ise en az 2500 piksel olmalıdır. Fotoğraflar renkli ya da siyah beyaz olabilir. Fotoğraflarda EXIF bilgilerinin (fotoğraf kimliği) bulunması zorunludur. Fotoğraf üzerinde renk, kontrast ve kadraj düzenlemeleri dışında, photoshop ile dijital manipülasyon yapılamaz.
  • Yarışma; yerel ve ulusal yayın organlarında halen kaşeli olarak çalışanlara, bu kuruluşlara dışarıdan hizmet verenlere veya bu kurumlardan emekli olan tüm gazeteci, muhabir ve foto muhabirlere açıktır. Yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve onların birinci derece yakınları dışında, Türkiye’de ikamet eden tüm gazeteci, muhabir ve foto muhabirleri katılabilir.
  • Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Nisan 2014’tür. Bu tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmaz.
  • Tüm yarışmacılar, yarışma koşullarını ve Seçici Kurul kararlarını istinasız kabul etmiş sayılır.
  • Şartnamede her türlü değişiklik hakkı GÜBRETAŞ’a aittir.
  • Yarışmaya katılanlar yukarıdaki şartların tamamını kabul etmiş sayılırlar.

Başvuru ve yarışmayla ilgili detaylar www.butopraginrenkleri.org adresinde yer alıyor.

 2014/5 Mimarlar Odası Bursa Şubesi “Kent Merkezini Yeniden Keşfetmek” Fotoğraf Yarışması – SKT: 20.03.2014  

Düzenleyen Kurum:Mimarlar Odası Bursa Şubesi
TFSF Onay No:2014/5
Bölümler:
Son Katılım Tarihi:20.03.2014
Seçici Kurul Toplanması:22.03.2014
Sonuç Bildirim Tarihi24.03.2014
İlgili Kişi:Ezgi TOLUNAY
Telefon No:0 224 453 56 00
@ Posta:[email protected]
Tfsf TemsilcisiSelma Çubukçu
Tfsf Temsilci @ Posta
Türkçe Şartname LinkiKatılım Formu (TR)

Yarışma afişi için lütfen TIKLAYINIZ

2014/16 TFSF adına AFSAD “AFSAD Fotoğraf Çalışmaları Yarışması” – SKT: 17.03.2014  

Düzenleyen Kurum:AFSAD
TFSF Onay No:2014/16
Bölümler:
Son Katılım Tarihi:17.03.2014
Seçici Kurul Toplanması:22.03.2014
Sonuç Bildirim Tarihi25.03.2014
İlgili Kişi:
Telefon No:
@ Posta:
Tfsf TemsilcisiYunus TOPAL – Kamuran FEYZİOĞLU
Tfsf Temsilci @ Posta
Türkçe Şartname LinkiKatılım Formu (TR)

 

‘Zaman Tünelinde Büyük Efes’ Fotoğraf Yarışması

efes oteli

Seçici kurul üyeliğini Yusuf Tuvi (AFIAP),Çerkes Karadağ (Fotoğraf sanatçısı),Gültekin Çizgen (Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği),Tahir Ün (Fotoğraf sanatçısı),Salih Kalafatoğlu (Kültür Üniversitesi öğr. gör.),Ömer Vargı (Yönetmen),Ahmet İmançer (Yrd. Doç. Dr. Fotoğraf sanatçısı) ve Zafer Gazi Tunalı’nın (TFSF temsilcisi) yaptığı Büyük Efes Oteli’nin 50 yılını kapsayan süreç içerisinde,yaşanmışlıkları fotoğraf arşivlerinden ve güncel çekimlerden gün yüzüne çıkartmayı ve sergilemeyi amaçlayan “Zaman Tünelinde Büyük Efes” konulu ve 3.000 TL. para ödüllü ve 2 gece konaklamalı fotoğraf yarışması düzenlendi.

Sergi ve ödüller

24 Nisan 2014 saat 17.00′de sona erecek yarışmanın başvuru sonuçları,28 Nisan 2014′te açıklanacak.Birinci; 3.000 TL ve 2 gece konaklama (2 kişi oda+ kahvaltı),

ikinci; Samsung cep telefonu ve 1 gece konaklama (2 kişi oda+ kahvaltı),üçüncü; HTC cep telefonu ve Swissotel Büyük Efes Akvaryum Restaurant’ta 2 kişilik akşam yemeği kazanacak.

Mansiyon; Swissotel Büyük Efes Pürovel Spa & Sport kullanımı ve Swissotel Büyük Efes Akvaryum Restaurant’ta 2 kişilik akşam yemeği,sergileme kazanan 20 adet esere de 100′er TL

verilecek.Sergi açılışı ve ödül töreni de Mayıs 2014 yapılacak.

2008’den itibaren sanatı ve sanatçıyı desteklema kararı alarak çeşitli faaliyetlere başlayan ve yarışma düzenleyen Büyük Efes Oteli’ne rezervasyon yaptırılarak, fotoğraf çekimi de yapılabilen ve Meriç A. Ateş’in sanat yöneticiliğini,Ayşe Karpat’ın İzmir koordinasyonunu üstlendiği yarışma adres ve telefonu şöyle; Swissotel Büyük Efes, Büyük Efes Sanat, Kordon 1-2 Salonu-Gaziosmanpaşa Bulvarı, No.1,35210, Alsancak-İzmir,tel; +90-232-4145176,

E POSTA.[email protected]

Katılım şartları

Fotoğraf yarışması, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların katılımına açık ve ücretsizdir. Jüri üyeleri,TFSF temsilcisi ve 1. dereceden akrabaları katılamaz.Yarışmaya en çok 4 adet fotoğraf gönderebililir.Katılımcı,gönderdiği yapıt(lar)ın tümüyle kendisine ait olduğunu, gerekli izinlerin alındığını, diğer hususlarla birlikte kabul ve beyan eder.Ödül kazanan fotoğrafçılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanların elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

Yarışmada ödül almış fotoğraflar kabul edilmeyecektir.Gönderilen fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde, kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan; ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı bu yarışmada, böyle bir fotoğraf ile ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişilerin, yarışmalara katılımı TFSF yarışma ilkeleri gereğince bir yıl kısıtlanır..

Ad,soyad,adres, telefon, E-posta yazılacak

Her fotoğrafın kodlanmasında katılımcının ad ve soyadının baş harfleri ve T.C. numaranızın son 4 rakamdan oluşan bir “rumuz” ve fotoğrafın sıra numarası kullanılmalıdır. Örneğin:ALI UYANIK için; AU4545-1.jpg, buyukefessanat.com web adresi yarışma bölümünde kayıt yapılarak renkli, negatif veya saydam olarak çekilen fotoğraflar, sayısal ortama aktarılarak ya da sayısal makinelerle çekilen fotoğraf ile başvuru yapılabilir.Fotoğraflarınızı;

a) Sayısal ortamda http://www.buyukefessanat.com adresine uygun koşullarda yükleyebilir;

b) Posta/kargo yolu ile gönderebilirsiniz. Pakete “Sergi için fotoğraf kaydı içermektedir. Ticari değeri yoktur” ibaresi yazılmalıdır. İrtibat bilgileri (Ad, Soyad, Açık Adres, Telefon, E-posta)

yazılı şekilde katılım formunu içeren bir word dosyası oluşturulmalı;fotoğraflar kodlama sırasıyla CD/DVD’ye kayıtlı olarak, JPEG formatında, kısa kenarı en az 2300 piksel, 300 dpi çözünürlükte, kenar çerçevesi olmadan (paspartusuz), üzerinde imza ya da herhangi belirleyici bir not bulunmadan gönderilmelidir.

Nerede,ne zaman çekildiği ve hikâyesi verilecek

Fotoğraflara isim, ne zaman, nerede çekildiği ve hikâyesi ile ilgili kısa bir bilgi verilmeli; kimlik formu ve taahhütname eksiksiz doldurmalı ve imzalanmalıdır. Formlar buyukefessanat.com web veya tfsf.org.tr adresinden temin edilebilir.Eserler 24 Nisan 2014 saat 17.00’ye kadar http://www.buyukefessanat.com adresine yüklenilmeli veya gönderi adresine teslimat en geç,24 Nisan saat 17.00 olacak biçimde posta/kargo ile gönderilmelidir. Gecikmelerden kurum sorumlu değildir.Yarışma sonucunda jüri değerlendirmesi, ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, katılımcıların e-posta adreslerine gönderilerek bildirilecektir. Ayrıca sonuçlar www.buyukefessanat.com adresinde ve www.tfsf.org.tr adreslerinde de duyurulacaktır.

TFSF yayını Almanak 2014’te yer alacak

Ödül alan ve katalogda yer alacak fotoğrafların birer kopyası, bedelsiz olarak Büyük Efes Sanat arşivine alınacak ve gerekli görüldüğü durumlarda isim belirtilerek, afiş, broşür, dergi, kitap vb basılı materyaller ile web sitesi, tanıtım filmi vb prodüksiyonlarda; facebook, twitter vb sosyal medya mecralarında kullanılabilecektir.Yine ödül alan fotoğraflar, TFSF yayını olan Almanak 2014’te yer alacaktır.Tüm ulaşım/transfer ücretleri katılımcı tarafından karşılanacaktır.Yarışma için Büyük Efes Sanat’a ([email protected]) rezervasyon yaptırılarak otel içinde fotoğraf çekimi gerçekleştirilebilir.

İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması 2014

İstanbul-Rotary-Sanat

İstanbul Rotary Kulübü’nün 2011 yılında başlattığı “İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi” 2014 yılında da devam ediyor. Genç sanatçıların bu dönemde seçilecek yapıtları 15 Mayıs – 28 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Maslak’taki Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde sergilenecek. Yarışmada, bir kişiye 15.000.- TL’lık “Büyük Ödül”, üç kişiye ise kişi başına 5000.- TL “Sanat Başarı Ödülü” verilecek.

İstanbul Rotary Kulübü’nün, genç sanatçılarımızı teşvik etmek ve desteklemek amacıyla ilkini 2010-2011 döneminde gerçekleştirdiği İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi’ne 84 genç sanatçı katılmış, bu sanatçılardan Elif Aydoğdu Ağatekin, Ozan Gezer, Seçkin Pirim ve Seyit Mehmet Buçukoğlu ilk dörde girmiş, büyük ödülü Seyit Mehmet Buçukoğlu almıştı.

2011-2012 döneminde ikincisi gerçekleştirilen yarışma ve sergiye ülkemizin dört bir yanından 201 genç sanatçımız başvurdu. Bu sanatçılardan Neda İsmail Atar, Çağdaş Erçelik, Çınar Eslek ve İhsan Oturmak ilk dörde girmiş, büyük ödül İsmail Oturmak’ın olmuştu. Genç sanatçının yapıtları Ekim 2012’de Paris’te Espace Culturel Louis Vuitton’da sergilendi.

2012-2013 döneminde, üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmaya ise 239 genç sanatçımız katıldı. Bu sanatçılardan Murat Salcı, Emre – Yunus Tekin, Ahmet Özparlak ve Abdülkerim Bozan ilk dörde girdi, büyük ödül ise Murat Salcı’nın oldu.

2013-2104 döneminde, her yıl artan bir katılımla gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin dördüncü gerçekleştiriyoruz. Genç sanatçılarımızın bu dönemde seçilecek yapıtları, 15 Mayıs – 28 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Maslak’taki Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde sergilenecek. Yarışmada, bir kişiye 15.000.- TL’lık “Büyük Ödül”, üç kişiye ise kişi başına 5000.- TL “Sanat Başarı Ödülü” verilecek.

2013-2014 Dönemi İstanbul Rotary

 Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi Şartnamesi

İstanbul Rotary Kulübü Derneği, genç sanatçıların tanıtım, kariyer ve eğitimlerine destek olmak ve ülkemizin sanat alanındaki gelişimine katkı sağlamak amacıyla “İstanbul Rotary Sanat Ödülü” yarışması düzenlemektedir. Yarışmaya katılarak ilk elemeyi geçen sanatçıların eserlerinden oluşacak “İstanbul Rotary Sanat Ödülü Sergisi”, en az 10 gün boyunca ziyarete açık tutulacaktır. Sergi açılışında yapılacak ödül töreni ile “İstanbul Rotary Sanat Büyük Ödülü” ve “İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülleri”ni kazananlar açıklanacaktır. Bu yıl seçici kurul (isme göre alfabetik sırayla) Ayşegül Sönmez, Başak Şenova, Can Elgiz, Haşim Nur Gürel, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Özalp Birol ve İstanbul Rotary Kulübü Derneği 2013-2014 Dönem Başkanı Prof. Dr. Serhat Kutlan’dan oluşacaktır. İşbu şartnamede bundan böyle; “İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması”na katılan kişiler

 “Aday” ya da “Adaylar”;

İşbu şartnamenin III. Maddesinde yer alan kişilerden oluşan kurul “Seçici Kurul”; olarak anılacaktır.

I. Yarışmaya Katılma Koşulları

• Adaylar, yarışmaya resim, heykel, fotoğraf, seramik, video-art, performans, dijital sanat, işitsel sanat gibi çağdaş sanatın birçok alanında üretilen tek bir yapıtla katılabilirler. Yapıtlar daha önce sergilenmemiş ve hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır. Yapıtların daha önce sergilendiğinin ve/veya herhangi bir yarışmaya katılmış olduğunun tespiti halinde ilgili yapıtın adaylığı derhal iptal edilecektir. Bu hususun ödül kazanıldıktan sonra tespiti halinde aday kazandığı ödülü iade ile mükellef olacaktır.

• Kullanılan mecra, malzeme ya da teknikler için hiçbir sınırlama yoktur, eleme aşamasında değerlendirme dosya üzerinden yapılacaktır. Ancak yapıtın, sergilenme aşamasında kapalı bir mekânda yerleştirilebilecek ya da kapalı mekâna uygun olarak düzenlenebilecek boyutlarda olması gerekmektedir.

• Adayların 01 Ocak 1978 tarihinden sonra doğmuş, TC vatandaşı ve Türkiye’de mukim olmaları gerekmektedir.

• Adaylar yarışmaya tek başlarına veya ekip olarak katılabilirler.

• Adaylardan yarışmaya katılan yapıtlarının yanı sıra, önceki eserlerine ilişkin bir portfolyo istenmektedir. Bu portfolyoda resim, heykel, fotoğraf ve seramik alanlarında katılanların en az 10 adet; video-art, performans, dijital sanat, işitsel sanat gibi çağdaş sanatın diğer alanlarında katılanların ise en az 3 adet önceki eserlerine ait yeterli bilgi ve (fotoğraf, dia, CD, broşür, katalog vb.) belge bulunması gerekmektedir.

• Gönderilecek tüm doküman, bilgi, belge vs.nin aşağıda da daha detaylı açıklaması görüleceği üzere aynı CD içinde olması gerekmektedir.

• Yarışmaya ekip olarak katılanların portfolyosu ekip olarak yapılmış eserlerden oluşmalıdır.

• Teslim edilecek dosya dijital olarak hazırlanmalıdır. Adayın bu dosyada yer alan, mesleki ve sanatsal performansını örnekleyen yapıtlarının ve yarışmaya katılacağı yapıtın fotoğrafları jpg, png, tiff ya da PDF dosya olabilir. Önerdiği yapıtın ise mutlaka 2400 X 3500 PIXEL boyutunda, 300 DPI çözünürlükte imgesinin bulunması, hareketli görüntü ile katılıyorsa yine ekran görüntüsünün 2400 X 3500 PIXEL boyutunda, 300 DPI çözünürlükte bir imgesinin de yer alması gerekmektedir. Hareketli görüntüler herhangi bir formatta olabilir. Dosyada, adayın özgeçmişi, adresi, telefon/faks numarası ve e-posta adresinin de bulunduğu bir doküman yer almalıdır.

• Dosya teslimi suretiyle başvuru 01 Nisan 2014 tarihine kadar İstanbul Rotary Kulübü Derneği’nin aşağıdaki adresine elden ya da posta ile ulaştırılmış olmalıdır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

• İstanbul Rotary Kulübü Derneği üyelerinin birinci dereceden akrabaları ve yakınları bu yarışmaya katılamaz.

II. Sergilenecek Yapıtların Tespit ve Teslimi

• Seçici Kurul, 18 Nisan 2014 tarihine kadar değerlendirmesini tamamlayarak sergilenmeye değer gördüğü 20 adayı, sergi ve katalogda yer almak üzere davet edecek, yarışmaya katılan diğer adayları da bilgilendirecektir.

• Seçici Kurul’un yapıtlarını ödüle değer gördüğünü bildireceği dört sanatçı, sergiye birden çok yapıt ile katılabilecektir.

• Sergi, 15 Mayıs – 28 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Maslak’taki Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilecektir. Serginin tanıtım ve duyurusu İstanbul Rotary Kulübü Derneği tarafından görsel ve yazılı basında yapılacaktır.

• Sergi kataloğu, davet edilen tüm yapıtları içerecek, yaygın tanıtım ve dağıtımı yapılacaktır. Katalog basımı için yapıtların basım kalitesindeki fotoğraflarının (3000 dpi ve 2400 x 3500 piksel çözünürlükte) JPEG dosyası olarak, en geç 30 Nisan 2014 tarihine kadar İstanbul Rotary Kulübü Derneği’ne elden ya da posta ile teslim edilmesi gereklidir.

• Sergiye davet edilen yapıtların, İstanbul Rotary Kulübü Derneği sekreterliği ile randevulaşmak suretiyle, 01-06 Mayıs 2014 tarihleri arasında sergi mekânına ulaştırılması gerekmektedir.

• Dijital sanat ya da işitsel sanat üzerine üretilen yapıtların CD olarak teslim edilmeleri gerekmektedir.

• Mekânsal yerleştirme ya da mekânsal proje önerileri projenin belirtilen tarihte biteceğini belgeleyen detaylı teknik bilgi ve kesin tarihler belirtilerek hazırlanmış proje takvimiyle sunulmalıdır.

III. Seçici Kurul (isme göre alfabetik sırayla)

• Ayşegül Sönmez Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi, Sanat Eleştirmeni, Gazeteci

• Başak Şenova Küratör, Koç Üniversitesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi

• Can Elgiz Mimar, Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi

• Haşim Nur Gürel Eleştirmen, AICA Türkiye

• Prof. Dr. Kaya Özsezgin Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, Sanat Yazarı

• Özalp Birol Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü

• Prof. Dr. Serhat Kutlan İstanbul Rotary Kulübü 2013-2014 Dönem Başkanı

IV. Ödüller

• “İstanbul Rotary Sanat Büyük Ödülü” 15.000.- TL’dir (yalnız on beş bin Türk Lirası).

• Büyük ödülün yanı sıra üç adet 5.000.-TL (yalnız beş bin Türk Lirası) tutarında “İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülü” verilecektir. Beheri 5.000.-TL (yalnız beş bin Türk Lirası) tutarındaki üç adet “İstanbul Rotary Sanat Başarı Ödülü”, bütçeleri arzu eden İstanbul Rotary Kulübü üyeleri tarafından karşılanmak koşuluyla, sanatçılara, doğrudan bahse konu üyeler tarafından verilebilir. Böyle bir durumda, ilgili ödüllerin her biri ”İstanbul Rotary (İlgili üyenin adı ve soyadı) Sanat Başarı Ödülü” olarak anılır.

• Eseri kataloğa giren tüm sanatçılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

• Ödül alan dört yapıt hukuken devri mümkün tüm haklarıyla birlikte İstanbul Rotary Kulübü Derneği’ne kalacaktır ve bu dört yapıt İstanbul Rotary Kulübü Derneği tarafından hukuken devri mümkün tüm haklarıyla satın alınmış gibi işlem görecektir. Aday, yarışmaya katılmak üzere başvurduğu andan itibaren, ödül kazanması halinde eserini hukuken devri mümkün tüm haklarıyla birlikte İstanbul Rotary Kulübü Derneği’ne devrettiğini gayrikabilirücu beyan ve kabul eder.

• İstanbul Rotary Kulübü Derneği, ödül alan yapıtları ve kataloğa giren diğer 16 yapıtın görsellerini etkinliklerde, eğitim faaliyetlerinde, katalog, broşür, afiş vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dahil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. Aday bu hususa herhangi bir itirazda bulunmayacağını ve yasal yollara başvurmak hakkından şimdiden gayri kabili rücu feregat ettiğini beyan, kabul ve taahhüt eder.

Dostluk Kareleri Fotoğraf Yarışması 2014

fotopya

Rönesans Gayrimenkul Yatırım bünyesindeki Alışveriş Merkezleri, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya işbirliği ile bu yıl ikinci kez fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yılki yarışmanın konusu ise: “Dostluk Kareleri” Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Rönesans’ın ülke geneline yayılmış; Optimum Outlet (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana), Kozzy AVM (İstanbul) ve Piazza AVM (Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa)’lerinde sergilenecek. “

Geçtiğimiz sene “Gülümseten Kareler” konulu fotoğraf yarışmasına gösterilen yoğun katılım nedeniyle bu sene de yarışmanın ikincisinin düzenlenmesine karar veren Rönesans ve Yaratıcı Çocuklar Derneği, bu yılki yarışmanın konusunu ise “Dostluk Kareleri” olarak belirledi.

Dostlukları, dostluğu hep yaşamak, yaşatmak ve tüm dünya ile paylaşmayı amaçlayan “Dostluk Kareleri” isimli fotoğraf yarışması, üç farklı yaş grubuna yönelik düzenlenecek. “18 yaş üstü”, “Lise 9-12. sınıf öğrencileri” ve “Ortaokul 5-8. sınıf öğrencileri” kategorilerinde yarışacak eserler, “dostluk” kavramını yansıtan karelerden oluşacak. Yarışma sonucunda dereceye girecekler hediye çekleri ile ödüllendirilecek.

 Verilecek ödüller şu şekildedir;

 18 Yaş Üstü Katılımcılar İçin Ödüller:

Birinci : 3.500.- TL’lik Hediye Çeki

İkinci : 2.500.- TL’lik Hediye Çeki

Üçüncü: 1.500.- TL’lik Hediye Çeki

2 Adet Mansiyon Ödülü : 500.- TL’lik Hediye Çeki

20 Adet Sergileme Ödülü : 100.- TL’lik Hediye Çeki

Lise Öğrencileri (Hazırlık, 9 – 12. Sınıflar):

Birinci : 2.000.- TL’lik Hediye Çeki

İkinci : 1.500.- TL’lik Hediye Çeki

Üçüncü: 1.000.- TL’lik Hediye Çeki

2 Adet Mansiyon Ödülü : 250.- TL’lik Hediye Çeki

17 Adet Sergileme Ödülü : 100.- TL’lik Hediye Çeki

 Ortaokul Öğrencileri (5 – 8. Sınıflar):

Birinci : 1.500.- TL’lik Hediye Çeki

İkinci : 1.000.- TL’lik Hediye Çeki

Üçüncü: 750.- TL’lik Hediye Çeki

2 Adet Mansiyon Ödülü : 250.- TL’lik Hediye Çeki

17 Adet Sergileme Ödülü : 100.- TL’lik Hediye Çeki

Ulusal çapta düzenlenecek olan “Dostluk Kareleri” yarışmasına katılım ücretsiz olacak. Yarışmaya katılmak isteyenler eserlerini, www.fotopya.com adresine, 18 Nisan 2014 tarihine kadar gönderilebilecek. Yarışmaya katılmak isteyen çocuk ve gençler isterlerse, yarışmanın son katılım tarihine kadar her gün 1 adet farklı fotoğraf gönderebilecekler.

Yarışmacıların fotoğraflarının değerlendirmeye alınabilmesi için, gönderecekleri karelerin; uzun kenarlarının 1600 pikselden büyük, kısa kenarlarının da 1000 pikselden küçük olmaması gerekiyor. “Dostluk Kareleri” isimli fotoğraf yarışmasının sonuçları ise, seçici kurulun değerlendirmesinin ardından, 12 Mayıs 2014 tarihinde açıklanacak.

Yarışmanın seçici kurulunu oluşturan isimler arasında; Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek ILICAK, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem ÇAPA, Foto Muhabiri Ara GÜLER, Yaratıcı Çocuklar Derneği Fotoğraf Komisyonu Başkanı Tuncay BULUZ, Mimar Sinan Üniversitesi – GSF Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Nadir EDE, Fotoğraf Sanatçısı İzzet KERİBAR, Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı Genel Koordinatörü Akın MISIRLIOĞLU, Fotoğraf Sanatçısı Melih AKOĞUL, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati KARAKURT, Fotoğrafevi Genel Koordinatörü Gölnur CENGİZ ve İFSAK 2009-11/ 2011-13 Dönemi Başkanı Fotoğraf Sanatçısı Tanju AKLEMAN yer alıyor.

Dereceye giren fotoğraflar ve sahipleri, Fotopya-Mag, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, Yaratıcı Çocuklar Derneği, Optimum Outlet, Kozzy AVM ve Piazza AVM facebook ve twitter sayfaları üzerinden duyurulacak. Ödül töreni ve sergileme ile ilgili detaylar ise, yarışma sonuçlarının açıklandığı tarihte, yer ve zaman belirtilerek Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı üzerinden bildirilecek.